Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Digitális Állampolgárság Program
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- MárkaLánc
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT.hu
Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.
Új hozzászólás Aktív témák
-
haiduo82
aktív tag
válasz Pttypang #92097 üzenetére
Én használok ivózsákot hosszabb terepfutások, túrázások alkalmával, de rövidebb városi futások esetén nem. A legfőbb indokom, hogy a két szoftkulacs is tökéletesen elegendő olyankor és az újratöltés is egyszerűbb. Terepre viszont nem bánom, ha több folyadék van nálam (1,5-2 liter között) és akkor a zsebekbe mehet más a kulacsok helyett. Amit linkeltél, az nem biztos, hogy a legkomfortosabb lesz, mert futás során könnyen elmozdulhat és kidörzsölhet. Én egy ilyen Salomont használok, ami kb meg sem mozdul rajtam, végtelenül kényelmes.
"Együtt vagyunk senkik"
-
veterán
válasz Pttypang #91986 üzenetére
Ivotasakot miert nem preferaljak a futok a kis kulacsok helyett? Az ujratoltes maceras?
Erre par gondolat? A biciklis hatizsakomat ujrahasznositanam futasokhoz az elejen, hatha bevalik alapon, az 3 literes ivotasakkal is megtoltheto akar.Everybody lies.
-
tomcica
Topikgazda
Amugy szep tablazat csak azert nyakaskodon a max sebesseggel,hogy lassatok mennyire fontos (NAGYON)...meg egy ultrasnak is.
Nem kell sok,de rendszeresen kell erinteni.A max erot szinten (rovid emelkedok vagy plyometrikus gyakorlatok)There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
Studi
veterán
-
bandus
veterán
nagyon sokaig csak nike cipoben voltam hajlando futni, de mostanaban azert kiprobaltam mast, es mindegyik bejott: asics, new balance, adidas, salomon. pumaval is szemezek, ha nem ujitok be elobb-utobb egy vaporflyt, akkor valszeg egy deviate nitro elitet kiprobalok toluk. de mizunot soha az eletben nem huznek a labamra, olyangagyi hatasa van a tobbi markahoz kepest
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
LanyUs
senior tag
válasz xy.zsolt #92087 üzenetére
Hát én sem! Gondoltam ha óra, akkor legyen esim-et is kezelő csúcskategória és a telefon mehet parkolóra. De a telefonos verzió is maradhat, de olyan övvel, ami egyszerre tud bluetooth és ant+. Ha meg öv, akkor az is kérdéses. Fitlife 3e Ft-ért jó volt, de nehezen kapcsolódott, Tomtom nem tud ant+ 10e, deca olcsó öve 15e, de vegyesek a hozzászólások és akkor nem járunk messze a polar H9 25e. De ha lenne egy óra, ami pl. használtan 30e Ft és az optikai mérője ugyanolyan jó, mint egy öv, akkor az is lehetne.
De a lazák futások kivétel nélkül terepen mennek + telefont kérdést nem oldja meg az sem. -
Studi
veterán
Cipőbuzulás: lerendeltem a Mizuno Wave Rebellion Sonic-t. Nos, nem lett szerelem. Nagyon jól néz amúgy ki, de lakásban próbálgatva olyan semmilyen. Daily trainernek túl kemény a talpa, tempóhoz élettelennek tűnik. Persze lehet, hogy futva kiadná, amit tud, de más cipőkben sokkal inkább érezni a boogiet már pusztán lábra véve is.
-
Alg
veterán
válasz tomcica #92088 üzenetére
Ezt már legutóbb is kifogásoltad A laza napok végére építek majd be repülőket/rövid erős dombfutást
Szükség van rá amúgy mert tegnap már eléggé ellustult a láb az utolsó 2 ismétlésre, oda kellett figyelni a lépésekre. Igaz kicsit egyenetlen, gödrös, murvás talajon ment.
[ Szerkesztve ]
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
LanyUs
senior tag
válasz tomcica #92072 üzenetére
Van, amikor becsap az érzet... Baromira hiányzik rápillantani... Optikait tesztelni fogom a watch 9-el, majd törlöm a feleségem neve alól. Ha nem válik be, akkor veszek egy övet. Amúgy is kapok olcsón egy Redmi Note 12-őt. Garmin nem tud mobilhálózatot, ezért nem lehet kiváltani vele a telefont az övben. Ez így sovány... Telefon kell és pulzus. Nem akartam watch, mert nem tetszik a menürendszere, az érintőkijelzője, nem vagyok sehol előfizető sem, nincs szifonom se...
Feleségem tegnap elvittem terepre, de nem lett a szíve csücske. Mafate speed 4 neonzöld annyira foltos lett a sártól, hogy alig bírtam kipucolni belőle ( 1 alkalmat! ). Térdére is panaszkodott. Amióta a Mach 5 a lábára került még a Clifton 9 is a polcon áll -
Alg
veterán
Nah az előírt edzések alapján legyártottam magamnak egy kis "BINGO" táblát a futásokhoz - fix edzéstervet biztos nem tudnék tartani, egy ilyen "étlap" viszont jó lehet, lehet hetente jelölgetni hogy melyik volt meg, és egy pillantással látni hogy mit futottam túl sokat, mit csináltam már régen. És nincs fix nap, olyan edzést választok indulás előtt amihez éppen kedvem van.
Hátha valaki másnak is hasznos az ötlet:
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
tomcica
Topikgazda
-
xy.zsolt
őstag
6x 400@3:40/R200 + 8x 200@3:20/R100✅
[ Szerkesztve ]
BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.
-
robag93
aktív tag
válasz tomcica #92067 üzenetére
Na köszi, akkor rápróbálok a Cooperre, annyira csak nem fájhat. Teljesen kezdőként hogy lőjem be a tempót? Hirtelen 2K-ra gondoltam, az ugye 6min/km, de lehet túl gyenge? Aztán lehet még ez is túl erős Használjam erre a bemelegítést? Mondjuk 2 kör kocc (~800m) előtte futó iskola, dinamikus nyújtás, 1 kör tempó, 1 kör kocc? Ez majdnem 2 km. Többet nem merek, mert a teszttel együtt így többet futnék, mint eddig a leghosszabb futásom Futok találomra egy erősnek tűnő tempót a 400 méteren. Ha soknak érzem lejjebb veszem a teszten, ha kevésnek feljebb.
-
tomcica
Topikgazda
Szinte latom amint megjon LanyUs uj oraja:
There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
tomcica
Topikgazda
válasz mastodon #92070 üzenetére
Ket veziot is tudsz rotalni:
1. amit irtam 175 max pulzusig,piheno 140ala...ebbol mehet mennyiseg 20-30perc munkaig is ki lehet epiteni (tempos valtogatonak felel meg) -> ez heti egyszer mehet,kesobb ketszer is ha mar megszoktad,de tartsd be a felso limitet NEM kell erosebbre.2. felengedni 180-185ig a pulzust,piheno 140 ala...ebbol osszesen 10-12perc munka (vo2max es anaerob zona edzesenek felel meg) -> ezzel ovatosan,ez ki tudja egetni az idegrendszert,elsore havonta 1x eleg,de akkor meg kell kuldeni!
Mindkettonel a felfele szamit munkanak (vagyis ahol felemelkedik a pulzusod 170fole) minden mas pihenonek szamit...tehat 20-30perc munka az neha 40-50perc edzest is jelenthet,de abbol 20-30perc amit 170+ pulzuson toltesz.
A kopkodosebbnel 10-12perc a 180+ pulzus,minden mas pihenonek szamit.There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
Alg
veterán
válasz robag93 #92066 üzenetére
Esetleg Magic mile is egy lehetőség.
-
tomcica
Topikgazda
válasz robag93 #92066 üzenetére
Ha szereted a fajdalmat a Coopert ajanlom
Viszont azt tudnod kell,hogy minel rovidebb egy felmero/verseny annal agresszivabban kell ra bemelegiteni.
Cooper az ugye 12perc eros tempo vegig (eleje es vege altalaban kicsit erosebb,a kozepen van "utazas" azaz ott ledobja kicsit a lancot a gep) arra 2-3km fokozos futas, 400m celtempon (400m kocogas) es 200m celtempotol gyorsabb a bemelegites felenk. 3-5percet pihensz a bemelegites utan,odaallsz es letolod.
Ja,ha van aki fut veled legalabb fel tavig az sokat segit[ Szerkesztve ]
There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
robag93
aktív tag
Sikerült abszolválnom az első két hónapot futó karrieremben Egy kis áttekintés. Nem sok, de büszke vagyok magamra, hogy egy alkalmat sem hagytam ki. Amikor nem éreztem különösebben jól magam, akkor is lefutottam egy résztávot.
Szombaton egy 470m-es rekortán pályán lesz alkalmam futni. Arra gondoltam, hogy jó alkalom lenne valamiféle felmérőt futni és erre alapozva valamiféle terv szerint futni a továbbiakban.
Na igen, de mit fussak? Cooper teszt? 20 perc? 2K? Nagyjából 24-30 perc között volt eddig minden futásom 4K körül. Legjobb időm talán @7:11. Mit javasoltok?[ Szerkesztve ]
-
bandus
veterán
tul sokan vagyunk. szep szaladas
nekem is modosultak a zonak, lejjebb kerultek, igy jon majd most egy adag idegesito csigalassu munka. kicsit optimistak voltunk az edzommel arra vonatkozoan hogy milyen pulzusokon is kellene futni.
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
Alg
veterán
Ma (tegnap) este sikerult fullba tolni… gondoltam kiprobalom Willy edzoba ajanlasat, 1k interval 4:15-4:25, 300m kocogos pihenovel…
Az elso 7 meg istenes volt, a nyolcadik elegge szetesett, de a tempot tartottam. Garminon a stamina a nyolcadiknal esett be 0ra…
Mondjuk ha nem a 4:15 hanem a 4:25 veget celzom a temponak, akkor kb. pont rendesen vegig tudok csinalni 8 ismetlest."I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
törölt tag
válasz norby_42 #92047 üzenetére
Mérlegeltem és ez tűnt a legjobbnak. Soha nem mentem senki után, ezután sem fogok.
Nem a márkával van a problémám, mert a túra GPS-ben talán a legjobbak, abból nem vennék mást én sem.
Olcsóbb volt, jó GPS-el a Coros.
Ez a paszta(nem cipő) evés tényleg ennyire bevált? Már Zsoltnál is láttam kiírva a Stravan. -
stefi81
tag
válasz xy.zsolt #92033 üzenetére
"ergo visszább kell venni mielőtt le fő a kávé."
Erről a tavaly nyári futásom jut eszembe, (akkor nagyon durván le főtt nekem) amikor már "profinak" éreztem magam a futásban.
Pont akkor kezdtem el olvasgatni a laktátrol és a pulzuszónákrol, de úgy voltam vele ez rám nem tartozik.
Már kb. 2x lefutottam a félmarcsit, mikor egy napon munka után gondoltam hogy elmegyek és futok egy hosszút és se kaja se viz, csak meleg. "legyen ma is egy FM abban már profi vagyok" Megindultam mint a meszes és néztem az órát hogy most magasabb a pulzusom, mint máskor de gőzöm se volt milyen tartományban vagyok csak futottam mint a bolond és azt hittem ezt a tempót simán birom végig. Majd 10km előtt mikor fordulni akartam elfogytam pillanatok alatt. Azt hittem 10k-t kell majd gyalogolnom haza,de erőtvettem és 1percel lassabban jöttem vissza mert haza kellett jutnom valahogy de az a szenvedés amit ott megéltem teljesen lesavasodva, azt nem kivánom senkinek. Aznap megéreztem rendesen hogy pulzust nem szabad figyelmen kivul hagyni ha hosszút futok. Majd jöttek a futós tesztek mennyi a max és hol lehet a laktátom milyen tempóval.
Szóval aznap megtalált engem is a pulzus, akit aznap kinevettem 10k-ig, de azóta tisztelem...jimpo: Szép munka!
[ Szerkesztve ]
-
jimpo
senior tag
Munka utáni munka. Body Battery indulás előtt egy erős 9-es.
11.6 km Average 4:31/km 156 bpm 276 W 175 spm Benne: 6 + km ~ 300W
5 km 19:56 AVG 313 W 3:59 /km 177 spm 174 bpm 206 ms Air Power 5 % 1.42 m
Az Endorphin Pro 2 pörgött. Ez már kellett.
A következő két esti futás lazulós lesz.A 1080p felbontás játékokban lehet nem a legszebb, de legalább simán fut a vason... :DDD
-
tisn
addikt
válasz Peterhappy #92039 üzenetére
az szep
-
törölt tag
soha nem hagyatkozol a szervezeted által küldött jelekre?
A levegő gyorsabb vétele, zihálás, az izmok fáradása.
Nálam ezek beváltak, jó kiismernie az embernek a szervezetét.
Növelve a tempót érezni ,hogy ez már kényelmetlen, majd úgy visszavenni.
Nem szeretnék ez esetben órára hagyatkozni. Az időhöz viszonyítva alakítom majd ki a sebességemet.
Itt már lehet finomhangolni, mert nem nagy tégla.
Úgy tervezetem, hogy mindig egy picit ráteszek és figyelem a hatást, ha nem jó vissza a kiindulási sebességre. Most látom, hogy a 4.50-5p a kényelmes, betegen, meg az efölötti volt. így van viszonyítási alapom. Futás közben nézem az órát és emelek, vagy elveszek. Az optimális balanszra megyek, aztán azt tartom. Ebbe még bejön a cipő esete is, mivel vannak, amik jó lassúak.
Hadd maradjon már meg ennyi misztikuma, hogy ne kelljen pulzust, kalóriát, meg vertikális kitérést számolgatni, csak futni jókat.
Érted Zsolt? Nem!
Mindegy, nem vagyunk egyformák és ez így van jól. -
Peterhappy
őstag
Én zárom a hónapot. Holnap láberősítő gyakorlatok, utána már nem megyek futni, csütörtökön meg pihenőnap. Péntektől aztán back to the
businessgrinder216.5km lett a hónap. Ahhoz képest, hogy két hét kihagyás után, február 10-én kezdtem újra a futást, óvatos kocogásokkal, elégedett lehetek. Az elmúlt hét nap hat futást, összesen 108km-t hozott.
Ráadásul a mai ~16km-t a Kayanoban morzsoltam el, abban, amiben január végén megsérültem. Agyonlazítottam a cipőfűzőket, épp csak annyira húztam meg, hogy ne essen le a cipő lábamról, és remek volt benne futni. (Reméljük ez így is marad) -
xy.zsolt
őstag
válasz xy.zsolt #92033 üzenetére
Szóval tegnap elég káoszos volt a futásom Említettem, hogy a fűzőm is kikötődött, de azt nem, hogy csak azért álltam miatta meg mert amúgy is sorompót kaptam volna 1 percre. 2km volt vissza a tempóból...azt bevállaltam volna kibomlott fűzővel is. Ehhez jött a 2/3 távon 45km/h-s oldalszél és a nonstop HR alarm .... szóval nem volt közel sem ideális az 56. BD RUN
[ Szerkesztve ]
-
xy.zsolt
őstag
válasz #64052736 #92030 üzenetére
szerintem tévedsz....a hr érték pont jelzi azt is, hogy mennyi szuflád maradthatott még. Ha adott gyors tempón pl +5bpm-mel magasabb hr-t tapasztalsz a megszokottnál akkor az nem jó jel.....ergo visszább kell venni mielőtt le fő a kávé. 5bpm különbséget meg gyanítom nem veszel észre.
Nálam be van most állítva riasztásra a z4 teteje
Mondjuk tegnap még az előző z3-kor beállított 165bpm volt állítva....csipogott is menetközben szegény engem meg piszkosul bosszantott, mivel a km sebességét és a kigyorsítás kezdetét vártam a kijelzőn....nem a HR alarmot[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Na ez már sokkal jobb, igaz súlya van.
[link]
[link]
Láttam régebben ilyet EKG-ben is, de azt most nem találom.
[link] Ez nem az, de a12 elvezetéses és pontos. A szívhiba is szűrhető vele, mikor az orvosnál nem jön elő, mert olyan is van.
Aztán ezt fokozva, ami már beutalós az érfestés, az mutatja meg igazán a koszorúerek állapotát.
Meg ez, ha nagyon precízek akarunk lenni. mozgás közbeni szívultrahang.
[link][ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz xy.zsolt #92028 üzenetére
Azért csak tudom, hogy mikor fogy a levegő, vagy állnak be a lábaim, ha nem, az már baj.
Eddig is megvoltam nélküle, futok, mint sem elemzem magam. Amatőr vagyok, nem versenyző. A tempó kell, mert ahhoz igazodom majd, érzem mennyire fáradok és visszaveszek. Meg a résztávnál is jól jön. A távot meg csak szeretném tudni, ha már ennyit megyek, legalább tudom másnap, hogy mennyi volt az elég, vagy mennyi maradt bennem.
Óra nélkül ingadozott a tempóm visszanézve, ehhez kell, nem a pulzushoz. Ne fussam el idő előtt a végét, lássam mennyi kilométer után, mennyi energia maradt bennem. -
xy.zsolt
őstag
válasz #64052736 #92027 üzenetére
Nézd, én a 3év alatt az első 2évben be sem kapcsoltam a HR monitort.....értsd úgy, hogy egy pillanatra sem....mondván úgyis érzem kb mennyi. Így utólag, majd 1év használat után azt kell mondjam, hogy ez hiba volt. Annyira meg biztos nem pontatlan a pánthoz képest, hogy emiatt ne használd (2-3bpm ide vagy oda nem lényeg). Kell a HR adat is az edzéstervezéshez. Ha pl azt javasolja Tom, hogy fuss 85%on akkor hogy? Amúgy pedig a pántos precíz méréspontosság sincs kőbe vésve, szerintem
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz xy.zsolt #92022 üzenetére
Köszönöm, rendes vagy! Nem vettem komolyan.
Viszont külföldi oldalakt olvasgatva, elbizonytalanodtam. Nyilván a sebesség a megtett út és az idő hányadosa. Az időt csak jól méri, az adott, így neked lesz igazad.
Az a kérdés, hogy mennyivel? Mert van, ahol meg többet mér, olyan nagy a kilengés.
A Strava valamennyit korrigál az útvonalon.
A korrekció viszont a térképen nem látszik.
Most leizzadtam, bolhát ültettetek a fülembe, a végén egy papós 7perc/km tempó jön majd ki!
[link][ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz xy.zsolt #92020 üzenetére
Biztosan rosszul mér, de az átlagsebességet nem feltétlenül. Elképzelhető, hogy a levágásnál a valós tempót méri, de rossz helyre rajzolva. A kigyorsításnál biztosan alszik, mert nehezebben ugrik a számláló.
Majd kiderül, ha megjön az óra.
Amúgy meg mindegy, a lényeg, hogy futok. -
xy.zsolt
őstag
Reméljük nem az eddigi lassúja (5:00) lesz a valós gyors tempója .....hiszen az összes derékszögű kanyart levágta eddig a mobilos gps szerint
LanyUs-t ilyen veszély szerintem nem fenyegeti, lévén többnyire pályán futott PB-ket.[ Szerkesztve ]
-
tomcica
Topikgazda
válasz #64052736 #92012 üzenetére
Az oreg Bela-ba GPS-es orat nem is latott soha sot digitalis oraja se volt. Beallt a blokkba es leporgette a 200-400m v. 400m gatat,osz' annyi...a vegen az edzoje megmondta neha az idot (analog stopperrel merve a palya szelerol).
Mondjuk a gatnal megvolt,hogy hany lepesbol veszi,szoval precizen tudta ha leesett az 52mp-s gatas korrol
Esokabatja sem volt,sot az edzos cuccok mind pamut anyagbol 60-70es evek.Cipo bor szoges,nehezebb volt mint most egy Rebel.
El sem tudom kepzelni,hogy egy friss Mondo rekontanon Nike Dragonfly szogesben mit ment volna 50mp 400 gaton ?!There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
Alg
veterán
-
törölt tag
válasz Peterhappy #92010 üzenetére
Köszönöm nektek.
A tempó tartásában fog nagyot segíteni, meg nem kell küzdenem a pontatlan és hosszan keresgélő GPS-jellel.
Tom öreg edzője biztosan azt mondaná, hogy futni kell, nem az órát nézegetni. -
veterán
válasz Peterhappy #92009 üzenetére
Nem annyira szeretem a lefeleket, tenyleg fejlodhetnek benne. Nem igazan sikerulnek pihentetore, ahogy hajlitott labbal csillapitok, hogy ne trappoljak.
Aztan a lejto vegere faradtak a labak, meg ilyenek a szamok:Everybody lies.
-
tisn
addikt
válasz SpaceKombajn #92003 üzenetére
nem, szerintem azt a babakocsis futok fogjak huzni egyik kezzel, a masikkal meg a babakocsit toljak
-
stefi81
tag
válasz tomcica #91897 üzenetére
tomcica: Egyezem Novablast 1000km felett mar eleg fapad
Igen tudom, de a Kayano-hoz vagy a glider-hez képest még magasan a legpuhább.
Ma ezért is mentem egy pályára (majdnem) futni, ami nagyon jó élmény volt.
El is futottam magamat annyira akartam menni, pedig ma reggeltöl hasogatott a fejem. (bitos a front )
Igaz az igazi pályára nem lehet Nyirehyházán bemenni, csak a pálya körül van egy kis rekortán csik a halandóknak, de olyan érzésem volt hogy ott gyorsabb vagyok és nem ütődik szét a lábam becsapódáskor. Kb. 510m lehetett egy köröcske.
Amig nem lesz puha cipőm, megpróbálok bejárni ha tempór futást nyomok, mert a sérülést nem akarom kockáztatni.
5x800m 1p pihi (most csökkentettem 1,5p-röl ezért is zavarodtam össze)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- Path of Exile 2
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Samsung LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HÁZIMOZI / HIFI / TV beárazás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Projektor topic
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest