- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GAI: Poor Volta...
-
LOGOUT
Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vertigo18
addikt
válasz
parandroid #30098 üzenetére
Csakis dopping kérdése...
-
parandroid
félisten
válasz
inf3rno #30094 üzenetére
No offense, de ha 8 km-en 5:50-es tempón 160+ az átlagpulzusod, abból hogyan lesz 5:30-5:40-es tempó alapozó pulzussal? Persze mind mások vagyunk, nem ismerem a zónáidat, meg a fiziológiai állapotodat (igszából a futós előéleted sem), de szerintem ezt kicsit túltervezted. A 3 órás maratonról nem is beszélve. Ha most 4 körülit tudsz, akkor a 3 órától nem egy alapozásnyira, hanem párezer km-nyi kőkemény edzésnyire vagy. Arról nem is beszélve, hogy az 5:30-5:40-es aerob tempó (150 bpm amúgy is neccesen aerob már, bár ez is egyénfüggő), azt jelenti, hogy ha 4 órán belülre akarsz kerülni, akkor is rengeteget leszel az anaerob zónában. Biztos, hogy menni fog úgy a második fele is?
p
-
emiki6
veterán
válasz
inf3rno #30094 üzenetére
Én most épp beteg vagyok, bár úgy látszik van hatása a hidegzuhanynak, mert régen az ilyen megfázás jellegű betegségek mindig egy hétre leterítettek, most meg úgy lettem túl a torokfájás részén, hogy az hittem csak beteg leszek, mert kapar a torkom... Az orrfolyás van most, azt nem tudtam megúszni, de ez is enyhébb mint szokott. Se fejfájás, se hőemelkedés, nem gondoltam volna.
Igazából akár futni is elmehetnék, de inkább megvárom a végét.
Ne igyatok egyszerre sok hideget!
-
inf3rno
nagyúr
Elcsábított ebben a hónapban is a sötét oldal, nem futottam sokat, kifogás mindig volt.
Most, hogy végre sikerült összehozni 5kg pluszt, így találtam egy kis motivációt a mozgásra, és a maival elindult a téli alapozás. [link] Olyan 5:30-5:40-es tempóra tervezek 150-es pulzust. Valszeg kell még egy hét, hogy ennyi kihagyás után beálljon a pulzusom normálisra. Meg hát gondolom az sem segített a dolgon, hogy beraktam az elejére egy 4:30-as szakaszt 190 körüli pulzussal. Azt hiszem sosem fogok megkomolyodni.
Ha minden jól megy a télen, akkor dobom a 3 órás maratoni tervet, és futok a tavasszal egy kicsivel 4 óra alatti maratont. Kedvet kaptam hozzá a spároson.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
bandus #30080 üzenetére
Lecsekkoltam, én nem fűzöm be az utolsó lyukba, és szimplán masnira kötöm. Azt hiszem cipőfűző függő, hogy kibomlik e a masni, a Mizuno-nál nincs ilyen probléma, de van olyan (nem futó) cipőm, aminél dupla csomót kell kötni, mert különben állandóan kibomlik. Amire talán érdemes odafigyelni, hogy ne legyen se túl szoros, se túl laza, mert mindkettő zavaró futásnál.
-
ígyvanferi
addikt
válasz
bandus #30080 üzenetére
Nekem cipőtől, vagyis attól függ, hogy mennyire passzentos. A régi adidasom elég lazán kötöttem meg a tök alap cipőkötési metódussal, mert akkor is jól tartott, egyébként meg szorította volna a lábfejem. A NB prismet azzal az áthurkolós technikával kötöm, amit bencze is linkelt, mert az egy hangyányit lötyög, de így kötve meg pont jó.
Apropó, megjött a pegasus. Hát, mintha a lábamra öntötték volna, isteni volt így a szobában. Holnap lesz éles teszt, kár, hogy még mindig nem 100%-os a jobb lábam, így csak pár km lötyögés. Szép babakék egyébként, ami élőben meglepően nem néz ki szarul.
-
bencze
senior tag
-
bencze
senior tag
válasz
kk831228 #30083 üzenetére
Garmin csoportban az szokott lenni a válasz, hogy mindenkinek minden szupi
láttam még ilyet másnál is. Igazából vártam a szezon végét, hogy csináljak egy resetet rajta, ki tudja ha segít. Úgyse tudok usb-n szinkronizálni pár hónapja mert mindig hibára fut az is. Fel kell melegítsem a témát a supporttal, eddig mindig sikerült lerázzanak valamivel
-
kk831228
addikt
-
bencze
senior tag
válasz
beltram #30079 üzenetére
Igen, ez siralmas, én már csak röhögtem rajta. Szerencsére pacelni a Stryd-al pacelek (pace és táv onnan jön).
Aki nem látta, nem tudom melyikben látszik jobban a térkép:
https://connect.garmin.com/modern/activity/2349538047https://www.strava.com/activities/1289803349
Az a több km repülés a végén vicces, de ha belezoomol az ember látszik, hogy az utcákat mennyire mellélövi általában. Hát mit mondjak, nem a gps-ért és whr-ért szeretem. A Stryd és az edzés funkciója menti meg, azokkal pont megkapom amire szükségem van.
(#30080) bandus
Én így használom, csak nem használom azt az utolsó, 'lenti' lyukat. Így nem szoros, rugalmasabb, de azért mégis elég szoros, szóval nem tudom ezt tanultam meg és bejön szinte minden cipőnél. -
közvélemény-kutatás:
a legtöbb cipő úgy érkezik és szerintem úgy is használjuk őket, hogy a legutolsó lyukba már nem fűzzük be a cipőfűzőt. én legalábbis nem. ti hogy használjátok? szabadon marad ez, vagy sem? -
beltram
tag
válasz
Vertigo18 #30075 üzenetére
köszönöm, értem amit írtok, egyedül azért vagyok bosszús, mert a terv a szigorú 170 alatti ütésszám volt, szerintem azzal nyugisabban lement volna, mondjuk két 43 perces körrel. A pulzus és tempóadatokból annyira nem látszik, de 15-től elég szenvedős volt a verseny.
-
Vertigo18
addikt
válasz
beltram #30074 üzenetére
Ha az elejét "túltoltad", akkor ne csodálkozz azon, hogy a második kör lassabb lett egy picivel, mint az első! Szerintem ebben az eredményben igazán nincs mit keresni hibaként, csaknem tökéletesre sikeredett. Amit meg te hibaként élsz meg, azt raktározd el magadban tapasztalatnak.
Mi büszkék vagyunk rád!
-
beltram
tag
Köszönöm. Sokat agyaltam amúgy a versenyről, az eredménnyel elégedett vagyok, egyedül az bántott, hogy a második kört majdnem másfél perccel lassabban futottam mint az elsőt. Azon kívül, hogy egy kicsit túltoltam az elejét, jobban kellett volna figyelnem a frissítésre. Összesen korty iso-t és 3 szem szőlőcukrot toltam a 16. km-ben, de akkor már késő volt, csak arra volt elég, hogy ne álljak fejre.
-
tomcica
Topikgazda
Kihasznaltam ma a jo idot (3fok,de legalabb szaraz) elmorzsoltam egy 20-ast regeneralo jelleggel,utolso 4km mezitlab a fuvon olyan "wimhofosan"
-
beltram
tag
válasz
Vertigo18 #30052 üzenetére
Köszi mindenkinek, 1:27:40 volt a tavaszi vivicitta, az volt eddig a "hivatalos" pb-m.
Vertigo, hidd el, mindenkinél van jobb, sőt, szerintem az ember ahogy fejlődik, úgy jön rá hogy mennyire távol van az igazán jó futóktól.Én pl a tegnapi fm váltó győztesének két tagjával utaztam siófokra, olyan kicsinek éreztem magam velük egy autóban ülve az 1:26-ommal, mint még soha.
-
gombi01
tag
válasz
beltram #30051 üzenetére
(#30051) beltram:
Gratula a PB-hez!Én is ott voltam, nekem másfél óra kellett a félmaratonra. Mentségemre szóljon, hogy előtte nap is verseny volt, így globál 2:56-ra húztam be a Maratont 3 részben.
Azért az nagy szerencse, hogy nem pofaszél volt
Kicsit ugyan hűvos volt az első 2 kilóméterig, de aztán bemelegszik az ember.
Talán össz-vissz 2-3x kellett csak merőlegesen futni a balcsira és ott éreztette magát a szél ereje, de ezt leszámítva szerintem jó idő volt. -
bencze
senior tag
válasz
beltram #30029 üzenetére
mobilról voltam és benéztem a dátumot, hát kíváncsi leszek milyen szerencsétek lesz holnap az időjárással.
Egyébként kinek volt folyton baja a garmin rekordjaival, peterke, vertigo? Nem tudom, ha ezek valós rekordok de az óra ezt látta, szóval ma ezt kaptam connectben, egyenként rákérdezett, hogy hagyjam jóvá:
-
6030D
addikt
Ilyen típusú nadrágokat próbált valaki?
Sima, "kompressziós"
Mennyire használható ez, ha minden a nadrágon van, nem egy övben, vagy táskában?
Nyilván nem kulacsos megoldásnak kell, csak a kis övet váltaná ki. Illetve nem övet vennék, hanem ezt. -
norby_42
aktív tag
válasz
parandroid #30034 üzenetére
Akkor te mutattad ezt az övet. Ennek vettem meg a budget változatát, tényleg jobb konstrukció, mint egy övtáska.
-
tomcica
Topikgazda
Kihasznalva ma meg a szep idot 30km hosszu,ebbol 10km terepen (kb 1 ora) 10km foldesut - ez szembeszeles 54percre,majd a vegen jott a boogie igy 10km palyan 41:13 ures labra.ADTA.
Kajat nem vittem,vizet ittam a 20km vegen. -
bencze
senior tag
válasz
beltram #30029 üzenetére
Fejben nekem sem volt rendben a maraton óta eltelt idő, enni is össze-vissza ettem. Azért a vártnál jobban sikerült hála a jól időnek. Nem tudom fejből a tageket, így rakom be a Strava linket.
https://goo.gl/V6Enb5
Kb 100% hogy szuperül ment neked, csak egy vis major tudja elrontani ezt, jó volt a hőmérséklet, a trikóban melegen sem volt és nem is fáztam, szinte semmi szél...
1 hét pihi. Vagy kettő ha úgy esik jól. Én beleadtam amit tudtam, az eleje kicsit erős lett, korrigáltam kb 4-5 pulzus ütést és nem lett gond. 14től vártam a végét, kicsit korán, de PR-től az nem baj. Maradt annyi, hogy az utolsó 2 km-en megtoljam, hogy az egész perc alá menjek, már csak esztétikai okból. -
parandroid
félisten
válasz
tucsok. #30031 üzenetére
Én sokfélét kipróbáltam, hosszú távon mindegyikkel gond volt (kilazul, elcsúszkál, lötyög, nem elég a zseb, tönkremegy a cipzár, nem lehet meghúzni, mert kikopik az övfeszítő, megnyúlik a gumi). Ami most úgy néz ki, bevált, az a flip belt ([link]), ezt most már hónapok óta megelégedéssel használjuk mindketten. Nem tudom, Mo-n hol lehet beszerezni, én egy Sport Hübnerben találtam (kvázi Intersport szintű üzlet), de amazon.de-n is van, árban sem nagyon elszállt. A másik, amivel elégedett vagyok, az egy Salomon Agile öv, ezen lehetne ugyan még egy zárható zseb a kütyüknek, de bármi máshoz képest igen minőségi cucc. Az más kérdés, hogy teljes áron bőven ingerküszöb feletti, ha nem sikerül kb féláron kifogni, sosem vettem volna meg...
Eheti félmaraton amúgy letudva, a végét kicsit elengedtem, szóval alapozásnak határeset (148 lett az átlagpulzus), de a feltámadó erős szél, ami néha be akart lökni a Majnába, és a vízszintesen eső hideg eső, amitől lefagyott a jobb arcom, nem tett jót a türelmemnek. 2:14-en belül lettem azért, egy hosszú, alapozós edzésnek jó volt, de fáztam, mint a kutya. Az átázás, meg a hideg szél együtt nem vicces...
p
-
tucsok.
senior tag
Ki milyen oldaltáskát ajánl? Egy 10cm x 6cm x 2cm méretű média lejátszónak kellene beleférni.
-
beltram
tag
válasz
bandus #30028 üzenetére
Én holnap futok siófokon, engem sem vet szét a motiváltság, pont a 20 hetes felkészülés végére eresztettem egy kicsit le fejben. Azért holnap odateszem magamat, megcélzok egy 1:27 körüli időt, aztán majd meglátjuk mennyire adja. A várható szeles idő+eső nem sok jót ígér, de így szép "győzni".
-
válasz
concret_hp #30018 üzenetére
hát nemrég keltem fel, többet ért most az alvás
tényleg nem láttam értelmét, csak a nyúl lettem volna, hogy bemenjünk két óra alá, de mivel a másik félnek off a verseny, magamhoz képest meg jót futni nem tudok ezért többe tér, hogy megspórolok 2*1,5 óra autózást a hétvégén
bár így ugrott a nevezési díj sajna.
szerk:
peterkeT: nagyon csábító, hogy itthon maradjak, de ebből futás lesz, mert kevés a km eddig a hónapban, a december pedig nagyon sűrűnek tűnik -
margithid
veterán
válasz
ígyvanferi #30015 üzenetére
Miért vagy ebben biztos? Egyébként futok is bennük, régebben írtam, hogy amiben futottam az is szétesett tök hamar. Bőven 1000 km-en belül.
Egyébként nem tudom miylen logika alapján menne szét gyaloglástól jobban a cipő, mint futástól. -
Cranium
tag
Sziasztok!
Gigantikus lúdtalpam van, esetleg tudnátok javasolni, vagy létezik olyan futócipő ami megfelelő lenne számomra? Mindennapokban nincs gondom vele, csak futógépen való futáshoz kellene. Előre is köszi a válaszokat!
-
margithid
veterán
Állítólag a Hoka infinite egy strapabíró cipő, na nekem ezt is sikerült elszaggatnom ősz óta.
A vicc benne, hogy sétálni használom, futni kb 5ször voltam benne.
[link]
Most már tényleg nincsenek elvárásaim a futócipőkkel kapcsolatban -
-
tomcica
Topikgazda
Vannak napok,amikor adja...mai edzes 20km,benne felenel felkapva egy 5km fokozo tempora = 17:56,amibol az utolso 2km 6:52 lett,tobbi laza csurgas es a vegen 4km mezitlab a fuvon,benne 10x 60-70m repulo.
A heten mar csak totyoges lesz -
Chuck Norris
senior tag
válasz
Chuck Norris #29912 üzenetére
Közben rájöttem én is, hogy ha norvég koronára rakom és mellé teszek két ASICS SOFT FLASK-ot akkor ingyen szállítás van, így meg is rendeltem a lámpát.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF/ i5 8-9-10 gen, i7-9700 vagy "félkonfig"/ Win11- Számla, garancia
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- Csere-Beszámítás! RGB Számítógép PC játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- Samsung Galaxy S25 Ultra 1TB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged