Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:52:58

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#12387) FEDman válasza Parci (#12385) üzenetére


FEDman
addikt

Én tökéletesen megértem, hogy neked mi mire kell, de valahogy mintha ez fordítva már nem így lenne. :)

És egy pillanatig se gúnyolódom rajtad, tényleg egyre jobbak a mobiltelefonok és teljes mértékben megértek mindenkit aki egyre többet fotózik telefonnal.

A problémám nekem ott kezdődik mikor mindezt olyan szinten szembeállítod az X70-nel, hogy mintha már nem is lenne értelme az ilyen jellegű csúcskompaktoknak. Még a mai top mobilokhoz képest rengeteg pluszt ad egy ilyen X70 mind teljesítményben, mind kezelésben. Az hogy erre a többletre nem mindenkinek van szüksége az persze oké, de ez már más kérdés. Ha innen közelítünk, akkor hamar eljuthatunk oda is, hogy egy Nikon D500-nak sincs értelme. :)

Azt végképp nem értem, hogy egy több obis rendszer mellett miért ne vágyhatna bárki egy kompaktra is? Gondolod én mindig minden helyzetben magammal viszek mindent? :)

Ha kell persze viszek mindent, de nem ez a jellemző. Sokszor tökre tudnám értékelni, ha csak egy ilyen kis pici X70 lenne velem. És igen, van remek picit XF 18/2 is, ami nekem is nagyon tetszik. Na de hiába kicsi aranyos, azért egy X70-hez képest mégis egy teljesen méret.

Főleg vastagságra elég jelentős a különbség. Utóbbi egy passzentos tokban övre akasztva is simán hordanám már.

Ami pedig az X100 kontra X70-t illeti, kis mélységélességes játéknál az EVF-et nehezen tudnám nélkülözni, no de pont erre tartom jelenleg az X-E1-et. Nagyobb látószög mellett viszont már a dönthető kijelző az amit jobban szeretek. Kompakt nekem meg elsősorban utcára kellene nagyobb látószöggel. Az utcai fotózás meg tipikusan az a szitu amikor gondolkodás nélkül beáldoznám az X100 komplett hybrid keresőjét egy dönthető kijelzőért cserébe. :)

Másnak meg teljesen természetes módon mások az igényei, így mást választana. Én most csak azt írtam le, hogy az első ránézésre sokkal szerényebb X70 kompakt nálam hogy lesz végeredményben mégis egy csábítóbb alternatíva. Igen, még egy telefon mellett is. :DDD

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.