Hirdetés
- droidic: Saját hálózat, saját szabályok – Építs profi infrastruktúrát!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Gurulunk, WAZE?!
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- BlackmMmDog: Téli horgásztalálkozó
- Pajac: Windows XP még mindig letölthető
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
{Zodiac}
üzenetére
Igen, menni fog, mivel nem kötöd össze a két kártyát, ezért nem számít SLi-nek, tehát megy CF lapban is a társkártyás megoldás. Anno nekem is P35-ben ment a GTS250 + 8600GT-s felállás, pedig az is tisztán CF lap.
mod:
Def26: Attól füg mi mellé rakod. Pl egy GTS250 mellé elég egy 8600GT, annak meg bőven elég a 4x slot is. Ha vmi bikább karid van pl GTX260/280, akkor már 9600Gt dukálna mellé, mert egy attól lassabb kari visszafogná a GTX-et, mert önmagában GTX gyorsabb lenne ha maga végezné a fizikai számításokat is. Kivéve ha extrém magas felbontáson tolod, ahol a GTX-nek már nem marad sok ereje a renderéls mellett a fizikai számítások elvégzésére.
bigdigit: GTS320MB? Az nagyon visszafogná a GTX480-at, Def-nek kifejtettem miért, az itt is él.
Kárt nem okoz ha beteszed (de nem kizárt, hogy instabillá teszi a gépet, de max egy fagyi, maradandó kárt enm okoz hw-esen (hw-esen, értsd: Adatvesztés lehetséges a fagyás miatt (pl végólap tartalma ilyesmik)), de lassabb lesz mintha csak a GTX480 pörögne önmagában. De kipróbálhatod! Semmi faxni nem kell, drivert se kell újra tenni, meg semmit, csak PhysX fülön nézd meg, hogy engedélyezve van-e a PhysX (alapértelmezettként engedélyezve van). -
zoleek
tag
Sziasztok.
Azt megtudná nekem mondani valaki, hogy egy Ageia Physx (tehát az eredeti) kártya tud BOINC alatt számolni?
Van ezzel kapcsolatban valakinek tapasztalata?Előre is köszönöm a válaszokat!

-
bigdigit
addikt
van egy haldokló 8800GTS 320mb nálam.már nem csak szemetel hanem a boot képernyő betűi is csak krixkraxok.(tegnap kiporszívóztam de nem lett jobb)
használható ez társkártyának még vajon?egyáltalán be merjem tenni a saját gépembe?nem szeretném hazavágja a gépem mert nem lenne olcsó mulatság.
gtx480 mellett dolgozni fizikára...mondjuk a metódusát sem ismerem mit,hogy kell csinálni működjön a fizikázás.

össze kell kötni-e a 2 kártyát,újra drivert kell felrakni pl vagy hogy is van ez. -
Def26
félisten
A lapomon a második pcie szlot csak 4x módban megy. Érdemes ebbe egy geforce kártyát dugni vagy nem? Konkrétan arra gondolok, hogy a phisx kártyának is kell a pcie x16 sebesség vagy beéri e a 4x -el?
-
{Zodiac}
senior tag
Kérdésem:
Ha egy X48-as alaplapba beleteszek egy GTX260-at és egy kisebb, de PhysX képes nv kártyát, akkor működni fog a különválasztott (dedikált) PhysX gyorsítás a kisebbik vga-n?
-
XoZ
aktív tag
A PhysX egy API, ami futhat CPU-n és GPU-n: Prohardver cikk. Nagyon sok játék használja a CPU-n futó változatot, és néhány pedig a GPU-n is tud extra PhysX effekteket számítani. Utóbbi esetben is van lehetőség a CPU-n való futtatásra, de úgy általában élvezhetetlen a sebesség. A PhysX driverre szüksége van a CPU PhysX-et használó játékoknak is, ezért akkor is érdemes telepíteni, ha egyáltalán nincs NVidia kártya a gépben. Az NVidia videokártya driverekbe pedig alapesetben benne van a legfrissebb PhysX driver is.
Egyébként azt esetleg megpróbálhatnád, hogy csak az IGP-vel indítod a gépet, de alighanem így sem fog megjelenni a PhysX fül a 32 SP-s korlát miatt. -
toldy
őstag
De akkor miért van gyári physx driver? A support/download rész alatt ott van. Valamint felraktam a patch-t és jelenleg ez a helyzet:

Egyébként egy 5770 mennyi pontott kap magában fluid mark 1.2 alatt?
-
XoZ
aktív tag
A 9400 sajnos nem PhysX képes, mert csak 16 SP-je van, és a minimum követelmény 32 SP: PhysX képes GPU-k listája, PhysX FAQ, 9400 IGP adatok.
-
-
toldy
őstag
válasz
sinya85
üzenetére
Nem egészen, pontosabban fordítva. Az alaplapi IGP physx képes ( gf9400) és azt szeretném befogni -akárcsak próba erejéig- számolásra az 5770 mellé. Letöltöttem amelyiket mondtad de sajnos azzal sem jó, mostmár minden működik, nem fagy, de a physx beállítások továbbra sem elérhetőek ( de az alaplap physx drivere is telepítve van). Esetleg lehet elöbb a physx aztán a igp drivert telepítsem?
-
sinya85
senior tag
-
toldy
őstag
Üdv,
Gondoltam kipróbálom én is ( esetemben a hybrid verziót) , mindent fel is telepítettem ahogy kell, de a windows kijelzőkezelőben nem tudom beállítani a dolgokat kiterjeszteni az asztalt nem engedi, a kijelzőt sem tudom mozgatni hogy hol legyen, ill az nvidia control panel sem hajlandó elindulni. ( sejtésem az van még pedig hogy nem volt sikeres a patch, de 3x egymás után?) -
Törzsúr
senior tag
Hello,
szoftveresen megolható az ,hogy egy HD4870 számoljon fizikszet GTX480 mellett!?
Előre is köszi a választ!

-
Qru
MODERÁTOR
válasz
HaZsolt
üzenetére
Mindegyik. Főleg az SP és a ram sebessége a mérvadó. De mivel a fizikázás nem jelent olynan nagy terhet mint a textúrázás nem kell hozzá bika kártya.
ricsi99: Jó a régi is, PhysX driver meg külön van, csak az egyszerűség kedvéért integrálták a ForceWare-be. Szóval külön updatelhető a PhysX driver.
-
HaZsolt
őstag
Hali. Az a kérdésem lenne, hogy PhysX kártyát szeretnék. De nemtudom mi határozza meg a teljesítményét. A ROP? TMU? SP? És milyen kártyát ajánlanátok Radeon mellé?
-
gfefe
őstag
Úgy néz ki én is beszálok a társkátyás topikba de most nem ageia karival mint régen hanem egy 8800 gts 320MB karival
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Remélhetőleg ez már kellően ad elég kraftot mindenhez...
-
Pala1
csendes tag
Sziasztok! Nagyon kezdö vagyok a témában! Szeretnék olyat csinálni hogy egy Ati 5670-es mellé beteni egy 9500GT-t! Szerintetek van értelme? Válaszotokat köszönöm!
-
toldy
őstag
Egy Nvidia IGP mennyire alkalmas PhysX-re? Hivatalosan támogatja a chip. Egyébként nForce 730i ( nvidia 9300 igp).
-
yako
tag
Szevasztok!
Friss gtx295 tulaj vagyok, és megmaradt a 8800gt-m is.
Kipróbálnám, hogy mit tudnak ketten együtt.
Mivel érdemes tesztelni őket?
Cryostasis demóval, JX3 bench, FluidMark?
Elképzelhető, hogy visszafogja a kis NV a nagyobbikat?
Illetve, ha a 295-ös esetében a B mag számolja a fizikát, az csak ezzel foglalkozik, vagy mellette ellátja ugyan azokat a feladatokat is mint az A mag - gondolom kisebb hatékonysággal?Kösz a válaszokat!
-
Akybron
aktív tag
Sajna frissítve lett:
Kiegészítés: Az NVIDIA a hír megjelenését követően jelezte, hogy az ominózus driverben valóban korlátozásmentes a társkártyás PhysX funkció, de ez csak egy hiba, amit gyorsan orvosolni fognak. Ettől függetlenül ez a meghajtó nem tűnik el, így továbbra is használható lesz vele a dedikált GeForce gyorsító.
-
shteer
titán
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
MZsoltee
üzenetére
Jó, nekem 4x slotban volt egy 8600GT 256MB GDDR2-es a GTS250 mellett és ott segített. 4850 meg kb pariban van a GTS250-el (tallán kicsit erősebb a 4850) szóval jól lesz az oda.
Passzív? Hát ha enm szellős a házad lehet kell majd rá egy venti, bár a PhysX számítás nem terheli 100% a gpu-t, szóval előbb ki kell próbálni. Am, meg 256-os elég csak GDDR3-as legyen az a lényeg.Lap függő is a dolog. Illetve chipset, mert ha egy p45-ös lapba beleraknál egy kártyát az x8-ba és egyet az x16-ba, akkor mindkettő x8-on menne de p35-ben az egyik marad x16, mert azt az északi híd vezérli, míg másik slotot (az x4-es) a déli.
De ha pci-e 2.0-ás akkor nincs ok aggodalomra, bőven elég neki a 8x mód is.Sinya85: Mivel 2.0-ás lapod van nem fogja vissza mert itt a sávszélesség ekvivalens egy PCI-E 1.1 16x-sal. Szóval hagyd így nyugodtan ahogy van.
-
-
MZsoltee
veterán
De ha csak egy 2 magos E5300-asom lesz addig és beteszeg egy 8600-ast a gépbe, akkor érezhetően javulni fog a teljesítmény vagy igazából nem? Csak azért mert egy pótkártya úgyis kell, 4magra meg manapság nem váltunk,csak ha lejebb megy a Q9***-ok ára.
A többi kérdése esetleg tudsz válaszolni?
-
MZsoltee
veterán
Jah a video memória mérte mennyire számít 8600GT(S)nél 256v512MB?
-
MZsoltee
veterán
Felmerült a gondolat nálam is a hogy fizikára bereakjak egy nvidia karit.
Konfig az adatlapomon. Igazából a Mafia 2 miatt gondolkodtam, meg amúgy se lenne rossz egy pótkártya.
2 kérdésem lenne:
1. A 4850-es mellé jó válsaztás lenne egy 8600GTS (MSI passzív)?
2. Az hogy berakok a lapom második slot-jába egy 8600-ast nem fogja vissza az első slotban a 4850et?
Jah és a 3.
ugye ez egy hackelt dolog. Fog ez működni a Mafia 2-ben is? -
tzsolesz
nagyúr
Üdv.
Lehet hogy lesz lehetőségem kipróbálni a fiziksz tárkártyát egy kis időre. Nem létfontosságú számomra, de ha már nálam lesz egy kis ideig, hát nem zárkózom el előle.
Egy 8600GT-t mennyire fog vissza a 4XPCI-E fika számításnál?
Illetve mennyire optimális egy 4850 mellé az a kártya? -
{Zodiac}
senior tag
válasz
skywalker16
üzenetére
nincsmit!
klassz, amikor lebokszolod a jékcsapokat az ajtófélfáról, mi?
ezzel szórakoztam fél órát 
-
{Zodiac}
senior tag
válasz
skywalker16
üzenetére
akkor ezt a patch-et próbáld: Cryostasis_PhysX_patch.exe, 189MB, fileverzió: 14.0.0.162., termék verziószáma 14.0
-
{Zodiac}
senior tag
válasz
skywalker16
üzenetére
-
{Zodiac}
senior tag
válasz
Zsozsooooo
üzenetére
teljesítményben a gtx275 bőven jó dedikált physx-nek, még sok is.
nem akarod elcserélni az én gtx260 extreme +-omra? természetesen ár egyeztetéssel.

-
Zsozsooooo
tag
Valaki meg tudná mondani 5970 mellé egy GTX275 jó lenne physx-re ? Most garanciáztattam egy régi kártyát és kb 40.000-ft ba lenne egy vadi új 275 megtartsam vagy adjam el ?
-
{Zodiac}
senior tag
válasz
JoolsNOS
üzenetére
pont azt mondom, hogy ha összekalapálnék egy hibrid rendszert, akkor nem menne kukába a gtx260
az lenne a physx gyorsító 
de amúgy gtx470 lesz belőle nyár végére, szal akkor majd eladó lesz, amúgy ezaz:
Leadtek GTX260Extr.+ -
rumkola
nagyúr
válasz
skywalker16
üzenetére
crysostasisben röghtön az elején ha nyitod a csapóajtót és törnek le ott a jégcsapok, akkor megy a physx--ed....
-
{Zodiac}
senior tag
válasz
skywalker16
üzenetére
The Latest News from 1C Publishing EU.
Cryostasis NVIDIA PhysX Performance Patch Available
Special NVIDIA PhysX Performance Patch for the recently released horror-shooter Cryostasis is available! This patch fully enables the support of NVIDIA PhysX technology by adding unique physical effects, introduces a brand new weapon and fixes several gameplay issues.We recommend using this patch only if you have a high end NVIDIA Graphics Card and your PC meets the Recommended System requirements.
Recommended System requirements:
GPU PhysX effects require: Microsoft Windows Vista, graphics card with full Microsoft DirectX 10 support
Recommended GPU: NVIDIA GeForce GTX260 or higherNote: Applying this patch will make your previous saved games unavailable. You will have to start the game over from the beginning.
You can find the patch for US (Aspyr) version here and European (505 Games) version here. Full list of changes you can find here.
-
skywalker16
csendes tag
És ti is egy kártyával használjátok?
-
{Zodiac}
senior tag
válasz
skywalker16
üzenetére
már ha a játékhoz kérded, én az alapot használom és műxik
-
shteer
titán
válasz
skywalker16
üzenetére
célszerű a legújabb drivert feltelepíteni és az nvidia control panelben beállítani - ahogy a képen
-
{Zodiac}
senior tag
válasz
skywalker16
üzenetére
-
skywalker16
csendes tag
Hello
Lenne egy olyan problémám hogy nem működik a physx cryostasis és batman alatt sem
miror's edge alatt meg állandóan lefagy.Nem tudja valaki mi lehet a probléma?
8800gtx em van egy darab társkártya nélkül -
{Zodiac}
senior tag
nem vagyok benne biztos, hogy eléri azt a szintet, ha nem akarsz mellé egy teljes értékű kisebb nv kártyát, akkor nézz valahol egy tesztet az asus és a bfg physx kártyájáról
http://www.mydigitallife.info/wp-content/uploads/2006/07/bfg-physx.gif
amúgy én is gondolkozom egy hibrid rendszeren... tesselation+physx egy gépben, de csodás lenne

-
klepto
addikt
Sziasztok!
Az Asus PhysX P1 kártya milyen mai kártya PhysX teljesítményének felel meg (pl. GT220, GT240, vagy még azoknál is gyengébb)?
-
Televan74
nagyúr
Radeon 5850 mellé szeretnék venni Physx -re GT240 -es kártyát.
Melyik lenne jobb? Az 512MB DDR5 -s vagy a 1GB DDR3 -s ? -
deicide
veterán
Valaki nem tesztelte esetleg a Metro2033-at GTX295 + valamilyen társkártya kombóban, gyorsabb vele?
-
sinya85
senior tag
szia mindenki
egy gtx285 mellé érdemes rakni 8800gt társkártyának? -
janos666
nagyúr
De ami ebben a legszomorúbb, hogy ennyi idő után sem tüntették még el a tesztet.

Tévedni emberi dolog, de nem hiszem, hogy még senki sem szólt nekik, hogy ez így nem kerek, sőt, nevetséges és veszélyesen presztízsromboló. Ráadásul, ha ezek után szándékosan kiálltak a tévedésük mellett, az már elég fatális tévedés. (Hogy még csak nem is olvastak utána egy kicsit, hogy talán tényleg hülyeséget csináltak-e.)
-
Qru
MODERÁTOR
PhysX-re ne áldozz ennyit. Nekem volt 8800GTS 512 mellet 8600GT 256MB GDDR3-as aztán eladtam a kettőt és lett ugye a GTX260 216SP ami pariban van. Gyorsabb az összes játékban, és PhysX-nél is hozza kb az azonos szintet (teszt). Azért az 1-2 játékért meg tényleg nem érdemes erre költened 16k-t. Inkább tedd félre GTX470-re.

-
Abu85
HÁZIGAZDA
Röhögjetek. [link] - PhysX teszt H.A.W.X.-szal és Far Cry 2-vel.

Ki gondolta volna, hogy csak a Cryostasis alatt lesz különbség. A srác a konklúziót le is vonta. Nem éri meg a dedikált PhysX kártya.
Ezért felhívnám a figyelmet, hogy az oldal címe alatt: America's Custom Computer Leader - hát nemtom mennyire bíznám rájuk a gépem összeállítását.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
rup1u5
nagyúr
válasz
Nagynozi
üzenetére
Nem érdeke az NV-nek, hogy olcsó kártyán jól fusson a physx. Az meg pláne nem, hogy processzoron! Lásd a nagysietve elhallgatatott, eltüntetett Fluidmark 1.2 es verzióját amiben a normálisan procira optimalizált physx egy Q9400-as procin gyorsabb volt mint egy GTX 275-ön. Ez az üzletpolitika nagyon ellenszenvessé teszi számomra az NV-t.
-
-
rup1u5
nagyúr
Kösz szépen!
Ezek szerint minimum 9500GT kéne physx-re. Igazából nem is nagyon játszom physx-es játékokkal és ráadásúl NV vga-m is van, úgyhogy csupán kiváncsiságból szeretném kipróbálni. Érdekelne, hogyan teljesítene játékokban egy ilyen kis PCI-s 9500 GT a GTS 250-em mellett. Ki is néztem egy 9500 GT-t de az a baj, hogy 81 dolcsiért (16K) nagyon drága.
A felét talán még hajlandó is lennék kifizetni érte.
Tesztet sajnos nem találok róla a neten. -
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Nagynozi
üzenetére
A GeForce GT220 a legjobb ár/teljesítményű megoldás erre a feladatra. A PH-n is ez a kedvelt.
Még valami, ha esetleg az NVIDIA megakadályozza a működést, akkor nem szidni őket.
Sokan esnek ebbe a hibába, mert az új driverekkel nem megy a PhysX. Eleve nem volt beígérve támogatás ATI kártya mellé. -
Nagynozi
aktív tag
Sziasztok! Nemrégiben olvastam a logouton egy cikket a hybrid physxről és felkeltette az érdeklődésemet. Mivel nekem egy HD5850es videókártyám van, elgondolkodtam azon, hogy vennék egy GeForceot fizikai számításra. Érdemes egyáltalán ilyenre beruházni? És ha igen, akkor milyen kártyát érdemes venni, ami majd jól viszi a fizikai számítást, mivel hamarosan jön a Mafia II, amit nagyon várok és biza physixes lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
- Jogász topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Napelem
- Elektromos autók - motorok
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Autós topik
- Minden korábbinál jobb lett az új Cinebench tesztprogram
- droidic: Saját hálózat, saját szabályok – Építs profi infrastruktúrát!
- Vezetékes FEJhallgatók
- Spórolós topik
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3555,100% Akkumulátor
- 0perces! Samsung Galaxy Book5 Pro 360 2in1 Core Ultra 7 256V 16GB 2TB 16" WQXGA+ AMOLED TOUCH 1évgar
- Új, Aktiválatlan, iPhone 15 (128 GB) (rendelhető)
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Red -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3678
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
ugye ez egy hackelt dolog. Fog ez működni a Mafia 2-ben is?
ezzel szórakoztam fél órát 

bár az meg kicsit luxus, hogy mondjuk egy 5850 mellett dedikált physx-nek egy gtx260-at használajk

A felét talán még hajlandó is lennék kifizetni érte.