Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Sapphi: StremHU | Source – Self-hostolható Stremio addon magyar trackerekhez
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
Aktív témák
-
potyi23
senior tag
hi.Most vettem OCZ Vertex 3 Series 90GB -ssd t. mire kell hogy figyelejek ? ketfelé
osztottam,c nek 50 gb s particiot csinaltam.Xp t hasznalok rajta.Koszi -
PAtr0n
addikt
válasz
DeFranco
üzenetére
Figyi, én egy C2D E6750-vel hajtom a vasat, az se mai gyerek, kb. egy szinten van a tiéddel, épp ezért nem kéne ennyire foscsi értékeket kapnod. Máshol lesz ott a bibi sztem.
fenergie84:
majdnem ugyanaz, szóval egyformán jól van beállítva gépünk
De a kingston nagyon meglepő. Az valami régi SSD? -
Źşë'
addikt
válasz
fenergie84
üzenetére
nekem is van egy 64 gigás 830as samu sata3 ra kötve és kb ilyen eredményeket mérek rajta..
-
boogie84
veterán
válasz
fenergie84
üzenetére
Ha ez egy rendszerben van, és egy időben készültek a tesztek, akk érdekesen lassú a kingston. Olyan mintha annál nem menne az ahci mod.
(#44788) fenergie84: Ha egy rendszerben üzemelnek, és ugyan olyan funkciójú csatira van dugva akk mennie kell sztem. Amúgy SSDlife kiírja, h megy e a trim.
-
Źşë'
addikt
ezek a 64 gigás ssd-k ennyivel lassabbak lennének? de hh? a 128asok kb dupláját tudják, de ez mitől függ?
-
oz82
senior tag
válasz
hodostamas
üzenetére
-
Silentfrog
veterán
válasz
hodostamas
üzenetére
Ha kihoznál valamit még belőle azt úgysem éreznéd már meg!

-
hodostamas
addikt
-
andrasko
senior tag
Sziasztok,
Adott egy Samsung 830 128GB-os SSD.
Telepítettem rá az op.rendszert (W7x64).
(Míg át nem költözök végleg rá, addig a régi Raid0 mellé van bekötve.)
- A Magican progiban mit érdemes állítani?
- A Magican-OS_Optimalisation alatt "N/Y" állítható. (jelenleg "N" -en áll.)
..Ezt mire érdemes állítani, ha ez lesz a boot meghajtó?

-
aveos
tag
Sziasztok!
Egy-két kérdésem lenne, van egy Agility 3 60 GB ssd -m és szeretnék mellé venni egy másikat hogy, RAID0 tömbömbe használjam és jobban elférjen a rendszer.
Egyáltalán érdemes vagy vegyek egy nagyobb SSD-t?Előre is köszönöm!
-
kerekfej
őstag
válasz
Balage76
üzenetére
Vagy a DOS/Windows95-ös DriveSpace
-
Bodor
veterán
válasz
Bogyó bá'
üzenetére
Nem klónozom többször, mert így már kétszer csináltam meg egymás után, mert amikor láttam az első után, hogy kevesebb lett a foglalt hely az új rendszeren, azt gondoltam, hogy valamit rosszul állítottam be. De a második után ( a rendszert már használva is) rájöttem, hogy minden klappol, és sajna nem 12 GB-al több a szabad helyem

Téged kéne inkább szabadalmaztatni...![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Bodor
veterán
Tudom, hogy nem kifejezetten SSD-vel kapcsolatos kérdés, de hátha itt többen használták a Macrium Reflect programot klónozásra.
Azt tapasztaltam, miután átklónoztam a rendszeremet egyik SSD-ről a másikra, hogy az új klónozott SDD-n 6 GB-al több a szabad hely. Vajon ez miért van?
Ha egy-az egyben klónoz,akkor mi hiányzik az új rendszerből? Minden működik rendesen, felhasználás közben nem hiányzik semmi, mégis több a szabad hely, ami persze nem olyan nagy baj, csak nem értem.
A régi rendszeren sem volt engedélyezve a hibernálás és a lapozófájl, és a TEMP-ek is Ramdisk-re vannak irányítva, szóval azok nem lehettek.. -
Tidus
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Ma kézzel fogható lett számomra a Samsung 830 Basic 128 Gb SSD. Amúgy már régen esedékes lett volna.
Ez alapján mehet a telepítés, v. esetleg ajánlasz még valamit, amit jó figyelembe venni? -
-
atomheart
csendes tag
válasz
boogie84
üzenetére
"Na jó, kicsit segítek: a 4K ill a 4K random az ami számít. Vagy te mindig 1GB-os fileokkal dolgozol? "
Valoszinuleg ez esik legkozelebb az en hasznalati szokasaimhoz, de nem csak ez szamit, a Te ertekeid meg csak egy pontban tertek el, a tobbi helyen eleg komoly kulonbsegek vannak az enzem javara. Sot, >>itt talaltam egy masik benchmarkot ugyanerrol a modellrol, amelyben meg durvabbak a kulonbsegek az enyem javara. Szo sincs itt e-penis meregetesrol meg pcmacsoskodasrol, de a kinevetesed durvan hatott.

Es igen, ugy tunik, hogy nem minden okes az enyemmel, ha lenne tippetek, hogy mit erdemes meg megneznem, szivesen fogadnam!

(Amugy a HDD-hez kepest, amit eddig hasznaltam notiban meg igy is kozel 100x-os a javulas egyes ponton, szal meg a gaz bal-also cella ertek is igen nagy elorelepest jelent szamomra...
) -
DeFranco
nagyúr
válasz
boogie84
üzenetére
Én középen állok ebben a témában.Semmi para, csak a legszükségesebbek, de ha már kifizettem, akkor szeretném az utolsó cseppig kihasználni. Lehet, hogy három év múlva már elavult lesz, de nem érdekel, és ha le is cserélem, szeretném, ha még két generációt kiszolgálna (feleséggép majd anyósgép).
Éppen ezért gondosan járok el, feleslegesen nem terhelem, de semmi olyat nem teszek, ami a felhasználói élményt negatívan befolyásolná.
Napi több tíz giga az nem vészes, napi 90 már elgondolkodtató. Feltéve ha nem akarja három év múlva lecserélni, mert akkor gyakorlatilag mindegy.
@Silentfrog: a telepítés során írt adat, az mindegy, azt el kell felejteni. Nem szabad összemosni a rendes használattal. Felesleges számolgatni, de ha nagyon akarod, akkor egy valamit számolj: óvatos becsléssel 3000 ciklust bírnak a chipek, ennyiszer lehet őket teleírni a gyártó szerint. Szorozd fel a 64 GB-al, és a negyedénél kezdj el aggódni az élettartam miatt... na ugye...
-
Keksz03
senior tag
Sziasztok!
Behalt a 750GB Black Caviar vinyám és igazából felesleges ekkora tárhely úgy elgondolkoztam h egy 240GB-os Vertex Plus-t tennék be Steam-nek, pár nem fontos játéknak meg film,zenének!
Rendszernek van Samsung S830 128GB, az OCZ csak másodlagos lenne vinya helyett!Megéri megvenni vagy még mindig problémásak? Nem szeretnék szívni vele főleg nem firmware frissítésekkel! Beteszem menjen ennyit szeretnék!
-
Silentfrog
veterán
válasz
DeFranco
üzenetére
Azért irtam a napi 90 gb-ot mert a telepités végén az összes frissités után már 120gb volt az irt adat.
Nem soktam sokat izgulni ezen végülis ,csak kicsit sokaltam az adatmennyiséget amit felirt e rövid idő alatt.
Sajnos /ezt már itt is kérdeztem/ nem találtam arra infót,hogy egy 60 gb-os S. 830 ssd-re 50% helykihasználtság mellett mennyi az az adatmennyiség amit elvisel.
Tehát mennyi tb adat az ami után végleg kileheli a lelkét és csak olvashatóvá válik.(#44747) axlfsi
.: Pontosan igy van!
-
boogie84
veterán
válasz
DeFranco
üzenetére
Valóban nagy probléma a napi szinten való több giga, több 10 giga írás?
Ugyan még nem tudjuk hogy meddig üzemelnek az ssd-k ha sokat vannak használva, de nem gondoljátok h kicsit túlparázza mindenki ezt a dolgot?
Egy éve vettem a sajátom (120GB) akkor 55 volt, most kereken 2× akkora méretűt lehet venni talán még olcsóbban is.
Arra utalok h a technika jobban fejlődik minthogy nekünk azzal kellene foglalkoznunk h hog dolgozik.Lehet hülyeség de engem nem izgat h ha megdöglik a kicsike akár a gar lejárta után is. Mert potom áron lehet majd beszerezni majd őket. Itt most konkrétan ugyan olyan tárkapacitásúra gondolok. Hisz ha vigyázunk is rá, akkor sem kapunk több gigát tárolni évek során.
Egy megbízható példányt kell venni és kiszolgálja az embert ha megfelelően van ki be kapcsolgatva a gép, túlfeszvédelemmel el van látva, de sztem még ezek nélkül is.
Rossz gondoltatok?
-
DeFranco
nagyúr
válasz
Silentfrog
üzenetére
Ez így ebben a formában egy kicsit vastag. A biztonság kedvéért én azért várnék vele pár hetet, az abszolút nem lesz gond, és aztán néznék rá megint.
A napi 80-90 hogy jött ki egyébként? 6-án álltál 400 Gb-on? Ma 11-e van, és vagy 600-on. Az kb. a fele, kb 40GB / nap.
Elvileg ez a tempó is belefér, így is elpötyög kb 8-10 évet elméletben, de ha marad ez a napi írásmennyiség az első hónap után is, akkor a te esetedben (és ez a kivétel) lehet áttenném a böngető cache-t a HDD-re. De előtte mindenképp megvárnám az első hónapot, mert lehet felesleges az egész, és csak szivatod vele magad.
-
boogie84
veterán
válasz
atomheart
üzenetére
Ha tudod mit kell nézni akk érted h miért írom ezt most ->

Ja nem tudod mert akk nem írtál volna marhaságot.
Na jó, kicsit segítek: a 4K ill a 4K random az ami számít. Vagy te mindig 1GB-os fileokkal dolgozol?

Amúgy 4K random miért ír gyorsabban minthogy olvasna a tiéd? Minden ok vele?
-
axlfsi
veterán
válasz
Silentfrog
üzenetére
Hm, most megneztem en is (128GB Samsung 830-as) es nalam kb. 51GB a napi mennyiseg (bongeszok cache-jei RAMdisken vannak, de ennyi) ... illetve, en nem ugy csinaltam, hogy az elso nap, miutan felhuztam ujra az oprendszert, telepitettem minden sw-t, hanem folyamatosan csinalom, ahogy szuksegem van rajuk (meg pl. office nincs is a gepen(!). csak a rend kedveert irtam le...)

-
boogie84
veterán
-
Silentfrog
veterán
Szerintetek kezdenem kellene valamit azzal ,hogy a 6 napos üzemidővel rendelkező Samsung 830 ssd máris majd 600 gb irott adatmennyiség keletkezett?
Eddig is volt ssd -m,több éve de az nem tudta kiolvasni az irt adatmennyiséget,igy nem is foglakoztam vele
Valszeg az internetes böngésző alapú játék ir ennyit az ssdre.
Tehát kb 80-90 gb adat megy rá naponta,a teleités ota.
Kezdejk ezzel valamit,nagyos sok ez a szám? -
boogie84
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
& (#44693) Piera23
Köszönöm a segítséget!!! Az volt a furcsa, hogy nekem ez az érték:
1. Windows regedit, átállítod amit a hsz-ben linkeltem
a. Startup "Regedit
b. Open HKEY_LOCAL_MACHINE / SYSTEM / CurrentControlset / Services
c. Open msahci
d. In the right field left click on "start" and go to Modify
e. In the value Data field enter "0" and click "ok"
f. exit "Regedit"
2. BIOS, ACHI-ra állít
3. Windows szépen műxikbe volt már állítva. Azt hittem h ennek ellenére nem tudom majd megváltoztatni a STA MODE-ot. Féltem még egy kékhaláltól. Ma megpróbáltam, és működik!!
Hatalmas köszönet mindkettőtöknek!!!!

-
atomheart
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
"atomheart - olvasd át, hátha rábukkansz a hiba forrására [link]"
Koszonom szepen a linket, termeszetesen az AHCI nem volt bekapcsolva, bekapcsolva latvanyosan javultak az ertekek, elotte-utana:

Mivel nincs viszonyitasi alapom, nem tudom, hogy erdemes-e meg tovabb gorcsolnom a teman, lehet-e meg nagyobb teljesitmenyt kicsikarni a vertex3-bol..?

Az AHCI mod bekapcsolasat win8 ujratelepites nelkul ugy usztam meg, hogy elotte a registryben a HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\storahci\StartOverride\ -nal az erteket 3-rol 0-ra allitottam, ahogy >>itt javasoltak az elso kommentben...
-
papa019
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Így oké.

A Dual-Bootot gyorsan megoldotta, az új telepítés előtt töröltem a HDD-ről a korábbi Win partícióim.
Az indítófájlok eseteges áthelyezése sem gond, nem tervezem kivenni a HDD-t.
Köszönöm a válaszokat.
-
csucsu21
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
hát elvileg a fekete csatlakozó alapból csak 8X tud kezelni
de én is olvastam hogy ennek a lapnak ez a hátul ütője -
Balage76
senior tag
válasz
Bogyó bá'
üzenetére
(Magyarul az user nem nyer semmit sem (a tesztprogramokban mért látszólagos sebességnövekedésen kívül) a tömörítéssel, nem kap több tárhelyet. Ha viszont nem kap több tárhelyet, akkor mi a fene történik a tömörítés miatt mindig "szabadon" maradó cellákkal?
A tömörítés miatti íráscsökkenéssel az SSD nyer. Egyrészt kevesebb adatot kell írnia így gyorsabban végez, másrészt kevesebb adatot kell írnia így kevésbé használódnak a cellák.
Az sajnos nem megoldható, hogy van mondjuk 100GB szabad helyed összesen, erre felírsz 100GB mondjuk 50%-ban tömöríthető adatot és ennek eredményeképpen lesz 50GB maradék helyed. Ugyanis az a baj, hogy előre nem kiszámítható hogy mennyire lesz tömöríthető az adat amit írni szeretnél. Belefuthatsz abba a helyzetbe, hogy látszólag van 20GB helyed, de ez a valóságban csak 8GB. Ha erre a virtuális 20GB-ra elkezdesz valami nem tömöríthetőt felírni, akkor 8GB-nál beáll mint a jancsiszög, te meg csak nézel mint a birka, hiszen a copy előtt azt láttad hogy 20GB szabad....
Réges régen, még az XT/286 korszakban volt egy Stacker nevezetű program, ami pont ezt a röptömörítést csinálta, ott ha jól emlékszem kétszeres volt a szorzó aztán volt visítás amikor nem fért fel a 10 megás vinyóra maradék helyére a játék... -
Assdak
őstag
Köszönöm a segítséget!
-
válasz
papa019
üzenetére
"Valamit átpakol a Win telepítő a HDD-re?"
Mert bizonyos esetekben, kihelyezi másik meghajtóra az indítófájlokat. Ha ez megtörténik és az a meghajtó kikerül a gépből(pl eladod), amire kihelyezte a indítófájlokat, akkor nem fog elindulni az OS. (Van amikor a hibajavítás sem segít, csak kézi beavatkozás)"Én tegnap raktam össze a laptopom és nekem bent volt a HDD is és az SSD is."
Hát ha bátor aligátor vagy, akkor szedd ki a HDD-t és próbáld ki.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
(Persze azért inkább mégsem, mert van olyan eset is, amikor hiába teszed vissza a HDD-t, már akkor sem indul el újra) -
DeFranco
nagyúr
válasz
papa019
üzenetére
A biztonság kedvéért írtam oda, mert így biztosan nem csinál a telepítő dual-bootot. Mivel nem próbáltam, de tudom, hogy képes rá a telepítő, így inkább bolondbiztosra írtam meg. Nem kötelező gyakorlat, csak ajánlott, ha megoldható.
Baj nem lehet belőle, de ki lehet vele kerülni pár problémát.
-
válasz
csucsu21
üzenetére
De csak az első PCIE-re van kihatása, a másodikra(fekete) nem. Vagy esetleg próbáltad és a leírással ellentétben a fekete PCIE port sem megy x16on? (Mármint ha az IO Levelup SATA6G-re van állítva)

(Mondjuk a másokra meg a PCIE x1 portoknak van/lehet kihatása,nevezetesen, ha bármelyik PCIE x1-es portba csatlakoztatva van eszköz, akkor a fekete PCIE is x1-en fog menni) -
-
Assdak
őstag
Sziasztok,
Vásároltem egy 128Gb-os Samsung 830-as SSD-t.
Egy Gigabyte GA-H55M-UD2H laphoz lesz beüzemelve. Elvileg ezen a lapon csak SATA2-es csatik vannak.Pár kérdés lenne, mielőtt elkezdem beüzemelni.
Mind1 melyik sata portra kötöm? Arra gondoltam, hogy amin a HDD volt, arra rakom, mert az a legelső.
Illetve elolvastam az első HSZ-be szereplő utasításokat, arról miket érdemes kikapcsolni. Viszont a forumot ovlasgatva, többen írták, hogy ezeknek nagy része felesleges, és igazából, csak a Defrag-et kell kikapcsolni. Ez így helytálló?A telepítéssel kapcsolatban, akkor ha jól értem.
1. BIOS beállít
2. HDD lehúz
3. SSD ráköt
3. WIN7 install
4. Win beállítása
5. HDD rádug
6. HDD-n lévő windows partíció formázEz így OK?
Köszi előre is
-
fenergie84
addikt
-
csucsu21
aktív tag
válasz
fenergie84
üzenetére
Szia nekem is ugyaz ez az alap lapom van
először is nem tudom tudod e de ha a marvell-es 6gb/s csatit használod a pci slot nem 16X lesz ha nem csak 8X-osannyit próbálj még meg hogy bios ban a IO lvl up funkciót rakd SATA 6GB -re
ha meg akkor se jobb rakd sata2re nekem azon megy nem is próbáltam még sata3 on de majd meg lesem mit tud ott -
Sziasztok!
Ha minden igaz, akkor pénteken megérkezik az SSDm
(OCZ Agility 3 120GB)
A konfigom:
HP 6530b lapos
Mobile Intel GE45 Express with ICH9M
Intel C2D P8600 (2,4 GHz)
2GB DDRII 800 MHz
Intel GMA 4500MHDA kérdésem a következő lenne:
Ha kicserélem a winyómat az SSDre, akkor úgy konkrétan telepíthetem rá a Windowst?
Vagy kell valamit állítgatni a BIOSban?
Illetve van valami általábos tipp, amit meg kell tenni az SSD hosszabb élete érdekében?
Az első hszben csak Vistához meg XPhez láttam egy-két dolgot.
Mit tegyek akkor, mire kell majd odafigyelnem?
-
Hali mindenkinek.
Felmerült egy gyors kérdés és nem találtam választ a keresőkkel. De mintha már valahol olvastam volna ezzel kapcsolatosan tapasztalatokat.
-Egy akármilyen flash alapú ssd vagy (sd)kártya ha a polcon tárolják, akkor mennyi ideig képes megőrizni az adatot? Normális esetben elvesztheti a rajta lévő információt ha nem kerül használat/feszültség alá bizonyos időn belül? -
Piera23
tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Akkor egyről beszéltünk, annyiban írtam rosszat hogy 4K a 4KQ32 helyett, de az IDE mód okozza, ezt jól tudtam. Lényeg a lényeg, ha alaplapot cserélek, a 4KQ32 normális értéket venne fel, de gyorsabb is lesz a rendszer?? Magyarul vegyek új alaplapot, megfelelő chipsettel?? mert ha nem gyorsulok vele semmit, akkor mit sem ér. Köszi a választ.
-
Sasi33
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy hatalmas problémám az ssd-vel kapcsolatban!
Mégpedig az, hogy nem hajlandó együttműködni a merevlemezzel!
Ha csak az SSD és a DVD van együtt úgy megy de ha ráteszem a merevlemezt is akkor
iszonyúan lelassul bios szinten.A gépem asus p5p43td , petrol ocz ssd 64GB, Samsung 1terrás vinyó.
A bios IDE-re van állítva nem AHCI-re
Tud valaki valami megoldást? Vagy mi lehet a probléma?
Ez már a második SSD-m az elsőt visszavittem ugyan ezzel a problémával. :-(A válaszokat köszönöm szépen!
-
fenergie84
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
ok, utána nézek

kösz
-
boogie84
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Értem. Köszi!
boogie84
-
válasz
fenergie84
üzenetére
1. Aszerint járj el, ahogy korábban írtam, az a 3 pont szerint. (Meg ellenőrizd, hogy a partíció eltolás rendben van-e)
2. Az Asus piacvezető a totálkáros BIOS-okkal szerelt deszkák kategóriájában is, szóval nézz körbe BIOS frissítés ügyben. Ha a BIOS frissítés leírásában találsz Marvell Option ROM (vagy hasonló) javítást, akkor mindenképp frissíts(látatlanba mondom, hogy fogsz)![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
természetesen a BIOS frissítést csak saját felelősségre!Piera23 #44710
"akkor mi okozz a 4KQ32 olvasás alacsony értékét?"
A SATA IDE mód(mint, ahogy írtam)"Hiába lenne AHCI-t tudó lapom, semmi nem változna??"
A !k nem, de a 4KQD32 igen(mint, ahogy írtam) és az lenne a lényeg.atomheart - olvasd át, hátha rábukkansz a hiba forrására [link]
-
válasz
boogie84
üzenetére
Ilyenkor RAID sebesség körüli tempóval kezeli az ssd-t a rendszer?
Nem. A RAID üzemmódok közül a leggyorsabb(egyben adatbiztonság szempontjából a legveszélyesebb) a RAID 0 üzemmód. Ilyenkor a RAID tömböt alkotó 2 meghajtó sebessége összeadódik(pl 2 SDD(amik egyenként 500MB/s-el képesek olvasni) RAID 0-ban 1GB/s-el olvasnak)Rendszerhasználat szempontjából egy SATA2-es SSD és 2 RAID0-ba kötött SATA3-as SSD esetén sem tapasztalsz szignifikáns különbséget.
"Vagy pontosan mire is jó ez az intel program?"
Igen, a neve kicsit becsapós(Intel Rapid Storage Technology), de ez tartalmazza az Intel SATA vezérlőkhöz tartozó AHCI driver-t is. -
fenergie84
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
De akkor miért lehet, h ennyire elmarad?
Most már sata2-őn van, így gyorsabb is, mint a fenti képen látható...de azért jó lenne, ha sata3-on tudnám használni. -
atomheart
csendes tag
Sziasztok, par napja vettem egy 12gb-s vertex3-at, jelenleg win8 consumer preview-al hasznalom. CrystalDiskMark az alabbit produkalja, szeretnem megkerdezni, hogy ezek kb mennyire normalis ertekek:

Meg volt egy par fagyi is, majd ha tudom kovetkezetesen reprodukalni es kizarom a win8 instabilitasat, valszeg errol is kerdezek majd...

-
Piera23
tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
akkor mi okozz a 4KQ32 olvasás alacsony értékét? Hiába lenne AHCI-t tudó lapom, semmi nem változna??
-
boogie84
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Ilyenkor RAID sebesség körüli tempóval kezeli az ssd-t a rendszer? Vagy pontosan mire is jó ez az intel program?
Gépinstallnál észben tartom.
-
válasz
fenergie84
üzenetére
Ahogy gondolod, viszont ha az Intel SATA2-nél maradsz, akkor tudd, hogy lényegesen magasabb eredményeknek kell hogy szülessenek, mint amit korábban linkeltél.
(korábbi képed alapján necces, hogy a partícióeltolás egyáltalán rendben van-e, mert amég Marvell porton is, de ~350-360MB/s sebességeknek kellene lennie SEQ-ban, ami esetedben nagyon elmarad(ennyire azért nem lassú a Marvell)
Joe fiú - viszont nekem a biosban nincs olyan,hogy amd ahci bios rom, ez probléma lehet?
Nincs ezzel gond, mivel a leírásom az elérhető manual-ok alapján készült. Újabb BIOS-al szállított alaplapoknál(vagy ha a felhasználó frissíti a BIOS-t újabbra) teljesen "természetes" dolog, hogy új lehetőségek jelennek meg avagy épp tűnnek el a BIOSban, esetleg más csoportba kerülnek stb.
Az is előfordulhat, hogy maga a manual nem pontos, szóval az ha egy opció hiányzik, de a többit(vagy hasonlót) be tudtad állítani, ráadásul minden rendesen működik, akkor ilyen "apróságokkal" nem kell törődni. -
Joe fiú
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
A Leírásodnál szerepel az én alaplapom is: Asrock ka 880g extreme3, viszont nekem a biosban nincs olyan,hogy amd ahci bios rom, ez probléma lehet?
Amúgy az AHCI engedélyezve van, a sentinel ki is írja,hogy ahci vezérlő, trim is működik. -
fenergie84
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Köszönöm a válaszod

Akkor marad a sata2 intel vezérlő...
-
válasz
fenergie84
üzenetére
Erre csak annyit, hogy
1. A táp csati alatt található fehér/világos SATA portok egyikére kell kötni az SSD-t (nem kék és nem fekete port(ok))
2. Leírásomban szerepel az Asus P7P55D-E PRO deszka BIOS beállítása, ami szinte teljesen megegyezik a Te alaplapodéval, aszerint állítsd be
3. Marvell driver-t cseréld le a W7 alap AHCI driverre(Marvell driver esetén nem feltétlenül működik a TRIM, ezért), ezt is megtalálod a 2. pontban linkelt leírásban(vége felé)UI: Marvell SATA3-as porton nem fogja hozni a Samsung a gyári adatokat, se Marvell, se W7 AHCI driverrel, szóval ez nem "probléma", ismert jelenség(sajnos), nem lehet kezdeni vele semmit.
-
fenergie84
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Esetleg az én problémámra nem tudsz valami magyarázatot?
[link]
-
válasz
Piera23
üzenetére
" Mennyire ugrana fel a 4K írás ha másik lapom lenne?"
Az semennyire, mert a 4K szegmensben lévő sebességeredményt azt mutatják, amikor QD1-ben mérnek, azaz IDE módban(Még akkor sem változik, ha amúgy AHCI üzemmódban van az adott SATA port, mivel a mérőszoftver egy speciális eljárást használ, ami független a SATA port üzemmódjától).
Az AHCI mód támogatja az NCQ-t és ezáltal a Queue Depth 32 mérést (4KQD32).
(NCQ esetén a QD egy 32 elemű tömbként fogható fel(most nagyon leegyszerűsítettem/elvonatkoztattam), amely tömb elemei(jelenlegi meghajtók esetén a QD max 32, ezért nincs különbség a 64 Thread(szál) mérés eredményéhez képest) a meghajtóhoz érkező kérelmeket tartalmazzák. Ezen lista elemeit (azaz a kérelmeket) aszerint rangsorolja a meghajtó(helyezi a lista különböző pozíciójába az elemeket(ebből következően a meghajtónak is NCQ kompatibilisnek kell lennie)), hogy minél gyorsabban lehessen kiszolgálni a kérelmeket.) -
Piera23
tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
ezt mondtam én is boogie-nak. Nekem is most olyan értékeim vannak mint neki, csak nekem nem az SSD sata2, hanem a port + nem is tudom AHCI-ba állítani, csak IDE-be. Mennyire ugrana fel a 4K írás ha másik lapom lenne (fentebb van a képem)? Gondolom gyorsulnának a program indítások, mert azok kis fájlokból építkeznek, ugye?
-
válasz
boogie84
üzenetére
Az Intel SATA3_0 feliratú portra kösd az SSD-t, azaz ide.
Marvell SATA3 Operation Mode -> AHCI
Marvell SATA3 Bootable -> Yes
SATA Mode -> AHCI Mode
SATA ALPM -> Disabled
Hard Disk S.M.A.R.T -> EnabledBoot sorendben első helyre az SSD, elindul a rendszer és felismeri újra az SSD-t (majd lehet újra restart kell, ha kell, meg kell tenni), azt követően iata_enu.exe letölt és telepít, restart, mér(All 0x00 Fill módban), örül.

Aktív témák
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- Le Mans Ultimate
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen hangkártyát vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Alkoholista nevelde
- World of Tanks - MMO
- Jövedelem
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- 4x2TB WD RED Nas Merevlemez
- SAMSUNG PM9E1 "9100 PRO" 2 TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.000-12.500 MBs - Eladó!
- Számlával, Garanciával! Samsung 860 PRO 2.5 256GB
- WD Black SN850X 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7300-6600 MBs - Eladó!
- Crucial T705 4TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.500-12.700 MBs - Eladó!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Hamár sata3-as lapot vettem.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

)