Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- czundermák: Shikoku Henro #0: Mégis mi ez?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- laskr99: DFI és DFI Lanparty gyűjteményem
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
- Invázió egy novellában 3-4. (Update) +5. fejezet! (18+ nyelvezet)
Aktív témák
-
-
Eagle16
addikt
Nekem úgy tűnik, hogy volt sebessége a tárgynak Massa irányába, tehát nem egy helyben pattogott.
Ezen a videón látszik 0:22-nél. Olyan, mintha a bal oldali bodénál lenne, de leginkább a bodé után. Erre 0:23-nál már elhagyta a bódét Massa irányába. Lehet hogy ez is csak optikai csalódás, de így kicsit jobban lehet érzékelni, ha viszonyítunk valamihez.Remélem hamar felépül.
Barthezz2: ja igen, látom már, (#47254)...
-
rocket
nagyúr
Most nezem a videokat, joval kesobb hagyta el a rugot mint eloszor gondoltam pl. en is.

-
válasz
Frenky89
üzenetére
De az attól messze volt szerintem. A szél nem visz el egy ilyen tárgyat csak úgy, meg azt sem lehet mondani, hogy a lendület vitte arra.. szóval fene tudja..
Nekem nem egyértelmű ebből, míg nem tudom, hogy került el odáig. Arról nem beszélve, hogy dobj le egy ilyet, nem fog sokáig pattogni, pláne nem ilyen magasságig.Viktor77: de biza ezért nem:
Rubens Barrichello percekkel a baleset után megerősítette: "elvesztettem valamit a kocsi hátuljáról, ami miatt meg is kellett állnom a pályán" (a brazil nem jutott tovább a Q3-ba). Nicolas Todt, a Ferrari pilótájának menedzsere pedig azzal nyugtatta meg a Ferrari motorhome-ja körül hangyabolyként nyüzsgő újságírókat, hogy beszélt Massával a pálya ambulanciáján, tehát hamar visszanyerte az eszméletét
-
-
Frenky89
addikt
válasz
Barthezz2
üzenetére
Perdöntő képek, legalábbis számomra.
- Barichello autójáról leválik 1 db valami, ami ottmarad a hármas kanyarban
- a kigyorsítási részen leválik a rugónak látszó, hengeres valami is, ami a lendületnek köszönhetően tovább halad a pályán
- valószínűleg a nem teljesen egyenes pálya felületén felpattan és Massa pont ekkor jött arra
- és szerintem azért látszik úgy mintha Massa felé rekülne, mert a nagy sebesség miatt csalóka a kép.Jobbulást Massa-nak!!!
Az, hogy melyik kanyar volt egyszerűen ki lehet deríteni egy régebbi, de nem túl régi onboard felvétel alapján, egy kis odafigyeléssel.
Valamint, a "Valamit befújt a szél a pályára", vagy amire itt spekulált valaki: "Bedobtak valamit a pályára" teóriát egyértelműen megdöntik ezek a képek.
-
D@ni88
addikt
és ha pont a ruhájánál kapja el. ott nincs semmi...
jah és a videón látszik hogy egyet a kanyarba, a másikat meg a kigyorsításon hagyta el... faszán hullik a brawn.
-
válasz
Barthezz2
üzenetére
A baleset elotti kanyar egy gyors jobbos, bari pedig eleg lassan es kisebb ivben fordul, szerintem az a baleset utani jobbbos lezs bal felul a csucsban, de onnan keptelenseg, hogy odarepult volna. Arrol nem is beszelve, hogy annak legalabb egy fel-egykilos fem targynak kellett lenni, azt meg a budos eletbe nem repit sehova akkorszel.

Nem tudom, azok a palya fele neznek.

-
Vigneau
félisten
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Ha a plexin, vagy a gumitömítéseknél köszön be a rugó, akkor kísértett volna Senna sorsa...

-
Hát azt nemtudom.. Elvileg az előtte lévő kanyarban, ha igaz, tehát amit már Massa maga mögött hagyott. Viszont ha nem is gyorsan, de úgy tűnik számomra, hogy az a rugó, szemből jött, tehát ha a szél vitte, akkor előszőr hátulról fujt, hogy eljutott odáig a rugó, aztán meg megfordult, és szemből küldte Massának
...hát.. 
Lauda: az a földút érdekes ott, de abban a bódéban, ahol volt az eset, én úgy nézem van valaki(gondolom valami pályamunkás) és ő nem vett volna észre semmit?

-
JColee
őstag
Fokozta a rossz hangulatot a sajtóközpontban, hogy a kvalifikáció végére eltűnt a kép az összes időmérő monitorról, így az újságírók - akárcsak a parc fermében türelmetlenül várakozó versenyzők - csak találgathattak, ki, honnan kezdheti majd meg a vasárnapi Magyar Nagydíjat. Gyors média centerbeli közvélemény-kutatással kiderítettem, hogy ilyesmire utoljára az 1973-as (!) Kanadai Nagydíj végén volt példa, amikor is a verseny közben megérkezett eső alaposan megzavarta a kézi időmérést, és csak a verseny után két órával sikerült végeredményt hirdetni.
-
D@ni88
addikt
[Tényleg egy Brawnról esett ki a rugó!!]
ahogy kanyarodik a hátsó szárny alatt látszódik valami fekete a kanyar után, meg egy pillanatra a kerék felett is..
és ez nem állt meg a kanyarban... -
-
D@ni88
addikt
amúgy van ott hírdető tábla a kanyarnál, jobb oldalt... De az nem hiszem hogy rugós. meg sérülés sincs rajta.
az a full HD-s felvétel nincs meg valakinek amit mutattak a TV-ben is? mert később bevágták nagyon jó minőségben is.
-
Blue@X
senior tag
Azért jó hogy bevezették a HANS-t, mivel simán kitörhetett volna a nyaka a becsapódáskor...
-
Viktor77
titán
Ahogy néztem a videót, van ott valami bodéféleség, pont azon a részen, ahol a rugó (vagy mi) pattog. Nem lehet, hogy arról rángatott le valamit a szél?
-
Kraptor
őstag
-
válasz
kisJack
üzenetére
A #47142-es hsz-em:
[I]"Mint írtam pattogott. 200-zal aláfutni pedig olyan látszatot kelt - optikai csalódás - mintha szembe jönne...
Akár egy magasban lévő repülőről, helikopterről, vagy akár miről leeshet.
De az sikcs kizárva, hogy valamirő ívből szállt be a pályára. mondjuk egy kifeszített valami szakadt el, és az kihajította, vagyis be a pályára..."[/I]Amikor a képeket nézem, látni, hogy az a rugó forog a tengelye körül, azaz bebukdácsol a pályára. Valahonnan berepült.
Ehhez kell ugye egy kezdősebesség, ami hajításból eredhet, hisz se előtte, se utána nincs versenyautó.
A lebegés pedig a két földetérés közötti állapot, ami közben Massa nagy sebességgel "szólt" bele.űTermészetesen mindez találgatás, mindaddíg, amig meg nem lesz a rugó, vagy az, ahonnan hiányzik...
mrlujoak
-
-
Chip
aktív tag
Az én teoriám az, hogy Massa utolérta a leesett alkatrészt ami felfele pattogott miután Barrichekko autójáról levált.
Tudom, hogy más de gondolom mindeki látott már felvételt amikor a levált kerék még jó ideig képes haladni előre.Köszi a helyek beazonosítását
-
-
zoo8800
veterán
A Sporthíradón olvastam, hogy Massa fékezés nélkül csapódott a gumifalba.
Hogy a francba lehet ekkora hülyeséget leírni??? A felvételeken egy kb. 50 méteres féknyom látható, az talán csak úgy odapottyant az égből, és nem Massa autójának a nyoma?
-
rocket
nagyúr
válasz
ronaldo
üzenetére
Optikai csalodas valoszinuleg, nem a rugo volt gyors, hanem Massa ment gyorsan, ettol fuggetlenul erdekes, hogy maszta meg az emelkedot a rugo, ami raadasul a kepeken ugytunt a 4-es kanyarnal amikor elhagyta Barrichello, balra egeszen kigurult.
Az is lehet tobb reszben hagyott el valamit es az nem is ez a rugo volt.
#47251:En is arra tippelek, hogy ami a kepen latszik, hogy elhagyott Barrichello nem az talalta el Massat, hanem meg mast is elhagyott es az volt a bunos.
-
rocket
nagyúr
Palya terkep, 4-es kanyarban esett le, kb. 4-es es az 5-os kanyar ket harmadanal utkozott neki Massa fejenek.
-
JJános
addikt
Azt mondja a bátyám, hogy ez egy olyan rugó volt, ami a reklámokat tartja a ducon. Mert azok rugókkal vannak spanolva, vagy mi. A szél hatására elszabadult, és Massánál kötött ki.
-
ronaldo
őstag
Egyébként kiderült végül, hogy Barichello hagyta el a rugóját? Mert később Brawn nagyon azt nézte a kocsi hátuljánál. Viszont érthetetlen, hogy akkor szinte az aszfalttal párhuzamosan, nem kis sebességgel hogy tudott az Massa sisakja felé repülni.

-
Chip
aktív tag
Valaki bejelölné a pályarajzon, hogy kb hol történhetett az alkatrész leeasése és hol vághatta fejbe Massát?
-
rocket
nagyúr

Szegeny.
-
D@ni88
addikt
jó értem én hogy valahogy oda került az a rugó, de kinek a kocsijáról? mert annak azért csak irányíthatatlanná kellett volna válnia sztem...
-
Male
nagyúr
válasz
hunnylander
üzenetére
Háááát.... ezzel nem mostanában versenyzik... akkor sem lepődnék meg, ha ezután többet nem versenyezne.
-
ronaldo
őstag
A gyors körét mikor Kimi eltolta, akkor milyen szektoridőket ment? mert az elején -0,5mp-vel volt beljebb, az is olyan 1.21.500-ös időnek nézett ki, nem? (mert akkortájt vezetett rosberg 1.22 elejével)
-
frame>24
addikt
válasz
hunnylander
üzenetére
Hát igen.
És örülhet, hogy ennyivel megúszta. Illetve, nem tudom, nem lesz-e ebből maradandó baj? -
JJános
addikt
válasz
kisJack
üzenetére
Hát szerintem 100%. Remélem ezt majd megerősíti valaki.
A rugó igenis pattog, ha egy 200 km/h-val száguldó autó elhagyja. Megtett egy utat, és épp Massa elé pattogott. A rugó maga épp csak pattogott, Massa adta a sebességet bele.
Állítólag valami villanyos póznáról esett le, ami aztán nem adott áramot annak a számítógépnek, amivel az eredményt jelezték. Gondolom én.
-
Kraptor
őstag
Ha Barica kocsijáról esett le akkor én csak úgy tudom elképzelni, hogy Barika kereke megdobta magasra és akkor tényleg annyival már arrébb tudja szállítani a szél.
-
Chip
aktív tag
Lehet több minden esett le Barrichello kocsijáról mint ami a felvételen láthattunk.
Remélem minnél hamarabb felépül Massa.
-
blazsey2
senior tag
válasz
hunnylander
üzenetére
Hát ez nagyon csúnya,holnap tuti nem versenyezhet!
-
válasz
hunnylander
üzenetére
Szegeny Massa....
Meg szerencse, hogy nem a plexinel erkezett, mert akkor tul se eli szvsz.Amugy egy rugot nem fog a szel ide-oda rptetgetni, ahhoz kene 100-200km/h-s .
-
kisJack
aktív tag
válasz
hunnylander
üzenetére
Bakker, ez elég komoly! Golyóálló plexi ide vagy oda, vagy tonnás teherbírás, ez szétcsapta elég rendesen.

8nemesis8: Azt mondták hogy az több száz méterrel arrébb volt.
-
SG3rg0
őstag
válasz
hunnylander
üzenetére
Ez nagyon durva!
-
válasz
8nemesis8
üzenetére
Én tettem a képet, de pont hogy azért, hogy szerintem nehezen lehet, hogy az repült fel, mert nem is ott volt, meg meg is állt az úton, akkora szél meg nem lehet..
Na feltettem videót is, ha nem is a legjobb tisztán látszik, hogy a szallagkorlát felől jön a cucc, a fent linkelt képen meg az, hogy Bari egy kanyar közepén hagyta el a motyót, ami ott is maradt..
-
matteo_szg
őstag
válasz
hunnylander
üzenetére
basszuskulcs

-
IreN!CuS
őstag
válasz
hunnylander
üzenetére
hát... nc

qdak:szerintem igen,csak mivel eszméletét vesztette(szerintem)így az is csoda h rálépet a fékre gondolj,mi lett volna ha azt sem teszi meg
(persze ez mind felvetés) -
8nemesis8
veterán
válasz
hunnylander
üzenetére
Elég csúnya, de a plexi sokat védett az látszódik.
-
SG3rg0
őstag
Mikorra várhatóak az üzemanyag adatok?
-
hunnylander
őstag
-
P00By
nagyúr

-
JJános
addikt
Sajnos meglepetések időmérője volt. Ilyet is csak mi tudunk.
Gratulálok Lonzinak, és nekünk.(RBR)
Massa mielőbbi gyógyulást kívánok neked!Bömös leszakadt. Brawn lemaradt, Renault feljött. Barika most megint valakire nagyon mérges.(13.?!) Már Szujó Zolival is bunkó volt.
Jövőre a Ferrari Lonzival a csúcson lesz!
Egyre jobban bírom ezt a fickót.
Szép volt a pole köre! -
IreN!CuS
őstag
válasz
venember83
üzenetére
Igen de a kerekek is "furcsán" blokkoltak be,általában ilyenkor teljesen beszoktak blokkolni itt meg össze vissza,hol forgót rendesen hol blokkolt,meg 0:08tól hallgasd meg nem úgy tűnik mintha leállt volna az a motor,de nem tom
-
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Rajta vagyok csak lassú a netem

-
zolynet
veterán
csak semmi pántik itt van a végeredmény:
Aktív témák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Motoros topic
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Alkoholista nevelde
- Hisense LCD és LED TV-k
- Kuponkunyeráló
- Arc Raiders
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i5-1135G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i5-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W11 I Cam I Gari!
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Tartós Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256-1TSSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 (5TW13AA) (DisplayLink)
- Apple iPhone 12 128GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- ÚJ MacBook Pro 14" M4 PRO 24GB 512GB Space Black
- www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok!
- iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3086
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

arra gondolsz te is ?

A régi cd írókon mind2 jelzés és felirat rajta volt
Egyre jobban bírom ezt a fickót.