Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Gaming notebook topik (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#34701) hszilard666 válasza RM007 (#34699) üzenetére


hszilard666
veterán

Megértem, nekem ez csak depresszió elhesegetés, néha beugrik hogy kéne egy, most meg is léptem. De nem csináltam vele semmit, feltettem az új DOOM ot, leteszteltem és le is tettem a gépet. :D

AKCIÓ! ELADÓ METALFISH T60 ITX + RISER tinyurl.com/36ex7xtm

(#34702) echterion válasza _q (#34698) üzenetére


echterion
nagyúr

Ahogy matyee is írja. Azért elég sok sarokpont van, ami alapján lehet ajánlani. Ha valóban követted a topikot, akkor láthattad, hogy ha voltak konkrétumok, amik alapján be lehet lőni az illető igényét, akkor ment ajánlás, de arra, hogy "Melyik gyártó laptopjai ajánlottak megbízhatóság, anyaghasználat szempontjából?", nincs adekvált válasz, mivel mindegyiknek van szar modellje, de kevésnek van igazán jó. Az árról nem is beszélve, mert általában 300k az a határ, amit az emberek belőnek maguknak, de ennyiért jó i7-es gépet nem lehet ajánlani újonnan, mert nincs rajtuk megfelelő hűtés és amikor ezzel szembesülnek és mondjuk nekik, hogy x2, akkor az nem szokott öröm lenni. Ezért fontos szempont, hogy mennyi a keret rá. De mint említettem is, az ajánlós topikban le van írva, hogy mik azok a sarokpontok, amik alapján jó szívvel lehet ajánlani gépet. Itt nincs ilyen összeszedve, mert ez még mindig nem ajánlós topik, hanem általában már meglévő gépekkel foglalkozunk itt.

**********

(#34703) gyépés válasza _q (#34698) üzenetére


gyépés
aktív tag

Sajnos azért ilyen kicsit negatív itt a légkör főleg az olcsóbb gépek esetén, mert nagyon szór a minőségük. Általában egy nagy szerencsejáték az egész, hogy éppen milyen procit fogsz ki, éppen hogy sikerült összerakni az adott példányban a hűtést. Egyszerűen nincs olyan gép az újabb generációkban, amit nyugodtan lehet ajánlani és mondjuk 800k alatt van. Azért kapsz csak ilyen válaszokat. Nekem ócsó gépem van, a teljesítmény, hűtés jó, az anyagminőség szar. 2 hónaposan már pillanatragasztóztam. Ilyenek ezek a mai, főleg az olcsóbb gamer gépek. Zsákbamacska. MaxxDamage tudna erről mesélni, meg Darth_Revan... Pedig ők nem is ilyen olcsóbb gépekben utaznak. Ezek után mit merne ajánlani az ember, ha nem akar kitolni senkivel? Nyilván azt a szintet, ahol már azért csak nem jönnek elő ezek a minőségi problémák ezek meg mostanság sajnos 800k környékén kezdődnek, és ott sem mind megbízható. Ha nézegeted a belinkelgetett videókat, milyen árú gépek hogy szerepelnek, ezt te is észreveszed.
A szükséges komponenseket tudod, azokkal keresel egy gépet, aztán vagy keményen zsebbe nyúlsz, vagy pörgetsz a szerencsekerékkel. :D

"Ha kell, ha nem, ha muszáj... Hívjatok úgy: SZOMORÚ SZAMURÁJ!" by Kocsor Zsolt

(#34704) Pocok256 válasza _q (#34698) üzenetére


Pocok256
veterán

Egyszerűen azért nem válaszoltam neked mert nem ismertem a program igényeit amit te megjelöltél. Fogalmam sem volt nennyire CPU vagy gpu igényes enélkül pedig nem tudtam neked ajánlani, ennyi a történet.

HODL $GME, DIAMOND HANDS, APES STRONG TOGETHER

(#34705) Muerte válasza _q (#34698) üzenetére


Muerte
Topikgazda

200-ért újban nincs normális gép ami munkára való lenne,semmilyen tekintetben.
Sem hűtés,sem teljesítmény,sem anyaghasználat terén.
Használtban van.Pl.: [link],[link],
[link],[link]
Újrapasztázás,takarítás után ezek bírják biztosan.

[ Szerkesztve ]

(#34706) Darth_Revan


Darth_Revan
veterán

Aki most akar venni gamer laptopot az a notebook.hu-nal megtudja jó áron tenni!

8-10 között 20% kupon ami elvileg érvényes minden laptopra: [link]

Így pl a legújabb Chimera 1.5 misi helyett 1.2 misi, vagy az új Lenovo y740 [link] RTX 2070-nel és 144 hz-es GSync panellel 800k helyett 640k.
RTX 2070-es vga-val és 144 hz-es GSync panellel 640k-ert eléggé Best Buy kategória :U (meg akkor is ha Lenovo)
A hőmérséklet is elég jónak tűnik.

[ Szerkesztve ]

(#34707) KillHates válasza Muerte (#34672) üzenetére


KillHates
nagyúr

Gyanítom Zoli, hogy ők a gyári ablakgittel tesztelték a gépet, azért születtek nem igazán jó eredmények. Így van ez egy csomó modellnél, aztán ha át van pasztázva akkor egész vállalható lesz...

Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...

(#34708) KillHates válasza echterion (#34696) üzenetére


KillHates
nagyúr

De a legtöbb pékségben azért szokott lenni tej.... 😉🤗

Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...

(#34709) Mr Bond 007 válasza Darth_Revan (#34706) üzenetére


Mr Bond 007
őstag

"20% kedvezmény minden notebook, telefon és tablet táskára és tokra." Ez szerintem mást jelent :D (tok és táska, nem gép) Kell itt izgatni a népet... :P (már majdnem elindultam a 10 kilós kalapáccsal a malacpersely felé )

[ Szerkesztve ]

(#34710) _q


_q
addikt

Köszönöm mindenkinek az építő jellegű hozzászólást. Már látom a hiányosságokat részemről is.

Mivel a "milyen nootbook-ot" vegyünk topikon belül volt ajánlva ez a topik, azt hittem ez is ajánlós topik. Most már értem, hogy miért nincs topik összefoglaló se.
Azt a részt is értem, hogy a minőségnek, strapabíróságnak ára van. Illetve kicsit összefolyt nálam a 2 topik, a "milyen nootbookot vegyünk" topikban tényleg részletesebben kifejtettem az igényeket, itt meg már kevésbé.

Ha minden igaz laptopban egy olyanra lenne minimum szükség, ami egy asztali Ryzen/i5 6. generációval, 1050 Ti 4GB VRAM-al és 16 GB RAM-al szerelve megközelíti az asztalit. Mindenképpen használtban gondolkozok és maximum 250 ezer Ft értékben. Ha ebbe belefér erősebb (1060 6GB), az csak jó. Emellett ebay-ről vásárlás is teljesen működne részemről, akár amerikából, akár UK-ból. Persze nem kell 8. generációs legújabb, legerősebb gép, de amit ki lehet hozni kb 250 ezer Ft-ból azt ki szeretném mind minőségben, mind technikai strapabíróságban.

Jelenleg üzleti laptopom van, elég jól bírja. Üzleti laptop lenne a legjobb, de ahogy néztem 1050 Ti 4GB szinthez közel a quadro M2000M-es videokártya van max, de ez is inkább alatta. Gamernek nevezett laptopok között van oylan, ami teljesíti az igényeimet és cserébe tudja hozni az üzleti kategóriájú laptopok minőségét, élettartamát?

(#34711) [-HERO-] válasza Darth_Revan (#34706) üzenetére


[-HERO-]
senior tag

Sajnos szerintem nem mindenre.

"20% kedvezmény minden notebook, telefon és tablet táskára és tokra. Az akció más kedvezménnyel nem összevonható. Egy vásárlás alkalmával egy kupon váltható be. Színes és fekete-fehér nyomtatásban, okostelefonon, elektronikusan bemutatva is érvényes. A kupon átadására nincs szükség az érvényesítéshez."

[ Szerkesztve ]

### HΘЯsΞ PΘwΞЯ ###

(#34712) gyépés válasza _q (#34710) üzenetére


gyépés
aktív tag

Amiket Muerte ajánlott nagyon jó gépek szerintem. Én a helyedben elindulnék azon a vonalon.
Szoftverfejlesztő vagyok, asztali géppel dolgozok. Napi szinten sokszor kevés a 4 mag és a 16 GB ram. Főleg magból volna jó minél több. Szóval ha rendszeresen munkára használnád érdemes kb. innen indulni. Nyilván én csak a procit terhelem egész nap, valszeg te más szoftvereket használsz...

[ Szerkesztve ]

"Ha kell, ha nem, ha muszáj... Hívjatok úgy: SZOMORÚ SZAMURÁJ!" by Kocsor Zsolt

(#34713) Muerte válasza _q (#34710) üzenetére


Muerte
Topikgazda

Azért nincs összefoglaló,meg nem is lesz részemről,mert kb.havonta jönnek ki új és újabb konstrukciók,ember nincs aki ezt kövesse és naprakészen tartsa.
De ha van benned annyi ambíció hogy kb.8 évre visszamenőleg összegyűjts minden infót,mindegyik "gaming" gépről,megírhatod,örülni fogunk neki :)

Én nem tudok 250-ért értelmes gépet 1060-nal,még használtban sem,vagy ha létezik akkor ott valahol nagyon kilóg a lóláb,vagy hűtésben,vagy anyaghasználatban.A többiek ha tudnak majd fognak segíteni remélem.

(#34714) hszilard666 válasza Muerte (#34705) üzenetére


hszilard666
veterán

Huuu, lehet hogy a 250 es alient kellett volna vennem. :B

AKCIÓ! ELADÓ METALFISH T60 ITX + RISER tinyurl.com/36ex7xtm

(#34715) Raymond


Raymond
félisten

Ez a hutes egesz jol sikerult:

Aorus 15 Thermal Testing, Overclocking and Undervolting

i7-8750H + GF2060

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#34716) Muerte válasza hszilard666 (#34714) üzenetére


Muerte
Topikgazda

Annyiért az ajándék volt,persze csak ha hibátlan ;] ,de az ilyen vétel ritka mint a fehér holló.

(#34717) _q válasza Muerte (#34713) üzenetére


_q
addikt

Nem tudom, hogy ennyire gyorsan változik a kínálat. Így már más.

Tegyük fel a Alienware 15 R3 3831SLV belefér. Jó választás lehet?

[ Szerkesztve ]

(#34718) #45687808 válasza _q (#34698) üzenetére


#45687808
törölt tag

Vizsgáljuk meg a dolgot máshogy: Mi lenne, ha minden fórumtárs azt írná le, hogy az általuk választott gép hibátlan? Mi lenne, ha a fórumban csak azok az információk lennének leírva, amelyek pozitívak? Valaki elolvassa a hozzászólásokat, esetleg az alapján vesz is egy gamer notebookot, majd 1-2 hét után előjönnek a hibák (rossz anyaghasználat, túlmelegedés, borzasztó support stb.), ő meg vakarja a fejét, mert ugye a fórumban mindenki szépet és jót írt le. Természetesen butaság lenne, csak egy fórum alapján eldönteni, hogy mit veszünk, de a fórumok azért vannak, hogy a termék tulajok megosszák a tapasztalataikat, még ha az többségében negatív is, ezzel esetleg segítve másokat vásárlásban. Amik a fórumban le vannak írva, azok tények.

Én amikor az ASUS ROG után Acer Predatorra váltottam, szintén ezen a fórumon (is) kutakodtam, és én megkaptam a szükséges válaszokat a kérdéseimre. De értelemszerűen az ember nem egy forrás alapján választ terméket.

Mivel ez egy gaming notebook fórum, teljesítményorientált gépek esetében az alábbi gyártók jönnek nálam szóba: Acer (Predator), Dell (Alienware), MSI (GT széria), ASUS (ROG G széria), illetve Clevo.

250k-ért elég necces lesz a leírtaknak megfelelő gépet találni, még használtan is. Ezt találtam egyelőre:

https://www.acershop.hu/acer-laptop-termekek/acer-laptop/acer-aspire-7-a715-72g-52hu-fekete-matt-kijelzo-mar-2-ev-garanciaval-nhgxbeu004/9841/

Memória + SSD-vel lehet később bővíteni.

(#34719) _q válasza #45687808 (#34718) üzenetére


_q
addikt

Persze jogos, választás esetén figyelembe kell venni, hogy nincs olyan termék ami nem romlik el.

Használtban gondolkozok, ott olcsóbban ki lehet jobbat hozni. De ha már felmerült, hogy újat linkeltél akkor megkérdezem. Egy megbízhatónak mondott gamer-nek nevezett laptopra vajon ez elmondható? Vagy ez már a jövendőmondás kategória? Garancia nélkül üzleti laptopot simán meg merek venni, több is volt a környezetben minden gond nélkül így ott 99%-ban azt látom, hogy nincs velük gond, kevésbé zsákbamacska.

(#34720) #45687808 válasza _q (#34719) üzenetére


#45687808
törölt tag

Ez sajnos a jövendőmondás kategória. Egyetlen műszaki termék esetén sem lehet megmondani, mikor, milyen problémák fognak előjönni. Például, nekem anno volt egy ASUS G750JZ, illetve van még egy G752VY. Rengeteg fórumon, hazai és külföldin olvastam, hogy az akkumulátor biztos, hogy 2 év (tehát a garancia lejárta) után meg fogja adni magát. Nekem speciel a G752VY (3 éves kb.) akkumulátora tökéletesen működik még, illetve ismerős akinél a G750JZ van, se panaszkodott. Ha ez ASUS gépek esetében kivételes, akkor lehet nekem volt szerencsém, nem tudom.

Én ha 200k+-t költök egy műszaki termékre, akkor legtöbb esetben az új mellett döntök, mégpedig a teljes garancia idő miatt. Játékos laptop esetében pláne.

(#34721) Darth_Revan


Darth_Revan
veterán

Jahogy csak táska vagy tok...bocs :N

(#34722) RM007 válasza _q (#34719) üzenetére


RM007
addikt

Én használtan csak úgy mernék venni laptopot, ha előtte megnézetném valakivel, aki akár szét is szerelné mint egy használt autó vásárlás esetén(nem szó szerint értem) mit rejt a valóság belül. Milyen formában van. Vagyis vad idegentől biztos nem egyedül. Az elhasználódás és rejtett hibák szándékos vagy sem eltitkolása.......és mondom ezt úgy hogy nagy eséllyel a költségek miatt lehet használt lesz a következőm, de vagy mert 250e környéke szóba sem jöhet nálam, bukni meg nem akarok kicsit sem. Vagy lesz minőségi az elvárt tudás mellett, vagy semmilyen. Ha pedig ki lóg a lóláb valahol vagy orvosolható vagy sem, arról is tudni akarok. Saját véleményem. :R

[ Szerkesztve ]

Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity 4080 Super (desktop 320W)

(#34723) _q válasza RM007 (#34722) üzenetére


_q
addikt

Megértem. Eddig bennem fel sem merült, hogy a használt laptoppal lehet gond, mert üzletim van. Konzumer gépet nem is mernék használtan venni. Gamer laptopot pedig jól meg kell fontolni.

(#34724) bandras54 válasza RM007 (#34722) üzenetére


bandras54
aktív tag

Akkor tőlem ne vásárolj majd használt autót. Agyvérzést kapnék ha beallitanal egy szerelovel akivel atomjaira akarnad bontani az autot, H megnezd minden rendben van e. :)

(#34725) Raymond válasza _q (#34723) üzenetére


Raymond
félisten

i5-8300 es 1050Ti konfiguraciot meg talan talalsz is ujat 250e kornyeken vagy picivel dragabban, de az a helyzet hogy ezekben alltalaban 8GB RAM lesz mert beleposzint igy meg kell hozza +8GB amit te raksz bele. Nezted milyen meret johetne egyaltalan szoba? Mert az se mindegy.

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#34726) RM007 válasza _q (#34723) üzenetére


RM007
addikt

Nézd, lehet olyantól venni akit valamennyire ismerek és lehet olyan az illető akiről semmit sem tudok. Vad idegen esetén sokkal körültekintőbb volnék. A másik gond pedig az...feltehetnénk a kérdést vajon mennyire volt az használva, lehasználva? Nem tudhatjuk. Jó sok minden lehet, gondolom még megnézve sem biztosan lehet teljes diagnózist felállítani. Kicsit lehet túlzásokba mentem, de most már, nem úgy ahogy indultam pár éve a mostani első gamer laptopommal, már sokkal elővigyázatosabb volnék. Ez a topik rám hozza a frászt mostanság. :D

(#34724) bandras54: Javítottam, de érted hogy gondolom. Egyébként ott csak újat, a használt sokszor többe jön ki, de téged nem ismerlek, mindig vannak kivételek. A környezetemben látottak mondatták velem ezt a megtámadható zagyvaságot amiben nem is vagyok otthon. :R

[ Szerkesztve ]

Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity 4080 Super (desktop 320W)

(#34727) #45687808 válasza _q (#34723) üzenetére


#45687808
törölt tag

Főleg úgy, hogy egy gamer laptop komolyabb teljesítménnyel 400k+.

(#34728) _q válasza Raymond (#34725) üzenetére


_q
addikt

15 colosban gondolkozok. 2 opcióban gondolkozok. Üzleti vs Gamer. Mind a kettő mellett szól pro és kontra és kicsit pingpong labda módjára pattogok a kettő között. Fene se gondolta ilyen nehéz dönteni.

(#34726) RM007
Apró olyan szempontból szerencsés, hogy ha valakinek van sok pozitív értékelése nagy valószínűséggel átverni nem fog. De abban igazad van, ki tudja mennyire volt nyüstölve a gép.

(#34727) Mr. Bean969
Egyébként kicsit vicces ez, mert nekem nem kellene gamer laptop, csak az a fránya videószerkesztés...Igényli az erősebb VGA-t.

[ Szerkesztve ]

(#34729) Raymond válasza _q (#34728) üzenetére


Raymond
félisten

Marmint arra gondoltam hogy nem mindegy mekkora es milyen nehez. Mert gondolom hiaba lenne jo aron, ha 4cm vastag/magas es 3-4kg.

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#34730) bandras54 válasza RM007 (#34726) üzenetére


bandras54
aktív tag

Nyugi, nem vagyok nepper. :)

(#34731) blue_23


blue_23
senior tag

Sziasztok!

Milyen véleménnyel vagytok a Asus ROG ZEPHYRUS és ASUS STRIX SCAR II szériáról? Alapvetően mi a különbség kettő között, képesek lehűteni a i7-8750H proci + 20xx vga kombót?
Predator Helios szériával milyen tapasztalataitok vannak? Valakinek volt hőmérsékletbeli probléma, amely nem gyári hibához köthető?

Asus G531 Scar III, 240 Hz, i7-9750H, RTX2060

(#34732) KillHates válasza hszilard666 (#34714) üzenetére


KillHates
nagyúr

A 17-est?

Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...

(#34733) KillHates válasza #45687808 (#34718) üzenetére


KillHates
nagyúr

" Mi lenne, ha minden fórumtárs azt írná le, hogy az általuk választott gép hibátlan? Mi lenne, ha a fórumban csak azok az információk lennének leírva, amelyek pozitívak?"

ezt úgy hívják másképpen, hogy magyar kománypolitika :D :D :D :DDD :DDD :DDD

[ Szerkesztve ]

Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...

(#34734) KillHates válasza _q (#34719) üzenetére


KillHates
nagyúr

Én fel tudom neked ajánlani, ha megegyezel a leendő géped eladójával, hogy nálam átvizsgáljuk a gépét (természetesen a jelenlétében) akkor hozzátok el és átnézem szívesen!

szerk:

Csak most olvasom RM007 bejegyzését :D :R Nem beszéltünk össze! :K

[ Szerkesztve ]

Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...

(#34735) #45687808 válasza blue_23 (#34731) üzenetére


#45687808
törölt tag

Nekem Helios 500 van (i7-8750H + GTX 1070 páros), és maximálisan meg vagyok vele elégedve. A CPU ugyan komolyan melegedik (bizonyos játékok esetében 80-94 fok között ingázik), de throttlingot egyelőre nem tapasztalok. A GPU viszont több óra játék alatt is 67-69 fok. A hűtés sem zavaróan hangos.

Laptophoz képest a beépített hangszórók is szerintem elég jól szólnak. Az általam fentebb említett két ROG géphez képest legalábbis mindenképpen.

Dizájn szinten kicsit visszafogottabb lett, mint a korábbi Predator G széria, viszont letisztultabb (és ha egy gamer laptopnál lehet ezt mondani, elegánsabb lett). Méretét tekintve viszont ugyanolyan hájas, dagadt dög, mint társai ezen a szinten. :DD Mondjuk egy GT75 Titan és G703 Chimera vastagabb...

Szoftveresen is rendben van, bár a MaxxAudio (sound app) telepítésével szórakozni kell egy keveset.
A másik a PredatorSense, amivel a billentyűzet háttérvilágítása kalibrálható, a ventilátorok forgási sebessége, megtekinthető a CPU + GPU hőmérséklet stb... egyébként a felülete átlátható, és jól használható az app (nem crashel be, nem bugos). Egyelőre, pár hónap után nekem ezek az észrevételeim.

(#34736) #45687808 válasza blue_23 (#34731) üzenetére


#45687808
törölt tag

Helios 500 hőmérsékletéről egy kiváló tájékoztató videó:

https://www.youtube.com/watch?v=FmFeI7jUoY0

(#34737) KillHates válasza _q (#34728) üzenetére


KillHates
nagyúr

" ha valakinek van sok pozitív értékelése nagy valószínűséggel átverni nem fog"

erről Kretén67 tudna szaftos történetet mesélni egy gamer Acer-ről :W :(

Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...

(#34738) RM007 válasza KillHates (#34734) üzenetére


RM007
addikt

"Csak most olvasom RM007 bejegyzését :D :R Nem beszéltünk össze! :K"

Elég sokan ismerik itt a történetemet vajon miért gondolhatok időnként burkoltan rád, vagy a hozzád hasonló becsületes segítőkész emberekre, úgy hogy szerintem nem sokan gondolnának ilyesmire. Most is a saját véleményemet mondom és a múltban is az volt mikor nem hallgattam senkire sem itt a topikban, így többek között rád sem, de minden változik, kialakul. :)

Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity 4080 Super (desktop 320W)

(#34739) kreten67 válasza KillHates (#34737) üzenetére


kreten67
senior tag

Azt az acert boltból vásárolta a tulaja elméleti garanciával és számlát se adott az üzlet csak ígéreteket,most meg az mondja az üzletvezető hogy húzzon a vevő a picsába ,mert nem is innen volt a gép vásárolva. Annak a hűtőjéről készült a kép tegnap azzal a vizesárokkal a közepében. 4 hónapig működött a gép normálisan,most meg max böngészésre alkalmas i7 7700 + gtx1060m konfiggal, mert amint terhelést kap a Proci egyből bedobja a törölközőt az alaplap. Még a Biosa is zárva van a gépnek.

(#34740) echterion válasza _q (#34719) üzenetére


echterion
nagyúr

Én 250-ért használt bga gépet tuti nem vennék, azon ha bekrepál valami, lehet cserélni a komplett lapot horror áron.

**********

(#34741) Raymond válasza KillHates (#34733) üzenetére


Raymond
félisten

ezt úgy hívják másképpen, hogy magyar kománypolitika :D

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#34742) #45687808 válasza _q (#34728) üzenetére


#45687808
törölt tag

A legolcsóbb, amit találtam 1050Ti-vel:

https://www.acershop.hu/acer-laptop-termekek/acer-laptop/acer-aspire-7-a715-72g-56e9-fekete-matt-kijelzo-mar-2-ev-garanciaval-nhgxceu004_ssd128/10054/#tabspec

A memóriát később tudod bővíteni ha szükséges, de összességében sajnos így sem úszod meg 300k alatt.
Valamit valamiért. :B

(#34743) blue_23 válasza #45687808 (#34736) üzenetére


blue_23
senior tag

Köszönöm az infókat a Predátorról a videó elég szemléletes. :) A 90 feletti hőfok elég soknak tűnik, jelenleg G551-em van, viszont max teljesítményen 84 fölé sose ment, pedig i5-4200H van benne, ami régebben eléggé zabáló proci volt. Szegény már közel 4 éves.

Asus kapcsán viszont továbbra is kíváncsian várom a tapasztalatokat:
Milyen véleménnyel vagytok a Asus ROG ZEPHYRUS és ASUS STRIX SCAR II szériáról? Alapvetően mi a különbség kettő között, képesek lehűteni a i7-8750H proci + 20xx vga kombót?

Asus G531 Scar III, 240 Hz, i7-9750H, RTX2060

(#34744) KFORboy válasza blue_23 (#34743) üzenetére


KFORboy
senior tag

Azt a professzort semmi nem hűti le... Max egy fullos Clevo de az is 90 alatt nem sokkal áll meg VGA CPU fullnál

Cartman: -Tyű || Butters: - Dupla TYŰ !

(#34745) Mikulásbá válasza blue_23 (#34743) üzenetére


Mikulásbá
nagyúr

Keress rá a nevemre,Zephyrusom is van,írtam róla.CPU 93-94 fok, GPU 83-84 fok eddig a max.Ezt tartja trotty nélkül,játékokban 144 FPS is megvan.A COD AW-nál nem,de ott is jó.Ilyenkor már a venti hangos,de fülessel játszok,pont ezért.

(#34746) Medocsabi válasza blue_23 (#34743) üzenetére


Medocsabi
addikt

Jó kis proci, még ma is beállja a helyét régebbi játékoknál, nekem a lenovo m5400-asomban egy gt740m-mel jól muszikált, egészen addig, amíg meg nem főzte magát a lelkem :D

(#34747) Pocok256 válasza Mikulásbá (#34745) üzenetére


Pocok256
veterán

Játék még mindig nem releváns mert mindenki más beállításokkal tolja más felbontásokkal és más háttér alkalmazásokkal ami releváns melegedés esetében a furmark prime95. Jó lenne ezt már megérteni :R

Már csak azért sincs semmi értelme azt mondtani hogy játékokba ennyi mert valaki hd ba tolja min grafon ami miatt egy iylen eszköz mint a tied konkrétan cpu val lefőzi a kávét mivel cpu limites lesz. Más meg 4k ba tolja mindent maxon ott pedig cpu malmozni fog és még a 810 fokot sem éri el mert gpu limites lesz. Emiatt kb semmi értelme nincs azt írni, hogy nálam ez a játék enyni hőfokot termelt .... mert még az se írtad közben háttérben milyen folyamatok mentek .... amik ugyanúgy befolyásolják a hőmérsékletet.

[ Szerkesztve ]

HODL $GME, DIAMOND HANDS, APES STRONG TOGETHER

(#34748) Mikulásbá válasza Pocok256 (#34747) üzenetére


Mikulásbá
nagyúr

Engem meg a tesztprogramok nem izgatnak.Minden játék beállítást az Experience-re bízok,okosabbak találták azt ki,mint én.
Játékok alatt az van,amit írtam full beállításokkal.

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Gaming notebook topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.