Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bambano: Bambanő háza tája
Aktív témák
-
Dot
őstag
Hali!
Most kiírt nekem egy ilyet a HDSentinel: 2012.11.02. 2:47:19,Meghibásodás várható !!! Attribútum : Raw Read Error Rate
Vagyis játék után ezzel fogadott az óra mellett kis buborék.
Mit tegyek?
Eléggé vigyáztam rá! ~7 hónapos, megcsináltam ezt.. HDSentinel szerint össz. írt adat 569GB és 55 nap 5óra üzemidő!ja OCZ Agility 3 60GB.
-
kerekfej
őstag
Kezd lemenni a 840-es ára.
-
Dee Dee
tag
válasz
JoceeHunt
üzenetére
Hát, elég sok gond volt vele, de lehet én is bénáztam.
(A sztori közben a biosban mindig látszott minden vinyó)
Kimentettem a lemezképet külső hdd-re, aztán rámásoltam az SSD-re. De ujrainditáskor disk boot failure volt. Ezután fogtam és feltelepítettem az SSDre egy W7et, majd erre újra rádobtam a lemezképet. Ekkor már jó volt, tudott bootolni. De..
Van mellette egy tár vinyó, meg még egy, amin két particio: a lemásolt oprendszer meg további tárhely van. A másodikhoz nem fértem hozzá a my computerből, viszont a device managerben ott voltak szépen, mindent jól mutatott. Ha lehúztam az SSD-t akkor bezzeg simán bootolt a régi HDDről.
Most már nem tudom mit lépegettem ide oda, de most az SSD-ről bootol és látja mindkét tárhelyet (a másik oprendszer particiót továbbra sem). Indításkor ellenben lehet választani a két opre közül, most azt átálitottam h rögtön az ssd-re bootoljon.na ennyi volna, jó kacifántos

üdv!
-
Dee Dee
tag
Sziasztok!
A northon ghost-os átpakolás HDD-ről SSD-re sikerült vélgül, de elég bajosan, rá ment a napom.
A következő kérdésem az lenne, hogy a lapom - nem röhögni - Abit KN9, a sima.
Jól sejtem h ezen nincs AHCL? Mennyire problémás ez? Samsung 830 64 GB-osom van. Kell vmi spec beállítás a lapom öregsége miatt?üdv
-
Werkly
őstag
Asus P8Z77-V laphoz milyen 128-as SSD-t érdemes rakni? Samsungra gondoltam vagy felejtős? Kösz a segítséget!
-
DeFranco
nagyúr
válasz
Dictator^
üzenetére
Ez igy egy kicsit meredek. Telefonrol vagyok, nem nagyon tudok guglizni, linkelni, ez egy kicsit nehezze teszi a dolgokat.
Abban a cilkben ami alapjan elvegezted a "beuzemelest", valoban ott van a search kikapcsolasa, es a jo hir az, hogy valoszinunek tartom, hogy az outlook emiatt lassu. Legalabb is sokkal tobb koze van, mint a prefetchhez, (ami tudtommal win7 alatt mar superfetch, de ezt most telefonrol nem tudom ellenorizni) ami csupan elotolt valamit, amit most kozel azonos sebesseggel ersz el mint ha elo lenne toltve.
A rossz hir az, hogy a searchet viszont en sem tudom hogy kell megnyugtatoan visszakapcsolni. Elvileg csak be kell pipalni a szolgaltatasoknal, de nekem ez ugy veszem eszre nem oldotta meg. En is kikapcsoltam anno, majd amikor rajottem hogy felesleges, visszakapcsoltam, de a start menuben keresve igy sem talal meg szinte semmit. Arra meg nem volt idom hogy rakerdezzek okosoknal.
A registryben en alapertelmezes szerintire allitanam a dolgokat elso korben es aztan magician. Nem tologatnam kezzel foleg nem ha nem tudom pontosan mit csinal.
-
04ahgy
nagyúr
válasz
CoolBoy323
üzenetére
Igen.
HGyu
-
Sami22
aktív tag
Üdv.
Megérkezett a Sandisk Extreme 120. Vasárnap majd bekerül a gépbe. Olvasgattam a fórumot, cikkeket, fel is merült bennem pár kérdés.
-Win 7 kerül majd rá, külön AHCI driver kell, vagy jó lesz az OS?
-A töredezettség mentesítésén kívül érdemes akkor bármit kikapcsolni? (pl. lapozófájlról is hallottam azt, hogy igen, meg az is, hogy nem)
-Bodor megkért, hogy írjak majd a Sandiskről, mert elvileg még senkinek sincs itt a fórumon. Ennek szívesen eleget is tennék, de nem tudom, milyen szoftverekkel mérjek teljesítményt.Más: A bad sectoros WD 1Tb hddmet szeretném formázni, úgy, hogy az érintett szektorok ne kerüljenek be egy partícióba sem. Ezt "windowson belül" is meg tudom tenni?
-
Dictator^
veterán
válasz
DeFranco
üzenetére
Már régi a rendszer, és a PH! leírás alapján csináltam meg (valami sSD beüzemelés topicban leírtak alapján).
A superfetchnek akkor nem lesz köze az outlookomhoz?Registry alatt , amit a kollega írt 3-3 van, akkor azokat ki kéne vennem 0-ára?
Maga az outlook levelek olvasása közben nagyon lassú, értem ezalatt azt, hogyha ugrálok a levek közt, legalább 2-5mpet várok, mire betölti az adott levelet (se kép semmi nincs benne max 2-3 hosszú sor).
De mivel mindent átállítottam annó azalapján ami a topicba volt, így már nem tudom, mi kell és mi nem kell nekem.. lehet reinstall kéne. -
DeFranco
nagyúr
válasz
Dictator^
üzenetére
A Superfetchnek a searchoz nincs koze az ket kulon dolog. En azt javaslom hogy azt es csak azt allitsd be amit a magician ker vagy ajanl. Azok rendben vannak, a tobbi felesleges vagy problemat okozhat.
A pre/superfetch azert nem kell mert nem kell
ertem ez alatt azt hogy felesleges elotolteni ha minden azonnal tortenik egyebkent is.Registrybe meg tenyleg marhara indokolatlan turkalni... win7 alatt ha ez kell az biztosan kiemelten gyanus. Itt ez mar nagyon nem szokas, bar tele van vele a net jo igenyesen. Aztan meg a nem indul a geoem topic.
-
fagy53
nagyúr
válasz
adam01290129
üzenetére
Ne add fel, küzdj azért a 3 tizedért és talán még többet is ki tudsz hozni belőle!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Neked biztosan megéri, hiszen valósággal meg fog táltosodni a géped ha sikerül...
-
adam01290129
csendes tag
sziasztok olyan gondom van hogy újra raktam a Windows 7-tet eddig az ssd élményindex 7,4 volt és most neg csak 7,1 lett ez mitől lehet? ilyenem van corse force gt 60 ssd
-
bluobluo75
őstag
Üdv!
Olyan kérdésem lenne, hogy az Aida 64-en látni valahol hova van csatlakoztatva a Samsung SSD az alaplaphoz, illetve a hozzátartozó adatokat?
Ha igen, hol? -
eszakas
őstag
válasz
Akcok94
üzenetére
Szia.
Nekem a Gigabyte FXA990-UD5 lapom van OZC Vertex 3 120Gb SSD-vel. Mivel a vezérlőnk egyforma gondolom ez is jó lehet, nekem bevált. De először stabilizáld a procidat mert ha nem stabil az sem akkor nehéz lesz kiszürni a hiba okát.
-
fater001
csendes tag
válasz
Dictator^
üzenetére
http://office.microsoft.com/hu-hu/outlook-help/az-azonnali-kereses-szolgaltatas-engedelyezese-es-letiltasa-HA010354972.aspx
Talán ez kell neked: A Vezérlőpulton kattintson a Programok elemre, majd a Programok és szolgáltatások csoportban kattintson a Windows-szolgáltatások be- és kikapcsolása hivatkozásra, és jelölje be a Windows Search szolgáltatás melletti jelölőnégyzetet.
-
fater001
csendes tag
válasz
Dictator^
üzenetére
A SuperFetch másképp:
1.Start menü/ futtatás keresőjébe írjuk be: services.msc
2.Keressük meg az Előtöltés szolgáltatást és katt rá duplán!
3.Az Indítás típusa legyen Letiltva, majd katt a OK gombra.Max állícsd vissza ...(3) ra , próbáld ki úgy is... hátha...
Forrás : http://logout.hu/bejegyzes/gaabbaa/ssd_beutemezese_a_gyakorlatban/friss.html
-
tupacamaru
veterán
válasz
Akcok94
üzenetére
Ki találja ki helyetted hogy mennyi adatot szeretnél rajta tartani? Most a belakott Windows-od mennyi helyet foglal el, plusz mennyi játékot szeretnél még feltelepíteni a rendszer mellé? Akkorát vegyél hogy ezek elférjenek rajta.
Ja, még egy kis üres helynek is kell maradnia. Ha több játékot is szeretnél rátenni akkor a 64GB-os felejtős lesz. -
fater001
csendes tag
válasz
Dictator^
üzenetére
Start menü/ futtatás keresőjébe be kell írni azt hogy "regedit" A Registry Editor bal oldalán menj a
HKEY_LOCAL_MACHINE - SYSTEM - CurrentControlSet - Control - Session Manager - Memory Management - PrefetchParameters kulcshoz, és jobb oldalon keresd meg az EnablePrefetcher kulcsot, majd kattints rá duplán. A megjelenő párbeszédablakban a kulcs értékének - az eredeti 3 helyett - adj 0-át. Egyel alatta ott a SuperFetch is azt is ugyan így állítsd be!
0 - Kikapcsolja a prefetch szolgáltatást,
1 - Csak a bootolás idejére engedélyezi a prefetch-t,
2 - Csak "alkalmazásindítási" prefetch engedélyezett,
3 - Mind a boot-, mind az alkalmazásindítási prefetch engedélyezett. -
Akcok94
senior tag
üdv.
SSD vásárlás előtt állok.
kérdéseim volnának ezzel kapcsolattal, mégpedig:
-mekkorát vegyek? 60/120 GB környékit? opr.rendszer lenne rajta meg pár fontosabb program, meg talán játékok.
-a Gigabyte FXA990-UD7-es milyen ssd illik, evvel a vezérlőre gondolokkörülbelül ennyit szerettem volna kérdezni.
köszönöm Akcok94 -
Dictator^
veterán
Annó elég sok mindent kikapcsoltam regeditben, amik az SSD beüzelemése topicban le volt írva.
Viszont ugye ezzel megszívattam magamat, mert az outlook (windows) keresőmotor is le van állítva.Érdemes még mindig az SSD-k miatt egy csomó szolgáltatást kilőni..?
Amit a SSD magician írt (Samu 830ról van szó)
Superfetch
Defrag
IndexingEzen kivül ha jól emlékszem, jópár dolgot letiltottam.. (bár a superfetch az nem ez a windows keresőmotor, ami az outlookhoz is kéne?)
És érdemes firmware cserélni rajta?
CXM01B1Q van fent jelenleg.
-
kpal
nagyúr
Szerintetek ha veszek rendszernek egy 90- 120Gb-os ssd-t arra mehet mellé 1-2 játék vagy az már vinyóra inkább ?
-
fater001
csendes tag
válasz
Thermaltake
üzenetére
http://prohardver.hu/teszt/mindent_az_ssd-krol/wear_leveling.html
-
CoolBoy323
nagyúr
-
vlevi
nagyúr
Írásnál biztos, hogy nem fog olyat kapni, mert a 64Gigás az legfeljebb 160 körül tud írni (Samsung honlapján ez olvasható)
"Nyugodtan tehetsz bele SSD-t, AHCI és SATA6Gbps nélkül is sokat fog"
Ezt megerősíthetem. Nekem egy Core2-es gépben volt vinyó, most samu 830 van helyette, és az, hogy gyorsabb, az rossz kifejezés. Inkább úgy fogalmaznék, hogy 0 idő alatt megtörténnek a dolgok
Pedig nekem sincs csak Sata2 (igaz, AHCI van).
Majdnem mindegy, hogy egy HDD után melyik manapság kapható SSD-t teszi be az ember, egyszerűen leírhatatlan a különbség. SSD és SSD között viszont már nem érdemes cserélgetni, mert azt annyira nem lehet észrevenni. Kivéve, ha valaki többgigás videókkal dolgozik (vagy hasonló), mert akkor a több perces lemez berregtetés egy gyorsabb SSD-nél valóban mérhető.
De az, hogy 1.5, vagy 1.2mp alatt töltődik be a firefox, az nem. -
tomyka74
senior tag
nekem nincs a BIOS-ban AHCI és a lapomon is csak Sata 2-es port van! akkor is villám lesz a gép tehetek bele nyugodtan SSD-t??
mert akkor OCZ Agility3 60gb-os tudok venni nálunk 11000 körül kipróbálom hátha! ennyit asszem megér egy próbát!!és még annyi,hogy ugye utána letörölhetem,leformázhatom a HDD-ről a régi win7-t?
-
noby
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
köszönöm igazából az érdekelt volna vásároltam a minap egy 830as ssdt 128gb de még előtte nem volt.és beüzemelésről sok mindent írnak lapozofile kikapcsolása stb ilyenek alapján érdemes e beüzemelni ez érdekelne:[link]
-
Nem tudom konkrétan mire gondolsz, mert abban a videóban a Magician funkcionalitását mutatják be összességében. Ha az optimalizálás érdekel, akkor a bejegyzésem 5. pontjában találsz infót róla.
Az egy általános leírás, viszont bizonyos szolgáltatások tiltása(mert a magician szolgáltatásokat tilt) más szoftverekre is kihatással lehetnek. Ha rákeresel itt a topikban az optimalizálás szóra, több infót is kaphatsz.
-
RolEnD_
tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
És valóban igazad van.
"4 db 3 Gb/s SATA-csatlakozó" ----> ezt sikerült elolvasnom/elértenem SATA3 csatinak.
Akkor így már tiszta.
Köszönöm!
-
noby
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
nekem esetleg válasz
köszi -
-
noby
aktív tag
érdeklődnék van értelme ezt megcsinálni a beüzemeléshez 830as 128gbos ssdre?[link]
-
golyani
addikt
felraktam a 2.25-ös firmware-t. mintha mise történt volna

-
LadaLord
aktív tag
Hello Mindenki!
Most készülök SSD-t venni az adatlapomon látható gépbe a rendszernek. A kiválasztott egy OCZ Agility 3 60GB. 11150 Ft-ért be tudom szerezni. Szerintem ez elég jó ár érte... Valakinek esetleg tapasztalata hasonló konfiggal/alaplappal, hogy mire lehet számítani?
Minden választ előre is köszönök!

Üdv,
T: -
CoolBoy323
nagyúr
-
kosarob8
aktív tag
Sziasztok!
Van egy Dell N5010 notim, tegnap raktam bele egy OCZ Agility3 60GB-ot, csináltam tesztet alap driverrel majd aztán IRST-vel (Fire/SOUL/CD által linkeltet szedtem le) - semmi egyéb driver nem volt még felrakva, simán szűz rendszer volt. Partíció és TRIM rendben.
A következő eredményeket kaptam:
Alap driverrel:IRST-vel:
Szerintetek megfelelőek az eredmények?!
Azóta felkerültek a számomra érdekes programok, hibernálást kikapcsoltam, virtuális memóriát átraktam HDD-re (bár ezen még agyalok h visszarakjam-e az SSD-re), töredezettségmentesítést kikapcsoltam.A gép gyors és természetesen ez számít, de azért kíváncsi vagyok

-
bluobluo75
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Okés értem én.
Sajna elég sok kábel van arra, nagyon sok minden lehet át kell pakolni, én is alig szúrtam ki mi merre megy, meg ahogy írtad valami bios mahina lesz belőle (ha lesz de inkább ne legyen) akkor inkább majd ő megcsinálja, elvégre ő profibb mint én
Addig meg elkaristol ígyis a gép, holnap meg úgyis meló meg ma is mást is kéne csinálni stb stbAmúgy ha valakinek van egy ilyen alaplapja meg Samsung 830 128GB-os SSD-je, tegyen már be legyenszives egy megfelelő mérési eredményt (Crystaldiskmark)
-
válasz
bluobluo75
üzenetére
Nézd, olyan nagy katasztrófa nem történt, mert csak sebességeredmények alacsonyabbak, ha átdugod az Intel-re, akkor magasabb eredmények lesznek, de ebből rendszerhasználat közben nem fogsz semmit észrevenni a korábbihoz képest.
Az sem 100% biztos, hogy nem volt ezzel tisztában a szerelő, lehet csak már hulla fáradt volt, mert a 20. gépet pakolta aznap össze, ezen a deszkán meg ugyanolyan színnel van jelölve 2 különböző vezérlő és pusztán fáradtságból, figyelmetlenségből stb csatlakoztatta oda, ahova.Amúgy átdugtad és mértél újat?
-
bluobluo75
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Gondoltam, hogy le kell állítani, csak az dühít, hogy ezt a beállítást mármint az alaplap-SSD megfelelő csatlakozást nem tudta a szerelő

-
válasz
bluobluo75
üzenetére
Azon a deszkán nem kell mást állítani, esetleg a BIOS-ban megnézni a bootsorrendet, de ezt csak akkor, ha miután átdugtad az ssd-t, akkor esetleg nem indulna el a rendszer.
UI: természetesen le kell állítani a gépet, amikor átdugod az SSD-t. Ezt pusztán azért írtam le, mert már volt olyan versenyző, aki ezt bekapcsolt gép esetén tette meg.

-
bluobluo75
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Ok, köszi

Mást nem kell állítani? -
válasz
bluobluo75
üzenetére
Mármint mi hol van? Az Intel SATA port? Ha erre gondolsz, akkor már leírtam korábban milyen feliratú sata portot keress, oda dugd át. Azok is szürke színű portok, közvetlenül az ASmedia mellett. (Képeden egyel balra, mint amit bekarikáztál)
-
bluobluo75
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
És az hol van?
Mást nem kell állítani? -
válasz
bluobluo75
üzenetére
Igen, valóban SATA3-as port, de ASMedia vezérlő(ez miatt mérsz kevesebbet, mint kellene). Oda is vagyon írva az alaplapra ahhoz a 2 porthoz, hogy SATA3_A0 meg A1, ami az ASmedia-ra utal.
Mint írtam, dugd át az SSD-t az Intel SATA vezérlőre és máris lényegesen magasabb eredményeket fogsz kapni.Szerelőbácsi nyilván azzal nem volt tisztában, hogy ASMedia-ra nem kötünk SATA3-as SSD-t(ha van másik, alkalmasabb vezérlő is), mert az ASMedia vezérlő nem tudja "kihajtani"...
-
bluobluo75
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Szerelő kötötte be, mondtam neki, hogy sata 3-ba kösse be, és a kábeleket elnézve ide kötötte be:

Mi nem jó a mérésen? -
válasz
bluobluo75
üzenetére
Kérdés, milyen alaplapod van, mert ha az adatlapodon szereplő, akkor gondolom szeretsz torpedózni, találomra csatlakoztatni valamelyik SATA portra meghajtót(ahogy esik úgy puffan alapon)
ASMedia vezérkőre kötötted az SSD-t, ezért ilyenek az eredmények. Varázsold át az Intel SATA vezérlőre.(SATA3_0 vagy SATA3_1 feliratú portra)
-
bluobluo75
őstag
Üdv! Na végre sikerült beszereznem új rendszerem, köztük a Samsung 830 128GB-os SSD-t.
Kérdésem az, hogy ez megfelelő érték?
-
Dictator^
veterán
Üdv.
Csak kíváncsiságból, a Samu 830-as SSD-je (128gb) változatban mennyire van még a toppon, azaz ár-érték arányban van ami már jobban megéri? -
kerekfej
őstag
válasz
Dinter
üzenetére
Máris patchelte a Windows 8-at a Microsoft
Elvileg lett egy kis optimalizálás ami gyorsíthat valamit.
-
ablack
senior tag
Sziasztok,
Az SSD beszerelésében kellene egy kis segítség. A gépemben a tápból két olyan kábel jön ki amelyiken 4db sata csatlakozó van. Az egyik kábelra a dvd író, a másikra a hdd van kötve. Az ssd-t rá lehet kötni arra a kábelra amelyiken a hdd is van?
-
Töki bácsi
aktív tag
Az a partíció a win7 telepítése közben keletkezett szándékosan az SSD-n. Eközben nem volt bekapcsolva a HDD. Viszont a HDD-n volt egy korábbi 100 megás rész, mivel még korábban azon a HDD-n volt a rendszer is. Majd ezután bekapcsoltam a HDD-t is, és a windowsban töröltem+formáztam a korábbi rendszer partíciót és közben hozzáfűztem a saját 100 MB-os részét. Valószinüleg eközben történhetett valami földöntúli dolog. Remélem meggyógyult már

-
A következő kérdésem lenne: Adott egy MSI P45 Platinum alaplap, jelenleg az OS 2DB 500GB-os vinyó által alkotott RAID0-on fut. Az oprendszert szeretném egy SSD-re költöztetni (Intel 520 120GB), a RAID-et pedig megtartanám a nem fontos adatoknak (pl. Steam, videók) ahol jól jön a sebesség. Amit nem találok biztosra: Ha RAID módban hagyom az alaplapot, akkor Trim-et ki tudja használni? A 11.6-os Intel driver-ről olvastam, hogy ott már megy, és újra le is lehet tölteni az első bug-halmaz után. Sajnos eddig vegyes infókat találtam a dologról, ezért jó lenne, ha valaki tudna tapasztalatokat megosztani ebben a témában!
-
tomyka74
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
azért még meggondolom,alszok rá egyet nehogy összegubancoljak itt mindent aztán a Nasa sem tudja kibogozni!!

-
Ueda
senior tag
válasz
Töki bácsi
üzenetére
Én úgy értelmeztem, hogy amikor leválasztottad a HDD-t, akkor egy új 100 megás partíció keletkezett az SSD-n. Majd amikor visszakapcsoltad a HDD-t, akkor már 2 db 100 megás rész lett, és ezzel megkeveredtek a dolgok. Ha eddig jó is az okfejtésem, ezután már nem tudom mi történhetett.
-
-
tomyka74
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
értem én értem én vagyis próbálom érteni!!

-
válasz
tomyka74
üzenetére
"DE az igezi potenciálját ezekkel a " finomításokkal " hozod ki belőle??!!"
Nem. Ezek a finomhangolások(legalábbis egy részük) csak az írás mennyiség csökkentését szolgálják. Az, hogy kihozd a konfigod adta környezetből a legjobb teljesítményt az SSD-vel(utólagos problémák nélkül), ahhoz célszerű aszerint telepíteni, ahogy leírtam.
Abban segít a cikk, hogy tudd, hogy nem mindegy, hogy a BIOS hogy van beállítva, nem találomra dugdosunk SATA portra SSD-t, nem minden SATA vezérlő tudja kihozni a max-ot az SSD-ből, vannak kerülendő vezérlők, ne cseszd el a rendszered chipset-el, utólag mivel tudod ellenőrizni az ssd működést stb stb.Sokszor előjött a topikban, hogy a user írta, hogy ez meg az a gond, majd egyszerűen újrahúzta a rendszerét a leírás alapján és "érdekes módon" eltűntek a gondok...
-
DeFranco
nagyúr
válasz
tomyka74
üzenetére
A sebesség adott már az első telepítésnél (pár nagyon egzotikus esetet kivéve, de ezek mind egyedi esetek), ezek a wudu-k csak arra kellene, hogy a szükségtelen írást kiküszöböljék, mert az SSD egy módon tud romlani, és ez az írás.
Nem győzöm eleget hangsúlyozni, hogy jórészt feleslegesek ezek a hackelések, nem használnak érdemben, és esetleg ártanak is.
-
tomyka74
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
akkor végül is elmondható,hogy minden nélkül egy "sima" win7 telepítés mint HDD-n semmi állítgatás nélkül is működik és hozza a sebesség külömbséget DE az igezi potenciálját ezekkel a " finomításokkal " hozod ki belőle??!!
bocsi ha értetlen vagyok de elég sok fehér folt van nekem az DDD dologban vagy ,hogy mondjam!( pedig komolyan nem tartom magam hülye gyereknek ha ez most nem is látszik ) -
Töki bácsi
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
A telepítés idejére le volt választva a másik meghajtó, mivel nem is tudtam neki áramot adni. A SATA adatkábele viszont rajta maradt. Akkor lehet ez okozta a gondot... de mindegy is, remélem többé nem kell ezzel bajlódnom, nagyon köszönöm a segítségedet!
-
válasz
tomyka74
üzenetére
Igen, tudom mit írtam(mert hogy az az én bejegyzésem), de az biztos, hogy nem azt, hogy "...mert akkor nem müxik rendesen vagy mi!"
Ha figyelmesen és alaposan átolvasod, akkor erre magadtól is rájössz majd."elég egy "normál" sima win telepítés mint HDD-re? ugyanúgy mindent semmi hókusz-pókusz?!!!"
Alapvetően igen. A mai SSD-ket ugyanúgy lehet használni, mint a HDD-ket, az egyetlen dolog amit tiltani kell(végül is ez sem kötelező, csak teljesen értelmetlen dolog SSD-nél) az az időzített töredezettségmentesítés. A többi SSD optimalizálás címén leírtak, azok nem kötelező érvényűek, csak ajánlottak(van amikor nem célszerű valamit tiltani, ha bizonyos szoftvereket használsz stb stb)
Az SSD-k élettartamát csak az írás befolyásolja, az optimalizálások egy része az írás mennyiségének a csökkentését szolgálja alapvetően.Ebben a bejegyzésemben nem alapvetően az SSD-n van a hangsúly(HDD-re telepítésnél ugyan úgy használhatod a leírást mint SSD-nél, csak SSD-k esetén vannak extrák a bejegyzésemben, ami hasznos lehet és kötelezően be is tartandó), hanem a BIOS beállításon, W7 helyes telepítésén, hogy ne pakolj fel ész nélkül chipset-et stb stb, mert az utólag felmerülő problémák döntő többsége mind ilyen dolgokból fakad.
Töki bácsi
Igen, olvastam, egyszerűen kihelyezett indítófájlok esete forgott fent. Ezt elkerülendő kell lehúzni minden más meghajtót telepítés idejére, mert akkor biztosan nem fogja a W7 telepítő kihelyezni a fájlokat. -
Töki bácsi
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Nagyon tetszik a cikked, köszönöm, hogy felhívtad rá a figyelmemet, be is raktam könyvjelzőbe

Azt nem tudom, hogy egyértemüen írtam-e le, hogy a törölt (ill. "beolvasztott") 100MB-os partíciót nem a működő rendszermeghajón (SSD-n) végeztem el, hanem a már háttértárként üzemelő HDD-n.
A 2. pontban leírtak ebben az esetben is igazak?Az, hogy az SSD-n létrejött a 100 MB, nem zavar, hiszen sosem látom (napi használ közben).
-
tomyka74
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
itt olvastam! ezzel kezdik!!!!!!! vagy akkor én most kurvára nem értek valamit!!

elég egy "normál" sima win telepítés mint HDD-re ugyanúgy mindent boot cd-ről ,semmi BIOS állítgatás meg hókusz-pókusz??!!!
na most tényleg ugy össze lettem keverve,hogy most már azt sem értem amit eddig kapisgáltam!!!!!!
Aktív témák
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- VR topik
- Fali konzol lapos tévékhez
- Apple asztali gépek
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- Asztrofotózás
- További aktív témák...
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- Lenovo T450s notebookok - 14", i5-i7, 4-12GB RAM, eu vil.bill, számla, gar
- Újszerű Apple MacBook Air M1 13.3 - 8GB/256GB - Asztroszürke - 150 Ciklus - 92% akku - 1 év gari -
- Új, Aktiválatlan iPhone 17 Pro (256 GB) (rendelhető)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

ertem ez alatt azt hogy felesleges elotolteni ha minden azonnal tortenik egyebkent is.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

köszi