Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Sapphi: StremHU | Source – Self-hostolható Stremio addon magyar trackerekhez
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- gerner1
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
Új hozzászólás Aktív témák
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
FeriPRO
üzenetére
Az infók szerint eredetileg a régi hírek a Bionic Commando GeForce PhysX támogatásáról szóltak. (most linket nem keresek, de beharangozták, hogy gyönyörű folyadékfizika és részecske effektek)
A Capcom viszont a szerződést úgy kötötte meg, hogy egy játék gyorsított PhysX támogatásáért fizet az NV, és ők meg támogatják a GeForce fizikát. Na most elvileg szóban a Bionic Commandora egyeztek meg, de a Capcom lepasszolta a támogatást a Terminator Salvationra. Ez nem tetszett az NV-nek, mert nekik nem ez a játék kellett. Nyilván a PhysX marketinget megtartották a Terminatorral, de egyelőre nincs megegyezés, így a GRIN és a Capcom a zsetont sem kapja meg. Ezzel persze PhysX patch sincs a Terminatorra. Az egész vita anyagi eredetű. Szaros üzlet. A Bionic Commando meg nyilván a PhysX API-t használja, de nem támogat hardveres gyorsítást. A Patchelt terminátort már bemutatták a Computex-en. szóval a PhysX patch kész van. Már csak meg kell egyezni. Bár szerintem megfeneklett az egyeztetés, így nem is lesz PhysX patch. Nemtom. Kénytelenek vagyunk várni.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Bakker elvileg tegnap kellett volna megjelennie a Terminator-féle PhysX patchnek. Ehhez képest semmi, és még lapít is mindenki. Nem tom miért kell ezzel szarakodni, az NV fizesse ki és jelenjen meg, vagy ha nincs rá pénz akkor jelentsék be, hogy nem jön.
A Bionic Commandot már így is baxhatják a zöldek. -
FeriPRO
tag
válasz
amigo8519
üzenetére
Hát a Crysisnál ne is várj különbséget... Physx-et csak bizonyos játékok használnak. Pl.: Unreal Tournament 3 Physx módos pályái ( Nvidia oldaláról le lehet tölteni a módot). De ott van még a Mirror's Edge,Cryostasis, Ghost Recon Advenced Warfighter 2... ezeknél próbálkozz...
Ha az új NV drivered van akkor nem kell semmit beállítanod csak föl kell tenni úgy a driver hogy már mind a két kari benne van a gépben... és a játékok beállításánál kell majd beállítani physx-es (és sokszor újraindítani a játékot)... Ez álltílában egy X-eléssel megoldódik (fizikagyorsító,physx ki/be,extreme physics,vagy valami ilyesmiket kell keresni a játékokban)...
Itt a physx lista: [link]
De ennek nagy része is csak API fizikás,tehát ott se tudod használni,ha egyik játék sincs meg akkor szedd le a Warmongert,az ingyenes és ott érezni fogod a különbséget!! -
amigo8519
csendes tag
Hali
kipróbáltam a hibás 8600GT, be is állítottam. De amikor crysis-szal játszottam nem tünt fel semmi különbség, fps sem lett nagyobb. Lehet valamit nem állítottam be a játékba? van valami teszt program amivel letesztelhetném?
Előre is kösz a segítséget. -
Abu85
HÁZIGAZDA
Micsoda piac lesz itt a hibás karikból, ha fellendül a PhysX.

-
amigo8519
csendes tag
Hali.
Szerintetek egy pixel hibás 8600gt-t érdemes beteni fizikázni egy 9600gt mellé? -
FeriPRO
tag
válasz
Execute
üzenetére
8800GTS 384 nincs,az a GS...de igazából mind1 hogy melyik...(kb ugyanolyan erősek physxre)
Értelme lenne,amint tudsz szerezni egy olyan drivert,hogy elfusson a vörös kariknál is... Janos666-ot ha szépen megkéred lehet tud neked egy olyat küldeni,mert egyszer b*szakodott egy ilyen saját driver fájlok összevágásával... Én csak így max a régi drivereket tudom ajánlani (177.xx vagy valahogy ekörül,de lehet hogy 175.xx),azokon még ment az NV ATI párosítás!!! -
Execute
tag
Üdv!
Lenne annak értelme, hogy egy 4890toxic mellé betennék egy 8800gts(384mb) fizikázásra? Megoldható ez? Előnye lenne? -
FeriPRO
tag
Szerinted miért lennék FeriPRO,ha nem győznék mindig UT-ba.Az egész gépemet csak azért vettem még egy évvel ezelőtt,hogy ez az egy játék menjen (igaz később kibővültek az igényeim),csak azért feltűnő,ha első körben nehezen győzök öldöklés módban és akkor is csak 1 halállal,majd rá 10 percel 20 gyilkolással többet lazán csinálok ugyanabban a beállításban...
Norbesz23455: ...hát ahogy átállt magától,úgy vissza is áll magától...
-
Norbesz23455
csendes tag
Ha kiveszem a 9800GT-met a 260 mellöl akkor a buszsebesség viszaugrik 16x-osra automaikusan ..vagy valamit be kell állítani?
-
FeriPRO
tag
akkor lehet hogy csak érzéki csalódás lenne,jó csak nvphysx mellett alig tudtam kiirtani mindenkit (erős AI [MI] beállítások mellett) CPU physx mellett pedig 7 gyilkolásos előnyöm volt már pár perc alatt... Most akkor lehet hogy csak én jöttem nagyon bele a játékba és érzékicsalódás lenne?
-
FeriPRO
tag
Üdv.
Csináltam UT3 Lego physx-es pályát,érdekesség hogy FPS-sel nem kaptam kevesebbet ha CPU számolja a fizikát mintha VGA,de ha CPU számol akkor az ellenfelek érezhetően butábbak... -
FeriPRO
tag
válasz
Norbesz23455
üzenetére
GPU dioda 51 fok?? Ez a tápáramkör lehet (de ott hol a dióda?)?? Ha ez a dióda a tápáramkört jelenti akkor nem gond az 51 fok!!
A 9800 ventiét hagyjad már,nem lesz annak semmi baja... Auto a legjobb,akkor majd ha melegszik emeli a ventilátorsebességet... a 60% sok,jó ott a 37...
NV-nál 2D és 3D módban nincs órajel különbség (tudom hogy a rivatuner szerint van,de ott
se ér semmit)...Mi STEAM-os? Nem értem hogy milyen steamra gondolsz?Gőzzel megy a VGA-d??
Jah ez a Black az az ingyen-hétvégés verzió...gondolom ez a STEAM is...Amúgy az UT-t nálam is be lehetett X-elni,csak restartnál kiX-elődik... Igazából az volt eddig a bajod hogy hiába volt bent a másik kártya mégis a CPU számolta a fizikát....
A tornádós pálya nekem 45-50 fpssel megy átlagban,és a minimum eddig még csak 32 FPS volt (némi összevissza "drájverezés" után),ha sokat foglalkozol vele,jóval magasabb értékeket tudsz majd elérni... Mi ezért nem használunk túl nagy kártyát fizikázni mivel mindent tudunk így is tökéletesen,szaggatás nélkül futtatni kevesebb fogyasztással...
Eddig csak a Cryostasisben van egy rész ami tesztek szerint 14 FPS 8600GT-vel de ott a jóval nagyobb kártyák (9800-as széria) is csak 18 FPS-t tudtak produkálni,kisebb dll-ezéssel szerintem ezt is föl lehet tornázni minimum 25 FPS-re kis kártyával!! Ezért mondtuk anno hogy az a 9800 GT sok lesz,de ha ingyen "vót" akkor én is elfogadnám...
-
Norbesz23455
csendes tag
Nem lesz baja a 9800GT-mnek ha a venti 60%-lékra tettem.. mert a höfokokát nem tom mivel az EVEREST csak a 260-as GTX-nek mutatja full terhelénél az 80 fok remlélem az jo
És hogy még windowsban is fullon megy a 9800GT-nem vezsi visza az órajelét 2d\3d
nem baj? -
Norbesz23455
csendes tag
válasz
FeriPRO
üzenetére
Már megoldodott.. a STEAMESNÉL még kell egy trükk.. nem csak a binaris mappába kell bemásolni azt a DLL-et... hanem még a Physx Local mappából a PhysXLoader.dll-t ki is kell törölni és igy megy..(el ne kopogjam)

THX a segítséget
De még egy kérdés a mostnai gameknál már nem kell ezt csinálni? ien másolgatás ide-oda

Tornados mapp kb 40-45FPS-el megy néha leesik 35-re
HeatRay_Physx mapp 50-60FPS néha 40-45
Lighthause mapp 40-45FPS (nem értem mér mert ez a mapp ami sztem a legkevésbé izzasztja meg...
)Remélem jo eredmények

-
Norbesz23455
csendes tag
válasz
FeriPRO
üzenetére
CSÁ! amit irtál a cikkedben...(és ehhez kellett a frisa physX berzió különben nem X-eli be). hát nem tod de nekem be lehettet X-elni amikor még a normális filelok voltak nem volt felülriva az ujjal.. most hogy az uj rajta van
már el sem indul EXE.hiba
Az lehet baj hogy nekem STEAM-os van? Black Edition -
FeriPRO
tag
válasz
Norbesz23455
üzenetére
Ohh,tudom mi a te problémád... És ne félj megoldható,8600 GT is elég az UT3-hoz plusz kártyákon (sőt 8500 gt is)...
Itt már régen egyszer ezt leírtam: [link] kóklerolás címszó alatt (némi helyesírási hibával és elírással
)!!! Ha valami nem tiszta szólj! -
Norbesz23455
csendes tag
válasz
Norbesz23455
üzenetére
Vagy a driverben a Physix acceleration is....-nél nem a 9800GT-t kell kiválasztani?
Vagy az ien Physixre specializálódott pályáknál gyenge? -
Norbesz23455
csendes tag
válasz
Norbesz23455
üzenetére
1-et nem értek mitöl van hogy az UT3 Physix mappjai akadnak maxon mint az állat .. elöször stabilan megy 1680x1050-ben 70FPS-el utána amikor megjelennek azok a Physix effektek leesik 20FPS-re? most ienkor mi van? tul erös lenne az UT 3? Vagy eddig is a GTX260-at használta a gép?..-->(nem hiszem mert a driverben be van állítva hogy a másikat használja.. )de az is igaz hogy maxon járatja a 9800GT-t még winben is

Vagy kell még valami specko beállítás?
Meg arra is felfigyeltem... hogy az EVEREST csak a GPU diodát mutatja a 9800GT höfokábol... az meg 51 fok de fingom sincs miért .. de még ugy is ha avval a Warmonger-rel gamelek kb 1 órát...
ugyhogy nem tom... -
Norbesz23455
csendes tag
Nagyon meg vagyok elégedve evvel a Physix-el
... Nincs semmi lassulás ...hogy 8x-os PCIE-vel megy a két VGA.. söt még akkor se tapasztalok lassulást ha az adott game ki sem használja a másik kairt...
De gondolom jönnek majd ki még oylan gamek a amik támogatják.. -
FeriPRO
tag
És itt mi az a PCI-E 2.0 x8+x4,pontosabban tudom mi, hogy egyik 8-szorosan a másik 4-szeresen megy. De ezt így be lehet állítani melyik hányszorosan menjen vagy az egyik itt mitől lett x4-es? Vagy ez az amikor nem rakod rá a CF/SLI sint (mint nálunk,physx-eseknél ) és így az egyik 8-szorosra ugrik a másik pedig marad az alap 4-szeresen? Mert tudtommal P35-nél ha beleraksz egy másik physx kártyát (ugye sin nélkül)akkor attól még az első pci-e x16-os marad akkor itt miért lessz x8-os??? (Remélem érted mire akarok kilyukadni és mit kérdezek)
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
FeriPRO
üzenetére
Inkább csak CF/SLi-nél számít, de ott 4850CF esetén már 5-10FPS-t is hozhat pluszban. (Teszt, ugye itt PCI-E 2.0 8x - 8x sávszélessége ekvivalens a PCI-E 1.1 16x - 16x által nyújtottal, mert igaz, hogy dupla a sávszélesség (2.0 VS 1.1) de csak fele annyi sávom van (8 vs 16)).
Norbesz23455: Az teljesen jó!
-
FeriPRO
tag
Tényleg,pedig azt hittem hogy a GTX260 már azért van olyan izmos kártya,mondjuk igaz,ssoe járt még a kezem alatt,csak így technikai adatok után nézegetve gondoltam... és egy 280 már azért kihasználja,vagy 285? vagy ez a pci-e 2.0 is olyan mint az usb 3.0 (lesz majd),hogy tök jó meg gyors csak semmi se használja ki???
Mondjuk igaz,nekem se jutott volna eszembe az én CF deszkámba még egy karit dugni...már én nem erre a topikra lettem figyelmes hanem mikor két különböző NV kártyákat láttam egy gépbe SLI sin nélkül,ilyenkor még nem igazán tudtam mi a physx és csak késöbb jártam utána hogy mi is ez az egész többkártyás balhé...
Norbesz23455: A CellFactor nem használ Nvidia physx-et,ott az élvezhető gémet a procidnak köszönheted,mert az csak Agiea kártyán megy...(mondjuk "jutúbon" én is láttam ilyen nvidiás videókat,de szerintem kamu,mert SLI Zone-on se tudta senki hogy hogy kell cellfactorozni nv karin,vagy te tudod???
) -
Norbesz23455
csendes tag
válasz
Norbesz23455
üzenetére
Néha leesik 55-60 ra de még igy is elfogadhato.. de ez is pályátol függ ..és attol hogy hány player\BOT van a pályán
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Norbesz23455
üzenetére
Nálam a Warmonger lazán fut egyszál GTX260-al is 1680x1050 full-ban is. Kíváncsi vok hány FPS-ed lesz 9800GT-vel a Warmongerben!
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
FeriPRO
üzenetére
Jó lenne ha igazad lenne de sajnos a GTX260 közel nem olyan gyors, hogy kihasználja illetve korlátozó lenne számára a PCI-E 1.1 16x által biztosított 0,25GB/sec-nyi sávszélesség.
mod:
Sztem félre értetted a hsz-ét. Arra célzott, hogy eszébe nem jutott volna eme topik nélkül a CF deszkájába két nV karit beletuszmákolni.
-
FeriPRO
tag
válasz
Norbesz23455
üzenetére
A Crossfire-nek nem sok köze van ehhez...Jobb lett ezt miben érezted/tapasztaltad??? Unrealban,Cryostesisben?
-
Norbesz23455
csendes tag
válasz
FeriPRO
üzenetére
9800GT-t nem vettem hanem kaptam
mert a régi 8800GTS 320mb-sem nemrég (4 hónapja) szart be és igy kaptam helyette egy 9800GT-t csak hát a monitorom 1680x1050-es igy muszály volt egy erösebb VGA-ra beujjítani , 49K-ért igy vettem egy 260-as GTX-et..
És hát ha már az alaplapom Crossfires és van rajta 3 PCIE slot akkor mért ne tegyem mellé a 9800GT-t?
Sztem most még jobb is let egy kicsit a teljesítménye a gépnekHa most nincs ez a forum téma lehet el is adom a 9800-asomat 20K-ért .. de nektek hála ez nem igy lesz

THX -
FeriPRO
tag
Qrunak igaza van,VGA ventit tuning nélkül nem szokás piszkálni (és amúgy se mindig sikerül).
Kicsit vitatkoznék(csak hogy még 3-4 hozzászólásig meglegyen a téma):Szerintem egy GTX260-nak már nem mindegy,hogy PCI-E 1.1 vagy 2.0 ,mivel a GTX szériának már elég nagy teljesítménye van a 2.0-ás sávszélességhez! de abban igazad van hogy sokat nem fog változtatni,max pár százalékot).
9800GT-t venni valóban butaság erre a célra...max 9600...De előbb tegyük fel a kérdést,valóban szükséged van GTX260 mellett plusz kártyára,főleg ilyen nagy teljesítményűre?? Mert ezzel a plusz karival csak mi bohóckodunk,nagy teljesítményű kari mellett felesleges pénzkidobás (főleg annál az 5 játéknál ami használja).
A kiírást meg látom...kösz

(Tudom hogy Qrunak írtam vissza,mindenki szűrje ki magának a neki való információt)
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Norbesz23455
üzenetére
Nem baj, mivel a PCI-E 2.0 dupla akkora sávszélessége biztosít mint a PCI-E 1.1. Tehát olyan mintha pl egy P35-ös lapban 2x16-ban menne. Bőven elég az a sávszélesség nekik.
Rivatunerben tudod szabályozni pl a venti sebességét. De ha nem melegszik nagyon a kártya akkor nem kell feljebb venni mert csak feleslegesen hangoskodna.
-
Norbesz23455
csendes tag
És az nem baj hogy mind a 2 VGA PCI-E 2.0@8x-an fut? GTX260-as is meg a 9800GT is..
Még 1 kérdés a ventit hol lehet szabályozni? mert a 9800GT-nek a ventije az EVEREST szerint 35%-lékon fut.. sztem az kevés nem? pl Crysis közben -
Qru
MODERÁTOR
válasz
Norbesz23455
üzenetére
Nem fogja vissza a sebességet, láttam tesztet ahol a GTX280-at a 9600GT nem lassította vissza, szóval GTX260 + 9800GT jó párosítás lesz ilyen szempontból. De igazság szerint túl erős a 9800GT a fizikázáshoz. Elég lenne oda egy gyengébb kari is 9600GT pl, de még az is sok lenne oda. Viszont ha már megvan akkor mehet a menet.
Vistával mennifog, csak akkor nem menne Vistával, ha Radeon mellé tennél Geforce karit gyorsítani, mert a Vista nem tud egyszerre két vga drivert kezelni (XP, meg a W7 tud).
Külön driver nem kell, mert mind a kettő Gef kari, szóval ami a GTX260-ak kell az jó a 9800GT-hez is, illetve a vga driver már tartalmazza a PhysX drivert is, tehát azt sem kell külön telepítened.550W-os táp: Attól függ milyen márkájú. Ha vmi jobb Corsair, FSP, Chieftec akkor igen. Ha Codegen vagy vmi hasonló gyenge minőségű akkor nem valószínű. Főleg ha tuningolva van a Q9400-ed.
FeriPRO: Nem gyengén! Látod ki is tettem aláírásba!

-
Norbesz23455
csendes tag
HI all! Van egy Asus P5Q-E lapom CrossfireX-es támogatással.. Van benne egy Asus GTX260-as és szeretnék mellé betenni egy Asus 9800GT 512MB-s VGA-t .. az lenne a kérdésem hogy Vistával menne-e és hogy GTX260-as sebességét nem-e fogná vissza a 9800-as sebességére, és elég-e 1 NV drivert+PhysX drivert feltenni ,vagy külün külön mind a 2-höz fel kell teni a drivert.. jah és egy 550W-os táp birná? Q9400,4GB ram, 2 Winyó társaságában?
THX
-
FeriPRO
tag
válasz
pachito
üzenetére
Pachito:
"Hát, akkor ennyi. Ezért jó elsőre is inkább format C-t javasolni, mert így feleslegesen vesződtél annak reményében, hogy hátha nem kell a DVD..."Ezt a mondatot ne vedd komolyan,a format mindig az utolsó megoldás,kell előtte kicsit szenvedni...csak mi márt tudjuk hogy felesleges...

-
janos666
nagyúr
válasz
FeriPRO
üzenetére
A Vista és Win7 már DVD-s, ~3Gb-ot foglalnak, én melléjük írom az Office-t is, azzal tele a korong.
De nekem az XP-m is DVD-n van, mert nincs itthon üres CD, boltban 1 darab drágább, mint a DVD, amit 20-assával, 50-essével veszek (a CD képfilet gond nélkül ki lehet írni DVD-re).Hát, akkor ennyi. Ezért jó elsőre is inkább format C-t javasolni, mert így feleslegesen vesződtél annak reményében, hogy hátha nem kell a DVD...
-
pachito
őstag
válasz
janos666
üzenetére
"A Guru3D DriverSweepert próbáltad? Töröld le az nv drivert is, indítsd el a windows-t csökkentett (safe) módban, indítsd el a programot, és pipáld be az nv drivert és a physx-et is (a többit ne), futtasd, indítsd újra a windowst normál módban.
---------->nem nyert<-----------

Hová tehettem azt a fránya windows dvd-t...

Mindenesetre köszönöm a segítséget, és a rá(m)fordított időt mindenkinek!

-
janos666
nagyúr
Ha ez kérdés, akkor Igen.

Pachito: A Guru3D DriverSweepert próbáltad? Töröld le az nv drivert is, indítsd el a windows-t csökkentett (safe) módban, indítsd el a programot, és pipáld be az nv drivert és a physx-et is (a többit ne), futtasd, indítsd újra a windowst normál módban.
Esetleg keress még a registryben kézileg Ageia szavakkal szereplő kulcsokat, és töröld őket mindenestől, ha akadnak. (windowsgomb+R, regedit, enter, ctrl+F, ageia, enter, aztán F3-at nyomkodsz hogy újra keressen.)
Ha ezután sem települ fel, hát elő a windows DVD-vel... -
Huvi00
tag
Hi all
lehet nem ide tartozik de physx lehet teremteni ati gépen pl van 1 4870 vgam már csak 1 cf lapkéne és elvieleg belehet rakni valami nvidia kis kártyát és az adja a physx -
FeriPRO
tag
válasz
FeriPRO
üzenetére
Hogy ne legyek ennyire szenilis,ha régen ment akkor most is kell mennie és ha most nem megy akkor legjobb újratenni a Windows-t,én is ma fogom szerintem...mert már minden krák... de ha valami miatt nem akarod újratenni akkor írd meg, összedugjuk itt a fejünket Janos666-tal és Qru-val és megvitatjuk...
Mindenesetre én a formatálást ajánlom,vagy azt hogy szedd le az egész Nvidia drivert (NVDriver uninstall) és rakd föl újra...az megy? -
pachito
őstag
Egy kis segítséget kérnék physx téren. A 8600gt-m mellé szeretném feltelepíteni, de mikor felhozza a telepítőablakot, és én a "következő"-re kattintok, egyszerűen nem reagál. Próbáltam drivert frissíteni, hátha amiatt van, de nem. Előzőleg volt már telepítve, akkor semmi ilyesmi nem volt, csak én balga leszedtem...

üdv, a válaszokat előre is köszönöm!

-
FeriPRO
tag
[LEGO]
Újabb physx-es UT3 pálya,tényleg legó szerű...Letöltés: Kattints az oldalon a "Free user" gombra utána várd végig a számolót és megjelenik a letöltés (Download) fül.
Telepítés:Helyezd a két fájlt a "C:\Program Files\Unreal Tournament 3\UTGame\Published\CookedPC\CustomMaps"-be,a pályát az "Öldöklés" módban találod Lego néven.
-
-
FeriPRO
tag
És az a PhysX Enabled/Disabled se működik mivel hiába rakod Enabledre OKot nyomsz és visszaugrik Disabledre,mégis működik mintha Enableden lenne. Amúgy nem multi GPU-ról témázunk hanem SLI-physx-ről
(ha az a "mod" nekem szólt) Amúgy meg csak reménykedni lehet hogy az nvidia úgy írja a drivereit hogy a legoptimálisabb legyen ilyen physx kiválasztós beállításokban,de ha az eszközökbe letiltod a plusz karit és nyomsz egy restart-ot akkor az elsődleges karid fogja számolni. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
FeriPRO
üzenetére
Kérdés meddig érdeke a PhysX-et életben tartani az nV-nek. Egyenlőre leginkább csak egy plusz (ál)érv az ATi ellen mellettük. Én még mindig óvakodnék nagy jövőt jósolni az egésznek.
mod: A multi gpu-s fizikázásnál az a gond, hogy az újabb driverekben már nem te határozod meg, hogy melyik gpu mit csináljon, hanem a driver osztja fel. Mikor megvettem a 8800GTS 512 mellé a 8600GT-t fizikázni akkor én választottam ki listából (vicces volt, mikor a 86GT renderlet a 88GTS meg fizikázott
), most ez leredukálódótt egy PhysX Enabled/Disabled-re a driverben.janos666: Azt aztán nem lesz egyszerű beszerezni. High-end karikon szokványos a vizes blokk de ezeken a kártyákon...

-
FeriPRO
tag
válasz
janos666
üzenetére
SLI-PhysX,ez új (nekem),gondolom ezt csak SLI rendszereknél lehet,társkártyánál nem...(Most ne írd le hogy ez így van,mert tudom,hogy így van és nem lehet!
Ennyire Noob nem vagyok)...
De akkor Tri- és QuadSLI PhysX is van?Amúgy szerintetek 2 év múlva is jelen lesz a PhysX? (azért 2 év múlva mert akkor akarok majd új gépet venni)
És még mindig ez a vizezés az álmod? Gondolod Halkabb lesz egy 4870x2 és egy 8800GTS együtt vizesblokkal mint szimplán egy 4870x2 egy kicsit felstupekolt referenciahűtéssel?
És miért pont 8800GTS320 ??
-
-
janos666
nagyúr
válasz
FeriPRO
üzenetére
A sorrend kb. SLI-physx (vagyis mindkét GPU renderel is, és fizikát is számol, dinamikusan elosztva), társkártya (két GPU csak renderel, egy 3. számol), bontott felezés (csak 1 GPU renderel, és 1 csak fizikázik).
Illetve a táskártyát válthat helyet az első és 3. megoldással is, attól függően milyen a társkártya. Én most a köztem megoldással, 8600GTS körüli teljesítménnyel saccoltam be középre, de ha ez egy 9600GT lenne, lenyomná a szóló GX2-t SLI-vel, illetve ha valami tuning nélküli, netán DDR2-es 8600GT, főleg ha 8500GT lenne, akkor lecsúszna a 3. helyre is.Ezt vegyes limitnek fogd fel. Akármennyi renderelési erőforrásod lehet, ha a fizikát visszafogja egy kis dedikált GPU, illetve ha eleve szűkös a renderelés teljesítmény, akkor hiába pakolsz mellé bármekkora társkártyát.
Én ma elpasszoltam a passzív 8600GT-t, hogy legyen pénzem vízhűtős cuccokra, de ha összeállt a rendszer, lehet elkezdek majd vadászni egy 8800GTS320 környékű kártyát, amit vizes blokkostól árulnak használtan.

-
FeriPRO
tag
Jó a téma...

Amúgy tudjátok min gondolkoztam? (A következő példa csak feltevés,nem készülök vásárolni!) Melyik lenne a jobb??? Ha egy P35-ös alaplap (azért P35-be hogy ha második kártyát dugunk bele akkor az első PCI-E ne feleződjön) első PCI-E-jába (x16) Egy 9800GX2-t raknánk, annak úgy az egyik GPUját használnánk csak renderelésre a másikat physx-re vagy az jobb lenne ha mondjuk a 2 GPU-t hagynánk hagy működjenek együtt mind a ketten renderelésre és a második PCI-Eba (x4) raknánk egy sokkal kisebb kártyát (8600GT,8800GS,9500GT,9600GT/GSO)?? Hogy kapnánk nagyobb FPS-t UT3 Physx pályáknál. Az első megoldás a physx-nek lenne jobb, a második a a renderelésnek!! Bocs ha kicsit érthetetlen vagyok,olvasd el zárójelek nélkül!

-
schwartz
addikt
Overlord 2
Demo download link. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
janos666
üzenetére
Nálunk is voltak páran akik megvárták minden tárgyból amíg szerencséjük lesz. Nos 2x annyi ideig tartott mint ameddig kellett volna de legalább sokáig volt az ember "kis diák" ennek összes előnyével egyetemben.
Úgy hívtuk csak őket, hogy a veteránok.
élni tudni kell... 
-
janos666
nagyúr
Nem akarok bele-offolni a komoly témákba, de egyetemhez 3 dolog kell: szerencse, mák, kamu. (És ki-ki helyettesítse be magának a mák elsődleges, és különbféle átvitt értelmeit
)
Idegeskedni épp ezért nem kell soha, sokkal több múlik a vak szerencsén, mint rajtad. (Az persze más, ha Zh előtti este a könyv helyett kártyákat, pohárfenekeket, és asztallapot bámultál, de akkor sem parázni kell, csak nyugtázni hogy ez így nem okés, majd legközelebb jobban csinálom, de ami bukott, az úgyis bukott...)Ez szerintem jó taktika, már 2 félévet elvégeztem így a 8-ból 6 félév alatt, és elégedett egyetemista vagyok. Kár hogy nekem már nem végtelen az ittölthető félévek száma, 2 évvel korábban kellett volna születnem, akkor még mindig itt lennék, és még tovább is, mint így fogok.

Ma jártam egy református templomban Siójután. Jól le van robbanva.

-
FeriPRO
tag
Pach?? --> Patch már csak azért is...
Te Jézus,tényleg így kell?? nekem először 2.0-ám volt (1.0-ra raktam rá) majd 2.1 és most feltettem az 1.3-at...
Ennyit kéne vele sz*rakodni??? nah majd akkor egyszer... de majd csak reinstall után..de ha te ráérsz (tudom hogy most nem) akkor hajrá...
Amúgy nem néz ki rossz pályának,mondjuk nem sok értelme van benne a fizikának,inkább csak látványeffekt. Én már régóta várok egy olyan játékra amibe a PhysX nem csak a látvány,mint pl. a Cell Factor,bár igaz ennek is elég kicsi lenne a rajongótábora,de jó lenne. U-Warsról senki nem tud semmit,mert az elég meggyőzően néz ki,mondjuk engem a vízalatti világ nem fog meg... ott is csak látvány lesz?? -
FeriPRO
tag
Pálya "ly"-os jé!!
Amúgy a 2.1-es patch vant fent UT-be... a pályához mondjuk igaz,van egy text amit nem olvastam el,ez köszönhető az angoltudásomnak és a lustaságomban!! 
Szerk.: Most nézem,1.3-hoz ajánlják,szerinted komoylan a verziószám miatt lehet az hogy így beszaggat??
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- Autós topik
- iPhone topik
- Totális káosz a gyártók 12V-2x6 tápkonnektorhoz való hozzáállása
- Netfone
- Telekom mobilszolgáltatások
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Gold-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4096
- GYÁRI TÖLTŐK Macbook Magsafe 1 és 2 Budapest,/MPL/Foxpost
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Keresünk iPhone 13/13 Mini/13 Pro/13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

A Bionic Commandot már így is baxhatják a zöldek.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Egyébként köszönöm a segítséget!
Mindenesetre én a formatálást ajánlom,vagy azt hogy szedd le az egész Nvidia drivert (NVDriver uninstall) és rakd föl újra...az megy?