Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- BlackmMmDog: Téli horgásztalálkozó
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Pajac: Windows XP még mindig letölthető
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- btz: Internet fejlesztés országosan!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tlac
nagyúr
Egy elnevezésen megy a "vita".
Te csak azt nevezted hardveresnek, amikor külön kártya számolja a fizikát. Én még azt is, amikor a videokártya a fizika mellett a grafikát is ő állítja elő. Abban azt hiszem egyetértünk, hogy ha a proci számolja a fizikát, akkor az szoftveres.janos666 a hardveres kifejezést kiegészítette azzal, hogy ez a célhardveres rövidítése.
Viszont úgy néz ki, hogy az mondanivalója többi részét nem egyformán értelmeztük... -
Qru
MODERÁTOR
Nemá' hogy ennyire értetlen lennék de: "Hardware alatt "Cél-hardware"-t szokás érteni" tehát fizikus gpu a cél hw. Vagy viccelsz és csak én nem értem így hajnal 3/4 2-kor

HyP3b0y: Megoldható így, sztem elég a VX450, csak kétmagos 45nm-es procid van, nem egy áramzabáló 4 magos 65nm-es.
-
HyP3b0y
senior tag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy a adatlapomon lévő konfigba szeretnék venni majd egy HD4870-t. A 9600gt-t lehet PhysX-be rakni mellé? És ha igen, elég nekik vajon egy Corsair VX450-es táp?
Előre is kösz, Hype!
-
janos666
nagyúr
Hardware alatt "Cél-hardware"-t szokás érteni, csak röviden HW-es. Szóval ha valami célhardware számol, akkor hardweres, ha az általános célú központi processzor (ok/magok), akkor szoftveres. Akkor is ha alapvetően CPU-ra írták, vagy akkor is ha a célhardwareben is csak emulálva fut, szoftveresen idomítva a hardwarehez...
És jelen esetben a GPU egy célhardware a játékok és hasonló grafikai alkalmazások gyorsítására, jelen esetben a fizikát is beleértve. -
Hawk1979
őstag
Valaki mutasson már egy screenshotot arról,hogy egy kétmagos videókari (pl.gx2) esetében ki lehet választani csak az egyik Gpu-t fizikázni.....
Mert eddig csak olyan felállásban láttam,mint az egy Gpu-s társai,ahol vagy rá eresztjük a fizikát a karira vagy nem és hagyjuk szoftveresen.
-
mcintosh
tag
A physx egy videokarival is működik?
-
CocooN-z
őstag
a legegyszerűbb srácok ha windows update, az csakis nv driver, és aki akarja majd magátol ráteszi a physx et!!!
-
Akybron
aktív tag
A nyögve nyelős "5 percig nem csinál semmit" effekt nálam is megvolt (először lelőttem, mondván hogy biztos lefagyott, de másodszorra hagytam "dolgozni"), de utána probléma nélkül feltelepedett.
32 bites Vista esetén viselkedik így. 32 bites XP-vel azonnal feltelepszik, és jó. -
polonic
félisten
Mióta a physx benne van a geforce driverben azóta katasztrófa ez az egész install dolog. Elindul a telepítő, úgy tűnik minden rendben felmegy erre a végén azt írja ki, hogy a rendszer nem változott, és ténylegnem. Kb hármoszor kell lefuttatni az egészet amikor jó lesz, meg olyan is van, hogy újra kell indítani és csak akkor települ fel. physx nélkül eddig mindig normálisan installálódott. Kiszedni meg a physx-t install procedúráját nem lehet, vagy ha igen, hogy a búbánatba.
os: vista 32 bit, friss szűz oprendszernél is ezt csinálja
-
Qru
MODERÁTOR
Többmindentől függ. Ugye a 9800GTX nem más mint két darab G92-es mag egy nyákra ültetve 2x512MB ram társaságában (rgo két 8800 GTS 512), SLI kapcsolattal. Ahol elég a renderelésre az egy GPU-nyi teljesítmény ott gyorsulni fog, ha a másik csak fizikázik. Ahol kevés egy gpu ereje és támogatva van az sli, akkor gyorsabb ha sw-es fizikázást használsz (ilyenkor a proci számolja a fizikát nem a gpu-t terheli). Ha a játék nem támogatja akkor meg malmozik a másik gpu amíg az egyik (adott esetben) vért izzadva renderel és mégis akadozik. Akkor érdemes csak bekapcsolni a hw-es fizikázást, ha tényleg használva van az adott játékkal ugyanakkor elég a rendeléshez egy 8800GTS 512 ereje.
-
Tirexi
addikt
Igen ezt eddig is láttam, de most akkor hogy is van ez?
Ha bekapcsolom a Geforce PhysX-et akkor minden játékban csökken a teljesítményem vagy csak olyanokban amik támogatják a PhysX-et?
Sacred 2 elég szépen megy fullon úgy hogy be van kapcsolva a PhysX és támogatja is mert telepítéskor feltelepült PhysX driver.Válaszod várom thx.
-
Tirexi
addikt
9800GX2-ben működik ez a PhysX dolog?

-
janos666
nagyúr
Bontsátok ki a drivert winrar-al (ha még önkibontó exe-ben van), és kézileg telepítsétek fel eszközkezelőből. Az biztosabb, akár úgy is fel lehet erőltetni ha nincs benne az inf-ben a kártya, ott szarul ismeri fel de utánna mégis jól fog működni, mert maga a driver már felismeri és jól írja ki a cintrol panelben is. Meg nehezebben fagy ki az installer, max hibát dob a windows, de akkor megmondja mi volt a hiba...
-
CocooN-z
őstag
Megoldás: LINK
-
Qru
MODERÁTOR
-
CocooN-z
őstag
178.13 as drivert tettem most fel physx nélkül és igyse jó, utána manual install és továbbra sincs select gpu, csak geforce acc.
Régebbivel? még nem, csak aza vicc hogy szerintem ezzel nem vagyok egyedül, sokáig tart a vista driver install, meg se mozditja azt a physx szoftvert, nv driver annyit nem ajánl fel hogy "Restart Y/N?" és háttérben meg nem mocorog semmisem. nem értem.
-
-
Źşë'
addikt
egy kerdesem lenne h 8800gtsem melle lehet slibe kotni mas fajta, kepessegu vgat is? nem csak azonos tipusut? ez nekem uj o.O elmagyarazna vki ha nem problema

-
CocooN-z
őstag
64bites Vistára miért nem képes normálisan felmenni a driver + physx software?
-
janos666
nagyúr
válasz
janos666
üzenetére
Hoppá, most így 2 nap után vettem észre, hogy a STALKER topic helyett ide küldtem ezt...
Bocs.
A te hozzászólásodra az lett volna a válaszom:Ott valami más lesz a probléma, a Crysis se nyúl a Physx-hez. Véletlen egybeeés lehet csak ha épp azután lassult meg a crysis hogy a physx beállításokat babráltad.
-
janos666
nagyúr
Nekem a 4870-esen is játszhatatlan lett a DX10-es opciótól. Levettem simán továbbfelylesztett dinamikusra, és a csúszkákat is visszarakattam maxról oda, ahova az egyszerű menü Legjobb opciója rakja, AF-et lehúztam felesre, AA-t csak a legkissebbet adtam neki. 1920x1200-ban így se mondható épp simának. Vagyis random mód lassulgat meg. Néha fordulok egyet, akkor belasul, pár mp és megint simán fut, máskor meg egyfelé nézek, mégicsak leesik az FPS. Nem a 4Gb RAM neki a kevés, winyóról nem spawnol semmit, esetleg az 512Mb-nyi VRAM-ból fut ki néha, de abból se nagyon szabadna neki.
Ez 1.5.4-el, mert az 1.5.5 telepítése után el sem indult a játék.Rosszabb a helyzet mint a Crysis Warhead-nél. Ott DX9-ben már maxon is lehetett tolni 1920-ban. (jó, persze, AA meg AF nélkül, de ott az AF eleve nem is csinál semmit a POM miatt, az AA meg az edge detect miatt bugzana úgyis...)
-
-
batnor
csendes tag
üdv!
azt szeretném megkérdezni hogy ha gtx 280-n bekapcsolom a physx-t akkor várhatok javulást játékokban pl ut3 vagy sacred 2 max beállitáson vagy csak rontana a helyzeten?
csak ez az egy kari vant bent egy Asus P5E3 WS Proffessional lapon egy Intel Core2Quad 6600 (3,5ghz) ,4*1gb Kingmax ddr3 1333Mhz társaságában vista ultimate x64 alatt.Kösz előre is a helpet!
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
CocooN-z
üzenetére
Nem, arról lettem felvilágosítva t(isztelt)lac(i) kolléga által, hogy: A P45-ben hiába 8-8 a sáveloszlás jobb mint a P35 16-4-es eloszlása (nagyobb a sávszélesség), mert a P35 PCI-E 1.1-es a P45 meg PCI-E 2.0-ás slotok vannak. Az elméleti max átviteli sebesség a duplájára nőtt benne 0,25GB/sec-ről 0,5GB/sec-re. Tehát a P45 2.0-ás elsődleges slotja hiába csak 8x-os a P35 1.1-eséhez képest dupla sávszélessége miatt ugyan azt tudja 8 sávval mint a 1.1-es P35 16 sávval. Viszont P45-nél a második slot is 8x tehát az is a P35 1.1-es 16x módjának felel meg ami bőven elég ma még bármelyik vga-nak.
Ja meg azt is megtudtam, hogy P45 esetén mind a két PCI-E slotot az NB vezérli, míg P35-nél az első slotot a NB a másodikat pedig az SB vezérli.
littlelion21:

-
tlac
nagyúr
viszont neked nincs igazad

mivel a p45-ös északi hídja 2.0-s pci-e-ket ad, ami elvileg kétszer nagyobb sávszélességet jelent
tehát két kártya esetén, az x16-os foglalatban a p35 és p45-ben is azonos a sávszélesség, míg a p45-ben a 2. pci-e 2.0-ás x8-on megy, ami 4-szer olyan gyors, mint a pci-e 1.x x4

-
tlac
nagyúr
Nincs összekötve a két vga híddal, így CF lapba is megy a két Geforcos felállás. Ez esetben mind a két pci-e port natív sávszéleséggével fog üzemeleni, mert ugye nem CF és nem is SLI kapcsolat
szerintem ez így nem igaz
ha egy p45-ös lapba beleraknál egy kártyát az x8-ba és egyet az x16-ba, akkor szerintem mindkettő x8-on mennenálad azért marad meg a p35-ben az x16, mert azt az északi híd vezérli, míg az x4-et a déli
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
littlelion21
üzenetére
Jó pofa dolog ez a PhysX csak még nem sok játék profitál belőle viszont azok nagyon pl Warmonger, UT3 (physx-es map-ek). Mind a két játék játszhatatlan volt fullban a GTS-emen PhysX nélkül.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
littlelion21
üzenetére
Nincs összekötve a két vga híddal, így CF lapba is megy a két Geforcos felállás. Ez esetben mind a két pci-e port natív sávszéleséggével fog üzemeleni, mert ugye nem CF és nem is SLI kapcsolat (még ha néhény szoftver (pl everest) hibásan is érzékeli.
Nálam egy G92-es BFG 8800GTS OC mellett volt egy 8600GT. Az egyik 16 sávot kapott a másik 4-et (holott ha CF-be lenne két vga akkor 8-4 lenne a sáveloszlás P35 esetén).Az laptól is függ mit érdemes bele tenni. P35-be a második slot 4 sávja miatt nem érdmes csak 8500GT vagy 8600GT-t betenni. P45-be már mehet vmi ütősebb is akár de egyenlőre felesleges sztem, 8600GT bőven elég tapasztalataim szerint.
Logout blogomon van PhysX teszt a 8800GTS+8600GT-ről, olvasd el tanúlságos.

-
littlelion21
addikt
Aki érez rá magában késztetést, lsz írjon már pár sort, hogy milyen módon működik ez a "beteszünk secondary-be még egy GF-t, ami a fizikát számolja"-dolog?
SLi-s alaplap kell neki, vagy milyen?
És mi az a vid.kari, amit megéri így betenni egy G92-es SSC GTS mellé?Köszi előre is!
-
Qru
MODERÁTOR
Uraim!
Ma a nappal megszűnt a PhysX-es rendszerem, átálltam a piros oldalra. Azért majd néha bekukknatok!

-
janos666
nagyúr
http://laptopvideo2go.com-ról töltsd le a drivert, hozzá moddolt INF-et. Azzal minden VGA-t ismerni fog bármelyik driver.
(a legfrisseb 178.15-öt ajánlom, a fórumban találod, de nem kell hozzá regelni se) -
TTomax
félisten
Rájöttem miért nem megy nekem ez a dolog...nem tudom ugyanazt a drivert felrakni a GTX-hez meg a 8800GT-hez...eddig nem találtam egy olyan drivert amivel mindkettőt felismeri..igy ütik egymást,tulajdonképpen nem is dolgozik egyik GPU sem...
Azt hiszem valami driver tweakert kell keresgélnem...
-
CocooN-z
őstag
Ez nem pont igy működik, az hogy az ember 23,x képkockától fogja fel folyamatosnak a dolgokat, az itt a számitógépen eltorzul, sokkal simábbnak tud hatni hogyha bőven túlhaladja azt, sőt jobb ha legalább a duplája, mert nagyon sok olyan tényezője van ennek a vizualitásnak ami miatt ez a "játszhatóság" lelassul. PL egy sok sok milliseces tft, a példa kedvéért. Nem FPS ket vet vissza félre ne érts, csak a 24 fps nem fog annyinak látszódni.
schwartz: komoly

-
CocooN-z
őstag
Ez úgy megy, hogy minden PhysX rdy játék kihasználja a gépben lévő PhysX Acceleratort...Legyen az akár Az Ageia 128MB os PCI slotos kártyája legyen az egy Geforce 8xxx/9xxx/gt200 sorozat, mivel amióta NV a tulaj, olyan PhysX drivert irtak, hogy Ki lehet választani a beállitásokban hogy mi legyen a gyorsitó, ami lehet a fent emlitett kártyák közül bármi. Azért érdemes külön karit venni mert akkor a primary csak grafikát, a secondary csak fizikát a cpu meg a saját ügyes bajait számolja. Tehát a válasz igen, nv physx rulz!
-
shteer
titán
csak már jönne pár játék, beszereznék egy 8600GT-t annak ellenére h vizezni kellene

-
CocooN-z
őstag
Warmonger:
#1: E2180 2.5GHZ, 1000RAM (5-5-5-15); 9800GT Primary VGA, 8800GS Standby
Physx Acc.: OFF
min: 6FPS avg: 15FPS max: 34FPS#2: E2180 2.5GHZ, 1000RAM (5-5-5-15); 9800GT Primary VGA, 8800GS Standby
Physx Acc.: ON >> 9800GT
min: 31FPS avg: 47FPS max: 84FPS#3: E2180 2.5GHZ, 1000RAM (5-5-5-15); 9800GT Primary VGA, 8800GS USED
Physx Acc.: ON >> 8800GS
min: 52FPS avg: 64FPS max: 102FPS -
Palafi
aktív tag
Jobb felső sarokra klikk: [Ccleaner]
szerintem Te is ezt találtad meg

-
kem
addikt
valaki tudna cc cleanert linkelni?
én csak ccleanert találok, gondolom nem véletlenül írtátok 2+1c-vel... -
Qru
MODERÁTOR
Akkor ott vmi nem stimmel, sokkal gyengébb gépem van és mégis normálisan fut. Patch-et nem tudom, hogy van-e nem néztem utánna mert nálam türhetően futnak a PhysX-es pályák is. Nézz be a game topikjába, ők tudnak róla ha van patch.
CocooN-z: Az sokáig elég lesz fizikázni.
-
CocooN-z
őstag
8800GS t újitok be a 9800GT mellé
, GS sokáig megmarad, 9800GT meg a cserebere kártya, az az elsődleges, amit évente cserélek 
-
Qru
MODERÁTOR
Akkor ott vmi más geb@sz van, el is felejtettem, hogy ilyen ütős kombód van. 8800GTS+8600GT kombóm sehol sincs a GTX280+8800GT kombódhoz képest és mégis, "csak" 3,5GHz-es Q-m elég hozzá. Érted a vga-im alapon mennek és így is játszható a tornado pálya (másikat nem néztem), nálad meg szaggat. Ha letiltod a PhysX-et akkor is csiga lassú?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
CocooN-z
üzenetére
P35-ben elméletileg nem megoldható (gyakorlatilag igen, de elég bonyolult a dolog) az SLI, mert CF lap. Két Geforce-ot beteszel a P35-be akkor lesz hadrveres PhysX támogatás. Ilyenkor a két kártya nincs összekötve (sli híddal) ezért működik CF lapban is a dolog. SLI-be meg csak egyforma vga-k köthetők, viszont PhysX-re bármilyen 8-as, 9-es 200-as sorozatú vga jó.
mod:
Raider 01: 86000GTS is elég lenne sztem, a 4x PCI-E slot visszafogná már a 9600GT-t (és drága is sztem erre). Nálam húzott 8800GTS mellé elég a 8600GT, GTX 260 mellé elégnek kell lennie a GTS-nek is.
Teszben láttam (keress vissza ha érdekel) GTX280 mellé rakott 9600GT gyorsított, de a GTX260 azért gyengébb nála... -
Raider 01
aktív tag
Sziasztok!Van nekem egy gtx260-am,és a kérdésem az lenne hogy elég mellé egy 8600gts,vagy inkább nagyobb vga kell mellé?Nem akarom hogy vissza fogja.
Válaszokat előre is köszönöm! -
CocooN-z
őstag
P35 ben megoldható az SLI pcie lane en keresztül az új driverekkel? Ha igen meik a jobb, ha két karit SLI ben futtatunk, és úgy PHYSX, vagy ha külön külön és az egyik céltudatosan PHYSX? nekem az előbbi jobbnak hangzik.
Jha és két különböző kártyáról beszéltem.

-
Qru
MODERÁTOR
Nos, UT3 physX nálam is, tornado pálya szaggat alap órajelen, physX-el is. Procit felrántottam 2.4-ről 3.5GHz-re és a tornados pálya már türhetően fut. Lighthous alapórajelen diavetítés, húzva nem néztem még. VGA-t is megrántom, akkor sztem nem is lesz gond.
Úgy is szégyen hogy vmod-os vga-mat alapórajelen alapfeszen használom... 
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó Google Pixel 9 Pro 16/256GB / Ajándék fólia és tok! / Akku 100% / 24 hó jótállás
- HP 14 Elitebook 640 G10 FHD IPS i5-1345U vPro 10mag 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Eredeti Lenovo 135W töltők (sárga téglalap)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3996
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

A hw nálam ez esetben a külön dedikált hw jelenti de akkor a jövőben majd pontosabban fogalmazok.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Többen panaszkodtak G92 topikban, hogy szívtak Vistás driverrel (32-64 bit egyaránt). Amúgy a driver akkor felmegy rendesen, működik is csak nem lehet gpu-t választani fizikázásnál?

na azért ne vicceljünk már....