Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- MasterDeeJay: i7 4980HQ asztali gépben (vs i7 4770)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ldave: New Game Blitz - 2025
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
Aktív témák
-
cossie023
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Szia!
Köszi a segítséget. Sajna nem jött össze. A klónozott rendszer nem akart felállni semmi könyörgésre sem, mindig csak azt szajkózta magáról, hogy nem eredeti win. meguntam, újratelepítettem. Nem kicsit gyorsan ment fel rá! Macrium-al így csináltam egy mentést róla, most azt szépen kiírhatom DVD-re és már meg is van, hogy legközelebb hogyan hozzam vissza a sírból, ha valami nem jól működik.
Viszont a sebessége tetszik. Megéri a pénzét, nem fogom kímélni, azért van, hogy gyors legyen. Majd 2 év múlva már úgyis túl kicsi lesz...

Még egyszer köszönöm, remélem másnak jobban összejön az előtelepített rendszer átmozgatása. Sajna vannak buktatók

üdv: cossie
-
Bodor
veterán
válasz
maxrad1580
üzenetére
Hát akkor vagy a Parted magic rendbe hozza, vagy meghalt az SSD. Szerintem. De hátha másnak lesz jobb tippje.
(#47895) kircipeti: Nem ismerem ezt a AMD A85X Hudson D4 Chipset -et,( már ha az adataidnál lévő FM2A85X Extreme6 alaplapról van szó) lehet, hogy nem lehet többet kicsavarni belőle , de szerintem nem is kell. Ha gyors, akkor örülj neki, és használd.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
maxrad1580
üzenetére
Akkor nem kizárt, hogy meghalt az SSD.
Gondolom kiír valamit, hogy miért áll meg a telepítés. Vagy csak szimplán kifagy? -
maxrad1580
aktív tag
XP-től win8-ig próbáltam mindent. Mindegyikkel megáll a telepítés az elején.
3 napja felment az xp is rá,de 1 nap használat után nem indult el.Fekete képernyő,és csak a cursor villogott betöltéskor.
Most már semmi nem megy fel rá
-
Bodor
veterán
válasz
maxrad1580
üzenetére
Hát most én is elbizonytalanodtam, de ha jól emlékszem volt egy ilyen a kezem között, és sokat szenvedtem vele, mert nem ment fel rá semmi más, csak az eredeti , gyári XP. Nem vagyok 100% biztos a dologban, azt bevallom.
Mit próbálsz rárakni? -
Bodor
veterán
válasz
maxrad1580
üzenetére
Milyen SSD? Firmware a legfrissebb van rajta?
Melyik alaplap melyik SATA portjára van kötve?Parted magic-el be tudsz bootolni, és törölni.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
maxrad1580
üzenetére
Türelem választ terem.

-
maxrad1580
aktív tag
Rossz topikba írtam,hogy én nem kaptam választ?
-
Bodor
veterán
válasz
bladegery
üzenetére
Sandforce-os az SSD, tehát Sandforce vezérlős SSD-knél Fájl/Test Data/ All 0x00 (0Fill) módban kell indítani a mérést ahhoz, hogy a gyári, megadott értékeket lássuk viszont!
(#47884) mackosajt: Na végre, csak helyreált minden!
(#47886) euzsolt : No offense, de szerintem ez ( a sebesség) egyáltalán nem az alaplapon múlik, hanem a helyes beállításokon. Bár régebbi alaplapokkal előfordul, hogy kisebb szekvenciális értékeket kapunk a gyárinál a helyes beállításokkal is, nem igazán szokott ez számítani, mert úgyis az elérési idő számít inkább. Kiváló példa erre, hogy SATA2-es lapban is ugyanolyan gyorsnak érezzük a SATA3-as SSD-t, mint egy SATA3-as lapban.
Lásd linkelt cikk.(#47887) kircipeti: Jónak tűnik, de inkább CDM-el mérj légyszives. ( linkelt cikk)
-
maxrad1580
aktív tag
Sziasztok.
