Hirdetés
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Szólánc.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
Aktív témák
-
hihihihi - LG...

Massának mielőbbi felépülést, szeretném a pályán látni!
Nagy dícséret a McLaren Mercedes csapatnak, a kitűnő autóért!
mrlujoak
-
Csabee.
nagyúr
a rádióba még azt mondják hogy Massa még életveszélyes állapotban van
-
8nemesis8
veterán
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Hát igen jellemző kép ez róla...
Nem veti meg az alkoholt.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
D@ni88
addikt
Valaki fel tudná tenni Kimi és Vettel akciót a rajtnál?
-
-
Ijk
nagyúr
válasz
proof88
üzenetére
Nem úgy volt!
Amikor valamelyik pályabíró látta, hogy Barika elhagyta a rugót, odaszólt rádión a susnyásban rejtőzködő havernak (akinél volt egy szakasztott ugyanolyan rugó), hogy gyorsan dobja vele fejbe Massát, nehogy beleszóljon a fogadásban megtett eredménybe. Azután pedig gyorsan eltüntették az eredetit. -
-
mate0217
aktív tag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Meghúzta rendesen

-
proof88
addikt
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Hát igen, az volt, aranyos... nem tudom minek kell ilyeneket spekulálni nekik is, Rubens pontosan elmondta, mi történt a 3. kanyarban és ezt igazolja a videó is! És ezek tegnap megállapított tények, de már megszoktuk, hogy nem mindig naprakész infók alapján találgatnak a kommentátoraink.
Meg azt is mondták, hogy Massa felé közeledett a rugó, amit szintén átbeszéltünk, hogy simán optikai csalódás miatt is lehetett úgy látni...
Ha minden igaz, Rubens a 3. kanyar kijáratánál hagyta el a rugót, ekkor már egyenesen ment, tehát valószínűsíthető, hogy a rugó is egyenesen haladt tovább, mert attól, hogy pattog, mégiscsak nagy sebességű autóról esett le. A 3. kanyar kijáratánál tutira 200 km/h felett vannak az autók, és Brawn is mondta, hogy többször is pattogott a rugó, és Massa kb az egyenes felénél érte utol a rugót...szerk.: amúgy van itt ez a videó, kár hogy nincs hangja, viszont érdekes HUD van benne a plexin, ilyen tudtommal nincs az F1-ben.

-
Motion_Blur
félisten

-
stvnppp
senior tag
válasz
PazsitZ
üzenetére
Értem én, tényleg súlyos, de akkor mivel büntessék, ha nem ezzel. A pénzbírságot a legtöbb csapat röhögve kifizeti. A rajtbüntetés meg nem ide illő büntetés.
Itt nekem nem az a bajom, hogy elszabadult, vagy nem, hanem az, hogy ha az a kerék egy embert talál (mint pl Massát a rugó), akkor már késő sírni, hogy mi lett volna, ha megáll rögtön, mikor kiderül, hogy gubanc van, és nem megy tovább...
A tankolócsövesnél meg megálltak
(mind tavaly Massa, mind pár évvel ezelőtt azt hiszem Spykernél) -
stvnppp
senior tag
Most ez kicsit zavaros, lehet hogy rosszul értelmezem, ha igen, akkor előre is bocsi.
Renault akkor és most: Akkor is lassan ment, esős futam, akkor is érezte, hogy nem minden ok, lassan ment, ettől függetlenül akkor is meg lehetett volna büntetni (meg is kellett volna), csak akkor nem halt meg senki sem pár héttel előtte hasonló körülmények között. Ez kettős mérce, mert akkor mekkora felháborodás lett volna, ha vb esélyest eltiltják.
Renault és Brawn: Össze lehet hasonlítani, de nem ugyanaz a két eset. A Renault tudta, hogy baj van a cuccal, a Brawn nem, tehát nem is tehetett volna ellene, míg a Renault igen.
Nem az a probléma, hogy valami szétesik, hanem hogy az mennyire elkerülhető... Renault nem azt mondta, hogy akkor leállok, nem veszélyeztetek másokat, hanem hogy majd lesz valami. Brawn ennek a lehetősége sem forgott fenn. -
7Heads Drago
veterán
Hol történt pontosan a baleset?
Mert a TV-ben 270-es féktávról beszéltek. A neten meg már 290-ről is beszélnek... -
-
D@ni88
addikt
Na, azért nem lehet azt mondani hogy Kimi most nem volt elég agresszív
most jól ment, Grat neki, és a Ferrarinak is. De bosszantó ez a kipufogós dolog -
copin
őstag
válasz
stvnppp
üzenetére
A 2 esetet össze se lehet hasonlítani. Alonso lassan haladt, de amikor kiszakad a kerék a futóműből, ott már gyorsan is történhetnek az események. Ugorjunk vissza Button első futamgyőzelmének idejéhez, mivel akkor is ez történt. Ha nem kaptak büntetést, akkor ez a mostani eset miben több? Jah hogy egyeseknek szétesik a gépe... Akkor Brawn 1 futam eltiltás. Ki tudja hogy ott volt-e mulasztás?
@madstunt Volt bőven ilyen eset.
-
madstunt
addikt
A kevlár kötelek nem a felninél rögzítik hanem a kerékagynál.Ha egyszerűen nem rakják fel normálisan azt az anyát akkor leválik bármilyen kevlárkötél van ott...Olyat nem tudom láttunk-e az utóbbio pár évben mikor normálisan rajta volt az anya de mégis levált a kerékagyról
Szerk: Látom megelőztek...
-
stvnppp
senior tag
válasz
7Heads Drago
üzenetére
Itt most nem a kevlár kötél miatt volt a bünti! A kevlár kötél a felfüggesztés azon részét tartja, amire felcsavarozzák a kereket, a kerékkel közvetlenül nem is érintkezik. Itt a gond az volt, hogy fel sem csavarozták, ergo nem is volt, ami megakadályozta volna a kaszálást..
-
Ijk
nagyúr
Úgylátom a sajtó már majdnem beülteti Alonsot Massa helyére.
Egyébként izgalmas lenne, kíváncsi vagyok mit hoznának össze Kimivel![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
copin
őstag
válasz
stvnppp
üzenetére
Ilyen a kettős mérce. A balesetek elkerüléséről annyit, hogy tilos leszakadnia a keréknek a felfüggesztésről, mégis nagyon sok esetben a kerék leválik a helyéről. Várjunk az emlékeztetővel addig, amig meghal valaki, aztán a z eset után játszhatják az okost egy pancserral, akire ráilleszthető a halált okozó precedens, mert ugyebár az F1, az elit.
-
7Heads Drago
veterán
válasz
hossszú
üzenetére
Na meg talán nem véletlen hogy pont a keréknél vannak azok a kevlár kötelek. Talán pont azért mert kerek, nagy és ha ez leszakad akkor kaszál.
Semmi bajom nincs Alonso-val, de sajnos ez a bünti jogos volt.
Most legalább a Hamilton szurkolok nem szólhatnak egy szót sem. Nem csak Hami kap súlyos büntit.
-
stvnppp
senior tag
Nem egyezik a véleményünk. Jól van, hogy Surtees halálesete emelte a büntetés mértéket, de azért egy ember halálát nem kéne elintézni annyival, hogy "ez van". Vannak balesetek, senki sem rohan a templomba, ha hall egy balesetről a világ egy másik másik pontján élő emberrel kapcsolatban, de ha van lehetőség elkerülni, akkor igenis kötelesség tenni ennek érdekében. És ha ezt csak súlyos büntetéssel lehet elérni, akkor 'EZ VAN'.
Abban viszont igazad van, szomorú, hogy vannak dolgok, amihez egy 18 éves embernek kell meghalnia, hogy észrevegyük. -
hossszú
őstag
válasz
7Heads Drago
üzenetére
Azért kapták a büntetést mert tudatosan hibás autót engedtek ki a pályára.
-
copin
őstag
válasz
stvnppp
üzenetére
Nem ritka hogy leesik egy kerék. Főleg nem a Renaultnál. De ez a büntetés nem azért ilyen súlyos, mert "húha, valaki belemegy", hanem a Surtees halálesete miatt. Az hogy kirepül valami a pályáról az egy dolog, hoki meccsen is volt, hogy kirepült a koron a pályáról és megölt egy gyereket, pedig a játéktér a plexin belül van. Ez van, előfordulnak balesetek, csak egyesek pózolni akarnak a közvélemény előtt ilyen feleslegesen súlyos döntésekkel.
-
Motion_Blur
félisten
válasz
venember83
üzenetére
Nem

-
7Heads Drago
veterán
Ez jogos pedig.
Én csak azt nem értem hogy a Brawn miért nem kapott hasonlót ha övék a rúgó.
Mert ahogy egy kerék nem szakadhat csak úgy le, így ennek igaznak kéne lennie a többi alkatrészre is. És mi van ha ugyanez a célegyenes végén történik a rajt után anélkül hogy hozzáérne bárki is. Ez a csapat felelősége kell hogy legyen. -
venember83
nagyúr
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Nem arra gondoltál, hogy Alonsot beültetik Massa helyére a valenciai nagydíjra?
-
stvnppp
senior tag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Az egész csapatot, beleértve Alonsot is, legalábbis szerintem.
Meg hol indulna? Mindenkinek szerződése van (neki is a Renaultnál), csak ezért nem fogják felrúgni, mert mi értelme lenne? (Sajnos a Ferrarinál van egy hely
, de ez így durva lenne, meg gonoszság a részemről, hogy egyáltalán leírom)A büntetés szerintem egyáltalán nem súlyos, főleg az elmúlt hét/hetek után... Meg elég volt látni, mikor levált a kerék, azzal lendülettel ha eltalál valakit... És NE csak versenyzőkre gondoljatok, hanem pályamunkásokra, stewartokra, nézőkre, vagy bárkire, aki a pálya körül mozgott, amikor elszabadult!!!
-
Motion_Blur
félisten
válasz
venember83
üzenetére
Miről beszélsz?
-
copin
őstag
válasz
venember83
üzenetére

Csak hogy szokjad a látványt.

-
proof88
addikt
válasz
Pilács
üzenetére
De ez azért is hülyeség, mert Rubens megmondta: a 3. kanyarban ment szét a felfüggesztés és a videó alapján is látszik, hogy 2 különböző dolog esik le a Brawnról a 3. kanyarban: az egyik valszeg kiment a fűre, a másik pedig akkor esett le, amikor már kijött a kanyarból, nos az lehetett a rugó, az már kb a pálya vonalán mozgott tovább és valszeg a Brawn után haladt pattogva, és ezt Ross Brawn is mondta, hogy többször pattogott az a rugó a pályán és Massa utolérte!
-
AMD Power
titán
válasz
venember83
üzenetére
Nem hiszem de kíváncsi lennék...

-
venember83
nagyúr
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Ugye nem gondolod komolyan, hogy szezon közepén átültetnék egy Ferrariba 1 verseny erejéig?

-
P00By
nagyúr
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Jogos kérdés
(Sajnos) minden adott lenne a dologhoz...
-
Motion_Blur
félisten
Ha a csapatot megbüntetik, akkor Alonso más csapatnál indulhat Valenciában?
"Fernando autóján körülbelül a második körben elromlott a benzinpumpa, és meg kellett próbálnunk manuálisan kontrollálni a problémát, ami rengeteg időnkbe került" - árulta el a Renault mérnöki gárdáját irányító Pat Symonds. - "Emiatt hamarabb ejtettük meg a boxkiállásunkat, majd következett a sajnálatos probléma a kerékcserével. Végül azonban a benzinpumpa miatt esett ki az autó."
-
Mások testi épségének tudatos veszélyeztetése az ügy, itt nem lehet kompromisszum, meg enyje-bejnye. Ilyen durva szabálysértés nem nagyon szokott előfordulni, itt nem leesett valami az autóról, egy fatális véletlen folytán, hanem egy hiba tudatában küldték vissza Alonso kocsiját a versenybe.
-
remington2
senior tag
válasz
Joczeek
üzenetére
Csak most olvastam, hogy eltiltották őket, de fellebbeznek. Én egyetértek ezzel a döntéssel, két héttel ezelőtt az egyik srác egy gumi miatt halt meg, egy másik most fekszik intenzíven fejsérüléssel (szintén elhagyott alkatrész miatt), ezek meg itt lóginyáznak a trehányul felszerelt első kerekükkel . . . akkor minek a profi és összehangolt "tánc" a kocsi körül, ha ki lehet engedni úgy, hogy rajta lóg a fél team?
Alonso nem hibás, ez nyílvánvaló, neki ez sajna szopóág, de ez csapatmunka, és úgy lehet a legjobban elkerülni a hasonló eseteket, ha ő is bűnhődik.
-
hobizoli
nagyúr
"Persze, hogy túlzó.
A szokásos:
Ha nincs büntetés soha, akkor nincs visszatartó erő sem, a biztonság vs gyorsaság eltolódik kicsit az utóbbi irányába.
Egy ilyen eset után meg kiborul a bili és megbüntetik az elsőt, aki épp egy kicsit is vétett. Nem igazságos sajnos, de ez van. Épp a Renault volt, aki egy ilyen dolog után elsőt hibázta, ez volt a fő bajuk. "hobizoli
-
AMD Power
titán
Én sem értek egyet a büntetés mértékével. Ez most kicsit sok!
-
Pilács
senior tag
válasz
Barthezz2
üzenetére
Hi!
Szerintem simán megállja az a feltételezés a helyét, hogy amikor elszakadt a hátsó felfüggeszték, akkor az a rugó "elszabadult", majd a feszítés erejétől "kilőtt" a helyéről, ami valóban a susnyáson keresztül neki csapódott Massa-nak. Az kizárt, hogy az a tárgy ami a felvételen van, elpattogjon onnan odáig. Vagy max előtte is leeshetett ez a rugó, arról lehet nincs felvétel, de nekem az a kép sehogyan sem áll össze.

-
Gyusz
őstag
válasz
Joczeek
üzenetére
Hol látsz te ebben olyat, hogy nem értek valamit? Nem értek egyet a büntetéssel.
Tisztában vagyok vele, hogy mik történtek az utóbbi egy hétben, és szerintem is érdemes elgondolkodni azon, hogy miként lehetne biztonságosabbá tenni a versenyeket. De nem azzal kell kezdeni, hogy eltiltásos büntetéseket osztogatunk.
-
AMD Power
titán
Durva ez a bünti...

-
hobizoli
nagyúr
az nem kijarat hanem regebben, az elso 4-5 evben meg arra ment a palyavonala, aztan ezt kivettek belole, mert egy tok felesleges kigyovonal. Amikor Massa befordul az egyensbe Chello pont akkor meg ki a vegen, ahol kesobb Massa kiegyenesiti a kanyart. A rugo arra haladt amerre Massa csak egyre kisebb sebesseggel, es utolerte. Nem tudom miert annyire nehez ezt felfogni, nem dobta fejbe senki, mero veletlenul pont az az alkatresz verte kobakon, ami pont hianyzik egy pont elotte pont arra halado masik autobol.
Ja es azert volt akkora lendulete, amivel odaig elpattgott, mert egyreszt nem 10-l pottyant ki, meg az a rugo elofeszitve van a helyen, elrugja magat, nyilvan vmi ot ero terhes ellen keszult ijen vastagra, hagy annak ellenalljon mielott osszetamaszkodnak a rugomenetek es azzal egy vasrudda alakul, szoval adott esetben ha az osszenyomas utan szall el- lasd Chello egy jobb kanyarbol jon ki, amikor egyenesbe fordutva bódét pottyan ki bal hatulrol vagy kozeprol-. akkor meglepoen nagyot tud am egy ijen ujjnyi vastag rugomenetu darab rugaszkodni...

hobizoli
-
Plutor
aktív tag
Ausztráliában is volt büntetés a 3 kerék miatt.Vettel ment a pályán egy darabig.
47838
tt leparancsolták a pályáról,ha jól emlékszek. -
remington2
senior tag
válasz
Barthezz2
üzenetére
A korábbi, balesetes felvétel alapján tehát ha Barrichello valamit elhagyott a kanyarok előtt, akkor azt Massa - szerintem - simán utolérhette, és elkaphatta (hiszen látható is Rubens kocsija). Elég csak leméregetni, milyen pokoli tempóban is mentek, hiszen Massa az egész egyenest, balesetestől, gumifalastól kevesebb, mint 20 másodpercen belül tette meg . A rugó ennél jóval kevesebb ideig kellett, hogy mozogjon. Szvsz nagyon is reális, nem kellett földönkívüli antigravitációs ágyú és illuminátusok összeesküvése, csak egy pech. Épp elég volt az is.
-
P00By
nagyúr
Jó futam volt.
-
Gyusz
őstag
Valenciában nem indulhat a Renault
Ez most komoly? Ekkora bődületes baromságot...
-
válasz
andy83
üzenetére
Arról lemaradtam du, csak most láttam a hírekben. De akkor ez ultraLOL
Mert ők ezt az alkatrészt mutatják, hogy fejbetalálta, amiről szépen látszik, hogy ottmarad az aszfalt közepén: [link]De inkább ez volt az: [link]
De a videón amennyi látszik, ezt sem lőtte ki. Magyarán ők sem tudják, hogy került oda..

-
-
Bermi
aktív tag
Nagyon jó futam volt. Hamilton előzése a 4. körben az nagy volt és azon sok múlott. Gatulálok Neki és Kiminek is.

-
proof88
addikt
Tetszett a futam, igaz továbbra sem a legizgibb, de azért határozottan jobb volt, mint jó pár előző.
A kiesőket sajnálom...
Minden pontszerzőnek gratulálok, főleg a top3-nak, igazán szépen mentek szerintem és most Kimit sem érheti kritika!
Azért amikor elszabadult Alonso kereke, kicsit féltem, nehogy rossz helyre repüljön, szerencsére nem lett baj!
Jó volt látni, hogy Button ismét előzött!
Tudom, hogy Kimi mindig előbb meghúzza a pezsgőt és utána locsol, de szerintem most Massa egészségére is ivott!
Meg a többiek is!
Kicsit félek Valenciától, mert az tavaly elég unalmas volt és a pálya sem tetszik annyira, de remélem jó lesz, most 1 hónap pihi! Reméljük ennyi idő alatt felépül Massa, ha nem is versenyezni, de legalább nézőként ott legyen!szerk.: Csabee: én is direkt figyeltem, hogy itt van-e Schumi és örültem neki, hogy nincs, de nem azért, mert nem szeretem, hanem mert sajnos valahogy mindig úgy jön ki a dolog, hogy ha itt van, akkor Kimi pórul jár, vagy az autó áll le, vagy megtöri... vagy előbb rakják fel neki az intermediate-et, mint kéne... mondhatni nyugodtabb lettem, hogy dobogón fog végezni Kimi... persze erről nem Schumi tehet, és nincs is vele baj (bár ki tudja
)! 
-
madstunt
addikt
Én is ezen a véleményen vagyok.Számomra az egyik fokmérő hogy bealszok-e rajta és fel kell-e az esetleges izgi helyzetek miatt kelteni... Az évben volt már pár futam amire elég jót aludtam de ennél nem...
Szerintem kezd egyre nyíltabb lenni talán a vb és a futamgyőzelmek esélyeseinek lehetősége
-
Gyusz
őstag
Szerintem jó kis futam volt, az utóbbi néhányat nem néztem végig, de most ottragadtam a képernyő előtt. Kimi most kellően agresszív volt, meg is lett az eredménye. A McLaren úgy néz ki tényleg jó a Nürburgring óta, Hamilton szép győzelmet aratott. Webber és Button hozott néhány pontot, de még mindig elég nagy utóbbi előnye. Igazából a Toyotán lepődtem meg, hogy pontszerző helyen végeztek.
-
bambano
titán
Hmm. renault beszállt a tricikli üzletbe

-
joshua7
veterán
Verseny szokásos sz*r, de a végeredménynek örülök, mg ha LH-t nem is bírom.
Rosberg viszont nagyon stabil, ami jó.
-
keIdor
titán
Jó volt ez a futam, szvsz nem volt uncsi...
4 hét.
Aktív témák
Hirdetés
- PR-Telecom
- Milyen egeret válasszak?
- Elektromos autók - motorok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen okostelefont vegyek?
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Ingyenes webtárhely
- Ubuntu Linux
- ingyenes webtárhely és játékszerver
- Nintendo tulajok OFF-topicja
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Audi A6 C5 Multimedia - 1/32GB / 12 hó jótállás
- Keresünk iPhone 14/14 Plus/14 Pro/14 Pro Max
- AKCIÓ! Intel Core i9 12900KF 16 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
két betűs márka..
, mind1 legalább volt egy kis izgalom a pilótákba, bár érdekes lehetett úgy befutni hogy nem tudják hogy hányadikak

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

(mind tavaly Massa, mind pár évvel ezelőtt azt hiszem Spykernél)

Kár, h nem ezen múlik