Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Digitális Állampolgárság Program
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- MárkaLánc
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT.hu
Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.
Új hozzászólás Aktív témák
-
inf3rno
nagyúr
válasz tomcica #54680 üzenetére
Szerintem olyan 1g/L só jó lesz nektek. Nagy tételben érdemes csinálni, pl 10-20 litert, mert akkor talán egy konyhai mérleggel is ki tudsz mérni 10-20g sót, bár azok simán tévednek 5 grammot is, hiába van ráírva 1g pontosság. Ilyen szempontból az elektronyosnál jobb a régi hagyományos súlyossal mérni, mert gondolom analitikai mérleget nem vennétek csak emiatt.
Ha cukrot is akarsz, akkor szőlőcukrot érdemes beletenni mondjuk 50 g/L, de lehet hígabbra is.
Még egy kis citromsav vagy citromlé ízlés szerint, ha savanyút is szeretnél bele, de nem kötelező, tartósítás miatt muszáj a boltiakba, meg mert jobb az íze, viszont a savassága miatt szétcseszi a fogakat ha állandóan ilyet isztok.
Ha van folyékony kalcium-magnézium, akkor abból is lehet bele önteni mondjuk 200mg/L, de ezt annyira már nem muszáj méricskélni.
Buliban hasznos! =]
-
tomcica
Topikgazda
Fiatal forumtarsam,boooven kell ide muveszlelek is Vertigo meg majd valahogy kihamozza az ilyenbol ->
"Pitypangszagu rokalyuk vagta el a hajnalt.A hidegtol deres kecskecsocsu szolot szopogato lanyok osztottak a natrium-kloridos vizet a frissitopontokon,mikozben 3:50-es irammal romboltam be a 10km-en."
hogy itt valojaban rola van szo,es az tortent,hogy belelepett egy rokalyukba elesett,es elajult.Azt almodta,hogy versenyen fut.Ez utobbira ket dolog miatt jott ra:
1. az Na-cl-t utoljara a vegytan kiserettsegin hallota,ott beikszelte,amire egyben azt a javaslatot kapta,hogy ne eroltesse az atomfizikat,jobb lesz ha mittomen rendor vagy katona lesz.
2. 3:50-et talan meg 3km-en kitapossa jobb napon,na de 10K?!There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
reset
senior tag
Kedves Futócimbik!
Szeptemberben 72 éves leszek. Elköszönök. Nem akarom elblogosítani a topikot, az edzésadataimmal pedig úgysem hozlak lázba benneteket...
Jó volt itt lenni kicsit. Töltekeztem, merítkeztem, fiatalodtam... A mezei utak szövését, a felhők "terelését" továbbra is folytatom; de mind ritkábban nyúlok a stopper és pulzusmérő után - egyszerűen csak hagyom forogni a Földet lábaim alatt.
Ez a nyár nagyon próbára tett. A tartós kánikula és a gyakori esők szövetsége béklyót raktak lábaimra. Persze azért rajta vagyok a szeren. De mostanság, ahányszor hazaver jó sorsom a dűlőutakról, alig bírom levakarni a sárkalucsnikat.
Köszönöm tomcicának, hogy helyet kaphattam itt, köszönöm LanyUs méltató "recenzióit" - és valamennyi fórumlakó hozzám írt sorait Szervusztok-legyetek jók!
A mesét most sem ússzátok meg. Íme egy téli emlék - jól jöhet most a kánikulában hűsítő gyanánt
Fagyos, ködös, zúzmarás téli éjszakák utáni napsütéses délelőtt. A határ tiszta hómező. Ám a nap lassan átveszi uralmát a hideg fölött, egyre fényesebb fölötted az ég – a többnapos zimankó gyémánttá változik ágakon, bokrokon, vezetékeken. Az első méterek után hamar rád melegszik a vékony széldzseki. Lazítasz az öltözéken: kesztyűk a zsebbe, sapka a kezedbe – jó lesz majd a homlokod törölgetni...
- Ejnye no! Mit látok (már nem először) a szűz hólepel tetején? Tőlem balra, nagyfeszültségű villanyoszlopok adnak ritmust a végtelen fehérnek. A betonoszlopok között valami óriási, földön túli méretekkel bíró fácán vagy fogoly vagy fürj lábnyomai sorakoznak, a három jellegzetes ujj bélyegeivel. Csakhogy a pár centiméteres vonalak helyett itt méteres lenyomatok rajzolják ki a futólábakat. Oszloptól oszlopig, oszloptól oszlopig....Ahogy nézelődök, egyszer csak hopp, lepottyan valami fényes cső a magasból. Aztán még egy és megint egy...Fölnézek hunyorogva, alig látok a kéktől.
- Hát persze! Az oszlopokat összekötő három vezeték végtelenjét is jéghüvelybe zárta a tél, és ez a jég most öles darabokban menekül a nap fényétől. Hullik alá a fehér lapra és lesz belőle mesenyomda... -
Vertigo18
addikt
Az elmúlt 10 hsz-ből egyetlen szót sem értettem, mind "kémiaiul" voltak...
Úgyhogy futok tovább sima vízzel hosszún...Vásárolnék M.A.G.U.S. kiadványokat! Pm me!
-
tomcica
Topikgazda
válasz archie17 #54677 üzenetére
Ez a sima sos vizzel frissites tetszik igazi sparta...jegyzetelek is pusztan a csapat miatt,nekem ne kenyelmesedjenek el a sok "mezes"-mazos NASA isokkal
Amugy zsele tajekon a SiS sos karamellas vagy minek hivjak,Agony egyszer megkinalt...na az nalam a top 1.Hig,konnyen bonthato (volt olyan marka amelyiknek a zselejet alig tudtam kibontani futas kozben,mar ugy voltam vele h most az egyszer megeszem csomagostol,de a rakovetkezo hetfon kiguglizom a ceg manager cimet es bekopogung Balint haverral,jelszo: "Ugy csinald Balintkam,hogy fajjon neki" ) es elfer tobb is az ovben.Biotech csavaros kupak jol mukodik,de annak helyet is kell csinalni.
There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
archie17
tag
Izotóniás annyit tesz, hogy a szervezet sejtfolyadékaival megegyező sűrűségű. Ha kevesebb (mint pl. tiszta víz), "felhígul a vérünk" (csak az egyszerűség kedvéért), és nem tudja ellátni az alapvető élettani folyamatokat. Ha több, akkor meg a szervezetnek saját magától kell vizet elvonnia, hogy megfelelő szintre hígítsa, vagyis még jobban kiszárít (lásd: túl édes, sűrű gyümölcslevek nem oltják a szomjat).
Ez alapján szinte bármiből lehet izotóniás folyadékot készíteni, legegyszerűbb a fiziológiás sóoldat.
Nyilván sós vízzel senki se szívesen frissítene, plusz javasolt bele szénhidrát is az energiautánpótlás miatt.A Hammer oldalán a Heed izotóniásnak van írva, ami ha az ajánlott keverés mellett kiadja a szervezet folyadékainak a sűrűségét, akkor az is.
Ezért írtam, hogy nem nagy ördöngösség, de sok csalafinta dolog van a gyártók részéről, keverednek a fogalmak is, és könnyű elveszni a kínálatban. Nekem egy dolog volt fontos, ne cukrot vegyek izo címén. -
inf3rno
nagyúr
válasz sipi700 #54672 üzenetére
A dextróz ugyanaz, mint a glükóz, próbáld ki azt. Ha édesítőszer kell, akkor eritritol és stevia, amik jók, minden mást jobb kerülni A xilitol is jó lenne, de fosat. Egyébként glükózosat ki lehet keverni szőlőlével (vagy szőlőcukorral) és sóval is nagyjából izotóniásra, szóval annyira nagyon nem fontos ezeket megvenni, ha hajlandó méricskélni az ember. Ha másból pótolod a szénhidrátot, akkor meg annyira nem is fontos, hogy sportitalod legyen, jó a víz, esetleg egy kicsi só vagy só tabletta, ha nagyon izzadsz.
Én meg nézek tablettát vagy gélt valamikor a héten, kíváncsi vagyok milyenek vannak.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
xy.zsolt
őstag
válasz archie17 #54671 üzenetére
Na, akkor az általam linkelt Jaat féle sókeverék +mézzel is megér egy próbát. 1400ft volt a sókeverék (szőlőcukor nélkül) 2éve kikevertetve gyógyszertárban....és egész nyárra elég volt...heti 5x tekertem. Ehhez jön a méz ára....ami húzós....legalábbis itt az Alpok alján
[ Szerkesztve ]
BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.
-
sipi700
tag
Most, hogy felvetetted rákerestem izotóniás ital szóra. Soha nem foglalkoztam vele melyik miért milyen, de nem is sportolok hosszabb távokon. Már tudom, hogy a hypotonic valójában hipotóniás, ami elsősorban “csak” hidratál. Miután főleg emiatt fogyasztom edzés előtt/közben pont megfelel. Ch rövid edzésekhez kevésbé fontos nekem. Mindenesetre megnézem ezeket rendesen, köszi!
-
sipi700
tag
Cukrosokban valóban maltodextrin, dextróz, invert cukor, fruktóz stb. van
Vannak zero-k, ebből 3-at ismerek (tablettás)
Powerbar és High5 szukralóz
Hammer fizz szorbit és stevia
a nagy dobozosokat nem tudom, de említett Hammert megnézem. -
archie17
tag
válasz bajnokpityu #54666 üzenetére
Nem kamuznak, a pontos arányokat cukortípusonként nem írják le, de pár példa a termékekről:
BioTech USA webshopja, IsoTonic
" Carbohydrate Matrix [maltodextrin, dextróz, szacharóz, fruktóz, izomaltulóz]" (magyarul keményítő, répacukor, szőlőcukor, gyümölcscukor és egy szőlő/gyümölcscukor keverék)
100g-ban/1adagban: Szénhidrát 89 g (34%*)/36 g (14%*), – amelyből cukrok 53 g (59%*)
Decathlon Aptonia (összetételt nem ír a webshop):
100g ill. 1 adag (38g)-ban: "Szénhidrát: 92,4 g | 35,1 g, ebből cukor: 78,2 g | 29,7 g."
Hammer Heed webshopról (32g-ra van számolva, felszoroztam):
100g-ban 81g szénhidrát, de csak 6-7g cukor, és 0g hozzáadott cukor. Cserébe 15e Ft egy kiló (~32 adag)Ezért mondom, hogy az olcsó porokkal gyakorlatilag kristálycukrot veszel, amit otthon is megtalálsz (főleg a Decathlonos durva! az kinézetre is kb cukor). A cukros víz sem rossz dolog egyébként, az is segíthet valamit, de az izotóniás italhoz kell még pár dolog. Nem nagy ördöngösség, megfelelő koncentráció kell (ettől izotóniás), és a hype-olt "elektrolit mátrix" is csak annyi, hogy nátrium, kálium, magnézium, kalcium stb. legyen benne. Ráadásul az ipari elkészítés és többszöri feldolgozás is kimarad, ha magad csinálod.
Narancs és citrom: rengeteg kálium, + kalcium és foszfor, kevés magnézium
Só: talán nem meglepően rengeteg nátrium
Gyömbér: megintcsak kálium
Méz és a gyümölcsök leve: innen jön a cukor (ergo szénhidrát) ebbe isInnentől ízlés, gyomor és kényelem és türelem kérdése, vagy pénztárcáé. Nem feltétlen jön be mindenkinek a kotyvasztás, vagy éppen a narancsos-citromos-sós lé, plusz arra még én se találtam megoldást, hogy ha 1l nem elég, hogyan vigyek koncentrátumot és töltsem fel pl. kék kútnál gyorsan. Mindenesetre mióta ezt kipróbáltam, olcsó izót nem veszek.
-
LanyUs
senior tag
válasz archie17 #54665 üzenetére
Köszönöm! Edzésen kipróbálom! A Hammer ötlet viszont megtetszett. Megpróbálom görcsre hátha...