SSD-hez létezik valami bootolható teszt,vagy regeneráló program,mert nem lehet partícionálni.eltűnt róla minden,telepíteni sem lehet,a DOS-os HD sentinel azt mondja rá,hogy 100% állapotú.
Telepítésnél megáll a Setup is starting feliratnál,és onnan sehová nem megy tovább.
Valakinek valami ötlet esetleg?
-
bladegery
senior tag
Üdv!
Az iponos akció keretében vettem egy kingston v+200 120 gb-os ssdt.Trim és achi on, ezeket produkálja:
-----------------------------------------------------------------------
CrystalDiskMark 3.0.2 x64 (C) 2007-2012 hiyohiyo
Crystal Dew World : http://crystalmark.info/
* MB/s = 1,000,000 byte/s [SATA/300 = 300,000,000 byte/s]Sequential Read : 196.252 MB/s
Sequential Write : 106.368 MB/s
Random Read 512KB : 182.346 MB/s
Random Write 512KB : 86.760 MB/s
Random Read 4KB (QD=1) : 15.950 MB/s [ 3894.0 IOPS]
Random Write 4KB (QD=1) : 56.855 MB/s [ 13880.5 IOPS]
Random Read 4KB (QD=32) : 91.335 MB/s [ 22298.5 IOPS]
Random Write 4KB (QD=32) : 89.556 MB/s [ 21864.1 IOPS]Test : 1000 MB [C: 19.0% (21.2/111.7 GB)] (x2)
Date : 2012/12/09 21:41:43
OS : Windows 7 Ultimate Edition SP1 [6.1 Build 7601] (x64)Nem lassú egy kicsit szerintetek?
-
mackosajt
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Támogatva, letiltva
leszedtem a drivert, felraktam, resiztem, de most a másik rendszeren vagyok, itt meg ez egy friss rendszer, win7 driverrel és megy is trim. Mivel azon a rendszeren egy program most sehogy sem bír működni, valszeg ez marad meg, az meg repül. Mármint rendszer.
-
válasz
mackosajt
üzenetére
"oprendszer sorban nincs pipa..."
A lényeg, hogy mi van odaírva: Támogatva, Letiltva?
Ha igen és az adatlapodon szereplő Asrock 970 Extreme4 deszkáról van szó, akkor innen töltsd le és telepítsd az OS-ednek megfelelő AMD Chipset driver-t vagy cseréld le a W7 AHCI driverre.Dodok
Attól függ mekkora fájlt generálsz le ennyi idő alatt. Ha visszaosztod másodpercre a fájlméretet, akkor megkapod, hogy másodpercenként mekkora írási sebességre volt szükség. -
Dodok
csendes tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni. After Effectet használok, de a renderelési ideje sokszor 1,5-2 óra.Ezért gondolkozom az SSD-ben,de csak akkor, ha ezt az időt drasztikusan tudja csökkenteni.
Ha valakinek van tapasztalata ebben a témában segítsen.
Köszi! -
Bodor
veterán
válasz
mackosajt
üzenetére
Nem véletlenül linkeltem azt a cikket, amit. Abban ugye nem ez a program van...
Persze ettől még igaz, lehet, hogy működik is a TRIM, de jobb HDS-el leellenőrizni.Más: Mivel ugye elég sokat beszéltünk arról, hogy érdemes-e Agility3-ra váltani a gyorsaság érdekében, kérdezem, hogy a teszteket leszámítva, milyennek érzed a különbséget?
Ehhez persze az kellene, hogy ugyanazon a gépen, ugyanaz a klónozott rendszer fusson mindkét SSD-n. -
válasz
mackosajt
üzenetére
"Vagyis a TRIM műkszik."
Téves megállapítás.
Ez csak azt jelzi, hogy az OS küldi a TRIM parancsot vagy sem, semmi mást. Azt nem tudja megállapítani, hogy a parancs célba is ér-e(mert az AHCI/IDE driver nem továbbítja). Ezt csak a Hard Disk Sentinel-el lehet (jelenleg) lekérdezni. Nem véletlen, hogy Bodor is a HDS-t javasolja és mutatja be a TRIM ellenőrzését cikkében. -
zeix
senior tag
Látom ez már újabb IRST.
11.7.0.1013 -
mackosajt
addikt
Tudom, hogy több tényezőn áll a vásár.
Viszont a szegény "öreg" vertex (igen, arról van szó valóban, doboza is megvan), folyamatosan azzal küszködik, hogy alig van hely a gépen a win7 + bf3 premium miatt.
Ezért is gondoltam volna arra, hogy az agility lenne a rendszernek, a vertex a játéknak. Így lenne 120 giga, de mégsem 1-ben. -
javorszky
tag
Sziasztok.Ennek az ashampoo HDD control-nak ,tulajdonítsak jelentőséget ???????
LINK
Várom válaszotokat !!!! -
válasz
mackosajt
üzenetére
Hát az a Vertex még a legelső SATA2-es szériából való, a FW verzióját tekintve "róla" lehet szó, ahhoz képest meg rendesen helytáll.
apollo12
Semmi gond, tényleg nem rosszindulatból írtam(rakhattam volna egy vigyorgó smiley-t mondjuk), pusztán csak azt kértem, hogy figyelmesebben olvasd a hsz-okat...
storm4
igen, ez is igaz: [link]
-
storm4
aktív tag
Üdv!
A hd sentinel v4.10.7 pro beta a Samsung 830-as széria kondícióját már 100%-nak jelzi.

Ezt csak azért jegyeztem meg,mert sokan írták,hogy a 830-ast "csak" 99%-nak jelzik a korábbi verziójú Sentinelek. -
mackosajt
addikt
No, megnéztem.
Vertex
* MB/s = 1,000,000 byte/s [SATA/300 = 300,000,000 byte/s]
Sequential Read : 217.299 MB/s
Sequential Write : 151.397 MB/s
Random Read 512KB : 160.701 MB/s
Random Write 512KB : 99.785 MB/s
Random Read 4KB (QD=1) : 23.768 MB/s [ 5802.7 IOPS]
Random Write 4KB (QD=1) : 12.080 MB/s [ 2949.3 IOPS]
Random Read 4KB (QD=32) : 59.320 MB/s [ 14482.4 IOPS]
Random Write 4KB (QD=32) : 10.995 MB/s [ 2684.4 IOPS]
Test : 1000 MB [D: 93.7% (55.9/59.6 GB)] (x5) <0Fill>
Date : 2012/12/09 17:44:38
OS : Windows 7 Ultimate Edition SP1 [6.1 Build 7601] (x64)
Win7 64bit, alap, 0fill 2012-12-09
Agility3
* MB/s = 1,000,000 byte/s [SATA/300 = 300,000,000 byte/s]
Sequential Read : 439.102 MB/s
Sequential Write : 394.152 MB/s
Random Read 512KB : 396.844 MB/s
Random Write 512KB : 372.997 MB/s
Random Read 4KB (QD=1) : 21.134 MB/s [ 5159.6 IOPS]
Random Write 4KB (QD=1) : 47.349 MB/s [ 11559.8 IOPS]
Random Read 4KB (QD=32) : 54.036 MB/s [ 13192.3 IOPS]
Random Write 4KB (QD=32) : 117.307 MB/s [ 28639.3 IOPS]
Test : 1000 MB [C: 44.9% (25.1/55.9 GB)] (x5) <0Fill>
Date : 2012/12/09 17:53:07
OS : Windows 7 Ultimate Edition SP1 [6.1 Build 7601] (x64)
Win7 64bit, alap, 0fill 2012-12-09Így ez lett. Az Agility 3 ebben a tesztben nem kicsit veri a vertexemet. Lehet picit üríteni kéne a vertex tartalmán.
