- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Szólánc.
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Gurulunk, WAZE?!
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gucunja
aktív tag
én azt kérdezném, hogy az ATI kárty mellé betett physx kártya csak a phsyx-es játékokba nyjt pluszt, abba is csak ha értelemszerűen bekapcsolom a physx-et. DE más játékokba nem? Tehát ha kevés physx-es játékkal játszok megéri inkább egy másik ati kártyát venni CF-be mint egy 8800GT vagy más NV kártyát??
-
laci503
tag
sikerült megcsinálnom a dolgot végül
nvidia control panelben nem lehet bekapcsolni a physx de működik
de nekem csak azzal a hibás beta driverrel + patchal sikerült életre keltenem
önmagában a hibás beta driver nem működött
azért köszönöm hogy próbáltál volna segíteni -
laci503
tag
halo.
adott egy Asus P5Q-E alaplap + HD5850 + 8800GTS 320Mb
és nem sikerül beüzemelni a physxet sehogy sem...
a rendszer nem rég lett feltéve
letöröltem midnen driver-t a physx drivertis cakum pakk aztán feltettem a Catalyt 10.11-et aztán gép restart feltettem a legújabb Nvidia driver-t (ugyan nem kért újraindítást de én mielőtt magamtól újraindítottam lefuttattam a 4es hacket és nem megy a dolog :S -
juliabrilke
veterán
Szép napot!
Esetleg ismertek olyan programot, amivel több processzor magot is rá lehet bírni a fizika számolására, ha csak ATI kártya van a gépemben?
-
Gucunja
aktív tag
egy barátom árul olcsón egy Nvidia QUADRO FX3700 10 alatt, nem ad jelet a monitornak, fizikázni jó szerintetek?
-
Gucunja
aktív tag
köszi, és mivel nekem ez új valaki küldene valami cikket blogot, erről hogy is működik mindez? Mármint Hogy rakok be a4670 mellé egy NV kártyát hogy bírom működésre stb. (a lapom CF-es ASRock 870 EXTREME3 , proci Athlon II X2 440 3,2 Ghz, 2X2 Gb DDR3 2000, a kártya egy HD4670 GDDR3 1GB)
nagyon köszi előre is
-
Gucunja
aktív tag
sziasztok HD4670 mellé keresek egy olcsó Nvidia kártyát fizikázni, találtam is egy 8600GT-t, szerintetek érdemes megvenni?
-
polonic
félisten
Értem és köszi. Mondjuk engem nem különösebben izgat ez a physx, legtöbbször enélkül játszottam.
Még nincs meg a kártya, csak ez lesz a későbbiekben, kényszerből, mert az előző 8800 gts 640 mb vga ram hibás lett és erre fogom cserélni. Tudom, hogy a cpu gyengécske már, de erre a konfigra én már nem költök, majd a bulldozer utána szeretnék új konfigot és akkor viszem tovább az új vga-t. -
ruti
Közösségépítő
válasz
polonic #2482 üzenetére
igen, AMD kártya esetén a CPU-d ezután tud fizikát számolni, igényed szerint (ha bekapcsolod), de komoly erőforrás használat (prociidő) árán
CPU fiziksz nálad nem ajánlott, az adatlapod szerint a 6850 nagyobb procival jobban teljesítene, és akkor már nem kellene fiziksz kártya, tudná erőből a CPU -
polonic
félisten
Ezt a vacak physx-et, fel kell tenni akkor is, ha amd kártyát használok és olyan játékkal akarok játszani, ami physx támogatással bír?
-
ruti
Közösségépítő
válasz
EgyGábor #2480 üzenetére
lehet
a fagyási tünet inkább hw gond, mint driver
a 8500 -ösök nem mind fiziksz támogatottak - úgy tudom
(ezt biztos tudod abból, hogy az nvidia vezérlőpultban van-e kapcsolója)
lehet ezzel akad össze a társkártyaegyébként meg minek húzod fel a frekiket, ha amúgy sem stabil a rdsz?
minden tuning alapja, hogy stabil alapbeállításból tudj nekilátni -
ruti
Közösségépítő
-
polonic
félisten
El akarok indítani egy játékot. Erre ez a hiba jön ki. Pedig fel van telepítve.
Ilyenkor azt kell csinálni, hogy uninstallálom a physx-et és újra felteszem. De ez már roppant idegesítő, hogy szinte mindig ezt kell csinálni.
Miért van ez?
Ja és legjobb meg az, hogy most már uninstallálni sem lehet, rákkattintok és nem indul el az uninstall app. -
EgyGábor
tag
Sziasztok Sajnos be halt a 9800 Gtx em elsődleges kártyaként nem nagyon akar működni fagy vele a rendszer az lenne a kérdésem hogy 8500gt mellé betudom eszt rakni physx-re ?? ( a haver berakta egy 9600 gt mellé és tökéletesen ment de én egyszerűen nem tudom beállítani Szerintetek mi lehet a gond ??)
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Hard5tyle #2454 üzenetére
A PhysX indikátor szart sem ér, mert egy adatbázisból löki be, hogy GPU-s vagy CPU-s fizika van a játékban (nagyon sok helyen téved is, mert valami CPU-s és GPU-t ír, de előfordul fordítva is). Van olyan Physx API-t használó játék, ami nincs benne az adatbázisban, vagyis nem jelez rá semmit.
-
Hard5tyle
csendes tag
Erre vki?
-
ruti
Közösségépítő
válasz
#92888064 #2458 üzenetére
gyakorlatilag nincs nagy különbség a két főkártya között, de azért a G80-as gyengébb lesz főkártyának
a teszthez érdemes a Batman ingame benchmarkját használni, és az pontos lesz
full fizikszen noAA-val mennie kellene szépen, még akkor is, ha a nagy kártya fizikázik
megnéztem, 1680-on, minden high, ultra, vsync on, high fiziksz-en csak a G92-es kártya (a volt 9800GTX-ed) átlag 40 frame-et kell tudjon társkártya nélkül, tehát ha ő maga számolja a fizikát (proci egy alapon járatott C2D@3 GHz)
ha ez nem jön vissza nálad, akkor télleg valami driver gond
és ha erre rásegítesz a 8600 GT fizix-el, 16x-os AA-ig el tudsz menni játszható fps-el (32)
most néztem meg -
törölt tag
ma viszik el a 9800gtx-et, így már azza nem fogom tesztelni, helyette egy 8800gts320at fogok használni fő kártyának. amúgy használtam külön is a 8600gt-t és működés szempontjából hibátlan.
több beállítással is teszteltem, aa- nélkül is, de úgy is döcögött, illetve az aa bekapcsolásával mintha gyorsabb lett volna, de lehet, h épp másik pályarészen voltam. -
ruti
Közösségépítő
válasz
#92888064 #2456 üzenetére
ne írdd le a fizikszet ilyen gyorsan!
ilyen kombóval a batman fizika látványos, egészen 4x élsimításig átlag 40 fps fölött kell legyen, minden maxon, fullHD-n (4xAA persze felesleges, mert láthatatlan)újratelepítés után sehol ne piszkálj, csak az nV vezérlőpultban állítsd át a fizikát számoló eszközt
fluidmark benchmark-ban nézdd meg a kapott pontokat, ne a terhelést
CPU / 8600 / 9600
ez megmutatja a 3 eszköz fizika számítási képessége közötti különbségeket!
innen kiderül, hogy jól műxik-e a kis kártya is (egyébként önállóan próbáltad? nem lehet véletlen hibás?)olvass vissza itt a topicban, a batmannel kapcsolatos teszteredményeimet leírtam kb. 1 hónappal visszább, ugyanilyen kártyákra !
amikor fiziksz nélkül minden fullon döccenésmentes, akkor fizikszet rákapcsolva nem várható ugyanez, hiába van a társkártya
tapasztalat szerint amint ráadod akár a 2x élsimítást akkortól kezd el döcögni a játék, ez pedig a nagy kártya végét jelenti a játék engine-ben, nem a kis kártya kevés a fizikára -
törölt tag
válasz
#92888064 #2455 üzenetére
máshonnan kaptam pár tippet, de ugyanaz a helyzet.
újraraktam a drivert, megnéztem fluidmarkkal, és 75-79%os terhelést mutatott a gpu-z, de metro és batman alatt 0% terhelés. driverben próbáltam több beállítással, de ugyanúgy szaggatnak a játékok, és effektíve nem csinál semmit a 8600gt, ebben a gpu-z log is megerősít. idáig nagy csalódás a pisix
szóval ez egyedi eset vagy mindenkinél 0%on jár a "fizikás" kártya? -
törölt tag
sziasztok!
segítséget kérnék:
adott egy 8600gt és egy másik nvidia vga (jelenleg 9800gtx).
driverben beállítottam, h a 8600 számolja a fizikát, de 0% terhelést loggol a gpu-z, és természetesen szaggat a batman. fiziksz kikapcsolásával megtáltosodik fullhd felbontáson max grafikával sokszoros msaa mellett.
szóval mi lehet probléma oka? driverben próbálkoztam egy két dologgal (3d beállításoknál kikapcsoltam a cudát a 9800on, a physx beállításnál a 8600at állítottam, miután auto-n nem ment, stb)előre is köszönöm a választ
-
Hard5tyle
csendes tag
Az miért van, hogy olyan játékokhoz is telepíteni kell a PhysX-et, amelyek igazából nem is használják. (pl.: Clive Barker's Jericho, Tortuga Two Treasures)
Az indikátor legalábbis nem jelzi, hogy a fent említett játékok használják, még a CPU sem... -
ruti
Közösségépítő
Igen, ez csak akkor lényeges, ha fizikát támogató játékkal vagy tesztprogrammal bíbelődsz.
Notin nem igazán lesz jelentősége. A 8600M-et nem ismerem, de egy asztali 8600 GT és egy asztali átlagos C2D@~2 GHz között tesztprogrammal mérve a fizikai számítási képessége a GPU-nak ~4x nagyobb.
Szerintem az asztaliakban tapasztalt arány a mobile-okban is cca. azonos lehet.
Tehát GPU-val érdemesebb fizikáztatni, mert ~4x gyorsabb, mintha a CPU-val csinálnád. -
_seth_
veterán
Adott egy noti amiben T5500-as proci van és egy 8600M GS 512mb, mit állítsak be PhysX-re? Jelenleg a 8600as van vagy inkább számolja a fizikát a proci? Vagy ez kizárólag akkor lényeges ha egy játék physx-et támogat?
-
Hard5tyle
csendes tag
Köszi a válaszokat!
-
Hard5tyle
csendes tag
Köszönöm a gyors választ, így már érthető.
Viszont lenne még egy kérdésem, ami igazából nem érint, csak kíváncsiságból teszem fel. Szóval hogyha egy Radeon kártya lenne a gépemben, és bekapcsolt PhysX mellett futtatnám pl. a már említett Cryostasis-t, vagy akármelyik PhysX-et támogató játékot, akkor a CPU számolná a fizikát, ugye? (mivel a Radeon CUDA platform hiányában nem tudja kezelni a PhysX technológiát)
-
ruti
Közösségépítő
válasz
Hard5tyle #2446 üzenetére
Az adatlapod szerint nincs fizikáztatásra dedikált nV társkártyád.
Tehát bekapcsolt állapotban a bika nVidia 460-asod számol fizikát.
Ha kikapcsolod-átváltod, a CPU-d fogja számolni, tehát felesleges terhet teszel a nyakába. Ennek megfelelően persze, hogy lassul a játék.
(nV vezérlőpultban tudsz fizikáztató eszközt választani - ezek után a játék graf menüben tudsz variálni vele)Nyugodtan hagyd a 460-at fizikát számolni, nem fog megfeküdni egy pár évig semmilyen játék alatt. Legfeljebb az élsimításból kell majd csökkentened, ami úgyis felesleges 22"-on.
