- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- lacixtal: Laci XTAL - Emlékproffil
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Arc összefoglaló szerkesztés
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
Aktív témák
-
vazzz
őstag
válasz
Negreanuka #44199 üzenetére
Egy egész hsz-t olvass vissza.
-
Negreanuka
csendes tag
Sziasztok ! Ez a mérés jó a vertex 3 120 gb től? Ha nem akkor mit tudok tenni azért ,hogy jobb legyen ? Köszönöm! [link]
-
Easyl0ver
tag
Ahci mod? az mi?
-
Easyl0ver
tag
Sztem ezzel sem lett jobb a helyzet :S [link]
-
Easyl0ver
tag
válasz
Silentfrog #44190 üzenetére
OCZ agility 3
-
Easyl0ver
tag
Akármennyire igyekszem nem tudom elérni a gyári adatokat :S Hiába dugom át bármeik sata III as csatiba az SSD -t akkor is csak ennyit tudok kicsikarni belőle talán néha jobb az eredmény egy kevéssel... : [link]
-
DeFranco
nagyúr
válasz
petymeg #44185 üzenetére
Most nem vagyok win7 előtt nem tudom pontosan hol van, de start menü, alul van a kereső mező, és írd be, hogy lemezkezelő akkor kiadja. De ha gond van, majd jönnek segíteni a többiek (bár ez már annyira nem SSD kérdés).
Telepítő lemezzel már nem kell vacakolni szerintem, elég ha a lemezkezelőből formázod particionálod a HDD-t.
-
petymeg
addikt
válasz
DeFranco #44184 üzenetére
Tök új, adatokat javítottam az adatlapomon. Nem formáztam én semmit feltoltam az ssd-re a win-t és annyi. De formázta természetesen magának ntfs-re. A win telepítő lemezzel tudom gondolom formázni a hdd-t ha újraindítom lemezről, anélkül, hogy valamit "bekavara" a már ssd-re telepített telepített oprendszerrel
Lemezkezelő az mi lenne? Valami szoftver?
-
DeFranco
nagyúr
válasz
petymeg #44183 üzenetére
Milyen gép ez, ki hozta? Új gép, bolti összeszereléssel, és telepítést is kértél?
Milyen SSD?
Nekem az a tippem, hogy lecsíptek belőle egy darabot (nagyon helyesen) az overprovisioning miatt, kb. 7%-ot. Esetleg a gyári kapacitás 60GB ami kb ugyanaz, mnt amit az előbb mondtam. Pontosan milyen típus?
Indítani kellene egy lemezkezelőt, és ott is megnézni, mi a helyzet, van-e partícionálatlan terület az SSD-n. A HDD-nek is ott tudsz betűjelet kiosztani neki, ha még nincs. Feltéve, hogy üres és formázott ha HDD. Ha valami már használatba vett cucc, akkor mást a történet.
mod: ja, most látom, a 60 GB rendben van. Akkor a rejtett fileokat jelenítsd meg, ott lesz a hiányzó foglalt 10 GB-os rész
-
Negreanuka
csendes tag
Sziasztok ! Ezeket mértem, vélemények ?
-
DeFranco
nagyúr
válasz
skydragon #44178 üzenetére
A bios elemet ne vegye ki?
Felesleges ezeket kikapcsolgatni, csak szívatja magát vele az ember, jó helyen van az ott ahol van. Defrag OFF, trim ON, alignálás CHECK, esetleg indexelés ki, aztán jó napot kívánok.
@petymeg: rejtett fileokra is ránéztél, ugye? Lemez tulajdonságok fül mit mutat, mennyi a foglalt/szabad?
@FireKeeper: augusztus 14 óta 160 gigát írtam az SSD-re, és ebben benne van egy Titan Quest Gold és egy HL2EP2 letöltés, ami magában kb. 30 giga. A lapozófile-om a windows default beállítás 4 giga ram mellett, és így nincs a napi írásom 3 GB.
-
petymeg
addikt
Sziasztok!
Most hozták meg a zsír új gépemet, benne egy 60 gigás ssd-vel, meg egy 1 tb hdd-vel.
Ahogy az első hsz-ben olvastam lehúztam a hdd-t és az ssd-re tettem fel a win 7 ultimate-et.
Annyi a gondom, hogy a feltett oprendszer meg egyebek kb 11 gigát foglalnak el, az ssd-t összesen 56 gb-osnak mutatja és osszesen 33 gb a szabad. Hová tünt kb 12 gb? -
cozmo
őstag
válasz
Silentfrog #44157 üzenetére
Csapd fel az alaplapod könyvét és nézd meg melyik sata csatin kell lenni a rendszer vinyónak, valószínűleg nem azon van amin kéne...
-
Easyl0ver
tag
Sziasztok volna egy kis problémám. A napokban egy OCZ Agility 3 SSD 120Gb tulaja lettem és azt vettem észre, hogy pl a windows élmény index is alulpontozza HDD programmal utána jártam és a következőt tapasztaltam : [link] Az volna a kérdésem, hogy mit ellenőrizzek ami alapján kilehetne használni maximálisan Az alaplapom Gigabyte Z68P- DS3.(Sata 3 ba van dugva az SSD)
-
Balage76
senior tag
válasz
DeFranco #44167 üzenetére
A Samsungnál nincs ilyen teljesítmény csökkenés még 80%-nál sem, mert nem így lett megtervezve a működése. Egyébként ez a jelenség összefügg a cache memóriával és a mapping table kezeléssel.
Előbbi ugye jellemzően nincs az OCZ termékeken, a második pedig a firmware sajátossága. Sokan, sok fórumban leírták már hogy az OCZ 1,4-1,5-ös fw egyértelműen arra lett írva, hogy az elején, amikor még üres az SSD akkor jó eredményeket mutasson, mivel minden user akkor örül az újdonságnak és akkor nézegeti a teszteket, elégedett, mert szép nagy számokat lát (még egy 64-es sem éri el a 35-40%-os telítettséget egy windows telepítés után). Később ezzel már nem törődik, tehát nem derül ki a turpisság és a sebességcsökkenés. Általában a tesztelők sem törődnek azzal, hogy ennyire részletesen megnézzék a dolgokat ezért elég gyakran őket is át lehet verni ezzel.
-
satee76
aktív tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy egy TRIM támogatással nem rendelkező SSD t hogyan lehet win7 alatt (akár win xp alatt) használni, hogy ne lassuljon számottevően? Van valamilyen progi arra hogy a felülirható blokkokat kinull@zza? Ha nincs TRIM Támogatás, SSD lelassul. Thx -
adam1
aktív tag
Hali van egy 59-napos 120GB-oscrossair force 3-as ssd-m és a benchmark adataim elég gyengének tünnek,mi lehet az oka?seqben 202/ 98
A másik 128GB-os csx-m ami elvileg sokkal gyengébb és sata 2-es annál ugyanez 164/91 -
DeFranco
nagyúr
Segítsetek letisztázni egy dolgot:
Az OCZ-k kapcsán többször is felmerült, hogy X% telítettség után adattároló módba kapcsolnak, és drasztikusan vesztenek a sebességükből.
Rémlik, mintha az Samsung 830-asok esetében is olvastam volna ilyet, konkrétan, hogy ott 80% telítettség után kapcsolnak lassú módba.
Ez valós infó? Tényleg így van?
-
soldi3r
veterán
'reggelt!
a crucial v4 van olyan jó, mint az m4? vagy a 470-es samut inkább 830-as samura cseréljem? -
Silentfrog
veterán
válasz
Silentfrog #44157 üzenetére
mértem egy sebességet a 4k qd 32 olvasás esett vissza a tizedére 25Mb/s re,250 ről.
-
DeFranco
nagyúr
Tempet áttetted? Letöltési mappa? Amúgy ez az érték (5 GB / nap) szerintem teljesen normális, nem kellene rajta izgulnod. Én már visszatettem a tempet is, böngésző cache-t is, indexelést is, mert rájöttem, hogy felesleges izgulnom rajta.
Augusztus 14-e óta összeszedtem 160 GB írást. Sag schon... van még 4999 köröm. Szerinted?
-
Silentfrog
veterán
Az ssd ahci módban van felteleitve a win és rakok hozzá egy merevlemezt ami még nem volt a telepités ota
Ilyenkor az uj hdd sata modban megy és mindig arról akar bootolni nem veszi figyelembe a beálitást csak a következő ujrainditásig. Ezzel lehet valamit kezdeni?Viszont ha a biosba étállitom ahci-ről satára akkor minden rendben.
Lényeg,hogy ahci-n egyen vagy elég hogy a win telepitéskor abban volt?
-
embe
nagyúr
Hali!
Előzmény.
Akkor a javasoltak szerint jártam el. Böngésző chace áthelyezve a hdd-re. Mégis 2 nap alatt 10gb. írás keletkezett a ssd-n. Mi lehet ez? -
04ahgy
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #44147 üzenetére
Köszönöm!
HGyu
-
-
Crampus
csendes tag
válasz
samu74 #44148 üzenetére
Köszönöm. Telepítettem a drivert, a 4k olvasás írás változott 14/52-ről 18/58-ra. A seq maradt 260/165 környékén és a 4kQD32 se változott 189/63-ról. Nem tudom jók e ezek az értékek, bár a deszka SATA2-es ugye. A vizsgáló fekete képernyő kikapcsolását nem találom, a húzás továbbra se megy. Ez van...
-
r-chee
őstag
válasz
radi8tor #44135 üzenetére
Ezt osztom. Csak épp BF3-ban tapasztalva. Rendbentartott, nem töredezett (mondjuk ez lehet, hogy nem annyira számít) HDD-vel úgy le voltam maradva pályabetöltéskor, hogy mire betöltött a pálya, valaki már majdnem odaért az első zászlóhoz, hogy húzza fel stb. Szal nemmmmindegy, na.
-
samu74
addikt
válasz
Crampus #44137 üzenetére
Ahci driver fel van telepítve?Biosban ki lehet kapcsolni szerintem a meghajtók ellenörzését(vagy átugorni az ellenőrzést).A tuning miatt meg lehetnek problémák,nálam is vinyón stabilnak hitt beállítás,ssd-n elvérzett hamar...NB meg Sata pcie feszt emeld egy picit,asszem nálam az volt a megoldás.
-
válasz
04ahgy #44138 üzenetére
Superfetch nem érdekes, a maradékhoz meg akkor Vertex 4. Átlag/otthoni felhasználóknak szánt SSD-k kategóriájában nem tudok olyan SSD-ről, ami tudna 120K IOPS olvasást és ~80K IOPS írást...
(tettem már Vertex 4-et olyan konfigba, ahol a 4KQD32 szegmensben 450/325 lehetett mérni) -
skydragon
tag
ma hozzám került egy mydigital 32Gb-s ssd de brutálisan lassú egy hdd hozzá képest egy ferrari,több sata port és kábellel próbáltam már a w7 is 1 óra volt mire felment,régebbi darab ez az ssd trimet nem tudja de azért ennyire nem lehet lassú v.kinek valami ötlet ?
-
infinity76
csendes tag
Új SSD tulajként mindent beállítottam Win 7 alatt ami ajánlott.
A következő prg-k csökkentik-e az SSD élettartamát?
1. CCleaner vagy hasonló prg. használata, itt gondolok temp fájlok, böngésző cookie-k, stb eltávolítására?
2. Valamilyen registry cleaner használata, ill registry defrag használata? -
Gabe123
aktív tag
Sziasztok. Melyik ssd ajánlott jobban?
OCZ Vertex4 128Gb SATA-600 (VTX4-25SAT3-128G)
Samsung 128Gb 830 Series (MZ-7PC128)Ellőbbit 3k -val drágábban tudnám megvenni.
-
04ahgy
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #44132 üzenetére
Speciálisan benchmark eredmények hajszolásához, ahol számít a gyors pagefile és a gors prefetch / superfetch.
HGyu
-
Crampus
csendes tag
Segítségetekkel friss SSD tulaj vagyok (Sam 830 64Gb), két problémán sikerült fennakadnom. Az egyik, hogy ugyan villámgyors lett a töltés, de a gép indításának elején feldob egy fekete képernyőt, és valami AHCI Bios végignézi mind a 4 meghajtómat és ez elég lassú (10-15sec), az egyiknél valami RAID hibát is kiír... nem lehet ezt a képernyőt átugrani vhogy?
A másik, hogy nem tudom húzni a gépemet. Eddig (nem nyáron a melegbe) ment 3,4GHz-en vígan gyári hűtővel, most a 3nál kikapcsol már boot közben. Konfig: i5-750 2,66, Gigabyte p55-ud3 deszka.
Hátha valaki, aki nagyon ért hozzá tud valami okosat... köszi előre is! -
Bodor
veterán
válasz
04ahgy #44131 üzenetére
Igen, ezt tudom én is.
Ezért kérdezték, hogy Melyik paraméterében szeretnél nagyobb teljesítményűt?
Erre nem kaptunk választ.
És ezért írtam, hogy Pl. az OCZ Vertex 3 Max IOPS 4K Random írásban eléggé verhetetlen, és nem azt, hogy általánosan jobb. A kérdésre tényleg akkor lehet helyesen válaszolni, ha tudjuk milyen felhasználásra kell az SSD.(#44134) skydragon:
"első ssd-mre jobba figyeltem mint az asszonyra"
Csak nehogy az asszonnyal is így járj emiatt, nehogy 2 hónap után Ő is feladja...
-
skydragon
tag
válasz
zsombor22 #44127 üzenetére
Érdemes meg nem is igaz én csak cod multikról tudok beszámolni de ssd és hdd közt csak 1-2 tizedmásodpercet veszek észre+console mérésből is,persze ártani nem árt ha ssd-re pakolsz gameket max ha sokat ment többet ír a drága de hát használjuk nekem első ssd-mre jobba figyeltem mint az asszonyra erre 2 hónap után feladta a harcot így a második ssd-mnél csak használom.
-
válasz
04ahgy #44123 üzenetére
Attól függ mihez használnád, azaz mit értesz "nagyobb teljesítmény" alatt...
OS alatt teljesen mindegy, viszont ha valami speciális felhasználáshoz kell a nagyobb teljesítmény(pl rendszeres nagy mennyiségű adatmozgatáshoz), oda enm feltétlenül tömörítős SSD-ben gondolkozz.(konkrétan CDM-el mért 4K/4KQD32 szegmens eredmények, azok egy speciális mérési elven alapulnak, azaz nem a kis fájlok másolási sebességét határozzák meg)
-
Rick4
félisten
válasz
Dani Pécs #44118 üzenetére
Ilyenekbe szívesen javasolnám az én saját előző SSD-met, Kingston SVP100S2/96G néven fut, a régebbi notikhoz, déli hidakhoz is jó, ugyanis a garba collection nevű funkciónak köszönhetően az SSD maga látja el a stabil és hosszútávú működéshez szükséges funkciókat. Még XP-vel is megy frankón, holott ugye annál se trim se más nincsen.
-
zsombor22
aktív tag
Ma veszem meg az első ssd-met egy Corsair Force Series GT 120GB 2,5" SATA3 ( CSSD-F120GBGT-BK )
Az lenne a kérdésem hogy pl a játékokat érdemes az ssd-re telepíteni?
Mert erről nagyon megoszlanak a vélemények. -
pocokxx
Közösségépítő
Sziasztok!
Linux live alól mennyire macerás egy FW frissítés? Egy Adata SP900 kapok hamarosan, de a rendszerwinyót már leformáztam, így csak ubi liveot használok.
-
04ahgy
nagyúr
Van-e tudomásotok jelenleg olyan 2,5" (vastagság mindegy) SATA csatolófelületű SSD-ről, ami a Corsair Force GT-nél nagyobb teljesítményű? Az ár nem számít.
Köszönöm, HGyu
-
vazzz
őstag
válasz
Dani Pécs #44118 üzenetére
Ez egy leginkább Dell notikba szerelt oem Samsung pm800 lenne.
Sata2,
Sequential Read Sector: Up to 220 MB/s
Sequential Write Sector: Up to 185 MB/s
Nem egy szörnyeteg, trim sincs eredetileg, de állítólag egy fw frissítés megoldja.
Nekem pm810 volt pár hónapig, (ez is egy Dell oem Samsung 470) nem volt vele problémám, de ez esetben ennek nincs jelentősége. Nem mai darab, vannak már sokkal jobbak. -
Dani Pécs
tag
Sziasztok!
Ez az SSD strapabíró típus? Lenovo T60-ba tenném:
MMCRE28G5MXP-0VBH1, 3000óra működési idő, 100/100%
Előre is köszi a segítséget!
-
BRIKLY
veterán
válasz
Silentfrog #44112 üzenetére
Hogy csend legyen, tudjak aludni seedelés közben
-
BRIKLY
veterán
válasz
Silentfrog #44110 üzenetére
Ha csak netezek,vagy itt hagyom a gépet akkor nem indul el.volt hogy 2 napig ment a gép,úgy,hogy állt a HDD! (torrent SSD-re)
-
BRIKLY
veterán
Ha telepítek,vagy törlök egy programot mindig elindul a HDD,pedig elvileg minden az SSD-n van. miért?
-
bsh
addikt
válasz
Silentfrog #44106 üzenetére
100MB test data
-
Bodor
veterán
válasz
Silentfrog #44104 üzenetére
Akkor is tudna róla, hogy 2 SSD-je van RAID-ban, ha nem laptop , nem ?
-
Bodor
veterán
válasz
Silentfrog #44102 üzenetére
Hát arról már csak tudna, ha RAID-ben lenne kettő , főleg egy laptopban...
Tudom, láttam tegnap is, jók azok az értékek, ilyennek kell lennie.
Aktív témák
Hirdetés
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Kiemelkedően csendes ASUS VGA jött a Noctua közreműködésével
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Battlefield 6
- Autós topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Samsung PM9F1 1TB (980 PRO) Gen4 NVMe SSD! 7000-5100MB/s
- AKCIÓ! 6TB Seagate SkyHawk SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- WD Black SN850X 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7300-6600 MBs - Eladó!
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Új, 6,4 TB Samsung SSD
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3037, 96% Akkumulátor
- Surface Laptop 7 Business edition - Intel Core ultra 5 236V energiahatékonyabb az intelnél! -olvass
- Amazfit Active okosóra / Számla / Garancia /
- HP Omen 80G8E9 - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB Type-C
- Apple iPhone 13 Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest