Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Sapphi: StremHU | Source – Self-hostolható Stremio addon magyar trackerekhez
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- BlackmMmDog: Téli horgásztalálkozó
- MasterDeeJay: i7 4980HQ asztali gépben (vs i7 4770)
Új hozzászólás Aktív témák
-
janos666
nagyúr
válasz
FeriPRO
üzenetére
Mondtam, hogy hasraütésből mondok számokat. Amúgy is van még abszolute-high-end, ha kreálhatunk enthusias kategóriát, esetleg még absolute-belépő szintet, akkor is megvan a hiányzó 10% helye, de vannnak IGP-k is.
A Rivatuner már évek óta félreméri az órajeleket Gef8/9-en. A monitorozó ablak arra viszont jó, hogy látod, ha 1-2 Mhz-ekkel lépkedsz a csúszkán, akkor mikor vált a kártya is órajelet (mert az csak ilyen 5-10/20-25hz-enként ugrál mag/shader).
Physx szempontból állítólag a shader órajel emelésével lehet érdemben profitálni a tuningból, de próbáld ki, előbb emeld a shadert ameddig megy (én 1 GPU-z mindig ATITool-al teszteltem ki, nagyon hamar jelzni ha nem hibátlan már a kártya, kár hogy multigpu-nál nem használható, és már nem frissítik), futtass Vantage-t, vesd össze a pontokat (elég a physx teszt futtatása, 1 perc), told el a GPU-t is ameddig megy, mérd le, aztán told fel a RAM-ot is, és mérj ismét, szerintem ebben a sorrenben egyre kevesebbet fog javulni az eredmény.
Ugyan így az számít legtöbbet a kártyán, hogy darabra hány SP-s a GPU.Mikor én szórakoztam vele, akkor indult be a külön kártya, ha dugtam rá egy monitor bemenetet, és kiterjesztettem rá az asztalt. Ha erre már nincs szükség, akkor szerintem az alapján következtet a driver hogy van két GPU, az egyik elsődleges videóillesztő, mindenképp azon renderel, és talál mellette egy 2. (SLI-nél 3.-4.) GPU-t, ami nincs SLI-be kötve, de megfelel a kritériumoknak, akkor arra irányítja a Physx számításait.
A vezérlőpultban nem találsz egy különálló Nvidia Physx panelt? Abban volt régen a GPU-választó. Ma ez elvileg eltűnik ha felraksz egy 18x.xx drivert, de jelen van a rendszerben, mert én most látom ezt a legfrissebb physx driverrel, geforce nélkül. Talán csak meg kell keresni a system32 mappában.
Nekem még futott a Warmonger is Win7 alól (igaz az még pre-beta verzió volt, lehet azóta összeveszik punkbusterrel, vagy hasonló...).
Oké, 41FPS végeredményben már játszható, de ha valakinek korábban 60FPS-e is volt nem akarja levágni 40-re csak Physx kedvéért (annak tudatában, hogy 80K-s VGA-n rendereltet, és csak pár 1000rel került volna többe egy erősebb physx-geforce).
Az UT3-as vitátok végre feltárta előttem miért Geforce Physx logós a Mass Effect, ezek szerint az is dolgoztat GPU-t, attól még hogy nincs hozzá nagyobb részletesség (csak gyorsul néhány %-ot, vagy legalább is némileg csökken a CPU kihasználtság).
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD ROG RTX 3070 Ti 8GB Asus A31 PLUS TG ARGB 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i5-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Iphone Xs 64GB 100% (3hónap Garancia)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest