Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kleroo
veterán
úgy látom elég nagy cx300as oltás van itt.
fél-egy éve még az volt az ász. Én teljesen meg vagyok vele elégedve.Szerintem sokan túlzásba viszitek a cx95 ajnározását.Mintha az egyik egy utolsó fosrakás sokol rádió tartozék lenne(cx300); a másik pedig a fülhallgatók netovábbja.
vettem én is cx95-t, a kíváncsiság miatt. Szebben szól.Teltebb, élettelibben.De alig marad alul a cx300.
creative zen microm van, ami hangminőség terén magasan van. és a zenéim nagy része 320kbps-es.szóval előjöne a nagy különbség. aki meg ezt pc-vel használja.....az meg..lol.
mindenesetre aki brutálisan jó fülhallgatót akar, az vegye meg a cx300at. a cx95 jobban szól, de csak akkor hallod meg hogy jobban szól, ha kiadtál érte 14k-t.ha csak a haverod adná kölcsön, inkább még a cx300 erejét fitogtatnád.
Ezt muszáj volt leírni. Mert már olyan hangnembeli különbség van itt, hogy nem bírtam nézni.
Én is inkább a cx95-t használom, de nem hiányozna, ha a kezemben lenne az a +ZS amivel többe kerül.Ki milyen fejhallgatót használ egyébként?
[ Szerkesztve ]
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
Sziasztok. Szerintetek megéri egy cx300ast lecserélni egy cx500ra?
Pontosabban: 7 ezer forintért tudok cx500at szerezni. de a cx95-öt néztem ki magamnak.de azt nem tudok csak 14ért.A cx500 megközelíti a cx95-öt?
és érdemes belefektetni ennyi pénzt, hogy a cx300at lecseréljem?Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
Értem
akkor 7ért megveszem a garantáltan eredeti cx 500at
valakinek van cx300ból és cx500 ból is 1-1?
kiváncsi volnék mekkora különbség van a 2 között.Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
Válaszolok magamnak
A cx500 semmiben sem jobb különszedve. egész egyszerűen összességében sokkal jobb zenei élményt nyújt. A cx300 is fülkárosító mélyet adott. a cx500 viszont teltebb (és legalább ugyanolyan hangos. élményben mindenesetre sokkal pengébb.A bolti árkülönbözetet viszint nem éri meg sztem. 8k vs 14k. ennyivel nem jobb(bár tapasztalataim 0 perces cx500al és 1éves cx300al vannak, szóval biztos nőni fog még a különbség)
És végül 7kért jutottam hozzá. a fake cx500 összehasonlító oldalakon sok hasonló dolgot találtam az enyémmel, de azt mondom, hogy ha ez hamisítvány, akkor mindent így hamisítsanak (kötve hiszem hogy az, hisz akkor még a cx300 közelében se lenne)Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
válasz Mr. Teddy #5220 üzenetére
Leginkább a csomagolás furcsa. Valahogy kettő között van. Vagy tökéletes a fakeből,
vagy egy árnyalatnyival gyengébb a sennheiseréktől.
De én azt mondom, hogy a cx 300 mélyei füldurrantóak, és magasai is kellemesek.
Ehhez képest a cx500 mélye db-ben sztem nem erősebb, de teltem, és erősebbnek hat, ergo JOBB(a többért sztem már perelni lehetne halláskárosodáért )
És maga a zeneisége sokkal jobb. sokkal dinamikusabb élettelibb a hangzás.
A cx300 már egy elég magas szint. Ezért nem írtam hogy hűű bázze hát ez 1000x jobb(cx500),hanem hogy igen mégtovább csiszoltak a hangzáson. És mindezeket a tapasztalatokat 0 perces cx500al alkottam. ha bejáratódik tuti még jobb lesz.
A bolti 15 ezer forint nevetséges érte. majd sztem 1ik napról a másikra leviszik 11-12re. az már reálisabb a cx300-al szemben.Bár ha tovább elemzem:
cx300= csak egy füles+3pár dugasz
cx500=egy jobb füles+4 pár(spécibb) dugasz+csipesz+beépített hangerőszabályzó+bőr tok+felcsévélő gumi.(szerk: tehát nem azért 2x drágább mert 2x jobban szól)
namármost ezek gyártási költségben olcsók, de tuti nagyon megnyomják az árat.
tehát így már érthető a nagy árkülönbözet, hisz rengeteg tartozék is jár hozzá.De ettől függetlenül lehet hogy fake(annyira engem sem győzött meg, látnom kéne 1 tuti eredetit is) de jóval jobban szól minden tartományban mint a cx300. MEGÉRTE
[ Szerkesztve ]
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
Szerintem ezt összegezhetjük:
Best buy: cx55:hangszeres zene kedvelőinek(a hangsúly a minőségen)
cx300:Erősebb basszus a magas rovására.
koss plug: ezt csak azért írtam ide, hogy NEHOGY bárki is ilyet vegyen.
kb cx300as basszus, de NINCS magas hang. egy szarrakás.
