Hirdetés
- Sapphi: StremHU | Source – Self-hostolható Stremio addon magyar trackerekhez
- Luck Dragon: MárkaLánc
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Hieronymus: Az igaz barátság kezdete
- bkercso: Tápszűrő-5 SMPS-hez
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
- MasterDeeJay: Intel Optane M10: mire lehet használni?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Aktív témák
-
scope2007
addikt
válasz
soultrapp
üzenetére
ilyesmi már nekem is volt..
de HDD le és új hozzáadásánál.
sata0 ssd, sata1 hdd ezek fixen voltak mindig mióta telepítés volt
aztán sata2,sata3 lett változtatva párszor több hddvel és egyszercsak felborult nem a az ssd volt a sata0ba windows szerint.. pedig mint írtam sata0 és sata1 sose volt bántva csak a többi, mégis megböszmült
azóta volt format és normális minden újra
lehet ODD zavart be nálad
-
soultrapp
senior tag
válasz
anjani182
üzenetére
Nem írta ki,
De hülye ez a gép bevan állítva,hogy csak boot option 1:SSD
bott option 2:disabled,
De néha meg nem az van ott hogy disabled,hanem a másik vinyó.
Magától átállítja.Más:
ez mit jelent:ezt akkor lehetet mikor rámentem a ssdre:
External sata port: enabled or disabled sata esp on port 0. -
zseko
veterán
Üdv, vásároltam egy SSD-t, Corsair Force3 90GB. Beszereltem, működik, ám van egy 'apró' problémám: a gép random módon befagy, és az egér mozgatásán kívül semmi mást nem tudok tenni, van hogy akár 2 percig is.
Új telepítésű win7, 3 HDD (ebből egy külső) meg az SSD. Opera böngészőt használok, most kb. 35 lap van nyitva általában. Alaplap M3A785GXH/128M, 8GB RAM.
Csináltam egy sebességtesztet is:
.Most lehúztam minden hdd-t csak az ssd van, így is beakad-e.
-
anjani182
őstag
válasz
anjani182
üzenetére
Elég modern lapod van, nézd már meg a BIOS-t ha rámész az SSD-re enterrel, akkor azon belül van olyasmi, hogy "type". És ott Solid State Disk. Avagy az alaplaphoz van valami lemezkezelő/managelő szoftver amiben ténylegesen is megkülönbözteti, mint az Intel chipsetnél?
Nekem a 0. lemez, így van.
-
anjani182
őstag
válasz
soultrapp
üzenetére
De mit lát? Az eszköz firmware-jét, vagy ténylegesen tudja, hogy az egy SSD....de ez csak tipp!
MOD: a neve az csak a firmware szerinti neve, túlságosan nem értek hozzá, ezért konyhanyelven írtam. remélem érthető
oda éppenséggel (kutya**** is lehetne írva), de tényleg... 
-
anjani182
őstag
válasz
soultrapp
üzenetére
Gondolom az alaplapodnak fingja nincs arról, hogy az egy SSD.
Az enyémben lehet választani... (ha netán nem jól ismerné fel meg lehet adni, hogy Hard Disk v. Solid State Disk van az adott porton) De nekem az Intel RST progija is látja, hogy melyik az SSD és melyik a HDD. Ez a tippem...
-
anjani182
őstag
válasz
SOAD19
üzenetére
Szia!
LGA1155 játszik csak, SATA3 miatt. RAM csere is mindenképpen, de 4GB elég olcsó már. CPU-t szerintem nézz egy használt i3-at.
4GB ram kb 5e, használt i3-2100 20e, 15-ből kéne valami lapot nézni. A lap nagyon necces, H61 chipset kilőve, az tuti.
Tehát a 40k alsó hangon, talán picit több...

-
Drover
csendes tag

-
dethroner
veterán
Ha minden igaz akkor hamarosan (remélem boldog) tulajdonosa leszek egy ilyen lapnak. Mit javasoltok feltenni hozzá, chipset, vagy sata driver? Vagy valamelyik bios jobbnak tűnik? Esetleg egy nagyon tuti bios beállítást tudnátok linkelni?
-
scope2007
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
ja ez az enyém

párat ki fogok venni belőle.
már én is feleslegesnek tartok 1-2őt.
változnak az idők :] -
soultrapp
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
na köszi végre látom,hogy ott bevan:-)
De már azt is látom nem ártana neki egy szünetmentes :-(
marad pipa nélkül
Az árt amúgy egy ssd-nek,hogy tápot kapcsoltam ki?mert ugye a gép nem jött vissza alvó módból...
Ez ugye olyan mint egy áramszünet. -
soultrapp
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
hát mindegy,de most ez van nem nyúltam egyik sata csatihoz sem.
Lehet elnéztem,de nem hinném,mert emlékszem hd sentinelnél is a ssd volt az első,de most meg a második.amúgy nem te írtad úgyhogy sorry:-)
[link]
ezzel kevertem.na de most még akkor annyi,hogy kell ott valamelyiket bepipálni?
És ennyi... köszi
-
Ice&Lime
veterán
milyen hdd-t érdemes venni, van különbség sata2 és sata3-as winyó között, sebességkülönbség?
Mert most akarok venni egy hdd-t és az alaplap befogadná a sata3-asat, bár az menne az ssd-hez, nem tudom menne e a winyóhoz is sata3-as kábel és menne e mind a 2 sata3-ason.?
Van értelme sata3-as hdd-t venni? -
SOAD19
addikt
válasz
SOAD19
üzenetére
Így a helyes:
Nos, szerintetek, főleg anjani182 véleményére
lennék kíváncsi!(#46472) dethroner Hopzs, tényleg, azt bele se számoltam, amennyi a mostani eladásából befolyhat. Akkor már nekem is lenne rá, kb annyim, ha elmenne a mostani rendszerem. Lehet az lesz, hogy meghirdetem, aztán, ha elmegy, akkor fejlesztek, ha nem, akkor marad. Integrált vga elég lehet nekem, ez nekem a nagy kérdés.
-
dethroner
veterán
válasz
SOAD19
üzenetére
Értettem a viccet, nyugi

Én pénteken rendeltem a jelenlegi e6750+ep35-ds3+2x2GB ddr2 1066mhz cucc helyére, egy asus 970-es lapot, phenom2 x4 965, 2x4GB 1600mhz ddr3 ramot. Az egész kijött 58-ból, és ha minden jól megy az előző alkatrészeket el tudom adni 25-ért, szóval nem egy vészes kaland. Így azért már nem csak a "merevlemez" lesz gyorsabb
-
sanyek2
senior tag
Néhány alap információra lenne szükségem SSD használatról.
Konkrétan az SSD élettartamát kritikusan csökkentő progik felsorakoztatása érdekelne. Pl torrent.
Hova telepítsem, és miféle beállításokat végezzek a programban?
További programok... Pl böngésző. Chrome-nak nincsenek efféle hatásai az SSD-re nézve? -
SOAD19
addikt
válasz
dethroner
üzenetére
Remélem nem vetted sértésnek, amit írtam?!

Én is kezdek elgondolkozni, hogy mégis szánjam rá magam egy kis fejlesztésre, főleg, hogy most jött egy mail, hogy nem elérhető a vga, amit rendeltem. Szóval, szerintetek 30-40k-ból érezhetően gyorsabb gépet lehet-e összerakni a jelenlegi E8400, EP35-DS3, 2 giga ram rendszeremnél?! Mivel ennyi összegbe nem fér bele, csak talán egy lap+proci. Integrált vga elegendő lehetne-e nekem netezős, filmnézős (FullHD-re is) felhasználásra?! Gondolkoztam, hogy lehet, csak egy SATA3-as lapot kellene csak venni, de természetesen nem nagyon találtam 775-ös foglalattal.
A célom, csak annyi lenne, hogy minél jobban kihasználjam az ssd tudását, ergo, minél gyorsabb legyen a gép. Persze, akár használt hardverek is szóba jöhetnének.Nos, szerintetek, főleg anjani182 véleményére lennék kíváncsi! Bocs az offért, a válaszok jöhetnek akár privátban is.
-
Ice&Lime
veterán
Oksa, visszaállt a teljesítmény 100%-ra. Köszi mindenkinek a hozzászólásokat!
Egyébbként a kondíciót miért 99%-ra írja ki? már új kora óta ennyit ír ki rá, ez miért van?Ja, és a win7 drivere tényleg jobb, mint maga az amd drivere, ami fogalmam sincs miért van, win7 driverével picit gyorsabb is...?...
-
Ice&Lime
veterán
jajj, ez kicsit fájt

ok, látom, ha frissítem az achi drivert és ugyan ezt írja ki, akkor lehet hogy a winben állítódott el valami? -
válasz
soultrapp
üzenetére
Az OS minden lemezhez hozzárendel egy sorszámot. Ez nullától kezdődik és addig tart, ahány meghajtó található a gépben. Meggajtó alatt nem csak a HDD/SSD, hanem az ODD és USB-s stb eszközök értendőek.
Ezt a sorszámozást csak akkor rúgja fel az OS, ha megváltozik valami a konfigban, azaz átkötöttél egy meghajtót egy másik sata portra, ki- vagy bekötöttél meghajtót, megváltoztattad a sata üzemmódját pár portnak(portok közt, port üzemmódok közt is van elsőbbségi sorrend).
Ha a HDS nem olyan sorrendben jeleníti meg mint korábban, akkor biztos, hogy a fennemlített műveletek valamelyikének van benne szerepe(magától nem gondol egyet az OS, hogy "de unalmas ez a lemez 0 sorszámmal, uncsi, legyen most 8"...)"Eszközkezelő/Lemezmeghajtó/SSD-meghajtó neve ablakban a "Házirendek" fül alatt mind a kettő?
mert ott csak az egyiket írtad."
Leírásomban ilyet nem írtam, főleg, hogy csak adatvesztést okozhat, teljesítménynövekedést nem. (Ezereéves SSD-knél(ott sem mindnél) volt jótékony hatása, persze adatvesztés terhe mellett... -
soultrapp
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
olvastam a cikkedet,de lenne még egy olyan kérdésem,hogy neked be van pipálva Eszközkezelő/Lemezmeghajtó/SSD-meghajtó neve ablakban a "Házirendek" fül alatt mind a kettő?
mert ott csak az egyiket írtad. -
soultrapp
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
pedig pont az ssd-re gondoltam,mert tegnap is volt ilyen,hogy megnyomtam a gombot,de akkor csak vagy 5percig volt úgy és még világítottak a ventik is csak a monitort kapcsolta ki.
Most viszont 10percig is úgy volt és csak két led világított a gépemen és semmire sem reagált.
csak táp kikapcs,de utána power után vissza állt a legutolsó használt winre vagyis ahol abba hagytam.Jah és természetesen nem dugdosom sehova a kábeleket...
Tehát ezért nem változhat csak erre lettem figyelmes. -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Ja, hogy teljesítmény. Valóban, az a TRIM hiánya miatt annyi amennyi.
-
válasz
soultrapp
üzenetére
Egyrészt ennek a kérdésnek semmi köze az SSD-hez, másrészt az természetes, hogy a power gombbal lehet felébreszteni a gépeket, harmadrészt BIOS beállítás/bináris hulladék chipset stb kérdése, ha se billentyűzetre(pl a Space-re) se egér klikkre sem ébred a gép
radi8tor1
Azon az új HDS sem fog segíteni, az is 80%-ot fog mutatnisoultrapp #46452
Ne dugdozd a meghajtókat egyik portból a másikba, azért változik a sorrend. -
soultrapp
senior tag
Annak van valami jelentősége,hogy lemezkezelésnél és hd sentinelnél melyik vinyót mutatja elsőnek?
mert eddig a ssd-t mutatta most meg a hdd mutatja lemez 0.nak. -
soultrapp
senior tag
csáó!az miért van,hogy van a billentyűzetemen egy olyan gomb amin van egy hold.gondolom ezzel lehet sleepbe rakni a gépet.
Viszont 10perc múlva jöttem vissza csak villogott a gépemen a winyó ledje,de sehogy nem lehetett vissza hozni a gépet.
csak úgy hogy tápkapcsolóval kikapcsoltam és vissza,de akkor viszont bekapcs után vissza jött a gép onnan ahol hagytam.Gondolom ez nem tesz jót az ssd-nek.Hogy lehetett volna behozni máshogy?mert billre nem reagált a hold gombra sem,de a többire sem.
Járt már valak így? jah bekapcs gombra sem és a resetre sem reagált. -
South Velen
addikt
válasz
South Velen
üzenetére
már nem tudom szerkeszteni. Természetesen csak a külső verziós SATA3-mal kapcsolatos teendőkre vonatkozik a kérdésem. A biztonsági beállításokkal tisztában vagyok.

-
South Velen
addikt
Sziasztok!
ASRock H61 U3S3 alaplapom van ASMedia SATA3-mal. Nemsokára érkezik egy 830-as Samsung ssd. Elég csak bekapcsolni a SATA3-at, majd AHCI-re tenni, és feltelepítem a win 7-et és kész is, vagy van valami egyéb teendő is? (driver, stb.)
-
gurabli
őstag
Sziasztok!
Most került összerakásra egy új konfig, került bele egy OCZ Agility3 60GB SSD is. Mivel nincs hozzá rögzítőkeretem, ezért úgy tudom a házban rögzíteni, hogy a 2TB WD HDD alatti helyre, egy csavarral rögzítve a kerethez, az elejét pedig a keret aljához megdöntve, leengedve. Huh, remélem érthető vagyok
a lényeg, hogy kb 45 fokos szögben megdöntve van berakva az SSD és csak oda van fogatva egy csavarral. Árt ez neki, vagy akár 'lóghatna" is a házban? Vagy vegyek egy beépítő keretet?
Köszönet -
SOAD19
addikt
válasz
worxland
üzenetére
Tudom, de, ha már ennyiszer visszavitte, és ha már tényleg kellemetlenül érezték magukat, akkor egyszerűbb lett volna mégis egy pixelmentes monitort adni a vevőnek, és rövidre zárni a dolgot. Amúgy egyzserűbb lenne, ha minden kiadott monitort átvizsgálnának, és mondjuk az árba beépítenék, ennek az összegét.
(#46441) Balage76 Igen, tudom, jogos is, de szerintem sokan elviselnék ezt, csak hogy biztosan pixel mentes monitort kapjanak. Mondjuk, eleve a gyártásnál kellene valahogy kiszűrni a pixelhibás monitorokat.
-
04ahgy
nagyúr
válasz
PunkZoli
üzenetére
Hát, ha ilyen kell neki, akkor addig cseréltesse, míg jó nem lesz. Ismerek embert, aki anno 14db T260HD-t cserélt 3 napon belül pixelhibával. Mindig visszavitte, mindig cserélték neki, már a boltnak volt kellemetlen (felajánlották a pénzvisszafizetést), amire azt mondta, hogy azért vett ilyen típust, mert neki ilyen kell.
HGyu
-
nihill
őstag
Erre valaki?
[link] -
SOAD19
addikt
válasz
kerekfej
üzenetére
Megtörtént, az AHCI működik, csak kiír egy kis szöveget, amit már korábban mutattam, de már nem érdekel.
dethroner volt olyan rendes, és elküldte a bios beállításait, beállítottam az enyémnél is úgyanúgy, de csak megmaradt a szöveg. Ha, nagyon nem bírom, majd elviselni, akkor cserélek lapot.
-
dethroner
veterán
válasz
04ahgy
üzenetére
Hát átraktam, de igazából nem tudok viszonyítani, mert a lila csatlakozón sem néztem sebességtesztet. meg amúgy is, sata2 csatin van
Most csak az érdekelt hogy működik-e, be tudom-e üzemelni. Nagyon nem pakolok rá semmit, szerdán költözik be egy amd-s rendszer a gépbe, akkor majd mindennapos használatra berendezem. Most csak nézelődök mint vak a moziban 
-
PunkZoli
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
ex58-ud4 ultra durable 3 classic 2 az alaplap
-
Sziasztok!
A mai SSD-kre is igaz, hogy ha lap vagy cella tartalmát módosítanák, akkor az egész blokkot ki kell törölni és újraírni? A TRIM-mel kapcsolatban olvastam itt a dologról, de a cikkben először az szerepel, hogy újra kell írni a teljes blokkot, később a TRIM segítségével pedig már csak adott lapot kell újraírni. Szóval ez azt jelenti, hogy ha üres egy lap akkor nem kell a blokkot újraírni csak a lapot? Mi a helyzet a cellákkál? Azokra is érvényes ez? Tehát lehet cellánként írni, vagy minimum laponként?
-
soultrapp
senior tag
még lenne egy olyan kérdésem,hogyha a lapozófájlt vissza kapcsolom nem töltenének-e be gyorsabban a weboldalak?van a kettőnek köze egymáshoz vagy az égvilágon semmi?
Mert olyan lassan jönnek be az oldalak pedig 50mb-s a net. -
_seth_
veterán
Adott egy acer 5552g amiben volt egy kingston v100 64gb de az sajnos elhalálozott majd egy adata s511 60gb-osat kaptam cserébe amivel viszont gondok adódtak, maga az ssd hibátlan, új volt de időnként lelassult vele a rendszer gondolom a sandforce vezérlővel való inkompatibilitás miatt. Ha egy samsung 830 64gb-os ssd-t veszek azzal elképzelhető, hogy szintén lesznek gondok vagy az tuti jó bele?
-
soultrapp
senior tag
ha felraknám a legújabb sata drivert akkor még jobban gyorsulna az ssd?
-
nemeth989
senior tag
válasz
DeFranco
üzenetére
Lefagyott a gépem az asztalon, kb 5 percig nem csinált semmit, se egér mozgatás, ctrl + alt + del, semmire az ég egyadta világon nem reagált, újraindítottam és ennyi, nem bootolt be. Szétszed - át dug, semmi, nem ismeri fel a gépem, beraktam egy win telepítőt hátha valami szar, de az se ismeri fel, se a bios, se semmi.
FSP tápom van, másik gépben nem próbáltam, másik kábellel sem, mondjuk ssd-vel együtt vettem kábelt, nem hiszem, hogy az rossz lenne.DE mindjárt haza telefonálok, nézzék meg otthon
-
04ahgy
nagyúr
válasz
anjani182
üzenetére
Nekem is ADATA S511-en van a fő-fő bench rendszerem, és nekem is kb. abban az állapotban dobja be az asztalt.

(#46396) dethroner: A lila az GSATA. Neked kell tudnod, hogy átrakod-e az Intelre. Fire/SOUL/CD leírása:
"Gigabyte - Lassabb vezérlő, nagy mértékben elmarad a kívánt sebességtől, általában kell a saját AHCI driver számára, úgy valamelyest javulnak a sebességeredmények. Szintén stabil, nincsenek szélsőséges sebességértékei. (Némely esetben a Gigabyte vezérlő Marvell vagy JMicron vezérlőt takar, ez esetben használd a W7 alap AHCI driver-t)"
(#46403) nemeth989: Bármi elromolhat. Csak Samsung esetén erre 1-2% az esély, OCZ-nél meg 10% feletti.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
HGyu
-
DeFranco
nagyúr
válasz
nemeth989
üzenetére
Ezt fejtsd már ki egy kicsit, a samuknak nem szokásuk elromlani. (Persze ettől lehet hibás, csak érdemes kicsit körüljárni)
Mit tapasztaltál, hogy történt? Csináltál-e valamilyen különlegesebb dolgot, ami esetleg okozhatta (bármi, ami nem sima egységsugarú használat). Volt-e bármi szokatlan? (áramszünet, stb.)
Milyen tápod van? Más gépben próbáltad-e? Kábelt cserélted-e?
-
nemeth989
senior tag
Sziasztok,
valószínűleg bekrepált a 830-as samum, mert, nem ismeri fel a gépem, nem bootol be win, az alaplapom biosában sem látom, ha átdugnom másik sata csatira akkor se, ha másik táp kábelre akkor se. Kérdésem az lenne, adatok menthetőek róla? Holnap hívom a garizással foglalkozó céget. Esetleg volt valakinek már tapasztalata a garanciával, mennyi idő alatt végeznek vele?
Eléggé bosszantó, hogy 4 hét használat után, csak úgy megadja magát, bármilyen előjel nélkül.
-
soultrapp
senior tag
most,ha én is felraknám a legújabb sata drivert akkor gyorsulna az ssd?
Aktív témák
- Proxmox VE
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- 240 Hz-es QD-OLED monitor jött az Alienware-től az árérzékenyebbek számára
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Horgász topik
- Xiaomi Pad 8 Pro – a hardver felnőtt a névhez
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Samsung 970 Evo 500GB (28-30k) / 1TB (43-45k) NVMe SSD - több db is - 99-100%-os kondíciók
- Micron 3400 512GB M.2 PCIe Gen4 SSD! 6600-3600MB/s
- Samsung 990 PRO 4TB Gen4 NVMe SSD!
- Samsung PM9C1b 1TB M.2 PCIe Gen4 SSD! 7.100-6.700MB/s
- WD Black SN850X 8TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, 1 év garancia - 7200-6600 MBs - Eladó!
- HP EliteBook 630 G10 - 13,3'FHD IPS - i5-1335U - 16GB - 1TB - Win11 - 1 év garancia - MAGYAR
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX B550 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB CM MasterBox MB511 RGB 650W
- Redmi Note 9 Pro 64GB 12 hó jótállás!
- 194 - Lenovo Legion 5 (15IRX10) - Intel Core i9-14900HX, RTX 5070 (ELKELT)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

lehet ODD zavart be nálad
oda éppenséggel (kutya**** is lehetne írva), de tényleg... 

lennék kíváncsi!
A célom, csak annyi lenne, hogy minél jobban kihasználjam az ssd tudását, ergo, minél gyorsabb legyen a gép. Persze, akár használt hardverek is szóba jöhetnének.

Mondjuk igaza volt, de miért nem tesztelték le a boltban a pixelhibára a monitort?!

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)