Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Gaming notebook topik (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#34501) Raymond válasza Lincler (#34500) üzenetére


Raymond
félisten

Annyi lenyeg van a mondandoban (stilustol eltekintve) hogy aranylag lenyegtelen a fordulatszamot ket lapos kozott osszehasonlitani, mert se a hutes eredmenyesseget se a hangerot se a hang "vallalhatosagat" nem tudod belole megitelni. Az elso a huetsrendszer tobbi reszetol es a haz kialakitasatol is fugg, a masodik es a harmadik pedig a haz kialakitasatol es a ventik sajatossagatol. Lehet hogy az egyik laposban jobban elviselheto az 5000-en forgo ventik mint egy masikban a 4000-en forgok.

[ Szerkesztve ]

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#34502) Pocok256 válasza Lincler (#34500) üzenetére


Pocok256
veterán

Ez egy szakmai topik ha szakmait kérdezel kapsz szakmai választ. Benyögted hogy a géped milyen jó ide jön valaki elolvassa és még a végén elhiszi ezt a netto hazugságot. Igen lehet jó a géped a te felhasználási körödre, de amúgy ha valaki ténylegesen kihasználná a teljesítményét akkor meglepődne mert 2400 Mhz ig huzná vissza a féket abban az esetben ha tényleges terhelést kap..

Aztán majd jön ide az ovlasó, hogy miért irtuk azt, hogy a gép jó mert hát nem jó. Erre írtam, hogy senkit nem érdekel hogy passziánsz alatt jó e a gép vagy nem, az már sokkal inkább fontos hogy bármilyen terhelés alatt jó lesz a gép e vagy nem mert ebben az esetben csupa szívvel lehet ajánlani.

A venti fordulatszám pedig teljesen lényegtelen mennyi mert semmit nemhatároz meg foroghat az 180k val is ha akkora mint egy kisegér füle. Mert semmi légszállítást nem fog eredményezni, nem releváns az adat önmagába pont annyi infot árul el egy gép hűtési teljesítményéről mintha azt mondanám, hogy géza haja ma bevan zselézve.

Az a durva, hogy jön ide egy újonc bekérdez egy hatalmas nagy butaságot és ahelyett, hoyg megértené vagy megpróbálná felfogni miért is akkora idiótaság azt kérdezni ami még neki áll feljebb és megszakérti és elekzdi pont azt védeni amitől tartottam és amit első perctől kezdve láttam, hogy történni fog és ez az újonc jól megszakérti hogy az ő szeretett gépe aztán tökéletes hűtési téren pedig ott a noticsekkes teszt és számtalan user review ami bizonyítja, hogy a gép egy hulladék ilyen téren ... de nem a kis újonc itt van és neki most tuti igaza van, hidd el ittlévő szakembereknek ez nagyon megterhelő 2 naponta egy ilyen emberrel találkozni.

HODL $GME, DIAMOND HANDS, APES STRONG TOGETHER

(#34503) Lincler válasza Raymond (#34501) üzenetére


Lincler
csendes újonc

Orulok h tisztazod, ezt ertem is. Csak azert eroltettem a fordulatszamot mert a cooler boost tudtommal azt jelenti h megemeli ennek az erteket, nekem meg ugye fogalmam sincs h ez gyilkol-e barmit is hosszu tavon. Szoval nem az erdekelt volna hogy mennyire hut jol vagy mennyire hangos, csak az hogy mennyire szamit hosszu tavon ha mondjuk rendszeresen 1-2 ezerrel jobban porognek jatekok alatt mint ahogy azt boost nelkul tennek.

(#34504) Bluesummers válasza Pocok256 (#34502) üzenetére


Bluesummers
őstag

Nem hulladék, hanem "fos". Maradjunk a szakmaiságnál :) ;) :P :DDD

Ha válaszolok / írok az üzenetedre, elvárom a választ. Egy minimális kommunikációs etikettet tartsunk be, még akkor is, ha nem érdekel az ajánlat.

(#34505) gyépés válasza Lincler (#34500) üzenetére


gyépés
aktív tag

Igazából azért érdemes kicsit letesztelni, mert sajnos mostanság főleg az olcsóbb gamer gépek eléggé szórnak. Papíron két tök ugyanolyan MSI GP63 Leopard 8RE a tesztek alatt nagyon másképp viselkedik. A silicon lottery is benne van, hogy milyen procit meg GPU-t fogsz ki, meg az adott notebook példányt hogy sikerül összerakni. Sajnos ez ilyen. Volt aki pont emiatt már több körben gariztatja a gépét, másnak meg ugyanaz a gép úgy megy, mint az álom. Ez van 2019 elején. :D

"Ha kell, ha nem, ha muszáj... Hívjatok úgy: SZOMORÚ SZAMURÁJ!" by Kocsor Zsolt

(#34506) Muerte válasza Lincler (#34503) üzenetére


Muerte
Topikgazda

Használjad.Nem fogja 2 hét alatt kinyírni a ventiket a max fordulatszám,ha netán 1-2 év múlva csapágyas lesz,veszel bele pár ezer Ft-ért másikat és le van tudva.

