Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség!
- Andras-G: Az internet veszélyei [2. rész] - Facebook Marketpalce
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gerner1
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
Aktív témák
-
tupacamaru
veterán
válasz
Akcok94
üzenetére
Ki találja ki helyetted hogy mennyi adatot szeretnél rajta tartani? Most a belakott Windows-od mennyi helyet foglal el, plusz mennyi játékot szeretnél még feltelepíteni a rendszer mellé? Akkorát vegyél hogy ezek elférjenek rajta.
Ja, még egy kis üres helynek is kell maradnia. Ha több játékot is szeretnél rátenni akkor a 64GB-os felejtős lesz. -
tupacamaru
veterán
válasz
JoceeHunt
üzenetére
Hibernáláskor kikapcsol a gép, de előtte kiírja a merevlemezre a memória tartalmát. Mikor ismét bekapcsolod akkor visszaírja a memóriába az adatokat és kész. Alváskor nem kapcsol ki teljesen, a memóriák kapnak áramot és az adatok ott maradnak bennük. Viszomt áramszünetkor bukod a nem mentett dolgokat.
-
tupacamaru
veterán
válasz
NeoExDeath
üzenetére
A futtatásba beírni hogy "msinfo32" Összetevők/Tárolás/Lemezek->Partíció kezdetének eltolása 4096-al osztva egész számot kell hogy kapj. És az SSD adatait nézd.

-
tupacamaru
veterán
válasz
NeoExDeath
üzenetére
Alignálás jó?
-
tupacamaru
veterán
válasz
adam671204
üzenetére
Gondolom a Micron gyártja az IBM-nek, de a 4k-s adat elég harmatos én a helyedben ezt nem venném meg. Nekem Micron C300 van és még az is tud 50-60MB között írni. Arról nem is beszélve hogy nekem SATA2-n tudja ezt, ezt a tesztet pedig SATA3-on csinálták ha jól látom.
-
tupacamaru
veterán
válasz
Klepti
üzenetére
Hát elég sok mivel alvó módban nem menti a memóri tartalmát az SSD/HDD-re. Így ha véletlenül áramszünet van akkor buktad a nem mentett dolgokat. Hibernálásnál oda ment és bekapcsolás után onnan tudod folytatni ahol abbahagytad. Annyi helyet foglal amennyi adat a memóriában volt, több GB általában.
-
tupacamaru
veterán
A laptopnak, amibe most vettem egy SSD-t, elég szegényes a BIOS-a. Nincs benne AHCI beállítás. A mostani rendszer reg-jében be van kapcsolva az AHCI. Lehet hogy a BIOS-ban engedélyezve van alapból és csak rejtett ez az opció? Egyébként ez az AHCI opció mennyire befolyásolja az SSD működését?
-
tupacamaru
veterán
válasz
HartgeH3-2.8
üzenetére
Nekem nem írja sajnos, csak azt hogy 72 év van még hátra neki.

-
tupacamaru
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Akkor jobban körülnézek a piacon. Igazábol egy letöltő gépbe lenne, a tárhely egy 500 GB-os HDD. Az SSD csak a rendszernek kellene és azért néztem ezt mert elég korlátozott a hely a házban.
-
tupacamaru
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Köszönöm a véleményedet.
Lehet hogy bepróbálkozok egyel. Egyébként Win7 ThinPC menne rá
, ami kb 5 GB-ot emésztene fel. Szerinted jobban járnék vele mint egy régi 8 GB-ossal? Bár mostanában olyat se látok eladót. Ez csak újabb és/vagy jobb mint egy régi modell nem? -
tupacamaru
veterán
válasz
tupacamaru
üzenetére
-
tupacamaru
veterán
Szerintetek egy ilyen kütyü hozza egy 2,5"-os vinyó sebességét? Csak operációs rendszer lenne rajta.
-
tupacamaru
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Nekem még sohasem sikerült 100 megás partíciót létrehozni, lehet hogy valamit rosszúl csinálok??
Gondolom vinyónál is létrehozza. 
-
tupacamaru
veterán
válasz
Termi16
üzenetére
Nekem is ilyen van, igaz SATA2-es porton. Az eredményeimet megtalálod az első hsz linkjei között, de kb hasonlókat mértem. Szerintem játékra és filmre felesleges SSD-t venni, a legjobban rendszermeghajtóként jön ki az ereje, még a játékok csak-csak gyorsabban töltődnek be, de filmehez olyan mindegy. Ennek ellenére én is erről indítom a játékot amivel jászom azon kívül hogy ezen van a rendszer is.
-
tupacamaru
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Egy reg-bejegyzéssel orvosolható, nekem is meg kellett csinálnom ezt.
-
tupacamaru
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
A deszka és az SSD is SATA2-es.
3 Gb/s van ráírva a cimkéjére.Lapozófájlról annyit hogy kb 2 éve van meg ez a gépem 6 GB RAM-al, azóta le van tiltva, és még sohasem vettem észre a hiányát.
3 óra alatt kb 48 MB-ot írt az SSD-re a rendszer.

-
tupacamaru
veterán

Akkor itt az enyém is: Micron RealSSD C300 128GB
-
tupacamaru
veterán
Sikeresen áttelepültem az SSD-re. Most nem raktam új rendszert. Minden szuperul működik. A sebességek is megfelelőek szerintem. Köszönet Fire/SOUL/CD kolléga hathatós segítségéért.
(Micron RealSSD C300 128GB) -
tupacamaru
veterán
Csak a HD Sentinel képes a napi írt adatmennyiséget kijelezni vagy van esetleg más progi is, esetleg valamilyen minialkalmazás??
-
tupacamaru
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Megjött nekem is a 128 GB-os Micron-om. W7 alól fogom particionálni, de a mostani, jól működő rendszeremet is áttehetem, vagy mindenképpen ajánlott újrarakni?

-
tupacamaru
veterán
Még gondolkodóban vagyok, de lehet hogy benevezek egy SSD-re én is.
A kiszemelt áldozat egy Samsung 470 64GB-os lenne (MZ-5PA064C/EU). Ahogy itt olvasgatom a topikot nagyon nem nyúlok mellé asszem. Rendszernek használnám és kb a fele szabadon maradna.
Aktív témák
- Ilyen olcsó sem volt még egy Apple notebook
- Építő/felújító topik
- Energiaital topic
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- iPhone topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- PlayStation 5
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Formula-1 humoros
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Ja, még egy kis üres helynek is kell maradnia. Ha több játékot is szeretnél rátenni akkor a 64GB-os felejtős lesz.

Én az utóbbi időben csak postán kaptam HDD-t, 5-6 darabot, több terásakat, soha nem volt semmi probléma. Ha véletlenül leejtenék akkor sem lehetne semmi baja.
Nekem már a HDD-n sem volt lapozó fájl. SSD-m is csak 2 hete van kb, de nekem még soha nem volt olyan hogy amiatt nem ment volna valami.