Tedd vissza Cryo-ban is hardveres physX-re.
-
Hard5tyle
csendes tag
Üdv!
Bekapcsolt PhysX mellett a játékok gyorsulnak, vagy lassulnak? Én azon a véleményen vagyok, hogy lassulnak, ezért gondoltam, hogy kikapcsolom a Cryostasisban, de a PhysX vizuális indikátor a következőt mutatja: PhysX->CPU. Na akkor, hogy is van ez? A PhysX-et támogató játékoknál nem is lehet kilőni?
-
ruti
Közösségépítő
sima új eszköz felismerés lesz, nem tesz fel semmit
aztán nV control panel, ahogy mondodutána célszerű az önálló physX drivert feltenni, mert az gyakrabban frissül, mint amihez az nVidia driverbe integrálva hozzájutsz
most látom, hogy ezt még a LOGOUT-os cikked előtt kérdezted
ha mégis tesztelni akarsz physX-et a cikk folytatásához, itt a topicban kérdezz bátran -
Crytek
nagyúr
GTX 460 mellé betenném a 8800GT-met fizikázni. (Feltéve ha betudom tenni mert alsó pci expressz elég alacsonyan van és elég szűk a hely)
Most fent van ugye a GTX 460 drivere + az általa felrakott physx driver!
Ha én most betenném a gépbe a 8800Gt-t akkor csak annyit kell tenni hogy az nvidia vezérlőpultban kikapcsolom a gtx 460on a fizikát és átrakom a 8800GT-re?Win 7 nem fog egyből drivert feltenni a 8800GT-hez?
-
laci503
tag
köszi a választ
én csak érdeklődtem hogy lehet e ilyet nem akartam megvalósítani csak felmerűlt bennem a kérdés hogy lehet-e ilyet csinálni
-
ruti
Közösségépítő
válasz
laci503 #2440 üzenetére
szvsz 3 slotos lapban SLI-ba a 2-3. slot nem köthető, az 1. (0.) slot közte kell legyen
de a 88GT SLI-vel egyenértékű egy db nV kártya miért nem jó akkor már?
pl: 9800x2, vagy GTX 280a 88GT SLI kijön 28e körül,
a GTX 280 meg 35-40e körülfizikáztatni egyik variáció sem olcsó
-
laci503
tag
van egy elmebeteg gondolatom mostn
méghozzá az hogy szerintetek ez persze csak elmélet hülyeség lenne megvalósítani de még is
működne-e úgy egy ien társkártya rendszer hogy mondjuk van egy HD5970 vagy valami erős ATI VGA és mellette mondjuk van még 2 slot ami megy x16ban vagy akármiben és abba pl. egy 8800GT SLI adná a physxet
tudom egy elmebeteg dolog meg gondolat de szerintetek működne a dolog?
tehát egy HD5970 + 8800GT SLI vagy valami iesmi
-
tomic
addikt
Sziasztok!
6870 mellé milyen karit ajánlanátok physx-re? Nem volt még sosem ilyen össze állításom. -
laci503
tag
köszi a segítséget... hát anno próbáltam egy 8800GTS 320megással de a Nv kari meghalt... és mikor be volt téve felső 2 be akkor x8 ba ment mind2 kártya
-
klac
aktív tag
válasz
fenergie84 #2431 üzenetére
-
fenergie84
addikt
-
ruti
Közösségépítő
válasz
laci503 #2428 üzenetére
sose volt ilyen lapom, de van 1 ötletem:
ugye a párban lévő 16-as slotok a CF-ben lesznek csak 8-asok
ezért ne az 1. és 2. slotokba tedd a kártyákat,
hanem a főkártyát az 1.-be, így ez marad x16-on,
az NV-t meg a 3. slotba, mert bőven elég neki a 4x.a 16+4-es jobban hangzik, mint a 8+8-as felállás
-
laci503
tag
hali.
van nekem egy Asus P5Q-E alaplapom amiben van 1 X16 + X8 +X4es slot ha minden igaz...
nos ha a HD5850em mellé beteszek egy Nvidia karit physxnek akkor az ati továbbra is X16 ban megy és az NV csak X8 ban?? vagy ezt be lehet álltani hogy mék kari mekkora sávszélességet kapjon?
választ előre is köszi. -
CocooN-z
őstag
Sziasztok!
Megválok hőn szeretett Galaxy 8600GT 256MB os videó-karimtól, melyet fizikai számolására tartok láncon egy GTX260 mellett.
-folding@home:
-BoinC @ NV projects:
-Továbbá Nvidia GPU Pack és NV PhysX Ready Games:Ára: 4000 FT!
Hogy miért? Mert videojelet nem közöl sajnos
Érdeklődőket privátban várom!Bocsánat h itt "hirdettem"
Üdv!
-
kulerr
őstag
Személy szerint egy 5770-mellé pakoltam be a 8800GTS-t de még a maffia2 -ben sem éreztem semmiféle töbletet, a 3dm06 is ugyanannyit hozott mintha singlében ment volna a 5770, pedig a gpuz szerint is rendesen ment a physx
-
Dömi
csendes tag
Sziasztok.
Bocsánat, ha hülyeséget kérdezek, vagy már hangzott el többször is. Érdemes berakni egy társkártyát gtx 280 mellé? (Főleg fps-el játszok) és ha igen, akkor melyiket (8800 vagy gtx220 stb.?) Valami beállítást kell eszközölni vagy a driver teszi a dolgát? -
zolaas
senior tag
válasz
PirosHello #2417 üzenetére
Oks Köszönöm a segítségeket!
-
PirosHello
senior tag
Amelyik játék támogatja (Metro, Mafia, SW: TFU, Cryostasis, Batman) ott a játék menüjében bekapcsolod a fiziksz opciót, és már megy is. Ha nem "érezné" fizikszre képesnek a géped, akkor nem is engedi sokszor bekapcsolni ezt az opciót (kivéve Mafia, de ott kártya hiányában játszhatatlanul belassul tőle: CPU fizikszet csinál ilyenkor). Neked pedig már GPU-s fizikszed van
Ennyi -
zolaas
senior tag
válasz
PirosHello #2413 üzenetére
Na kitöröltem lefutattam. 122 pont.
az jó? Tényleg simán futott mikután kitöröltem azokat a dll-eket. És akkor játékban külön be kell ezeket kapcsolni vagy megy magától ami támogatja?
-
ruti
Közösségépítő
válasz
fenergie84 #2412 üzenetére
én teszteltem annak idején ugyanabban a konfigban egymás után 86GT-t és GTS-t
úgy emlékszem, fiziksz képességben 3DMVantage-al cca. 15%-kal volt jobb a GTS
mindkettő átlagos kártya volt (semmi oc), Inno3D volt a GTS, és Giga a GT.
(nem Vantage összpontszám, nyilván csak a kártyák összehasonlítása érdekében a 2. CPU teszt számít)ha pontosabb érték kell, ki tudom keresni, ha lényeges, és ráér, de csak jövő kedden
(addigra el ne vigyék a jóárú GT-t)
-
PirosHello
senior tag
Olvasd el az előzményeimet! [link]
Nincs "pipás" panel, ennek ellenére működik. Töltsd le a Fluidmark programot (1.2.2.2 verzió), és futtasd le. Azt fogja kiírni a bal felső sarokban a teszt futtatása közben, hogy PhysX: CPU. Ekkor menj be oda, ahova a Fluidmark települt, és töröld ki a PhysX.... .dll fájlt (1 van belőle, azt hiszem), és futtasd újra a tesztet. Azt fogja kiírni a bal felső sarokba, hogy PhysX: GPU, és valóban az NV kari melegedni fog a diagrammon, illetve gyorsabban le is fut a teszt. Van PhysX-ed, csak NV Control Panelban nem láthatod. -
fenergie84
addikt
itt már kaptam arra választ, h egy 8600GTS elég lenne az 5770-em mellé.
Viszont most találtam egy sima 8600GT-t jó árban és erről kellene vélemény, h mennyivel gyengébb, stb... -
zolaas
senior tag
Most már csak azt kellene tudnom, hogy a fizikát hol tudom bekapcsolni, h működjön is
Az nv panelem nem találom.
-
zolaas
senior tag
válasz
PirosHello #2408 üzenetére
megoldódott
A biosban kellett buherálnom a PEG Foce mode 1x-t kellett enabledre állítanom, s jó lett. Már csak a drivereket kell feltenni.
-
ruti
Közösségépítő
1. OK, azaz
2. OK, akkor nem kábelgond
3. 700W elég. Azért minimális fogyasztóval indítás 1 próbát megér, ha régi a táp, vagy sokat nyúzott. Nem szarakodik a tápod egyébként?Ha ezek után sem indul a monitor, akkor BIOS gondod lehet.
Elöször a beállításokat csekkold.
Szoktad a BIOS-t frissítgetni?
Nekem GA lapommal volt nem bekapcsolódó monitor tünetem,
és csak BIOS verzió visszalépés kellett. -
zolaas
senior tag
1. Gondolom, h abban van.( A cpu-hoz közelebbi slot)
2. Mind2 kártyában próbáltam, de csak hdmit. nincs másmilyen kábelem kéznél.
3. A táp Hipro 700 w a Gt 220 pedig xfx aktív hűtésű kari.Csak úgy :9 Mind 2 kártya műxik egyedül, de mihelyst bekerül mellé a másikba a monitorom nem kapcsol be, csak keresi a bejövő jelet. A win rendben elindul sztm, mert ha kinyomom resettel, utánna először a helyreállító panel ugrik be. Jah és a monitor: Samsung 2693HM.
-
ruti
Közösségépítő
zolaas:
1.) elsődleges PCI-e slotban legyen a főkártya
2.) monitorkábel a főkártyán legyen
3.) adatlapodon nem látszik minden cuccod, főleg a tápod, de lehetséges, hogy hiányod van, a q6600 mellett esélyes lehet, érdemes kizárni ezt is (gondolom aktív hűtésű a 220-as)írj h mi a helyzet, ha ezeket az alap dolgokat ellenőrizted
-
ruti
Közösségépítő
válasz
Tripower #2403 üzenetére
biztos utána olvastál, ha nem akkor kötelező olvasmány, hogy a hybrid PhysX rendszerek ugyan létrehozhatók, működtethetők, de mivel az ATI kártya jelenlétében gyakorlatilag letiltódik a grafikus mag általi fizika számítás, csak patchelt driver-rel leket használni.
persze mindig létezik patch, de pl. egy driver frissítés után előfordulhat, hogy egyszerre csak nem lesz physX kapcsolód a control panelben...
ekkor ugye drviver visszalépés, stb... ezért nyűgös,
ugye itt már 3 drivered van, mert a physX driver külön életet él az nVidia drivertől, és más ütemben is frissül (gyakrabban)egyébként nem gáz, megoldható, de óráid-napjaid mehetnek el felesleges idegeskedéssel, hiszen 5870 mellé - mondom mégegyszer - szvsz nincs szükség társkártyára, ha ilyen bika procid van, mint az adatlapodon szereplő
-
Tripower
tag
válasz
PirosHello #2402 üzenetére
Köszönöm!
és amit ruti emlitett?
nagyot fogok sz¤pni? -
Tripower
tag
Köszönöm a segitséget gondolkodom eröteljesen de nem tudom mi legyen....
mindig nyügös alatt mit értesz?
omlos vagy akad stb.?
még latolgatom mindig a lehetöségeket....PirosHello:
ha hybrid booster akkor mi?
még mindig nem kaptam választ....
de köszönöm az eddigi segitséget még bizonytalanabb lettem....én meg a nagy pofám
Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 256GB Midnight Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2048, 96% Akksi
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 5410 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- CSX 2x2GB (4GB) DDR 800 MHz kit
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3019, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest