Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
centrino
aktív tag
Üdv Mindenkinek!
Csatlakozom a társasághoz, gép és objektív törés kényszerű alkalmat adott a "rendszerváltáshoz." Korábban egy bridge gépet használtam full automata üzemmódban, utána pár éve cseréltem olympus pen rendszerre alapobjektívvel. Ezen tanultam az alapokat, kompozíciót, expozíciót, lightroom stb...
MFT gépem, objektívvel együtt gyakorlatilag megsemmisült, így hosszas keresgélés után itt kötöttem ki.
Párom divattervező, egyedi menyasszonyi ruhákat tervez, készít. Kihasználva a mostani kényszerű helyzetet, profibb gépet szereztem be, amivel a cél az alkotási folyamat hangulatos megörökítése, speciális "esküvői hangulatú" termékfotók és összeszokás után akár a ruhapróbák, portrék készítése.Találtam egy nagyon jó ajánlatot és természetesen az aktuális fuji pénzvisszafizetési akciót is kihasználva jelenleg a következő a szett:X-T1 , 18-55mm , 56mm 1.2, Lexar 32GB 2000x UHS-II,
Pár kattintás után már látszik, hogy jobbat nem is választhattam volna, elvarázsolnak a képek, és még a raw fileokra rá sem néztem mit lehet kihozni belőlük.Ezekkel az objektívekkel való összeszokás után a következő kiszemelt a 23mm 1.4
Hogy ne legyenek hülye kérdéseim, melyekre már ezer válasz született, így nekiálltam a topicot elejéről átolvasni, ha valamire nem kapok választ ebből, jelentkezem.
Minden jót!
Gábor -
centrino
aktív tag
válasz madgie #14975 üzenetére
Ne is mondd!
Párom már azt mondja most kicsit látva a képeket, meg mit tudunk kihozni egy egy raw file-ból, már plusz még egy X-T1 vázat és 50-140 2.8-at emleget meg esküvő fotózást... (valaki csípjen meg, mert biztosan álmodom...) amúgy van benne fantázia, két X-t1 beltérben egyiken 23, másikon 56, kültéren meg egyiken 18-55, másikon 50-140
még kijön vmi jó kis HSS vaku hozzá Nissin i60 vagy efélék és kész a szett
[ Szerkesztve ]
-
centrino
aktív tag
Tisztelt Mr Fuji-X!
Ezúton szeretnék jelentkezni Titkos Társaságába! Természetesen az AF-BK-ról (Anonim Fuji Bolondok Klubja) van szó, az Elit Csoportba (az ún. X-MEN – ek közé) még nem érzem magam elég felkészültnek. Még nem sikerült minden bennem lakozó lehetőséget tökéletesen kiaknáznom és az olyan különleges képességeket is, mint pl. az idő megfagyasztása, visszafordítása, mindenen áthatoló vágási mozdulatok, infralátás stb… még fejlesztenem kell. Őszintén megvallva a sötét éjszakából cikázó villámok segítségével nappali világosság varázslása pedig egy teljesen új világ számomra.
Elhatározásom töretlen, a szent ISO-blende-záridő hármasságra esküszöm, minden erőmmel ezen képességek fejlesztésén fogok dolgozni.
Addig is szeretnék az Anonim Fuji Bolondok Klubjához csatlakozni!
Tudom, tudom a Klub első szabálya: „senkinek egy szót sem a Klubról” és a második szabályt is tökéletesen ismerem, de égi jelnek vettem, hogy rátaláltam a Klubtagok és a Csodálatra Méltó X-MEN-ek kommunikációs csatornájára. (talán a Mennyei Fehér Egyensúlynak lehet hozzá köze)
Ezen okból osztom meg Itt Önnel Felvételi Kérelmemet!Felismertem magamon a Belépés Feltételeit: az elmúlt időszakban kisebb és nagyobb fekete dobozok kezdtek itt-ott megjelenni a házban a Szent „Fuji X” felirattal, , sőt még éjszaka is megjelentek álmaimban. Szóltak hozzám: „Gyűjtsd össze mind! GYŰJTSD ÖSSZE MIND!!!!!”
Felismertem a jeleket, ezért is szeretnék csatlakozni az Anonim Fuji Bolondok Klub tízlépcsős programjához. A legnehezebb, első lépésen úgy érzem már túl vagyok: beismertem a függőségemet.
Tudom nem könnyű megteremteni az Egyensúlyt (nem csak a Fehéret) de tudom, ezen Klub a legjobb hely ahol lehetek.Természetesen állok elébe a felvételt megelőző próbatételeknek, s elszántságom bizonyítandó, mellékelten küldöm egy saját kezeimmel vázból kitépett Full Frame szenzort, rajta a hiteles ujjlenyomatommal.
Mielőbbi válaszát a „Pf.:56-1.2” számú postafiókra várom.
Tisztelettel:
centrino -
-
centrino
aktív tag
Kaptam privát üzenetben kérdést a beszerzési forrásról, árról stb...
Itt is megosztom a választ, hátha mást is érdekel.
X-T1 + 18-55mm objektív Fotoplus-tól, nagyon akciósan hirdették 379-ért, és ebből még lejött a visszatérítés 30e Ft (lencse+váz), tehát 350 volt a szett (csak váz most 400)
Kézhez kapva a vázat zoom obival, pár kép után hirtelen felindulásból megrendeltem az 56-ost ugyanonnan (sajnos már lencse pénzvisszatérítési akció után) az akkori akciós 296-os áron (most 330 az ára)
Nem a háziállatokat és családi szülinapokat fogunk vele fotózni, üzleti megfontolásból hosszas "kutatómunka" után lett a váz kiválasztva, kihasználva egy jó akciót. Más kérdés hogy még jobb lett volna ha az 56-ost is pár nappal hamarabb veszem meg, de még engem is meglepett a gépből kipotyogó képek minősége, azt hittem a tanulási görbe keményebb dió lesz. Várom a megfelelő akciót, beszerzési forrást a 23-asra (1.4) és hogy essen a vár ára 7-800€ körül egy újra vagy vmi megkímélt használtra baráti áron bármikor lecsapnék.
Persze az X-T2 is mozgatja a fantáziám, és valójában a teljes szett árához viszonyítva nem lényegi különbség, de ketten is használjuk a gépet, esetenként majd egyszerre mindketten fotózva két géppel, így fontosabb számomra az egyszerűbb feldolgozás, egyszerűbb kiismert kimeneti minőség, a két gépnél következetesebben lehet tervezni ha megegyeznek. Majd ha kijön a T3, akkor mindkettőt lehet T2-re cserélni.
Addig sem a gépváz lesz a "legszűkebb keresztmetszet" -
centrino
aktív tag
válasz madgie #15006 üzenetére
Így van!
Hosszú távú terv (hosszú távon kifizetődik ha megteheted, hogy egy üzletbe rövid távon minél többet visszaforgatsz) egy fix sor a pro zoomokkal (16-1.4, 23-1.4, 35-1.4, 56-1.2, 80 makro) és 50-140-2.8 OIS.18-55 OIS úgy érzem hosszú távon kiszolgál, esetleg ha jön később egy fix 2.8-as alap zoom beépített képstabilizálóval akkor csere. Bár a legjobb a vázba épített lenne, de az már a túl szép hogy igaz legyen kategória.
-
centrino
aktív tag
Megvolt ez első "főpróba", lenyűgöző mit produkál a gép még a zoom objektívvel is, az 56-os meg...
Képeket nem rakhatok be, de fantasztikus portrék születtek világítástechnika nélkül is egy elhagyatott erdei épületben és az árnyékos fák alatt.
Két minta, lightroomban mit lehet kihozni az ideálistól igen messze levő fényviszonyok mellett. Persze monitorcsere is lesz, nem ideális a mostani képszerkesztésre, színvisszaadásra. (ne zavarjatok haza ha szarok a színek )
(első kép 56 1.2, második 18-55)
Következő vmi komolyabb rendszervaku esetleg akkumlátoros könnyen hordozható stúdióvakuval kombinálva. Fantasztikus milyen lehetőségek rejtőznek ebben a pici kis vázban...
[ Szerkesztve ]
-
centrino
aktív tag
X-T1 tulajokat szeretném kérdez, hogyan használjátok a gombkiosztást? Kicsit a bőség zavara...
Hosszabb használat során biztosan kialkult már a "legjobb" beállítás. Érdekelne csak a váz és VG-XT1 markolattal is, kinek hogyan vált be a legjobban. - Köszönöm! -
centrino
aktív tag
Izgalmas hírek érkeznek a Fuji X rendszer környékéről:
35 1.2 Samyang obi már előrendelhető: (499$)
http://www.fujirumors.com/samyang-rokinon-35mmf1-2-pre-order/EX-500 újra elhalasztva...
http://www.fujirumors.com/news-flash-fujifilm-ef-x500-postponed-least-new-metz-mecablitz-m400-hss-ttl/és számomra a leg örömtelibb hír (gondolom nem vagyok vele egyedül):
készül a Godox/Flashpoint vezeték nélküli vakuvezérlés teljes körű Fuji támogatása (TTL és HSS természetesen)
http://www.adorama.com/fprrr2rf.html[ Szerkesztve ]
-
centrino
aktív tag
válasz Grga_Pitic #15095 üzenetére
Írnál pár szót melyik Godox és hogyan használható Fuji rendszeren?
Én Witstro AD600 és AD360II néztem. (itthon horror áron szerezhető be, te kintről rendelted?) -
centrino
aktív tag
válasz Grga_Pitic #15097 üzenetére
Remélem azért megoldják a HSS és TTL használatát is. Egyre többen látják a fantáziát a rendszerben, külföldi fórumok is tele vannak vele h ki milyen fullframe Ca/nikon rendszert cserélt le. Profoto támogatás is elvileg érkezik 2017 ben. Bár godox a pénztárcám szerint szimpatikusabb.
Szabad kérdeznem a tieid magyarországi beszerzés?
Vaku beszerzést így jegeltem egy időre, remélhetőleg hamarosan kiderül melyik cég mit fog kínálni a köv hónapokban.
Addig is beszerzés alatt egy Jinbei Ef-200V, led lámpa, ha valakit érdekel jövő héten tudok róla írni, képekkel beszámolva.
[ Szerkesztve ]
-
centrino
aktív tag
válasz Grga_Pitic #15099 üzenetére
igen, TTL bizonyos esetekben jó lenne, de HSS főleg 1.2 és 1.4 objektívek mellett nagyon hasznos tud lenni
Cactus RF60 még amit kinéztem, de mint mondtam most kivárok, ideális az lenne, ha Godox/Flashpoint elérhető lenne belátható időn belül teljes TTL HSS vezeték nélkül -
centrino
aktív tag
na... megvan a Metz M400 hivatalos bejelentés is, TTL és HSS
http://www.metz-mecatech.de/en/lighting/flash-units/system-flash-units/mecablitz-m400/data-sheet/mecablitz-m400-fujifilm.html?mobile=1
-
centrino
aktív tag
válasz madgie #15119 üzenetére
valahol majd ki kell próbálni mindkettőt egymás mellett (23 .13 és 2.0) mindkét vázon (T1, T2) és kiderül melyik váltja ki az "ezkell" érzést
ezt a problémakört feloldandó, a következő kiszemelt az 50-140, munka szempontjából kell a gyors AF és a 18-55 nél nagyobb gyújtótáv (jövőbeni "kész" rendszer elképzelésem szerint számomra: 2 zoom és 5 fix, 18-55, 50-140, 16-1.4, 23-1.4, 33-1.0?(roadmap), 56-1.2, 90-2.0) - sztem ezzel a sorral bármelyik dslr használó kiegyezne és nem lenne "szaraMilc" komment
[ Szerkesztve ]
-
-
centrino
aktív tag
Na, hogy komoly témákról is legyen szó:
megtekintésre ajánlok egy oldalt, fuji x-t1-eket használnak fix sorral, igenjó utómunkával, hangulattal
véleményem szerint nagyon rendben van... (elérendő célként mind képek mind utómunka terén)http://museandmirror.de/hochzeitsfotograf-potsdam-bridal-shoot/
[ Szerkesztve ]
-
centrino
aktív tag
válasz madgie #15127 üzenetére
várom a véleményed a töltővel, Patona akkuval kapcsolatban, épp a napokban néztem ki ugyanezt a csomagot, de végülis nem nyomtam rá... hasznos a dupla töltő és a két fuji akku mellé még kéne legalább kettő, de inkább 4
X-T2 kicsit más akkut használ, ha jól olvastam akkor menni megy a régi akkuval, de csak újjal tudja a markolat bizonyos funkcióit
(nem még nincs meg az X-T2, majd csak tavasszal, de meggyőztek a tesztek, af sebesség és leginkább a 100MB fullhd video)
-
centrino
aktív tag
Holnap csatlakozom én is egy nagy nehéz zsirdisznó teleobival, majd mesélem a tapasztalatokat, kell e neki külön ólat építeni, megelégszik e a normál takarmánnyal... Idomítással sztem nem lesz gond, kap játszani egy 1.4X TC-t, hogy ne unatkozzon.
(ja és ha az 50-140 zsirdisznó, akkor a 100-400 mi? )
Markolatos X-T1 meg csak csak elég lesz a kényelmes fogáshoz[ Szerkesztve ]
-
centrino
aktív tag
tisztára Dumaszínház néha a fórum, de sokat tanulunk belőle.
Milyen lenne ha még százalékot is kapnának páran a globál eladásokból, nem csak pusztán hitvita és önigazolás, ki mit miért vett, melyik rendszer mellett tette le a voksát.
Mintaképekkel, sőt még jobb ha valós használat során (ha már portré obikról van szó) készült képekkel is tudjátok az összehasonlítást? Smink haj tökéletes bevilágítás... 56 1.2, 90 2.0, oly 75mm, pana 42 sztem nem téglafal a fő felhasználási felület.
[ Szerkesztve ]
-
centrino
aktív tag
Srácok, megvan az 50-140 a telekonverterrel, "élőben" sokkoló a méret, de elég volt belenézni a keresőbe és azóta fülig ér a szám... A képek pedig...
Ha van rá érdeklődés tudok képeket tölteni, 18-55 (55mm) 56mm és 50 összehasonlításról stb...
1.4 TC-t is még csak gyors kipróbáltam, semmi változást nem vettem észre autofókuszban, képminőségben, hihetetlen az a félmaréknyi üveg.[ Szerkesztve ]
-
centrino
aktív tag
X100T discontinued...
Alakul...
http://www.fujirumors.com/fujifilm-x100t-discontinued-fujifilm-x100f-coming/
-
centrino
aktív tag
Valami NAGYON jó ár kéne váz+grip+2akku csomagra... (vagy ha adnak hozzá féláron egy 16-55 az sem gond )
-
centrino
aktív tag
Aki esetleg akar 300€ val olcsóbban X-T1 -et, annak elég Bécsig menni....
http://www.fujirumors.com/germany-e300-cashback-fujifilm-x-t1/
Photobörse bécsi boltban : cashback után 900€ a váz
http://www.photoboerse.at/produkt/fuji-x-t1-geh/
-
centrino
aktív tag
úgy tűnik kezd talán tisztulni vaku fronton a helyzet:
Cactus V6II-höz napokon belül érkezik az új firmware, X-T2 támogatással
http://www.cactus-image.com/community/discussion/comment/2851/#Comment_2851
[ Szerkesztve ]
-
centrino
aktív tag
nagyon jó teszt videós szempontból:
X-T2 vs A7SII
https://www.cinema5d.com/fujifilm-xt2-vs-sony-a7s-ii-best-mirrorless-video-camera/
-
centrino
aktív tag
válasz pethob #15481 üzenetére
Elsosorban off camera lesznek hasznalva a vakuk. Mikrosatbol meg beszerzes alatt 1-2 "dodibox" softbox, es tavalti cel kihasznalni a ttl tovabbitasi kepesseget a v6ii nek vagy nissin i60 vagy a fuji 500-as vakuval.
Napokban ezernyi munka sok idom nem lesz vele foglalkozni, majd csak szombaton.
De gyorsan ossze kell szoknunk, ho vegen megyek egy eskuvore masodik fotosnak. Becs, tradicionalis indiai eskuvo, tradicionalis ruhakkal diszitessel stb... 400 vendeg... -
centrino
aktív tag
válasz kiskami #15484 üzenetére
Nagyon köszönöm, fel vagyok én is iratkozva, igen jó képek...
(csak nem bírtam ki, próbálgatom a vakukat, tökéletesen működik (firmware frissítés után!!!) a vezeték nélküli irányítás.
V6II a vázon, automatikusan felismeri az RF60 vakukat, csoport és csatorna beállítás után lehet állítani távolról a vakuk villanási erősségét és a zoom állást.
Eddig nagyon meggyőző, minden automatikusan egyszerűen működik, holnap beüzemelem a HSS-t is
TTL-t önmagában nem tud, nem is volt elvárás, így is úgy is meg kell tanulni manuálisan használni a vakukat, de nagy könnyebbség, hogy vázról tudom irányítani az erősséget, korrigálni és csoportokba rendezni
[ Szerkesztve ]
-
centrino
aktív tag
válasz Gondwana #15487 üzenetére
hú köszönöm, számomra új információ a fekete vs fehér eneloop
gyakorlatban milyen különbség van és miért? (nem probléma, igen jó áron vettem őket, de még pár csomag kell, és akkor már olyat veszek ami a célra optimálisabb)
nézegettem még a Cactus EP-1 külső akku csomagot is (vakuban lévő 4db AA mellé még 8db AA, kapacitáson túl gyorsabb újratöltés is)
-
centrino
aktív tag
https://dpreview.com/reviews/fujifilm-x-t2/
Dpreview X-T2
86%[ Szerkesztve ]
-
centrino
aktív tag
válasz pethob #15619 üzenetére
Lekopogom, eddig tökéletesen működnek, zökkenő mentesen megy az off-camera használat a két vakuval.
Vezérlő a gépen, a vakukat tudom egyenként vagy csoportosan állítani (zoom és erősség), hss is beállítás után tökéletesen működik 1/2000-ig, 1/4000 nél néha alul fekete sáv jelenik meg, utánaolvasva lehet újra kell "tanítani", de már így is hihetetlen jó. 56 1.2-vel nyitott blendével vakuzni jó móka...
Hosszas csúszás után lassan megjön a softbox hozzá, akkor tudok komolyabb tapasztalatokkal szolgálni (Mikrosat Dodibox 70cm)
X-T2 vagy X-PRO2 nem tudok nyilatkozni, de X-T1 minden rendeltetés szerűen működik.
Amint megjelenik az X-500 sztem sok kompatibilitási probléma megoldódik más gyártóknál is. 1-2 hét kivárás után a valós vélemények alapján hozzám is fog érkezni egy, bármilyen szuper is a Cactus, néha jól jönne a TTL. Nem zárja ki a két rendszer egymást, nagyon elégedett vagyok eddig, megérte az árát maximálisan.
-
centrino
aktív tag
[ Szerkesztve ]
-
centrino
aktív tag
-
centrino
aktív tag
válasz pethob #16170 üzenetére
Jelenleg ezt használom:
Aurora SB-40 SpeedBounce diffúzor (40cm)
Aurora SB-40
youtube 1
youtube 2
maximálisan meg vagyok vele elégedve, csak ajánlani tudommásik amit rendeltem, de még nem érkezett meg, nem tudok róla véleményt még mondani:
Mikrosat "Dodi-box" (Dodecagon) 70 cm-es
Dodi-box
teszt 1
teszt 2
a termék a videók alapján gyakorlatilag egy Mikrosat logóval ellátott SMDV 70 cm softbox
amazon
smdv usa
smdv beszerzési forrás
youtube 1
youtube 2
youtube 3Ha megérkezik és van rá érdeklődő, nagyon szívesen csinálok pár képet, "bemutatót".
Amit még nagyon jó szívvel tudok ajánlani:
2 in 1 állvány
Kétfunkciós állvány, normál és boom állványként is használható. Maximális magasság közel 4m. Nagyon masszív erős, iszonyú strapabíró, minőségi darab.
youtube[ Szerkesztve ]
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Üzletelni a Hardveraprón lehet csak!
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Autós topik
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Formula-1
- Milyen monitort vegyek?
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Már 70 millióan nézik a Netflix reklámos csomagját