Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- weiss: Autó költségek
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Aktív témák
-
attisx
addikt
A futamról röviden:
- Rubens, Lewis

- McLaren szerelők

- Kova, Button

- Red Bull

Egyébként meg, nem hittem volna, hogy valaha ilyet mondok/ írok, de nagyon remélem, hogy Bari végül behúzza a VB-t.
-
attisx
addikt
Jó, hogy említitek az FP1-et, majdnem megfeledkeztem róla, hogy már ennyi az idő. Izzítom is a TV-n a DSF-et...

-
attisx
addikt
válasz
Misi 007
üzenetére
A kötelező kerékcsere továbbra is meg fog maradni. Annyi lesz a változás (szerintem pozitív irányba), hogy a box kiállás ideje 8-10-ről 3-4 másodpercre csökken. Emiatt sokkal nehezebb lesz a boxban előzni, tehát a pilóták jobban rá lesznek kényszerítve arra, hogy a pályán test a test ellen vívjanak meg a pozíciókért.
Arról nem is beszélve, hogy mérnök legyen a talpán, aki képes olyan autót építeni, ami egyaránt jól viselkedik +/-160kg-os differencia mellett is. Összehasonlításképpen idén a tankok befogadóképessége max. 80kg, de ebből is legfeljebb csak 60-70 kilót szoktak kihasználni a csapatok. Így könnyen megeshet, hogy míg egyik autó üres tankkal kiemelkedően gyors lesz az időmérőn (jövőre a Q3 is üres tankos lesz!) és a verseny utolsó köreiben, addig megtankolva alulmarad egy másik autóval szemben. Ez komolyan megkavarhatja mezőnyt, és ha valami, hát ez hozhat látványos csatákat, előzéseket.
Nem tudom nézted-e '94 előtt az F1-et, amikor szintén csak kerékcsere volt engedélyezve? Ha igen, akkor biztosan emlékszel arra, hogy sok nagy nevű pilóta játszotta el, hogy az időmérőn, üres tankkal sehol sem volt, viszont a futamon, megtankolt autóval hülyére verte a mezőnyt.
Egy szó, mint száz személy szerint én nagyon sokat várok a tankolás betiltásától.
-
attisx
addikt
Ecclestone szerint a pontrendszer miatt nem lesz idén bajnok Vettel
Börni papának végleg elgurult a gyógyszere...

-
attisx
addikt
válasz
wildrain
üzenetére
Nézd, ha 2-3 órát kibír egy ülésbe szíjazva, akkor igen, alkalmas rá. Ez a Virgin Galactic-os űrutazás, ilyen szempontból nem nagy szám. Fölviszik a jól fizető ügyfelet, öt percig gyönyörködhet a Föld panorámájában, azt jönnek is vissza. Egyébként a speciális "Zero-G" repülést, ha jól tudnom, már többször is kipróbálta.
-
attisx
addikt
Nagyszerű! Még vissza sem tért Schumi, de már is megy (megint) a sárdobálás Hamilton felé. Legalább azt várnátok meg, amíg tényleg kikiáltja magát az F1 "Istencsászárának".

-
attisx
addikt
Szomorú, ami Massával. De bízom benne, hogy felépül és amilyen gyorsan csak lehet visszaül az autóba. Jövőre pedig ismét egy jót csatáznak Lewis-al a VB címért.
A kételkedőknek pedig:
"A McLaren 1995-től Mercedes motort használt. Häkkinen ismét új csapattársat kapott Mark Blundell személyében. A finn pilóta legjobb eredménye ebben a szezonban két második helyezés volt (Olaszország, Japán), a világbajnoki pontversenyben pedig 17 pottal a hetedik helyen végzett. A szezon utolsó versenyén, az ausztráliai Adelaide-ben az időmérő edzésen Häkkinen autóját az egyik kanyarban megdobta a rázókõ defektet okozva. A McLaren 250 km/h-s sebességgel csapódott a közeli korlátba, Häkkinen pedig súlyos, életveszélyes koponyasérüléseket szenvedett, melynek következtében egy napig kómában volt. A finn versenyző öt hétig volt kórházban, de a téli szünet során úgy döntött, hogy a történtek ellenére folytatja a versenyzést." forrás
A folytatást szerintem mindenki ismeri...

-
attisx
addikt
válasz
proof88
üzenetére
"az a vecsési cucc az valami F1-ellenes cég?!"
Áh, dehogy. Csupán egy tipikus újgazdag, magyar vállalkozó. Lemerném fogadni, hogy a cége első varrógépét, úgy lopta ki alkatrészenként a TSZ varrodájából. Most meg ő az istenkirály. Mit neki egy 30 éves múlttal rendelkező F1-es istálló...

-
attisx
addikt
válasz
hunnylander
üzenetére
És igen! Ismét sikerült! Rajtunk röhög az egész világ...
-
attisx
addikt
Hogy sz**nának sünt ezek a parasztok...

-
attisx
addikt
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Háde, hogy mondhatsz ilyet? Ez "hungárikum". Gondóni köll ám a zországimagéra is...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
attisx
addikt
válasz
üzenetére
Nekem erről egyből egy örökzöld vígjáték klisé jutott eszembe: ahol is adott egy kissé bugyuta szereplő, aki valamilyen kínos szituációba keveredik. De amikor megpróbálja kimagyarázni a helyzetet, csak még kínosabbá teszi azt. Jelenesetben annyi a különbség, hogy ez nem vígjáték, hanem egy szánalmas tragikomédia.
-
attisx
addikt
Bulgária aláírhatja a Formula-1-es szerződését
Yesss... Egy újabb "patinás" helyszín...

-
attisx
addikt
"...a Cosworth motort használó csapatok ugyanis 20.000 / perces fordulatszámmal mehetnek, míg a jelenlegi gyártók erőforrásai csak 18.000-rel foroghatnak. "Bármelyik mérnök meg tudja erősíteni, hogy ez nem fog előnyt jelenteni." - vélekedik Mosley."
Pfff...
-
attisx
addikt
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Massa-nál, a lassított fedélzeti kamerás képen, konkrétan látszottak az össze-vissza repkedő gumi cafatok...

-
attisx
addikt
K. Nakajima: 1:17.494

-
attisx
addikt
válasz
hunnylander
üzenetére
Áhh... Szánalmas kabaré már ez az egész.
Nem is tudom ki monda azt, hogy meg kell kérdezni a nézők véleményét az érme rendszerről. Aztán, amikor nézők többsége, a FOTA állítása szerint, leszavazta a dolgot (hivatalos eredményt ugye nem hoztak nyilvánosságra), teljesen ellentétes döntést erőszakol ki...
Köszönjük Sex Max (by Oliverda)
-
attisx
addikt
Azért arra kíváncsi leszek, hogy a most éljenzők évvégén is tartani fogják-e a jelenlegi véleményüket, ha esetleg a kedvencük úgy kap ki, hogy ugyan messze ő gyűjtötte a legtöbb pont, de az mégis csak a 2. helyre lesz elég, mert eggyel kevesebb a futam győzelme...
Van egy tippem: Masszív k*** anyazás lesz a részükről.

-
attisx
addikt
válasz
hunnylander
üzenetére
Remélhetőleg ennél már csak jobb lesz...

-
attisx
addikt
Né' má' ! 1:20 alatt a McLaren. Fejlődünk...
-
attisx
addikt
válasz
Motion_Blur
üzenetére
De legalább a szerelőknek jó kedve van...

-
attisx
addikt
Na, úgy látom "zöldül" a McLaren is...

-
attisx
addikt
Hoppá, mit találtam: MP4-23K
Az orrkúp és az elsőszárny nem rossz. A hátsó viszont még 2008-as...

-
attisx
addikt
válasz
[CS]Blade2
üzenetére
"...akkor bevezetnék az egységes pilótát is."
Formula Clone Series
-
attisx
addikt
válasz
proof88
üzenetére
"Az aprótermetű britet arról is faggatták, hogy fairnek találja-e azt, ha mondjuk valaki úgy lesz világbajnok, hogy hat versenyt megnyer, de a többin nem ér célba, szemben azzal, akit az összes futamon másodiként intenek le. A brit szerint teljesen korrekt a rendszer: "Az illetőnek a következő évben keményebben kell próbálkoznia.""
No comment...

-
attisx
addikt
Én a régi jóöreg kötött körszámú rendszert és a jelenlegit ötvözném. Az edzés háromszor húsz percből állna. Minden pilótának hat köre lenne etaponként ( 3x2 gyors kör) és végül mindenkinek a legjobb ideje számítana. Természetesen minimum egy pont járna a pole-ért, de akár egy 3-2-1 -es időmérő pontozást is eltudnék képzelni.
-
attisx
addikt
válasz
!Overdose!
üzenetére
Khmm... Érdekes elképzelés...

"...az első rajtkockát megszerző egy világbajnoki pontot és pénzdíjat is kapna."
Ez viszont jó ötlet.
(Úgy látszik, még sem támogatják a csapatok oly lelkesen az éremosztást, mint Börni azt képzeli...
) -
attisx
addikt
válasz
SG3rg0
üzenetére
Az lenne a legkisebb baj, ha serlegek helyett érmeket osztanának. De nem, itt nem erről van szó, hanem arról, hogy a futam végén a győztes neve mellé nem 10 pontot írnak, hanem egy "szép" kis sárga pöttyöt rajzolnak. A szezon végén pedig az lesz a VB, aki több sárga pöttyöt gyűjtött, függetlenül attól, hogy milyen egyéb helyezései voltak évközben. Na ez az, ami kicsapja a biztosítékot...

-
attisx
addikt
válasz
Markgx10
üzenetére
Pontosan. Meg azért gondolom jegyeznék az egyéb pozíciókat is de pontokat nem osztanának.
De ez egy akkora sz@rság, már elnézést. Vajon mi van akkor ha valaki kifog egy gyors, de megbízhatatlan autót, mint a 2005-ös Meki. Nyer 6 futamot, viszont a többi futamon kiesik, nincs a dobogón, Míg a második csak 5, azaz öt futamot nyer meg, viszont sorra hozza 2.-3. helyeket, akkor is az előbbi a bajnok, hisz eggyel több futamot nyert.

Tudom szélsőséges példa, de szemléletes...
-
attisx
addikt
Érem rendszer az F1-ben... Köszönjük Börni

-
attisx
addikt
válasz
hunnylander
üzenetére
Kísért a múlt A 2004-es Williams legalább kinézett valahogy, de ez...

-
attisx
addikt
válasz
Sandormaster
üzenetére
He, he, he...

-
attisx
addikt
válasz
stvnppp
üzenetére
Fokozódik a nemzetközi helyzet.
De teljesen igazuk van. Szánalmas, amit az FIA, Mózlival élen művel.Mégis jönnek az egységes motorok
"Bernie Ecclestone szerint azonban a csapatoknak örülniük kellene, hogy jóval olcsóbban vehetnek részt ebben a világszínvonalú versenysportban."
Világszínvonal?! Aha, persze...
Itt az ideje, hogy a csapatok leporolják a GPWC széria terveit... -
attisx
addikt
válasz
MrKentsfield
üzenetére
Igaz.

hunnylander:
Ha egy sötét utcában összetalálkoznék vele, lehet én is ilyen arcot vágnék... ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
attisx
addikt
válasz
MrKentsfield
üzenetére
Odáig, hogy "Igen.", rendben volt a válaszod...
-
attisx
addikt
Ezt a hírt olvasva Heikki sokat nőtt a szememben. Remélem, hamarosan két dobverőre cseréli a kormánykereket...
De viccet félre téve, én is szeretem a Nightwisht. Bár ezt az új felállást már nem annyira, mint amikor még Tarja Turunen volt az énekesnő...
-
attisx
addikt
válasz
hunnylander
üzenetére
Most olvasom autosport.com -on Ron Dennis nyilatkozatát a Brazil GP-vel kapcsolatban: "A célunk, hogy olyan unalmassá tegyük a futamot, amilyenné csak lehet..."

Basszus, én most valahogy nagyon tartok az esőtől. Inkább legyen egy szokványosan "unalmas" futam...
-
attisx
addikt
-
attisx
addikt
3D pálya bemutató Vettel német nyelvű kommentárjával...

-
attisx
addikt
válasz
hunnylander
üzenetére
Ami azt illeti, egy ilyen jutalom kilátásba helyezésével, engem is sokmindenre lehetne motiválni...

-
attisx
addikt
válasz
Iron Funeral
üzenetére
Basszus... Majd' lefordultam a székről, mikor a fickó beindította McLaren-t és előkapta a fedélzeti füles-mikrofon kombót, mint egy helikopterben...

-
attisx
addikt
Egész hétvégére esős, hűvös idő várható. Ám legyen...
-
attisx
addikt
válasz
soulcube
üzenetére
„Végeredményben amit a versenybírák mondanak az mindig fair - akár tetszik neked, akár nem."
Erről egy volt tanárom aranyköpése jut eszembe: 1. szabály: a tanárnak mindig igaza van. 2. szabály: ha a tanárnak mégsem lenne igaza, automatikusan az első szabály lép életbe.

-
attisx
addikt
válasz
7Heads Drago
üzenetére
"Más: Én most ezt nem értem. A FIA-tól 2-szer megkérdezik, hogy szabályos-e. Majd ezek után a saját döntésüket is felül bírálva büntetik Hami-t?"
Az egészben az a legabszurdabb, hogy Charlie Whiting miután kétszer is megnyugtatta a mekiseket, hogy minden "okay", ő maga küldött egy feljegyzést a versenybíráknak, ami a későbbi ítélet alapját képezte... [link] (német)

-
-
attisx
addikt
válasz
hunnylander
üzenetére
"Nem írom le Räikkönent!"

-
attisx
addikt
válasz
hunnylander
üzenetére
Nekem a sós/ pollenes teóri jobban tetszett...

-
attisx
addikt
válasz
venember83
üzenetére
"Szar ez így."
Bizony, az... Jövőre talán jobb lesz a helyzett. Mondjuk az is igaz, hogy én már évek óta ezzel nyugtatgatom magam. De most tényleg radikális szabály változások lesznek, úgyhogy bizakodjunk...
-
attisx
addikt
válasz
Shabranigdo
üzenetére
Jó tudni. Én, kis naív meg elhittem, hogy leáll a Golf-áramlás és befagy a s***-em...
-
attisx
addikt
válasz
Peat;)
üzenetére
Pedig úgy tűnik a Honda támogatja leginkább a tervszerinti, 2009-es bevezetést:
Trotz Skepsis: KERS kommt 2009
A cikk lényege, hogy a csapatvezetők vasárnap reggeli értekezletén, a KERS volt az egyik fő téma. Egyelőre három csapat ragaszkodik a 2009-es bevezetéshez: a Honda (a pletykák szerint ők járnak legelőrébb a fejlesztésekkel), a BMW és a Williams. A McLaren és a Ferrari tartózkodtak, a többiek pedig inkább a későbbi bevezetést támogatnák, közülük is a Renault ellenzi a legjobban...
-
attisx
addikt
válasz
hunnylander
üzenetére
Egy biztos, a hátra lévő futamok előtt esőtáncot kell járnunk, de minimum "hideg" aszfaltért kell imádkozni. Mert egyértelműen látszott, hogy minél melegebb a pálya, annál gyorsabb a Ferrari...
-
attisx
addikt
-
attisx
addikt
válasz
[CS]Blade2
üzenetére
Szerencsére ezen a hétvégén a V.I.P. vendégeket fogja boldogítani a ringen...
-
attisx
addikt
Már jó ideje utcai (kereskedelmi forgalomban is kapható) üzemanyagot használnak. Legalábbis a szabályok értelmében 99 százalékban annak kell lennie. Viszont a fogyasztás 50 százalékos csökkentésével valóban sokat lehetne spórolni. Csak ez a teljesítmény rovására megy, ha nem pótolják valamilyen alternatív energiaforrással, alternatív meghajtással (pl. KERS)...
-
attisx
addikt
-
attisx
addikt
válasz
hunnylander
üzenetére
Nekem, ahogy ránéztem EZ jutott eszembe.
Azért megnézném teljes harci díszben a Mekit: ez az új elem, cápa uszony és a jó öreg viking szárnyak...

-
attisx
addikt
-
attisx
addikt
válasz
venember83
üzenetére
Ilyen szinvonal mellett nem is lenne kár érte...
(Asszem' ideje lesz visszatérnem readonly-ba, vagy még azt se...)
-
attisx
addikt
válasz
hunnylander
üzenetére
Ehhez csak annyit fűznék hozzá, hogy pl. a szinesbőrű és a fekete szavakkal nincs itt senkinek problémája, hisz ezek nem negatív, nem pejoratív értelmű kifejezések. Ellenben a feka tulajdonképpen a nigger magyar megfelelője. Aki nem érzi a külbséget, csak szánni tudom...
(Csak zárójelben jegyzem meg, hogy igazán kíváncsi lennék már egy nagybetűs megnyilvánulására is ezügyben
) -
attisx
addikt
válasz
hunnylander
üzenetére

JCole: Arról ezek szerint lemaradtam. Mindegy engem nem zavar...
-
attisx
addikt
válasz
Peat;)
üzenetére
A becenevekkel, amennyiben többé-kevésbé szellemesek, nincs semmi baj. Pl. Hamilton-t többen "Sonka"-nak nevezik és soha egy szót nem szoktunk miatta. A fekázás viszont igen is sértő, legalábbis én még pozitív értelemben használva nem találkoztam vele (el sem tudom képzelni ilyen formában) .
Aktív témák
- Esik a hóóó!!
- Apple Watch
- CES 2026: valóságos képkockagenerálók lesznek a modernebb GeForce-ok tavasszal
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Arc Raiders
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- sziku69: Szólánc.
- Linux kezdőknek
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- Gamer Egér RGB!!
- Xiaomi 15 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- LG 32GS95UX - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- ÚJ 20 méteres LED szalag adapterrel és távirányítóval eladó
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3060
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

(Úgy látszik, még sem támogatják a csapatok oly lelkesen az éremosztást, mint Börni azt képzeli...