Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:52:58

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#2751) Parci válasza arn (#2733) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

Fujinál is létezik az X-T1-re a standardnál nagyobb gyári szemkagyló, úgy hívják EC-XT L

http://www.fujifilm.com/news/n140416.html
http://www.bhphotovideo.com/c/product/1046759-REG/fujifilm_ec_xt_l_x_t1_extended_eyecup.html

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#2752) Stauffenberg válasza Parci (#2750) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

Mondjuk genyaság lenne ha csak a következő gépekben jelenne meg a wi-fi remote control funkció, amit a mostani is tudna ha megkapná firmware frissítésben. De félő, hogy ilyen jellegű gondoskodásban csak azok részesülnek akik 300k felett költenek gépre... :D

Azért nekem is lenne kívánságlistám, hogy mit szeretnék látni az új modellben vagy akár a jelenlegiben FW update-ben:

1.) Hibrid AF rendszer (alap, ez lenne a legfontosabb, nem is gondolom, hogy kihagynák)

2.) Wi-Fi Remote Control (szerintem ez is lesz, de bízom benne, hogy firmware frissítéssel jön a régiekre is)

3.) Ilyen gyönyörű és nagy felbontású kijelzőhöz igazán társulhatna kevesebb fénynél is magas frame rate, sajnos pont olyan mint az X-E1 elektronikus keresője... már szürkületben képes szaggatásba átmenni (elvileg ennek sincs akadálya, hiszen az X-E2 és az X-T1 sokat javított ezen)

4.) A memóriakártya foglalat igazán kerülhetne oldalra és nem az akku mellé, ráadásul túl mélyen van, éppen csak körömmel rá tudok csípni a kártya végére és úgy kihúzni (ennek nem sok esélye van, eddigi tapasztalatok szerint a váz design nem nagyon szokott változni modellről-modellre)

5.) Az akkut záró fedél sima reteszes rendszerű, engem idegesíti, hogy a nyitó pöcökben nincs rugó... ha idővel elkopik, nincs mi a helyén tartsa.

6.) Vagy a videózáson javítsanak sokat (ha a minőségen nem is, de legalább lehessen használni a focus peakinget és a manuális expozíciót... jelenleg egyik sincs, pont olyan béna, mint mobillal videózni), vagy ha marad minden a jelenlegiben, akkor tökéletesen semmi értelme a videó rögzítés indítása gombnak, alakuljon át Fn gombbá vagy lehessen ezt is programozni (ez is jöhetne FW update-ben az X-A1/X-M1-re).

7.) Lehessen lockolni az Fn gombokat, értem ez alatt, hogy jelenleg ha hosszan nyomva tartom, akkor felugrik a funkció hozzárendelés menü, én viszont jobban szeretem ha nyomva tarthatom az Fn gombot és a tárcsával váltom az opciókat (pl: ISO állítás), jelenleg ez úgy néz ki, hogy csak megnyomom és feljön egy buborék, tárcsával ráállok amire szeretnék, majd leokézom. Ezt nem csípem, lassít. (Ez is jöhetne a mostanira FW update-ben)

8.) A beépített vaku kompenzációja csak menüben kotorászva érhető el, nem is értem miért nem lehet Fn gombra programozni, ez azért elég fontos tud lenni. Főleg kisebb nappaliban, mennyezetről derítve bőven elég a fénye, de a kompenzáció jól jönne ha gyorsan elérhető lenne. (Szintén akár a jelenlegire).

9.) ÉRINTŐKÉPERNYŐ !!!!4!!!44!!!! Ez a váz egyszerűen sóvárog az érintőképernyő után. Ennél könnyebb és egyszerűbb AF mező kiválasztó módot nehéz kitalálni... télen kesztyűben meg ott vannak a fizikai gombok mint eddig. Na meg így könnyen kirakható lenne a képernyőre még egy-két extra funkció, de a Q-menüben kotorászást is megkönnyítené.

10.) Apropó Q-menü. Miért nem lehet testre szabni mi legyen benne? Nem is értem.

Most így hirtelen ennyi jutott eszembe. Látszik, hogy a többség jöhetne simán a jelenlegi modellre, meg az AF-rendszer és az érintőképernyő kivételével egyik sem újdonság, inkább "hibajavítás" vagy kifelejtett funkciók pótlása lenne.

(#2753) arn


arn
félisten

az omd elott en is nagyon vagytam az erintokepernyore, aztan szinte nem is hasznaltam. a fizikai gombok mindig jobbak lesznek (dedikalt gombok detto).

en pl szivesen latnam az omdnek azt a funkciojat, hogy a kurzorral kapasbol a fokuszmezot allitom. egy csomot hasznaltam statikus temanal. ott sem volt alap, de be lehetett allitani.

no meg az ibis :)

[ Szerkesztve ]

facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld

(#2754) Stauffenberg válasza arn (#2753) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

Én több érintőképernyős gépet is megkóstoltam már. Ha jól ki van találva, akkor az nagyon sokat tud dobni. Egyik nagy kedvencem a Canon EOS 650D volt (nem saját, de nálam volt pár hétig), mely a 600D-hez képest tökéletesen semmiben nem változott, csak az érintőképernyőben. Na ez simán kiváltott egy második tárcsát és még vagy három Fn gombot, mintha egy kategóriával magasabb gép lenne (pl. 60D). Én imádtam, mert csak ráböktem a képernyőn valamire (pl: blende, záridő, ISO, stb) és a tárcsát tekerve rögtön állította. Így egyetlen tárcsával három-négy dolgot is lehetett állítani manuális módban. Nem beszélve az AF mező váltásról, csak oda böktem a képernyőn valahova és kész.

Persze amelyik gépnél bőven van kezelőszerv (egy OM-D vagy X-T1 esetében azért van), ott ez kevésbé kritikus, bár AF mezőt ezeken is képernyőt tapicskolva váltanék leginkább. Nem beszélve a fotók visszanézéséről, ahol a belenagyítás és a nagyított képen barangolás is egyszerűbb, pont mint a mobilomon.

(#2755) Stauffenberg válasza Stauffenberg (#2752) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

Még a szaggató élőképhez tenném hozzá azt a anomáliát, hogy számos esetben még kevés fénynél is kinyögi a szemnek kellemes 48-60 fps körüli tempót. Például fókuszálás közben vagy bizonyos menükben kotorászva (ami nem takarja ki a képernyőt, csak oldalt beúszik, de közben látod a képet).

Szóval számomra teljesen érthetetlen, hogy ha a fényképezőgép amúgy képes kevés fénynél is tartani a képfrissítés sebességét bizonyos helyzetekben, akkor miért nem megy ez mindig? Engem az sem érdekelne, ha egy rosszabb minőségű, zizisebb képet látnék, még mindig kevésbé bosszantó, mint a szaggatás. Vagy legalább menüben lehetne váltani a LiveView beállítások között "Performance" és "Quality" módok közül. Lehetne akár a napfény mód mellé betenni egy éjszakai módot (minőség le, jelerősítés fel, szaggatás nyista).

[ Szerkesztve ]

(#2756) arn válasza Stauffenberg (#2754) üzenetére


arn
félisten

errol van szo :) jo ergonomianal a fizikai gomboknal nincs jobb.

facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld

(#2757) Stauffenberg válasza arn (#2756) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

Nem azt mondtam, hogy nincs jobb, egy jó ergonómiát is jól ki tud egészíteni az érintőképernyő. Inkább legyen még ha nem is használod, mintsem ne legyen, de hiányozzon.

Nekem azért hiányzik az X-A1-ből. Ennek a váznak igazán jót tenne, meg ez egy olyan fícsör amire jellemzően buknak azok a népek akik ebben a kategóriában keresnek gépet. Több eladott belépő váz azt is jelenti, hogy nagyobb eséllyel kapunk olcsóbb objektíveket is később. :)

(#2758) MC Pite válasza Stauffenberg (#2754) üzenetére


MC Pite
veterán

Használtam nem egy tapis gépet, de számomra béna hogy kukucskálok a keesőbe, és tapizgatom a kijelzőt közbe, nem jó, majdnem jó, mostmár odatapiztam ahova akartam. Van én vagyok béna, de nyilakkal jobban szeretem. De sokan hiányolják, azt vágom, csak hogy hogy használják keresővel, azt nem.

A belépőknél jobban húzna a tapi, az tény (E-től fölfelé nekem nem igen hiányozna).
Az XC-től olcsóbbak szerintem nem jönnek, és valószínű fix sem. Úgy rémlik a sigma viszont rámozdult...
Plusz ha a fuji fejével gondolkozol és nem beragadt balfasz magyar árakból indulsz ki, akkor amennyi a 35ös meg a 60nas (meg a 27es) amellé nem biztos hogy megéri már baszakodniuk olcsóbb fixekkel.

[ Szerkesztve ]

<ELADÓ: Pixel8HibridTok> Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html

(#2759) Stauffenberg válasza MC Pite (#2758) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

Te szoktad vakon tapogatni az okostelefonod?

Nyilván egy fényképezőgép képernyőjét sem úgy simogatja az ember, hogy közben a keresőbe bámul. Meg már a felvetést sem értem. Leírhatnád, hogy melyik fényképezőgép engedi, hogy a szemedhez emelve (mikor amúgy is kialszik az LCD képernyő) tudd tapogatni a képernyőt.

Meg ugye nem is arról van szó, hogy a hagyományos kezelőszerveket váltod ki érintőképernyővel, hanem azokat kiegészíted.

(#2760) jjeahh válasza Stauffenberg (#2759) üzenetére


jjeahh
nagyúr

"melyik fényképezőgép engedi, hogy a szemedhez emelve (mikor amúgy is kialszik az LCD képernyő) tudd tapogatni a képernyőt."

panasonic g5, g6 asszem :D tud tapipadként funkcionálni

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#2761) Stauffenberg válasza jjeahh (#2760) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

Hát ez csodálatos. G6 volt a kezemben, de eszembe nem jutott volna vakon tapogatózni. :D Ha van is rá lehetőség, nem gondolom, hogy ez a jellemző felhasználási mód. Gondolom Pite sem úgy jár az utcán, hogy a kapuból kilépve a szeméhez emeli az EVF-et és amíg haza nem ér, addig le sem veszi. :)

(#2762) teophilus


teophilus
csendes tag

Üdv!

Két hete lettem BOLDOG tulajdonosa egy XE-1 + 18/2.8 + 60/2.4 szettnek - remélem, hogy a héten meglesz a 35/1.4 is. Előtte évekig Canon 5D (I)-em volt szintén fixekkel. Ennek függvényében is a képminőség meglepően jó, mi több, kiváló, a kezelést, a használhatóságot pedig egyszerű volt megszokni, sőt most már nagyon szeretem pl. a "kivezetett" rekesz- és záridő állítást. A hordozhatóság meg egyenesen ajándék (mind méretben, mind súlyban sokat nyertem).

Eddigi egyetlen számomra érezhető és számító kompromisszum az AF _viszonylagos_ lassúsága. Hobbistaként és általános célra használva, szerencsére ez orvosolható egy kis odafigyeléssel és tudatosabb jelenléttel. Kíváncsi vagyok, hogy milyen érzéseket és tapasztalatokat hoz a tartósabb használat. Anno, az X-Pro1-nél volt az egyik tesztben, hogy "lelke van". Valahogy én ezt érzem az X-E1-nél is. Nagyon eltalált rendszernek tűnik ez nekem.

Próbáltam itt visszakeresni, de nem találtam arra információt, hogy a fekete színű objektíveken normális-e, hogy viszonylag könnyen kopik, sérül a festés pl. a rekeszállító gyűrűn? Akár objektívcserénél, táskába/ból be/kivételnél.

Köszönöm. Minden jót!

Péter

(#2763) arn válasza teophilus (#2762) üzenetére


arn
félisten

Hiaba fem, szvsz serulekenyebb, mint a muanyag. Az ujabb vazak gyorsabbak.

[ Szerkesztve ]

facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld

(#2764) MC Pite válasza Stauffenberg (#2759) üzenetére


MC Pite
veterán

...mit nyersz a tapis fókuszponttal ha elemeled a fejedtől ezért a gépet? Evf mentesnél oké, de evf-es vázaknál elemel, komponál, odabök... Gondolom akkor így is exponál, vagy ha nem; szemhez vissza (hogy rendesen lássam az adatokat, hisztogrammot, ne csak sejtsem napsütésben) megint komponál és expó.
Nekem egyik sem életszerű, a tükrösöknél megszokott módszert szeretem, számomra az a gyors és kényelmes.

De elfogadom hogy valaki tapisan jobban szereti (telefonomon úgy használom) - csak _fényképezőnél_ ennek nem nagyon látom a létjogosultságát.

teophilus: nem jellemző, a használt obikon sose láttam még kopást (nyilván bizonyos használtságtól kopik az eloxált réteg, de nem gyorsan). Ha új/fiatal, kérdezd meg a fujit, lehet hogy cserélik, elég jók a szeviztapasztalatok.

[ Szerkesztve ]

<ELADÓ: Pixel8HibridTok> Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html

(#2765) Stauffenberg válasza MC Pite (#2764) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

Hol írtam olyat, hogy a tapis módszer 100%-ban kiváltja a fizikai kezelőszerveket? Másrészt meg pont ez a jó a két módszer átjárhatóságában, ha kell használod, ha nem kell nem használod. Ennél liberálisabban nem tudom megfogalmazni.

De én vagyok a hibás, elfelejtettem, hogy a te gépeden nem lehet kihajtani a kijelzőt. Így nehéz lehet elképzelned, hogy léteznek fényképezőgépek amiket lehet mondjuk csípőből, földközelből, fej fölé emelve is használni és nem mindig tapad az ember egy kukucskálóra.

(#2766) OTika


OTika
aktív tag

Nem lenne rossz ha az X30 1" szenzorral készülne.

(#2767) arn


arn
félisten

az franko lenne :)

facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld

(#2768) Mr.Csizmás válasza OTika (#2766) üzenetére


Mr.Csizmás
félisten

mellé a frankó 24-100 (120?) üvegezéssel. :K

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#2769) arn válasza Mr.Csizmás (#2768) üzenetére


arn
félisten

jah es 1.4tol induljon persze :D

a vegen talicska kell hozza.

[ Szerkesztve ]

facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld

(#2770) OTika válasza Mr.Csizmás (#2768) üzenetére


OTika
aktív tag

28-112/2.0-2.8 jó ez az üveg
Azé lehetne 24-xxx :DDD

(#2771) Parci válasza OTika (#2770) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

nagyon remélem, hogy az x30 24-120/2,0-2,8 lesz, hasonló minőségben, valami ütős szenzoron, ütős evf-fel. akkor meg is vettem.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#2772) Stauffenberg válasza OTika (#2770) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

Csinálhatnának egy X100 minit is. :D

- 1" szenzor
- ekv. 35mm f/1.4 objektív
- Hibrid átnézeti kereső

Lehetne felőlem ugyan olyan árban, mint a zúmos verzió és lehetne annyira kompakt, hogy zsebben simán elférne (az X100 azért dundibb annál). Jópofaság lenne.

Még így MILC mellé is simán vennék kompaktot ami tényleg kompakt, csak nekem a zoom nem kell, inkább egy jobb minőségű fix. Úgy akarom használni, mint a mobilom:

1.) Zsebből előkap
2.) Kattint
3.) Zsebbe visszacsúsztat
4.) Sétál tovább

A mobilomat nem azért használom ilyen célokra, mert megfelel hozzá a minősége, hanem mert ennyire kényelmes még soha semmi nem volt. Meg szeretem a fixeket, a mobilom ekv. 28mm-nek felel meg, kicsit szélesebb mint az ideálom (ekv. 35mm), de még elő sem veszem, de már fejben bekereteztem a témát, tudom mennyire kell közel lépni hozzá, hogy pont jó legyen.

Ezért szeretem azt, hogy a Fujifilm az XC 16-50mm-re is azokat az értékeket írta fel amik fontosak. Ekvivalensben számolva klasszikusokat (pl: 24mm , 35mm , 50mm) ad ki. Csak ezekre állok be, sosem használok köztes értéket.

(#2773) Mr.Csizmás válasza Stauffenberg (#2772) üzenetére


Mr.Csizmás
félisten

esetleg egy XF1 mk2, hm? :D

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#2774) Parci válasza Stauffenberg (#2772) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

x70 néven elvileg jön az x100 egy kereső nélküli, jóval kompaktabb verziója. nem is rossz megoldás. amit írsz, az magát az x100-at kannibalizálná, összesen 2/3 fé lenne köztük, az meg nem sok.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#2775) Stauffenberg válasza Parci (#2774) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

Attól függ. Az X100 az egyik legnépszerűbb Fuji X gép az USA-ban, ahol hírhedten méretmániások a fotósok. Akármilyen Fujifilm hírt olvas az ember, akármilyen fórumra téved, hihetetlen hiszti megy arról, hogy miért nem adnak ki végre egy FF gépet, hiszen ami nem FF az nem is komoly.

Szerintem 1" szenzorral a legtöbb vásárlót elrettentené és csak azok vennék, akik anyagi lehetőségeik miatt kényszerülnek az olcsóbb, kompromisszumosabb modellre.

Persze a Fuji joggal aggódhat az ázsiai piacok miatt... de talán nem csak egy miniatürizált verzió lenne az X70, hanem több téren is meg lenne nyesve, hogy elkerüljék a testvér viszályt.

[ Szerkesztve ]

(#2776) Ijk válasza Stauffenberg (#2772) üzenetére


Ijk
nagyúr

Szerintem azt csak motoros obival lehet megoldani hogy vékonyabb legyen. Úgy mint a Ricoh GR, csak ugye 35-ös obival.

/人◕ ‿‿ ◕人\

(#2777) madgie válasza Stauffenberg (#2775) üzenetére


madgie
titán

"akármilyen fórumra téved, hihetetlen hiszti megy arról, hogy miért nem adnak ki végre egy FF gépet, hiszen ami nem FF az nem is komoly."

És ez a sok komoly ember mit kezd majd a kropszorzós ekvivalenciás atyaúristenmáriáival, ha a Fuji KF vázzal jön ki?

(#2778) Mr.Csizmás válasza madgie (#2777) üzenetére


Mr.Csizmás
félisten

:DDD

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#2779) Ijk válasza madgie (#2777) üzenetére


Ijk
nagyúr

Onnantól kezdve osztani kell. ;]

/人◕ ‿‿ ◕人\

(#2780) madgie válasza Ijk (#2779) üzenetére


madgie
titán

Az már nem fog fejből menni nekik :))

szerk: basszus, írni kell azonnal egy appot erre iOS-re, amint megszellőztetik a szenzorméretet. Mezei osztás, csilli-villi UI-val, gazdagok leszünk :DDD

[ Szerkesztve ]

(#2781) Stauffenberg válasza madgie (#2780) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

Szerintem van ilyen. Igaz az analóg fotósoknak készült és sok egyéb segédlet van még benne (pl: DOF kalkulátor), de ugyan úgy hasznosítható itt is. :)

(#2782) madgie válasza Stauffenberg (#2781) üzenetére


madgie
titán

Az túl bonyolult, ez az egybites amcsi júzereknek készülne :DDD

Ijk: napersze, KF-re majd felírják az FF ekvivalenciát... meg is tanulok jógázni. ha ez így lesz.

[ Szerkesztve ]

(#2783) Ijk válasza Stauffenberg (#2781) üzenetére


Ijk
nagyúr

Szerintem meg úgy is fel lenne tüntetve minden obinál az ekv. FOV, aztán DOF-ra meg ugyanazzal az osztóval számolnak.

/人◕ ‿‿ ◕人\

(#2784) Freddy76


Freddy76
addikt

Megy a meló, mint az állat, szerencsére, úgyhogy egyre inkább agyalok, hogy meglepem magam valami kütyüvel...

Ma voltam az edigitalban (ssd-t vettem), volt kint x-e1, x-e2, és x-t1 is. Az x-e1 nagyon vonzó ezen az áron, de az af-jét nem tudnám szerintem megszokni. Nem rossz, bőven használható, de e-m5/d7000 után nehezen barátkoznék meg vele. Az x-e2 már bőven jó.

Az x-t1 nem tetszett. Megfogtam, és nem tetszett...

Most nagyon gondolkozok az x-e2-n, pláne, hogy júniusban megyek Angliába is. Vagy marad az e-m10.

"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."

(#2785) Mr.Csizmás válasza Freddy76 (#2784) üzenetére


Mr.Csizmás
félisten

ha a mamuszos edigitalban voltál, az egy sötét barlang az AF-nek sztem. :U

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#2786) Freddy76 válasza Mr.Csizmás (#2785) üzenetére


Freddy76
addikt

Ja, kábé, mint a nappalink :)) . Vonatot fotózni verőfényes csarnokban okés :DDD .

"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."

(#2787) Mr.Csizmás válasza Freddy76 (#2786) üzenetére


Mr.Csizmás
félisten

:R :DDD :DDD

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#2788) arn válasza Freddy76 (#2784) üzenetére


arn
félisten

em10 :)

facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld

(#2789) MC Pite


MC Pite
veterán

Az árukat nem nézve (szinte) könnyű lenne (tapizós vakteszt meg képnézős vakteszt alapján).
Egy normális alapzoom (nem az oly motoros izéje) meg egy fix kombónál azért akad némi árdifi (majd 100k ha a palacsintánál nem ragaszkodunk itthoni beszerzéshez).
Bár ha nagyon ár (+szállítási méret) oldalról közelítjük meg/össze akarjuk hasonlítani, váz+16-50+27mm vs 14-42+20mm. Zoomnál mondjuk 1fé-ért, rekeszgyűrűért, ekkora méret+árdifi nem is olyan sok (kb +35k bontott 16-50hez képest kitben a 18-55).
EM10 annyira mozgatja a fantáziámat, hogy sokadik kört futom hogy pár hétre egy használtat be kéne próbálni - kár, hogy nem rangefinderlike a váz. Illetve a 25 1.4-et nem próbáltam (stílusban és méretben az oly jobban passzolna az EM10hez, mint a duci summilux) de mivel eléggé bejön ez a szög/dof, ekv 50ból válogatnék magamnak (a zoomot is vagy 27 vagy 35ön használom ha épp nem 55 vagy 18) - ott meg a két fényerős versenyző ami marad, ha képminőségben jók is; árban és méretben is azonosak kb; tapizni, ránézni más(gx7-en még so-so lenne).

<ELADÓ: Pixel8HibridTok> Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html

(#2790) arn válasza MC Pite (#2789) üzenetére


arn
félisten

az em5on az egyik legjobb balanszu obi volt a 25os pana. igaz az vmivel nagyobb masina, nekem jobban bejott a fogasa is.

facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld

(#2791) madgie válasza MC Pite (#2789) üzenetére


madgie
titán

Az E-M10-ről egy dolgot jó tudni (főleg X-Trans Fujisként): életedben nem használtál annyi Moire ecsetet a Lightroom-ban, amennyit annál az első száz képnél fogsz :DDD

(#2792) arn válasza madgie (#2791) üzenetére


arn
félisten

erre ott az em5 :)

facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld

(#2793) Parci


Parci
HÁZIGAZDA

ez azért igen finom vétel..

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#2794) arn válasza Parci (#2793) üzenetére


arn
félisten

en olcson atveszem a telet. :D

facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld

(#2795) Freddy76 válasza madgie (#2791) üzenetére


Freddy76
addikt

És aztán már nem érdekel, az első száz után?

Parci: tök jó, hogy nem beszélek németül, így nem tudom, a három közül melyik ár a frankó :DDD .

"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."

(#2796) Parci válasza arn (#2794) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

ha vennék, de nem fogok, mert lakásfelújítás jön, akkor nem adnám el :)

[ Szerkesztve ]

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#2797) arn válasza Freddy76 (#2795) üzenetére


arn
félisten

Sie sparen 949,- (ennyit sporolsz)
UVP* 1698,- (eredeti ar) 749,- (ennyit fizetsz)

mar megerte kint dolgozni :DDD

[ Szerkesztve ]

facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld

(#2798) OTika válasza OTika (#2766) üzenetére


OTika
aktív tag

(#2799) b.vr válasza OTika (#2798) üzenetére


b.vr
őstag

na ez is jópofa lehet (csak legyen az átnézeti kereső helyett evf :) )

"Oscar bácsi meg nem gyütt"

(#2800) MC Pite válasza Parci (#2793) üzenetére


MC Pite
veterán

Tolják lefelé szépen az árakat, obik után mennek a vázak/kitek...

madgie, de gondolom 1:1-be veszed csak észre nem? Van olyan ami monitornyi méetben is zavaró lehet akár? Ha igen, kaphatok linket (akár privát)? :R Idáig (igaz, kicsiben néztem, még fullscreenben sem) nem tűntek fel a képein... :B

[ Szerkesztve ]

<ELADÓ: Pixel8HibridTok> Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.