A koktélból hiányzik Nekem az aminosav. Szükségem van rá versenytempón, mert a túlsúlyom ( 192/103 kg ) zabálja az energiát és keményebben dolgoztatja az izomzatot. Valamivel vissza kell billenteni a fostosodást versenyen, erre valamelyest jó 10-15g bcaa és dupla adag g-bomb -
sipi700
tag
válasz archie17 #54665 üzenetére
Ez nem is hangzik rosszul. Nálam még sok a “mű” kaja. Mióta home office-ban vagyok javult valamelyest a helyzet, de még nem vagyok az a tudatos táplálkozó. 20-as éveimben jártam teljesítménytúrákra, ott volt pár “öreg”, aki mondta milyen “koktélokat” visz túrára és fogyaszt, nem ám energiaital meg izotóniások. Igazi szálkás sportemberek voltak, ami akkor különös volt, mert a környezetemben mindenki túlsúlyos volt annyi idősen. Még van pár évem az egészséges életmódhoz. Test egész jó, kaja nem
Szinte minden iso-ban van valamilyen cukor, ami zero-m van abban szukralóz (ha már édes inkább cukor legyen, de most ilyen is van). Legnagyobb kihívás a cukor csökkentése lesz -
archie17
tag
válasz LanyUs #54662 üzenetére
Bár kevésbé kényelmes, mint a por alakúak, de van egy bevált házi iso receptem, nyáron a világból kifutnék ezzel:
- fél narancs leve
- fél citrom leve
- körömnyi gyömbér reszelve
- só (mennyiséget nem tudok mondani, tekerős malomból szoktam 7-8 csavarást, de gyengébb himalájait használok - szerintem egy kávéskanálnyi kb)
- evőkanál mézEzt 1l-ig öntöm fel vízzel. Este csinálom, be a hűtőbe, reggel kiad két soft kulacsnyi isot. Hosszabb távokon, futómellényes futáskor viszek ilyet.
Akkor kezdtem el utánajárni, amikor láttam, hogy a legtöbb iso por gyakorlatilag kristálycukor. Egyedül a Hammer nem az, és azok tényleg remek termékek, de el is kérik az árát cserébe. A fentebbi recept finom, elérhető és nekem bevált.
-
xy.zsolt
őstag
Én meg rájöttem idén, hogy 1-1.5 óra mozgás elég naponta ha az kellően intenzív...ritkán tekerek már 60+km-t. Nekem az egészség + fittnes megőrzése a cél, nem versenyzek. Szóval ennyi időre én már csak vizet vagyok hajlandó pótolni (vagy max 1 banán). Futás max 10km....oda semmi sem kell pluszban
[ Szerkesztve ]
-
LanyUs
senior tag
válasz sipi700 #54659 üzenetére
Köszönöm! Nem értettem tomcica miért iszik Mojito koktélt futás közben. Igaz hogy cukros, de full beállna a végére
Tetszik ez a por alakú iso. Van jeges tea ízben is. Tehát kell még bele egy adag jeges tea ízű g-bomb glutamin mátrix és még hatékonyabb lesz a cucc.
Tehát nagyobb terhelés előtt jó 10-15g bcaa + ( 1 adag Hypnotic 1 adag g-bombbal keverve ). Ez hypnotikus lesz Lehet csempészek még bele 2g kreatin monochidrátot is, tanulmányok szerint az is javít az izom állapotán terhelés alatt. Béta alanint hagyom, kell a gyomor is futni -
sipi700
tag
válasz tomcica #54658 üzenetére
Sajnos BCAA egyre drágább, én se fogyasztom napi szinten már Most próbaképp vettem EAA-t illetve volt After is, de maradok mindig BCAA-nál. Amit nem bírok azok a fehérjeporok, bármibe teszem olyan fura mellékíze van. Egyszer-egyszer jó, küldenek is mindig a rendeléshez, de napi szinten nem tudnám legyötörni
-
sipi700
tag
válasz tomcica #54655 üzenetére
Pályára én is így megyek Van mellette kút. Ha bemelegítésnek elkocogok a pályára könnyebb az ürest vinni, ha bringával megyek ki hidegebb a víz, ha ott töltöm Csak az ízét unom már (de látom te is írtad a napokban, hogy néha unalmas), csak erdei jön be, esetleg mojito, de ár/érték arányban meg ez a legjobb. Ha már nagyon nem bírom lopok a pezsgőtablettából. Egyre több gyártónak van és egész kellemes ízek (Powerbar, High5, Sponser ezeket próbáltam, gyomrom mindent bír)
-
tomcica
Topikgazda
válasz sipi700 #54653 üzenetére
A pumpas biotechbol szoktam egy adagot beletenni a flakonba,de nem ontom fel vizzel csak a varosi kutnal v. a palyan igy konnyu addig el birok vele futni a kezembe tartva.Raontom a vizet es kesz is az izo.
There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
sipi700
tag
válasz xy.zsolt #54650 üzenetére
Bringáztam hasonló állapotba kerülővel. 100 km környékén lehetett. Szerintem elég kaját sem evett, bár én is csak 2 gélt vittem, mert időben úgy kalkuláltam elég lesz+2 kulacs iso-t, amiből 1-et neki adtam, mert csak víz volt nála. Így a végén már én is csak vizet ittam, amitől csak szomjasabb voltam. Meleg is volt. 100-nál már nagyon nem bírta, de előtte is lassan haladtunk már én is éhes is voltam. Jött az a pont, hogy megijedtem olyan fehér volt, külföld kit hívjak. Padon feküdjön, én keresek büfét. 10 km-re volt, választék jégkrém+cukros üdítők. Országútin valahogy elpakoltam 2 cukros üdítőt, majd magnum jégkrémet eszegetve mentem vissza érte. Falfehér volt, 2 lötyi be, jobban lett, sikerült a büféig eltekerni, ráerősített jégkrémmel+még egy kis cukrossal, onnantól viszonylag normális tempóban letekertük az utolsó kb. 30 km-t. Azóta mindig van nálam iso pezsgőtabi, itthon amúgy pumpás Biotech van, azt nehéz lenne cipelni Ha akkor nem megyek előre és vele totyogok tovább én is hasonló állapotba kerültem volna.
-
xy.zsolt
őstag
válasz Corpuscle #54647 üzenetére
Én is outi bringán éheztem el annyira hogy kifehéredett a világ.....szar állapot és veszélyes. Akkor már hiába eszel az erő nem jön vissza egyből....arra elég, hogy eljuss valamelyik közeli helyre ahol hosszabb ideig regenerálódj pihenéssel. Normál eléhezés nálam többször előfordul mivel többnyire éhgyomorral tekerek....akkor még nem fehéredik ki a világ csak erőtlen leszek. Ez nálam kb 50km-nél jön el intenzív tekerés mellett....ilyenkor "jön a kalapácsos ember és kidobom a vasmacskát" Hidegben, télen ez kevesebb lehet....kb 35km.
[ Szerkesztve ]
-
-
xy.zsolt
őstag
válasz xy.zsolt #54645 üzenetére
A szőlőcukor hatalmas kilengéseket produkált nálam.....ezért inkább kihagytam onnantól. Gondolom másoknak jobban kezeli a cukorbevitelt a szervezete ha szerepel az összetevők között. Szóval én a szénhidrátot máskép pótlom....pl banánnal.
[ Szerkesztve ]
-
xy.zsolt
őstag
Az eléhezés tipikus tüneteit produkáltad. Futás közben pótolni kell mindent. Itt egy cikk amiben le van írva amit tudnod kell. [link] Én használtam a jaat féle sókeveréket....szőlőcukor nélkül.
Szer: egy komoly eléhezés (mint a tied) napokig is kihathat utána a teljesítményre. Máskor ne várj addig még kifehéredik a világ.....akkor már hiába eszel nem tudod folytatni a versenyt. Mázli, hogy csak célbaérkezésnél jelentkezett, nem pl féltávon[ Szerkesztve ]
-
tomcica
Topikgazda
válasz LanyUs #54642 üzenetére
Volt ilyen nalam is...kronikus szenhidrat hiany naprol-napra vonszolod magaddal egyszer csak: puff, leurul es szinte setalsz haza a szedulesen segit a vercukrot megtolo barmi (szenhidratos izotol a bananig,de akar farol lopott vadszilva is ilyenkor erzed azt h barmit megeszel es ha van benne gyors szenhidrat/cukor akkor az azonnal "verre valik" benned).
-
LanyUs
senior tag
válasz tomcica #54634 üzenetére
Szombaton jártam így! A tapasztalat azt mondatja velem, hogy reggel inkább az aerob menjen éhgyomorra. DE nem vagyok idő milliomos, ezért mindenképpen bele kell fűzzem a minőségi edzést ( hétvége déli hőség run az más tészta ). A 4. 500/200 darabolt tempó után kezdtem el szédülni kb. a 13. km felé. Ott volt a határ, ahol kifogyott az előző napi töltés... onnan már csak lightos hazacsorgás...
-
sipi700
tag
Nem ide szántam Telefonról írtam és nem a megfelelő fórumba került
-
tomcica
Topikgazda
Ezt nevezem en verseny specifikus edzesnek.Nem eleg a tempot,a tavot is kell edzeni,a visszatoltest is gyakorolni.
Nehany 20-26K fokozos edzes soran gyakorolni 10K es 20K kornyeken a futas kozbeni visszatoltest.There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
Zozo0525
őstag
válasz ígyvanferi #54631 üzenetére
Szia
Igen 10 ütés körül pedig a tempó 5:35-5:45 körül helyett 6 perces volt -
tomcica
Topikgazda
válasz Zozo0525 #54630 üzenetére
Van bizony,szamos oka lehet.Akar altalanos faradtsag,stressz,mentalis faradtsag,de akar olyan is,hogy meg nem tltodtek fel teljesen az izom glikogenraktarjai...sorolhatnam.
Ilyenkor nem kell eroltetni,csak szepen atmozgatod magad es megy az elet tovabb.Igy szoktam csinalniThere are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
zzola
titán
Hétvégén volt a Szelidi tó futás.
Magamhoz képest jól sikerült.
Viszont problémám volt! Meg kellett álnom az utolsó 3 km-től kezdve fél kilométerenként, mert a combom nem bírta a terhelést, viszont ekkor meg elkezdtem szédülni.
Miután átfutottam a célvonalon, 15-20 percig feküdnöm kellett, 120-ról nem akart lemenni a pulzusom, amikor felálltam akkor meg elkezdtett fehéredni minden és szédültem.
Még sosem jártam így! Pedig megvolt futás közben mindennek is a pótlása...
Mi lehetett a probléma?[ Szerkesztve ]
-
Zozo0525
őstag
Ma reggeli szokásos 10km helyett 11 lett. A tempóm lassabb de a pulzus szinte végig nagyon magasan volt. Ereztem valami nem az igazi sajnos nem tudom mi ez? Időnként ilyen belefér?
-
Chuck Norris
senior tag
-
inf3rno
nagyúr
válasz tomcica #54624 üzenetére
Én nem akarok minden nap alkoholt inni, nem tesz jót hosszú távon, a hideg sör viszont jól esik edzés után, jobban, mint bármi más. Borból tokaji késői szüretelésűt szoktam, ha nem borfesztiválra megyek vagy szőlő vidékre. Egyébként meg ami az adott helyen a legjobb fajta vagy időjárás függő; száraz melegben pl a zenitet, szürkebarátot, hárslevelűt kimondottan szeretem, vagy édes hidegben pl muskotályos. A vöröset régen szerettem, de ma már túl savas nekem, a kékoportó és a siráz volt a kedvencem. A forralt bor tényleg jó, szoktunk kimenni karácsonyi vásárba csak a borozás és a hideg miatt.
Buliban hasznos! =]
-
tomcica
Topikgazda
válasz inf3rno #54606 üzenetére
En nem aggodom az a kis alkohol miatt a nalatok kaphato Dreher Hidegkomlos az egyik kedvencem,meg az IPA...a Gold is korrekt. Nyaron az 1667 Blanc is jatszik.
Ez a vasarnap.Het kozben szloven Lasko 0%-os ha megkivanom,ez foleg kanikulaban amikor a biotech pumpas iso mar nem megy le a torkomon (mojito es grepfruit a kedvenc melegben).
Telen neha vorosbor,asszonnyal vasarnapi osszebujos forraltbor.There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
ballazol
senior tag
inf3rno: szerintem teljesen oké ez az avatar
a holnapi indulásra végül bekészítettem a futószettet, majd kiderül, hogy fogom-e használni a négy nap alatt Zalakaroson, de nem akartam, hogy utólag bánjam, hogy kihagytam pár jó alkalmat egy-két esti kocogásra a helyi pályán, vagy a szálloda futópadján esetleg...
folyt. köv.
"A könnyű is súlyos, ha jó és értékes." C.G. Jung
-
inf3rno
nagyúr
válasz ígyvanferi #54621 üzenetére
Köszi! Az osztrák cím sajnos nem jó nekem. De majd nézelődök én is, egyelőre még ráér 1-2 hónapot, addig elhordom a régi Mizunot a Sauconyk mellett, már ami maradt belőle.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
ígyvanferi
addikt
Szerencsére már kezd kikopni ez a "szép" tradíció, az alapsörök is kezdenek kukoricamentesek lenni, nagyon helyesen. Rájöttek a főzdék, hogy már csak egy nagyon kis réteg igénytelen.
Inf3rno: xxlsports.at-on 60 euró a Mizuno Wave Rider 24. Egy baj van ezzel az oldallal, ha jól tudom, hogy hozzánk nem szállítanak, kell osztrák cím.
[ Szerkesztve ]
-
inf3rno
nagyúr
válasz bandus #54616 üzenetére
Érdekes, hogy a coronitat szeretem, de így árpás sörbe valami pocsék a kukorica és ez az édeskés íz. Trend egy ideje az élelmiszeriparban, hogy mindent édesítenek, ha kell, ha nem, mert akkor jobban fogy. A bolti savanyúságokat például már nem tudom megenni, mert olyan ízük van, mint a desszertnek. Lehet, hogy a sörnél is ez az irány, vagy csak szimplán hagyomány bizonyos cégeknél, hogy ilyen a sör.
Buliban hasznos! =]
-
félisten
válasz inf3rno #54613 üzenetére
Amit te hanyasnak erzel, az valoszinuleg a kukoricadara (ami tenyleg olyan egyebkent). Egyebkent meg Magyarorszagon is vannak igazan jo sorok (dragan), sot, mostmar jo ivosorok is vannak (olcson), peldaul a Soproni Ovatos Duhaj sorozatanak par tagja batran beallithato a Paulaner es hasonlok melle.
while (!sleep) sheep++;
-
inf3rno
nagyúr
válasz parandroid #54612 üzenetére
Ja ennyire már nem értek hozzá. Nekem van árpa és búzasör meg van barna és világos, aztán itt kifújt. Még annyit tudok, hogy az édeseknek, mint az Amstel, Steffl, Heineken hányás ízük van.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
parandroid
félisten
válasz inf3rno #54611 üzenetére
Az árpás az alap mindegyikből, de én a búzasört jobban szeretem. Nem is mindegyik gyártónak van. Persze a radlerek nem búzasörök, az megint más.
p
[ Szerkesztve ]
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
inf3rno
nagyúr
válasz parandroid #54608 üzenetére
Én már egynél is érzem a Soproni Szűznél, hogy rottyan egyet a belem, ha 2-3 ilyet meginnék, akkor garantált a hasmenés. Ízre is túl édes. Én sokkal komlósabban tudnám elképzelni kevesebb cukorral a jó alkohol mentes sört. Lehet, hogy gyártástechnológia az oka, franc tudja. Megnézem majd a Paulanert, kíváncsi vagyok, de azért a búzasör és az árpasör nem ugyanaz... A Krombacher az árpás?
Buliban hasznos! =]
-
félisten
-
parandroid
félisten
válasz inf3rno #54606 üzenetére
Én sem hiszek az összeesküvés-elméleteknek, de a magyar alkoholmentes sörök tényleg szarok. Valami gyártástechnológiai ok lehet mögötte (helyi alapanyag, vagy gyártástechnika). Egy kommersz Krombacher, vagy Paulaner alkoholmentes búzasör ég és föld bármelyik itthon kaphatóhoz képest. Radlerekről nem is beszélve.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
inf3rno
nagyúr
Ja, én teljesen rászoktam futás után az utóbbi időben. Pont kellően édes, gyümölcsös, szénsavas és hideg, és megvan a kibontok egy sört életérzés is mellé, mert nem egy limonádé. Nekem a többi gyümölcsös sör annyira nem jött be, pedig sokat próbáltam, illetve tegnap megnéztem a sima alkoholmentest is, az is pocsék.
Buliban hasznos! =]
-
LanyUs
senior tag
Ez déli altatás a dög hőségben déli gyilokká változott. Tegnap 15km abból minőségi 5k + ma reggeli bringa után a combok csak azért jöttek velem, mert a törzshöz kapcsolódik . Holnap vagy totál pihi vagy light 8 reggel
-
bandus
veterán
válasz inf3rno #54599 üzenetére
Igen, rajta vagyok mar, azt hittem csak valami atmeneti de nem igazan. szerencsere csomo osszehaosnlitasom van a korabbi futasokbol, erzesre meg adattal is.
zsolt: en nem hiszek ezekben az osszeeskuves elmeletekben Az oltas hatasmechanizmusanak semmi koze az esetleges legszomjamhoz.
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gumi és felni topik
- EAFC 25
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- PlayStation 5
- Path of Exile 2
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Samsung LCD és LED TV-k
- HÁZIMOZI / HIFI / TV beárazás
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest