Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- BlackmMmDog: Téli horgásztalálkozó
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Pajac: Windows XP még mindig letölthető
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- btz: Internet fejlesztés országosan!
Új hozzászólás Aktív témák
-
_Lord_B_
tag
válasz
janos666
üzenetére
X2 sen csak azért gondolkodtan mert nagykerben a Galaxy PCIe 9800GX2 DDR3 1GB DDVI/HDMI 50e+áfa, és 1920*1200 ban a 8800gt néhol már megadja magát...
Radeon meg kérdéses, mert ez a PhysX érdkel, nagyon is. Pl Cellfactor. amit imádok, de állati lassan megy nálam
Ha azon is engedélyezve lesz a meghajtó akkor 4870-t valasztanam. gtx260 és a gtx280 is elég drága még. ááá, aszem kivárok.
Szerintem Nvidia $$$ fogja átadni az ATInak a meghajtókat
(remélem) -
janos666
nagyúr
Ja, csak sokkal kissebb a számítási kapacitása egy Ageia PPU-nak mint egy 8600GT-nek, 4-ed akkora buszon menne (P35 második foglalata is bír 4x-et) és 2x annyiba kerül. (előbbit nem nagyom kapni használtan olcsóért, mert sokat meg nem ér egyenlőre)Valamint kevésbé rugalmas az eljövendőkre nézve ahol GPU-ra terveznek.
-
janos666
nagyúr
válasz
_Lord_B_
üzenetére
A 9800GX2 is SLI, csak gyárilag össze van építve a két nyák. Nforce chipsetes lap kell, de én nem raknék be 4 GPU-t az tuti, még (g)x2t se nagyon.
Engem jobb izgatna ha nem csak az SLI-ből rántaná ki az egyik kártyát fizikára, a másikra meg maradna a grafika, hanem lehetne 2 különböző VGA-d és mondjuk egy 8600GT csak fizikát számolna, egy GTX-260, vagy akár egy radeon meg grafikát.
-
Kr/\toS
senior tag
Ezt a lassítós okosságot nem kéne híresztelni kollega. Sületlenség. Év végére lesz kész az a PhysX driver ami az összes API-t támogatja tehát a GRAW és akár a Cellfactort is GPU-n. A jelenlegi csak a 2.7.3 as API-t támogatja ezt használja az UT3 is, ezért kapcsol be csak azon.
És nem, nem csak 3 map hanem az összes fizikát a GPU számolja ha engedélyezve van.Jah és az SLI konfigban szerelt gépeken az egyik VGA-t lehet fizikára dedikálni, ez pedig már a jelenlegi driverrel is megy, igaz csak az emlitett API-val.
Ja opp a linkelt cikkben mindezt kifejtik...

-
_Lord_B_
tag
Nem tudjátok, hogy a Sima GeForce_177.40 mellé melyik Agei drivert kell felrakni?
-
biggamer
veterán
Korlátozza az nVidia PhysX-et a Futuremark [link]
-
janos666
nagyúr
A GPU-val sokat lehet gyorsítani a streamelt számításokon, de ott is izzik allatta a CPU is, mert nem célszerű mindent a GPU-n átfuttatni (de ha a CPU csak vezérel és kiszolgálja a GPU-t akkor se elég egyszem P4-es mag egy GT-200 alá se), úgy a leggyorsabb hogy a GPU számára tetszetős számítások a VGA-n, az egyéb kalkulációk a CPU-n futnak le.
Szóval akinek Tflopsok kellenek az is úgyis megveszi a 8 magos nehalemet, meg aki FPS hajhász 3DMark rekorder az is. Meghát tehermntesítés ide vagy oda attól az otthoni kisköltségvetésből átgondoltan épített gépekben is haladni kell a korral CPU terén is. Sőtt, az intelnek is lesz majd bővítőkártyája. Már el is felejtettem a nevét, pedig régen mikor hírt csaptak körülötte hogy jön mindenki azt hajtotta agyba főbe. Az is tud majd havokot is.Ha első naptól fogva ilyen árban adták volna a GTX-260at mint most akkor az ülne a gépemben nem 4870. Ezen átlag 10%-ot lehet rántani, Vmoddal 20-at, a GTX-en meg nem lehetetlen a 20% emelés alapfeszen se, és ott még a gyári hűtő is bír némi voltmodot ha rávágsz a gyári bordára egy 9cm-es ventit (amit a radeonnál nem engedtek meg mert lezárták a lamellák tetejét a 70-esen)
-
Korcsii
őstag
válasz
janos666
üzenetére
meg most a fejlesztő meg is betegedett vagy mi... én is most erre várok, mert ettől függ, hogy meglesz-e életem első Ati kártyája... 4850 nagyon csábító, de és hiszek a cuda sikerében is (inkább ne legyen DX 10.1-em)... de persze az intel (és így az amd-ati) nem szeretné ha nem a 8 magos CPU-ikat vennék meg jövőre azok, akiknek olyan feladatokra kell, amire ott a cuda, úgyhogy komoly harcok elé nézünk, bár szerintem tökéletes elképzelést próbálnak meg kicsinálni...
-
janos666
nagyúr
Jó, akkor mai játékok patchelés után nem 90%-on tekrik meg az egyik procimagot, és 80%-on a GPU-t, hanem fordítva, picikét feltupírozott látvány mellett amibe bele lehet nagyítani screenshotokon és ugyanúgy 60 FPS lesz Vsync mellett, vagy 100 helyett 110. (de optimista számokat írtam példának
)
A Ghost Reconban ilyen durva a physx ha van hozzá hardver? Azt hittem csak néhány robbanáskor nő a részecskék száma meg pár apróság, de az UT3 demómapokat se éri utól. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
janos666
üzenetére
Nekem is az tűnik logikusnak, hogy a Havok visszamenőleg nem lesz támogatva, de pár helyen annyira biztosra mondják ezt a teljes támogatást, hogy nem is tudom mit gondoljak róla.
Elméletben bármi megoldható csak kérdés, hogy annak a gyakorlati haszna mennyi.
A Vantage-et kb. mindenki leszarja, most azzal nem vagyok kisegítve, hogy támogatja a GPU Physx-et. Az UT3 támogatás azt tényleg ki lehet hangsúlyozni, de jelenleg 3 pályán jelent neked ez előnyt. A Cellfactor vagy a GRAW támogatása csak elméletben jó ötlet gyakorlatban sajnos olyan lassan futna, hogy nem érdemes vele jobban foglalkozni. -
janos666
nagyúr
A kártyahiányt én is csak megemlítettem mint további tényezőt.
A GPU-s havok még sehol nem működik, ami ma havokot használ az olyan verzióval fut amit CPU-ra írtak. Eleve patchelni kéne a játékot új havok motorral, meg megalkotni az élethűbb fizikát az új motor képességeihez mérten.
A Physx már most is működik 1-2 helyen. Akár Vantage alatt is, vagy UT3-ban, de bejöhet a következő verzióval GRAW2 is vagy akár az a techdemós cellfactory....
És minél inkább értelmetlen dolog a Physx és minél kevesebb dolog használja annál értelmetlenebb direkt inkább keresztbetenni a dolog ellen. Marketing szempontból csak az lenne a jobb hogy a radeonok még Physx-et is tudnak, nem pedig hogy az AMD direkt szabotálni próbálja a dolgot. Ha úgyis csak papírforma lenne akkor miért ne büszkélkednének el vele mint a tesszelátorukkal, az se kell semmire, de milyen jó hogy ottvan... -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
janos666
üzenetére
Nem azzal van baj. HD4800 kártyát kaphat az nVidiától is, hiszen ez csak pénz kérdése. A Radeon Display Driverről kell pár zárt dokumentáció. Ez a legfontosabb. Meg lehet e nélkül csinálni, de akkor jóval több időbe kerül.
Lehet, hogy az AMD hozzáállása idővel megváltozik, de szerintem ők úgy gondolkodnak, hogy amíg a GPU Physx lényegében 3 darab UT3 pályán használható csak ki, nem éri meg támogatni.
A Havok támogatás elvileg visszamenőleg működni fog mindenen.
-
janos666
nagyúr
Hát ja, még azt lehagytad a nehezítő tényezők közül hogy 4800-as radeonhoz se sikerült hozzájutnia egy jódarabig mert az AMD megtagadta a segítséget, a helyi boltokba meg lassan csorgott le az új széria.
Nemtudom hol van ilyenkor a nagyon innovatív és mindenféle fejlesztésekre nyitott ATI szellem. Tesselátort persze lehet a GPU-ba tenni, milyen jó hogy 3 generáció lemegy úgy hogy sose használta semmi ezt a funkciót, attól kellett a GPU-ba, és az nvidia a maradi aki nem is tudna ilyet betenni ha akarna se. És lehetne folytatni ezt hosszú hsz-eken át más topicban.
Ha meg csak annyi kéne hogy információnyújtással segítsenek másnak hogy bővítse a radeonok funkcionalitását akkor arrogánsan elzárkózik és keresztbetesz ahol tud, merthát a PhysX mégiscsak nvidiás, hiába lett nyílt API, és hiába örülnének a radeon tulajok ha ingyen megkapnák a physx támogatást is. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Kötelező
üzenetére
Még dolgozik rajta a srác. Az nV már biztosította a Cuda doksikat és a támogatásukat is, de igazából kellene az AMD segítsége is, mert szükséges lenne pár zárt dokumentáció a Radeon display driverről. Elvileg az AMD ebben nem nagyon szeretne segíteni, mert ki akarják csinálni a Physx-et. Nyilván a driver doksik nélkül is meg lehet csinálni a támogatást, de erősen megnehezíti a feladatot.
Egyelőre türelmet kér a srác, mert a megjelnési idő és a támogatott GPU család erősen függ az AMD-től. -
Kötelező
senior tag
üdv
ATi-hoz honnan tudom letölteni?
-
janos666
nagyúr
válasz
biggamer
üzenetére
Nekem fentvolt egy 177.4x nemtomhanyas driver meg a legújabb 8.06 nvphysx és mikor kicseréltem a G80-as VGA-t Radeon 4870-re nem volt hajlandó lefutni a Vantage mert nem találta a nvcuda.dll-t. Újraraktam a windowst, de elkövettem azt a hibát hogy megintcsak a legújabb Physx driverrel, és ugyanez volt a hiba, letöröltem, újraraktam a vantaget hogy felrakhassa a hozzá mellékelt régi physx drivert és úgy működött. Biztos hibás még az első GPU-s Physx driver, és kesőbb javítják hogy ne legyen ilyen agresszív hogy vantage alatt csak cuda alól akar futni akkor is ha nincs is geforce a gépben és sose látott még a windows forceware drivert.
-
John_Doe
senior tag
Én azért feltételezem hogyha nem működik a választási lehetőség akkor az nem direkt van hanem valami egyéb ok miatt. Vagyis javítva lesz. Egyébiránt nem hinném hogy elterjedt programozói gyakorlat lenne grafikailag megjeleníteni egy még nem implementált programrészt mert az ugye az egyszeri usert megtéveszti és a nyakunkra jár hogy "Mé' nem mögy mikó ott van?" Legfeljebb ahogy te is mondtad szürkével de akkor az egész. De valóban nekem nincs physx kártyám így nem tudom működik-e. Ráadásul ez a kép is XP alól készült 175.19-es driverrel.
-
gyurczy
őstag
válasz
Rover623
üzenetére
Rover623: Az lehet, de egy idő után elavult lesz az Ageia-s driver, és mivel az NV a tulaj, nem lesz más, amit feltelepíthetsz...
John_Doe: Az, hogy grafikailag megjelenik a választási lehetőség, még nem azt jelenti, hogy valóban aszerint működik, amit választasz, ha egyáltalán a lehetőség valóban adott, nem csak képileg (kiszürkített marad az Ageia-s bogyó, hiába kattingatsz rá)!
-
John_Doe
senior tag
válasz
biggamer
üzenetére
Én sem hiszem hogy ebben a cikkben sok igazság lenne mert akkor tulajdonképpen minek is van a physx-ben a Hardware Device Selection rész.
