Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Krumple: [Xpenology] DSM 7.3 telepítése proxmox 9 alatt - GUIval
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Aktív témák
-
zseko
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Én a Windows 7 USB/DVD Download Tool progival többször csináltam már usb-s win7-et, mindig jól működött.
-
-
válasz
intercooler
üzenetére
NVidia chipset mindig tartogathat meglepetést, nem csak OCZ esetén.
Ha amúgy is alaplapcsere lesz, akkor vállalható.nihill
Attól függ mivel/milyen módon hoztad létre a telepítő pendrive-ot...
zárjuk ki akkor ezt is, azaz kézihajtánnyal készítsd el a telepítő pendrive-ot, semmi egyéb segédprogi: [link]
(pontosan ez alapján járj el!) -
nihill
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Vista Business SP1 x86 minden probléma nélkül felment rá.
Annyi még a különbség a Win7-hez képest, ezt most DVDről telepítettem mert csak lemezen volt meg, amíg a Win7-et pendriveról, mert eredetileg nincs ODD a gépben. Ez esetleg lehet a gond a Win7 esetében? -
zseko
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Megtaláltam a fórumot amiről beszéltem: [link]
"Én kicsit beszélni angol"
de a lényeget azért ki tudtam hámozni belőle, és a problémámat megoldotta. -
vlevi
nagyúr
válasz
xxSanchez
üzenetére
Én azért nem csinálnék, mert a Windows marha gyorsan be bírja teríteni a 60G helyet, ha egy kicsit nem figyel az ember. Nálam a Win, Visual Studio, Office, pár limlom, a user profile legfontosabb részei (pl. videó, zene, ... az nem) van a C:\-n és így 47 Giga a helyfoglalás.
-
zseko
veterán
Már nem tudtam módosítani mert lehalt a net:
A boot időm is jó lett, Time to Logon - 8s, Time to Desktop - 15.796

Ezek után már kíváncsi vagyok linuxon mennyit gyorsítana, az alapból 15-17s volt hdd-ről.Így már elfogadható az egész, már csak a progik visszaállítása van hátra...

(#46586) Fire/SOUL/CD, Bocsánat, valószínűleg nem voltam egyértelmű: a gyerek csak ATTO-val mért két képet rakott be a fórumba, semmi egyéb mérőprogisat nem.
tettél be egy képet, ahol a 0,5-től kezdődő szegmensben(meg egy darabig afelett) olyan mérési eredmények születtek, amik nem lehetnek...
amint a mellékelt ábra mutatja mégis lehetnek... -
"Az első mondatodat nem tudom teljes mértékben értelmezni"
tettél be egy képet, ahol a 0,5-től kezdődő szegmensben(meg egy darabig afelett) olyan mérési eredmények születtek, amik nem lehetnek... Ez azért fordulhat elő, mert a W7 automatikusan pakol fel drivereket, amit jó akarva tesz, csak nem kellene..."...ahol a gyereknek hasonló gondjai voltak, ő tett be egy ilyen összehasonlító mérést,..."
Nem kellett volna, mert a "gyerke" nem tudja, hogy 2 teljesen más megközelítést használó mérőprogiról van szó, azaz a 2 progi mérését nem lehet összehasonlítani, mert nem lehet.All 0x00 Fill volt a lényeg, úgy meg teljesen jók az eredmények.
xxSanchez
Akkor nagyon alaposan barátkozz vele, mert backup-ot(ami ér is valamit "baj" esetén) nem fogsz készíteni a W8-al, külső progival meg még nem próbáltam(az is lehet, hogy elvérzik az összes)![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
zseko
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Az első mondatodat nem tudom teljes mértékben értelmezni
mindenesetre az amd-s chipset driverrel jobbak lettek az értékek. És azóta nem fagyott be a rendszer.Nem azért mértem két sebességmérővel, hogy összehasonlítsam a kettőt. Az ATTO-val azért mértem mert mint írtam találtam egy fórumot ahol a gyereknek hasonló gondjai voltak, ő tett be egy ilyen összehasonlító mérést, másnál milyen eredmény volt, és nála milyen (ugyanilyen alacsony értékek mint nálam). Erre javasolták neki hogy tegye fel az amd oldaláról a chipset drivert, és írta is hogy jó lett. Ezért néztem meg én is, és ahogy a mellékelt ábra mutatja ez volt a gond nálam is, és mint érdekességet tettem fel ide, nem összehasonlításra.
Én külön hdd-re tettem anno a win7-et, minden egyebet lehúzva telepítés alatt, de ez nem akadályozta meg a 'javításban'
Sőt, az 1T-s háttértárat is 'megjavította' egyszer, természetesen akkor amikor már minden adatot átmentettem rá a másik két hdd-ről és azokat formáztam... De végülis kb. 8 óra alatt visszaszereztem róla mindent... 
Lemértem az All 0x00 Fill beállítással, így már tetszetős

Egyébként az ssd: Corsair CSSD-F90GB3-BK A HDDSentinel azt írja:
Lemez vezérlő,AMD SATA Controller (AHCI)
SSD Vezérlő,SandForce SF-2281VB1
TRIM parancs,Támogatva
Meghatározott olvasás TRIM után,Támogatva
Op. rendszer TRIM funkció,"Támogatva, Engedélyezve" -
xxSanchez
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Végülis mindegy, nem zavar az a partíció. Megbarátkozok vele.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
A W7 "jó akarva" bizonyos chipset-ekhez automatikusan telepít AHCI driver-t adott esetben. Mivel az ATTO mérése elsőre biztosan valami súlyos anomáliára utal, ezért írtam, hogy chipset-et ne. Olyan mérési eredményekkel eddig még sosem találkoztam(ahol a az alsó szegmensben minősíthetetlen eredmények voltak)
xxSanchez -nek nem tudom milyen SSD-je van (nem olvastam vissza). Ha tömörítést használó SSD, akkor nem mindegy, hogy All 0x00 Fill vagy sem. (Tiedét sem tudom mi, töltsd ki az adatlapod)
Amúgy meg ne 2 különböző sebességmérővel mérj, mert az teljesen értelmetlen és megtévesztő(ATTO meg a CDM teljesen más elven mér)
UI: Igen, azt lefelejtettem, hogy a W8 telepítését követően (W7 mellé) a W7-t indítva a W7 "RAW-ra javította" a W8 adatpartícióját (ami volt adat esetleg azon, annak kampeca, pontosabban lehetett Partition Recovery stb alkalmazásokkal operálni)
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
zseko
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Akkor (#46560) xxSanchez kolléga is All 0x00 Fill módban tesztelt fentebb?
Ha ez nem a legfrissebb driver a chipsethez (M3A785GXH/128M), akkor nem tudom mi. "Bináris hulladékot" max. a win7 tett fel a telepítésekor, én nem, ugyanis teljesen friss telepítésű rendszer.
A sata vezérlő típusát hol(hogy) tudom megnézni? Eleddig nem találtam róla infót. Mint ahogy nem találtam firmware infót sem az ssd-hez, hogy van-e újabb vagy sem.
(#46578) Fire/SOUL/CD, Nálam a win7 második indításnál az XP-s HDD-n is kijavította a hibákat, produkálva egy szép 500GB-os RAW file-t.
-
scope2007
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
hmm, egyik ismerős is tapasztalta ezeket.
akkor nem ő bökte el, tényleg gebaszod még.
én egy évig legalább nem váltok, sőt
win7 popec még. -
válasz
xxSanchez
üzenetére
Akkor inkább a lemezkezelőről dobj képet (amin a partíciószerkezet egésze jól látszik).
(Amúgy a W8 egy bináris hulladék jelenleg, számos lemezkezelést érintő modulja totálkáros(pl az egyik HDD-met SSD-nek látja[[link]], W7 alól a W8 partícióra nem lehet másolni, W7-t indítva lemezhibát javít a W8 lemezen, had ne soroljam...)Szerk
Akkor UEFI install-t követtél el... Azon az 500-as HDD-men(ami szerinte SSD) egy W8 figyle UEFI installal...![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
xxSanchez
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Windows 8 Pro van fennt, így látom Számítógépben:

Watto1991: Nekem is volt már Windows 7-en, viszont akkor nem zavart.
Végülis mindegy, túlélem.

Edit: Ezenkívül van még két rejtett partíció, szóval gondolom ez csak azért van itt mert nem töröltem telepítésnél, csak formáztam. Azt hittem úgyis létrehozza, minek töröljem. Azért köszi a segítséget.

-
válasz
xxSanchez
üzenetére
Annak a partíciónak (W7 esetén, MBR partícióstílus esetén) mindig az adott meghajtó legelejétől kell kezdődnie és kötelezően 100MiB (mondom MiB, azaz 2-es számrendszer, egyébként a partícióeltolás nem lenne helyes) méretűnek kell lennie. Olyan nincs, amit Te írsz, illetve ha van, akkor valami el van kettyintve, de nagyon...(pl. nem a W7 telepítő hozta létre, az biztos.
)
W7 telepítésekor minden partíciót törölj és a telepítővel particionálj(ekkor létrehozza helyes mérettel és eltolással), vagy a korábbi linkemben szereplő parancssoros megoldással particionálj(ekkor nem jön létre a 100MiB-os partíció) -
xxSanchez
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Tudom, de véletlen valamiért kapott.
Helyi lemez(D:) 96,0 MB
-
válasz
xxSanchez
üzenetére
Annak nem is szabad betűjelet kapnia, hagyd békén. Bővebben, hogy mi célt is szolgál az a partíció
-
xxSanchez
őstag
Egy gyors kérdésem lenne még. Valamiért kapott betűjelet a 100MB-os partíció, ha kitörlöm a betűjelet akkor nem lesz semmi baja a rendszernek?

Vagy valahogy el lehet tüntetni, hogy ne lássam?
-
Fido01
aktív tag
Hali,
Most tervezek venni egy Lenovo s400-at, gyárilag sima 500gb HDD van benne, ami mellé be szeretnek pakolni egy SSd-t is, láttam a drágább S400akban hogy van bennük 24/32gb ssd ami a kézikönyv szerint mSATA, a kérdésem az, hogy akkor ezek szerint bármikor bele lehet rakni egy mSATA modult?
A Crucial M4-re gondoltam, elég jó teszteket láttam róla, de ha van jobb ötletetek annak örülök, illetve ugye erre lehet windowst stb-t telepíteni, mert az lenne a lényeg hogy a rendszer+ az alap programok gyorsak legyenek napi használat közben. Illetve ehhez mekkora SSD kellene ( 64-128gb?)
Bocsi a néhol hülye kérdésekért nem használtam eddig SSD-t
Köszi -
1. A kulcsszó a az All 0x00 Fill(keress rá a topicban és lőn világosság)
2 . nem tudom mit telepítettél, de az biztos, hogy nem az OS-nek megfelelő legójabb AMD SATA vezérlő drivert. (Vagy ha igen, akkor már korábban kinyirtad az egész gépet a "bináris hulladék" chipset telepítésével...
Ha ez utóbbi, akkor reinstall... csak akkor ez alapján, "hátha" akkor nem lesznek ilyen anomáliák: [link]
) -
zseko
veterán
Feltettem az amd oldaláról letöltött legfrissebb ahci/sata drivert, változott a helyzet egy picit, most ezt kaptam:
Ahogy látható, a 4KQD32 Write mód jelentősen feljavult az előzőleg kapott 9.213 értékről 117.6-ra. Ám még mindig elmarad a seq/512k érték a másoknak kapott 200 fölötti értékektől.
Egy külföldi fórumon hasonló problémát írtak mint az enyém, alacsony érték és lefagy a win hosszú percekre. Az Atto programmal lehetett látni miért, nem jól kezelte le a 8k alatti fileokat. Sima win7 driverrel a következőt kaptam, jól látható, hogy igencsak rossz értékeket ad 8k alatt:
Az alaplapi drivereket feltéve pedig ez lett:
Meglátjuk fagyni fog-e még, elvileg ez okozta a problémámat. Azért örülnék nagyobb értékeknek, ez az ssd ennyit tud, vagy az alaplapom tud ennyit? Mert elvileg, a honlapján azt írják, 550 MB/s sequential read - 500 MB/s sequential write.
Jah, sata2-n van természetesen, most még nem fogok alaplapot-procit cserélni.
-
Watto1991
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Köszönöm az egyértelmű és kimerítő választ !

-
válasz
Watto1991
üzenetére
Samsung 99%-ról indul(ez természetes és nem ingadozik) illetve (mivel nem használ tömörítést) többet ír, mint amit Te írtál rá.
A HDS által visszaadott infók a SMART adatokra támaszkodnak(másra nem is lehet), ott viszont a vezérlő által írt adatot adja vissza, ezért ez a "nagynak" számító írás.
Ha minden "cuccot" telepítettél, frissítettél stb, akkor ez realizálódni fog, nem lesz ennyi írás.
-
Watto1991
senior tag
Hali !
Ma reggel jött mg az SSD-m. (Samsung 830, 128 GB)
Leellenőriztem a HDD Sentinellel, és ez a kép fogadott.
Hogy lehet ez, hogy az összes írt adat mennyisége már 198 GB ?

-
nihill
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
MSDN-ről van a telepítő.
-
válasz
Lokids
üzenetére
Nem, csak azt, hogy az SSD támogatja-e a TRIM-et.
Hard Disk Sentinel 4.x-el lehet ellenőrizni.
(Meg a saját progimmal, ami remélhetőleg még idén nyilvános tesztelés alá fog kerülni: [link])nihill #46565
Értem. Akkor próbálj meg egy XP-t vagy Vista-t telepíteni. (Kíváncsi vagyok, hogy az felmegy-e gond nélkül) -
xxSanchez
őstag
válasz
fenergie84
üzenetére
Nagyszerű, köszi.

-
Lokids
addikt
A CrystalDiskInfoban látszik az, hogy a TRIM aktív?
-
xxSanchez
őstag
Átraktam barnába, most ezeket az eredményeket kaptam:

Ezek már elfogadhatóbbak?
-
-
xxSanchez
őstag
Újra én vagyok, beraktam az SSD-t illetve Windows-t is telepítettem rá. Az összes itt található lépést megcsináltam, illetve a Lomtárat is áthelyeztem HDD-re. Ezeket az eredményeket kaptam:

Ezek megfelelőek, jó minden?
Sabertooth Z77
Samsung 830 128GBElőre is köszi!
-
Baboon
senior tag
Sziasztok!
Problémám a következő:
Laptopom: lenovo s430
Volt benne a merevlemez mellett egy 16gb mSATA SSD, na gondoltam én ezt jól kicserélem 128gb-ra (samsung pm810 a gép szerint, amúgy meg MZMPA128HMFU). Meg is tettem, de ebből lát 17,5Gb-ot.
Mi lehet a baj?
Köszönöm -
xxSanchez
őstag
Sziasztok!
Most érkezett meg a 830-as 128gb-os samsung ssd-m. Hamarosan be is szerelem csak egy kérdésem lenne még előtte. Megéri 2 partíciót csinálni? Én valahogy úgy gondoltam, hogy mondjuk 60GB-ot kapna a rendszer partíció, a többi meg maradna 2-3 programnak. Vagy teljesen értelmetlen?
-
pschio
őstag
Jól sejtem hogy egy HP COMPAQ 6715b -be simán bele fog menni egy 60-as 830-as Samsung és még trim is lesz?
-
-
nihill
őstag
harmadik próbálkozás [link]
valaki esetleg? -
-
bozont
veterán
válasz
kerekfej
üzenetére
Hú bakker, a "lassabb" ugyanannyiba, az azonos sebességű Pro meg kétszer annyiba kerül. És mindezt csökkentett élettartammal (jó tudom, erre most nem kell reagálni
). Még jó hogy gyorsan beruháztam egy 830-asba. Mondjuk ha később majd jól lemenne a 250GB-os ára, játékok alá tökéletes lesz. Jó, mondjuk oprendszernél nem ezek az értékek a mérvadóak, de akkor is, eladják szinte ugyanazt mint az előző széria drágábban 
Mondjuk azért valami tesztre még kíváncsi vagyok, mik a valódi különbségek. -
Begi
senior tag
Samsung 830 128GB 25380Ft Sata3 (198,28Ft/GB)
Olvasási 520 MB/s - írási sebesség 320 MB/sSamsung 840 120GB 23900Ft Sata3 (199,16Ft/GB)
Olvasási 530 MB/s - írási sebesség 130 MB/sSamsung 840 Pro 128GB 39900Ft Sata3 (311,71Ft/GB)
Olvasási 530 MB/s - írási sebesség 130 MB/s
Elég érdekes...
-
Chosen
addikt
-
worxland
addikt
válasz
anjani182
üzenetére
Mert nem döglik meg, mint az OCZ.
5,5 petabájt írás utáni állapot -
kerekfej
őstag

Samsung SSD összehasonlítás:Samsung 470 64GB 16900Ft Sata2 (264,06Ft/GB)
Olvasási 250 MB/s - írási sebesség 170 MB/sSamsung 470 128GB 26800Ft Sata2 (209,37Ft/GB)
Olvasási 250 MB/s - írási sebesség 220 MB/sSamsung 470 256GB 45050Ft Sata2 (175,97Ft/GB)
Olvasási 250 MB/s - írási sebesség 220 MB/sSamsung 830 64GB 14900Ft Sata3 (232,81Ft/GB)
Olvasási 520 MB/s - írási sebesség 160 MB/sSamsung 830 128GB 25380Ft Sata3 (198,28Ft/GB)
Olvasási 520 MB/s - írási sebesség 320 MB/sSamsung 830 256GB 46490Ft Sata3 (181,60Ft/GB)
Olvasási 520 MB/s - írási sebesség 400 MB/sSamsung 830 512GB 106849Ft Sata3 (208,68Ft/GB)
Olvasási 520 MB/s - írási sebesség 400 MB/sSamsung 840 120GB 23900Ft Sata3 (199,16Ft/GB)
Olvasási 530 MB/s - írási sebesség 130 MB/sSamsung 840 250GB 45690Ft Sata3 (182,76Ft/GB)
Olvasási 540 MB/s - írási sebesség 250 MB/sSamsung 840 500GB 99900Ft Sata3 (199,80Ft/GB)
Olvasási 540 MB/s - írási sebesség 330 MB/sSamsung 840 Pro 128GB 39900Ft Sata3 (311,71Ft/GB)
Olvasási 530 MB/s - írási sebesség 390 MB/sSamsung 840 Pro 256GB 69900Ft Sata3 (273,04Ft/GB)
Olvasási 540 MB/s - írási sebesség 520 MB/sSamsung 840 Pro 512GB 144900Ft Sata3 (283,00Ft/GB)
Olvasási 540 MB/s - írási sebesség 520 MB/s[ Módosította: mobal ]
-
_seth_
veterán
válasz
Aureal
üzenetére
Igen, jön az új sorozat, ezt is mondták. Unboxing képem nincs, sokminden úgysem lenne rajta csak egy cd, maga az ssd, és egy leírás hozzá. Ez minden amit adtak vele. Kábel, keret, usb adapter csak a desktop változatban van. Mivel nekem notiba került így bőven elég volt ennyi is hozzá

-
Aureal
őstag
Utánagondolva, tuti most jön majd az új leváltó széria a Samunál, mert másütt is 20 alatt van, 1-2 helyen csak 20 fölött, de 15-ért sehol máshol. Tökmindegy, meg kell venni!
-
Aureal
őstag
válasz
_seth_
üzenetére
Jó hogy elolvastam 2x hogy értsem a poént, szóval nem decemberben mondták, hanem Debrecenben!
Így már más a leányzó fekvése, ezek szerint itt az ideje gyorsan SSD-t venni! Elolvastam jópár tesztet amiben szerepelt, és így "best buy & excellent performance".Az hogy B jelzésű ez a 64 gigás cucc, azaz Basic boxed, nálad miben merült ki? Ha jól tudom mindennek kéne lenni hozzá (kábel stb.), csak a 3,5-es mounting kit nincs, mert attól D, azaz desktop jelzésű a típusszáma. (?) Nincs egy "un-boxing" képed róla?
-
Aureal
őstag
Sziasztok!
Meg lehetne becsülni, hogy ez az SSD ebben a régebbi SATA 2-es lapban mennyivel lehet %-osan lassabb? (W7 64bit rendszernek használva v. Linuxnak)
-
soultrapp
senior tag
válasz
scope2007
üzenetére
hát nem tudom,de tudtam én,hogy úgy volt az ahogy mondom.nem néztem félre...
De most már így maradt.Azért nem rakom újra.ilyen nem volt:bevan állítva,hogy csak boot option 1:SSD
bott option 2:disabled,
De néha meg nem az van ott hogy disabled,hanem a másik vinyó.
Magától átállítja.
Aktív témák
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Tőzsde és gazdaság
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Képregény topik
- PlayStation 5
- Projektor topic
- Tiltott témává tenné Kína az öngyilkosságot az AI számára
- 3D nyomtatás
- Facebook és Messenger
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- WD Black SN850X 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7300-6600 MBs - Eladó!
- Új 256 Gb-os Micro Sd kártya
- WD Blacck SN8100 4 TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.900-14.000 MBs - Eladó!
- 100/100 - 0Perc - WD BLACK SN850P 1TB - Playstation 5
- 1TB-os Western Digital 3,5-es HDD-k (állapot infók és árak a leírásban)
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- Xiaomi Redmi Note 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3293
- AKCIÓ! HP EliteBook x360 830 G7 i5-10210U 16GB 1000GB 1 év garancia
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával! Upd. 01.01
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
mindenesetre az amd-s chipset driverrel jobbak lettek az értékek. És azóta nem fagyott be a rendszer.

)