Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:42:29

LOGOUT.hu


Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez, és megtaláljátok az aktuálisan ajánlott modelleket is. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan. A

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#15551) válasza mrlujoak (#15537) üzenetére



őstag

Egyáltalán nem rossz a hallásod, nálam is a prioritás hasonló.

1. Meleg hangzás - ütős megfogott mélyek.
2. Tiszta magas hangok - pl. cintányér, fuvola - kihallani a hangszer anyagát.
3. Részletes közepek - nem a zene részét képező zajok hallhatósága.
4. 3D-s hangkép.

Ha a csontvezetésnél hallanánk a mélyeket is - 30-40Hz - kiloccsanna az agyvizünk. :D
Ezt a technológiát kifejezetten olyan körülményekhez fejlesztették, ahol a környezeti hangok mellett - bármilyen hangos is legyen - tökéletes érthetőséget biztosítson középfrekvencián.
Pl. egy hajómű alatt is is telefonálhatsz, ha ilyen headset-et használsz.

[ Szerkesztve ]

(#15552) themebuilder válasza Bici (#15525) üzenetére


themebuilder
senior tag

Thomas szerint Xtreme XT driver lesz benne. A háza rövidebb, azaz nem nyúlik ki annyira, mint az XT-é. A cső 45°-ban hátra fele el van fordítva (ez lehet a hangzást kis mértékben befolyásolhatja, nem épp előnyös ebből a szempontból).
A kompaktabb kialakítás és a kényelem került előtérbe elsősorban. Véleményem szerint igazi Basshead fülhallgató lesz, elektronikus zene kedvelőinek lehet nagyon ajánlott. Technikai adatokról annyit, hogy elvileg 32Ω-os, de szerintem valahol 18-32 között lehet valahol (ez csak tipp). A kinézete nem biztos, hogy mindenkinek tetszik majd. Biztos kevesebb fogy majd, mint a TD-kből.

A speaker driverekről annyit még elmondanék, hogy az tévedés, hogy sok Xears-ben a TD driverje van... párban az van, de nem az összesben. ;)
Például a Revolution Szériában is két külön (nem azonos) driver van: XNR120Pro és XR120Pro II-ról beszélek.

Most kérdeztem, sajnos még mindig nem küldött XR120Pro II-t IjokerI-nek.
Rengeteg ötletet adtam neki, de azokra is csak legyintett. Pedig nagy lehetőségek vannak még a Xears márkában szerintem.

[ Szerkesztve ]

♫ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇

(#15553) válasza themebuilder (#15552) üzenetére



őstag

A 32Ohm +-10% 29-35Ohm. Ez a hangján nem oszt, nem szoroz, csak a gyártás minőségét osztályozza.
A döntött cső viszont nem csak a komfortérzetet növeli, de stabilabban tartja az optimális helyzetben.
Mi lesz akkor a "leszálló kabinnal?" :DDD

(#15554) themebuilder válasza ntomka (#15528) üzenetére


themebuilder
senior tag

ntomka A kábelezésről sajnos nincs információm.

Egyébként nekem Thomas hónapokkal ezelőtt valami igazán jó, csúcsmodellről beszélt amit a TD fölé lehet pozicionálni. A várható $120-os ára már lehet kissé sok lett volna.

Arra álmomban sem számítottam, hogy 45°-os csöve lesz a kapszulának. :N

[ Szerkesztve ]

♫ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇

(#15555) mrlujoak válasza (#15551) üzenetére


mrlujoak
veterán

Anno a csontrezgéses projektben referenciaként szolgáltam. Mellettem dobhártya sérült srác volt, vele személyesen is találkoztam.

Sony Xperia™ 10 V Dual; Sony WI-XB400; Navitel R600 - menetrögzítő - Sony STARVIS képérzékelővel

(#15556) themebuilder


themebuilder
senior tag

Valami ilyesmit kéne összehozni: :U

♫ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇

(#15557) válasza mrlujoak (#15555) üzenetére



őstag

Pont ide vág egy régebbi cikkem, ha érdekel a téma szívesen ajánlom a figyelmedbe.

(#15558) Bici válasza themebuilder (#15552) üzenetére


Bici
félisten

Köszi az infókat, de sztem pár dolgot hibásan következtetsz...
- Az XT drivere mérésem szerint 27 Ohm volt DC-vel. Ha az impedancia változik, akkor az más nem pont ugyanaz a driver
- a 45fokos cső a hangot nem kellene, hogy befolyásolja, viszont kényelmesebb lehet a füles. Sok High-End fülesnek van ilyen ferde csöve.
- Az XT drivere pont nem az elektromos zenének való, mert ahhoz túl lágy a basszusa, inkább a JAZZ kedvelőinek kedvez, meg azoknak, aik Rock zenét hallgatnak és szeretik a sok mélyet. Elektromosra szerintem "pazarlás" az XT részletessége. :P Persze a kisebb ház okozhat keményebb mélyeket, de nagy különbséget nem várnék e téren...
Én biztosan ki fogom próbálni, ha óccón adják. :U

Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html

(#15559) válasza Bici (#15558) üzenetére



őstag

27 Ohm? Akkor még a 10%-ba sem férnek bele. Minden Xears-nak ugyan azt a specifikációt adták meg, holott más a ház, a driver. Ennyit a német precizításról.. Ez a márka talán évek múlva fogja magát utolérni, feltéve ha megtalálja a megfelelő mennyiségü "fizetö betatesztereket.
Elvileg máshogy kéne szólnia a döntött csővel - talán tompítja a harsányságát. Vannak olyan fülesek amik a sugárzási szívvel szinte merölegesen adják ki a hangot, de csak a helyszűke miatt. Szvsz.

[ Szerkesztve ]

(#15560) Bici válasza (#15559) üzenetére


Bici
félisten

27 Ohm DC... vagyis 1kHz-nél lazán lehet 32 Ohm... :U Kis kéziműszerrel csak DC ellenállást tudok mérni.
Az XT egyáltalán nem harsány, csak picit agresszív. A harsányság inkább az XR-re vonatkozik a kiemelt magas miatt.

A ferde csővel kapcsolatos dolgot átgondoltam, valóban módosíthatja a magasakat azok irányítottsága miatt, ebben igazad van. :B

[ Szerkesztve ]

Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html

(#15561) h-yle


h-yle
addikt

Halihó!

Kicsit viseltes Sennheiser CX55-öm készülöm lecserélni, mert jó lenne ha mikrofon is lenne a fülesen (nagyrészt Omnia 7-es mobillal használom).

Átrágtam magam pár fülesen, és a NuForce NE-700M nyerte el leginkább a tetszésem.

A kérdés az lenne, hogy van-e valakinek tapasztalata az NE-700 as fülhalgatókkal, és milyen, esetleg ha mindkét fent említett típust (CX55, NE-700) ismeri akkor mennyivel jobb/rosszabb/más a két füles?
Esetleg tudtok még best buy fülhalgatót (mikrosfonos előny) max $75-ért?

Köszi!

Talent is over rated, get back to practice. - Jeremy Piven

(#15562) mrlujoak válasza (#15557) üzenetére


mrlujoak
veterán

köszönöm a linket, érdekes volt!
Ez valahogy elkerülte a figyelmem.

Sony Xperia™ 10 V Dual; Sony WI-XB400; Navitel R600 - menetrögzítő - Sony STARVIS képérzékelővel

(#15563) Peti66 válasza h-yle (#15561) üzenetére


Peti66
senior tag

A Nuforce jó,a Nuforce szép,a Nuforce mindig is jó volt-következtetés: kicsi a csalódás faktor ;)
Lehet ,hogy Shufny tőbbet tud erről mondani,vagy, rákérdez a Head-Fi-n :R
Persze, ha Ő is így gondolja :R
Más. A golflabda felületi kiképzését használhatnák pld. a vetőcső belső alapjául. :Y

[ Szerkesztve ]

Pio 99r ,Alpi 3539,,,+mrv f407,,, 5' Focal acces,,Hivi dmo 50 közép dóm, Dayton rs 28 f- 4 reference magas...

(#15564) slfln


slfln
senior tag

Fischer Audio DBA-02 első benyomások:

Másfél hónap várakozás után ma felvehettem a postán, a várva várt DBA-02-t.
1 óra hallgatás után írok róla pár sort. Ha van rá igény, írok egy tartalmasabb beszámolót is pár napon belül. És ha szeretnétek, készítek sok fotót is róla.

A doboz tartalma: Ez egy teljesen új szállítmány és más kiegészítőkkel, más csomagolással érkezett, mint amiket a neten található teszteknél már láthattatok.
Először is nem 3 pár, hanem 6 pár illeszték járt hozzá. Ebből 3 nagyon puha szilikon, kúpos alakú, ezek jártak idáig is hozzá. Ami újdonság az egy pár közepes méretű tripla harang, és két hasonló méretű (közepes), de különböző alakú és színű hibrid harang. Nem volt hozzá idáig kábelcsévélő se, mondjuk ez első blikkre használhatatlannak tűnik, mint ahogy az új szintén frissített, az előzőhöz képest nagyságrendekkel igényesebb és szolidabb kinézetű fül mögötti kábelvezető. Apró bibi, hogy ez nem a DBA-hoz való, mert a vájata nagyon szűk és egyből szétgyűri a kábelt ami extrém puha és hajlékony, semmi tartása nincs. Jár továbbá hozzá egy jópofa illesztéktároló műanyag bizbasz is, amire rá lehet húzni 3 pár illesztéket. Arra jó, hogy ne vetemedjenek el tárolás során, ha zsacsiban tartanád őket. A füles tartója a képeken egy konyhai törlőruha minőségű szütyő volt, de ez megintcsak megváltozott. Az Xcapehez hasonlóan kör alakú zipzáras tartója van. A különbség annyi, hogy az Xcapehez adottba kényelmesen befér a füles, de ez annak kb. 3/4-e. Nem tudom kipróbálta-e valaki a gyárban, hogy bele fog-e férni… Hát nem… nem fér bele. Az oldalán van egy bumszli nagy hegymászós biztosítékra hasonlító kapocs. A színe a zipzárnál piros, a kapocs is piros, a tartó kívülről kevlár hatású.
A füles külsőleg maradt a régi.

Elég már a pampogásból, írjál a hangjáról!

(A forrás egy Cowon iAudio 7, erősítés, eq, BBE, Mach3bass nélkül, minden alapbeállításon – kizárólag flac és rippelt, tömörítetlen wav formátumok.)

OK. Kicsit előre hozom és kezdem az összefoglalóval: ki merem ennyi hallgatás után jelenteni (-nem, nem vagyok elfogult az új játékom kapcsán, felelősségem teljes tudatában józanon írok, és nem beszélek mellé az eufóriától-), hogy a fülhallgató további keresését ezennel felfüggesztem, mert úgy érzem megtaláltam amit kerestem. Most bármit raknék a fülemre/fülembe azok közül amit eddig hallottam, iszonyatos visszalépésnek tűnne ehhez képest.
El vagyok varázsolva a részletektől, a támadó, közvetlen hangjától. A magasak drámai textúrázottságától, a női ének, vokál részletességétől finomkodásaitól. A hangszerek teljesen elkülönítve, egymáshoz képest szellősen élettel telien prezentálódnak. A villanygitár beleharap az ember hallójáratába szinte. Minden húrpendülés remek dinamikával, precízen hihetetlen élethűséggel jelenik meg. A mélyek rendkívül pontosak, jól felépítettek kellő mélységgel jelennek meg, de csak ott, ahol dramaturgiailag a felvételben szükséges, fölöslegesen előrehozott, színpadon rosszul elhelyezett, eltévedt basszgitárról, dobokról szó nincs. A füles gyorsasága lélegzetelállító, egy hang sem ragad bent egy pillanatra sem, minden rendkívül gyors lecsengésű.
Kár azzal ijesztgetni szerintem bárkit is, hogy a BA-k véknyan és lepkefing mennyiségű méllyel rendelkeznek, mert ebben az esetben nem igaz. Most is direkt Modeselektort és Fischerspoonert hallgatok ennek felmérésére és semminek nem érzem hiányát.
Valahogy megpróbálom érzékeltetni a gyorsaságát, mélységét és a gyakorolt nyomást:

CX300 – nagy medicinlabda kis magasságból földet ér
DTX100 – közepesen felfújt focilabda földet ér 2m-ről ejtve
Xcape – egy nagyobb fajta teniszlabda pattog alacsonyan
DBA – majdnem pukkanásig felfújt kézilabda 1,3m-ről.
,ahol az optimális szerintem egy kicsit kevésbé felfújt kézilabda lenne.
Remélem ez valamennyire szemléletes.

Most már Katie Meluát hallgatok. Olyan mintha itt állna előttem, fantasztikusan életteli a hangja, a szája formálódását, ahogy ejti ki a szavakat játszi könnyedséggel képzelem magam elé. A kísérő zongorának végre zongora hangja van, nem pedig fátyolos brummogás, amihez eddig szokva voltam. A füles közben szinte észlelhetetlen, hogy rajtam van. Semmi nyomást nem érzek a fülemben, és abszolút nem találom fárasztónak a hangját. Örömmel fedezem fel az újabb és újabb eddig nem hallott részleteket minden olyan számban, ami kedves számomra és már gyakorlatilag ronggyá lettek hallgatva. A színpad pont megfelelő, a DTX-éhez képest sokkal jobban kiterjedt vertikálisan, szélességben és előre hátra viszont kevesebb, az Xcapet itt fényévekkel veri.
A doboz hangú Xcapet viszont nem csak ebben, hanem minden másban porba tiporja, közel sincsenek egy partiban…

Most egyelőre félbeszakítom itt, ha van rá igény folytatom, és csinálok fotót holnap.

Ui.: jött a csomaggal még egy Fischer EP-190 illesztékpakk, amiket még ki sem bontottam, de szemre jónak tűnnek.

(#15565) Peti66 válasza slfln (#15564) üzenetére


Peti66
senior tag

Előszőr, is grat eme fülesek gyöngyéhez :K Ritka nemes paripa :R Ez, gondolom dobbant 1-t és a földigiliszták 3 méterre a föld alatt is agyrázkodást kapnak :)
És igen, "még kér a nép" photo-k, tapasztalatok minden jöhet :K

[ Szerkesztve ]

Pio 99r ,Alpi 3539,,,+mrv f407,,, 5' Focal acces,,Hivi dmo 50 közép dóm, Dayton rs 28 f- 4 reference magas...

(#15566) Dave™ válasza slfln (#15564) üzenetére


Dave™
nagyúr

Gratulálok hozzá :) Egyszer még korábban valaki írt valami olyasmit (utólag feltehetően poénból), hogy a DBA a Definitely Better Audio rövidítése. Lehet nem is áll messze az igazságtól :)

(#15567) válasza slfln (#15564) üzenetére



őstag

Van rá igény.

Azt én is túlzó általánosításnak tartom, hogy a BA-k vékony hangúak, mintha a technológiából adódna. Igaz van belőlük szép számmal, amikből kevés basszus jön - PL50, ATH CK9 - de ugyan úgy vannak vékony hangú dinamikusok is.
Nagyon szemléletesen jellemezed a hangját, a hasonlatok nagyon tetszenek, de érzek egy kis elfogultságot is ami érthető. Biztos vagyok benne, hogy egy klasszis füles az árához képest is, nem véletlen, hogy hiány van belőle.

Várom a fényképeket, és még több leírást a különböző zenei stílusokhoz képest.

Gratulálok a jó vételhez :C

Pillangó? :F :DDD

[ Szerkesztve ]

(#15568) themebuilder válasza slfln (#15564) üzenetére


themebuilder
senior tag

A logout.hu-ra is írhatsz akár. ;)

♫ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇

(#15569) Shufny válasza slfln (#15564) üzenetére


Shufny
őstag

Hát erre nem számítottam. Örülök, hogy tetszik. Most már tényleg remélem, hogy csak a kábel volt a különbség, és nagyon várom a B2 -met.

h-yle: Most nem jut eszembe jobb mikrofonos ennyiért.

: A PL50 -nek Brainwavz haranggal én meglepődtem, hogy milyen jó mélye van. Szóval az sem olyan vészesen vékony szerintem.

[ Szerkesztve ]

(#15570) d4nl


d4nl
tag

sziasztok!

samsung galaxy acehez szeretnek 3-4k korul fulhallgatot venni. nem szamitottam ekkora valasztekra, azert fordulok hozzatok.nem vagyok markafuggo, igy az elvarasom a fulessel kapcs annyi lenne, hogy egyenes dugoja legyen es a mely hangokbol hozza ki a maxot ennyibol. koszi elore is a segitsegeteket!

(#15571) Xabi78 válasza d4nl (#15570) üzenetére


Xabi78
aktív tag

V-moda bass fréq a te barátod, az aprón nézzél szét :)

X.

Cave canem!

(#15572) need


need
addikt

Sziasztok...

Csakúgy kíváncsiságból..

nézegettem Ultimate Ears TripleFi 10 ithon ez kb. 70-75 dodó!
itt [meg] 180-190 dodó!

Nem kizárt hogy ezek hamisak...? azért ennyire olcsóak?
Vagy a hungarise árak ceruzái fognak ilyen vastagon????
Na most melyik...?

D750+Tami 24-70..Nikon 70-200 f/2.8 vrII....Diablo3 Battletag: norennord#2734 Division 2 noren73

(#15573) dudika10 válasza need (#15572) üzenetére


dudika10
veterán

70-75 dodo? Hol?
Mo-n inkább 300 dollár körül van az áruk ahogy én nézem.

Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.

(#15574) racerx


racerx
őstag

Hali!
Van egy fölösleges nullkilométeres utángyártott sony hibrid (véletlenül rendeltem :) ) gumiharangkészletem (3 db). Beszerzési árért odaadnám ha kell valakinek.

(#15575) Bushmann


Bushmann
tag

Nekem is van, tegnap jött meg a február 2-án megrendelt fülbogyó csomag.
3 jött, abból 1 luissimo-é, a többit meg el lehet vinni :K

(#15576) Bici válasza d4nl (#15570) üzenetére


Bici
félisten

Szia!

[link]
Olvasd el a tartóstesztet, és a hozzászólásokat, azokból kiderül minden. :K

Üdv: Bici

Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html

(#15577) slfln


slfln
senior tag

Köszönöm a 'gratulációkat', de én a gombnyomkodásokon és a bankkártyám bepötyögésén kívül semmit nem tettem érte.
A dícséret és a gratuláció a Fischer Audio mérnökeit illeti, nem engem.

11-12 körül jönnek képek soksoksoksok.

Azért megnyugtatásképpen nem fenékig tejfel minden ezzel kapcsolatban se, de eddig a legjobb azok közül amit magaménak tudhatok. Mélyen szántó gondolatokhoz még nincs elég infom, de azon vagyok most is, hogy gyűljenek és legyenek :)

[ Szerkesztve ]

(#15578) slfln válasza (#15567) üzenetére


slfln
senior tag

A pillangós Ankit 3 hét múlva ér ide számításaim szerint Amerikából, bár még trackert sem kaptam a csomaghoz, fogalmam nincs mi lehet vele. Ahogy mondtam, majd jól lenyúlom pár órára és balettozok róla pár sort ide; csodát semmiképp nem várok :D.

Shufny: Lehet az én készülékemben van a hiba, de az Xcape továbbra sem tartozik a kiskedvencek közé és nem értem, hogy lehet hangminőségben 10% különbség köztük csak.
Nem voltak nagy elvárásaim a DBA-val kapcsolatban, de itt egyet értek 100%-ban a többi tesztelőjével. A részletek miatt már az első pillanattól fogva 'wow type' volt számomra.
A füles tele van élettel, mozgalommal, levegővel, az énekhangok torokból indulnak és formálódnak, szinte érezni ahogy elszakadnak a hangszálaktól, az összhatás sokkal jobban hasonlít a teljes méretű fejesekhez mint eddig bármi mással.
Ezeket, ha megfeszülök se tudom elmondani az Xcaperől. Komolyan kezdek gyanakvó lenni, hogy az enyémmel valami gebasz van. Vagy csak ennyire nem fekszik a mid-centric, középen felemelt szignatúra.

A B2-ről követem az írásokat, kíváncsi vagyok én is hogyan szuperál majd. A Fischer úgy néz ki rájött, hogy kevés amit adott kiegészítőként, így már nehéz lesz azzal érvelni, hogy a Brainwavzhoz több cucc jár. Az árkülönbség viszont már sokkal nagyobb tényező, remek verseny lehet belőle, kíváncsi vagyok ki távozik belőle 'győztesen' -ha élhetek ezzel a képzavarral.

[ Szerkesztve ]

(#15579) Cool Face


Cool Face
aktív tag

FLAC zenét szeretnék hallgatni Apple iphone 4-en. Esetleg a Xears Turbo Devices TDIII BlackWood jó választás lenne? Mindenféleképpen veszteség mentes zenék hallgatnék rajta.

(#15580) Shufny válasza Cool Face (#15579) üzenetére


Shufny
őstag

Ha már itt tartunk: Láttál te már listát, hogy az XB500 kb hol helyezkedik el? :D A fölöslegesen és nevetségesen kiemelt mély az nem megegyező fogalom a hangminőséggel. Ettől függetlenül talán a TD -nek is ki van emelve annyira. Ha nem lenne elég, akkor még mindig ott az Eterna, vagy az M31.

slfln:Minden azon múlik, hogy lesz-e különbség. Így már nem engedhetik meg, hogy hiány legyen a DBA-02 -ből. Egyéb esetben vagy leárazni kell, vagy bízni benne, hogy nem terjed a B2 híre. Egyébként a tok az szinte biztos, hogy a BW -hez is ez lesz. Oké, hogy nem annyira kényelmesen, de szerintem bele kell, hogy férjen. Az Xcape -re meg továbbra sem tudok mit mondani. Szerintem baromi részletes, és a V1 pláne kiegyenlített kéne, hogy legyen. Gondolom neked a prezentáció többet jelent, mint a legtöbbeknek. Nem hiszem, hogy baj lenne vele.

(#15581) slfln


slfln
senior tag

Jön egy pár kép:

EP-190 illeszték /1 - link
DBA-02 /1 - link
DBA-02 /2 - link
DBA-02 /3 - link
DBA-02 /4 - link
DBA-02 /5 - link
DBA-02 /6 - link
DTX100 /1 - link
DTX100 /2 - link
DTX100 /3 - link
Y-split - DBA/DTX - link
>>>--->
Ez nem ide való, de hátha nem csak nekem tetszik :B
Bónusz /1 - link
Bónusz /2 - link
Bónusz /3 - link

(#15582) zack válasza slfln (#15581) üzenetére


zack
nagyúr

Fullos kis csomagja van. :K

Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3

(#15583) válasza Shufny (#15569) üzenetére



őstag

PL50 volt betervezve, de mivel két hónap után sem tisztázódott mikor érkezik, beleugortam egy Xears-ba, és utána jött az M1. Így utólag nem is bánom, a tapasztalat szerzés miatt. Bármilyen jókat is írnak olcsó fülesekről, soha nem fog úgy szólni mint a drágább konkurens. Az meg egy marketig blöff "a hangja egy kategóriával feljebb szól" Ha igaz volna drágábban is adnák.
A B2-re Én is kíváncsi vagyok, elvileg a DBA02 szintjét kéne hoznia. Külsőre jobban is tetszk. A baj csak az, hogy két különböző hangzásvilágot képviselnek, és mind a kettőt magaménak érzem. Ezért nem tudnék dönteni. Ha meg lesz a B2-öd, javaslom vessétek össze egy teszt erejéig a DBA02-vel. Félő, hogy Slfln superlatius szavaít nehéz lesz űberelni.

[ Szerkesztve ]

(#15584) Shufny válasza (#15583) üzenetére


Shufny
őstag

Miféle marketing blöff? Azért nem adják drágábban, mert csak neten lehet rendelni a világ másik végéről. A többit meg leveszed a polcról. Szóval így simán jobban szólnak, mint rengeteg drágább konkurens. PL50 -et meg fogalmam sincs miért apróról akartál venni, amikor mp4nation -ön van, és még jóval olcsóbban is.

B2 -vel kapcsolatban a nagy kérdés, hogy vajon a kábelcsere mire elég. Sajnos én nem hiszem, hogy teljesen megegyeznek, szóval valószínűleg kiegyenlítettebb magasak miatt nyer a DBA-02. Egyéb téren meg kéne egyezzenek.

(#15585) zack


zack
nagyúr

Biztos van különbség a DBA és az Xcape között, de kicsit túlzásnak érzem az Xcape-ről alkotott véleményedet még mindig.
Bici is hallott már DBA-02-öt és Xcape-et is, de ettől még nem húzta le a sárga földig az Xcape-et, mert esetleg jobb a DBA.
Persze ez szubjektív, csak nagyon "kihallatszik", hogy az Xcape-et zsigerből gyűlölöd valamiért, pedig sztem te vagy az egyedüli Xcape tulaj, akinek nem tetszik amit hall.

Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3

(#15586) slfln válasza zack (#15585) üzenetére


slfln
senior tag

Komolyan mondtam, hogy lehet van valami gebasz az enyémmel.
Amúgy nem csak nekem tűnik olyannak amilyen.
Headfi-on ha nem csak a threadet indító ember véleményét olvasod, vannak ott hozzám hasonlóan méltatlankodó, értetlenkedő emberek.(Bocs lusta vagyok keresni meg linkelni, de ha belemélyedsz megtalálod.)
Elképzelhető, hogy kifogtam valami hajnal 2 körül készült szériát. :D
Egyszerűen nem lehet őket semmilyen téren egy szinten emlegetni. Ha az (én) Xcape(m) valakinek részletes, akkor a DBA extrém részletes lesz...
Nem gyalázkodok. Az hogy nekem nem tetszik az az egyéni szoc. problémám. Eltéríteni nem fogok senkit vásárlástól, mert már úgysem értékesítik. :U

(#15587) Shufny válasza slfln (#15586) üzenetére


Shufny
őstag

Ez megint mihez képest kérdés. Az Xcape -nél csak a K601 -em részletesebb itthon, és várhatóan annál részletesebb lesz a DBA-02/B2. Tehát én el is várom tőle. :) Egyébként a v1 -gyel kevesen elégedetlenek. Mellesleg továbbra sem számít minden vélemény számomra. :U A tieddel meg semmi baj nincs. Én jogosnak érzem a kritikádat, csak ez már tényleg szubjektív, hogy kit mennyire zavar.

(#15588) dudika10 válasza zack (#15585) üzenetére


dudika10
veterán

Te meg reflexből véded. Pedig tökéletes termék nincs. :)
Amiről senki nem ír rosszat hanem mindenki ajnározza azt nem is szabad megvenni, mert nem látott még szakértőt/kritikusabb felhasználót és lehet, hogy Te kritikusabb leszel a véleményüket leíróknál. Ha leírták, hogy miben rossz és miben jó akkor úgy állsz majd hozzá a vásárláshoz. :)

Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.

(#15589) válasza Shufny (#15584) üzenetére



őstag

Kizártnak tartom, hogy a hangjuk megegyezzen, ha erre gondoltál. Részletek és gyorsaság terén megközelítik egymást, de szerintem teljesen más lesz a hangzásviláguk.. Az AT mérnökei a kissé száraz fémes analítikus, Brainwavz pedig inkáb a meleg hangzást preferálják. A kábelcsere lehetősége legalább akkora előny, mint a fülilleszték. Ezzel együt egy újjabb kereskedelmi fogás a fogyasztókon.

Marketing blöfföt általános értelemben értettem - de ha már így felkavart - a Xeas-ról aszociáltam.

A B2-őt legalább úgy várom mint Te, kb 1hónapja tudok róla. Erősen BA párti vagyok, és most is PL50-et hallgatnák, ha tudtam volna mi a dörgés.

[ Szerkesztve ]

(#15590) Shufny válasza dudika10 (#15588) üzenetére


Shufny
őstag

Azért nyugodtan lehet olyan, hogy az árához képest semmi rosszat nem lehet elmondani róla.

Közben megérkezett a Miracle: [link]

A listán meg megjelent még pár érdekes füles: Earsonics SM2, Westone 4, Kozee E100, Kozee Infinity X1, VSonic GR07 illetve az adatlapján van Sony MDR-EX300, de nem tudom mióta.

: Értem, szóval ugyanazzal a driverrel, házzal, és kábellel abszolúte kizárt, hogy ugyanolyan legyen a hangjuk, amikor eddig csak egy magas csúcsban különböztek a Brainwavz kábellel. :U Meg hogy jönnek ide az AT mérnökei? :F

[ Szerkesztve ]

(#15591) slfln válasza Shufny (#15587) üzenetére


slfln
senior tag

A K601/701-nél részletesebb fejest nem volt szerencsém hallani idáig. Bonyolultabb lelkű egzotikumokhoz meg még nem volt szerencsém. Bár csak fél órát hallgattam a kettőt összesen és már jó régen is volt, hideg forrással és egy Yamaha erősítő fejeskimenetéről nem tudott igazán csillogni szegény. Arra tisztán emlékszek viszont, ahogy szinte ujjal mutogatta a részleteket /meg sajnos mutogatta a forrás hiányosságait és inkompatibilitását is vele/. Nem hiszem, hogy el fogja érni a B2/DBA azt a szintet, de nem fog messze puffogtatni tőle.

Most átjöttem az Xcape-re, a varázs szokás szerint elmaradt a DBA emelt, penetráló magasai után mégjobban érzem azt a megfoghatatlan tompaságot. Nagyzenekart hallgatva, olyan érzésem van, mintha mindenki egy sorban ülne velem szemben, nem szeret senkit kihozni elém, szóló részeknél sem terelődik a fókusz a kiváló hangszerre, marad mindenki a saját kis sávjában/seggén. Ezt még ki is bírnám ha az előttem ülők nem olyan szűkösen, behúzott vállal feszengenének egymás mellett. Ettől előjön az emlegetett depresszióm a fülessel kapcsolatban. Az üstdob bedurrantása után, ahonnan megindul a 'fortissimo' semmilyen emocionális töltetet nem hordoz; vékony. A zsúfolt részeknél szépen tartja a sebességet és nem tűnnek el a részletek, de unalmas... Sajnos nincs is kedvem tovább hallgatni...

zack: Nem kívánok tovább rugózni a témán, mert már eleget torzsalkodtunk szerintem felette. Ajánlom, hogy olvasd el Bici észrevételeit róla még egyszer és az én hosszú tesztemet. A rossz és jó pontok amiket említett, nálam is ugyanazok csak az én írásomban ez szélsőségesebben, nagyobb nyomatékkal, erősebb szavakkal, sokkal kritikusabban jelentkezett.

----
A GR-07-tesztet nagyon várom már. Az a biocellulózizé membrán izgalmasan hangzik. Az állítható szögű 'nozzle' meg gyanúsan. ClieOS képein a fémbizbasz szorító a csőben szintén nem túl bizalomgerjesztő. Joker tesztje után könnyen lehet nyomok rá egy order gombot. Érdekelne hogy szól egy vérbeli színpadi monitor. :U

[ Szerkesztve ]

(#15592) Peti66


Peti66
senior tag

Sztatikus Ribbont kérünk a fülbe :)) + 2x 45'-ban elhelyezett drive-t a széleibe :D
egyszerű neeem :DDD
Meg, fémet ne tegyenek mán a cső végibe a magasfrekik pontszerű sugárzása miatt :)
Egyik ostobább gyártó mint másik(klónoznak,de nagyon)

[ Szerkesztve ]

Pio 99r ,Alpi 3539,,,+mrv f407,,, 5' Focal acces,,Hivi dmo 50 közép dóm, Dayton rs 28 f- 4 reference magas...

(#15593) válasza Shufny (#15590) üzenetére



őstag

Bocsi Fischert akartam írni, de kiváncsi leszek kinek lesz igaza utólag. Meggyőződésem, hogy nekem. Amit ír az igaz, de semmi ráció nincs benne.

(#15594) slfln válasza Peti66 (#15592) üzenetére


slfln
senior tag

Ugye, hogy ez elég furán néz ki? :D Hú meg ezüst kábel! Már csorog a nyálam :D Szipppp :DD
>>>link<<<

[ Szerkesztve ]

(#15595) dudika10 válasza Shufny (#15590) üzenetére


dudika10
veterán

Na de ha valamiről leírják, hogy milyen akkor azt nem az árához képest írják le, vagy nagyon rosszul teszik ha így írják le.
A végre oda lehet tenni, hogy az árát nagyon megéri, ennyiért nem lehet jobbat kapni ...
De ha azért nem írja le azt, hogy "kegyetlen szar a basszus" mert egy 2 dolláros fülesről van szó akkor azzal a leírással ki lehet törölni.
A 10 és 1000 dolláros fülhallgató árhoz viszonyított leírása tök ugyan úgy nézne ki, pedig nagyon messze van a hangjuk.

Cool Face: hát ha nálad a basszus mennyisége határozza meg, hogy egy füles milyen jó vagy milyen rossz... :P

[ Szerkesztve ]

Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.

(#15596) Cool Face válasza Shufny (#15580) üzenetére


Cool Face
aktív tag

Az Etrena vagy az M31 annyival jobb hogy megéri az azt a plusz pénzt? Én egyiket sem ismerem nagyon.

(#15597) Shufny válasza (#15593) üzenetére


Shufny
őstag

Miben nincsen ráció? Hogy két, azonos OEM -től származó termék alig tér el egymástól? Hát ez tényleg teljes képtelenség.

Cool Face: Miféle plusz pénzt? Több mély van bennük, téged meg más nem érdekel. Azért írtam ezeket. Amúgy legtöbben az Eterna -t tartják a legjobbnak, aztán a TD legalul meg az M31, de az utolsónak van a legtöbb mélye. De az XB500 -nál mindegyik olcsóbb, és jobb. (bár ugye fejhallgatóknak bizonyos tulajdonságaival nehéz, vagy nem is lehet versenyezni, de pontosabbnak tekinthető a reprodukciójuk)

[ Szerkesztve ]

(#15598) Peti66 válasza slfln (#15594) üzenetére


Peti66
senior tag

Hát komolyan mondom, ilyenkor a rosszullét fog el :W
Ki a franc tud, ilyen gányt összehozni :Y
Ezüst kábelt, ha jók az emlékeim, valamikor a magas hiányos hang fosókhoz ajánlották :K

[ Szerkesztve ]

Pio 99r ,Alpi 3539,,,+mrv f407,,, 5' Focal acces,,Hivi dmo 50 közép dóm, Dayton rs 28 f- 4 reference magas...

(#15599) slfln válasza Peti66 (#15598) üzenetére


slfln
senior tag

Vsonic GR-07 a neve. ClieOS listáján SQ alapján most első!
Sajnos ő is ár/érték alapján mozgatja a cuccokat a listáján.
Lehet, hogy pont a szűrő szorítógyűrűje miatt szól ilyen katányul! :DD Nemsokára meglátjuk Dzsokinak mit mutat a szerkezet :D

[ Szerkesztve ]

(#15600) Cool Face válasza Shufny (#15597) üzenetére


Cool Face
aktív tag

Xears Turbo Devices TDIII BlackWood-hoz képes plusz pénzt. Nekem nem feltétlenül kell olyan amiben nagyon sok a mély csak kiemeltem, hogy az nem rossz... A lényeg hogy nagyon szépen szóljon tömörítetten audioval és ne 1000 dolláros kategória legyen

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.