(#34507) Raymond válasza Lincler (#34503) üzenetére


Raymond
félisten

Ezt megintcsak nem lehet osszehasonlitani egy masik geppel mert ezek a cooler boost funkciok szinte mindig azt jelentik hoy kozel a maxon vannak a ventik jaratva es nem erdekes mennyi a homerseklet mert a vezerles ki van iktatva. Hasznalni hasznalhato mert azert tettek oda, az elettartam pedig megintcsak a gyartotol es a beepitett ventiktol fugg. Olyanrol pedig nemigen hallani hogy a ventik lehaltak mert allandoan 100%-on jartak, a problema alltalaban ott van hogy a ventik lehaltak mert valamiert meghibasodtak (anyagproblema, kosz, stb.).

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#34508) Pocok256 válasza Lincler (#34503) üzenetére


Pocok256
veterán

Ezt a gyártótól kéne megkérdezni menynire ajánlja vagy megnézni a venti pontos típusát abból kilehetne következtetni, hogy menyni is az amit amúgy maximálisan képes elviselni. De kb az van amit muerte mond egy venti csere filléres történet ha mégis tönkremegy 1 hónap múlva akkor szerelsz bele másikat és kész.

(#34507) Raymond
MSI nél kicsit máshogy van ott felül lehet vezérelni a gyári feszültséget így akár 120% on is lehet járatni, cooler boost se folyamatos működésre van amúgy tervezve.

[ Szerkesztve ]

HODL $GME, DIAMOND HANDS, APES STRONG TOGETHER

(#34509) DVlad válasza gyépés (#34490) üzenetére


DVlad
őstag

Én a rog gaming centerben állítom a hűtést. Nálam úgy működik az overboost beállítás, hogy teljesítményfüggő a fordulatszám, és amint lehet lelassul. Teljesen jól működik szerintem.

(#34510) Lincler válasza Pocok256 (#34502) üzenetére


Lincler
csendes újonc

Figyelj, en azt irtam elegedett vagyok a teljesitmenyevel jatekok teren. Szerintem mas is az lenne, nincs ezzel semmi baj.
Mar leirtam miert erdekelt a fordulatszam, engedd el. Tudtommal meg amugy a boost is csak a fordulatszamot emeli megis erezheto a kulonbseg hofokokban.
Nem allitottam semmit szakmai szajjal meg veletlenul sem. Csak leirtam a tapasztalataim es erdeklodtem.

Elhiszem h megterhelo szamodra ez az egesz, ezert a te erdekedben kerem hogy legyszives engedd el a temat meg engem is :K

Orommel latom hogy csak sikerult hasznos valaszokat kisirnom. Koszi mindenkinek.

[ Szerkesztve ]

(#34511) Raymond válasza Pocok256 (#34508) üzenetére


Raymond
félisten

"cooler boost se folyamatos működésre van amúgy tervezve."

Termeszetesen nem, azert nem gondolom hogy valaki azt allitja be default-nak es allandoan fullon mennek a ventik, ezt en ugy ertettem hogy jatekok alatt. Annyit meg birni kene neki. Ha meg nem birja akkor gari alatt csere vagy ahogy a kollega irta egy DIY csere.

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#34512) _q


_q
addikt

Sziasztok!

Videó vágáshoz tudnátok ajánlani laptopot Davinci Resolve-hoz, használt is lehet? Elvileg itt 4GB VRAM minimum kell, 200 ezer Ft-ig? Ahogy néztem ebben a kategóriában Asus rog 980M vagy egyéb laptopoknál 1050 Ti van. 6GB rammal gondolom ebben a kategóriában ne keresgéljek.

(#34513) gyépés válasza DVlad (#34509) üzenetére


gyépés
aktív tag

ASUS-nál ROG Gaming Center van, MSI-nél meg Dragon Center, Acernél meg talán Predator Sense... Elég hasonló hőfok vagy teljesítmény függő hűtés hangolást ajánlanak. A kérdezett gép MSI volt, azért a Dragon Centert írtam, de kb. minden gémer gépre van valami ilyesmi... Most talán az MSI szoftvere van kicsit lemaradva, az Acer meg tolja nagyon.
Én szeretem látni mit csinál pontosan egy beállítás, azért nem szerettem a Dragon Centert, mert törölgette, mag állítgatta a háttérben az energiagazdálkodási profilokat. Zavaró volt. Asszem a többi is ilyesmit csinál.

"Ha kell, ha nem, ha muszáj... Hívjatok úgy: SZOMORÚ SZAMURÁJ!" by Kocsor Zsolt

(#34514) Raymond válasza gyépés (#34513) üzenetére


Raymond
félisten

A Gigabyte Smart Manager is barmol a profilokkal.

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#34515) KillHates válasza Lincler (#34510) üzenetére


KillHates
nagyúr

Ha MAGLEV-es azaz mágneses levitációs ventilátorod van (és gyanítom, hogy az) akkor nem az nyírja ki a "full"-on pörög, hanem az, ha az egyik ventilapátra por kerül (ha cigizel a gép mellett, akkor ezt borítékolhatod)
Ha BallBearing-es azaz csapágyas a ventid, akkor viszont eszi ha teljes fordulaton hajtod
Ha SLEEVE azaz csúszó-"csapágyas" akkor bármit csinálsz be fog fosni a ventid, de iylesmit nem raknak drága gépekbe.

Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...

(#34516) Pocok256 válasza KillHates (#34515) üzenetére


Pocok256
veterán

"de iylesmit nem raknak drága gépekbe"

;] ;] :DDD

HODL $GME, DIAMOND HANDS, APES STRONG TOGETHER

(#34517) KillHates válasza Pocok256 (#34516) üzenetére


KillHates
nagyúr

Ne mondd már, hogy az új MacBook Touchbar drága gép?! :D :DDD

Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...

(#34518) kreten67 válasza Lincler (#34510) üzenetére


kreten67
senior tag

Sajnos mások nem elégedettek a teljesen ugyanezen gépükkel,de valszeg más játékot futtatnak .
Nemrégiben pasztáztam újra egy ilyen gépet IC diamond pasztával és most visszahozzák,hogy a vaspaszta terüljön az IC helyére ,pedig már a szoftveres butításon is átesett a szerencsétlen.
MSI-ből csak a GT állja a sarat a GE ,GP , GS sajnos csak az áramot pazarolja.

Pocok256-nak meg kéne szedni gyógyszert egy kis türelem kifejlődésére vagy a tököm tudja mire ,nem vagyok pszichológus :F .

Hozzám is gyakran beesnek a kezdő Gamerek vagy mik a 300-ért vásárolt ipari hulladékokkal és tök nyugodtam közlöm velük,hogy ez játékra sovány és hogy kicsit mélyebben kellet volna turkálni bukszájában.
Mutatok is nekik néhány legendás régebbi gamer gépet,hogy felfogják a hiányosságokat,de a fejét még egyiknek se próbáltam letépni,hogy teleszarjam a testüket a lyukon keresztül :DDD .

(#34519) Raymond válasza kreten67 (#34518) üzenetére


Raymond
félisten

"...a fejét még egyiknek se próbáltam letépni,hogy teleszarjam a testüket a lyukon keresztül"

Classic: [link] :D

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#34520) Pocok256 válasza kreten67 (#34518) üzenetére


Pocok256
veterán

Én türelmes vagyok csak nyers :B

HODL $GME, DIAMOND HANDS, APES STRONG TOGETHER

(#34521) Pocok256 válasza KillHates (#34517) üzenetére


Pocok256
veterán

Lesz az még drágább és rosszabb is ne aggódj :D

HODL $GME, DIAMOND HANDS, APES STRONG TOGETHER

(#34522) Mr Bond 007 válasza kreten67 (#34518) üzenetére


Mr Bond 007
őstag

Amúgy ha már: Te mit vennél ha most választanod kéne? De csak olyat választhatsz amit itthon is boltban kapni lehet. (tehát pl clevo kiesett)

Meg a többiek is írhatnak. Mi az amit most érdemes venni, ahol a hűtés meg az összerakás/minőség is rendben van. 1070/2060 vagy attól fölfelé.

[ Szerkesztve ]

(#34523) gyvince


gyvince
senior tag

Ujra pasztaztam a HP omen laptopomat artic mx4el 10-15fok mínusz azért röhej hogy fel millió fts gépet pasztázással kell kezdeni....

Apple Iphone 12 Pro Max + Apple Watch Series 4 44mm, Hp Omen laptop

(#34524) KillHates válasza Mr Bond 007 (#34522) üzenetére


KillHates
nagyúr

Inkább egy használt Clevo mint egy új vékony fosadék
Inkább egy pár éves használt merci mint valami új downsize-olt 0.9 literes fostalicska
Inkább egy "belomizott" KTM bringa, mint valami új kínai csodafos
Stb ...

Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...

(#34525) KillHates válasza gyvince (#34523) üzenetére


KillHates
nagyúr

Nem röhej, hanem alap :(

Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...

(#34526) Pocok256 válasza gyvince (#34523) üzenetére


Pocok256
veterán

Az aw gépek most nagyon összehúzzák magukat mert ők már 1 misit is elérik és ott tényleg kötelező :D

HODL $GME, DIAMOND HANDS, APES STRONG TOGETHER

(#34527) Mr Bond 007 válasza KillHates (#34524) üzenetére


Mr Bond 007
őstag

Jó de nincs egy modell sem ami jó lenne? Semelyik mainstream gyártónak?

(#34528) #45687808 válasza Mr Bond 007 (#34527) üzenetére


#45687808
törölt tag

Szerintem az Acer Predator Helios 500, vagy MSI GT75 Titan amik jelenleg szóba jöhetnek.

(#34529) kreten67 válasza Mr Bond 007 (#34522) üzenetére


kreten67
senior tag

Magamnak?
Amit vettem is: Playstation 4 + játékra alkalmas projektor.
Nem használok már gamer notit csak javítok és régebbi mxm verziókat árulok ,nagyrészt 3d tervezőknek grafikai melósoknak esetleg kezdő gamereknek -- Fortnite-osoknak.
Tegnap is leelőlegeztek nálam egy AW m17 R3 gépet (nem röhögni !) i7 2820qm nv quadró 5100m 16gb ram 256 ssd 1t hdd
valamilyen autóipari 3d alkatrész tervezésre.
Rajtam nagyrészt ilyen gépeket keresnek és rohadt boldogok vele ,de egy gamer ettől a géptől már röhögő
görcsöt kapna.,bár Fortnite-ra egy GTX770m vgával hibátlan ez a múmia.

[ Szerkesztve ]

(#34530) Mikulásbá válasza KillHates (#34524) üzenetére


Mikulásbá
nagyúr

"Inkább egy használt Clevo mint egy új vékony fosadék"

Pedig azt mondtad,a kis Zephyrus M elég jól összehozott masina. :DD

[ Szerkesztve ]

(#34531) Raymond válasza kreten67 (#34529) üzenetére


Raymond
félisten

A hetvegen lattam megint eloben az uj m15-ot, bagyon pofas. Meg is neztem miben hogyan, de az ertelmes konfiguraciokhoz (i7-8750H, 2x8GB RAM, 2060/2070/2080, 1080p@144Hz) sikerult nekik valahogy csak 256GB NVMe-t berakni default-ba es a tobbi varioacio is eleg szerencsetlen - SSD+HDD vagy 256+256 SSD esetleg 512+512 SSD. Nincs egy model amiben alapbol egy 512GB vagy 1TB SSD lenne hogy ne kelljen vagy custom config vagy azonnal DIY bovites.

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#34533) echterion válasza Raymond (#34531) üzenetére


echterion
nagyúr

Hol lehet azt előben itthon megleskedni?

**********

(#34534) thomasvold válasza gyvince (#34523) üzenetére


thomasvold
őstag

Ha már pasztázás, melyik a legjobb minőségű paszta mostanában, amit itthon is lehet kapni? Én is újrapasztázom a gyárit levakarom róla.

(#34535) Pocok256 válasza thomasvold (#34534) üzenetére


Pocok256
veterán

8750h ra a smirgli papír vagy a gyalu :D

HODL $GME, DIAMOND HANDS, APES STRONG TOGETHER

(#34536) thomasvold válasza Pocok256 (#34535) üzenetére


thomasvold
őstag

Nekem 2700 -as AMD van :))

Jelenleg ez a pasztám van: Coolink chillaramic

[ Szerkesztve ]

(#34537) Raymond válasza echterion (#34533) üzenetére


Raymond
félisten

Azt nem tudom, nem Mo-n lattam :) Szerintem geografiailag legkozelebb valamelyik AUT MM-ben lehet, de MM-ben is ritkak.

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#34538) gyvince válasza thomasvold (#34534) üzenetére


gyvince
senior tag

nekem az Artic MX4 meg felel biztos van jobb nála....nekem 10-15 fokkal hidegebb a gép...

Apple Iphone 12 Pro Max + Apple Watch Series 4 44mm, Hp Omen laptop

(#34539) KillHates válasza thomasvold (#34534) üzenetére


KillHates
nagyúr

Ha kerámia alapú akkor MX4, mert az egy viszonylag kommersz paszta tehát kapni elég sok helyen.
Ha valami kurrensebb dologra vágysz, akkor NT-H2 (vagy NT-H2)

Ha "vasalni" szeretnéd akkor TG Condoctonaut

Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...

(#34540) thomasvold válasza KillHates (#34539) üzenetére


thomasvold
őstag

Köszönöm.

(#34541) KillHates válasza thomasvold (#34540) üzenetére


KillHates
nagyúr

Ha folyékony fémet raksz fel, akkor annak nézz utána, mert nagyon körültekintően kell felrakni!

Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...

(#34542) echterion válasza KillHates (#34541) üzenetére


echterion
nagyúr

Plusz megzabálja a rezet. Én ezért nem raktam fel (meg persze azért, mert az én gépen anélkül is faszán megy).

**********

(#34543) thomasvold válasza KillHates (#34541) üzenetére


thomasvold
őstag

Nem, csak paszta lesz. Jó az nekem :)

Szerintem Noctua is van nekem valahol, de csak a H1-es. Még anno valamelyik procihűtőhöz volt, ami már nincs meg.

Nincs is nálunk NT-H2, na mindegy, ebay-ről megrendelem.

[ Szerkesztve ]

(#34544) RM007 válasza echterion (#34542) üzenetére


RM007
addikt

Én felkészültem. Van 2db plusz cpu hűtőm. :D

Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity 4080 Super (desktop 320W)

(#34545) MaxxDamage válasza RM007 (#34544) üzenetére


MaxxDamage
félisten
LOGOUT blog

Én is vennék az enyémhez "tartalékba" de több mint 40 ezer az ára (eBay) a gyártótól beszerezve biztos nem olcsóbb. :D

◄►Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop *i9-10900K @ 5GHz (AIO Water System)*4x16GB=64GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 2080 Super 8GB MXM 200W+ *4x2TB=8TB M2 SSD -_- LG® V30+ ThinQ DS 4/128GB "Blue"►Samsung® S20 Ultra 5G◄SM E80 3.5mm Jack►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►

(#34546) RM007 válasza MaxxDamage (#34545) üzenetére


RM007
addikt

Igen jó drágák, de néha ki lehet fogni jó vételt, mondjuk használtat ami elég jól néz ki. Most legutóbb 15e huf-ért vettem egy hűtőszettet (venti, cpu és gpu borda gap paddal) előtte meg kb 1 éve akkor egy újat ami nálam is kb 40 ezer volt.
Az az igazság hogy valami csalafintaságon törtem az agyam(már letettem róla) és a KillHates-nél maradt gpu hűtőbordámat akartam itthonra pótolni. :D És így most abból is kettő van. Fő a biztonság, és előrelátás. :)

Te a thermal throttling miatt vagy dühös, és a power throttling miatt. :)

[ Szerkesztve ]

Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity 4080 Super (desktop 320W)

(#34547) RM007 válasza RM007 (#34546) üzenetére


RM007
addikt

Javít: Én meg a power throttling miatt.

Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity 4080 Super (desktop 320W)

(#34548) MaxxDamage válasza RM007 (#34546) üzenetére


MaxxDamage
félisten
LOGOUT blog

Jogos!
Igaz-igaz... :DD
Beérkezett az FD-hez a laposom és várom a fejleményeket türelmesen.

◄►Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop *i9-10900K @ 5GHz (AIO Water System)*4x16GB=64GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 2080 Super 8GB MXM 200W+ *4x2TB=8TB M2 SSD -_- LG® V30+ ThinQ DS 4/128GB "Blue"►Samsung® S20 Ultra 5G◄SM E80 3.5mm Jack►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►

(#34549) matyee válasza Mr Bond 007 (#34522) üzenetére


matyee
őstag

Miért ragaszkodsz a magyar bolthoz? Egy UK bolt 10-szer korrektebb, mint egy random magyar. Ott azért még tisztelik a fogyasztót. A differencia, hogy angolul kell beszélned, és bármi van arra az irányba állod a postát. Szerintem ez nem tartson vissza, többünknek van itt clevoja, és az a legkevesebb, hogy nem forgalmazzák itthon, cserébe minden egyéb kárpótol.

(#34550) sh4d0w válasza Mr Bond 007 (#34522) üzenetére


sh4d0w
nagyúr
LOGOUT blog

Megrendeled a Clevot külföldröl, még szállítással együtt is ott vagy árban, mint egy otthon kapható márkással - csak korrektebb a kiszolgálás és specben jobb vagy.

https://www.coreinfinity.tech

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Gaming notebook topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.