Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
Aktív témák
-
válasz
Dinter
üzenetére
Egyrészt minek telepítettél külön AHCI driver-t(W8-ban nagyságrendi fejlesztésen ment át az AHCI driver, jelenleg nincs olyan külső AHCI driver, ami labdába rúghat mellette), másrészt ez meg nem különbség...
Nyugodtan tedd vissza a W8 AHCI driver-ét és használd.tomyka74
Nem tudom hol olvastál ilyet, de szó sincs erről... -
Dinter
addikt
Sziasztok! Feltelepítettem a Windows 8-at. Az SSD sebességét újra lemértem, de ez elmaradt a régebbiektől. Mindent beállítottam, AHCI drivert feltelepítettem, biosban is be van kapcsolva. Ekkora különbség normális?Kép:
-
apro
senior tag
válasz
tomyka74
üzenetére
Hali
Tudod mit,ajánlok neked egy dolgot ! vegyél egy 128-as Samut (SSD)Ted rá a Wint és használd legalább 2 napig ugyan úgy mint egy HDD-t és ha még utána is ez lesz a véleményed megveszem tőled az SSD-t a bolti áron.
1 tapasztalatok után írja le mindenki a véleményét,
2 Nem erőszak a "disznótor" amúgy meg mérföldekkel gyorsabb rajta minden progi az SSD-én mint a HDD-én. .ez az én tapasztalatom.A harmadik meg NEM kell babúzsgatni mint ahogy azt sokan hiszik. hanem használni és hasítunk.
hali. -
válasz
tupacamaru
üzenetére
Köszi, így már utánanéznem sem kell, teljesen érthető... -
tupacamaru
veterán
válasz
JoceeHunt
üzenetére
Hibernáláskor kikapcsol a gép, de előtte kiírja a merevlemezre a memória tartalmát. Mikor ismét bekapcsolod akkor visszaírja a memóriába az adatokat és kész. Alváskor nem kapcsol ki teljesen, a memóriák kapnak áramot és az adatok ott maradnak bennük. Viszomt áramszünetkor bukod a nem mentett dolgokat.
-
tomyka74
senior tag
válasz
DeFranco
üzenetére
na elmondhatom a válaszodról,hogy egy ilyen kommentet szerettem volna olvasni már régen!!!!

ez fasza volt és a lényege is érthető köszi szépen!!!
viszont idáig azt hittem a 3-4 éve összeraktam a gépet nem annyira elavult de hát ez van!!ugyhogy nekem ez még várat magára mert több mindent kéne cserélni a gépben és az komoly beruházás!
na majd meglátom! -
válasz
DeFranco
üzenetére
Ahham. Örökké tanulunk, egész idáig bennem az alvás=hibernáció képlet volt, ezek szerint ez nem igaz. Utánanézek, persze az alvásra van nekem szükségem nem a hibernációra. Irodában a gépet lecsukom-kinyitom ha az irodából mozgok, ezt neveztem én eddig ennek, de akkor az alvás lehet. A hibernáció egy kikapcsolt állapot nem?
-
DeFranco
nagyúr
válasz
JoceeHunt
üzenetére
Szia!
1) nem fontos, maradhat
2) meg lehet tartani. Azért szokták kikapcsolni, mert ír a lemezre pár giga adatot hibernálásonként, de ebben az SSD-ben van annyi tartalék, hogy emiatt nem fog tönkremenni. Több írással kell számolnod, ha bekapcsolva hagyod, de ha kellene, én sem kapcsolnám ki. Mellesleg az alvás engedélyezése nem elég? Mindenképpen kell a hibernáció?@CoolBoy323: akkor most arra volna szükség, hogy mit ír ki pontosan az office (eredeti, ugye? mert ha warez verzió, akkor bőven lehet az az oka, hogy egyszerűen szar)
-
válasz
Töki bácsi
üzenetére
1. Az hogy megváltozik természetes, állítsd be fix-re a boot-sorrendet és kész. (csak az az egy meghajtó legyen a boot sorrend elején, amiről indítanád a gépet, többit Disabled-re és a try Other Boot device (vagy hasonló) opciót is tiltani kell.)
2. A 100MiB-os partíciót nem lehet ilyen egyszerűen eltüntetni, a jelenségért Te felelsz.
# ha létrejött, akkor nem cseszteted
# úgy telepítesz, hogy ne jöjjön létre
# utólag meg csak megfelelő módszerrel lehet eltávolítaniBejegyzésemben leírtak szerint jársz el, akkor nem jön létre a 100MiB-os rész illetve közkívánatra belekerült az is, hogy hogyan lehet eltávolítani utólag(látni fogod, hogy nem úgy, ahogy Te akcióztál vele)
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
DeFranco
nagyúr
válasz
tomyka74
üzenetére
Alapvetően nem így van, de egy pici igazságod azért van

Üzemszerű körülmények között semmi probléma nincs az SSD-vel, teljesen jól kompatibilis mindenféle kurrens rendszerrel, nincs gond, nincs ütközés. Ha hiba van, az az esetek 98%-ában user errorok valamelyike:
- hákolt tákolt wintergamerflamer version Windowst használ, ami kellően szét van belezve
- a meglévő jó rendszerét széthaxxolja mert a neten olvasott ezt-azt arról, hogy milyen wudu varázslatokat kell csinálni egy SSD használatához (ezeknek a 60-70%-a nem igaz)
- egyéb okból fellépő szoftveres problémát az SSD megjelenésével köt össze, attól függetlenül, hogy nincs hozzá közeEgyetlen egy inkompatibilitási dologról tudunk, ez pedig a sandforce vezérlők és a marvell chipsetek viharos kapcsolata, de ez ismert és tudott dolog. Erről azonban nem lehet általánosítani az SSD-kre, mert ez két gyártó töketlen fecskesége, hogy nem tudnak szabványnak megfelelő eszközt / vezérlőt legyártani.
Az, hogy a lapod nem tud AHCI módot, nem a SSD sara megint csak. Elavult a lapod, ez van, ezt el kell fogadni. Nem lehet elvárni azt a mérnököktől, hogy csak azért ingoráljanak egy a célnak megfelelő elterjedt, iparági standard megoldást, mert valakinél ketyeg még olyan eszköz, ami nem kompatibilis vele. Én sem tudom összekötni a gépet a CRT TV-nkkel, mert azon nincs HDMI, de ezért nem a videokártyát szidom.
Ezek nem az SSD problémái, ezek jellemzően user fail kategóriák, vagy elszigetelt esetek.
Ez az első kérdés
---------
Itt a második, a szükségesség:
Igazad van, SSD-re ma nincs feltétlenül szükség. Egyértelműen luxustermék, az a kategória, mint a V8-as biturbó. El lehet lenni nélküle, de vele együtt sokkal gyorsabb, sokkal gördülékenyebb a gép.
Nem csak a booton gyorsít, az egész rendszer reszponzívabb lesz, huss és pöcc működik minden, a boot után a programok betöltődése is drasztikusan gyorsul, adott esetben a futása is, amennyiben eddig a HDD volt a szűk keresztmetszet (videvágás, képszerkesztés, renderelés, esetleg játékok betöltése, stb.)
Ezeket lehet másodpercekben mérni, de nem érdemes. Alulról felfelé nem is ütközik ki annyira a különbség, SSD-ről visszaváltva viszont igencsak. Annyit húz a gépen, mint egy komplett gépcserés fejlesztés, még többet is, ha valakinek nem a kóródutyi69#99FPS@FULLHÁDÉ-ig tart a számítógép használata.
Ismered az apple sztorit? Mindenki azért volt a gépeiktől elájulva, mert csodálatos, reszponzív, élmény használni, úristen, nemhiszemel, ilyen nincs és mégis van.
Egy Win7-es PC egy SSD-vel ugyanez a kategória. Megy mint a barom, csend van, nem teker a HDD, nem kerreg, nem melegszik, és pöccre röffen minden.
-
Töki bácsi
aktív tag
Azt kifelejtettem, hogy nekem nem adtak Molex-SATA táp átalakító kábelt az SSD-hez, mivel vékony doboz kiadás. A tápomnak csak 2 db SATA csatija van, így nem tudtam működtetni egyszerre az SSD-t, a régi vinyót és a DVD írót. Emiatt a telepítéskor be sem kötve a HDD. Ezért is idegesített, hogy miért történhetett ez meg ilyen körülmények között.
-
Ueda
senior tag
válasz
Töki bácsi
üzenetére
Ez velem is megtörtént. Szerintem azaz egyszerű magyarázata, ha már van a rendszerben egy ilyen 100 megás partíció, akkor nem csinálja meg mégegyszer, akárhol is van. Más kérdés, hogy hova teszed a Windowst. Személy szerint azt csináltam, hogy biztos ami biztos még le is húztam a HDD (sata kábelt)-t, hogy tuti az SSD-vel működjön a Win.

Coolboy323 : Nulladik tipusú találkozások.
Elképesztő, hogy min kell keresztülmenned. 
-
Az én első tegnapi tesztjeim egy aránylag fiatal (2 hónapos) nem túltelepített Hp notival. HDD kikerült, Samsung SSD 830 128GB-os bekerült:
HDD indulás volt: 1p20mp
HDD leállítás volt: 0p13mp
SSD indulás lett: 0p27mp
SSD leállítás lett:0p4mp
Szóval a munkám könnyítése miatt az SSD számomra is nagyszerű dolog
-
dnelb
veterán
válasz
tomyka74
üzenetére
Konkrétan kb az ssd a legjobb dolog ami egy pcvel történhet

Nem pár másodperc, nekem pl notiba egy 5400as vinyó helyére került, a boot idő 2min30sec ről 25sec lett, magyarul amikor használható a rendszer az ennyi idő, az asztal hamarabb megjelenik. + minden program azonnal nyílik, amikor keresel vinyón nincs swappolás, üzemidő majdnem megduplázódott, nem melegszik annyira az egész gép.. Ha esetleg fejlesztő vagy akkor hadd ne mondjam milyen előny hogy egy visual studio vagy eclipse nem tökörészik percekig, hanem szinte kattra nyílik.
-
Töki bácsi
aktív tag
Sziasztok! Tegnap szereztem be első SSD-met, egy Samsung 830 128GB képében. Még a telepítés előtt a BIOS-ban átállítottam két dolgot is:
- SATA AHCI Mode : AHCI
- Onboard SATA/IDE Ctrl Mode: AHCI
Így megváltozott a szokásos boot kép, mert mindig megkeresi a meghajtóimat. Ez nem tetszik, mert kicsit tovább tart a boot első szakasza, mint eddig. Első kérdésem, hogy ennek így kell-e lennie?Eddig egy 500 gigás vinyó működött a gépben, 3 részre particiónálva:
- C: 50 GB
- D: 250 GB
- E: 200 GB
A Win7 létrehozott korábban is (és az SSD-re telepítvén a Win7-et is az SSD-n, ezzel nincs is baj) egy 100 megás rendszernek fenntartott részt, ami (miután az 500 gigás vinyó tárolómeghajtóként lett üzemeltetve) nagyon zavart, mivel lett egy 100 megás D: meghajtóm, így fogtam és összefűztem az 50 GB-os korábbi rendszer-partícióval. Ezek után, a legközelebbi restartnál nem volt képes bebootolni az SSD, és egy kellemetlen "Hiányzó Bootmgr Újraindítás: Ctrl+Alt+Del" örvendeztetett meg.
A második kérdésem ebből következik: Mi köze van a "tárolóvinyó" újraparticionálásának az SSD működéséhez? Illetve szerintetek miért omlott így össze az SSD-ről történő bootolás?
Próbálkoztam win7 dvdről javítással, mindennel, de csak az újrainstall segített, ami azért volt szomorú, mert épp befejeztem az összes programom telepítést, már az utolsó csavart is "meghúztam"
Előre is köszi
-
Sziasztok!
Tudnátok nekem 2 kérdésben segíteni?
Notimba tegnap került bele az SSD, és 2 elvi kérdésem lenne:
- Internet előzmények kikapcsolás fontos? Nekem jól jönnének
- Az energiaellátás miatt a hibernálás laptop esetében úgy gondolom fontos, ez is maradhat bekapcsolva?
(sokszor lecsukom - hibernál -, majd kinyitom felébred. Gyorsabb mint ki-be kapcsolgatni)Köszi
-
tomyka74
senior tag
válasz
DeFranco
üzenetére
nemtom pontosan mire is gondolok csak ahogy olvasgatok mindenfelé utána, olyan vagy működik rendesen vagy nem szaga van az SSD-s WIN-ek! nekem pl. a BIOS-ban nem is tudsz AHCI-t állítani, nincs ilyen lehetőség!!!
valamiért ugy érzem mintha 5-10 mp hamarabb bootolási időért nem érdemes ennyi pénzt bele feccelni!
hát könyörgöm MÁSODPERCEKről beszélünk!!!!
ha jól látom a dolgot akkor csak a bootolási idő rövidül a program utána már ugyanolyan sebességgel fog menni mint HDD-ről, ezért nem értem erre miért van szükség, pár szaros mp-ért?!
nyugodtan okíts ki lécci, mert lehet nem jól látom az egészet mert ugye nem értek hozzá csak olvasgatok egyenlőre, hogy tudjam érdemes-e ez nekem!!!!!!!! -
DeFranco
nagyúr
válasz
CoolBoy323
üzenetére
Akkor ez szerintem nem az SSD. A megadott helyen létezik is a temp mappa? Változik a tartalma-mérete?
-
DeFranco
nagyúr
válasz
tomyka74
üzenetére
Kifejtené az álláspontját a doktor úr?
@CoolBoy323: rendkívül sokat segítene, ha legalább alapszinten kommunikálnál, mert az, hogy upolod a kérdésed, aztán a segítségre nem reagálsz, az nem fog menni. Minek és hogyan állítottad el, amikor elállítottad? Visszaállítottad amit mutattunk egyáltalán?
Jó lenne, ha reagálnál arra, ha ír neked valaki valamit.
-
mclaren777
senior tag
Ezek a mai SSD-k mennyire érzékenyek egy hirtelen áramkimaradásra?
-
Feltételezve, hogy a BIOS helyesen van beállítva(minden sata port AHCI-n, hotplug engedélyezve, smart engedélyezve és AHCI üzemmód stb stb stb), nem lehet, hogy UEFI-ről bootolsz be?
Próbálj meg feltelepíteni egy x86-os rendszert(fontos, hogy 32 bites legyen) akkor is tapasztalsz ilyen jelenséget? max 10 perc, szóval annyi időd biztos lesz rá)A fejleményeket privátba küld majd...
-
cyber86
őstag
Helló. Windows 8-on is érdemes kipipálni a windows írási gyorsítótárához tartozó puffer... ot?
-
alfstokes
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni.Asztali PC-be vettem egy SSD-t,amin a WIN 7 lenne,maradna benne
még egy HDD amin van egy-két játék,amit szeretnék még használni.
A kérdésem az lenne,hogy van-e olyan megoldás,hogy a mentések átkerüljenek az SSD-re,ill.,hogy
ne kelljen az egész játékot áttelepíteni az SSD-re és továbbra is fusson a HDD-ről?Nem tudom,érhető-e
a kérdés,de azért reménykedek,hogy valaki tud erre is egy okos megoldást.Köszi előre is! -
vlevi
nagyúr
-
kanjoe
csendes tag
Sziasztok
Samsung 830 128 GB ssd-m van,minden szép és jó,semmi probléma vele.A kérdésem a következő lenne az
ilyen ssd-t használó kollegákhoz :a magician programban van egy olyan fül,hogyaszongya "performance optimization".Ezt érdemes lefuttatni,vagy ne foglalkozzak vele.
Értékes segítségeteket előre is köszönöm! -
klrt
tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Szia!
Megint én! Tegnap kicsit elkiabáltam, télleg felment a win, de nagyon lassan és csak az amd drivert engedte telepíteni az utilytiknél megint mindent eldobált, És nagyon lassú egy internetexplorer megnyitás is időbe telik, Kicsit megy aztán újraindul a gép.
Próbáltam sima vinyóra is telepíteni, ott is avval a hibával megáll mint az ssd-nél, én az alaplapra gondolok, hogy szar.
Lenne valami ötleted? -
CoolBoy323
nagyúr
segííítsééég, még mindig xarban vagyok

-
tomyka74
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
hát még én sem tudom

-
-
tomyka74
senior tag
hát ugylátom ez még nagyon ygerekcipőben jár az SSD rendszer! nem kicsit idegesítő gyerekbetegségei vannak sztem kell ennek még pár év mire stabil cucc kerekedik ki belőle!
addig meg türelmesen várok,hogy a win 10 mp helyett 20 alatt tölt be!! na pufff neki!!!
-
vlevi
nagyúr
Amikor elindítasz egy letöltést a torrentről, akkor a torrent azzal kezdi, hogy lefoglalja a teljes teljes filenak a helyet a winchesteren. Ha ez egyetlen 16G méretű mkv, akkor azt. És amíg ki nem firkálta azt a 16 gigát, és fel nem töltötte 0 byte-al a teljes területet, addíg ír, mint az őrült. Utána lenyugszik.
-
rootmin
tag
Ha ez itt OFF, tudtok mondani helyet, ahol ON?

A válaszok szépen sorjában
@Balage76:
Köszi, ez megnyugtató, mínusz egy probléma
A SATA1 150MB/sec sebességével tisztában vagyok, ez gyakorlatban nálam 120-130MB/sec kb. egyébként.

Torrentnél viszont brutál forgalom keletkezik: a HDD LED elég sűrűn villog-világít és a Windows szerint 100-120MB/sec forgalom van rajta (itt processre lebontva látszik, hogy nem más rosszalkodik közben, hanem az uTorrent)
Mindezt annak ellenére, hogy ténylegesen alig kerül adat az SSD-re: 5-10 MB/sec körül tölti a fájlt, és így is hamar teleküldi a 384MB-ra növelt cache-t.
Ez a művelet korábban hasonló sebességeknél (100 mbit/sec-ig) nem okozott problémát...
@Fire/SOUL/CD
Igen, ezt.
Este akkor szerencsét próbálok egy szűz Windows-zal, illetve, ha nem javul, letesztelem az SSD-t egy combosabb gépben is.
(Bár, nem emlékszem biztosan, de asszem előbb futott le az első bench, minthogy telepítgettem volna bármit is, az Intel Matrix drivert pedig már kifejezetten a rossz eredmények miatt toltam fel. Mindenesetre egy próbát megér)
@FF23
Lásd fentebb
Köszi a segítséget mindenkinek!
-
válasz
rootmin
üzenetére
"AHCI mode on, inteles driverek fent."
Milyen inteles driverek, így többes számban?
(ha chipset, speedstep, powermanagement, meg patch-ekre gondolsz, akkor nyugodtan kezdheted újrahúzni a gépet. Ha így lenne, akkor ez lapján járj el.. Nyilván lapos esetén számos dolog értelmetlen a leírásban, viszont alaposan olvasd át, ha kész vagy atelepítéssel semmilyen driver-t ne telepíts, nem baj ha lesznek ismeretlen eszközök sem az eszközkezelőben és Windows Update-re se menj fel, onnan sem kell semmi elsőre. ha újrahúztad, akkor írj, de privát üzenetet küldj, mert az már nem ebbe a topikba tartozó téma lesz.)
-
Balage76
senior tag
válasz
rootmin
üzenetére
Az egyéb furcsaságokra annyit hogy:
- a Samsung 99%-nál kezdődik, mert lefelé kerekít, tehát egyetlen bit írásánál is már a 99,999999% a kondíció, ami kerekítve 99%. Más gyártónál a 99,1% is 100% még. Nem mérvadó, majd ha 5% közelébe érsz akkor kezdj el gondolkozni a cserén (nem holnap lesz).

- Mivel SATA-1 a csatoló, nem tudsz az elméleti max 150MB/sec fölé menni. Amúgy meg (nagyon durván számolva) 1 Gigabit/sec = 125MB/sec tehát a 100-120MB/sec teljesen korrekt.
A többire majd a szakemberek válaszolnak.
-
Balage76
senior tag
Erre írtam ezt, igaz egy hozzászólással később: "Az hogy Te akarsz-e új terméket venni (vannak-e olyan funkciói ami miatt megéri lecserélni a meglévőt) illetve megengedhed-e magadnak, mind helyi piaci sajátosság (ingerküszöb). "
Mi sajnos nem tartozunk a jólkeresők csapatába, lassan már a középmezőnyhöz sem, de ilyen országonkénti differenciálást nem tud csinálni egyetlen világméretű gyártó sem (leginkább a cross-border sales miatt). Emlékszem amikor a 470-est bemutatták akkor az amerikai kolléga azon nyüglődött, hogy miért nincs belőle 512GB és mennyire kényelmetlen, hogy aki ekkora kapacitást akar, az kénytelen 2 terméket venni és RAIDelni...
Jó példa erre hogy itthon még a 64/128GB a menő, míg tőlünk nyugatra már javában a 256GB, míg keletre és főleg dél-keletre még azt is magyarázni kell hogy mi az az SSD.
-
rootmin
tag
Sziasztok!
Tegnap vettem egy Samsung 830 128 gigás SSD-t a Thinkpad X61 tabletembe.
Mint kiderült, sajnos csak SATA1-et támogat a drága, ráadásul a HW többi része is elég harmatos ehhez az SSD-hez, így a benchmark eredmények elég lesújtóak a papírformához képest, de így is sokkal fürgébb a rendszer (nyilván
.Amiért írok:
-Néha, ha magára hagyom a gépet 1-2 órára, arra jövök vissza, hogy a HDD LED folyamatosan világít, és a gép teljesen lefagy (Win7 64 bit, updatelve), nem reagál semmire, csak a hardveres restart segít.
Clean install a rendszer, a böngészőn és pár tesztprogin kívül nincs fent semmi.Szerintetek ez mitől lehet?
AHCI mode on, inteles driverek fent.Egyéb furcsaságok:
-Az normális, hogy a HDSentinel máris csak 99%-os kondíciót mutat? (A wear leveling billent át 1-re és a POP revocery 9-re ~15 óra aktív használat, telepítgetés, tesztelés után)
-Meglepődve tapasztaltam, hogy az SSD-vel se sikerült kihajtani a gigabites internetkapcsolatomat torrentnél: már 100 megabit környékén megtelik a cache (akármekkora is), az Erőforrás-figyelő ilyenkor 100-120 MB/seces forgalmat mutat a uTorrent felől)

-
vlevi
nagyúr
válasz
Balage76
üzenetére
"Jelenleg kb 2 év a cserélési idő, leginkább a technológiai fejlődés miatt."
Hát, azért nem mindenki engedheti meg magának, hogy kétévente százegynéhány ezer forintokért vasat cseréljen. Mert ha 2 éves cserélési időt írsz, azt ugye mindenre érted? 2009-ben megvettem a Core2-es gépemet, ami nem cseréltem le 2011-ben i3-as configra, és ugyanígy nem fogom lecserélni 2013-ban sem.
Annyi történt, hogy tettem ebbe a vasba egy SSD-t, meg plusz 2G RAM-ot. -
€uro
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Egy varázsló vagy!

Telepítettem a Windows Fix It programot. Újraindítottam a gépet, és láss csodát: ott az SSD a 'D' meghajtó alatt.
Nem tudom, hogy mi volt a probléma, de úgy tűnik, megoldódott.
Köszi a segítséget!
-
Hát ha megint ugyanaz a jelenség(és betűjelet sem tudsz adni neki, mert formázva már le lett parancssorból), akkor nem lehet, hogy a rendszered van megrogyva?
Esetleg ezt a frissítést telepítsd, ha utána is gond van a lemezkezelővel, akkor biztos, hogy nem az SSD a hibás. [link]UI: De ugye nem valami herélt/moddolt W7 telepítőről van telepítve a rendszer és semmi szolgáltatás tiltogatás meg herélgetés sem történ SSD optimalizálás címén...
-
€uro
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
W7 telepítőről boot-olva a parancssorból sikeresen meg tudtam partícionálni és formázni az SSD-t.
Majd újraindítottam a gépet, de a Windows nem látja az új (D) meghajtót. Bementem a lemezkezelőbe. Ott látszik az SSD, de mintha ugyanúgy halott lenne, mint előtte. Nincs róla infó, nem tudom partícionálni, nem tudom formázni.
Dugjam másik SATA slotra a meghajtót?
-
Balage76
senior tag
válasz
DeFranco
üzenetére
Nézzük akkor picit másképp. A garancia idő azt jelzi, hogy a gyártó, az adott termék működését addig az ideig garantálja. Ezért a garantált időtartamért fizeted ki a vételárat. Ha ezalatt az időtartam alatt elromlik a termék akkor "ad" helyette egy minimum ugyanolyat a saját költségén. Ez az időponton túl minden perc ajándék számodra.
Ahhoz hogy a termékfejlesztés "működhessen", el kell adni az újonan kifejlesztett terméket, leginkább azért hogy a fejlesztés költsége visszajöjjön. Az hogy Te akarsz-e új terméket venni (vannak-e olyan funkciói ami miatt megéri lecserélni a meglévőt) illetve megengedhed-e magadnak, mind helyi piaci sajátosság (ingerküszöb). A gyártó értelemszerűen azon lesz, hogy újabb és újabb funkciókkal lássa el a termékeket így Te megvásárold, ezeket a lehető legolcsóbban állíthassa elő (profit) viszont ne menjen egy bizonyos minőségi szint alá mert ezzel egyrészt a hírnevét kockáztatja, másrészt utólagos költsége lesz a garanciális gondok miatt.
Végeredményben ettől lehet most szárítós mosógép az otthonodban régi keverőtárcsás Hajdú helyett...
-
Balage76
senior tag
Nekem teljesen mindegy, hogy ki hozza ki a TLC-t, mert előbb utóbb mindenkinél ez lesz. A felhasználónak meg tök mindegy, dehát ezt is leírtam már. Ez egy fejlődési irány, ami elkerülhetetlen. Ez a következő lépcső amivel olcsóbb (a végfelhasználó számára kedvezőbb) terméket lehet előállítani.
Az 5 év gari is ugyanez. Semmi értelmét nem látom, sem az OCZ-nél, sem a Samsungnál. Jelenleg kb 2 év a cserélési idő, leginkább a technológiai fejlődés miatt. Innentől kezdve fölösleges a 3 éven túli garancia. Jól hangzik, sales point, meg lehet csinálni mert kibírja a technika, van aki ez alapján dönt, de pont olyan mint a memóriakártyák/ramok élettartam garija....
-
DeFranco
nagyúr
válasz
CoolBoy323
üzenetére
Az mit jelent, hogy megvoltak?
#45748: Így van beállítva? (a TEMP és TMP sort nézd)

-
-
DeFranco
nagyúr
válasz
CoolBoy323
üzenetére
Le lett írva, mi a gond? A környezeti változóknál átállítod arra, amire többen is írták, aztán örülsz. Esetleg újraindítasz.
-
CoolBoy323
nagyúr
válasz
CoolBoy323
üzenetére
UP, mert fontos lenne a megoldás

-
tomyka74
senior tag
üdv!
eszerű a kérdésem! SSD-t szeretnék venni a randszernek( win764bit) 128gb 25píz nálunk!
mennyivel lesz gyorsabb tőle a rendszer és,hogy csak a betöltése lesz gyorsabb vagy utána is a munkamenet mittomén 3D filmnézés, photoshop némi játék , net ilyenek??!!
tehát mindenképp gyorsabb ha az vagy csak a betöltésig? mert ha csak a betölrésig akkor sztem nem nagyon éri meg, erre lennék kiváncsi!!!
válaszokat tapasztalatokat tippeket köszi!!!!!
ja és nincs semmi hókusz-pókusz sima rendszerteéepítés mint HDD-n ugye? -
€uro
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Pontosan. Az eszközkezelőben látszik, csak partícionálni és formázni nem tudom.
Én is arra gondoltam, hogy ezeket kellene a következőkben kipróbálni. De jól jön a link segítség.
Köszi szépen.
-
Tehát látszik az eszközkezelőben, "csak" particionálni és formázni nem tudod?
Ha igen, akkor parancssorból próbáld meg(itt le van írva, hogyan), ügyelj rá, hogy a Corsair SSD-t jelöld majd ki.
A parancssort admin jogosultsággal futtatsd és előtte minden egyéb alkalmazás legyen bezárva.
Ha valamelyik parancssorban kiadott parancs hibát adna vissza, akkor W7 telepítőlemezről boot-olj be és onnan, parancssorból próbáld meg újra a dolgot(a linkben ez is benne van, hogy hogyan kell parancssort indítani telepítőlemezről) -
€uro
őstag
Sziasztok!
Egy SSD-t próbáltam megformázni Windows 7 alatt, amikor lefagyott a rendszer. Szép lassan haltak meg a programok. Reset-et kellett nyomnom. Újraindításkor a Windows nem tudott betöltődni. Ezt követően végül a második újraindításra csak elindult újra a Windows.
Az SSD tartalmát továbbra is láttam. Gondoltam törlöm a partíciót és újat hozok létre. A partíciót töröltem, de az új létrehozásakor (Quick format) újra kifagytam. Ismét reset-tel kellett újraindítanom a Windows-t.
Jelenleg ott tartok, hogy nem tudom az SSD-t még csak megpartícionálni sem.
Előzmények:
- Egy Corsair Force 120GB SSD Retail (CSSD-F120GB2-BRKT) meghajtóról beszélünk. Korábban az elsődleges meghajtója volt egy PC-nek, Windows 7 volt telepítve rá.
- Új gépet vásároltam, melybe egy másik OCZ Agility 4 AGT4-25SAT3-256G SSD került. Erre az SSD-re úgy telepítettem a Windows 7-et, hogy a régi (Corsair) SSD nem volt a gépben. Azt csak a sikeres Windows telepítés után kötöttem be.
- A régi SSD-ről lementettem az adatokat és most szerettem volna megformázni, hogy egy új, tiszta meghajtóm legyen.Mi történhetett a Corsair SSD-vel? Feltételezem, hogy nem halt meg teljesen. Szerencsére egyébként is formázni akartam - szóval adatvesztéssel nem kell számolni. De azért remélem nem öltem meg a meghajtót azzal, hogy meg akartam formázni. Érdekes lenne.
Van valami ötletetek? Hogy leheljek ismét életet ebbe az SSD-be?
Még annyit, hogy a Disk Management most már sem formázni, sem partícionálni nem tudja. Ezt az üzenetet kapom:
The operation failed to complete because the Disk Management console view is not up-to-date. Refresh the view by using the refresh task. If the problem persists close the Disk Management console, then restart Disk Management or restart the computer.
Már a számítógép is újra lett indítva. Partícionálni vagy formázni továbbra sem tudja a Windows az SSD-t.
-
klrt
tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Köszi a segítséget!
2 db memória volt a gépbe az egyiket kivettem, megcsináltam a parancssoros particionálást és most települt. -
-
klrt
tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Ok! Megpróbálom, most töröltem a partíciókat, újraindítottam a gépet, csak egyet partíciót csináltam, elindult a telepítés, 6% nál megállt, hogy fájlok sérültek vagy hiányoznak. Lehet az MSD-en ről leszedett képfájl hibás? Lehet megpróbálom a win 7-et az a lemez biztos jó.
-
[link]
(Csak SSD legyen csatlakoztatva és a parancssoros módszerrel particionálj)
Ha esetleg ez bonyolult lenne, akkor egy másik W7-es gép lemezkezelőjével töröld a partíciókat az SSD-ről és hozz egyet létre. (természetesen MBR partícióstílus legyen és ezt a partíciót már telepítéskor nem kell törölni csak kijelölni, hogy oda telepítsen) -
klrt
tag
Sziasztok!
Most vettem egy Asus m5a97 le r2.0 alaplapot, bele egy Samsung ssd 128-at . MSDenről letöltott win 8 64-el akartam telepíteni. Létrehoztam a partíciókat, majd elkezdette telepíteni, a fáljok másolásánál 5% körül megált, hogy hiányoznak fájlok. Kiléptem , gondoltam megpróbálom ismét. Eljutott odáig, hogy kiválasztottam melyik partícióra telepítse és azt az üzenetet adta : A windows nem telepíthető erre a lemezre. A kijelölt lemez GPT particionálási stílus szerinti.
Most mit lehet tenni? -
Dinter
addikt
Sziasztok!
Az SSD tárhelyének 10-20%-t szabadon kell hagyni ugye. De van egy rész amit alapból nem tudsz felhasználni. Ez beleszámít abba? És amúgy win 8-nak mekkora partíció kell?
-
VGYke
addikt
válasz
tupacamaru
üzenetére
Időközben kiderült, hogy a PC újratelepítés után, az (S3) alvásból felébredés problémát, nem az IRST okozza (próbák alatt megfejthetetlen esetekben IRST nélkül sem ébred fel a PC az altatásból), így tanácsod szerint, telepítem.Nagyon off:
Más, ide nem való kérdés: Tudtok olyan fórumlakó társat, aki az eseménynaplóban tud "olvasni"? Nagyon idegesít ez az alvó állapotból nem felébredés, ami újratelepítés óta ilyen (ahol piros x ott elaludt és nem lehetett felébreszteni):
-
Bodor
veterán
válasz
Balage76
üzenetére
Ha már fikázásról van szó, szeretném megjegyezni, hogy a (#45691)-es hozzászólásodat anélkül is megtehetted volna, hogy említed a nevemet egyáltalán ( mert nem volt szükséges a mondanivaló szempontjából) , akkor talán nem is reagáltam volna, vagy nem így, de hát ugye fontos szurkálódni , én meg ugye csak reagálok rá, ha már negatívan ki vagyok emelve.
Az az igazság, hogy szeretem ha a tények más szemszögből is meg vannak világítva, tudod, pozitív és negatív oldal, így lesz egyensúly , és teljes a kép.Kíváncsi lennék arra, hogy ha mondjuk az OCZ hozta volna be a TLC-s NAND-okat az új termékeibe, akkor is ennyire kiálltál volna mellette?
Biztos, hogy nem, sőt...Én viszont ugyanolyan gyanakvó vagyok az új OCZ termékekkel szemben is, ( [link], [link], [link] ), mint más gyártóval, szóval nem hiszem, hogy ne lennék objektív, és elfogulatlan bármilyen indokból is...
-
VGYke
addikt
válasz
tupacamaru
üzenetére
Sziasztok! tupacamaru felhívása szerint megmértem az Intel SSD-m sebességét Win7 (alap) és IRST driverekkel. Ember legyen a talpán, aki igazságot tesz, hogy kell az IRST avagy nem az én hardver környezetemben:
Első kép a Win7, második az IRST (Igaz a 2 mérés között eltelt 4 nap, de nem hiszem hogy ez lényeges):
As SSD:

Szerintetek? Kell vagy nem az Intel SSD-hez az IRST

-
CoolBoy323
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
mind a 2 érték ott van... szóval más tipp esetleg?

-
kerekfej
őstag
válasz
DeFranco
üzenetére
Részben van pár érdekes hozzászólás itt is a tervezett élettartam témában. Hátha érdekel valakit. Villanykörte Összeesküvés
-
DeFranco
nagyúr
válasz
Balage76
üzenetére
Ezt én nem teljesen így látom, habár az én megfogalmazásom is egy kicsit sprőd volt.
Nem arról van szó, hogy gonosz mérnökök addig reszelik szándékosan, amíg jól el nem romlik, de a cél egyértelműen a minél karcsúbb, minél tömörebb, minél költséghatékonyabb eszköz, ami egyrészt az egyszerűbb, olcsóbb anyagok, másrészt a bonyolultságból eredő nagyobb forgalom (SLC 0/1 MLC 00/01/11/10 TLC 000/001/(...)/111) és több hibalehetőség végett implikálja a rövidebb élettartamot. Ami a cégnek duplán jó, nem is tesz ellene semmit, mert ez költségmegtakarítás, és többlet bevétel.
A garanciaidőre pedig nem minden egyes példánynál igaz, amit mondtam, hanem statisztikailag. Természetesen ezt ebben az esetben alátámasztani nem tudom, de ha megnézed akár a HDD-k meghibásodási statisztikáit az elmúlt években, akár a háztartási kis- és nagygépeknél ugyanezt (Miele AEG felár), egyértelműen látszik a trend, és annyira egyfelé mutat, ami másképp nehezen magyarázható.
A nagymama viszont érdemben fogja használni az SSD-t én pedig nem softcore módon használom, mint köztudott. Nem babusgatom szét, nem is harcolom le.
-
Balage76
senior tag
válasz
DeFranco
üzenetére
Valószínűleg ezeknél az SSD-knél máshol is tetten érhető lesz a karcsúsítás, mindenhol ez megy, az első generáció (SLC) négyszeresen túl van biztosítva, a második kétszeresen (MLC) aztán egyre inkább karcsúsítanak mindent a költségcsökkentés miatt, egészen addig, amíg a várható élettartam le nem csökken a garanciaidő plusz egy hónapra. Ez a nagyobbik baj, a felezett élettartam a kisebbik.
Nem a túlbiztosítás volt a lényeg. Egyszerűen az SLC-vel ez "így jött ki". Akkor a kapacitásnövelés és a gyorsítás volt a fontosabb, mert ezért lehetett több pénzt elkérni. Akkor nem azzal foglalkoztak hogy hogyan lehet a 120GB-ot (a consumer kategóriában) olcsóbban előállítani, mert éppen azon dolgoztak, hogy 8GB helyett 16GB-ot tudjanak kihozni...
A garanciaidőt nem lehet ennyire kicentizni, hiszen a felhasználói szokások különbözőek. Ha pedig a garidőn belül megy tönkre a termék, az egyértelműen a gyártónak többletköltség. Értem ez alatt a cseretermék költségét, a logisztikát és nem utolsó sorban a márka hírnevének romlását. Hiszen ha a felhasználók felénél pont a garidő lejárta előtt áll meg a termék, annak híre van/lenne... Jelenleg inkább az megy, hogy megsaccolják, hogy mi egy átlagos felhasználás, erre méretezve bírja kb 4 évig. Ezekután adnak rá 3 évet, hiszen van átlag feletti felhasználás is.
Másrészt (mint a tartóstesztek tapasztalata is mutatja) például az MLC 3000 írási ciklusa sem kőbevésett vonal, mert utána is lehet írni még egy ideig, ott is van biztonsági tartalék. Azt pedig hogy melyik gyártó mekkora tartalékokat tesz a rendszerbe, teljesen különbőző, többek közt függhet a beszerzett/legyártott alkatrészektől.A "jó lesz az még a nagyi gépébe" továbbhasználás pedig itt nem jelent érdemi felhasználást, mert nagyi feltehetőleg nem heavy user...

-
batt
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Köszönöm szépen!

-
"Valakinek tapasztalat win8-al érdemes feltenni az ssd véget?"
Nem. (értsd: nem SSD miatt szokás OS-t váltani)Jóbban kezeli mint a win7?
Igen, vannak továbbfejlesztett funkciók amelyek egy része érinti az SSD-t (TRIM, PCIE-s SSD-knél is már kiküldhető a TRIM parancs stb) bővebben"És milyen driver működik jól rajta?"
Sajátja és a W8-as AMD driverek biztosan, Intel-t még nem telepítettem.vlevi
Mint írtam régikat, forgalmazási területekre utaló jelzések
WW - világszerte
EU - Európa
AM - Amerika(mint kontinens, azaz Észak - és Délamerika) -
vlevi
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Én is úgy hiszem, hogy a "B" jelenti az alapváltozatot.
Amúgy mi a gyökér az az EU, WW? Oké, hogy wordlwide, de az EU-s az mittud? Nincs benne médiapléyer, vagy a BIOS-ból feldob egy böngészőválasztót???? Mert nekem ezek az ökörségek jutnak eszembe, ha párosítom a számítástechnikát és az EU-t
-
CoolBoy323
nagyúr
Koszonom Urak!!!

-
batt
aktív tag
Valakinek tapasztalat win8-al érdemes feltenni az ssd véget?
Jóbban kezeli mint a win7?És milyen driver működik jól rajta?
Előre is köszönöm a választ!
-
Aflamin
tag
Elméletben,ha vennék mondjuk 2-3 db. cc. 256Gb-os SSD-t tárolásra,akkor azokon is érvényes lenne a -10%-os hely lefoglalás? Mivel feledatából kifolyólag sokat irna és olvasna, az élettartalma sokkal rövidebb lenne?
-
Aflamin
tag
válasz
CoolBoy323
üzenetére
-
Aflamin
tag
válasz
CoolBoy323
üzenetére
Vezélőpult>Rendszer>Speciális rendszerbeáll.>Speciális>Környezeti beállítások
-
válasz
CoolBoy323
üzenetére
Már írtam, csak átsiklottál rajta.

-
Balage76
senior tag
Te meg nem bírod ki hogy minden hozzászólásomat megfikázd... Én is elkezdhetem ezt, nem lenne jó vége, de ezt egyszer már megbeszéltük, én tartom magam ehhez, Te nem.

A hozzászólásom első része a TLC-re vonatkozott általánosságban, a második pedig (mivel a 840-es az egyetlen TLC-s termék jelenleg) az új termékre. Próbálj meg értelmezni is olvasás után..
A fogyasztói társadalmat pedig sem Te sem én nem fogjuk tudni érdemben megváltoztatni, ez van, ezzel kell együtt élni.
-
Begi
senior tag
válasz
Blood Mage
üzenetére
Szvsz nem kell ezt annyira túlspilázni. SLC->MLC váltásba sem halt bele senki.
MLC->TLC-vel sem lesz gond.
Mivel az élettartam arányosan nő az SSD méretével, illetve az FTL/wear-leveling algoritmusok egyre jobbak lesznek, nem hinném hogy drasztikusan csökkeni fog az élettartam, ha egyáltalán csökken. Amúgy sem arra használja az ember az SSD-t, hogy naponta teleirja ( átlag user ). Mire elérünk oda, hogy elég nagy kapacitásúak lesznek, annyira hogy esetleg kiváltsák a HDD-t, addigra már lesz más technológia. (Szerintem)Ha a NAND gyártók azt mondják hogy egy cella 1500 irást bir ki, akkor az kibir erős túlzással 1400-at, de inkább 1498-at
. Szóval tegyük fel hogy a meghajtó mérete 512GB. Mennyi lesz ezen a "statikus" és "dinamikus" adat? Nem hinném hogy több dinamikus lesz, mint egy 128GB/256GB-os SSD-n. Akkor bár feleztük az összes irhatóságot, de dupláztuk a méretet kvázi hasonló élettartamot kapunk. Természetesen ez a példa nem fedi teljesen a valóságot. Pl. nem számol azzal, hogy mennyi statikus adatot irtunk az SSD-re, mennyi szabad hely marad és stb. stb... -
AndrewTdi
addikt
Sziasztok!
Kínomban már nem tudok hova írni.

Szóval SSD-s rendszerem van, hibernáció letiltva annak rendje és módja szerint.
namost. Ha elaltatom a gépet, szépen elalszik. Amint fel akarnám ébreszteni, a gép bekapcsol, de monitor fekete marad, majd kikapcsol a gép. beindul újra, majd ismét kikapcsol, és mégegyszer ugyanez. AZtán nem ébred fel sosem, csak resetre.
van valakinek ötlete?
Lehet ez összefüggésben az alvás / hibrid alvás beállítástól? -
-
DeFranco
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Hibáztam, belátom

B/WW: lakossági budget modell nincs sata/usb átalakító, nincs sata beépítőkeret
természetesen így értettem
Aktív témák
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Kuponkunyeráló
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Picit gazdaságosabb és halkabb lett a PlayStation 5 Pro legfrissebb verziója
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Proxmox VE
- További aktív témák...
- Új Class 10-es 32GB-os memóriakártya adapterrel
- SAMSUNG PM9E1 "9100 PRO" 2 TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.000-12.500 MBs - Eladó!
- ÚJ! BONTATLAN! SEAGATE 1TB külső,ADATA Slim Külső 1TB HDD
- Számlával, Garanciával! Samsung 860 PRO 2.5 256GB
- Crucial T705 4TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.500-12.700 MBs - Eladó!
- Keresünk iPhone 12/ 12 Mini/ 12 Pro/12 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Keresünk iPhone 16/16e/16 Plus/16 Pro/16 Pro Max
- Felsőkategóriás Gamer PC-Számítógép! Beszámítás! X870 /R9 9950X / RX 9070XT / 32GB DDR5 / 2TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Köszi, így már utánanéznem sem kell, teljesen érthető...
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

ha jól látom a dolgot akkor csak a bootolási idő rövidül a program utána már ugyanolyan sebességgel fog menni mint HDD-ről, ezért nem értem erre miért van szükség, pár szaros mp-ért?!