Top kategória:
cx95: a cx55 továbbcsiszolt bátyusa, irreálisan nagy felárért
cx500: a cx300 bátyusa, szebb magasak, teltebb basszus, irreálisan nagy felárértSzerintem irreálisan nagy felárat kérnek a nagyobb tesókért.Néhányan eltúlozzák élménybeszámolóikat.igen jobban szólnak, de ha ugyanazt a zenét többször meghallgatod az egyikkel, majd rögtön a másikkal, csak akkor hallod.A 6-8 ezres különbséget, én a lejátszóra költeném, hisz az ilyen inear fülesek pl nagyon háklisak az alapzajra, ami az olcsóbb lejátszók ismérve....
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
Ne haragudj, de szerinted hány link lehet ebben a topikban, vagy a kérdésednek megfelelő topikban: sennheiser fülesek, ami a fake és eredeti cx300at hasonlítja össze képekben.
most én vagyok a szemét, mert nem szemetelem a topikot, azzal hogy 20percig gépelgessem a különbségeket, ami legalább 10x be lett már linkelve, és mondjuk 100 hsz erről szól.
vagy te, mert nem vagy hajlandó arra használni a fórumot amire van.
kb 1 perc alatt megtalálnád.
és azért írtam, hogy használd a keresőt, mert azt hittem hogy nem vágod a dolgot.
de fanatikus tagként csak ismered.
[ Szerkesztve ]
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
Barátnőmnek szeretnék karácsonyra jó kis fülhallgatót venni, és olcsón tudok creativot szerezni.
ep630 és ep635
a 630ról tudom hogy kb uanaz a hangszórója mint a cx300nak, csak lazább a minőségi rosta így lutri h milyen lesz.
de a 635öt nem ismerem. ti melyiket ajánlanátok?
viszonyítási alapom. cx300 cx500, ep480Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
5277?
ep630 mekkora előrelépés egy sony gyári füleshez képest(nvz 436 asszem)
megközelíti a cx300 minőségét?Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
Egyes! leülhetsz
Átérzem a tapasztalatod. Biztos valami ratyi gyári fülest cseréltél erre. Amihez képest szigetel, és erős mélyeket ad. Csakhogy nem lehet eq-val magasokat előcsalni. Legalábbis a magas nem pont azt jelenti hogy feltolod a 16khz-es csúszkát a magasba és élvezed hogy szét sistereg az agyad. Hallgass meg egy normális fülest. Megérted miről beszélek.
Emberek akik dilemmáznak: A koss plug egy fosrakás!! kizárólag drum&bassre lehet ESETleg megvenni.De igényes fül ott is szereti a szép magasakat.Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
válasz Daffchy #5553 üzenetére
Nem is hallottam erről a fülesről.
Én azt tudom mondani, hogy a cx300 elég kellemes kis füles.
Mostanság sokszor szidják, de szerintem azért már elég magas szinten van, nem fogsz csalódni benne. kivéve ha eleve nem passzol hozzád az inear felépítése(vagy esetleg nem tudod normálisan berakni )
Bár ha jó áron tudsz cx55-t akkor talán az a bestbuyHodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
válasz maszekember #5631 üzenetére
Hogy dugod a füledbe?
Én is találkoztam már vele. tényleg frankón szól. de engem spec a külseje elrettent....Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
Sziasztok!
Nekem az az infóm,hogy a cx300II-ban ugyanaz a driver van mint a cx500-ban,és kb ugyanúgy szól.
Volt eddig cx300am,és cx500(eltűnt).Nem volt közöttük ordenáré különbség.
Szóval van itt tapasztalata valakinek?mert visszaolvasva csak teszlinkeléseket láttam,de azokban nem hiszek,hanem egy user tapasztalatában inkább
cx300II-at 5500ért kapnék, cx500at 7500ért.Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
válasz picur220 #8295 üzenetére
Mi bizonyítja hogy nem?
Egy megbízható embertől tudom,aki jártas a sennheiser fülesekben.
Sztem van benne ráció. A cx500 kifutó széria.PH-n kívül máshol kb nem is találkozom vele.
A cx300II pedig szintén nem hiszem hogy hosszú életű lenne,hisz maga a cx300név már régi,és max 1 rókabőrre elég. Így a megmaradt cx500 drivereket a cx300 nevével jó áron el tudják adni, s nem kell hozzá adni a sok kiegészítőt/featuret.
De mindenki jól jár így
Én azértis tudom elképzelni,mert a cx500 és 300 között csak kis különbségek voltak(sőt...)
Bár ano megállapítottam,hogy én vmi extra cx300asra tettem szert,mert haver 2,5mm-es cx300-a rosszabbul szól. mintha egy másik,gyengébb típus lenne(egyik sem fake,szaküzletbl vannak)Na mindegy. jól el elmélkedtem
Valakinek van cx300vs cx300II
vagy cx300II vs cx500 tapasztalata?[ Szerkesztve ]
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
válasz Falconer #8297 üzenetére
Szakboltban hamisat? Nofene :S
A drivert nem biztos hogy a sennheiser gyártja.
A cx300-ét pl nem ő gyártotta.SZóval lehet külön raktáron.
De ebben is van igazság,hogy minek lenne több driver. De az is lehet hogy túl nagy falat lett a cx500 a sok +featurrel,és kevesen vették.Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
válasz szakibá... #8299 üzenetére
Ezt az én tapasztalatom is alátámasztja,hisz a cx300 és 500 között nálam épphogy volt különbség(ha rögtön cserélgettem őket percekig,akkor pirinyó különbségeket hallottam....
(remek cx300ast foghattam ki)Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
válasz Falconer #8303 üzenetére
Hát a birka szó azért túlzás.
Én ha tutira akarok menni,akkor bemegyek egy mediamarktba/saturnba,és kipengetem a sok-sok zs-t de legalább tuti eredeti.Szóval azért erős lebirkázi az így gondolkodó usert.. :S
De ez szánalmas ha tényleg bizonyíthatóan igaz. .
Ti tudtok valamit ezekről? cx980 meg valami cx8**?
Láttam pár helyen árulni. Ez az új cx zászlóshajó cx95 helyett?(tényleg azzal mivan?)Solicidium:
sztem ez csak a cx300-400-500 trióra vonatkozik/kozhat[ Szerkesztve ]
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
Megőrülök ettől a sok fülestől .
CX300-CX300II
CX400-CX400IIFranc se tudja melyiket vegye az ember.
A cx400II a legtöbb ph-kollégánál a legdrágább(cx500nál is)
VAn olyan jó szerintetek?Ez is szétszedhtető kábellel rendelkezik?Mert az előny lenne ha netán az 5800val hajtanám.(egyébként creative zen microval hajtoma kicsikéket.Ajánlom mindenkinek,frentekius minőség,bombasztikus hangerő,és pl 98 jel/zaj arány ;az utolsó jó creative mp3ak egyike)Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
Hali!
Megvicccelnek engem a fülesek.
2.!!!!!!! CX500am ment tönkre magától
kicsit csalódtam a sennheiserben.
Most már tovább akarok lépni cx500ról.
Azóta elég sok új versenyző jelent meg. Valaki ismeri a CX870 CX880 CX980 valamelyikét?
vagy mi megfizethető kategória ami előrelépés?Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
válasz mhorvat #10956 üzenetére
Igen, mert én balszerencsés vagyok.
Ha valamiből van szériahiba,nekem biztosan az jut. ha valahol valami gigszer van 10évente,biztos én vagyok közben az ügyfél......És nagyon elégedett vagyok a hangjával,szigetelésével,komfortjával
Fura hogy senki nem tud semmit a mostani drága CX-ekről. Anno nagyon kente vágta mindenki a Cx400-cx500-cx95 dolgokat,amikor még 15k,vagy drágábbak voltak.
[ Szerkesztve ]
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
Hajhó
Na most lesz több időm fülest vadászni. A cx500 hangzása nekem tetszett.
Minden zenét hallgatok.kivéve rap-et,meg 90es évek slágermuzsikáit.rock-dance-trance-proghouse-klasszikus-instrumentális,caramel
tudnék tűrhető áron CX400II-t szerezni,valamint tűrhető áron,de jóval drágábban Soundmagic PL50
Jó füles ez a soundmagic?
5800-ról,valamint creative zen microról hajtom
[ Szerkesztve ]
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
Köszönöm a sok választ. Közben többfelé jártam,és tényleg a PL50 nem a legjobb választás a cx500 után(ha a cx500 tetszett)
Azonban egyre jobban tetszik a XEARS TD100 II
És ahogy látom themebuildernek van elég kellemes áron. A valós ára tényleg 27ezer Ft?
Mert ahogy felmértem a vélemények alapján gyakorlatilag ugyanazt nyújtja mint a cx500,csak mindenhol rátesz még egy hatalmas lapáttal.
Egyetlen problémám,hogy a sennheiserek baromi jól is néztek ki
De sebaj.Szóval váltott már valaki Cx400/500ról erre a xearsre? Mert ha sokkal jobb,akkor talán beruházok (cx500at tudnék 6,5kért,és cx400II-t 3k-ért)
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
válasz mhorvat #11402 üzenetére
Úgy néz ki énis veszek
Mert valamit muszáj vennem,és már 2 cx500 ment tönkre.... Most már feljebb lépnék minőségben. Ez biztos jobb,csak kérdés mennyivel
De kicsit várnom kell,így én potenciális olvasód leszek(mondjuk azt meg ember nem tudja hogy a sennheiserek hogyan viszonyulnak egymáshoz. cx500 vs cx400II )
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
Akkor le voltam maradva
szerk: jaja! anno én voltam az isten a suliban hogy van egy Cx300asom(2006 környékén). Eszméletlen nagy pukk volt az akkor. Egy tininek pedig más nem is fontosabb,mint hogy mennyi mély van benne
[ Szerkesztve ]
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
Azért olcsó,mert már törzsvásárló vagyok,és 1x már ki lett bontva. 100% eredeti
HPM 70et énis hallgattam (jött oda egy srác,hogy az bizony leveri a cx300amat,meeerhogy soookkkall dúúúvááább a mélye(ilyen tipikus "hozzáértő" )
Borzalom. Puffogús ultraerős mély(cx300nál erősebbnek tűnik,de gyengébb)
És minden más tartomány teljes hiánya.Eq-ban minden magas hang csutkára fel. Így valahogy szólt,de döbbenet fosul.
Az a füles egy tipikus parasztvakító "hűdejó a mélye" cucc volt. És a sok buta imádta is....Hamisítás:
Hozzám véletlenül került egy hamis cx500. csak később tűnt fel.
DE!!! A Cx300nál egy hangyafingnyit szebben szólt. (akkor jöttem rá,amikor vettem a következő cx500at,hogy nem egészen ugyanaz a 2.)
hangzásban a hamis 500 félúton van a cx300 és cx500 között.
Szóval szerintem is jók a hamisítványok is(és ez nem mai sztori)[ Szerkesztve ]
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
Nem keserítesz el. Jól összebarátkoztam a sráccal.
Már 2éve ismerjük egymást.
Jött neki egy rossz szállítmánya,ami azóta kiderült(ekkor kaptam a hamis de kiválócx500at)
És kárpótlásul adta volna olcsón,a 100% eredeti,egyszer kipróbált cx400II-t.
Csak ezt nem akartam ilyen hosszan levezetni,mert senkit nem érdekelmhorvat majd megmondja a frankót pár nap múlva tűkön ülök
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
Az tény hogy nagy kavarás van.
Jól bejött ezeknek a fake-gyáraknak a biznisz.
Bár egy sennheisertől elvárná az ember,hogy hamar lépjen erre valamit......Egyébként a forrásom megbízható
Csak 1 rossz szállítmányt kapott,de azóta már tuti eredeti cuccai vannak.Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
SACD-t csak minőségromlással lehet rippelni.
DVD-audiot leeht normálisan másolgatni.
Ajánlok 1 tesztet: konvertáld le 44/16ba, és úhy hallgasd meg mindkettőt.Egy másik fórumban én váltig állítottam hogy könnybevlábad a szemem a 96/24 és jobb zenéktől,annyival jobbak.--Éveken át gyűjtöttem a legminőségibb DVDA anyagokat(rengeteg ilyen anyagom van már biztos forrásból)--
De ott sok hozzáértő kioktatott,és végül hinnem kellett nekik,mert a vakteszten elvéreztem....Jó,persze van előnye,de csak jelzem,hogy nem olyan nagy.
Hodor. Hodor? Hodooor!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Debian GNU/Linux
- Premier előzetesen a Metro Awakening
- A fából készült műhold a jövő, a SpaceX-nek is ajánlanák
- TCL LCD és LED TV-k
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Hisense LCD és LED TV-k
- Háztartási gépek
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Total Commander
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest