Hirdetés
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kalandor: Trust GXT929 HELOX egér (feat Cooler Master MM710)
Új hozzászólás Aktív témák
-
rup1u5
nagyúr
Én továbbra is azt szeretném megtudni, hogy PCI-s 8400 GS, 32sp, 64bit, 512MB GDDR2 elég fizikára vagy nem?

-
rup1u5
nagyúr
Szerintetek egy PCI-s 8400 GS jó lenne fizikára?
Ha lenne értelme akkor lehet, hogy kipróbálnám. -
HaZsolt
őstag
nV PhysX kártyái ugyanúgy számolnak "fizikát"? Tehét például egy GTX 285 ugyanúgy számol mint egy 8600-as?
-
romero28
senior tag
üdv urak !
valaki leírná nekem (vagy dobna egy linket ) hogy hogyan tudnék PhysX-számolásra betenni a 295-ös karim mellé egy 8800gt-t
valamilyen progi kell hozzá esetleg , amivel kijelölöm a 8800gt-t rá ? -
kpal
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
A bicóval nem kell legalább ennyit szenvedni mint a pc-vel.

-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
juliabrilke
üzenetére
-
juliabrilke
veterán
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Én inkább úgy mondanám, hogy még egyezkednek.
Bár nem értem, hogy ez miért fáj az Nvidiának.Az biztos, hogy már régen meg kellett volna jelennie.

-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
juliabrilke
üzenetére
Szerintem az Nvidia közbeszól(t).
-
juliabrilke
veterán
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Én azt a részét mértem volna le, hogy a több magot tényleg támogatja-e. Bár ahogy olvastam szépen teszi a dolgát. Már ha létezne az 1.2-es letölthető verzió.

Szerintem az Nvidia közbeszól.

-
TESCO-Zsömle
titán
Nem lehet valahogy multicore-ra force-olni azt a fránya fizixet?

Ez így annyira... Khm... És még az a szájba...
...rágott Mafia 2 is azzal lesz megverve, hogy szakadna le a húsz körme évente 5x a fejlesztőknek, mikor elvették érte a kenőpénzt... Vették volna a kenőmájast a hentespultról, de így velem csesznek ni, mert Radeonom van, és nem is cserélem le, míg fejős-rozi állítja be az árakat.No mindegy, csak ez most így kikívánkozott a versenyszellem jegyében...
juliabrilke: Tudom, láttam, vártam, nemjött... Pedig lemértem volna mit domborat az akkor még 8x466-on ketyergő Q6600-asom... Sebaj, majd jövőre lesz nekem AMD Apám, akarom mondani APU-m, és majd hu, meg ha, meg hi, ha nem fogom az egész szarságot és adom el a francba, hogy biciklit vegyek a helyére, mert a bringagyártók legalább nem sz*patják meg a vásárlóikat... Olyan gyakran...
-
juliabrilke
veterán
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Nekem aznap leszedték majdnem a fejemet, hogy miért nem olvastam el a cikket, hogy holnaptól tölthető az 1.2-es verzió.
Persze azóta se találom a neten, pedig minden nap megnézem.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Persze ... rosszul tünteti fel a PhysX játékbeli teljesítményét. Az NV-nek nincs processzora nem éri meg nekik, hogy a júzerek lássák, hogy a GTX 275-öt elveri a Q9550.
Egyetlen cél lobog az NV szeme előtt. A CUDA elterjesztése. Minden más másodlagos. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Rég tölthetőnek kellene lennie, de már a fejlesztő sem mond semmit.

-
TESCO-Zsömle
titán
Abu: Volt ez a hírverés a "sokmagosított" 1.2-es Fluidmark-al. Arról volt szó, hogy másnap tölthető, de azóta sincs róla több infó, mint az akkortájt készített tesztek. Azzal végülis mi lett? nV megvette a hallgatásukat, vagy elfolytották a kezdeményezést?
-
jilian
addikt
Haló!
Ha veszek pl. egy GT 220-ast a 4870-em mellé...csak betolom a slottba, physx driver... és már élvezhetem is a fizika látványát?
Vagy hogy müxik ez?
Miket kell állitgani? -
fsb1000
nagyúr
Üdv!
Egy félig sikertelen ATI+NVidia próbálkozás után, most egy GTX285-öt szeretnék párosítani GTS250-vel.
Van értelme ennek a párosításnak, illetve hogy GT200 mellett egy G92b fizikázzon?Azt szeretném beállítani hogy a GTX285 rendereljen és azon keresztül menjen ki a kép.
Hogy lehet elosztani a feladatokat 2 különböző NVIDIA között?
Metro2033-at próbálnám ki, meg néhány demót. -
-
RI/OS
addikt
A jaust cause 2-ben, a cuda effekteket nem lehet előhozni a ati+nv párossal.
Mindig a kiterjesztett asztal felbontásán akarja futtatni, ha be van kapcsolva az nv, meg szétba***a a felbontást.Esetleg valalkinek müxik, vagy ez felejtős?
-
janos666
nagyúr
válasz
MC Pite
üzenetére
Használj win7-et, ma már egész sok játék jön DX10+ rendererrel, de az újabb DX9-esek is örülhetnek a WDDM 1.1-nek új kártyákkal és driverekkel, a mai játékokhoz már nem XP való.
Tudtommal miden máig kiadott játékban megy a Physx olyan driverrel, ami még crackelhető. Esetleg a Just Cause 2 féle vonal okozhat majd gondot később, ahol az extra effekthez közvetlenül CUDA-t használtak, és gondolom nem is kap rá külön másodlagos CUDA képes GPU-kra, amik nem tartoznak aktív SLI rendszerhez (és nem vesznek részt a kép renderelésében), és ez esetben kérdés, hogy a Physx-et is ilyen közvetlen eléréssel valósították-e meg a jövőben, hisz az Ageia kártya már amúgy sem támogatott.
(Konkrétan ebben a játékban nincs Physx, csak az ilyen nv féle extra effektek beépítésének módja fest érdekes jövőképet a Physx effektekre nézve is...) -
MC Pite
veterán
Tavaly ősszel látom még megy volt az ATi+nv párosításnak, és az nv igyexik írtani ezt a lehetőséget ahol lehet.
Pár hónap koplalás után most vennék vmi 8-10ezres vgat; ha úgy néz ki megoldható 'mindig' (régi driverrel + a 'patchelés') a párosítás akkor egy 1 slotos 8600Gt-re neveznék be és mikor lesz rendes kártyára pénzem csak 1 slottal lentebb költözik.
Látom W7 alatt is küzdenek, de főleg XP-t használok. Tudtok irányt mutatni hol járhatok ezeknek utána?

-
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
loree69
üzenetére
8800GTS 320 minimum vagy 9600GT-t érdemes.
7600 GS: 9600GT vagy 8800GT esetleg 8800GTX / 8800GTS (G92) amelyiket olcsóbban be tudod szerezni de utóbbi kettő már feleslegesen erős egyelőre.
A tápod meg elég lesz, bár a G80-as GTX sokat zabál...Toomy: GTX280 erős önmagában is, ha érdemi gyorsulást akarsz akkor 8800GT vagy 8800GTS 512 (G92) kéne.
-
loree69
aktív tag
CAKE gomb megnyomása után ez történt :
>BAKING A CAKE[SEARCH & REPLACE PATCH]
loading file:
C:\Windows\system32\nvapi.dll
Can't find pattern! Trying next one...
nothing patched!
...done![SEARCH & REPLACE PATCH]
loading file:
C:\Windows\sysnative\nvapi64.dll
nothing patched!
...done!>CAKE IS DONE

-
7600 GS
addikt
Sziasztok!
Nos, valószínűleg én is fogok venni egy PhysX társkártyát a közeljövőben. És lenne egy pár jelöltem, akik szerintem jók és beleférnek a keretbe: 8800 GTS (G80), 8800 GTS (G92), 8800 GTX, 8800 GT, 9600 GT, GT220.
Szerintetek jók-e ezek a kártyák és ha igen, ti melyiket ajánlanátok. ( Fogyasztás és hőtermelés nem számít, van egy 650-es Chieftech tápom, és egy nagy Thermaltake jól szellőző házam. Illetve ha ezek nem jók, mit ajánlanátok? Egyébként egy GTX 260 mellé raknám be. Illetve olyan kártyát vegyek, amin minél több memória van?
Üdv.: Marci
-
Sziasztok van egy GIGA P55 USL3 rev1.0-ás lapom ami crossfire-es lap. Benne egy EVGA GTX 280-as zsuga. Nincs még elég gondom
ezért gondoltam kipróbálnám ezt a phisx-es okosságot. Milyen kártyát tegyek a GTX280 mellé? -
loree69
aktív tag
Sziasztok!
p5k deszkámba van 1 5770 vapor-x
de viszont szükségem van
Nvidia kártyára is CUDA prog,
egy kis physix játék ha beleférmilyen kártyát paszirozhatnék be mellé
P5K tulaj:
2db pci-e x16 slot (crossfire támogatás)
3db pci slot
2db pci-e x1 slot
........................ -
klepto
addikt
Sziasztok!
Tegnap láttam egy bolt polcán heverni egy Asus PhysX P1 kártyát, amit 4000.-Ft-ért kínáltak. Bevallom, majdnem beleugrottam a vásárlásba, de nem tudom, hogy jól tenném-e.

Ez a kártya manapság is használható még?
Csak nForce kari alá érdemes megvenni, vagy DX11-es ATI-val is képes együtt működni?
Az újabb ATI Driverek támogatják egyáltalán a külső PhysX kártyákat?
Látható a teljesítménye, valóban szebbek lesznek tőle a rá írt játékok?
Így 128bit/128Mb kivitelben eléri még, a mostanában az nVidia kártyákba integrált PhysX teljesítményét?
Nagyon gondolkozok a megvételén, de nem szeretnék fölöslegesen kidobni rá pénzt, ha mégsem használható ATI mellé
-
Teasüti
nagyúr
Sziasztok!
Tudnátok ebben segíteni?Köszi!
-
janos666
nagyúr
válasz
Daemon09
üzenetére
Pedig az már szinte csoda, Vantage-ban külön van a Physx teszt, úgyhogy a társkártyázós teljesítménymegosztogatás nem érvényesülhet (így most lassabb kártya végzi azt, amire a gyorsabb is ráérne). Próbálkozz játékokkal, de a 8600GT (főleg újabb játékokban, tuning nélkül) határeset játszhatóság terén, úgyhogy sokat ott se várj.
-
Daemon09
őstag
Sziasztok!
Beletettem a gépbe egy 8600Gt-t a 8800GTX mellé, gondoltam, hogy csinálok egy PhysX tesztet. Driverben egyből be is kapcsolta a physx gyorsítást, de 3DMarkban ugyanannyi pontszámot értem csak el, mint alapból is a GTX-el.
Mi lehetett a probléma? Kell még állítani valamit? -
Qru
MODERÁTOR
válasz
Robi BALBOA
üzenetére
Láttam vmi tesztet de már nem emlékszem a linkre, vmelyik régi post-ban van a linkje. Ott GTX280-at teszteltek többféle karival és a 9600GT-től lassabbak visszafogták a GTX-et.
Neked a Radid eleve nem tud PhysX-et számolni, tehát egy gyengébbel is előrébb vagy. De 8800GTS 320 vagy 9600GT alá ne add sztem. Főleg ha magasabb felbontáson játszol. -
Robi BALBOA
őstag
Remélem nem is rajtol senki rá addig amíg el nem érem az Őstag rangot

Pedig most láttam fenn az apróban 4-5k-ért 8600gt-ket, de inkább gyűjtök még és veszek egy 8800gts320/640-et olcsón vagy ha nem találok akkor marad a 9600 vagy 8800/9800gt.
Amúgy olyan teszt van hogy többféle párosításban nézik az Nv karikat Pl:gtx280+9600 akkor gtx280+gts250 stb..., de ati plusz többféle erősségű Nv kari fizikára olyat még nem találtam sajnos, de ha lesz akkor linkelem mert szerintem sokakat érint/érdekel a dolog. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
Robi BALBOA
üzenetére
Nem jól emlékeztem, úgy látom nincs Vegyital-os avatar még: [link]
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Robi BALBOA
üzenetére
8800GTS 512-őmhöz anno a 8600GT jól passzolt de 5870-hez már az új játékokat figyelembe véve gyenge lenne.
9600GT max 8800/9800GT. Esetleg 8800GTS 320/640 ha van olcsón...
Ha jól emlékszem van Vegita-s avatarja vkinek már...
-
Robi BALBOA
őstag
"Van pár neve a figurának." ja van pár neve, de semmi esetre sem dermesztő
, a kollégának többet kellene nézni Dragon ball-t! Amúgy én is ha majd őstag leszek akkor bepróbálkozok egy Vegita (vegeta) avatarral remélem fogják engedni?! 
A témához vissza térve egy 5870-es karihoz gondolom megse próbáljak egy GF8600-as kariban gondolkodni, gondolom minimum egy 9600gt vagy inkább egy 8800/9800gt?
Amúgy jó lenne egy olyan teszt ahol Pl: egy 5850/70 kari mellett kipróbálnának több Physx karit, hogy valamennyire tisztában legyünk(legyek) azzal, hogy mihez mi illik és ne dobjunk ki az ablakon plusz pénzt egy 9800gt-re ha egy 9600gt is bőven elég vagy egy 8600(mondjuk ezt kétlem).
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Módosítottam az első hsz-t. A Dark Void ugye megjelent, így bekerült a létező játékok listájába.

Fejlesztőkkel való dumcsi után pletykaszinten felvettem az ArcaniA - A Gothic Tale nevű játékot, ami az infók szerint hasonló GPU-s PhysX-et használ, mint az UT3, tehát nincs extra effekt csak a CPU-s modell 10-20%-os gyorsítása. Mivel az NV ezt még nem ismerte el, így csak pletyka, de gondolom a fejlesztők nem hazudnak a saját játékukról.

A Shattered Horizon című alkotást kivettem a pletyis címek közül, mert nem fog GPU-s PhysX módot kapni. A Futuremark inkább a tartalomra koncentrál. Extra pályák várhatóak.
-
mad1
veterán
Ha a masodlagos kartyan van csak hdmi,amire hasznalnam a Physx et,onnan leadja rendesen a moncsinak a jelet minden jatekban?

Tehat gtx260+9600gt hdmi lenne,de a vezer kari a 260 termeszetessen. -
Zoli1222
addikt
Fizikát számolni melyik a legkisebb vga, ami elég? És az számít-e, h csak x4-es a pci-e slot?
Lehet, mégis hagyom az sli projektemet, és lecserélem a gtx280-amat egy hd5850-re és mellé bepakolok egy kisebb nvidiát.
-
ezsolti
tag
Qru, XoZ köszönöm a segítséget!
Működik!
-
liqquid
tag
Van 1 Clutch nevezetű játék ami physx-et használ valószínűleg, de játékon belül nem lehet ezt kikapcsolni, lehet tévedek de frapsal mérve nekem 150 körüli az fps, és lagol a játék csak úgy, be be szaggat elsősorban fordulásnál.
Ati kártyám van 4830-as , és ezzel simán kéne futnia. Vertikális szinkront bekapcsolva nagyon durván elkezd szaggatni.
Az érdekelne, hogy valahogy ki lehet e kapcsolni a physx-et szoftveresen ha játékba nem is lehet, vagy ez lehet a probléma vagy mi lehet?
Már raktam több féle drivert, meg patch-et is a játékhoz de az se segített. Nem értem mi lehet a baj, más játéknál még nem volt ilyen gondom soha!
Szóval a játék neve, Clutch - Armageddon Riders.
Remélem tud valaki valami megoldást
, mert szivesen játszanék a játékkal de így nagyon nem... -
ezsolti
tag
Sziasztok!
A következő a gondom, fluidmark alatt tökéletesen működik a physx, viszont játékok alatt 4fps -re csökken a képkockák száma fizikai effekteknél.
Ati 5970 elsődleges kártya
gtx275 fizikára 195.xx meghajtó
Control panelben működik a physx. 11700 pontot csinál a kártya 1600x1024-es felbontásban 4xélsímítás mellett fluidmarkban.Találkozott már valaki ilyen problémával?
-
Balller
tag
hali!
Nforce 570SLI chipset-tel megoldható-e a fizika?
arra gondoltam hogy: elsődleges HD4830
fizikára meg: 8400GS vagy 8500GT -
_ak_
addikt
Sziasztok!
Van egy giga p35 dq6-om q6600al, 2gb rammal és egy asus 8600gt-m (265mb).
Szeretnék most venni egy gts250-et, érdemes lehet megtartani mellé a 8600gt-t vagy nem lenne "számottevő" változás? A 86gt-t 6k-ért tudnám beszámíttatni.
Igazából nem is tudom, h mennyivel jobb vagy több , ha 2 kártya van. Én GRAW2-ig foglalkoztam a témával és ott emlékeim szerint annyira volt jó, h hasonló fps mellett több törmelék szállt robbanáskor, de azt viszont nem tudom, h mára mennyire fejlődött a dolog.
Segít jobb fps elérésében vagy csak részletesebb grafikát várhatok ettől a megoldástól? Sajnos (legalábbis jelenesetben) fullHD-s monitorom van, így valószínűtlen, h alapból maxra raknék mindent.
-
RI/OS
addikt
5870 CF-hez egy gf240 vagy 9600gt mit nyujtana fizikszre?
Az a baj, hogy csak 1 slotos hütős kártya jöhet szóba, nem fér el más
-
-
GEPESZ66
veterán
A segítségetekre lenne szükségem. A Medal of Honor Airborne telepítése közben merült fel a következő probléma.Feltelepítettem a WIN7-et, majd a NVIDIA 195.62 driver-ét.A Pogramok Telepítése/Törlése-nél megjelen a NVIDIA PhysX is.Az NVIDIA control panelben engedélyezve van.
A vezérlőpultban is megjelent az NVIDIA PhysX ikonja, ha rákattintok, akkor viszont azt az információt kapom, hogy az NVCpIUI.exe nem található.Ezt az üzenetet kapjátok-e ti is, így természetes?
A másik kérdésem a következő.Amikor telepítem a játékot, akkor az AGEIA PhysX-et akarja telepíteni, de nem történik semmi,nem fut tovább a telepítő, nem kapok semmi üzenetet.A játék fórumán olvastam, hogy az lenne a megoldás, hogy el kell távolítani az NVIDIA PhysX-et, s hagyni kell az AGEIA PhysX-et felrakni.Elszabad-e távolítani az NVIDIA PhsyX-et,s ha igen, akkor mi a módja?Ha feltelepítem az AGEIA PhysX-et, akkor utánna újrarakjam-e az NVIDIA-t?Bár azt olvastam, hogx más játékoknál is akadályba ütközök, ha az NVIDIA-telepítve van, s az AGEIA-t akarja telepíteni. -
janos666
nagyúr
válasz
Kr/\toS
üzenetére
Patchelés és reboot után az Nvidia Control Panelben is engedélyezni kell a Physx gyorsítást.

195.62-es drivert crackelj 1.02-es patcherrel, rögtön telepítés után, és úgy reboot. A Physx System Soft lehet bármi, tedd fel a legújabbat.
Így nekem ment minden. Viszont lehet, hogy a 8500GT már nem támogatott kártya, a CUDA elég VRAM igényes, illetve a Physx gyorsítás is értelmetlen 16SP-s kártyával, ezért letiltogatják a belépő szintű Gef8/9-eket, akár egyedül vannak, akár más mellett.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A56 5G / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / BONTATLAN
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C Dock Gen2 (akár 3x4K felbontás)
- Eladó Samsung Galaxy S22 8/128GB / 12 hó jótállás
- Sandisk Extreme Portable SSD 2TB!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

na igen , szeretem ha ütős a vas
valamilyen progi kell hozzá esetleg , amivel kijelölöm a 8800gt-t rá ?

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)