Hirdetés

2024. június 8., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:52:58

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#13821) m72 válasza Clemi (#13820) üzenetére


m72
tag

Köszi,
Az az igazság, hogy egy kicsit idióta módon csináltam én ezt az egész váltást. Már régebben is nézegettem a Fuji X gépeket, de kb. 3 hete még meg voltam győződve, hogy a Nikon D3100-asomat jövőre lecserélem egy másik Nikonra. Csak azon tipródtam egy kicsit, hogy 5500, 7100 vagy 7200 legyen.
Ehhez képest 3.-án már a kezemben volt az X-T10. Azóta viszont szinte csak este vagyok a gép közelében. A kezelési "átlapozása" után kiruccantunk a gyerekekkel. Itt lőttem néhány képet vivid beállítással, amit a kezelési a tájképekhez ajánlott. Az eredményt elég tragikusnak találtam. RAF-ból LR-mal kicsit helyreraktam a képeket, de érzésre rosszabbul sikerültek a képek, mintha a régi gépemmel csináltam volna. Ezek után kezdtem olvasni a fórumokon a beállításokról.
Kicsit el is vagyok veszve a beállításokban, mert az utóbbi években RAW-ban fényképeztem alap beállításokkal. Pl. tájképnél A mód, f8 rekesz (itt tetszett a 18-105 kitobi képe a leginkább), max. ISO 800. Néha egy kis exp kompenzáció. Ezzel a beállítással akár egy fél nyaralást is végig fényképeztem. Majd otthon RAW-ból a nagyon világos részeket egy kicsit (vagy nagyon) lehúztam, az árnyékos részeket meg fel. Kis szín, kontraszt, ha kellett, akkor zajszűrés, élesítés, aztán mehet a jpeg. A színhőmérséklethez csak ritkán nyúltam. Ezekből azért látszik, hogy még hobbi fotós sem vagyok, inkább csak szeretném kicsit jobb minőségben megörökíteni a szokásos dolgokat (család, utazás, stb.).
Ezek fényében nagyon idegen nekem az X világa, de jó lesz ez.............. :)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.