Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:52:58

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#2891) Ijk válasza jjeahh (#2889) üzenetére


Ijk
nagyúr

Másik topikban szét lett fikázva a 18-70 d200 kombóval lőtt néhány képem, hogy ezt bármelyik mai csúcskompakt lazán hozza. Gondoltam ha ez így van, akkor miért is ne vegyek egy kompaktot hurcolászni, a dslr meg marad néhány fixszel művészkedni. Így nem kell drágán rendszert váltani és a mobilitás is meglesz.
Nyilván nézegettem tesztképeket a neten, de az mindig elég csalóka, ugyanis lehet találni egész jókat, míg dslr-ekkel készültekből is rengeteg rossz van. Persze lehet nem ástam magam bele eléggé.
Nyilván az egyéni igények is mások, de nekem eddig hiányzik belőle az a "mélység" amit a nagy szenzor nyújt. Persze nem mondom hogy rossz, de azért nem úgy látom hogy hozza a szintet. Nyilván még tovább tesztelem, remélhetőleg lesz holnap napsütés. Raw-ban azért határozottan jobbnak tűnik, DR400-as jpeg-ek nekem a Nokia N8 szint.
Viszont az f2-es nagylátó igen jó dolog, mondjuk nem értem hogy ezeket a szenzorokat miért nem iso 50-es, vagy akár iso 25-ös alapérzékenységre fejlesztik. Ugyanis erősebb fényben még iso 100-on is rekeszelni kell, ami ilyen kis érzékelőnél nem épp jó dolog.

Még tesztelgetem, aztán ha úgy látom, becserélem valami belépő milc kitre, vagy egy 50 f1.4-re.

Parci: Igazából az egyik d200-al a másik az X10-el lett lőve (mindkettő raw-ból feldolgozva), kíváncsi vagyok így vakon mi a vélemény erről a két csodálatosan művészi képről. :)

[ Szerkesztve ]

/人◕ ‿‿ ◕人\

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.