- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: MárkaLánc
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Óraátállítás
- hcl: Könnyű légierő
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Doky586: Windows telepítés utáni beállítások
Aktív témák
-
-
Remus389
nagyúr
-
-
anjani182
őstag
válasz
dethroner
üzenetére
Nekem H67 chipsetes alaplapom van, gyakorlatilag semmit nem kellett tenni, az alaplap és az Intel szoftvere tudja, hogy az adott eszköz egy SSD.
Biztonság kedvéért megcsináltam az optimalizálást (élettartam érdekében), feltettem másnap az Intel legújabb RST driverért, de semmi sebességbeli különbség nincs, a "gyári" állapothoz képest.
-
betyarr
veterán
torrentet egyáltalán ne is az ssd-re tegyem,vagy csak a letöltött cuccokat helyezzem át hdd-re?
-
Remus389
nagyúr
az ACHI modrol lenne kérdésem
most már ugy telepítettem fel, anélkül
sokat számít? mit vesztek?
és a BIOS-ban engedelyezem legközelebb és kész?
-
F e Z o
veterán
Ha raid0-ban van két ssd, akkor a trim működik? Van egy 60gb-s agility 3 ssd-m, még most pont megvan a szabad 20% a meghajtón, de a BF3 még letölt majd 2 dlc, ami +4-5GB lesz, így nem tudom, hogy cseréljem egy 120-asra, vagy sebesség szempontjából tegyek a mostani mellé még egyet.
-
dethroner
veterán
Sziasztok!
Erre valaki? -
PunkZoli
aktív tag
üdv
Haverom gépénél windows 7 telepítésnél olyan fordult elő, hogy mikor telepítette a fájlokat, kicsomagolta, miegymás, az első újraindítás után nem hajlandó tovább menni a winchesterek felismerésénél. Ergo még mielőtt a bios elérhető lenne. Ez biztosan az ssd-je miatt van, mert már a 3.-ik amit visszaküld cserére a bolt, és hdd-vel semmi gond nincsen.(ergo még a windows lemez sem lehet sérült, hibás, más windowssal is volt ugyan ez a probléma)
Samsung 830as 64gigás ssdről van szó.
Tapasztalt már ilyet valaki? Többi hardver bezavarhat? AHCI be van kapcsolva, meg minden ami kell egy ssdnek biosban. Hol tehetem még fel ezt a kérdést esetleg?Illetve milyen alternatívát ajánlotok, ha úgy egyébként meg volt elégedve a sebességgel hasonló árkategóriában?
-
Remus389
nagyúr
sziasztok Win7-esem van és tegnap telepítettem a Samu 830 64GB SSD-mre
szeretném ha sokáig jó maradna az SSD-m
1. hsz-t tanulmányozva
Javasolt műveletek a meghajtó életciklusának növelése érdekében OCZ support szerint:
Windows Vistához:
Service: Disable Defrag
Service: Disable Windows Search
Setting: Disable Pagefile
Setting: Disable Write Cache (OCZ SSD)
Setting: Turn Off System Restore
Setting: Disable offline files
Setting: Startmenu - Show "run"
Setting: Startmenu - Show "printers"
Setting: Power options - max performance, disable sleep mode+ gondolom a torrent azt HDD--n
gondolom win7 esetén is ezeket érdemes kikapcsolni, sajnos magyar a win7-em, ezeket hol találom?
van-e még ezeken kívűl?
-
Greag
csendes tag
Sziasztok!
Első SSD telepítésem lesz, kérnék 1 kis tanácsot.
Jelenlegi HDD-met lehúzom az időre, míg felmegy az új rendszer ugye.
Aztán mikor visszadugom nem fognak összeveszni a win-ek?
Úgy értem, a HDD-men jelenleg win 7 van amit majd szeretnék formázni az új rendszerben.
Köszi -
omikron23
senior tag
Ennél olcsóbban sehol sem kapni 512-es Samsung 840 PRO-t...

-
LadaLord
aktív tag
válasz
04ahgy
üzenetére
Akk ha hazaértem melóból, nézek egy kàbelcserét. A tàpkàbelnél àtalakítót hasznàlok, az lehet gond? a rendes sata tàpkàbel a csati kialakítàs miatt nem jó a hàzamban most, mert nem tudnàm felrakni az oldalàt, ha azt hasznàlnàm... De lehet, h keresek neki helyet, ha talàlok...
Köszi a segítséget! -
04ahgy
nagyúr
válasz
andrisbandi
üzenetére
Mi sem egyszerűbb ennél... A mostani SATA HDD-t átteszed a beépítőkeretbe (gondolom az adattárolás lesz az elsődleges cél), az SSD-t meg a HDD helyére a SATA portra kötöd.
(#46266) soultrapp: Jók.
(#46264) LadaLord: Hát, mint ahogy írja is, gyanúsak voltak, de nem hibásak. Lehet, hogy instabil a géped, vagy kontakthibás a kábel. Amíg csak gyanús, de hibátlan, addig az nem gond. A legfrissebb HDSentinelt használod?
HGyu
-
soultrapp
senior tag
valaki?
-
andrisbandi
őstag
Hali!
"Samsung Basic SSD 128GB SATA3"
- Légyszi adjatok tanácsot, hogy ezt érdemes a pata DVD helyére, beépítő kerettel berakni?Asus F3SC noti, C2D 2 Ghz, 4 GB RAM, W8 x64, NVIDIA Geforce 8400M G - 128 MB, 1T HDD. Öregecske...
Aszali gépként van használva, soha nem hurcolászom. Leginkább netezős gép. Egy 60 centis led monitorral használom, full HD-ban. Angolozok; Youtube, sorozatok- filmek.
- Szóval azon vacilálok, hogy érzésre számít e hogy az SSD a satás vinyó helyére kerül, vagy a patás DVD helyére.
(A DVD-t nem használom) 100- 130 Mb/s vs 300 Mb/s- Azt sem sikerült kibogarásznom, hogy Windosw 8 esetén érdemes e "SSD-re hangolnni" a rendszert; áthelyezések, letiltások... Max a garancia időn belül akarom használni az SSD-t, sebesség csak érzésre érdekel, tesztek nem lesznek.
Előre is köszi a tanácsokat!

-
szilrobi
aktív tag
Vettem egy Samsung 830 series 64Gb ssd-t, betettema laptopba, friss win7 telepítve lett, de a biosban nem lehet állítani sata módot (ahci-t kellene beállítani). Samsung magician soft telepítés után ezt írja: "non ahci mode, system should boot in ahci mode for best performance"
Regeditben HKEY_LOCAL_MACHINE \ System \ CurrentControlSet \ Services \ Msahci 3-as értéken van, ha átkapcsolom nullára, akkor elszáll a rendszer? Leírás alapján boot előtt kellene az ahci módra váltani a biosban, de nekem nincs ilyen állítási lehetőség.
Vagy használjam az ssd-t ahci nélkül?

-
anjani182
őstag
Bocsi, nem jó módban mértem...

-
fudi2002
nagyúr
ASM1062 kártya + pcie 103mhz + 191bclk ígértem tesztet, há most. Amúgy 12$ vót a nagy beruházás.
Régi adatok(ich10,x58):

Mostani(asm1062+oc):

Konklúzió: pont ennyire vót szükség pici lelkemnek a megnyugváshoz. (amúgy Crucial M4 128GB)
-
LadaLord
aktív tag
Folyamatosan csökken a ma beszerelt SSD-m (Agility 3 60GB) kondíciója, ha futtatok egy Crystal Disk Mark-ot. Most 93%... Mitől lehet ez?
-
omikron23
senior tag
Sziasztok!
Megérkezett az új vinyóm, egy OCZ Vertex 4 személyébe. Raktam rá Win8 x64-et, a telepítés iszonyt gyorsan lefutott...
Gaabbaa cikke alapján elvégeztem a beállításokat, és szerintem egész jók lettek az eredmények így elsőre...
-
soultrapp
senior tag
csáótok!ezek így jók?Samsung 128gb ssd.
Trim jó?8gb ramom van kikapcsoltam a virtuálist az baj?
ez szrint csináltam a dolgokat amiket nem csinált meg a magicmanager.
a 7.pontot nem csináltam meg,mert mozillát használok,de olyan mintha lassabban nyitná meg a lapokat mint a hdd-n.Lehet ez valamelyik beállítástól?
http://logout.hu/bejegyzes/gaabbaa/ssd_beutemezese_a_gyakorlatban/friss.html -
anjani182
őstag
Üdv!
OCZ Vertex 3 SSD-m van, 2 napja. Csináltam egy tesztet, a Crystal Disk Mark progival, az olvasás 450 volt, az írás 70. Még a Sata3-as WD hdd-m írás is 130.
Akkor itt most gond van, ugye?!
MOD: AsRock H67 ITX lapom van. 2 fehér és 2 kék port van a lapon, a fehérbe dugtam a SATA3 eszközöket.
-
Tranceking
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Ha Macbook-al próbálnánk és ahhoz készítenénk egy frissítő boot disc-et? Úgy menne a dolog hasonlóan a pendriveshoz?
-
adidas4death
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
benne van már az első sorban, hogy arról kérdezek

és nem szerkesztés után raktam oda
-
válasz
Tranceking
üzenetére
Intel vagy AMD Sata vezérlőre kell kötni, aminek AHCI üzemmódban kell(legalábbis nagyon melegen ajánlott) mennie az OS AHCI drivere mellett. ha így sem megy, akkor készíts pendrive-os frissítőt(Linux based Tool-t töltsd le és így készítsd el a pen-t), pen-ről bootolj be és onnan frissíts. Fontos, hogy a frissítés(1.3-ról) 2 lépcsőben történik, először az 1.4.1.2-re fog frissülni, ezt követően le kell állítani a gépet, majd ismét bekapcsolni és újra frissítés.
-
válasz
Tranceking
üzenetére
Nekem is sokadik próbálkozás után sikerült... Csak azt tudom tanácsolni próbálkozz!
[link] -
oz82
senior tag
válasz
Tranceking
üzenetére
Arra figyel ha másik gépben frissíted akkor az is AHCI üzemmódban legyen, mert különben nem fogja frissíteni - magyarul már egy SSD vel rendelekző gépen ami jól is van beállítva biosilag oprendszerileg (valszeg azért nem megy)!!!
Vagy leszeded a linuxos progit és USB ről csinálod
-
dnelb
veterán
válasz
Tranceking
üzenetére
Arra figyelj, hogy minden adat elfog veszni róla .
This is a Destructive Flash for firmware version 1.3 & 1.4RC, back up all data on SSD. Proceeding with this update will result in complete loss of data on the SSD.
A bootolható Linux toolt próbáltad? Azzal mennie kellene. -
válasz
Tranceking
üzenetére
Ha már rajta van a win, akkor nem is tudod. Tedd be másik gépbe azt úgy próbáld.
-
Tranceking
csendes tag
Sziasztok!
Tegnap vettem egy Vertex4-et, de nem tudom a firmware-t frissíteni :S
Windowsban próbálkoztam már minden lehetséges módon több toolbox-l és több géppel is és nem megy, 1.3 stabilan marad és kész... Mi lehet a probléma? Esetleg Macbook-al menne a dolog?Előre is köszi!
-
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
-
válasz
Laraxior
üzenetére
Egyrészt azért ezek az eredmények, mert Marvell a SATA-3-as vezérlő(mindenképp a W7 AHCI drivert használd), másrészt meg nam AHCI üzemmódban mennek a Marvell portok. BIOS beállítás kérdése, leírásomban a Gigabyte GA-X58A-UD3R (rev. 2.0) deszka beállításait nézd meg, az nagyon hasonló a te deszkádéhoz, az alapján állítsd be a BIOS-t, mint ahogy az utólagos AHCI-re váltást is leírtam.
Nem tudom, hogy mi lesz a vége(ha van chipset telepítve, lehet nem fog indulni az OS), viszont a fent leírtak nélkül marad ez.(Korábbi képeden is jól látszik, hogy egyik sata port sem AHCI-re van állítva, mindenképp az AHCI-re átállítással kezd, de a leírásomban szereplő módon!)
-
Laraxior
titán
Megcseréltem a satakábelt, mert a winyot sikerült a sata3ra dugni... viszont megint karcsú lett az alsó sor

-
apro
senior tag
válasz
adidas4death
üzenetére
Hali
Létezik,nekem a régi (működik most is)Toshiba l-20-as SateliteS100-as Jó régi és abban sincs Ahci, de mégis beletettem a régi 470-es Samu SSD-ét rá kinlóttam a Win7-et És mint ha kicserélték volna egy újra /írás 130-s olvasás117s és Sata -i van rajta de így is király.Fölég a régi 5400-as HDD-hez képest
Lényeg a lényeg ezek az SSD-ék bitang gyorsak. -
válasz
adidas4death
üzenetére
Kizárt. [link] (van benne több Asrock deszka BIOS beállítása, szinte teljesen olyan is, mint a tiéd)ja, hogy a laptopról lenne szó... Legközelebb azért említsd meg, ne úgy kelljen kilottózni, hogy az asztali vagy a laposról kérdezel...
-
adidas4death
aktív tag
srácok az létezhet, hogy nincs a laptopom BIOS-ában AHCI beállitási lehetőség?
sehol sem találtam benne, bár nincs is sok oldal ahol keresgélni lehetne
Update: Fórumon vadásztam : "Your notebook by default is set to SATA AHCI mode"
akkor ezért nem láttam benne mert alapból ezen van remélem tényleg
-
válasz
aAron_
üzenetére
Nem varázsoltad fel az NVidia chipset-et esetleg? Mert ha igen, akkor az okozza...
ha ez a szitu, akkor dobj egy képet privátba az eszközkezelő/IDE ATA/ATAPI vezérlők csoportrólilletve a tárolóeszközök csoport is jól látszódjon(ha telepítetted a chipset-et, akkor ott fog figyelni az NVidia drivere...) -
aAron_
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
ASUS honlapján és a dobozon is ez van:" 4 xSATA 3 Gb/s ports Support RAID 0,1,5,10,JBOD " ezen kívűl más SATA nincs is, tehát még rossz helyre sem rakhattam, elég furcsa

-
-
aAron_
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Itt vannak az eredmények, ahogy nézem ezek sem valami izmosak, többet nekem sajnos nem mondanak.
-
válasz
Gaboo007
üzenetére
Ezt telepítsd: iata_enu.exe
Talán jótékony hatással lesz a sebességmérő eredményeiben, bár a felhasználói élményt nem befolyásolja.LadaLord
Hard Disk Sentinel 4.x-el ellenőrizd, hogy rendesen működik-e a TRIM (ha az adatlapodon szereplő deszkáról van szó és pakoltál fel INF driver-t, akkor szinte biztos, hogy nem) -
-
LadaLord
aktív tag
Hello Mindenki!
Ma beüzemeltem a gépembe egy OCZ Agility 3 60GB-os SSD-t, amire húztam egy Win 7 64bit-es oprendszert.
Benchmarkot nem futtattam, a viszonylag régi chipset és a SATA 2 miatt nem számítanék izmos eredményre. DE amit el akartam érni a beruházással, azt teljes mértékben elértem: nagyon megfürgült a masina... Ég és föld a HDD-hez képest. Nagyon tetszik, hogy nem kell várni semmire, minden szinte azonnal történik. Mindennapi felhasználáshoz tökéletes lesz nekem ez a rendszer most. Örülök, hogy végre csatlakoztam a clubhoz.
Üdv,
T. -
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Az Intel alatt a chipkészletre gondoltam.
Tehát akkor W8-ra nem is kell feltenni AHCI drivert a gyártóét? -
válasz
SzlobiG
üzenetére
A hozzászólásom nem érinti a W7/W8-at. Intel(attól függ milyen, pl Sandforce-os vagy nem) max csak arra kell ügyelni, hogy Intel vagy AMD vezérlőre kerüljön, W8 AHCI driver-e jelenleg tudásában, hatékonyságában jobb, mint az összes többi gyártó AHCI drivere.
aAron
Crystal Disk Mark-al mérj, All 0x00 Fill módban(ha nem tudod ez mit takar, keress rá a topikban, sokszor le lett írva), utána okosabbak leszünk(amúgy ezek az eredmények nem jók, de annak lehet más oka is, ezért javasoltam inkább, hogy mivel és hogyan mérj) -
vlevi
nagyúr
válasz
kissadam22
üzenetére
Pár napig csinálja, utána lenyugszik, és nem frissít annyit.
Én Win7x64 Home Premiumot raktam fel, SP1-es telepítőről. Első körben 88 frissítés ment fel...
Aztán még vagy 10, raktam fel office-ot, annak is lett frissítése, majd megint, és ismét újra.
Ez szerintem természetesen, hiszen, pl. amíg nem raksz fel egy frissítést, addíg nem derül ki a rendszer számára, hogy ahhoz képest valami megint frissült, mondjuk felkerül az alap IE8 helyett a 9-es. Következő indításkor már annak a biztonsági frissítései is jönnek, satöbbi.Amúgy én is a tiszta telepítést ajánlom. Igaz, hogy át lehet állítani az AHCI-t utólag, de valahogy tényleg nem a legjobb. Nekem volt olyan, így, az utólag átállított AHCI-vel, hogy néha percekre megállt a gép (akkor még HDD-n volt). Semmi lemezművelet, csak állt. Aztán meglódult. Kikapcsoltam az AHCI-t, és megszűnt a jelenség. Természetesen, amikor bekerült az SSD, az volt az első, hogy a BIOS-ban bekapcsoltam az AHCI-t.
-
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Intellel ugye nincs gond? Mert jövőhéten jön az új SSD-m és váltani akarok win 8-ra.
-
válasz
bozont
üzenetére
"Hogy áll most az AMD a win8-as AHCI driverrel? Érdemes feltenni?"
Nem.Laraxior
Nem SATA3-on megy.04ahgy #46187
Egyrészt erős igénybevételről írtam, másrészt meg Samsung 830-asról indult a beszélgetés. TRIM nélkül az egyik legjobban degradálódó SSD TRIM nélkül a Samsung(GC-nek esélye nincs eredeti állapotba visszahozni), és azzal sem a gyári szoftvere, sem egyéb GC alkalmazás nem fog kezdeni semmit, egy dolog segít, a format C...
Ha valaki erős terhelés mellett veszi TRIM-et nem támogató OS-hez a Samsung-ot, azoknál minden esetben befigyel a degradálódásból származó lag, "1 perce darál és addig nem megy semmi" jelenség avagy jobbos kanyar esete Tóth Marival...
Én egyetlen ügyfélnek sem teszek Samsung-ot fennemlített esetben... -
Dr. Gonzο
senior tag
válasz
kissadam22
üzenetére
Ahci-ban legyen telepítve, alignálás legyen rendben, amit Magician ajánl azokat csináld meg, TRIM-et HD Sentinel 4(-től) -el ellenőrizd! Röviden ennyire figyelj.
-
apro
senior tag
válasz
kissadam22
üzenetére
Hali
Ujj op. rendszert telepítesz akkor 134.db frissítést fog telepíteni.Legalábbis a tegnapi napig annyi frissítés van,ebbe már benne van a Service Pack 1. is
hali -
Dr. Gonzο
senior tag
válasz
kissadam22
üzenetére
Ez az SSD-től független. Másrészt normális.
-
bozont
veterán
Hogy áll most az AMD a win8-as AHCI driverrel? Érdemes feltenni?
Amúgy én is beléptem a klubba egy Samsung 830 128GB-os darabbal.
-
kissadam22
tag
Sziasztok azt szeretném kérdezni, normális az a dolog hogy pár napja ssd-re telepitettem a win 7. Minden gép kikapcsolásnál frissit a rendszer. Régen amikor winyon volt az Os. Akkor nem frissitet ennyit a rendszer. Köszi
-
válasz
r3dy21
üzenetére
Persze, hogy nem indul, mert IDE módba tetted fel rá a win-t aminek nem sok értelme van mert lassú tőle az SSD.
Vagy újra húzod a rendszert AHCI módba, vagy ha jól rémlik meg lehet csinálni így is, hogy mennyen AHCI-be, de én most nem keresek utána van itt aki vágja fejből is.

-
r3dy21
csendes tag
Üdv.
Van egy OCZ Agility 3-as ssd 120gb.
Az írták hogy AHCI modba kell állítani a bios-t nos ha én AHCI modba rakom a vélágért nem indul el a rendszer az ssd-ről csak native ide modba máshogy nem.
Valaki találkozott már ilyen problémával?
Esetleg megoldást tud valaki ?
-
harry
veterán
válasz
DeFranco
üzenetére
Kösz az infókat!
Említett cikkeket olvastam (meg még párat), akkor elvileg jó az 1MB-os eltolás. Még annyi, hogy ha már úgyis külön hozom létre a partíciót, érdemes lenne itt eleve akkorát létrehozni, hogy később ne kelljen vele bajlódni over provisioning miatt. Jól tudom, hogy a 64GB-os meghajtó, formázva kb. 59.4, vagyis akkor a partíció mérete 1MB-os kezdőpozíciótól, 54GB-is terjedhet?
Cache és temp: azért ramdiskben nem hiszem, hogy lassabb lenne, nem?
Az utolsó pontban pedig itt, a 9. és 12. pontokra gondoltam: [link] -
04ahgy
nagyúr
válasz
fgordon
üzenetére
XP alatt nincs trim. Ha XP alatt törölsz az adatos partíción, és utána mész át win7-re, akkor ott hiába van trim, nem fogja sehonnan tudni, hogy te XP alatt töröltél valamit, és küldeni kéne a trim parancsot.
Tehát továbbra is belátható, hogy értelmetlen ebből a szempontból a kérdés.
HGyu
-
Balage76
senior tag
válasz
DeFranco
üzenetére
Nem.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Lassan írtam meg a hozzászólásom, ezért beelőztetek.
Az egyszerűség a klónozás mellett szól, a tökéletesség az új telepítés mellett. Ezért is írtam, hogy nézze meg a drivereket először, ha az jó, akkor érdemesebb klónozni mert megússza az összes apróság beállítását, ha nem jók a driverek, akkor kár nekiállni a klónozásnak.
Aktív témák
- Milyen egeret válasszak?
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Samsung Galaxy S26 - szeret, nem szeret
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Synology NAS
- Megnyerné a Motorola a furcsa mobilnevek bajnokságát
- Háztartási gépek
- Revolut
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- További aktív témák...
- iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4598, 100% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4648, 100% AKKSI
- AKCIÓ! 2TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Új HP 15 Victus FHD IPS 144Hz i7-13620H 4.9Ghz 10mag 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 5060 8GB Win11 Garancia
- 277 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)