Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- czundermák: Shikoku Henro #0: Mégis mi ez?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- laskr99: DFI és DFI Lanparty gyűjteményem
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
- Invázió egy novellában 3-4. (Update) +5. fejezet! (18+ nyelvezet)
Aktív témák
-
andy83
aktív tag
válasz
[CS]Blade2
üzenetére
Itt is leszakadt pár kerék...
-
hunnylander
őstag
-
[CS]Blade2
addikt
válasz
MPowerPH
üzenetére
Valószínűleg nem elég erős a lánc, hogy kibírja azt az erőhatást. A Forma1-ben is leszakadt már az utóbbi időben a lánccal együtt. Minimum szigorított ellenőrzés, és erősebb lánc kell ide.
Vagy egy kemény plexi pilóta fölé, mivel nem csak kerék szakadhat le, hanem pl. egy kis darab az első szárnyból, vagy a felfüggesztés egy része, és ez mind elég nehéz ahhoz, hogy nem védjen a sisak. -
MPowerPH
félisten
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Jah, tudom, hogy leszakad ott is. De ahogy néztem, nagyobb ütéstől szokott, ez meg csak egy laza kicsúszás volt, amitől egy F1 -es autónak nem szakad le normális esetben. Elég sok életet követelt már ez a leszakadó kerék, jó lenne ha az okosok végre kitalálnának valamit.

-
puttputt
őstag
Ez sem volt veszélytelen - már már klasszikusnak számító eset -:
[link] - 40-ik másodperctől érdemes
-
Motion_Blur
félisten
válasz
MPowerPH
üzenetére
F1-ben is leszakad a kerék. Jó pár éve nem láttam hogy leszakadt volna, de idén többször is előfordult. Hogy miért az nem tudom.. Kubica - Vettel ütközés jut eszembe hirtelen.
Érdekes, hogy itt nem szakad ki. Hál' Istennek..
-
MPowerPH
félisten
Tegnap néztem először F2 -őt, de lehet többet soha.
18 évesen, ilyen szerencsétlen módon.
Azért itt is bevezethették volna azt amit az F1 -ben, hogy a kereket egy biztonsági drót rögzíti az autóhoz, így az nem szakadhat le.
Szvsz, szörnyű dolog...
Pedig:
Az FIA ebben a kategóriában is az F-1-hez hasonló biztonsági szabályokat írt elő: kötelező a kerekeket az autóhoz kötő rögzítőlánc és a versenyzők nyakát védő HANS használata, és a pilótafülkék oldalfala is ugyanolyan magas.
Mégis elég könnyen leszakadt az a kerék...érthetetlen. -
andy83
aktív tag
válasz
hunnylander
üzenetére
A zárt cockpit meg azzal a veszéllyel is járhatna, hogy pl a pilóta nem tudja olyan gyorsan elhagyni az égő autót. Az a pár másodperc is sokat számíthat...
-
hunnylander
őstag
válasz
wildrain
üzenetére
Az igaz, hogy lehetne mégtovább javítani a biztonságon, de ez már a zárt cockpitet jelentené és annak is meglenne a maga veszélye.
Amire utaltam az az, hogy azon felesleges rágódni, hogy ki lehet a felelős, mit kellet volna másként kivitelezni, hogy megelőzzék a balesetet stb.
Nade még ha zárt is lenne a cockpit, soha nem lenne 0 a halálos balesetek esélye. Pl. ha egy autóról nem szakad le semmi de az orra pont belefúródik egy másik autó pilótafülke-nyílásába, elkerülhető, megelőzhető az ilyen? Nem. És ha zárt a fülke, kizárható, hogy valami ne zúzza össze a pilótával együtt? Nem.
Tekintettel arra, hogy világszerte menyi formula-szériában futnak hányan mennyi kilómétert és erre mennyi sérülés és haláleset esik, lehet, hogy közúton közlekedni mégveszélyesebb.
-
wildrain
addikt
válasz
hunnylander
üzenetére
Így van.
Annyit azért hozzátennék, hogy lehet, hogy az 50-60-70-es években is ezt mondogatták egyesek, aztán mégis lehetett tenni a biztonságért, el lehetett jutni oda, hogy ne legyen mindennapos a sérüléssel járó baleset. A biztonsági fejlesztésekkel sosem szabad leállni, habár a statisztikák nem hazudnak: minimális a sérülések száma (főleg a 20 évvel ezelőttiekhez képest), de még mindig előfordul.
Mondjuk nem tudom, mit lehet még tenni a formula sorozatokban a fej védelme érdekében, mert már lassan csak a kerettel való beburkolás hiányzik, azzal meg teljesen megváltozna az autók egyik lényeges eleme.
-
raczger
őstag
válasz
hunnylander
üzenetére
Tényleg, most már én is megtaláltam.
Egyébként pedig azt vettem észre, hogy idén az f1-ben már könnyebben lerepülnek a kerekek, míg pl tavaly, meg azelőtt nagyon ritkán láttam, hogy teljesen leszakadt volna a kerék, azaz a lánc vagy micsoda se tartotta volna ott a kereket. Lehet csak nekem tűnt fel, de ha emlékeim nem csalnak akkor így van, de nézek mindjárt pár balesetet az elmúlt pár évből, és kiderül. -
hunnylander
őstag
válasz
raczger
üzenetére
De, oda van. Az F2 autókat az F1-es biztonsági szabályoknak eleget téve építették. Az nem jut az eszedbe, hogy már idén is szakadt le kerék a Forma-1-ben is?
A rögzítés nem azt jelenti, hogy mindent ki kell bírnia. Nem lehet leszakíthatatlan, mert az technikailag is kivitelezhetetlen illetve a monocoqueban tehetne kárt.
Felesleges rágódni a dolgon, nem minden szerencsétlenség előzhető meg. Kubicát mi óvta meg lábainak leszakadásától? Az, hogy az F1 biztonságosabb? Dehogy, a szerencse, a véletlen. Henry Surtees-ra mi mért halálos ütést? Az előre kiszámíthatatlan fatális véletlen. Ez kiiktathatatlan, ha az utcán sétálsz akkor is ki vagy téve neki.
-
wildrain
addikt
válasz
proof88
üzenetére
Én még nem láttam olyat, hogy egy autó ne állna meg előbb-utóbb. Még ha megállva a gáz ki is akadna, és a kerék tovább pörög, vagy a versenyző nyomja neki valami miatt, ahogy tegnap, akkor sem kell emelőzni, meg hasonlók, mert van áramtalanító kapcsoló, amit minden pályamunkás ismer, és azzal simán leállítják a motort kívülről. Annyi, hogy oda kell menni, de a daruval emeléskor is oda kellene menni. Egyébként bár a közvetítés pont nem mutatta, de valószínűleg tegnap is a pályamunkás állította le a motort, mert amikor odaérkezett, már nyúlt az áramtalanító felé.
-
raczger
őstag
válasz
proof88
üzenetére
Szerintem F2-ben nincs is odaláncolva az autóhoz a kerék, akkor nem így szállt volna le...
Egyébként pedig amennyi számítógép van az ilyen kocsikban, valami gépet betennének a motor leállításához, amit távolról lehetne pl vezérelni, egy ilyet nem hiszem, hogy nehéz lenne betenni.
-
Markgx10
őstag
Nagyon megdöbbentett a dolog, szóhoz sem tudok jutni, főleg mivel láttam a versenyt és mondtam is, hogy csak nem halhat meg, már annyira biztonságosak az autók. Nyugodjék békében

-
proof88
addikt
válasz
frame>24
üzenetére
Nem tudom, mi lehet a legkorábbi ok, ami miatt leállhatnak a hajtott kerekek, ha derékszöget zár be az autó egy fallal és egy helyben forognak a kerekek. Talán a hűtés elégtelensége miatt a motor áll le hamarabb, talán már 1 percen belül, ha teljes fordulaton megy. Igaz, ilyenkor a fékek forrósága miatt is felcsapnak a lángok.
Mondjuk ilyen esetben egy emelő kocsi meg tudja emelni hátulról az autót. De a másik szitura nincs ötletem, ha nem áll meg az autó, mert folyton csak csúszik a falakon.szerk.: egyébként tényleg kezdhetnének már valamit a leszakadó kerekekkel, azt azért képtelen vagyok elhinni, hogy a mai fejlett technikával ne lehetne valami igazán strapabíró kötés a kasztnihoz...
-
frame>24
addikt
válasz
proof88
üzenetére
Én is csak a linkelt baleset-videót láttam, de azonnal nyilvánvaló volt, hogy nagy a baj, mert csak ájulásnál az izmok elernyednek, ilyen fajta görcs tipikusan (végzetesen)súlyos fejsérülés jele, de ekkor is véletlenszerű, hogy mely idegpálya(--> izom) marad aktív. Annyira speciális eset, hogy nem hinném, csinálnak rá külön leállító mechanizmust, talán valami olyan áramkört lehetne betenni, ami érzékeli, hogy pl. a váltások megszakadnak, és egy idő után elveszi a gyújtást.

-
proof88
addikt
válasz
frame>24
üzenetére
Most megint megnéztem, nem is sóderben, hanem fűben állt meg, mindegy.
Nos értem, amit mondasz, dehát előfordulhat olyan pálya, ahol tompa szögben vannak a falak, tehát az autó mindig tovább tud menni, csúszva rajtuk... ha meg megállna valahol, akkor is feltételezem, hogy tovább pörög a kerék, mert a gázon van a lába és nem tud lefulladni az autó. Csak elméletileg kérdezem, hogy milyen lehetőségek vannak... -
frame>24
addikt
válasz
proof88
üzenetére
Basszus, hát kormányzás nélkül előbb-utóbb jön egy fal, ahol elakad, bármily morbid is...
Borzalmas eset ez, nekem az 1977-ben Kyalamiban történteket juttatja eszembe.
Azt gondolom, az ilyen balesetek ellen sose lesz védelem, pont ott jött a kerék, pont akkor, és ilyen erejű lokalizált ütközésekre nincs sisak, ami véd. -
proof88
addikt
Amúgy ehhez kapcsolódva lenne egy kérdésem: ugye látszott, hogy úgy maradt a gázon a lába. Mit tudnak ezzel csinálni amúgy? Mi van, ha folyton megy előre az autó, senki nem tudja megállítani? Itt ahogy láttam beásta magát a sóderbe... -
raczger
őstag
[link]
Már magyar oldalon is kint van, nem gondoltam volna, hogy belehal
-
madstunt
addikt
válasz
hunnylander
üzenetére
Hát az emlékezetes Villeneuve kereke vs pályabíró találkozás óta kéne komolyan rögzíteni a szabályok szerint.Később bírságoltak is azért emllékeim szerint mert leszakadt a kerék,talán jordant de nem biztos
-
Motion_Blur
félisten
"What Irony. His father survived the most dangerous of eras on both 2 wheels and 4, and his son gets killed by a freak incident in the safest era ever."
RIP
-
Peat;)
veterán
válasz
Motion_Blur
üzenetére
az elszabaduló kerékre minden versenysorozatban szigorúbb előírás kellene. Nem ismertem a pilótát, de gondolom szörnyen fiatal volt... 
-
Oliverda
félisten
válasz
hunnylander
üzenetére
Ettől féltem.
Ritka nagy balszerencséje volt. Sajnos egy ilyen baleset simán megtörténhet az F1-ben is. Nem igaz hogy nem lehetne valahogy rögzíteni azokat a kerekeket. Ez már évek óta probléma... -
hunnylander
őstag
válasz
Oliverda
üzenetére
Carlos Iaconelli versenyzőtársa megjegyzései szerint meghalt. Hivatalos közlemény nincs erről.
Jonathan Noble, az Autosport újságírója is beszámol Henry Surtees haláláról.
-
andy83
aktív tag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Hú, ez tényleg durva volt. Egy ilyen kerék nem két kiló, és ő is nyomta neki a gázt rendesen, nem csoda hogy elájult...
-
Oliverda
félisten
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Egy Wendlinger féle sérülés befigyelhet sajnos.

-
Peat;)
veterán
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Ok, persze. Csak abból indultam ki hogy a nyakvédő bizbaszt ezért is fejlesztették ki. Így a nyaka elvileg nem törhet akkor max egy agyrázkódás. Persze nem tudom itt mennyire vannak ilyen biztonsági cuccok, így lehet benéztem. Az autók szemlátomást olyan merevebbek, így nagyobbat is kapnak a pilóták, illetve a kerék is fura volt ahogy elszabadult.
-
puttputt
őstag
Ma mentünk páran PH-ról Multin, a F12009 játékkal... gondoltam belinkelek pár képet:
Azért is vicces, mert valamiért (2-3 embernél), hiba miatt kidobált néhányszor, aztán legközelebb húzta maga után az azt megelőző (kiesés előtt választott) kocsit, magyarán 2 kocsival mentünk egyszerre néhányan... - egymásra pakolta a két kocsi textúráját -
Így jöhetett létre a "Ferrari főcsapat és RBR tökéletes szimbiózis" is...
-
hunnylander
őstag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Egyelőre csak ennyit lehet tudni. F2: Henry Surtees update
Henry Surtees, a motorkerékpár- és Forma1-es világbajnok John Surtees fia. Az első futamon 3. lett.
-
Peat;)
veterán
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Nem hinném hogy komoly a baja. A mi Norbink viszont eléggé peches volt, illetve második futamon pöttyet eltúlozta a gumimelegítést...
lesz ez még jobb is. -
Motion_Blur
félisten
Tudja valaki hogy mi van az F2-ben balesetet szenvedett pilótával? Annyit láttam, hogy a WTCC 2. futama alatt szállt fel vele a mentőhelikopter

-
Oliverda
félisten
-
Motion_Blur
félisten
Javaslom az Eurosport2-t

-
JJános
addikt
Egy kis félidei körültekintés. [O]
-
7Heads Drago
veterán
válasz
Nowhereman
üzenetére
Ez itt a Forma1 topik! Tudsz értelmes mondatot is írni káromkodás és Gyurcsány mentesen?
Köszi... -
JJános
addikt
válasz
hunnylander
üzenetére
Ez már volt, de nagyon tetszik.
Mamám.....
-
Nowhereman
őstag
válasz
hunnylander
üzenetére
csak annyira tisztességesen állt helyt, amennyire tisztességesen gazdagodott meg gyurcsány...
és nem a pilótára értettem a ganét, hanem a szitura: bűzlik!
-
Nowhereman
őstag
válasz
AMD Power
üzenetére
Ha SB Sebastian Bourdais lenne:
Nos ha azt vesszük neki a főnöke gáncsoskodása ellenére/menetrendszerűen osztotta neki az extrémet Tost, miközben Buemit az optimummal köröztette/ sikerült a sztárolt csapattárs pontjainak 66%-át összehoznia. Ismét egy remek sportembert veszt el a mezőny annak a féreg Tostnak hála. Aki majd a fél éves késéssel feltuningolt STR következő pilótájának minden eredményét össze fogja vetni Bourdais-jével, hogy villoghasson, hogy milyen fain pilótát hozott a helyére... Nekem ez a fajta vezetői mentalitás hánya hiányzik... -
hunnylander
őstag
válasz
Nowhereman
üzenetére
Ne fikázzad! Egy induló csapatnak pont egy McLaren tesztpilótára van szükségük, aki azért tisztességesen helyt tudott állni beugróként is. Nem lebecsülendő ám az a tudás és ismeretanyag, amit a McLarennél szerzett. Ő már azt is tudja, hogy néz ki a 25-ös.

-
AMD Power
titán
SB nem fog nekem hiányozni.
-
Oliverda
félisten
válasz
hunnylander
üzenetére
Legalább lesz egy tapasztalt versenyzőjuk. Ha már gyorsaságban annyira nem is jeleskedik... Monjduk újonc csapathoz inkább ilyen pilóta kell.
-
puttputt
őstag
válasz
-Mike-
üzenetére
Látom, a tolerancia sem megy. Siettem. Hihetetlen...
Még offba sem... Na, mindegy. Nagyobb baj ne legyen.
(Őszintén. Nem mindegy, ki ül az autóban? Amúgy, moderáltatom a kedvedért...)
/Miért? Mi nem megy még?/ Bocsánat, hogy így "lereagálok", de amúgy is "jó kedvemben" vagyok./ -
hunnylander
őstag
-
puttputt
őstag
Jordi Gene és...
/, ha már Schumacher, Lauda, a hullámvasút és a "fosás"...
/
Piquet jövője?
[ Módosította: bwoay ]
-
Oliverda
félisten
válasz
Peat;)
üzenetére
Nem kétlem hogy megvan a pénz erre az évre, inkább csak az a kérdés hogy ez mekkora összeg. Nem hiszem hogy sokkal nagyobb mint a Williams költésgvetése.
"így nekik nem kell kis kaliberű szponzor ami csak idén kerülne fel az autóra"
Ezt a fajta hozzáállást nem nagyon értettem már eddig sem. Persze ha nekik nem számít pár milla... (amit egyébként kétlek)
Motion_Blur: Az idokep.hu elég megbízható, szinte naponta figyelem. Nos ott az újabb kánikula után péntekre már egy hidegfrontot prognosztizálnak jelenleg. Azért azt remélem nem fogunk fossá ázni...

-
Motion_Blur
félisten
A jelenlegi állás szerint 30-33 fokos szikrázó napsütés várható a verseny idejére.
-
Peat;)
veterán
válasz
Oliverda
üzenetére
Izé, már lenyilatkozták hogy megvan az idei teljes költségvetésük és egyébként a jövő évi autót is fejlesztgetik, így nekik nem kell kis kaliberű szponzor ami csak idén kerülne fel az autóra...jó lenne ha ekkora pofával beülnének a két szék közé, de a realitás nem igazán ez, főleg hogy igen csak sok fejlesztést pakoltak fel mostanában, csak az idő közbe szólt. Nálunk kiderül mit értek a fejlesztések, de az hogy totál az autó tulajdonságainak ellentétes időjárásban, cikázva melegítve a gumikat is elértek egy dobogót és állandó pontszerzők egy ilyen szoros mezőnyben...én a technikai hibát várom tőlük mert az előző nagyon meleg futamon is lyukasztgatták a kasznit mert meleg volt a dolog, hát nálunk is az lesz.
Szerintem jó pár technikai hiba lesz nálunk, az elmúlt futamokon jók voltak a körülmények motorok meg elektronika meg fene tudja mik számára miközben kapták az új fejlesztéseket és nem tudják melegben mit bírhatnak, hogyan viselkednek a dolgok. Gumi is érdekes lesz, szuper lágy itt az kicsit meredeken hangzik. Unalmas a pályánk de úgy néz ki majd máshogy izgalmassá teszik. -
wildrain
addikt
Schumacher a Ring Raceren, német RTL.
Laudát is megnézném, hogy fossa össze magát.
-
JJános
addikt
Lonzi is bejöhet az élre! Vagy legalább is akar!
-
Sanya595
senior tag
válasz
hunnylander
üzenetére
Köszönöm a javitást és hogy megkerested.
-
P00By
nagyúr
válasz
hunnylander
üzenetére
Lehet, h ezért nem találtuk!

-
puttputt
őstag
válasz
andy83
üzenetére
Igen, valóban!

A későbbiekre: Így, erre emlékszem!
/Sosem tennék ilyet ilyen neves és számomra is kiemelt eseménynél!
- TV kikapcs./
(Motorhiba..., sajnáltam is szegényt... részint itt (is) ment el a világbajnokság... meg Szingapúr, meg... Valami korábbi versennyel keverhettem be...) -
puttputt
őstag
válasz
!Overdose!
üzenetére
Ciki..., jogos a kérdés, közelében sem volt..., sehol sem a Magyar GP-n...
Esetleg itt: [link]
Komolyra fordítva...: nem tudom, kivel keverhettem..., hogy néztem be.
Talán Schumival?
(itt a piros, hol a piros...
) A múltban valóban eléggé elfogult voltam...andy83: Nem kizárt!
("Jóstehetségű elszólás"
) ..., de ehhez Buttonnak, Vettelnek, Webbernek biztos lesz még némi "mondanivalója"... -
andy83
aktív tag
válasz
!Overdose!
üzenetére
2009-ben!!!

-
Pompi
nagyúr
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Remek hír, 3 éve is ott voltam, remélem most is ki tudok majd menni

-
hunnylander
őstag
válasz
Sanya595
üzenetére
Megfejtettem a rejtélyt a hátsó szárnyat illetően.

Kimi kevert vagy az aki átírta a szavait szöveggé. Az első szárnyak voltak eltérőek, nem a hátsók: Ferrari drivers running different front wings

-
proof88
addikt
Én is nagyon remélem, hogy meleg lesz, mert kíváncsi vagyok, úgy hogy alakulnak majd az erőviszonyok... érdekes lenne, ha most megint jól menne a Brawn, de az utolsó meleg verseny óta bizony rengeteget fejlődött az RBR is... és szeretném látni Hamilton versenytempóját, nagyon sajnáltam a múltkori malőrt...
Force India - Ferrari - McLaren - Red Bull - Brawn GP - viaskodást szeretnék látni a dobogós pozíciókért, valami nagy showt!
-
Oliverda
félisten
válasz
!Overdose!
üzenetére
Ha a helyedben lennék én is ezt szeretném hinni.
-
zed1983
őstag
Minden kiderül majd az itthoni futamon, de sztem nagyon erős csatára várhatunk, látva a McLaren és ferrari önmagukhoz képest mennyit fejlődtek és így már nem egyszerű a Brawn-oknak.
Pole : Vettel vagy Webber, utánna tulajdonképpen Brawn,Ferrari vagy Mclaren is jöhet -
!Overdose!
őstag
válasz
Oliverda
üzenetére
Butaság az egész. Ugyanolyan ütemben jönnek az új alkatrészek, mint eddig és e közben fejlesztik a BGP 002-t is. Egyszerűen az új fejlesztések nem váltak be és ennek semmi köze a pénzhez. A pénz önmagában messze nem elég, erre láthattunk számos példát a közelmúltban.
-
AirBooms
addikt
Én arra lennék kíváncsi, hogy miért nem kötöttek a Virginnel komolyabb szerződést, nagy pénzekről? Ugyanis a Ross Brawn és Sir Richard Branson régi pajtások. Brawn szerintem nagyon is tudja, mit akar...
Aktív témák
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i5-1135G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i5-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W11 I Cam I Gari!
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Tartós Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256-1TSSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- HP EliteBook 640 G10 - 14" FullHD IPS - i5-1335U - 8GB - 512GB - Win11 - 1 év garancia - MAGYAR
- Keresünk iPhone 16/16e/16 Plus/16 Pro/16 Pro Max
- Astro A50 4th Gen wireless + base station fejhallgató
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
, meg Palik milyen büszke, hogy felismerte Coulthardot. 
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

)
Még az ág is húzta, már ebben a szezonban is. 

az elszabaduló kerékre minden versenysorozatban szigorúbb előírás kellene. Nem ismertem a pilótát, de gondolom szörnyen fiatal volt...

) ..., de ehhez Buttonnak, Vettelnek, Webbernek biztos lesz még némi "mondanivalója"...