-
biggamer
veterán
válasz
Rover623
üzenetére
" Minden listák ura "
Ez állítólag egy tény, nem kitaláció.
Ehhez a témához kapcsolódik, amiért elindították ezt a topicot, tehát nem OFFolás.
Akkor nem tudom mi a problémád vele.Viszont ezúttal elnézést kérek minden látogatótól, akiben esetleg
feszültséget keltettem eme cikk belinkelésével.
biggamer
-
Rover623
félisten
válasz
biggamer
üzenetére
Nem értem, miért kell a feszültséget kelteni ilyen lammer cikkek linkelésével...
1. A gyorsítás akkor is műxik, ha a Vantage a Physx driver feltelepítése után kerül fel...tehát amikor a Vantage ír(hat) felül DLL-eket...
2. Nem hiszem, hogy akinek Ageia karija lenne, az feltenné az NVIDIA drivert... -
Kiskutya
veterán
9600gt-re van már valami okosság? vista32-re kellene!
-
Ottoka
őstag
UP

-
-
Amarth
aktív tag
NV PhysX Tweaker [link]
-
csiky
tag
Hy
Nem idetartozik, de mivel mindeki lefel pakolgatja a a drivert (feleslegesen mert a physx driverben nincs engedélyezve sokaknak) itt egy kis megdöbbentő teszt.
[GeForce 175.16 vs. 175.19] -
Ottoka
őstag
Na megdöglött a totyik jól

-
mmdms
addikt
válasz
PowerBuldog
üzenetére
nem találom

-
mmdms
addikt
válasz
PowerBuldog
üzenetére
esetleg belinkelnéd?
-
deicide
veterán
válasz
PowerBuldog
üzenetére
próbáld a 177.40-est , az nekem vista X64 alatt buherálás nélkül ment, igaz 9800GX2-re és a vantage pl 11.xxx helyett 14.1xx pontot adott...azaz működik
-
PowerBuldog
veterán
x64-es Vista alatt nem bírom egyszerűen életre kelteni ezeket a PhysX-es drivereket. Leszedtem a 177.39-es drivert, kicsomagol, inf moddol. Aztán a telepítésnél szépen végigkúszik minden szó nélkül a dolgog, de újraindítás után nem történt semmi. Vagyis nem telepítette, maradt az előző verzió. Mi lehet a gond? 8800GT-re akarom felnyomni.
-
deicide
veterán
no, vista x64 alatt a 177.40 buherálás nélkül megy 9800gx2-n és 2600 pontot hoz pluszban, ráadásul végre nem képregény a CPU teszt...
-
janos666
nagyúr
válasz
biggamer
üzenetére
Szóltam én azért? Másik üzire nyomtam ezt a választ aminek nincs sok köze a PhysX-hez, a 171.41-es driverhez.
Amúgy bocs ha sértő volt, csak azért szóltam érte mert elejét akartam venni hogy megint mindenki itt kéregessen moddolt inf-et külön mindenféle OS-hez és kártyához egy olyan driverhez ami semmit se változtatat a PhysX támogatáson. (ugyanis ez a driver is csak GT-200as karikra megy fel alapból)
De jó, linkelj inkább be minden új forceware drivert ami semmi újdonságot nem hoz PhysX terén, aztán 10 hsz hogy "nem ismeri fel" "inf kell", 10 hszn mire mindenki kap linket, aztán 20 hsz hogy "basszameg, így se megy még G80-al, szar az egész, szar a physx meg buzi az NV hogy még így se megy G80-al".
Nem fogok többet ellenkezni, csak megmertem jegyezni hogy talán nem a legjobb ötlet.
Nagyon is szivesen szoktam látni a linkjeid a GT-200 meg RV770 topicokban, legtöbbjére rá is kattanok, mert bízom benne ha te linkeled egy rövid pislantást már biztos megér.
-
booz
senior tag
pshyx ha fent va akkor kidobál a játékbol egyszercsak kilép asztalra hibaüzi nélkül. 177.26 ezzel semmi gondom nincs
-
biggamer
veterán
válasz
janos666
üzenetére
" Miért jó ebbe a topicba olyan driverket linkelni ami semmit se mozdít előre a Physx témán? "
Ezt is linkeltem :
" A V177.39-es számú meghajtó Vista és XP alá is hivatalosan elérhető lett a tegnapi nap folyamán, bár csak béta állapotban.
A letöltés után a megszokott programokon kívül az nVidia PhysX System V8.06.12 is települ, ami viszont csak és kizárólag a 9800GTX, a GTX 280 és a GTX 260-as modellekkel fog életre kelni, bár elemzők szerint a kisebb magokkal is könyyedén képes lenne működni."Tehát ebben a meghajtós linkben a PhysX System V8.06.12 is benne volt.
Na mindegy, mostantól belesz@rok és nem linkelgetek soha többet semmit, majd mindenki megkeresi azt amire kiváncsi.
Vagy majd vár a Te személyes híradásaidra.Ezennel be is fejeztem ezt a témát.
Hajrá.
-
janos666
nagyúr
válasz
biggamer
üzenetére
Miért jó ebbe a topicba olyan driverket linkelni ami semmit se mozdít előre a Physx témán? Amelyik kártyán meg több hónapos driverrel is viszi, amin nem azon meg nem forceware hanem PhysX update fog segíteni.
Amúgy nagy poén hogy radeon-wrappert az persze csinál, de azt a részét se hozza nyilvánosságra amivel elérte hogy nem támogatott kártyákon is aktiválódjon, mert az a módszer is elég lenne a G80-hoz mert az CUDA kompatibilis már a forceware révén, nem kell wrapper.
Én is bűvöltem már a forcewaret, a kártya BIOS-t divice ID-kkel, meg a physx filejaiba is belepiszkáltam, de a legtöbb amit eddig elértem hogy valószinűleg fut a hardveres gyorsítás, csak épp az első képkocka után bluscreent dob az UT3 vagy a Vantage.

-
Eagle16
addikt
-
Hawk1979
őstag
válasz
juliabrilke
üzenetére
Semmi,mert ha 8800gt-d van,az aláírásod szerint,akkor azt nem támogatja a driver....
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
biggamer
veterán
Friss GeForce meghajtó / WHQL 177.41-es / GTX 200-as kártyákhoz [link]
-
juliabrilke
veterán
Tesztelte valaki ezt a @*°-#* drivert?? Nekem az előző béta verzióval nem megy rendesen egyik videó sem. Kiváncsi vagyok, hogy 177.41 WHQL-nél mi lesz a helyzet.
-
biggamer
veterán
Nvidia'nın GeForce 177.41 WHQL [link]
-
juliabrilke
veterán
Feltettem a 177.40 beta drivert és nekem akadnak vele a videók. HA visszateszem a 2vel régebbit, akkor minden rendben.
Van valakinek még ilyen problémája?

-
vlaci79
senior tag
del
-
juliabrilke
veterán
válasz
juliabrilke
üzenetére
Hát...Ez bizony nem lett semmivel jobb...

-
juliabrilke
veterán
Na erre kíváncsi vagyok! Bár így elsőre nem fűzök hozzá nagy reményeket.

-
ffodi
veterán
9600GT-vel még a 177.40-es betaval sem lehet aktiválni vista x64 alatt..............
-
keIdor
titán
Új hozzászólás Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3846
- Eladó Asus GT730 SL 2GB videokártya
- VeryBig! Akciós! Dell Precision 7760 i7-11850H 32GB 512GB SSD RTX A5000 16GB 17" FHD 1 év garancia
- LG 48B4 - 48" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- ÚJ Lenovo Yoga 7 - 14" WUXGA OLED Érintő - Ryzen AI 5 340 - 16GB - 512GB - Win11 - 4 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Ha azon is engedélyezve lesz a meghajtó akkor 4870-t valasztanam. gtx260 és a gtx280 is elég drága még. ááá, aszem kivárok.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
leszmámitva a vantage CPu score felment 9000 röl 24000re