Hirdetés
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Asszociációs játék. :)
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Digitális Állampolgárság Program
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- MárkaLánc
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT.hu
Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.
Új hozzászólás Aktív témák
-
HKorn
veterán
Hamár mindenki nyűglődik én is bedobok egy egy kérdést. Folyamatos fáradt láb érzés mitől lehet? Egyáltalán nem viszem túlzásba a futást, sem heti mennyiség, sem tempó tekintetében, szóval attól nem kellene hogy legyen. Annyi hogy CH bevitelre jobban figyelek a beach body miatt, gyakorlatilag csökkentettem, max erre tudok gondolni. De ez sem annyira drasztikus, kb 10%-al kevesebb.
[ Szerkesztve ]
Run&Ride
-
parandroid
félisten
-
inf3rno
nagyúr
Azért a Suunto eddig ilyet nem produkált az 5 év alatt: [link] Nem tudom mi történhetett, nem rémlik, hogy elkábítottak és kocsiba tettek volna. Ahogy nézem oda-vissza ugrál a GPS azon a részen.
szerk:
Kiderült, hogy nem is a GPS hibája, hanem a Suunto vagy Strava hülyesége. Ha FIT fájlból töltöm fel, akkor egyáltalán nincs benne ilyen rész.[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz bencze #53896 üzenetére
Nekem is fájt a térdem a héten, nem is a jobb most, hanem inkább a bal. Azt vettem észre, hogyha technikát váltok közben, és inkább combból futok, nem vádliból, akkor elmúlik. Nálam valszeg klasszikus futótérd lehetett kialakulóban, de mostanra már nagyjából elmúlt, hogy visszavettem a terhelésből. Jobb oldalt valami más van.
Buliban hasznos! =]
-
bencze
senior tag
válasz tomcica #53885 üzenetére
Nekem a hét rehab volt mert térdem kicsit sajgott múlt csütörtök induláskor, rá is futottam 2 napig amíg kapcsoltam, hogy ki kéne pihenni.
Volt 1 nap pihenő és vasárnap 50km bicikli, kicsit éreztem a térdem. Hétfő 2km óvatos kocogás, nem fájt. Kedd pihenő, szerda 10km kocogás, nem fájt. Péntek este szép idő volt, már nagyon kedvem volt mozogni, 16km kocogás, nem fájt.
Ma csak ettem meg kivételesen ittam 1 sört, mert mint kiderült névnapom volt.
A hétre azt ígértem magamnak, hogy ha nem fáj akkor is minden mozgás után másnap teljes pihenő, ezért így. Ez most lejárt.
Holnap (éjfél elmúlt, szóval ma) ha kedvem lesz és felkelek bemegyek Nürnbergbe egy kozosségi futásra.
A héten kicsit hébe-hóba de csináltam javasolt térd gyakorlatokat.A mostani cél az, hogy kerüljek egy alap állóképesség formába. Ebbe pár kg leadása is benne van, most mentem be 80kg alá. Év elejétől kb 1000km volt, kevésnek érzem. Én ehhez is hülye vagyok, rengeteget kell futnom, hogy elérjem azt ami szerintem megfelel egy alap állóképességnek. Októberben 5-ös UB, ha még nem esett szét a csapat. Nem leszek életem formájában, de nem akarok szégyenkezni, ha beledöglöm is de nem leszek én a leglassabb.
[ Szerkesztve ]
-= QFR mx blue / HPE87 mx brown / QFR mx red / Poker 2 mx blue / Poker 3 mx clear / Leopold FC660M mx silent red=-
-
inf3rno
nagyúr
válasz tomcica #53885 üzenetére
Hát most léptem át a 100-at, szerintem ez kezdésnek sok másfél év után, de ez van, nem fogom most vissza magam egyáltalán. Meglátjuk így meddig bírja a gépezet.
Ma egy 6k volt 5:40 körül, a végére az a 4:30 nagyon nem hiányzott, de egy bringást vettem üldözőbe, és nem akartam, hogy nagyon lehagyjon. [link]
Most úgy érzem, hogy így egy hónap után ez az 5:40 jó lesz ilyen átlagos átmozgató edzésre. Lejjebb nem nagyon akarom vinni a sebességet. Pulzus terén olyan 160-nak érzem síkon, ami elmegy. Később úgyis javulni fog ez 4:45 környékére fél éven belül ugyanezzel a pulzussal.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
tomcica
Topikgazda
-
Zozo0525
őstag
válasz tomcica #53890 üzenetére
nem igazán, de ez van :-) nincs szinte semmi pótlék.... de ez van. igazából nem fárasztó a meló de távol vagyok én nem azt teszem amit szeretek....de holnap megpróbálok egy 10-15 km -t (tegnap megsértődtem leelőzött egy pro futó (spartatlonos nem olyan kispályás mint én de az önérzetemet azért nagyon zavarja kb fél percel jobb kiliket futott )
-
tomcica
Topikgazda
EEEZT akartam hallani...nalam is volt a heten "sparta"...ami erdekes lehet az talan a szerda delutani 20km 4:08-as atlagon (ilyen lenduletes hosszu futas) majd ra csutortok delutan 4 x (2km gumival lazarol-kozepes + 5x 200m kopkodos 200m laza),lefolytottam penteken delutan 20km terepen 4:20-as konnyeddel,majd ma 6x1000m 3:25-os atlaggal.
Pulzust csak a 4:20-as terepesnel mertem ott 151-es atlag lett,szodaval elmegy.There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
inf3rno
nagyúr
válasz parandroid #53880 üzenetére
Tegnap még én is azt mondtam volna, most már egész tűrhetően vagyok. Még néhány nap, és rendben leszek szerintem.
Buliban hasznos! =]
-
bencze
senior tag
Nekem a fenix 5x néna olyan 20-al többet mért, aztán vagy beállt, vagy nem. Csomót próbálkoztam lejjebb, feljebb tenni, meghúzni, megengedni. Általában jó volt, de nem mindig, ha számít a pulzus akkor ez nem elég. Nem beszélve, hogy lassan reagált persze. A 6x jobb ebben, de most már leszoktam róla és pántot teszek ha érdekel a pulzus.
Biciklin kicsit görnyedek, valszeg levegőt kap ha elöl van a szenzor. Oldalamra kell fordítsam, akkor jó.[ Szerkesztve ]
-= QFR mx blue / HPE87 mx brown / QFR mx red / Poker 2 mx blue / Poker 3 mx clear / Leopold FC660M mx silent red=-
-
HKorn
veterán
Nálam Vivoactive 4-gyel szintén teljesen reális értékek vannak, lehet nem teljesen pontos ritmusváltásoknál, de eszemben sincs mellkaspánttal szórakozni.
Egyetértek xy zsolttal, hozzávetőlegesen mutasson jól, annyira nem érdekel a dolog.
Run&Ride
-
parandroid
félisten
válasz inf3rno #53877 üzenetére
Hajlamos vagyok egyetérteni a suunto appal.
xy.zsolt: fr235 optikai mérésével nekem is sok gondom volt. Néha jó volt, néha elszállt. Én vettem hozzá egy olcsó garmin övet (még mindig megvan, biciklin azt használom). Elég érzékeny valamire, nem igazán jöttem rá, mire. Nekem bal kézen teljesen használhatatlan volt, jobbon szinte jól mért, apró hibák adódtak néha. Párom ugyanilyen modellt évekig használt mindenféle anomália nélkül, de amikor rajtam volt az övé, néha az is meghülyült, rajta meg az enyém is egészen jól ment. Bőrtípus, érfal vastagsága, vér színe, mittudomén… Fenix 5-tel megszűntek az ilyen problémáim. Biztos nem olyan pontos, mint egy mellkaspánt, de ahányszor ránézek, mindig reális az érték, meg utána visszanézve sem tudok igazán belekötni.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
xy.zsolt
őstag
válasz inf3rno #53875 üzenetére
Na majd kipróbálom, hogy tényleg ilyen tragikus-e a HR a 235ön. Mondjuk amúgy pont nem érdekel a pontos HR adat. A nyugalmi, aktív és vörös zónákat mindenki érzi.....nekem meg ennyi bőven elég. Ezért be sem állítom a mérését. A cad és a sebesség már nem ilyen egyértelmű. A cad idővel 1-2spm eltéréssel szintén érezhető, de én még nem tartok ott. A sebesség a legcsalókább, mivel 5mp-re kerekítve méri az összes óra. Kitűnően csatlakozik a Garmin app-hoz. Szóval ár/érték/funkcionalitás szempontjából bőven oké a FR235.
[ Szerkesztve ]
BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.
-
inf3rno
nagyúr
Csodálatos. Elszórakoztam vele reggelig, de sikerült minden edzést kézzel lementeni és feltölteni Strava-ra, úgyhogy most rendben van a statisztika. 100km körül járok ebben a hónapban, a 200 biztosan nem lesz meg, mert pihenőket is beiktatok, és egyébként is ilyen mazochista tempót tolok kezdésnek mennyiség és sebesség terén is. Suunto App szerint túledzem magam. Meglátjuk. A szerda-csütörtök 10-10km résztávokkal megtűzdelve pulzusmérő tesztelés címen tényleg rommá vert, azt elismerem...
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz bencze #53874 üzenetére
Most is van movescount ilyen csak olvasható módban. Most be tudtam lépni, és rányomtam a Strava szinkronizációt, hátha megoldja. Viszont ami aközött van, hogy leállt a movescount és telepítettem a Suunto Appot mobilra (durván 6 hónap), azt nem akarja szinkronizálni. Az App látja, de a Stravan nem jelennek meg azok az edzések. Elvileg az App-ból is ki lehet menteni GPX-be, de nem akar összejönni, valami SportsTracker weboldalra akar elküldeni, ott meg a mobilon csak azt ajánlja fel, hogy nyissam meg a fájlt Suunto Appal. Megpróbálom valahogy levélben elküldeni, hátha PC-ről már engedi letölteni.
Van most telefon, de kizárt, hogy azzal résztávozzak. Maximum egy kocogáshoz tudnám elvinni öv meg minden nélkül kézben. Igazán úgy lenne jó, ha egyszerre rá lenne párosítva az órára és a telefonra. Nem tudom ez lehetséges e. Ha igen, akkor guggolással vagy görgővel is meg tudnám nézni, hogy mennyire azonosak.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz Vertigo18 #53872 üzenetére
Ja, gondoltam. :-) Láttam már sok tesztet róla, hirtelen terhelésnél 40 ütést is tud tévedni és olyan 20-30 másodperc a késése. Nem érdemes ehhez viszonyítani az optikát, mert ennél talán még a dekás optikai pulzusmérő is jobb. A komolyabbaknál 1-2 ütés eltérés van csak és 5-10 másodperc késés.
Buliban hasznos! =]
-
bencze
senior tag
válasz inf3rno #53867 üzenetére
Amint már volt szó valami a te setupoddal lehet, elmúlt sok év eszközei általában elég jól kell tudjanak szinkronizálni mindenfelé, kb sosem gpx-eztem, használtam én is ambit3r-t az elején. Az az óra ha jól tudom egy ideje már nem igazán támogatott szoftveresen, Garminom szervizben volt pár napot és próbáltam használni de kellett tornázni vele ha jól rémlik. Amíg volt movescount onnan mindenem átszinkronizálta stravara és azóta van meg a tapiriik által 2015 januárjától gyűjtött gpx-ek dropboxban.
Ha kézzel kell varázsolj akkor lehet az órád szar, vagy a szoftveres supportja miatt nem megy rendesen.
Ha BTLE még megpróbálhatnád telefonnal direkt mennyire más, de ha jól rémlik az sincs, hát így nehéz-= QFR mx blue / HPE87 mx brown / QFR mx red / Poker 2 mx blue / Poker 3 mx clear / Leopold FC660M mx silent red=-
-
Vertigo18
addikt
-
-
Vertigo18
addikt
Sosem felejtem, 3km-es versenyre mentem Fr235-tel, gondoltam ezesetben hanyagolom a mellkaspántot, elég lesz az optikai. 12 perc alatt lett meg a verseny, a max. pulzusom az optikai mérés szerint 148 lett.
No persze...
Vásárolnék M.A.G.U.S. kiadványokat! Pm me!
-
inf3rno
nagyúr
válasz parandroid #53865 üzenetére
Ott van a Strava link minden grafikon mellett, csak meg kéne nyitni. Ja hupsz, mégsem. Jogos.
[link][link][link]Abban az esetben lehet ez csak jó mérés, ha úgy emelkedik a pulzusom, hogy közben azt érzem, hogy egyre jobban kipihentem magam. Szerintem ez nem lehetséges fizikailag, és eléggé elrugaszkodtatok a valóságtól, de persze nyitott vagyok a dologra. Próbáltam keresni ezzel kapcsolatban orvosi cikkeket, hogy a pace hirtelen megugrásához és visszaeséséhez képest mennyit késik a pulzus változása, de nem találtam semmit. Én személy szerint 5 másodperc alatti értékre saccolok egy átlag embernél.
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz bencze #53864 üzenetére
Nincs ANT, csak BTLE. Az órát tudnám esetleg még hard resetelni, de ahhoz előbb ki kell mentenem minden edzést GPX-be, és szinkronizálni Strava-ra. Most éppen amúgy is azon dolgozom. Érzésre sem stimmel, mint már írtam. Baromi sokat késik, és csúcsok sincsenek, amiket az ember résztávtól várna, mint ahogy nálad is van. Csak ilyen lankás dombok vannak, ha egyáltalán reagál valamit rá. Olyan, mintha valami egy perces mozgóátlag lenne vagy ilyesmi...
Buliban hasznos! =]
-
itouchfan
senior tag
válasz parandroid #53865 üzenetére
Na igen, az utolsó bekezdéssel hasonló tartalmú kommentet én is gondolkodtam, hogy írjak-e. Egyébként simán lehet, hogy a resztav végén, elvileg már a pihenőnél még emelkedik a pulzus és ott éri el a maxot pár mp-cel később. Pláne rossz edzettségi állapotban, rossz pulzusmegnyugvással. Az oka: oxigén adósság.
„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”
-
parandroid
félisten
válasz inf3rno #53862 üzenetére
Csak arra próbáltam célozni, amit bencze is említ: ha nem vagy edzésben, nagyon nem olyan a pulzusreakció, mint rendszeresen beedzve.
Amúgy meg ne haragudj, de azokból a grafikonokból sok mindent nem lehet leszűrni. Maga a grafika is borzasztó, skálázás sincs, meg az edzés, mint olyan is elég értelmezhetetlen ebben a vonatkozásban. Ha a mérés reakcióidejére vagy kíváncsi, akkor próbálj meg bemelegítés után szabályos intervallumokat futni (legalább 8-10-et), sík terepen, lehetőleg minden más tényezőt kizárva.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
bencze
senior tag
válasz inf3rno #53862 üzenetére
A mellkaspánt nem késik mint az optikai, inkább mér, mint amaz becsül, nem érdemes hasonlítani. Pl nekem ilyen volt egy régebbi edzésen Garmin pánt: 2km, 400m, 200m résztávok (kék a pace, piros a pulzus, sík terepen). Ezek a példák 17-18ból valók, edzésben voltam, 300-400km hónapokból vannak a példák, a pulzusom gondolom gyorsabban reagált mint most.
A pulzus bizony nem tér vissza egyből de az ember a légzésből is tudja becsülni.
Ha azt gondolod valami késik akkor a kommunikáció, vagy a fogadó eszköz lehet inkább a hibás. Én ant+ -al használtam órához.Elemhiba elég érdekes lenne, inkább fogadó eszköz, alkalmazás (ha telefonhoz van kötve), a pánt azért is fura mert csak nem buffereli fél percig, hová? annak tudtommal memóriája sincs mint az úszás kompatibilis pántoknak. Próbáld más eszközhöz párosítani, ideális esetben Ant+ -al, vagy más pántot. De nem tudom, hogy a mérés késik vagy a pulzusod, ezt csak te tudod, nyilván a pulzusnak idő kell amíg helyreáll, és ez kondi függő...
[ Szerkesztve ]
-
inf3rno
nagyúr
válasz zolikaDB #53861 üzenetére
Nekem RAD van, de az baromi drága. Most hogy így előhoztad, elkezdem használni újra, hátha segít. Nem tudom ezek a dekásak mit érnek. Kezdésnek jó lehet, amíg megszokod. Utána lehet növelni a tüske méretet, hogy mélyebbre menjen, legalábbis egyesek szerint az a tuti, de én nem bírnám ki.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz sipi700 #53856 üzenetére
Optikával nekem ilyen volt, ez 15 sec késés:
Ehhez képest a mostani mellkaspánt kb. dupla annyit késik, és rendre a pihenőben méri a maxot, amikor annál kéne, hogy kvázi nulla legyen a késése és pontosan a végén legyen a max.
Most hogy ez Péter szerint miért normális, azt nem tudom megfejteni.Buliban hasznos! =]
-
tomcica
Topikgazda
Rendes alapos felkeszules hosszutavnal mar szinte semmit nem szamit a utolso 4het,igy a harom se. Ott mar nem a kondit epited, hanem pihensz ra a versenyre es kis intenzitassal tartod fent a format. Na most ezt neked nem ajanlom, de valamivel hetente 2x rovid idore kapd fel a pulzust, barmivel amit birsz csinalni. Az eleg lesz. Fejben pedig KITARTAAAS, ilyenkor kezdenek a kis hangok szovegelni.
Never79 - odafigyelj, tul ne fozd magad.
There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
félisten
Hahaha, 3 héttel K80 előtt meghúztam az Achillesem meg a vadlim. Namost nem túl gáz a helyzet, de kérdés, hogy a hétvégi 2h30m edzést eroltessem-e, vagy sem. @tomcica, mennyit számít 3 héttel a verseny előtt az edzés?
while (!sleep) sheep++;
-
Zozo0525
őstag
Most nekem se megy, napi 6-7 km csak igaz napi 12-14 ora meló mellett ez talán elfogadható. Talan jövő héttől mar lazabbak lesznek es a 10-s kocogás ismét sikerül
-
Never79
tag
Úgy érzem magam, mint akin átment a tehervonat. Kétszer. Keddi edzés fáradt lábra okés volt, szerdainál pihentebb voltam, de ott jöttek a rövid gyorsítók. A tegnapinak megint fáradtan álltam neki, és most hosszabb volt 1 ó 28 p, végén 3x 5 p 4:40-4:50 lett. Ez így most máshogy jó🙂. Ettől függetlenül sokkal erősebbnek érzem magam, mint tavaly ilyenkor. Persze azért mögöttem van +1 év az is igaz. Ma 1 ó 11 megint a végén 3x5 p. Értem már az extra totyogás lényegét 😀
-
sipi700
tag
válasz parandroid #53855 üzenetére
Rövid intervallnál nekem is hasonló. Szakasz végén van max-on, majd a pihenőben folyamatosan csökken. Minél több ismétlés, annál feljebb megy a max és annál kevésbé megy le a pihenő. A gyors intenzíven a emelkedik, a pihenés lassan csökken. Nálam pont a tempó reagál lassan úgy látom (sőt nekem le is fagy 8-10 mp-re). Optikánál van olyan szintű csúszás, hogy a pihenőben méri a legmagasabb pulzust.
-
parandroid
félisten
válasz inf3rno #53854 üzenetére
Ez egy május 19-i intervallum-edzés hem garmin mellkaspánttal:
10x 1 perc 250-300 watt között, fél perces pihenőkkel. Tökéletesen mutatja, hogy a pulzus maga mennyivel lassabban reagál, a mérés meg kb másodpercre azonnali. A fél perces szünet alatt 140 körülre tudtam a pulzust ejteni (ahogy egyre több az ismétlés, egyre kevésbé esik le), a megcélzott 300 watt meg nekem eléggé hrmax közeli érték. És ez még a balesetem előtt volt, elég jól be voltam edzve magamhoz képest. Most, pár hét (!) kihagyás után újrakezdve nagyon nem így nézne ki.
Itt a wattos, ezen még jobban látszik talán (itt nem zoomoltam bele):
p
[ Szerkesztve ]
-
inf3rno
nagyúr
válasz ígyvanferi #53807 üzenetére
Cseréltem elemet, jobb lett tőle, már nem ugrál annyira össze-vissza, de nekem még mindig sokat késnek a csúcsok. A Mio Link esetében 15 sec volt az átlag, itt 20-40 sec között van, ami nem túl jó egy mellkaspántnál, mert elvileg 0 kéne, hogy legyen. A csúcsok nekem túl lankásak továbbra is, de nem igazán tudtam kifutni ma egyiket sem, mert a tegnapi 10k résztáv nagyon odavert, és amúgy sem vagyok még formában, csak néhány hete kezdtem újra másfél év után.
Ez az első volt még, amire azt mondom, hogy kezd hasonlítani valami mérésre. Itt 6:00-ról indultam és km-enként emeltem 0:30-al a pace-t, már amennyire tartani tudtam a dombok miatt. A 4:30 emelkedőn már nem ment. Utána pihi, aztán 2x300m olyan 4:00 körül, de nagyon szenvedős volt, az elsőt fel is adtam, a második végére meg teljesen szétestem, le is ment 4:30-ra. A pulzus ezeknél elég lankásan követi a terhelést, ami vagy igaz vagy nem. Szerintem nem, és ez jobban is látszik a többi mérésnél, mert azok rövidebbek.
Volt két ilyen szimpla csúcs, a pulzus olyan 20-30 sec késéssel követte őket, és 15-20 ütéssel emelkedett meg. A gyakorlatban ez annyit jelent, hogy már rég visszaálltam kocogásra és kipihentem, de az órán még mindig emelkedik a pulzus másodpercekig.
Na szerintem erről ennyit, ideje elengednem. Kipróbáltam amúgy közben, hogy bevizezem az érintkezőket, de talán 1-2 ütést változott tőle, nem emiatt van. Valami az elektronikában lesz rossz szerintem.
Voltam az edzőteremben is, hátha van pulzusmérőjük, de csak valami gépbe épített volt, ami érzésre 160 körüli pulzusra mért 100-at, szóval az sem jött be. Legalább kiderült, hogy 10k a havi bérlet és 7k a 10 alkalmas, úgyhogy majd megyek oda súlyzózni, ha már nem leszek ennyire fostos.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
HKorn
veterán
válasz ígyvanferi #53848 üzenetére
Amúgy ez az SL20.2 nem az ami neked van, ez némileg nehezebb, de cserébe kicsit jobban párnázott is.
Run&Ride
-
ígyvanferi
addikt
válasz seller007 #53850 üzenetére
Azt hiszem 74 euró volt az alap akciós ára, erre ment a -25%. Nézz be most aboutyou-ra, van egy-két vehető cucc olcsón. 37-es Pegasusból azt hiszem csak egy darab 43-as van (ha még van), az 19 ezer.
Terra Kiger 6-ost tavaly ősszel vettem 50,4 euróért, de a 7-esből valóban nem volt még akció (pláne abból a menő pirosból, amit linkeltem is).
-
seller007
tag
válasz ígyvanferi #53681 üzenetére
ohhh túl lassan kapcsoltam , utolsó napra már nincs pegasus akcióban, mennyi volt tudod netán? csak hogy mennyire legyek szomorú leárazás nélkül inkább futok papucsban.
szerk: látom terra kigert a k*rwa életben nem tudsz te se találni[ Szerkesztve ]
-
ígyvanferi
addikt
Ha már SL20, nekem az anno nagyon nem jött be, 27,6 km-t futottam benne, meg egyszer volt rajtam utcán. Ha valaki nagyon szeretne egy ilyet 45 1/3 méretben, jelképes 3 sörért (vagyis a sör ne legyen jelképes) megválok tőle, hogy ne a szekrényben álljon, hanem azt a célt szolgálja, amire készült. Vagy ha tudtok valami olyan kezdeményezést, hogy fel lehet ajánlani sportolásra (tudom, hogy ruhát, cipőt sok helyen lehet jótékony célra adni, de azért szeretném, ha inkább futnának benne, mégiscsak egy jó futócipő), az is jó.
-
tisztelturam
aktív tag
25K-ig milyen cipőt ajánlanátok?
Vegyes talajra lesz mert én aztán amerra kedvem éppen van arra veszem az irányt. Földes, kavicsos,betonos stb.
(Nem versenyző vagyok ,csak hobbi szinten járok és a mostani már lyukat ki és 2100 km van benne)[ Szerkesztve ]
-
sutirablo
csendes tag
remajaw3 <- 10 %-os bocsi kupon, hátha műxik.
Nekem utólag esett le, hogy nem sorry kuponnal próbálkoztam, de így is ajándék volt.(légyszi írja be, aki felhasználta. köszi!)
-
HKorn
veterán
AY akció, Adidas SL20 12900Ft [link]
Run&Ride
-
zolikaDB
veterán
Sziasztok!
Kicsit megeroltettem a labam, gyogytornasz masszazshengert ajanlott.
Lattam, Decathlonban van tobbfele, puha-kemeny stb.
Mindegy melyiket veszem, vagy mi az iranyado ilyenkor? -
inf3rno
nagyúr
válasz Zozo0525 #53832 üzenetére
Nekem még ambit3 run van, teszi a dolgát évek óta. A GPS-t gyorsulás mérővel pontosítják, jobb, mint a legtöbb Garmin ilyen téren, illetve strapabíró is. Volt, hogy megrázta a kocsiról a statikus elektromosság, végigfutott rajta, és valamelyik fém gombnál rázta meg a kezem. Szerintem nekem jobban fájt, mint az órának. Volt, hogy betonra ejtettem le, azt is túlélte. Annak idején pont emiatt választottam a Garmin helyett, mert dupla súlya van az olcsó Garminokhoz képest, van benne anyag. Szerintem hülyeség volt a movescountot megszüntetniük, és tisztán mobilra átállni, ez volt talán az egyetlen zavaró dolog velük kapcsolatban. Azóta mondjuk már megvették a céget a kínaiak, nem tudom, hogy az új óráik milyenek. Elvileg azok is rendben vannak, legalábbis amit írtál Suunto 9 baro, azt eddig csak dícsérték nekem. Majd ha ez elszáll, akkor én is veszek egy újat tőlük vagy a Polar-tól.
Buliban hasznos! =]
-
Zozo0525
őstag
En most szereztem be egy suunto9 baro-t eddig nagyon bejon igaz nekem volt regen is suuntom .... Valahogy itthon mostohán bánnak ezzel a márkával
-
sipi700
tag
Anno azért váltottam Polar-ról Garminra, mert amikor órát cseréltem volna volt több szenzor is órához és az újabb Polarral egy sem volt kompatiblis. Állandóan cserélgették a kiegészítőket. A Garminnál a következő órához is jó volt a speed sensor, HR stb. Talán már a Polar is fejlődött e téren, de akkor kiakadtam, hogy mindenből új kellett volna. Illetve azóta hatalmas pirospont a Polarnak, hogy a H9 és H10 ant+ is lett. Amiben a Garmin most lemaradt, hogy nem támogatja egyetlen órája sem a wattmérést. Így TP-ben watt alapú edzés sem írható rá. Polar meg hiába támogatja nem megy át a TP edzés rá
Ha valakit nem zavar a naponta töltögetés, okosóra funkció fontosabb és nem használ mindenféle szenzort annak nagyon jó óra az apple watch. -
inf3rno
nagyúr
Ilyen, hogy beáll az optikánál sincsen, az is kb. azonnal pontosan mér. A nagyon gagyi optikánál szokott ez előfordulni, hogy elnyeli a csúcsokat és ilyen sok a késése.
Buliban hasznos! =]
-
xy.zsolt
őstag
Ha rám hallgatsz akkor Garmin.....eddig se gps, se más gondom nem volt, pedig használt FR235-öt vettem 50€-ért. Igaz a HR-t ki sem próbáltam még mert annyira nem érdekel...érzem ha átlépek vörösbe vagy narancssárgába
Ha csak 2 szezont kibír ennyiért akkor már megérte.[ Szerkesztve ]
BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.
-
parandroid
félisten
válasz LanyUs #53824 üzenetére
Garmin 245-öt most vettem 210 euróért ajándékba egy családtagnak. Elég gyakran van akcióban. A magyar árai elég pofátlanok tudnak lenni. Apple watch mindenhol drága sajnos. amit te néztél, az az SE lesz (300 eur körül van), Watch 6-ot én még 400 eur alatt nem láttam, de inkább 450.
p
-
parandroid
félisten
válasz LanyUs #53820 üzenetére
Amibe egy apple watch kerül, mind a kettőtöknek kijönne belőle egy közepes garmin. És ezt 8+ éven túli iphone + ipad tulajként mondom. De ha rám hallgatsz, azt veszed, ami tetszik.
Szerk.: Közben látom, bencze ügyesen összefoglalta a lényeget.
p
[ Szerkesztve ]
-
bencze
senior tag
válasz LanyUs #53816 üzenetére
Ha okosórának kell akkor biztosan jó, sportra azért szerintem leginkább az apple fanok használják. Ha a sport számít és a többi másodlagos akkor sportórát néznék.
A Garmin nagyon jó kivéve ha fontos a pontos gps nekem az évek alatt okozott vagy 3-4-5 alkalommal nagyon rossz mérést (berakott Duna közepébe vagy egyenes vonal ugrás több km-t a tracken), azok szoftver gondok lehettek. Én most elég széles skálán a Garmint ajánlanám bárkinek. Ha alapvető infó kell akkor itt szoktam nézni:
[link]
A garminban egyébként az ökoszisztéma, a szoftveres támogatás ami jó, meg a szenzorok. Pl a Stryd megy Apple watch-al, kivételesen, de ha egyáltalán felmerül, hogy az ember valaha használ szenzorokat akkor meg sem fordulna az eszemben nem sport céleszköz. Hosszú ideig támogatva lesz. Egy Applebe, ismerve őket kíváncsi lennék pl hogy lehet felimádkozni egy gpx-et, notóriusan zárt ökoszisztéma, olyannak jó akinek pont jó az alapfunkció és eszébe nem jut mást csinálni.Ez volt az a része ami számomra valamennyire racionális. Ez manapság már lassan nem pc mondani, de nőnek random kocogásra amúgy általában az a legjobb ami tetszik neki. Mérve, nem mérve mindegy mert ritkábban szoktak arra figyelni hogy fejlődik stb, ilyen hülyeségekkel inkább mi foglalkozunk (legtöbbünknek nekünk sem számít de talán statisztikailag hajlamosabbak vagyunk teljesítményt nézni, kicsit versengeni). Természetesen emberfüggő de fontos figyelembe venni az egyéni célokat.
-
bencze
senior tag
válasz inf3rno #53811 üzenetére
Én olyan 3 évig használtam a HRM-runt, talán 3 elemcsere volt benne, mostanra csak beázott és szétrozsdázott az egész, most vettem újat. EKG gélnek semmi értelme, bohóckodtam az elején én is valami hasonlóval. Leginkább jó helyre kell feltenni, találd meg hol mér és nem szakad meg a kontaktus futás közben. Pl ne legyen túl laza, vagy rakd az érintkezőt oldalra vagy ami működik.
Nekem télen van 1-2km kiesés az elején, bőven nyálazni kell, abban van több só mint a csapvízben. Be szoktam néha nyálazni de úgyis kocogok az elején annál többet szóval mostanában nem szoktam foglalkozni vele. Nekem ez az öv konkrétan nem emlékszem mikor mutatott problémás értéket, pedig a pulzus van általában kitéve fő értéknek, azt látom amikor órára pillantok.
A pulzus azért szar résztávokat pacelni mert a pulzus reagál lassan, nem az olvasó eszköze. Elhiszem, hogy megszoktad az optikai olvasót és kényelmes de sokkal több a hibalehetőség a technológiában.-= QFR mx blue / HPE87 mx brown / QFR mx red / Poker 2 mx blue / Poker 3 mx clear / Leopold FC660M mx silent red=-
-
LanyUs
senior tag
válasz parandroid #53819 üzenetére
Az élet törvénye szerint pedig veszek Neki egy órát, Én meg maradok telefonnal ( azt én soha nem hagyom otthon ) Nőké az elsőbbség
-
parandroid
félisten
válasz LanyUs #53816 üzenetére
Nagy számok törvénye. Ezt használják a legtöbben, ezzel lesz a legtöbb gond. Általános használatra, hobbifutónak még mindig best buy egy középkategóriás garmin, főleg valami akcióban.
p
-
sipi700
tag
válasz #76500480 #53817 üzenetére
38-ért ajándék (legalábbis nekem ). A 2-es állítólag jobban kopik, mint a turbo 1, Nike oldalon erre panaszkodtak. Sokkal gyorsabb cipő a sima Pegasusnál. Nekem ugyanúgy 1000 km környékét bír sima és Turbo is. Utána fáj benne a lábam, gondolom csillapítás megadja magát. Kb. 60 kg vagyok, inkább alatta többnyire.
-
törölt tag
Turbo 2 re érdemes lecsapni 38e pénzért 15k km feletti futásokra lenne. Pega kistestvérrel egyezik a méret? Különbségeket olvastam a két cipő között(stabilitás, súly, sarokvédelem) de azt nem írták, hogy kopásban mennyivel bír többet a sima Pegasus.
-
LanyUs
senior tag
válasz sipi700 #53815 üzenetére
Annyit rosszat olvastam itt a Garmin órákról, hogy tegnap a párom amikor megkérdezte Garmin vagy Apple, kapásból azt válaszoltam, hogy Apple Watch Series 6 GPS 40mm Neked bőven megfelelne. Erdőbe úgyse mész, alkalmi futáshoz és napi állapot felméréshez pedig tökéletes + itt írtátok, hogy a GPS az egyik legjobb a piacon.
-
inf3rno
nagyúr
válasz sipi700 #53812 üzenetére
Nekem amire stabilan beáll évek óta az 187, viszont találtam még egy fokozatot afelett, ami 190 fölé visz olyan áron, hogy utána már kocogásra is magas a pulzus. Maximum résztávra jó az a tartomány, de még ott is fáj a mellkasom tőle (nem derült ki, hogy billentyű hiba vagy bordaközi izom görcs miatt). Ha versenyen érem el, akkor ott leromboltam a szívem, és muszáj feladni. Emiatt nem is nagyon érintettem az utóbbi években, csak most a teszt miatt.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
sipi700
tag
A max pulzus egyéni, nem korfüggő. Illetve igen, évről évre kevesebb lesz, de nem kizárt, hogy egy 40+ eléri a 190-et. 20 évesen lehet 200 volt Vannak velem egyidősek 150-es versenypulzuson, nekem 180, edzésen futok 150-et. Max. 191-192
-
inf3rno
nagyúr
Ja nagyjából ezt várnám én is, amit linkeltél, hogy 5-10 sec késéssel követi a pace-t a pulzus és legalább egy 20 ütést változik még úgy is, hogy nem pihened ki teljesen.
Cserélek ma egy elemet, aztán ha az se segít, akkor ez annyi volt. Az EKG gélre nem biztos, hogy külön akarok költeni, meg azzal szórakozni, de majd meglátom.Buliban hasznos! =]
-
sipi700
tag
válasz inf3rno #53798 üzenetére
Nálam is mért hülyeséget Garmin pánt, elemcsere után sem javult, hard reset után jól mért. Azóta megadta magát elemcsere után sem működik, vettem Polar pulzusmérőt, az rendesen működik. Soha nem kellett vizezni (Garmint se), mér rendesen az elejétől. Néha mutat 1-2 mp-ig hülyeséget futás közben, de tökéletes soha nem lesz egyik sem. Vezeték nélküli technológia szépségei Volt olyan is, hogy párszor vittem telefont (még előző óránál), olyankor mindig hülyeséget mért, pár futás után rájöttem, hogy csak az változott, hogy telefon is van nálam. Következő futásnál telefon nélkül jól mért. Gondolom akkor éppen volt valami zűr a szoftverrel valamelyik eszközön, mert azóta nem tapasztaltam ilyet.
-
inf3rno
nagyúr
válasz parandroid #53803 üzenetére
Volt már sok kihagyásom, ilyen szinten biztosan nem befolyásolja, érezni meg érzem, hogy nem ennyi, amit ír.
Buliban hasznos! =]
-
ígyvanferi
addikt
válasz inf3rno #53800 üzenetére
Én azzal az elemcserével kezdeném, mert ez egy értékelhetetlen mérés. Ha az nem segít, akkor meg új öv. Itt nem az a kérdés, hogy vajon tényleg csak 175 a max. pulzusod vagy 190-et kéne mérjen, ez simán sz.r.
Az, hogy az elején össze-vissza dobálja a számokat, utána pedig pár ütéses tartományon belül marad, gyak. egy egyenes vonalat húz a sprintek ellenére, az nem annyira frankó. Nem létezik, hogy 7:00 és 3:30 között váltakozik a tempód, mégha rövid szakaszokra is, és eközben 165-175 közötti tartományban marad a pulzus.
Tavaly én is övet cseréltem (sok más suunto használóval egyetemben), mert valami típushibája volt annak a szériának, és mindenféle voodoo ellenére is sz.rul mért. A mostani több mint egy éve precíz. És az első pillanattól kezdve. És leköveti a tempóváltásokat. És csak egy kis vizet rakok az érzékelőkre indulás előtt. És előfordul, hogy azt is elfelejtem (bár ebben az időben mire leérek a ház elé már leizzadtam). Kb. 50-100 m-t gyaloglok indulás előtt, amíg várok a gps jelre, ami közben a hr már megvan. De amint a gps is ok, és látom a pulzust, már akkor stimmelni szokott, tehát indulhatok nyugodtan, nem kell arra külön várni, hogy méltóztasson beállni. Azt hittem ilyen csak az optikainál fordulhat elő.
Mutatok két futást, az elsőben rövid sprintek vannak, a másodikban pedig hosszabb résztávok: [link] és [link]. Az elsőnél 1,9 km-nél az a bezuhanás a pulzusban pisiszünet miatt volt, ilyenkor nyomok egy pause-t (vagy bekapcsol az autopause).[ Szerkesztve ]
-
parandroid
félisten
válasz Chuck Norris #53805 üzenetére
Kommunikáció, level 1: ”Drágám, idekészítettem egy törölközőt, hogy ha hazajövök, ne csöpögjek össze mindent. Ha készen vagyok, bedobom a koszos ruhákkal együtt a szennyesbe.”
p
-
LanyUs
senior tag
-
parandroid
félisten
válasz inf3rno #53801 üzenetére
Egyrészt a pulzusod sem azonnal esik be, amikor lassítasz, annak is idő kell. Minél edzetelenebb vagy, annál több. Másrészt 190-es max pulzusról szerintem nagyon ne álmodj, főleg ne hosszabb kihagyás utáni újrakezdéskor, 40 fölött. Persze mind mások vagyunk, de vannak kételyeim azzal kapcsolatban, hogy ez elérhető-e egyáltalán. Kemény edzéssel talán, de az nem 2 alkalom, de nem is 2 hónap lesz. Szóval egyáltalán nem biztos, hogy az öv rossz, ha nem azt látod, amit szeretnél.
p
-
eddie1978
senior tag
-
inf3rno
nagyúr
Itt van mondjuk ez optikaival 2 évvel ezelőttről:
Ez 15 sec-et késik, és valszeg a ténylegesnél egy picit alacsonyabbak a pulzus csúcsok, de max 5 ütéssel. Én valami ilyesmit várnék, amin élesen látszik. A legtöbbnél úgy éreztem, hogy olyan 150-160 környékére ki is pihentem magam mielőtt újra futottam ugyanúgy, ahogy ennél, és elvárnám, hogy a mellkaspánt is hozza legalább a 190 környékét, ha már rendesen megküldöm, nem ilyen lankás kis 175-ös dombokat. Persze lehet, hogy az optikai mér irreálisan, de nagyon nem ez az érzésem.
Lehet holnap leugrok edzőterembe, aztán megkérem őket, hogy hadd mérjek egyet az ottani pántokkal, már ha van nekik. Jó lenne biztosra tudni, hogy mennyi a max pulzusom.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Gumi és felni topik
- EAFC 25
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- PlayStation 5
- Path of Exile 2
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest