Hirdetés
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- A fénynél gyorsabban
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT.hu
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Luissimo
veterán
válasz schawo #15748 üzenetére
gyüjtögetek, de persze nem a végtelenségig.
Mivelhogy mondottam, várható, hogy a fiamé előbbutóbb megadja magát, akkor neki kell egy helyette. Szerintem a TD lesz a kiválasztottja.(vagy az én sennheiserem, ami az övéhezképest ujszerű állapotban van.
Asszonynak is kell egy rendes, ha végre hagyja, hogy lecseréljem a qrvapicitárhelyű mp3-asát egy rendesre, akkor már ahhoz kell egy rendes füles is.
Másik(nagyobb) fiam is gondolkodik egy rendes telefonon, amivel zenét is játszhat, ahhoz is kell egy jó kis füles, vagy az XR vagy a M2.Nekem meg két fülem van, minimum két füles kell, bár kitudja...
@Dave.
Nemlepődünk meg, bár Einstein szerint minden relatív, de az ilyen dolgok igenis szubjektívak, mimás lenne.Aki meghallgatja, leírja a véleményét.
én is azt tettem. és vállalom is a véleményemet.
Nem Jokeré, és nem másé.
Szerintem a saját fül és tetszési index a leglényegesebb, mindenki más véleményét is meg kell hallgatni persze, de a puding próbája , ha a fülünkbe dugjuk féle képzavarral élve, hiszem ha hallom.Mondjuk az M1-ről, ha nem olvasok annyi jót, akkor eszembese jutottvolna megvenni, ha meglátom a boltok polcain.
-
Dave™
nagyúr
válasz mrlujoak #15750 üzenetére
Feszes a mélye, mert gyors. Ha szivacs lenne a rács helyett, tompítaná a magasakat, néhányan örülnének is neki szerintem Viszont kevésbé lenne "tiszta", és a részletességéből is veszítene valószínűleg (fejhallgatós tapasztalat alapján gondolom ezt). A TD lassabb, sokkal több mély, lágyabb magasak (meg az egész lágyabb). Vicces azért ez az abszolút nem fontos közép, ha lehúznánk eq-val hirtelen hiányozna az, hidd el
Előveszem kicsit az XT-m is, már rég volt használatban
-
mrlujoak
veterán
Ha hiszed, ha nem, nem van közép a lejátszóm EQ-ján...
Mindjárt dobok fel képet...Egyébként az XR változtatott az EQ-on, az eddig mérsékelt magas tartományt most jobban kiemeltetem, hála az XR csilingelő magasainak - hozzászoktam
Sony Xperia™ 10 V Dual; Sony WI-XB400; Navitel R600 - menetrögzítő - Sony STARVIS képérzékelővel
-
Dave™
nagyúr
válasz mrlujoak #15753 üzenetére
Milyen zenét hallgatsz csak méllyel és csak magassal? Én eddig laikusan azt hittem, hogy a közép a "lelke" a zenének, na de ezek szerint van olyan stílus, ahol mellőzhető (nem hiszem)
Még ki is emelted? Na, dobj fel képet, meg linkelj zenét youtube-on (csak a stílus/karakter végett). Nem vitatkozni szeretnék az ízlésekről, csak el nem tudom képzelni ezt az egészet
-
mrlujoak
veterán
Na, akkor a képek:
Azt szeretem, amikor a dübörgő mélyek kirázzák a tömésem. Olyan, mintha egy hegy tetején állva - ami egy szigeten van az óceán "közepén" - a mély dobbanásakor láthatom a hullámokat...
Egyébként a MegaBass hangszín a best nekem, ez gondolom sokat elmond.
Zenei stílusom a tetsző pop, house, techno (...) semmiképp rock, ska, vagy komolyzene...
Egyébként a saját bogyósomban cserélni szoktam a hangcső végi rácsot, most textil, de van hozzá fém is
Az XR mellett:Sony Xperia™ 10 V Dual; Sony WI-XB400; Navitel R600 - menetrögzítő - Sony STARVIS képérzékelővel
-
mrlujoak
veterán
A linket erre módosítanám:[link]
Sony Xperia™ 10 V Dual; Sony WI-XB400; Navitel R600 - menetrögzítő - Sony STARVIS képérzékelővel
-
themebuilder
senior tag
válasz sti10p #15735 üzenetére
Alaposan olvasd el mhorvat erről szóló írását figyelmesen: Fülhallgató Bejáratása Logout Teszt. A hozászolásokat is érdemes megnézni és itt a topicban is érdemes rákeresni.[ Szerkesztve ]
♫ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇
-
slfln
senior tag
válasz Shufny #15757 üzenetére
: O Fel se tűnt eddig, hogy nem küldenek BW-t máshova. Hümm.
Ha elolvasod az utolsó 3-4 oldalát ClieOS tesztjének, már vannak újabb áldozatai a Vsonic-nak akik kardoskodnak mellette. Olyan is van akinek volt RE262 is.
Vagy annyira hasonlónak találták őket, hogy azt mondták mindegy, vagy egyértelműen jobbnak találták.innentől apróságok döntöttek
-Hifiman preorderes, várhatok rá heteket-hónapokat.
-A Vsonic összességében olcsóbb (minimálisan), mert nincs posta.
-Technikailag előrébb van a RE262-hez képest.
-Összességében megbízhatóbbnak néz ki, a RE262 a képeken olyan mint egy 2-3eFt-os füles.
-Új fejlesztés, és ritkaság. A bio cellulóz membrán a piacon most egyedülálló.
-Állítható szögű hangcső - biztos kényelmes.
-Kíváncsi voltam egy színpadi monitor karakterére, és Clie szerint annyira színpadra teremtett mint az UM3XSzóval kíváncsi lettem. Egyedül a warm+sweet szignatúra képviselőjéből nem hallottam még semmit. Lehet ez a hiányzó láncszem.
Sikerült eladnom egy cuccomat, amit egy éve nem használok így ez most a pénztárcámnak se fájt egyáltalán.
Ha a DBA részletessége jön csak az alsóbb és középtartományokban, akkor ennek is lesz helye nálam. Ha még sebességben is tud versenyben maradni és van benne némi esszencia, muzikalitás, amit nagyon szeretek, akkor biztos fogom kedvelni és értékelni.Earsonics teljesen eltántorított, amikor a 4.-ről találtam széthullott képeket. Ha egy 80eFtos füles pár hónap után darabokban heverne az asztalomon, nem biztos, hogy meg tudnám magyarázni a családnak, hogy az mennyire jó.
[ Szerkesztve ]
-
ballington
addikt
hogy on is legyek, tervezek fülhallgatót venni, viszont a hsz-ekből egyértelműen látszik, nekem gondom lesz, ugyanis mindenevő vagyok: techno-tól a trance-n keresztül a bulvárisabb pop és r&b-n át az egyik kedvenc In Flames által képviselt hhhhrrrráááá---dzsdzsdzs stílusú zenéig, beleértve természetesen a rap-et (cypress hill, snoop dogg). Ja, a 90-es évek zenéinek nagy hódolója.
Szal milyen fülest tudnátok ajánlani, ami kielégítene? Ill. tudnátok ajánlani mindjárt egy mp3 lejátszót is? Nem kell mp4
Aki a tökfőzeléket kapor nélkül eszi, az más aljas dolgokra is képes.
-
RAiN91
őstag
[#15260, Bici]
Elküldtem a V-modának azt a képet, és megkérdeztem, lehetséges-e, hogy hamisítvány, a doboz alapján nézzék meg.Ezt a választ kaptam:
"Orange camo was discontinued a few years ago so you most likely have an old pair. Let us know if you have any other questions."
Tehát csak régebbről való.
[ Szerkesztve ]
-
Shufny
őstag
Egyedülálló? Azt hittem eddig, hogy vicceltek, hogy ez új dolog. Még a CAL! -ban is az van. ClieOS is írta a tesztjében, hogy nem éppen új dolog. " Bio-cellulose diaphragm made its first debut on the portable world with Sony MDR-E888, a flagship earbuds of the company in late 90s."
Nekem továbbra sem tiszta, hogy mitől lesz valami "stage monitor". Pláne, hogy különböző karakterekkel rendelkeznek azok is. Engem valahogy nem győzött meg az a thread. Rossznak persze biztosan nem rossz, de még ClieOS szerint is jobb az RE262. A 150 ohm már problémásabb.
-
AmPeX
aktív tag
Na. Megjött a DBA-02 a Bugdentől. Most megyek érte a postára. Kicsit sokáig tartott, remélem megérte. Ami viszont felbax hogy megakadt a vámon és a 34 ezer valamennyi forintos ára mellé még a kedves vámosok elkérnek 9648 forintot... Szeretek itt élni
-
slfln
senior tag
Miért nem a gd-audiobase-től rendelted? Gyorsabban megjött volna. Ráadásul ráírják, hogy kb. 6000Ft-ot ér és ajándék. Így az enyém kikerülte a vámot.
Shufny: Jelenleg nem tudok biocellulóz diafragmás fülmonitorról (persze ez nem jelent semmit, hogy én nem tudok ilyet, biztos van). A CAL! amit írtál nem tudom mi.
Majd kisül mi lesz belőle.
A szempontok közül kimaradt, de te már ki is egészítetted, hogy a 150ohm a RE262-nál valóban eltántorító, mert semmi kedvem normális erősítő után nézni miatta és cipelészni magammal.
Azt írták válogatósabb a műfajok terén is -mondjuk ez is tág fogalom- és érzékenyebb a forrásokra is./ja, közben rájöttem, hogy Creative Aurvana Live....
[ Szerkesztve ]
-
Shufny
őstag
Én sem tudok hirtelen másikról, de azt akartam jelezni, hogy már nem olyan high-tech, hogy ettől érdekes legyen. (na meg ha a Sony -kban sem ez van, az szerintem jel arra, hogy nem volt egy forradalmi technológia)
A hpm-70 -ben meg csak mély van, szóval akkor nincs semmi baj azzal a Bass-Fréq -val.
[ Szerkesztve ]
-
RAiN91
őstag
válasz themebuilder #15774 üzenetére
meglesz
Shufny: azért az "új" BF-ben érezhetően több mély van.[ Szerkesztve ]
-
-
félisten
válasz Raz3raddict #15779 üzenetére
[ Szerkesztve ]
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
Kleroo
veterán
válasz ballington #15764 üzenetére
Én a xears TD100 at tudom ajánlani. Én is mindenevő vagyok,és remekül szuperál.
Lejátszónak egy komolyabb creative játékost ajánlanék.
A régebbieknek nagyon jó hangjuk van. (újabbakat nem nagyon ismerem,de már egyre jobban elqrvul ez a cég(is) ... )Hodor. Hodor? Hodooor!
-
mrlujoak
veterán
"Az Ecci PR401 karaktere eq nélkül tudja a felső képen lévő beállításodat. Kíváncsi vagyok, az a fullon kiemelt mély és magas mekkora gaint jelent és melyik tartományt érinti (80-100Hz; 13Khz?)."
Köszi a tippet rá is vetem magam.
Egyébként az egyes EQ hangsávok frekvenciaértékeit eddig én sem találtam, mindegy, nyomozom
Amúgy ha itt találkozunk, meghallgathatod...themebuilder:
"Pop, house, techno, trance - ezekre a zenei stílusokra A TD széria szerintem megfelelőbb, mint a Revolution XR széria."Nah, pont ezért kezdtem kipróbálni az Xears családot. Igen, nagyon tervben van a TD is!
[ Szerkesztve ]
-
slfln
senior tag
válasz mrlujoak #15782 üzenetére
Ez amit írtam, igazából nem jelent semmit. Ettől nem biztos, hogy tetszene pl. a PR401, mivel fogalmam sincs, hogy milyen annak a fülesnek a karakterisztikája, amit ennyire szét kellett eq-zni, hogy úgy szóljon jól neked. Ha azt feltételezzük, hogy flat-ből indulunk, és egy flat hangkeltőt eq-zunk szét ilyenre, akkor lenne a PR401 belőle.
Csak azon csodálkoztam, hogyha a Cowonomon a max. 12db, egy relatíve lapos fülessel is ekkora gainnel olyan hangot kapnék mintha egy Kamaz kipufogót feldugnék a fülembe, (a motor alapjáraton duruzsol) és közben vernék egy kanállal egy bádogfazekat.
Persze megint ott vagyunk, hogy ez ízlés dolga. Neked ez jön be.themebuildernek meg igaza van, neked affelé kéne nézelődni.
[ Szerkesztve ]
-
ako127
csendes tag
Sziasztok,
Úgy tűnik, hogy hű CX500-asom kábele kb egy év után megtört a jack dugó előtti részen (kívülről nem látszik semmi, de a bal füles csak akkor szól, ha bizonyos pózban behajlítom a jack dugó előtt a kábelt).
A kérdésem az lenne, hogy orvosolható-e valahogy ez a hiba, vagy ideje új füles után nézni? Garancia már sajnos nincs rá.
Kösz!
-
félisten
válasz ako127 #15784 üzenetére
Szia!
Természetesen, orvosolható, ráadásul könnyedén. Ez egy nagyon gyakori hiba.
KeNTaGoN-t kell keresni: Fül- és fejhallgatók javítása olcsón!
Eddig csak jót hallottam róla.Üdv: Bici
[ Szerkesztve ]
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
mrlujoak
veterán
Én mondtam, hogy elég extrém az én ízlésem
Inkább egy Harley Davidson kipufogót, (a gyönyörű duruzsoló mélyei miatt) és mellette kristálypoharat pengess fémkanállal, néha pedig engedj be egy kis füstöt a füstgéppel...
A füleseim karakterisztikájából kiindulva, mind alapból mélyebb, mind az XR, mert természetesen az összehasonlítást kikapcsolt EQ-val végeztem. Először.
Egyszerűen nekem az a lágy, tompa mélyek tetszenek. Mint amikor egy emeleten egy szőnyegen végigmenő léptei hallanak át. Legszívesebben egy mélynyomó belsejében laknék, egy hordozható közép és csipogó hangszóróval a zsebemben
Még mielőtt valakiben felmerülne a dolog, nincs baj a hallásommal, csak a zenei ízlésem extrém. Ja, ha láttok az utcán egy sétáló embert, aki az épp mellette lehúzott ablakokkal menőző autóson kuncog, az lehet én vagyok...
Imádom, amikor beáll mellém egy ilyen pubi, leeresztett ablakokkal tomboló zenével, és csak ennyit hallani: tszi, tszi, cong, tszi tszi...Sony Xperia™ 10 V Dual; Sony WI-XB400; Navitel R600 - menetrögzítő - Sony STARVIS képérzékelővel
-
slfln
senior tag
válasz Shufny #15775 üzenetére
A technológia valóban nem, de az, hogy eddig senki nem próbálta iem-ben az érdekes. Igazából mindegy, mert rövid időn belül kiderül .
Ott a Stax pl., kipróbálták a sztatikust fülesben, amíg fejesben rendkívüli, addig ott a dolog meghalt. Vica versa nem működött a technológia, nem terjedt el.
Kíváncsi vagyok lesz e armatúrás (hordozható)fejhallgató, kinek fog először eszébe jutni...[ Szerkesztve ]
-
raven12
senior tag
Na, ennyit a sony hybrid illesztékekről.
Innen rendelve nem jött meg 22 napon belül, a csávó szerint elveszhetett, szerintem is, visszatéríti a pénzem. Csak mondom, nehogy más is pórul járjon vele.
A baj csak az, hogy ő adta legolcsóbban az utángyártott hybrideket, sőt, más nem is nagyon adta, úgyhogy nemtom honnan szerezzek. Pont 3 dollár van a paypal számlámon, nem akarom kibővíteni.
Egyébként rockboxolt Fuze-al ráengedtem egy kis basszust a dologra, simán át lehet lépni a Walkman megabassát vele...
Van egy kifejezett számom, azzal valami nagyon durván lehet a basszust tesztelni, Quo Vadis - Dream, persze legalább 320kbps-ban.
Hát, mit ne mondjak, az XR nagyon durván kiadta amit kell, úgy döngött, hogy a szőr is felállt a hátamon. GYÖNYÖRŰ! Így már kicsit sem sajnálom, hogy nem TD-t vettem, mert simán meglépi az XR a szintjét.[ Szerkesztve ]
-
slfln
senior tag
válasz mrlujoak #15786 üzenetére
Nincs ott semmi baj, neked ez tetszik, így élvezed és ez a fontos.
Az olyan zenéknek amik 'segítenek egyik lábad a másik után rakni' reggel atomálmosan a V freki áll jól, ez tény.
Ha ettől dobog a szíved máshogy, gyorsul fel a vérnyomásod, áll fel a szőr a kezeden, terjed az endorfin az agyadban, akkor túrkálj a balanced és a bass körül ebben a threadben.(Amit írtál arról meg a Klipsch S4 jutott eszembe... lágy, tompa mélyek... csilingelés....)
Ha mellettem áll meg egy ilyen autó, nekem az jut az eszembe, miért nem a tripla harangot raktam fel .
[ Szerkesztve ]
-
themebuilder
senior tag
válasz raven12 #15788 üzenetére
Van egy ilyen eladó is: lostearbuds USA
anythingbutipod.com és head-fi.org-on is sokan vásároltak tőle
[ Szerkesztve ]
♫ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇
-
Telegdy
aktív tag
Nos, feladtam a Brainwavz fülest postára, megy vissza Hong-Kongba, és érkezik helyette egy új
1250 forint volt a légiposta, gondoltam dokumentálom a később ugyanilyen problémával kűzdőknek
Addig pedig úgy döntöttem, hogy valami olcsó fülest veszek, és azzal átvészelem ezt a bő egy hónapot
Creative EP-630ra gondoltam 3ezerért, mert olyanhoz már volt szerencsém, és nem csalódtam, de ha van más ötletetek, írhattok!MacBook Air - i7 - 128GB - 4GB
-
triklin
tag
Sziasztok.
Szeretnék egy fülhallgatót venni.
Előszöris:
-6-6,5 ezer forintom lenne rá. Többet nem szeretnék rá költeni, mert úgy gondolom (lehet tévedek) ennyiért már lehet kapni olyan fülhallgatót amivel "élvezni" a zenét. (Arra ott a fejesem. (technics rp-dj 1200))
- in ear füles kellene (agybedugós)
- főként trance hez, de előfordul még deep, progressive is. (bár szerintem ilyen árkategóriájú fülesekhez kár megadni )
Nemrégiben kölcsön kaptam pár napra egy xears TD100 II -t ami lenyűgözött , viszont annyit nem adnék egy fülesért.Bármiféle ajánlást, érvet, pro-t kontrát, mindent kérnék , hogy mit,milyet stb
Köszönöm szépen előre is!
üdv. -
Luissimo
veterán
válasz dabadab #15792 üzenetére
Nelegyél türelmetlen és főleg ne ismételgesd , mert kimoderálod sajátmagad a végén !
Azért nagy a hallgatás, mert eleve elzárkózol az "agybadugóstól"
Mert akkor mondanánk, hogy próbálkozz a SoundMagic PL30-al vagy PL50-el, merthogy annak remek kis fülpántjai vannak és stabilan áll a fülben.
Nemtom mért idegenkedsz, szerintem ha megpróbálnád megtetszene.
Ha gondolod, akkor kipróbálásra kölcsönadhatom a PL30-asomat , fülpántostul, aztán majd levarjuzod, ha nemteccik.
(énmeg szívesen megkóstolnám, kipróbálnám azt a KOSS-t, ami a fiokodban porosodik.
Tudod nélkülözni ??A "síma" fülesekből nemtudok fülpántosat mondani neked.
-
Luissimo
veterán
válasz Telegdy #15791 üzenetére
EZT A CANYON-t tudom javasolni, 1700 Ft.-ért nagyon jó hangja van.
Mondjuk én cseréltem rajta gumikat , de amit ráraktak (sony) azzal nagyonjólszól . ( AZ ÁRÁHOZ KÉPEST, mert minden relatív, nem taszítja le egyik slágermárkát sem a trónról, de vésztartaléknak kiváló)[ Szerkesztve ]
-
NOD
senior tag
Üdv,
Rendeltem egy Sandisk Sansa Clip+ mp3-ast és ehhez kellene egy füles.
Nem lenne rossz ha a hang nem távozna kifele (pl matek elöadáson ne hallatszodjon ha moderált hangerön van). Agybadugós elönyben (gondolom ez még jobban kizárja a kifele menö illetve háttérhangokat).
Vagyont nem szeretnék rááldozni (föleg ugy hogy a lejátszó maga 13k) szoval ha lehet maradjon 6 alatt.
Basszus elég lényeges.
Hiába nézek ég magam utána, kiprobálás illetve tapasztalat nélkul nem nagyon tudom mi az ami manapság haználhatú és nem ad doboz hangot.[ Szerkesztve ]
-
NOD
senior tag
válasz themebuilder #15798 üzenetére
Még csak rendeltem. Nem kell 4gb-s max lesz rajta 100 zene (de inkább kevesebb). Drgábban rendeltem mert nem nagyon szeretem a webshopokat. Akkor már inkább áldozok rá többet minthogy utána járjak 1 honapot mire visszautalják a lét ha rossz lenne.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest