- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- aquark: Jó platformer játékokat keresek!
- sziku69: Szólánc.
- pusszycat: JEYI - okos, színes, interaktív, ssd külső ház.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 5 – Edények és konyhai eszközök
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 6 – Néhány egyszerű tésztaétel
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
Aktív témák
-
adakiller
senior tag
Sziasztok!
Vettem egy Corsair Nova 2 SSD (27 GB Sata-II)-t. Meglévő win7(64bit)rendszer mellé szeretném használni 1-2 játék esetén. Viszont a sebesség elég karcsú:
-----------------------------------------------------------------------
* MB/s = 1,000,000 byte/s [SATA/300 = 300,000,000 byte/s]Sequential Read : 92.944 MB/s
Sequential Write : 39.132 MB/s
Random Read 512KB : 96.866 MB/s
Random Write 512KB : 37.100 MB/sGigabyte P35-DS3R alaplap:
Advanced BIOS Features
HDD S.M.A.R.T. Capability -> Enabled
Integrated Peripherals
SATA RAID/AHCI Mode > AHCI --> ha ezt erre állítom akkor win7 bootkép után rebootol a gép
SATA Port0-3 Native Mode -> Enabled
Onboard SATA/IDE Device -> Enabled
Onboard SATA/IDE Ctrl Mode -> AHCIElőre is köszi a segítséget!
-
Sefter
veterán
sziasztok!
Vaio notimban nem lehet AHCI módot bekapcsolni a BIOS-ban...
Van "B" terv (módosított bios vagy más módszer..) ?
Ha nem tudom bekapcsolni milyen hátránya van? -
Bodor
veterán
Itt is csak a silányodás... "19 nm-es MLC NAND flash chipek " legalább nem TLC-s, de úgy néz ki, egykutya.
Bár azt írják a hozzászólásokban, hogy a V200-nak még kevesebb volt a teherbírása.
És persze ez is egy sokat szidott Sandforce-os.
De " szerencsére" jönnek a Flash chipek 10 nanométeren -
pschio
őstag
Jól sejtem hogy egy HP COMPAQ 6715b -be simán bele fog menni egy 64-es 830-as Samsung és még trim is lesz?
-
Xmodule
őstag
Hello. ThinkPad x121e be szeretnék ssd -t. Kettöt néztem ki viszont nem tudom melyik lenne a jobb.
OCZ Intern SSD hårddisk Vertex 3 Low Profile - 60 GB R/W 535/480
másik meg
Samsung SSD 830 Series 128GB 2.5" R/W 520/320
Szóval az ocz gyorsabb gondolom, de a Samsung dupla méret. Azert ezeket néztem, mert csak 7mm -ter magas ssd megy bele a gépbe. Szoval szerintetek melyik lenne jobb?
Az OCZ kicsit olcsobb a méretéböl adodoan gondolom. -
-
Begi
senior tag
válasz
soultrapp #46682 üzenetére
Mi az a hülyeség, amit kiirt?
Esetleg próbáltad adminisztrátoros parancssorból? -
soultrapp
senior tag
válasz
scope2007 #46678 üzenetére
na de azt sem tudom jó lett-e,mert cmd futtatás után kiírt valami hülyeséget.. ha beírtam.
De kipróbáltam úgy is,hogy on-re tettem,de a vezérlőpultban még mindig be volt állítva az alvó mód.
úgyhogy maradt a vezérlőpultos kikapcsolása.Eddig nem hibernálta csak ma és azért érdekelt a dolog.
-
Begi
senior tag
válasz
kerekfej #46673 üzenetére
Természetesen ez attól függ, ha egy átlagos felhasználót nézünk, akkor igaz, bár az IC elhalásokat majd pár év múlva tudjuk csak meg, hogy igaz-e. A forrasztás meg lehetne jobb is, csak spórolnak mindenen, igy nem feltétlenül irnám a környezetbarátabb forraszanyag rovására..
De ez sem 3 évet jelent, hanem mondjuk 5-10 évet. -
kerekfej
őstag
-
soultrapp
senior tag
Hol tudom megnézni,hogy a hibernáció kivan-e kapcsolva?
Mert eddig soha nem hibernálta magát,de ma 20perc után meg igen.
a régi ssd magician kijelezte ,de az új meg nem.Tehát vezérlőpultban energiagazdálkodásnál/alvó mód soha..
Úgy jó gondolom. -
Begi
senior tag
Csak egy megjegyzés ehhez:
Defragot nem biztos hogy kikapcsolja az Op rendszer. Friss telepitésnél nagy valószínűséggel igen, de ha klónozod a win-t, akkor nem. Úgyhogy azt érdemes ellenőrizni.Én a lapozófájlt is engedélyeztem SSD-re. Win-nél sosem lehet tudni
. Az SSD nem hal bele, illetve én sem. Hiába van 8GB memória a gépben.
-
TeeJay
félisten
akkor szinte már semmi extra cuccot nem kell az oprendszeren állítani hogy SSD "barát" legyen?
a lapozófájlt kikapcsoltam mert 6GB RAM van a gépemben és nem érzem hogy szükség lenne rá
mást nem állítottam az SSD érdekében
mivel van külön notivinyó az ODD helyén rack-ben így értelem szerűen minden ami le lesz töltve oda fog menni
az SSD csakis arra van hogy futtassa az oprendszert és azt a pár programot amit én szoktam használni -
soultrapp
senior tag
ti a samsung ssd magician-t frissítitek?valaki mondta,hogy frissítés után nem volt jó.
Nekem a 3.1 van és 3.2re akarja frissíteni. -
Kroni1
veterán
Rossz topic. sorry!
-
Sefter
veterán
köszi
-
Sefter
veterán
sziasztok!
120 GB körüli SSD-ből melyiket érdemes?
Samsung 830 vagy OCZ Agility 3 ? -
Bodor
veterán
válasz
TeeJay #46653 üzenetére
az a 4 opció amit az oprendszer tuningra mutat annak van értelme ugye?
Nincs értelme. Defragot egyébként is kikapcsolja az oprendszer az SSD-n, a többit meg felesleges letiltani, nem öregbíti az SSD-t annyira ha bekapcsolva hagyod, mint amennyit elvenne a felhasználói élményből az, ha letiltod őket. Ezek a szolgáltatások, főleg az indexelés azért van, hogy jobb legyen neked.
-
TeeJay
félisten
hát konkrétan a pofám majdnem leesett mikor első bootolást nyomtam SSD-vel
és ahogy láttam hogy gyakorlatilag bármilyen programot indítok azonnal ott van máris megalapozta bennem azt hogy innentől kezdve rendszert csak SSD-re rakokmind a kettő Samsung 830 notebook-ba lett véve (64 és 128GB) és legalább látom hogy ugyanabban a SATA2-es laposban a legújabb IntelRST driverrel mérve a kettő között csakis szekvenciális és 512k írásban van eltérés, a 4K és 4KQD32 szinte egyforma (4KQD32 írás a 128gigásnál majdnem 2x gyorsabb)
így láthatom hogy gyakorlatilag gyengébb teljesítményű notiba főleg SATA2 esetén semmi értelme rendszer alá megvenni a nagyobb (ezzel együtt gyorsabb) SSD-t mert 64GB is bőven sok számomra
és sebességben nem hoz semmi féle érezhető különbséget majd.szerintem most hosszú ideig el leszek vele sőt ha veszek új notit abba is fogom átrakni azonnal az ODD-SSD rack-el együtt amibe pedig tervezek majd venni egy 1TB-os notivinyót
apropó ha már itt tartok
az SSD-hez járó Samsung Magician progit felraktam de gyakorlatilag számomra a rendszer tuning fül kivételével nincs sok értelme mivel az elhasználódás mértékét a HDSentinel is tökéletesen jelzi ráadásul onnan is ki tudom olvasni az aktuális eddigi felírt adatmennyiséget.
az a 4 opció amit az oprendszer tuningra mutat annak van értelme ugye?
indexelés kikapcsolás/superfetch kikapcs/defrag kikapcs -
csucsu21
aktív tag
Sziasztok
most megy az ssd 9 nap 2 órája összes írt adat 170gb szerintem nem sok
egy olyan gondom van hogyha telepíteni szeretnék ssdre abban apillnatban hogy elkezdi le fagy a gép
először azt hittem vga gond mert játék közben csinálta először de ahogy elnézem akkor kotlik meg a rendszer ha elkezd nagyobb adatot írni az ssdépp hogy el küldtem megint csinálta vga deiver frissítés közben és most nem ssdre ment ha nem hddre szóval lehet nem ssd gond lesz
am egy samu 64gb-és -
dni
őstag
Sziasztok!
256GB-os 7mm-es SSD-t keresnék mely típusokat tudjátok ajánlani?
pl: Vertex III, Kingstone V200+, Transcend SSD320, 720
Válaszaitokat előre is köszönöm.
-
zseko
veterán
Újraolvastam és látom kissé benéztem a célpontot
, de sajnálni akkor sem tudok olyan boltokat/kereskedőket akik lényegesen drágábban akarják rásózni a vásárlókra a cuccaikat. Gondolok itt olyanra, hogy pl. a Corsair CSSD-F90GB3-BK itt az egyik boltban 30e, én meg 22,5-ért vettem nem sokkal messzebb. Vagy kaptam volna sata2-es OCZ-t akciósan 27.5-ért, máshol meg 23-ért sata3-asat adtak.
-
soultrapp
senior tag
válasz
fenergie84 #46636 üzenetére
nekem is ilyen a firefox.
pont tegnap írtam a firefox topicban. -
Watto1991
senior tag
Kb. 1 óra játék után az SSD hőmérséklete 47 fok körül van (notebook). Ez elfogadható még?
-
Gabeee75
csendes tag
Sziasztok!
Segítségre van szükségem, mert jelenleg nem tudom frissíteni a firmware-t a OCZ Agility 3 SATA III 2.5" SSD 120GB (AGT3-25SAT3-120G)-nek.
Mi a jelenlegi firmware száma?
Nekem 2.22Üdv:
Gabee -
ricky731
tag
Megjott a Samsung 830 128GBom ma
Kar hogy csak hetvegen tudom berakni mert addig melo folyamatosan
-
fenergie84
addikt
Lenne egy kérdésem
Mostanság észrevettem, h a chrome be-be lassul...van mikor egy kattintás után villámgyorsan bejön az oldal, van mikor több másodpercig "homokórázik" aztán végül gyorsan bejön a kívánt oldal.
Mitől lehet ez?
(nem megy torrent, nincs másik gép ami fogná a sávszélet stb...)
Ja, egy Samsung 830 64gb sata2-őre kötve, ezen van az op és a programok... -
vlevi
nagyúr
válasz
TeeJay #46627 üzenetére
"hatalmas különbség van az SSD-hez képest"
Ebből is látszik, hol a marharohadtgyors az SSD a HDD-hez képest. A kis fileoknál. Az SSD-s tesztedben az utolsó sor is bőven 100 fölötti számot mutatott, míg a WD vinyónál alig több, mint 1
A gyakorlatban ez azt jelenti, amit érzel is, hogy szekvenciális átvitelben csak 3-6x gyorsabb, de bootoláskor, programok töltésekor, amikor sok kis apró file-t kell olvasni, az SSD százszor gyorsabb a vinyónál -
anjani182
őstag
válasz
SzlobiG #46633 üzenetére
A rendes számla mit jelent? "Mennyiről kell?" Kb. ennyit érnek a számlák bizonyos körökben, aki "gyáros"...Te se gondolod, hogy ha a Ramiris 37k-ba adja nettóba, akkor valaki kiszámlázza veszteségre, ugyan már
Samu garjegye minden boltosnak van egy rakat, az megint csak annyit is ér. Bár való igaz a szervizeknek elég szokott lenni egy másolat mindenből, tehát nem fogja nézni legális-e a dolog...
Az egészben az a szomorú, hogy a PH! apró egy feketegazdaság, és a vállalkozó egyéneket v. kiskereket teszik tönkre ezzel, mert itt vásárolnak/tok. Aztán meg sírás van miért nincs munkahely, pénz egészségügyben, na de ne menjünk bele...aki értelmes ember az megérti miről vakerálok.
-
Remus389
veterán
az olcsó még olcsóbb lett
-
kerekfej
őstag
Crucial M4 Firmware Frissítés - Hátha még nem volt
-
Sziasztok!
Egyszer már egy kollégának volt ilyen problémája ahogyan visszaolvastam, de most egy hozzászólásban összefoglalom a megoldást a 0x80070057 hibakódra.
A tények: Samsung 830 64GB, alaplaphoz kapott SATA kábel. A Win7 telepítője szépen létrehozta a 100MB-os partíciót a maradékra pedig ment volna a telepítés. Viszont amikor formázásra került volna sor, akkor bedobta ezt a hibakódot, bármit, bárhogyan csináltam. A Microsoft oldalán a megoldásra azt írja, hogy töröljük a partíciókat, majd hozzuk létre újra őket. Párszor megpróbáltam, de semmi eredmény.
Ekkor rádugtam egy másik gépre, hogy majd az intézőből formázom, de itt sem jártam sikerrel.Megoldás: Másik SATA kábelt kell keresni, lehetőleg valami minőségibb darabot. Így már gond nélkül tudta formázni a Win7 telepítője és szépen felment rá a rendszer.
-
04ahgy
nagyúr
válasz
Aureal #46626 üzenetére
Ha itt visszább olvasol, épp azt tárgyalták a srácok, hogy felesleges már ezek miatt aggódni. Ha az alignálás rendben van, és a trim-et megkapja az SSD, akkor kb. rendben van az SSD-vel minden. Az újabb Linuxok alatt (pl. Ubuntu 12.10) ezek automatikusan megvannak, ha a Linuxszal particionálsz, telepítesz.
(#46627) TeeJay:
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
Aureal #46624 üzenetére
Én Ubuntuval és Mandrivával használtam, nem volt velük gond. A Linux Mint tudtommal Ubuntu alapú, így nem hiszem, hogy bármi gond lenne vele. Egy Kingston SVP100S2/64G SSD-n üzemeltek a fenti rendszerek.
Nem kell ennyire komolyan venni, hogy kényes. Arról van szó, hogy a HDD a működéséből adódóan kvázi korlátlanul írható, akár ugyanazon a konkrét adatterületen is, az SSD meg véges élettartamú. A gyakorlatban ez több tíz év!
Használd úgy bátran Linuxszal, mintha HDD lenne, erre találták ki. Ha tönkre akar menni, akkor meg az SSD és a HDD is tönkrefog. (Érdekes, hogy a HDD-k átlag meghibásodási arány is és az SSD-k ugyanezen mérőszáma is alig tér el. Ez nekem nem azt mutatja, hogy hűdekényes.)
HGyu
-
Aureal
őstag
Mint linuxszal próbált már vki SSD-t használni? Érdemes kipróbálni vagy inkább még a win7 a stabilabb rá? Elég macerás ezekre telepítgetni a hdd-khez képest ahogy olvasgatom és gondolom a linux még kényesebb sok mindenben a működésre, ill itt már a hardver is a leírtak alapján. (?)
-
TeeJay
félisten
ma vásároltam két darab Samsung 830-as SSD-t
egyik 128GB-os másik 64GB-os
beraktam egy ODD-SSD rack-be az Acer Aspire 5742ZG notimba és SATA2-n ezt mértem64GB
128GB
feltettem előtte a legújabb Intel RST drivert
ezek megfelelő értékek ezek szerint? -
04ahgy
nagyúr
válasz
Balage76 #46619 üzenetére
Vegyük azt az esetet, amikor mégis elintézi a SAMSUNG hologramos garjeggyel és a számlával a SAMSUNG szerviz a garit, és kap egy csereigazolást (másik pecsétes papír a rossz SSD + számlamásolat helyett, mert nem tudják javítani), amivel mehet a vásárlás helyére...
HGyu
-
Balage76
senior tag
válasz
SzlobiG #46602 üzenetére
Az hogy szereztek egy Ramirisos garjegyet (már termék kitöltetlen garjegyét), és a termék mellé tették, az még nem jelenti hogy ott érvényesítheted is a garit...
Elsősorban a vásárlás (számlakiállító) helyére kell visszavinned, ha gond van. Ha ez nem megy, akkor a garjegyen szereplő pecsétet adó céghez. Na és itt fog elbukni a dolog, mert mivel a Ramiris nem adja ennyiért (nem tudja ennyiért adni, ahogy ezt írták), ezért az a sorozatszámú termék nem tőlük van. Ők tehát nem fogják elintézni neked a garanciát. Magyarul lesz egy terméked, amire nem tudod érvényesíteni azt amit kifizettél.
Ügyes átverés ez a "samsung szervízpont adja a garit", csak ilyen nincs... -
04ahgy
nagyúr
válasz
Armagedown #46617 üzenetére
Igen, menni fog vele a trim.
HGyu
-
Armagedown
őstag
nem tudjátok véletlenül azt hogy az amd 690g chipset támogatja-e a trimet ?szerenték én is venni egy samsung 830 ssd !
-
válasz
xxSanchez #46611 üzenetére
Ez most komoly? Nem hímes tojás ez...nekem az Intellel a két év alatt lett 7.6Tb írt adat és semmi baja nincsen.
Nem értem ezt a túlzott élettartam mizériát az első szériáknál még megértettem volna (3-4éve) na de ma már felesleges így félteni.
Én most is csak annyit csináltam amit a Samu progija kikapcsol.
-
xxSanchez
őstag
Vírusírtót az SSD-re telepítsek? (Eset Smart Security)
-
zseko
veterán
válasz
sonynex5nd #46605 üzenetére
Nálam 17GB-ot foglal a teljes telepítés, bár még pár dolog hiányzik. Miket tettél fel egyáltalán? Mit jelent neked az, hogy "egy átlagos alap rendszer"?
-
sonynex5nd
csendes tag
Ma feltelepítettem egy uj ssd-s gépre a egy 64 bites windows7-et, ésegy átlagos alap rendszert A telepités után a gépben lévö Samsung 128GB-os ssd-n a 128GB-ból 67Gb szabad hely maradt.
Mit rontottam el? -
zseko
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #46601 üzenetére
Jaahh, eredeti winem van, meg MSDN-eset szedtem le magyarul, akkor azért működik...
-
Csak eredeti/érintetlen MSDN-es ISO-kkal működik, minden más esetben nem, még akkor sem, ha egy nyomott(gyári) lemezről készítesz egy ISO-t, mert a legtöbb CD/DVD író alkalmazás "PR tevékenysége" révén beleír az ISO-ba, olyan területekbe(információs blokkba beleírja, hogy pl NERO akármennyivel lett készítve stb stb), amelyek telepítés szempontjából lényegtelenek, viszont az említett gyári tools "eredetiség ellenőrzésén" már nem megy át ez miatt...
telepítési gondot okoz(hat) az is, ha amúgy egyébként egy eredeti MSDN ISO-ból, de ilyen-olyan segédprogi segítségével "varázsolnak" telepítő pendrive-ot...
Amit linkeltem, Vista óta működő módszer, minden esetben működik, akár W8 esetén is (XP kizárt)
Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen videókártyát?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Asztrofotózás
- PlayStation 5
- Gumi és felni topik
- Hálózati / IP kamera
- Viccrovat
- Aktív hűtéssel közelednek az Origin Code DDR5 memóriái
- További aktív témák...
- WD Black SN770M 2TB M.2 2230 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 5150-4850 MBs - Eladó!
- Eladó SanDisk Dual Drive Lux 256GB!
- Crucial P310 2TB M.2 2230 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7100-6000 MBs - Eladó!
- Crucial T500 PRO 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, Hűtőbordás - 7400-7000 MBs - Eladó!
- Samsung Evo 840 250GB 2,5" SATA SSD
- Samsung 9100 PRO 4TB Villámgyors NVMe SSD 14.800 / 13.400
- HP EliteBook 830 G7 i5-10210U 16GB 512GB 1 év garancia
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB Zalman N4 Plus FSP 400W
- Lenovo IdeaPad 3 17ITL6 - 17.3" HD+ Intel 6305 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest