Hirdetés
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- hmzs: Fujitsu Futro S920 csúcsra járatva
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- lezso6: Nemzetközi újév visszaszámlátor alkoholistáknak
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Nyuszit otthonra, kedvencnek!
Új hozzászólás Aktív témák
-
TTomax
félisten
válasz
Teasüti
üzenetére
Hát most erre mit írhatnék... ez a kapitalizmus,vegyél mindig ujjat...

(#2198) zolaas
Hááát,talán még egy 5850-et sem fog meg ez a sávszél limit..talán... ha CF-et csinálnál akkor viszont mindenképpen kellene egy másik lap,hiszen ebben az esetben sokkal nagyobb sávszélre van szükség mint egy 5850+gt240 kombónál...szigorúan a magánvéleményem szerint ezért kár lenne lapot cserélned.Nyugodtan berakhatod abba a lapba is,viszont azt tudnod kell hogy az Nv nem támogatja ezt a megoldást és bizony tweak-elni kell a drivert hozzá ami adott esetben nem biztos hogy működik.Szóval ha kísérletező kedvedben vagy csak akkor fogj bele,és ne költs a fizikszes társkártyára sokat,mert egyébként nem túl sok mindent kapnál a pénzedért.Kevés játéknak van szüksége rá,és ott sem eget rengetőek ezek az effektek,amik amúgy sem szólnak bele a játékmenetbe,egy olcsó GT240,vagy GTS250-et,vagy 9800GTX-et vegyél ha ki szeretnéd próbálni,azon nem sokat lehet már bukni ha mégsem vagy megelégedve. -
Teasüti
nagyúr
Hát azt írhatod, h kétszer gyorsabb nála és most kapom meg azt az élményt 2009-es játékban, amit elvártam volna az akkori csúcskártyától. (mondjuk ezzel nem az 5870-et akarom dicsőíteni, mert hát...)
És éppen azért várnék el kisebb felbontáson nagyobb sebességet. Már csak azért is, mert kevesebb pixelt kell számolnia, vagy feleannyit, mint full hd-ben. De sajnos elmarad a relatív gyorsulás kis felbontásban.
60 fps meg az a sebesség, ami kell egy fps játékhoz, de minden máshoz is.
60 fps a vízválasztó a vaj sima játékélmény közt és a szaggatás közt. -
TTomax
félisten
Létezik erősorrend,persze kb mint a vga tesztek,de egy bizonyos tipus felett tökmindegy.Jelenleg az Nvidia a GTX260-at nevezte meg a legutolsó fizikszes játékban a mafia2-ben amivel kimaxolható a fizika,ennél erősebbet szerintük kár erre a feladatra.A saját tesztjeim szerint pedig még talán ennyi sem kell.Egy GTS20,vagy GT240 bőven elég erre a feladatra.
Nos a P45-ös lapod specifikációi szerint /sőt az összes P45-ös lapban/ ha beteszel egy bármilyen kártyát a második slotba akkor akkor mindkettő 8X PCI-E sávot kap.Ez gyakorlatilag azt jelenti hogy úgy kb gtx260/280-ig ebből nem sok mindent veszel észre de pl egy HD4870X2-nél már akár veszthetsz is pár százalék teljesítmény a megjelenítő kártyánál.Mindez felbontás és egyéb /pl képjavító akár játék/ függő is.Mindezt te magad is figyelemmel kísérheted ha letöltöd a legújabb GPU-Z-t,és megnézed a bus interface-t.Itt ami a piros kockában van.A fizikszes kártyának viszont bőven elég ez a sávszélesség!
-
zolaas
senior tag
Létezik olyan, hogy a fizixre használt dedikált kártyák erő sorrendje? Vagy erre is ugyanaz igaz, mint ami csak a sima vga tesztekben lejön? Illetve akkor a sima x8 pcie slot az elég lenne fizixre? Nameg, az én lapom (p45) ugye elméletileg ezt tudja: 1x16, 2x8..stb. Namost, ha én az egyikben használom az atit, amit ugye x16-ban szeretnék, de a másik slot akkor mennyin megy? 4x vagy 8x? Hol tudom én azt megnézni? Illetve, ha belerakom a másik karit is akkor mind2 slot csak 8x-lesz? Nézte ezt vki esetleg?
-
TTomax
félisten
válasz
Teasüti
üzenetére
"szaros" 60fps az bőven elég,azt azért elárulom hogy ugyanezt tudja 1680X-ban is a GTX280,a felbontás növelése nem igazán hatja meg az a vga-t ezt én is tapasztalatból írom...továbbá...egy rakat olyan opciót is ki lehet kapcsolni ami a látványra éppen semmi hatással nincs viszont harmadolja az fps-t..ez azért le kellett hogy írjam mert "csak" 1280-ban játszol.. na meg hogy egy 5870-hez viszonyítasz,na erre meg mit is írhatnék...

-
Teasüti
nagyúr
Na azért a "bőven elég" azzal vitatkoznék. Volt szerencsém gtx280-hoz, a jelenlegi konfigomban (előző kártyám volt) és nagyon nem voltam megelégedve vele, pedig én is csak 1280-ban játszok.
Már akkor is erről vitatkoztam azokkal, akik állítják, h 1280-ban MINDENT visz röhögve.
Aha, én kicsit másképp tapasztaltam, még szaros 60 fps sem volt meg némely esetekben, pedig egy akkoriban csúcs vga-tól elvárnám, h ugyan hozzon már 60 fps-t a 2009-es játékokban 1280-ban.
Batman is leesett 30 fps-re mikor intenzíven fizikázott a kártya közben, de ott azért megvolt a 60 fps, csak nem volt stabil, microstuttering-ek voltak dögivel.
5870 sem viszi a 2010-es játékokat 60 fps-el (viszont a 2009-eseket viszi olyan szinten, amit a gtx280-tól vártam volna el.
), az már kivételes esetnek mondható, mikor a vsync miatt unatkozik a kártya. És vga limitekről beszélünk, mert 99%-ban terhelve van általában (figyelem és elégedettlenkedek
)MÁS: az utóbbi pár napban volt nálam egy 96gt és physx-eztem vele. Viszont felfigyeltem pár furcsaságra. Egyedül a szintetikus tesztek /fluidmark/ hajtották ki a kártyát ~82%-ra - sejtésem szerint physx-es felhasználásnál 4/5-ös terhelés a maximum. Viszont a physx játékok csak olyan 50%-ra dolgoztatták, ideértve minden physx játékot. Pl crazymachines 2-ben mikor felhalmozódik a víz a pályán és a physx kártya a szűk keresztmetszet, akkor is csak 50%-os terheltsége van.
De Batman alatt se láttam még 50%-nál nagyobb terheltséget.
Ez mitől lehet?Rakjak alá gtx280-at fizikára, annak az 50%-ával már megyek vmire?!?

-
Teasüti
nagyúr
Értem.
Na de akkor felmerül a kérdés, hogy a 150GB/s VRam sávszéllt mi fogja kihasználni a csúcs vga-kon? Érzésem szerint oda akkor a 16x-nak is kevésnek kéne lennie, nem?
Bár számszerűen nem ismerem a tényeket.
Nomeg úgy az egész rendszer nem hoz 150GB/s-ot, mindegy mit raksz alá.
Le merem fogadni, h ezek a sebességek csak kártyán belül érvényesek.Akkor konklúzió, hogy a semminél több, de kihasználatlan marad a kártya.
Hasznos infó.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Teasüti
üzenetére
Aham, láttad, hogy pl COD4-ben 75%-al csökkent az FPS szám? A többi játéknál meg több mint 50%-al? Az összesítő tábla azért csalóka, mert ott szerepelnek a vga limites beállítások amik nagyban feljavítják a végeredményt.
Annyi ilyen feak-et meg, pontatlan tesztet láttam/olvastam, hogy a saját tapasztalataimnak hiszek leginkább.
PCI-E 2.0 1x kb 320MB/sec-et tud, a 8600GT-nek a ramsávszéle 22 400MB/sec. Ha ennek a sávszélnek csak a felét használja ki a GPU akkor is durván limitálná a 1x slot.
Plusz ugye a 320MB/sec az elméleti maximum ugye, a gyakorlatban ez még kevesebb, ami nagyon kevés, még fizikázásra is, főleg magasabb felbontáson ahol sok/nagy mennyiségű interakciót kell számolnia, több a részlet stb. Minimális gyorsulás meg van, persze mert az az 1x sáv is több mint a semmi, ami vga limitnél megint csak erősen meglátszik.Rup1us barátom meg nem HD-ben tolja a játékokat, amire egy GTX280 bőven fizikázással együtt. Szóval kihasználatlan lenne az a kari 1x slot-ban.
-
Teasüti
nagyúr
Az 1x PCI-E sávszélessége olyan alacsony, hogy oda egy 8600GT is feleslegesen gyors lenne, annak is legalább 4x kéne.
Micsoda?? Hát akkor ez?
Surprising as it seems, the Radeon HD 5870 is comfortable, with a mere 2% performance drop overall. PCI-Express 2.0 x4 is where the Radeon HD 5870's discomfort is slightly notable, with a 5% drop, and even more surprisingly, on PCI-Express 2.0 x1, big as it seems, the performance drop is "only" 25% overall. Considering that you rob the card most of its data transfer potential, leaving only a 1/16th of the optimum bandwidth, it is still impressive that it can deliver 75% of its performance.
Vélemény?
-
rup1u5
nagyúr
Most olvastam az apróban, hogy valaki a 4850-e mellé úgy tett be physx társkarinak egy 8800gt-t, hogy PCI-E x1-es foglalatra fűrészelte le az érintkezőt.
Ez adott egy ötletet...
...szerintetek lenne értelme megjátszanom ugyan ezt egy gtx280 mellé? Elég lenne oda egy 88-98gt szintű kártya PCI-E x1-en? -
Teasüti
nagyúr
Felraktam a legújabb nvidia drivert is mégiscsak - úgytűnik ez is megy a physx moddal - és most jó lett az afterburner is, jelzi a kihasználtságot is végre.
Nos beigazolódott a dolog, tök lapos az ekg-je maffia alatt a 96gt-nek.
0%-os terheltség. Le is ellenőrzöm a többi játékot, de úgy tűnt eddig, h minden másban ki volt használva. Physx screensaver is gyönyörűen fizikázik a 96gt-vel. -
Teasüti
nagyúr
válasz
rumkola
üzenetére
Amúgy elég gagyi a ruha lobogtatás, ahogy elnézem. Tegnap ezt a fícsőrt néztem vagy 5 percig a játékban, és hát hagy némi kívánnivalót maga után - pl jó lenne, ha a hölgyek szoknyája nem tűnne el a lábukban, stb.

Ezért nem kell fizikát meg ütközéseket számolni, ilyen volt már 10 éve is, hogy vmi belelógott más objektumba vagy a falba... -
Teasüti
nagyúr
válasz
degumentes
üzenetére
0513-as van fent.

-
rumkola
nagyúr
válasz
degumentes
üzenetére
Így van a maffia demóhoz mellékelt physx nem jó, a legújabb kell hozzá.
Ha a cloth mappát (ruha lobogtatás
) töröljük, ATI-val is jól megy mediumon.
-
Teasüti
nagyúr
válasz
degumentes
üzenetére
Be van kapcsolva, megy is rendesen (fluidmark, más physx játékok), csak Maffia nem használja a kártyát.

-
degumentes
tag
válasz
Teasüti
üzenetére
NV Physx Tweaker 1.0
Ezt próbáltad már? -
degumentes
tag
válasz
Teasüti
üzenetére
Ha nem menne a legújabb driverrel a mod akkor csináld a következőt telepítsd a legújabb physx driver külön majd másold ki a NVIDIA Corporation mappában található Common almappában levő dll file-okat majd rakd vissza a régi physx drivert és amit kimásoltál dll file-okat azt másold be a régi drivr mappájába és írasd felül. Nekem ezzel működik az ageia kártya az HD3070X2-esem mellet. Csak ott a dll file-okat a windows System32 és SysWOW64 mappába kell bemásolni. Maffia alatt is használja a ppu-t

-
Teasüti
nagyúr
Miért érzem azt, h nálam Maffiában tulajdonképpen semmit nem csinál a geforce, és cpu számolja a fizikát?! Elég gyanus, h még csak meg sem emelkedik az üresjárati hőfokról játék alatt. (most tuningoltam, ha bármit is csinálna, legalább egy fokot meg kéne emelkednie...)
CPU-m viszont 100%-on megy.Mi lehet a hiba?
Legújabb physx driver; nvidiából nem voltam biztos benne, h megy-e a legújabbal a physx mod, ezért abból csak a 257.21-es van fent. 1.04ff physx mod. És 10.7-es catalyst, bár ez nem számít sztem.Ötlet?
szerk: érdekes, h a 95gt nem fogta vissza a 295-öt a grafikonon.
-
Teasüti
nagyúr
Jó, nyílván.
És látom már van olyan kártya is, ami érzékenyebb erre, mint az elődök.Viszont épp egy-két nappal ezelőtt néztem 5870-ről tesztet (ami nekem is van), és ennek a kártyának tökéletesen mindegy, h 8 vagy 16 sávot kap.
Teóriailag persze itt sem mindegy, de gyakorlati különbség 1-2%.
Hanyagolható.Most persze erre kaptam a gtx 480-as választ, de nekem mi közöm van ahhoz?

És ha egy 5870-nek elég a 8 sáv, akkor beb@szna, ha egy szaros 96gt-nek nem lenne elég.
-
Teasüti
nagyúr
válasz
pengegyerek
üzenetére
Mármint PCI sávszélesség? Ezt erősen kétlem.

Kitesztelték már sokan, h ez nem számít sokat. Még az 5870-nél is csak 1-2% a 8x és 16x között. De még 1x is (!!!) a teljesítményének a 75%-át hozza az 5870!
Akkor pont egy 96gt-nek lenne kevés a 2.0 8x?

-
Teasüti
nagyúr
válasz
h.adam.92
üzenetére
Ez igaz, a képarányok tekintetében.
De te 1280x1024 kontra 1280x720-at írtál!

Mind a kettő 1280 széles.
Amúgy 5:4 pontosabban az első.
Látod? Az 1024 magasság épphogy hozzáad a tartalomhoz a 720-hoz képest. De mindkettő ugyanolyan széles. Az előfordulhat, h a 720 magasságot kinyújtja a monitorod a teljes magasságra - ha nincs két fekete csík alul-felül.Mindegy, nem számít. Offtopic.

-
Teasüti
nagyúr
válasz
h.adam.92
üzenetére
Nem direkt kötözködök, de 1280-nál hogy ad szélesebb képet?

Max keskenyebbet függőlegesen.
Bár nem értem az miért előny, kevesebb a megjelenített tartalom.Hát ahogy elnézem a teszteket, meg az általános tapasztalatot, tény, h bírja a nagy felbontásokat, meg "arra méretezték", stb. De cserébe alacsony felbontáson nincs látványos gyorsulás egy HD-hez képest. Tehát ha HD-ben megy vmi 60 fps-el, akkor 1280-ban nem lesz közel kétszer gyorsabb, pedig elvárnám... Már csak azért is, mert majdnem fele annyi pixelt kell kiszámolnia ebben az esetben.

De hát egy remekül futó Dirt 2-ben is kb 80 fps-nél van a kártya határa 1280-ban kimaxolt grafikával. Az vhogy nem az igazi sztem.

-
h.adam.92
őstag
válasz
Teasüti
üzenetére
nem videó, csak FPS mérés céljából futott a fraps. videózni is próbáltam, de eszméletlenül akadt tőle a játék...
16 és 8 között nemnéztem sohasem. de trilinear meg 16 között lehet látni a sugarat körülötted ahol még elés a testura és egy vonal, amiután már homályos.
ennél nagyobb felbontásban még nem toltam a VGA-t szval nem tudom h hogyan menne, így nem nyilatkozok >.<

szerk: TFT 17 colos natív 1280x1024es felbontással, de minden játékot 1280x720-ban játszok a 16:9-es képarány miatt, mivel szélesebb képet ad.
-
-
h.adam.92
őstag
válasz
Teasüti
üzenetére
nem fizixezik az sehogy...
van mikor lemegy 10-re is, nem ugy gondoltam, hogy 20 fps alá sohasem esik.
akkor tök norm amikor nincs akció csak kocsikázás meg ilyesmi. valamennyi fps csökkenés persze van de nem sok.mellesleg mirrors edge-nél csinálta azt, hogy ha bekapcsoltam a fizixet, akkor járkáltam mondom ez tök jó, nem is kell ide dzsíforsz kártya...
aztán kilőttek egyetlen egy ablakot és 1!fps
ezért nem értettem a mafiát, hogy itt meg atom lövöldözés és 10-20 fpst adja...(#2162) pengegyerek:minden high, amennyire csak lehet, még az APEX is High
most már csak azért is bebizonyítom, belépek és printelek 1-et kettőt.

-
pengegyerek
aktív tag
válasz
Teasüti
üzenetére
Lehet, hogy a 9600 GT nem kap elég sávszélességet és ezért esik le a tömegjeleneteknél. Mert gyanús, hogy HD5770+ Geforce 8800 GTS Intel Core 2 Duo proci alatt (2,1 GHz) 1360×768 minden maxon 35- 40 FPS minden jelenetnél akármit csinálok, míg nenked 9600 GT- vel leesik. Vagy rosszúl lett beállítva, feltelepítve valami. Próbáld újra telepíteni a szoftvereket amik kellenek a Maffia 2- höz és úgy talán.
Ha hülyeséget írnék akkor meg bocsi
-
Teasüti
nagyúr
#2151: erre rájöttem már korábban.

#2152: én 96gt-m sincs 100%-ra terhelve. A proci viszont igen.
#2153: mármint physx kártya nélkül 20 fps max APEX-el? Mivan?!
Nálam physx mentes jelenetekben stabil 60 fps, szóval kicsit gyanus mikor bemegyek a tömegbe, vagy török zúzok és akkor esik le. Nem erre találták ki a physx-et, h levegye a prociról a terhet??

Más: amúgy számolgattam kicsit.
A következő axiómában, ahol a nyers erő (GFlops) és a physx teljesítmény egyenes arányban van, illetve az fps-el fordított arányban, egyszerű számításaim szerint egy dedikált gtx 280-al stabilan hozható a 60 fps.
Ahol a gtx280 933 GFlops teljesítményű, míg a 96gt 208 Gflops.
Feltételezve, hogy a Maffiában lévő 16 fps-em a fizikázós jelenetekben megfeleltethető egy fluidmarkos 16 fps-el (3 emitter, 120k részecske - 96gt).Mondjátok, ha téves az a feltételezésem, hogy arányosan összevethetőek a kártyák!

-
h.adam.92
őstag
válasz
pengegyerek
üzenetére
kipróbálni nem igazán tudom mert a lapomban csak 1 db PCI-E slot van :S
mellesleg sztem a gt220 gyengébb mint a 8800gts.
link -
pengegyerek
aktív tag
-
h.adam.92
őstag
válasz
pengegyerek
üzenetére
HD5870 mellett lenne.
-
pengegyerek
aktív tag
válasz
h.adam.92
üzenetére
Üdv. Milyen kártya mellé raknád be?
320 megás 8800 GTS- em van és eddig minden physixes játékot vitt maxon kis reccenés nélkűl HD 5770 mellett.
A játékok: Mirrors Edge, Batman Arkham Asylum, Metro 2033, Maffia 2 demója és ahol lehet választani a physixen, hogy low high medium ott mindenütt highon ment.
Szóval tökéletesen meg vagyok elégedve Physix kártyáké -
h.adam.92
őstag
üdv
320megás 8800gts mennyire elég fizixes társkártyaként?
-
odorgg
addikt
válasz
LordDarkness
üzenetére
1280x1024-ben nincs game amire a 275 ne lene elég PhysX-el vagy anélkül. Felesleges táskártyával vacakolnod szerintem.

-
LordDarkness
aktív tag
Üdv mindenkinek! Tegnap szereztem egy GTX 275-öt ez önmagában elég vagy ha nem mit ajánlotok PhysX társkártyának. 1280*1024 játszom. Viszont a lapom csak cf támogat sli nem, nemtom ez jelent e hátrányt.
-
Teasüti
nagyúr
-
Teasüti
nagyúr
Mi ez az APEX?
Ez vmi Physx 2.0 vagy egy egészen új technológia?
Az APEX és Physx mennyiben különbözik egymástól?
Pl Maffiában ez két külön opció?Jól látom pár kommentel feljebb, h gtx 460 mellé ajánlotok gtx 260-at APEXre?

Mi a tök... Lehet át kéne gondolnom, h milyen kártyát akarok társkártyának?!
Melyik a legerősebb geforce ~100W-os fogyasztással? -
-
zolaas
senior tag
5850 mellé milyen kártyát vegyek fizixre? Olyan 15 k körül gondolkodom max.
-
Teasüti
nagyúr
5870+96gt fluidmark: 1024-ben grafika 140 fps, physx 30 "fps".
Ez jó eredmény? Nem érzem, h túl sok tartalék lenne a kártyában.Ki kéne próbálnom egy batmant.

Metroban viszont semmi physx effektet nem véltem felfedezni, leszámítva egy-két lengedező függönyt elvétre nagy ritkán erre-arra.
-
Teasüti
nagyúr
válasz
pengegyerek
üzenetére
Értékes anyagok, ezeket megőrzöm.

(Némelyiket olvastam is, de már régen, meg update nélkül)Köszönöm szépen!
Tápomról inkább egy odavonatkozó topicban kérdezősködök.
-
pengegyerek
aktív tag
válasz
Teasüti
üzenetére
Üdv.
http://logout.hu/bejegyzes/ffodi/ati_nvidia_hybrid_graphics_system_update_2/hsz_1-50.html#rel_msgs
Ezen a linken van driver hozzá törés, hogy lehessen használni a physixet ati kártya mellett, de azóta van 1.04- es törés a 256- os driverhez az ezen a linken van:
http://logout.hu/bejegyzes/ffodi/ati_nvidia_hybrid_graphics_system_update_3/hsz_1-50.html
A következő linken pedig egy 5870- et tesztel pont gt 220- al szóval a 240 szerintem elég.
http://logout.hu/cikk/ati_nvidia/a_ket_kartyarol_roviden.html -
Teasüti
nagyúr
Sziasztok!
Olvasgattam az uccsó 100 kommentet, érdekelne engem egy physx kari egy 5870 mellé.
GT240-re gondoltam hírtelen, 69 wattos TDP-vel.
Elég ez 5870 mellé? Van benne tartalék a jövő játékaihoz?Vmint egy fontos kérdés, nem igazán vagyok képben a drivereket illetően. Legutóbbi infóim szerint nv letíltotta a hibrid üzemmódot. De jól sejtem, h már erre is van vmi megoldás?
Egy törést emlegettetek itt vhol. Mennyire friss driverekkel oldható meg manapság egy hibrid rendszer?A tápom elég lesz egy gt240-hez? (420 watt 12V-on - VGA nincs húzva, jah és a procim az már csak 4,13Ghz@1,32V-on megy
)Köszönöm előre is!
-
pengegyerek
aktív tag
Üdv. Kis érdekesség:
http://kephost.hu/image-17FE_4C6A6CAE.jpg
http://kephost.hu/image-CF92_4C6A6CAE.jpg
Trust power táppal próbáltam elsőnek szigorúan saját felelősségre és működik minden rendesen sőt még 3,2 ghz- ig tudtam tuningolni a procit is csak nem tudom, hogy a fluidmarkban elért eredményem jónak mondható e használja e az nvidiát rendesen physixre? Amúgy nem tudom ki vagy be kapcsolni az nvidia controll panelben a physixet és nem tudom megnyitni az ati controlpanelt sem ez miért van? Újratelepítés megoldja? -
Speed®
titán
Semennyire..használja a RAMot egyrészt, másrészt használatlanul is kapja a feszt, tehát ugyanúgy elmelegedhet a forrasztás. A megoldás egy reball, ha biztosan ez a gond, "hivatalosan" 3-4k szokott lenni.
Nemrég futottam bele egy GW G92 GTSnél, hegeanabol javította, most jó
-
Speed®
titán
válasz
pengegyerek
üzenetére
VRAM hibát BGA reballal szoktak inkább javítani..de egy kis hőkezelés átmeneti javulást eredményezhet. Viszont tartós és biztonságos megoldásnak gyenge, más is elszállhat tőle..kísérletezni szigorúan nem sajnált vason..
-
Brenyo
tag
Megoldódott a problémám , úgytűnik vram hibás volt a 8800GT ígyhát betettem a sütőbe 10 percre és jó is lett
Mostmár felmegy a driver , minden működik , ahogy kell 
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
pengegyerek
üzenetére
FSP 400 APN/GHN, vagy Chieftec CTG450
-
pengegyerek
aktív tag
válasz
pengegyerek
üzenetére
vagy ezzel azt hiszem megyek a tápos fórumba.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
pengegyerek
üzenetére
Ha a tápot lecserélted akkor maradhat a GTS fizikázni.
-
TTomax
félisten
válasz
pengegyerek
üzenetére
A te tápod erre nem alkalmas,,,örülj neki hogy megy a gép...először azt cseréld le ha teheted!
-
pengegyerek
aktív tag
És azt még elfelejtettem kérdezni, hogy az alaplapom csak PCI-x 1.0- ás. Ilyenkor nem lesz lassabb a gép ha az amúgyis kicsi sávszélt az ati megosztja az nvidia karival is?
-
TTomax
félisten
-
pengegyerek
aktív tag
Üdv. Most a hónapban tervezek venni egy Ati HD 5770- es VGA- t és azt szeretném kérdezni, hogy ha marad mellette a mostani Nvidia 8800GTS 320 kari azt használhatom Physixre nem fogja belassítani a rendzsert? Illetve egy 570 W- os Trust Power gép megbírkózna a 2 VGA- val + az adatlapomon lévő konfiggal?
Előre is köszönöm a válaszokat. -
LÁZ
addikt
összedobtam én is a magam kombóját, 5850+88gts g92, úgy tűnik,mintha inkább lassítaná a gts. Maffia2-nél kikapcsolt fizikánál 50 fps körül vagyok, ha játékban high-ra rakom, akkor 23 átlagba, viszont ue a helyzet ha bekapcsolom az nvidia driverébe is

Mondjuk sztem valszeg egy izmosabb kari kéne fizikára, de ez van most kéznél.
-
Brenyo
tag
Sziasztok!
Mafia 2 jóvoltábol betettem a 260gtx mellé egy 8800GT-t (fizikai gyorsítónak), eleinte minden rendben működött , de egy újraindítás után egyszercsak letörlődött a driver a 88GT alól. Eszközkezelőben írja , hogy ottvan de driver nincs. Namármost eszközkezelőből tudom frissíteni , drivert feltenni neki , de csak valami régi 196.xx et tesz fel és nemtudok neki újat felrakni. Driversweeper megvolt , párszor újrarakosgattam , de semmi.
Tudnátok valami okosságot mondani a problémámra?Mod: mostmár onnan se tudja feltenni , 43 as hibakód
Új hozzászólás Aktív témák
- OTP Bank topic
- Gitáros topic
- Futás, futópályák
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- BestBuy topik
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple Magic Mouse (USB-C) - Fehér
- Lenovo ThinkPad T14s Gen 3 i5-1245U 14" FHD+ 16GB 512GB 1 év teljeskörű garancia
- HIBÁTLAN iPhone 13 Mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4181, 94% Akksi
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600X / 16GB DDR4 / RX 6600 8GB / 512 SSD!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

), az már kivételes esetnek mondható, mikor a vsync miatt unatkozik a kártya. És vga limitekről beszélünk, mert 99%-ban terhelve van általában (figyelem és elégedettlenkedek
)
De Batman alatt se láttam még 50%-nál nagyobb terheltséget.

) töröljük, ATI-val is jól megy mediumon.

CPU-m viszont 100%-on megy.