Hirdetés

2024. június 24., hétfő

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:42:29

LOGOUT.hu


Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez, és megtaláljátok az aktuálisan ajánlott modelleket is. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan. A

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#49801) Levmen


Levmen
tag

Sziasztok!

Van egy sony nwz-b172f mp3-am. A gyári fülese elég gyenge. Mit tudtok hozzá ajánlani, ami olcsó és ütős egyben? Az S3 minim headsetével jól szól, csak kiesik a fülemből. Esetleg arra lehetne szerválni másik harangot? Pl ilyen szivacsosat?

Köszönöm a segítséget! :R

[ Szerkesztve ]

Üdv.: Levente

(#49802) dragonfx válasza kemcso (#49792) üzenetére


dragonfx
veterán

ennyi xarok lennének? :U

"Ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg nem is igaz"--Logout 2014

(#49803) Xaels válasza dragonfx (#49802) üzenetére


Xaels
félisten

Vedd meg amelyik tetszik és legyél vele boldog.

[ Szerkesztve ]

PSN ID: Lord_Machine_X /// SYMPHONIC POSTAPOCALYPTIC REINDEER-GRINDING CHRIST-ABUSING EXTREME WAR PAGAN FENNOSCANDIAN METAL

(#49804) dragonfx válasza Xaels (#49803) üzenetére


dragonfx
veterán

:C

"Ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg nem is igaz"--Logout 2014

(#49805) jookomak válasza dragonfx (#49802) üzenetére


jookomak
őstag

Ennyire. Valaki szokta emlegetni itt, hogy milyen jó a sansa lejátszókhoz adott gyári füles, ami nem agybadugós. Visítva téptem ki a fülemből, inkább nem hallgattam semmit, amíg meg nem jött az új.

(#49806) #16820480 válasza Levmen (#49801) üzenetére


#16820480
törölt tag

Olcsó és ütős? Hmm, mondjuk egy kalapácsot?
Egyébként az összefoglalóban levő fülesek nem tetszenek?

dragonfx: Az egyetlen earbud, amit hallottam, és normálisan szól, az az Earpods, használtan olyan 4-5 körül lehet kapni elvileg. Meg ott a Yuin. Az a kettő, amiket linkelsz, hát, nem fűznék sok reményt egyikhez sem. Ha tetszenek külsőre, akkor vedd meg az egyiket, és annyi, de ugye nem a külsejüket fogod hallgatni.

(#49807) dragonfx válasza #16820480 (#49806) üzenetére


dragonfx
veterán

Jo persze ez jogos.
Használtan ilyet sosem vennék.
Meg ugye én ezekhez az értékekhez se érgek amiket ráirnak

"Ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg nem is igaz"--Logout 2014

(#49808) #16820480 válasza dragonfx (#49807) üzenetére


#16820480
törölt tag

Azt már párszor amúgy leírtuk, de megpróbálom mégegyszer: a ráírt adatokból nagyjából semmi hasznos információt nem tudsz leszűrni. Főleg, hogy hazudnak, ahogy csak tudnak. Nagyjából a kábelhossz az egyetlen őszinte paraméter a fülesek dobozán. Meg még az impedancia és érzékenység is közel áll a valósághoz, de azt ugye nem írják oda, hogy milyen frekvencián, stb. Szóval ezek is csak átlagolt értékek, jó esetben. A frekvenciatartomány meg úgy hülyeség, ahogy van. Szerinted hogy képes egy ilyen kis bogyó mondjuk 10-20Hz-es hullámot kiadni? Az több méteres hullámhosszt jelent. Legfeljebb annak az illúzióját tudná kelteni, de ez megint csak olyan dolog, hogy csalás.

(#49809) dragonfx válasza #16820480 (#49808) üzenetére


dragonfx
veterán

De gondolom mint minden másba a drágább márkásabb csak jobb.
Jelenleg egy 1e philips van...ahhoz viszonitok.annál kéne jobb.
3-4Nél többet.nem adnék érte.nincs értelme.fogyo.....

"Ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg nem is igaz"--Logout 2014

(#49810) RetepNyaraB válasza dragonfx (#49809) üzenetére


RetepNyaraB
veterán

Te egy igazi konzum-junkie vagy, abbol is a megvezethetöbb fajta, mert nem ertesz a (nem marketing cellal) leirt szobol.
Vedd meg lecci a "markas, tehat jobb" termeket es igazan öszinten kivanok sok sikert hozza :K

OFF, de hatha fenyt gyujt sötet helyeken:

Az elet barmely területen egy termek nem attol lesz jo es "markas", mert remes összegeket költenek reklamkampanyra, es annak tanulmanyozasara, hogyan is lehetne a vasarlok egyeb gatlastalan cegek altal mar egekbe ingerelt erzekeit hatasosan rairanyitani a sajat fos termekünk megvetelere.
Ha valami jo, az egyreszt elterjed, masreszt ha nem latod a fat az erdötöl ;] akkor ott vannak a tapasztalt, független favagok, akik elmeselik, hogy ne tölgyfabol akarj hegedütetöt faragni, mert arra ott hatul az az ismeretlen es nem is tul attraktiv lucfenyö jobb akkor is, ha a tölgyfa mellett ott all az Erdötarsag fizetett favagoja vigyorogva es szines tablazatokkal bizonyitja, h kurvajo hegedü lesz belöle, mert mongyuk az André Rieu is tölük vasarol (csak azt nem közli, h nem a tölük "vasarolt" hegedün huzza a koncerten - bar töle meg ez is kitelik, viszont elegedetten figyeli a szamlajara befolyt összeget "erdötarsasag, köszönjük az együttmüködest" felirattal :W )

"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."

(#49811) #16820480 válasza dragonfx (#49809) üzenetére


#16820480
törölt tag

Nézd, ha eldöntötted, hogy a márkásabb és drágább a jobb irányelv alapján szeretnél választani legfeljebb 3-4 ezerig, akkor nyugodtan tedd meg, nem fog egyikünk sem megkeresni éjjel a lakásodon kisbaltával. Viszont ez nem igazán állja meg manapság a helyét. A legtöbb témában már lehet kis utánajárással jobb ár/érték arányú termékeket kapni.
Csak egy példa: AKG elég márkás márka szerintem, de még nem hallottam tőlük élvezhető fülhallgatót, kivéve a K3003-at, de az sajnos kívül esik a kereteden. Sennheiser szintén márkás márka, és kb az IE800 az egyetlen normális modelljük, meg talán az IE80, de ár/értékben az sem annyira nyerő. Soroljam még?

(#49812) dragonfx válasza #16820480 (#49811) üzenetére


dragonfx
veterán

Figyu én.nem vagyok otthon a témába ezért kérdezek.de azrnévtelent.nem.akarok.
A.sennheiser.t mindenki.dicséri cx 200tol felfelé.most akkor xar.az is?
a lényeg döngjön....:-)

49810--magyarul?

[ Szerkesztve ]

"Ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg nem is igaz"--Logout 2014

(#49813) Xaels válasza dragonfx (#49812) üzenetére


Xaels
félisten

Mutogatni akarod vagy a lehető legjobb hangot a pénzedért?! Ne válaszolj... Akik azt mondják a CX 200 jó azok életükben nem hallottak jót, csak benyelték a marketinget meg jó adag placebót.

[ Szerkesztve ]

PSN ID: Lord_Machine_X /// SYMPHONIC POSTAPOCALYPTIC REINDEER-GRINDING CHRIST-ABUSING EXTREME WAR PAGAN FENNOSCANDIAN METAL

(#49814) dragonfx válasza Xaels (#49813) üzenetére


dragonfx
veterán

Ok az a yuin pk3 akkor faxa.azt hol kapom meg mo.n?

"Ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg nem is igaz"--Logout 2014

(#49815) kemcso válasza dragonfx (#49812) üzenetére


kemcso
Ármester

Azt kéne elfogadni, hogy attól, hogy neked névtelen (pl Yuin, Vsonic és pl a Westone-ról ne is beszéljünk) az még nem az.
Valszeg döngeni mind fog (a vacakok), de se közepe se teteje nem lesz (és még a mély minősége is kritikán aluli)

Yuin csak ebay-ról.

Apple earpods az szépen szól, márkás, earbud is hajrá.

(#49816) szentkuti11 válasza dragonfx (#49814) üzenetére


szentkuti11
addikt

Az külföldi játék. Vegyél CX 200-at. Az döng is, „márkás” is, mi baj lehet?

(#49817) kerekfej válasza szentkuti11 (#49816) üzenetére


kerekfej
addikt

CX 200 mióta döng :F

(#49818) szentkuti11 válasza kerekfej (#49817) üzenetére


szentkuti11
addikt

Mióta megjelent. Meg az a jó kis kábelzaj... nyami, szinte meg is kívántam.

(#49819) Xaels


Xaels
félisten

Gyorsban összeszedem a tapasztalataimat a JVC HA-FRD60-assal kapcsolatban.

1. Doboz és tartozékok: sima műanyag doboz, semmi extra. Használati utasítás, 2pár fülharang(S és L, a közepes méretű a fülhallgatón található), ruhacsiptető, kábelfeltekerő és egy kis bársony szüttyő.

2. Smart switch: okos ötlet, hogy van a távirányítón egy 2állású kapcsoló amivel az iPhone és egyéb kompatibilitási módok között lehet választani. Elsőre meg is tréfált, mert iszonyatosan rossz volt a hangja emiatt, gyakorlatilag az egyik oldal alig szólt de átkapcsolva tökéletes lett.

3. Távirányító+mikrofon: a szimmetrikus kábelen az elválasztás alatt található ami szerintem kicsit túl messze van az ember szájától, beszélgetésnél oda kell tartani. A Smart switch-en kívül 1 gomb található rajta az ellentétes oldalon, maga a gomb elég apró viszont jó a nyomáspontja ha megtalálja az ember. A mikrofon hangminősége rendben van.

4. A lényeg: kis bejáratás/szokás után azt mondom nagyon jó hangja van. A részletek nem vesznek oda, a mélyek bár nem dobhártya szaggatóak, de dörrennek akkor és ott ahol kell. Szerintem a hangszerek is rendben elkülöníthetőek. Kicsit "fémes" a hangja. Viszont a forrás hibáival kegyetlenül bánik, a recsegés vagy egyéb zajok is tisztán kihalhatóak. Maga az eszköz eléggé kilóg fülemből viszont nem nyomja, nem irritálja sehol. Kábelzaj szinte semmi.

PSN ID: Lord_Machine_X /// SYMPHONIC POSTAPOCALYPTIC REINDEER-GRINDING CHRIST-ABUSING EXTREME WAR PAGAN FENNOSCANDIAN METAL

(#49820) zekanyd


zekanyd
csendes tag

Sziasztok!
Szeretnék venni egy fülest, és kíváncsi vagyok a Ti véleményetekre, hogy mit ajánlanátok.
Telefonhoz kéne mindenféle stílusú (nem tudom jobban specifikálni, tényleg mindenféle) zenehallgatáshoz (mikrofon nem létszükséglet hogy legyen rajta).
Árkategóriában a 10.000Ft körülit céloztam meg, nagyon max 15-ig mehet.
Kialakításában annyi kikötésem van, hogy aszimmetrikus kábele legyen, illetve IEM.
Van még egy speciális igényem is, és ez az ami miatt a legtöbb füles nem jó. Mindenképp olyat keresek, aminek a csatlakozója L alakú, és nem egyenes. Az egyenes csatlakozós mindig elhajlik, megtörik (kitöri a foglalatot stb...). Szóval mindenképp L alakú kell, így kényelmes a zsebemben.

Az ajánlottak közül 8az összefoglalóban) a Sony MH1C-t néztem ki, de nem tudom mikori az a lista, esetleg van-e már jobb stb...
Egy OnePlus One-al fogom használni, szóval ha mikrofonos, akkor jó lenne, ha ezzel a telóval működne :)

Köszönöm előre is a segítséget!

Z

(#49821) Xaels válasza zekanyd (#49820) üzenetére


Xaels
félisten

[link] pont előtted írtam róla. L alakú a csatija, szimmetrikus a kábele, IEM.

PSN ID: Lord_Machine_X /// SYMPHONIC POSTAPOCALYPTIC REINDEER-GRINDING CHRIST-ABUSING EXTREME WAR PAGAN FENNOSCANDIAN METAL

(#49822) honfoglalo


honfoglalo
senior tag

Szolgálati közlemény:

请所有的海外用户注意,请不要在以下2个链接处购买所谓的VSONIC的产品。该销售方并非本公司授权的经销商,购买以后出现的任何问题我们官方是不予负责的,目前该销售方出售的VSONIC产品是否为正品以及合格品我们还在查询中。链接: http://t.cn/R711cn8 http://t.cn/R711cnH

Azaz, ha jól értem, a vsonicceo azt írja, hogy ne vegyen senki a penonaudiotól, bigbargainonline-tól, mert nem hivatalos eladó, és nem vállalnak felelősséget azokért a termékekért, amiket onnan veszel. (Lehet, hogy valami balhé volt köztük a háttérben)

/weibo.com/

(#49823) 2rda


2rda
tag

Üdv!
Az ajánlottak közül vacillálok
-Maxell HP-XN25 Metallics 2990
-JVC HA-FX101 4990
Kerékpározásnál használnám, többnyire rock/metál műfajjal.
Az esetek 70%-ban csak fél füllel hallgatnám(közúton), ezért nem is költenék rá többet 5ezernél.
A kérdésem hogy a JVC megéri a felárat, vagy maradjak nyugodtan a Maxellnél?

(#49824) zekanyd válasza Xaels (#49821) üzenetére


zekanyd
csendes tag

Igen, el is olvastam, ellenben én jobban szeretem az aszimmetrikust, ahogy írtam is :) Tehát az olyat, amelyiknek az egyik kábele hosszabb és a nyakam mögött tudom elvezetni a másik fülemhez.

Z

(#49825) Xaels válasza zekanyd (#49824) üzenetére


Xaels
félisten

Ne haragudj, félre olvastam szimmetrikusnak.

[ Módosította: radi8tor ]

PSN ID: Lord_Machine_X /// SYMPHONIC POSTAPOCALYPTIC REINDEER-GRINDING CHRIST-ABUSING EXTREME WAR PAGAN FENNOSCANDIAN METAL

(#49826) #16820480 válasza honfoglalo (#49822) üzenetére


#16820480
törölt tag

Kérünk minden kedves tengerentúli vásárlót, hogy az alábbi két linken található bolttól ne vásároljon Vsonic terméket, mivel ezek a boltok nem hivatalosan meghatalmazott kereskedők, ezért a náluk vásárolt terméknél az esetleges felmerülő problémák esetén nem tudunk semmilyen felelősséget vállalni. Jelenleg vizsgáljuk, hogy a két bolt által forgalmazott termékek eredeti, minősített termékek-e. Link, Link.

(#49827) dragonfx válasza szentkuti11 (#49816) üzenetére


dragonfx
veterán

agybadugos szoval nem.

"Ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg nem is igaz"--Logout 2014

(#49828) aclandiae


aclandiae
senior tag

Sziasztok!

Sennheiser MX471-es fülhallgatóm megadta magát. Egy hónap híján 2 évet bírt.
Az utódjára szeretnék javaslatot kérni!

Max 6.000Ft-ot szánok rá, lehet ebay-ről is. Aszimmetrikus kábelvezetés, mikrofon nem kell. IEM vagy Earbud kialakítású (inkább utóbbi, nekem kényelmesebb).

(#49829) kemcso válasza aclandiae (#49828) üzenetére


kemcso
Ármester

Összefoglaló :)) (ha earbud, akkor eredeti!!! Apple earpods vagy Yuin PK3)

[ Szerkesztve ]

(#49830) flash-


flash-
veterán

hogyan tisztítsam le a fülzsírt a fülhallgató (IEM tipusú) hangszórójáról?

"Embrace our fellow man, no longer vilified"

(#49831) Kacsanova


Kacsanova
csendes tag

Eredeti Xiaomi Piston 2-höz nincs most valahol jó kis kuponkód? Vagy így a karácsony közeledtével esélytelen, hogy megint be lehessen szerezni $18 környékén, mint anno a Pandánál? Tudom fillérb*szás, de spórolni kell :DD

[ Szerkesztve ]

(#49832) setom válasza Kacsanova (#49831) üzenetére


setom
tag

[link] nézd meg lehet még mindig érvényes a kód

(#49833) Kacsanova válasza setom (#49832) üzenetére


Kacsanova
csendes tag

Köszi, de ez sajnos már nem működik.

(#49834) Bodz válasza Xaels (#49819) üzenetére


Bodz
nagyúr

Orulok hogy tetszik. :)

(#49835) Impulsivex


Impulsivex
tag

Sziasztok!
Fülhallgató vásárlás előtt állok.

Két -három típuson gondolkoztam:

1. Xiaomi Piston Updated Headset (Xiaomi Piston 2?) [ INNEN ]

2. SoundMagic E10 [ Innen ]

3. SoundMAGIC ES18 [ INNEN ]

Nemtudom mi a véleményetek a xiaomishop.hu-ról , hogy eredeti-e amit onnan vásárolok, vagy fake.
A Soundmagic-eken is gondolkoztam, de több pozitív hozzászólást olvastam a Xiaomi-ról.

Ha lehetséges Magyarországról beszerezhetőt szeretnék vásárolni , még a héten.

(#49836) kemcso válasza Impulsivex (#49835) üzenetére


kemcso
Ármester

Eredeti, de az editalban olcsóbb, ha személyesen veszed át: [link]

(#49837) 3mbrace


3mbrace
újonc

Sziasztok!

In-Ear fülhallgatót szeretnék venni 10e forint körül/alatt. Annyi lenne csak fontos, hogy jól izolálja a külső zajokat. iPod-hoz használnám, Jazz és nem túl erős basszust használó elektronikus zenékhez (Bonobo pl.). Jelenleg a Samsung telefonomhoz adott in-ear fülest használom (kép lent), szerintem nem rossz, bár nincs túl sok viszonyítási alapom. Kérdésem az, hogy milyen típust érdemes vennem, és ennyi pénzért kapok-e olyat, amin észrevehető lesz a különbség a Samsung után? Az összefoglalót elolvastam, de a megadott típusok közül sem igazán tudok választani.

(http://www.dailymobile.net/wp-content/uploads/2008/10/sbh-650-10.jpg)

Köszönöm a segítséget!

[ Szerkesztve ]

(#49838) kemcso válasza 3mbrace (#49837) üzenetére


kemcso
Ármester

Mikrofonos kell vagy csak fülhallgató?
Ha nem kell, akkor VSD3S. Ha kell, akkor Piston 2, de ennek nem olyan jó a hangja, mint a VSD3S-nek.

(#49839) 3mbrace válasza kemcso (#49838) üzenetére


3mbrace
újonc

Nem kell mikrofon igazából, de ha itthon beszerezhető lenne, az nagy előny:) Köszi! Még annyi, hogy ha valaki ismeri a mostanit amiről képet küldtem leírná, hogy ilyen árkategóriában érdemes-e váltani?

(#49840) kemcso válasza 3mbrace (#49839) üzenetére


kemcso
Ármester

Ha itthoni garancia is kell (mert a VSD3S a hardveraprón pl kapható), akkor nehezebb a dolog. Az Edigital-ból a Piston 2 talán jó választás lehet, még ha az mikrofonos is.

(#49841) contaxg válasza 3mbrace (#49837) üzenetére


contaxg
veterán

Azért a Bonobo nem egy mély szegény muzsika emlékeim szerint. Szóval csak bátran azokkal a mélyekkel. :)

A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.

(#49842) pető bá' válasza 3mbrace (#49839) üzenetére


pető bá'
őstag

érdemes. ennél többet majd Te fogsz tudni mondani, ha meghallgattad. szerintem kb. ég és föld a különbség :)) ;)

https://hardverapro.hu/apro/mazzer_major_83mm_151c_kessel/hsz_1-50.html "... and I hope you have a great day!"

(#49843) enginev3.0


enginev3.0
félisten

A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3 || Xiaomi 4 Pro gen2 <3

(#49844) 3mbrace


3mbrace
újonc

Köszi a válaszokat! Utánanéztem a Piston II-nek, és a korábban ajánlott Soundmagic ES18-nak, de mindegyikre azt írják, hogy az izoláció nem túl erős tulajdonsága. BKV-n használnám főleg. Viszont találtam apróhirdetésben új VSD3S-t 12-ért. Megéri ennyiért, és tényleg annyival jobb, mint amit a feléért lehet kapni?

(#49845) honfoglalo válasza 3mbrace (#49844) üzenetére


honfoglalo
senior tag

Szerintem a piston legnagyobb hibája az izoláció.
A VSD3S hybriddel nagyon jól izolál, ahhoz képest, hogy dinamikus, meg hát lényegesen jobban is szól.
Valszeg 2x nem jobban, de az ár növekedésével a különbség egyre csökken. Szerintem a GR07-ig megéri a felárat a minőségkülönbség, a felett már inkább "függőség" és egyéni preferencia kérdése.

[ Szerkesztve ]

(#49846) bucsher válasza flash- (#49830) üzenetére


bucsher
őstag

Be kell áztatni alkoholba, aztán kiszárítani.

In the pipe - five by five!

(#49847) contaxg válasza bucsher (#49846) üzenetére


contaxg
veterán

Úgy fog flexelni utána mint állat és a mélyek is megsínylik.

(#49844) 3mbrace
A busz, villamos nem gáz, de a metro az kemény zajforrás. Azon a fülesek többsége elvérzik.

[ Szerkesztve ]

A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.

(#49848) honfoglalo válasza contaxg (#49847) üzenetére


honfoglalo
senior tag

Nem alámerítéses módszerrel :D csak épp hogy a rácsot.

(#49849) bucsher válasza contaxg (#49847) üzenetére


bucsher
őstag

Marhaság. Meg a W40 is beleesett, az se flexel :DDD

In the pipe - five by five!

(#49850) raven12 válasza bucsher (#49849) üzenetére


raven12
senior tag

Így próbáld majd meg eladni! ;] :P

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.