Hirdetés
- Lalikiraly: Asus Gaming V16 - RTX5050
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- Invázió egy novellában 3-4. (Update) +5. fejezet! (18+ nyelvezet)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
monosz
őstag
Egy 9800Gt tökéletesen megfelel.Nyilván egy erősebb kártya jobb választás lenne,de a fogyasztása brutál,és teljesítményben,nem biztos hogy hozná azt a +számítást.
Én Gtx-ről váltottam GT-re.Gyakorlatilag ugyan azt a számítást hozza,majd fele fogyasztással.Jah,még valami: Sajnos nem megy a 2Gpu-s Physx számolás.
Pedig cukor módon kiterjesztettem a képernyőket.Ott volt mind a két kártya a Gpu-Z,ben de sajna nem megy .Hiába állítottam át,hogy melyik kártya számoljon,mindíg a GTX-et választotta.Talán ha két egyforma kártya lenne SLI-be kötve.
Nah,de majd még próbálkozom.
Az Élet is egy nagy kihívás,hát még Ez! -
vakund
csendes tag
válasz
fenergie84
üzenetére
Üdv.
Egy ATI 6950 mellé mit javasoltok ami javít nem ront a helyzeten ?
Laci

-
Hauptmann
veterán
válasz
fenergie84
üzenetére
Köszi, akkor ezek szerint nem érdemes társlártyával foglalkozni.

-
Hauptmann
veterán
Rosszul emlékeztem, azt hittem, hogy vannak olyan x16-os kártyák, amiket be lehet tenni x1-es slotba,
Akkor tovább kérdezek. Érdemes egyáltalán a GTX460 mellé egy x1-es Ageia dedikállt kártyát tenni?
-
klac
aktív tag
válasz
Hauptmann
üzenetére
Ezt komolyan kérdezed ?
Ebbe a lapba ? -
Hauptmann
veterán
Sziasztok,
GTX460 mellé egy Gigabyte GA-P35DS3 lapban mit érdemes berakni Physx kártyának? 8600GT, vagy inkább 9600GT?
-
cytec
csendes tag
Erre én is kíváncsi lennék, de ha megy akkor egy isten vagy.

-
ruti
Közösségépítő
-
monosz
őstag
Egy kérdés Uraim.
Próbálnék befogni,egy 9800Gtx+egy 9800Gt-t Physx számításra,egy 5970+5850Cfx mellé.Mi az esélye hogy működik a fizika?Egy NV kártyával,makulátlan.
Ha netán ilyesmivel még nem próbálkozott senki,akkor pár nap múlva én megpróbálom.
Csak kérdem,hátha már van aki kisérletezett hasonló konfiggal.
Megköszönném.
Ha működik,akkor majd jövök.
De az brutál lesz
.Ha megy. 
-
klac
aktív tag
Igen, SLI re fogható.
Van egy SLI hack topik, ott olvasgatva megtudod milyen egyszerűen. -
cytec
csendes tag
Üdv Skacok.
Csak egy kérdés, bár tudom őrültség.
Esetleg valahogy SLI-re fogható két Nvidia kártya egy CrossFire lapban?
Valakinek ötlete, vagy szerezzek inkább egy Nforce lapot? -
Szerintetek egy elbírja a tápom(TAGAN EASYCON 530) az alábbi cuccokat?
i5 750 4000Mhz , 6950@6970 és mellé egy 9800Gt fizikázásra?
Csak ki szeretném próbálni a physx-et, de tápot nem szeretnék cserélni
-
cytec
csendes tag
Fluidmark az jó.
Érdekesség ezzel kapcsolatban, hogy épp ezt a tesztet futtattam a fizika ellenőrzésére és az alábbi történt.
A társkártyán futott ugye a fizikai számítás, de csak 80% -ban és a fő kártyára is terhelt ebből 30% -ot.
Talán gyenge a társkari.
Másik érdekesség, hogy ha a Fluidmark-ot átkapcsolom CPU-ra akkor erősen szaggat.
Azért az durva hogy négy magos proc ehhez kevés. -
szemtelen
tag
válasz
fenergie84
üzenetére
Thx. így azért már jobb a leányzó fekvése

-
cytec
csendes tag
Kicsit jobban utána olvasgattam a 8x vs. 16x PCI-E sebességeknek.
Nos a tesztek eredményei ellentmondásosak, bár az eltérések és különbségek nem számottevőek.
Ezért én is teszteltem egy kicsikét.
Kipróbáltam egy karival 16x módban illetve társkarival 8x/8x módban a teljesítményt.
Tesztként Nurien és Star Tales progikat használtam már a fizika miatt is.
Míg egy kártyával 16x és két kártyával 8x/8x mód között a Nurien átlagban -5 FPS hozott, addig ugyanez Star Tales esetén átlag 14 FPS többletet az átirányított fizikának köszönhetően.
Mondhatnánk hogy nem nagy növekedés, de néha jól jöhet.
-
cyberkind
félisten
válasz
fenergie84
üzenetére
Az nv-nél így megy ?
Majd megpróbálok egyet én is, bocs a hülyeséget !
-
szemtelen
tag
Üdv!
Most veszem meg a videokarimat, de visszább kell szállnom így egy 460as gtx lessz, de mellé néztem egy 9600os karit passzívat, (256biteset) fizikázni , ha megfelelően műkszik. Win7 alatt, ide is kell patchelt program vagy az oprendszer megoldja? -
cytec
csendes tag
A fő kari 8x sebessége izgat engem, tehát hogy 16x helyett csak a felével megy.
Ez érdekes lenne ha a felével is csak 1-2 FSB a veszteség, akkor gyakorlatilag nincs kihasználva a 16x sebesség?
Bár meg kell hogy mondjam csak némi apró-apró rángást fedeztem fel az eddig is használt játékoknál.
De most hogy írtad csinálok azt hiszem egy tesztet ezzel kapcsolatban.
Kíváncsi vagyok egy kártya 16x seben és kettő kari 8x/8x seben.
Azért érdekes hogy az Asus megtudta oldani azt amit a drágább Gigabyte lapom nem.
Ráadásul mind a kettő ugye CrossFire lap. -
cytec
csendes tag
Üdv skacok.
Kipróbáltam én is a társkártya örömeit és buktatóit.
Nos van egy Gigabyte EP45-DS3R lapom 1x16 és 1x8 PCI-E csatival.
Kártyák be gép indít.
A főkártya is 8x sebességre redukálódott.
No előkap ASUS P5K/EPU P35 lap amin 2x16 PCI-E csati van.
(Ezt a gépet a barátnőm használja)
Szóval abba is betol két kari gép indít.
A főkártya 16x a társkártya 4x lett.
????????????
Érdekes.
No ez nem is lenne baj mondom mert akkor kicserélem a lapokat és kész, mert hát a 4x a társkarinak elég.
Szuper csak épp a Gigabyte lapom nem támogatja a másik gépben lévő CPU-t.
Tehát nekem lenne gépem de a barátnőmnek nem, hacsak nem szerzek bele egy procit.
Szóval így is úgy is költ az ember és cécó de akkor már ennyi erővel vehetnék a gépembe inkább egy erősebb VGA-t.
Azért azt valaki tudja miért lett a két alaplapban különbség a sebességben?
Gigabyte 8x/8x Az eredeti csatoló sebessége 16x/8x
Asus 16x/4x Az eredeti csatoló sebessége 16x/16x -
monosz
őstag
válasz
pottyantós
üzenetére
A physx társkártyával kapcsolatban csak annyit,hogy mindenki saját belátása szerint dönt.Megéri-e,avagy sem.Én használom,és úgy is érzem,hogy ez így ebben a formában részemről tökéletesen megfelel.
-
davidsone
addikt
érdekes cikk!
UP
-
monosz
őstag
válasz
pottyantós
üzenetére
A Vantage-t csak szemléltetésképpen jeleztem,de a Maffia2,és a Batman,nagyon is használja a fizikát.Bizony ezeknél a játékoknál van létjogosultsága az NV (physx) karinak.Magában az Ati kártya csak döglődik,bekapcsolt fizikával.Gyakorlatilag,játszhatatlan!
-
-
monosz
őstag
Ennyire nem akartam belemélyedni a fogyasztásba,de ha már előhoztad,akkor hagy szóljon.
Fogyasztásmérővel megmértem az össz fogyit(adatlapomon van minden),namár most a Furmarkos fogyasztás:500Watt.Asztalon 2D-ben 230Watt,Prime95:310Watt,Maffia2,Full physx 400Watt.
Kivettem a 9800Gtx kártyát,nem volt benne a rendszerben,és Kb.20-30Watt minusz volt.Mindenki döntse el.hogy kell-e,avagy sem. Hát erről,ennyit. -
GAbre
veterán
-
monosz
őstag
válasz
pottyantós
üzenetére
Én nem akarok versenyezni senkivel.Nem is érdekel.
Teljesen igazad van,De a Maffia 2-ben beszarás,hogy mit produkál.De ez nem is ez az a topik.Iszonyatos terhet vesz le a processzorról,így elég nagy FPS többletet hoz Physx-es játékoknál.
Marhamód nem érdekelnek a Benchmarkok,kizárólag játék alapján döntöttem a fizikát számoló NV kártya mellett.És nem bántam meg:
Nyilván el kell dönteni,hogy kinek mi az ami kell. -
monosz
őstag
válasz
megint én
üzenetére
Én már kipróbáltam sok mindent,a GT220-tól a 9800Gtx-ig,de sajnos beigazolódott,hogy min.egy 256 bit-es kártya ami tökéletes a fizikai számításhoz.
Nyilván nemtudom hogy mi a Fő kártya,de nálam egy 5970-nél,a 9800Gtx,csodákra képes ,ha Physx-es game-val játszom.
(Brutális),nyilván ez az én véleményem. -
GAbre
veterán
válasz
megint én
üzenetére
Köszi!
1enlőre vettem 1 8600gts-t!
Holnap elvileg megjön,és le tudom tesztelni mit tud utánna tudom eldönteni,h érdemes-e beruházni ilyenre!
Mert ez a kari olcsó,és oda adom unokatesómnak,legalább tud játszani játékokkal ezzel a karival...
Nem vagyok meggyőzödve annyira a fizika szükségességéről,kevés játék van ilyen
-
megint én
őstag
A Te helyzetedban nem tudom, mennyi az összeg amit szánsz rá, de szerintem jobban járnál, ha +10.000ér vennél egy GTX 460ast! De ha csak fizika kell, akkor GT 210 - GT 220 SZVSZ!
(#2639) monosz
Szerintem ironikus lenne, ha naggyából ugyan olyan erős kari számolná a fizikáját mint az elsődleges VGA

-
monosz
őstag
Én úgy gondolom,hogy egy 9600Gt lenne a legjobb választás,ha már választani lehet.Sajnos ezek a karik,a minimális fizikát tudják számolni,de ha egy igazi fizikai számolásra kell a kártya,akkor egy 9800GTX,ami neked kell.Ez minden szempontból makulátlan választás.Én már csak tudom.Félelmetes amit számol a Maffia2-ben.

Hirdetek egy ilyet,ha érdekel.[/ Beszarás,hogy hogy mit számol.
P] -
GAbre
veterán
Vki tud segíteni,h melyik jobb kari fizikára a 9500gt vagy a 8600gts?
-
XoZ
aktív tag
válasz
ATtIs_80
üzenetére
Korábbi hozzászólásaimban leírtam, hogy a 3DMark Vantage miért nem alkalmas a társkártyás PhysX rendszer játékok alatti teljesítményének mérésére (ott 8800GTS és 8600GT kártyákból állt a rendszer): [link], [link]. GPU PhysX-es játékokkal érdemes tesztelni: játék lista.
-
szemtelen
tag
Meg amit nem értek nvidia kari mellé minek fizikázni még 1??
-
szemtelen
tag
olvasgatom olvasgatom, nem semmi ami itt van

Tényleg jó kérdés de találtam egy EVGA által gyártott 430as karit , mellé egy 6870 főkártyának, többet tud e mint egy 560as OC mert árban kb annyi??
Mármint megéri-e sebességben, grafikában, mert sikerélményben, ha megy az "megfizethetetlen"
-
ruti
Közösségépítő
válasz
szemtelen
üzenetére
üdv itt!
hw:
elsődleges slotba a főkártya, másodikba a társkártya
semmi nem köti össze őket
monitorkábel marad a főkártyán
a párosítás jónak tűnik, a 450 már tud valamit villantani
sw:
messze nem kell programozói tudás, MIUTÁN itt a topicban utánaolvastál a hybrid physx -nek
sok sikert -
ATtIs_80
tag
Köszönöm a válaszokat!

Még megpróbálok pár dolgot, de nagyon úgy néz ki, hogy a 8800GT megmarad vésztartaléknak társkártya helyett. -
szemtelen
tag
Üdv!
Most láttam meg ezt a topicot, már többször hallottam arról h Ati mellé kicsi Nv kártya a fizika miatt, azt hittem szívatnak. Most látom h megy és működik, de nem igazán értem. Nekem van egy sli/cfes alaplapom, abba bele nyomok egy 6870et és mellé teszek egy 450et és akkor mi történik? A monitor kábel marad a 6870en, és mivel kötöm össze a két kártyát? Vagy mit kell tennem h működjön, a másik látom szoftveresen is elég jól meg kell küzdeni , de nem vagyok programozó, lehet felejtős? -
ATtIs_80
tag
Sziasztok!
A napokban sikerült beszereznem egy 8800GT-t, amit PhyX-re szántam a jelenlegi GTX570 mellé. Gondoltam, kipróbálom. Eddigi próbálkozásaimból viszont úgy tűnik, hogy valami oknál fogva nem hoz javulást a táskártya, legalábbis 3DMark Vantage alatt a GPU pontszámot nem növeli. A CPU pontszámban pedig csökkenést tapasztaltam a GTX570 physx on-hoz képest.
A telepítésnek utánajártam, de csak annyit találtam, hogy egy Nvidia driverrel előtelepített gépbe a 2 kártyát bedugjuk, majd a NV vezérlőpultban beállítjuk a PhysX-re szánt kártyát és ennyi.
Tényleg ennyi lenne? Nem kell mindkét kártya driverét feltelepíteni?
Mindkét kártyának az x16-os PCI-E foglalatban kell lennie, vagy a társkártya esetleg lehet x4-ben is? -
monosz
őstag
válasz
fenergie84
üzenetére
Köszönöm.
Az az igazság,hogy időben sikerült váltanom i7-re,minimális anyagi ráfordítással.Meg kellett lépnem.(#2622) kokoato: Neked is kösz.

-
GAbre
veterán
Vki tud esetleg linket,adni mire képes 1 8600gt 5770es kari körül physxsben!
A neten nemigazán találtam eredményt...
-
fenergie84
addikt
válasz
slycugel2000
üzenetére
hosszútávra Q9XXX válassz...mondjuk egy Q9550-et...az jó lesz...
-
slycugel2000
tag
-
rup1u5
nagyúr
válasz
fenergie84
üzenetére
neki mondom, csak rajtad keresztűl mert te vetetted fel a csere témát.

-
rup1u5
nagyúr
válasz
fenergie84
üzenetére
Inkább a procit kéne ott lecserélni valami 45nm-es quadra mert az a 6ezres nagyon kárcsú lesz az 560alá!
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
fenergie84
üzenetére
Elég lenne már egy P35 DS4-es is... de sztem ezért lapot cserélni nem érdemes, alig pár játék támogatja.
-
fenergie84
addikt
válasz
slycugel2000
üzenetére
Nem nagy pénzek már a P45 lapok...bár ezért lehet nem ruháznék be egyre, mivel kevés a játék is ami kihasználja...
-
slycugel2000
tag
válasz
fenergie84
üzenetére
Köszi, igen közben csekkoltam a lap paramétereit és láttam, hogy csak 1x PCI-E slotok van benne az egy 16x-oson kívül

-
fenergie84
addikt
válasz
slycugel2000
üzenetére
Menne az a 8x-ban is, de az általad írt lapban nincs ilyen!
Csak 1db 16x és cső...
Venned kell egy P45-ös lapot, abban már menne a mostani az új kártyával... -
Qru
MODERÁTOR
válasz
slycugel2000
üzenetére
Nem, mert csak egy 16x-os PCI-E slot van a lapodon. Csak a DS4-ben van 2 hosszú (16x-os) PCI-E slot.
-
slycugel2000
tag
Sziasztok,
bocs, ha olyat kérdezek, ami akár többször is elhangzott már.
A következő a konfigom:
Gigabyte P35-DS3
C2D E6750 (3,2 GHz-re húzva)
4x1 GB 800 Mhz Geil (4/4/4/12)
Gigabyte 8800 GT
Chieftec 450W1920x1200-ben játszom.
Most fogok venni egy Gigabyte GTX 560 OC-t.
A kérdésem az lenne, hogy érdemes megtartani a 8800 GT-t PhysX társkártyának?
Együtt tud működni a GTX 560-nal ebben az alaplapban?
Fog hozni némi gyorsulást/plusz effekteket a támogatott játékokban?Előre is köszi a válaszokat.
-
rumkola
nagyúr
válasz
fenergie84
üzenetére
5850-en csak lassítanak ezek, nagyon minimum gts250 kéne szerintem is
-
ruti
Közösségépítő
válasz
fenergie84
üzenetére
szvsz: nagyon min. GTS 250, de inkább GTX 260
egy próbát megérhet, ha van rá lehetőséged, egy jobb G92-es chipes kártyával mit tud, mert az mégiscsak olcsóbban beszerezhető
többiek szerint? -
ruti
Közösségépítő
válasz
fenergie84
üzenetére
nincs ilyen lista, legalábbis én még nem találkoztam ilyennel

a 95GT persze hogy kevés, az alaplapodon lévő processzorod számítási képességétől messze elmarad a GPU-é
(nézd meg egy 3DM Vantage CPU teszt 2 -vel, fiziksz CPU majd GPU)nem a nagy kártyát fogja vissza, hanem a kicsi ennyit tud dedikált fiziksz kártyaként, ezáltal a játék/teszt teljesítménye esett vissza, a CPU által számított fizikához képest
-
fenergie84
addikt
Nincs valahol egy lista, hogy milyen főkártyához, milyen erősségű Physx kari illik?
Mert beraktam az 5850 mellé egy 9500GT-t és hát kevésnek bizonyult...rendesen visszafogta a kártyát... -
cyberkind
félisten
válasz
pottyantós
üzenetére
Valószínű, az alaplappal volt valami bibi, mert a CFX sem működött !
Játékban kifagyott, kevés FPS volt, meg ilyenek !
Új hozzászólás Aktív témák
- Projektor topic
- BestBuy topik
- Arc Raiders
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Lalikiraly: Asus Gaming V16 - RTX5050
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Motoros topic
- Sorozatok
- További aktív témák...
- Kingston FURY Impact 32GB DDR5 4800MHz KF548S38IB-32
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Akció! HP ZBook Firefly 14 i7-1165G7 16GB 512GB Nvidia Quadro T500 4GB 14" FHD 1 év garancia
- Huawei P30 Pro 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Pedig cukor módon kiterjesztettem a képernyőket.Ott volt mind a két kártya a Gpu-Z,ben de sajna nem megy .Hiába állítottam át,hogy melyik kártya számoljon,mindíg a GTX-et választotta.Talán ha két egyforma kártya lenne SLI-be kötve.
Nah,de majd még próbálkozom.
Az Élet is egy nagy kihívás,hát még Ez!

De az brutál lesz
.Ha megy.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)