Amúgy HDS 4.10.7 Bélával megnéztem mindkettőt. A vertex 1,5 TB írt adatnál tart, az Agility 737 GB-nál.
Erre a vertex teljesítmény/kondíció 80% /90 %
Az Agility 80 / 100.
Ez alapján még évekig menni fognak, ha hinni lehet neki? -
apollo12
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
nem szóltam akkor
-
válasz
apollo12
üzenetére
Azt még megértem, hogy bizonyos hozzászóláson átsiklasz, de azért a Neked címzett hozzászólásokon nem kellene és akkor talán nem lenne min csodálkozni...
-
Ja úgy más (igazából a sata portok üzemmódján az AHCI vagy IDE-t értettem)

Na mindegy, most feltételezem, hogy AHCI-ben mennek.
A SATA írót dugd át a SATA3_5 feliratú portra, majd a BIOS-ban ezt a módosítást eszközöld
OnChip SATA Port4/5 Type -> IDEEnnyi az egész elméletileg és próba.
UI: Ha lesz még esetleg ezzel kapcsolatos kérdés, azt már privátban intézzük, mert ez a probléma nem ebbe a topikba tartozik. Thx!
-
Frenk
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
"SATA3_1: IDE HDD" igaz, javítom: SATA3_1: SATA HDD.
Üzemmód SATA3. -
soultrapp
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
hát azzal nem lesz gond,mert alapból alig lehet leszedni.
de ha letörne akkor is működne tovább?csak rákellene rögzíteni a táp kábelt.gondolom.
azért ennyiért pénzért elvárna az ember jobb minőséget.
szvsz. -
"SATA3_1: IDE HDD" - ezt nem vágom... Esetleg valami IDE-SATA átalakítóval operáltál?
Most milyen üzemmódban mennek a SATA3_0-SATA3_3 portok?soultrapp
Ja igen, bocs, tápkábelt írtál... Akkor a legszorosabb tápkábelt válaszd ki, ami a tápról lóg és azt nyomd rá, de ne húzogasd le gyakran. Nagyon stabilan rögzítsd az SSD-t és semmilyen másik kábel ne feszüljön a tápkábelnek, mert ha az elmozdul, akkor az agyonverheti az SSD-t -
soultrapp
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
én is erre gondoltam,hogy nem biztos,hogy kicserélik.
pedig szerintem nem én okoztam.
amúgy a sata kábelem az rőgzítőpöckös,de ez a táp kábel miatt lett.amúgy sem akarom kicseréltetni,mert sok idő.
ha működik attól teljesen függetlenül,akkor meg nem idegesítem magam vele.mondjuk az csak egy műanyag szar.mondjuk ott az egész mindenség olyan lötyögős. -
válasz
soultrapp
üzenetére
A webshop/bolt/eladó jóindulatán vagy épp figyelmetlenségén múlik, hogy kicserélik-e, de ilyen jellegű sérülés miatt nem kötelesek kicserélni, nem esik garanciális hibák kategóriájába.
Az L alakú kiképzés a pozicionálásért illetve stabilabb rögzítésért felel. Ha az teljesen letörik, akkor a legtöbb, amit tehetsz, ha veszel egy rögzítőpecekkel ellátott sata kábelt, azok a 7mm magas ssd-kre úgy rászorulnak, hogy letépni alig lehet róluk, az SSD-t meg stabilan rögzíted és nem bolygatod. -
Frenk
aktív tag
Már 1 hónapja üzemeltem be a Samsung 830 /64GB/ SSD-t. Minden "szép és jó", eltekintve az alábbiaktól.
A következő problémák adódtak az eddigi használat során, melynek megoldásához segítséget szeretnék kérni.
Az alaplap egy GIGABYTE GA-970A-UD3(rev. 1.0).
SATA3_0: SSD,
SATA3_1: IDE HDD,
SATA3_2: SATA DVD-RW.A beüzemelést az itt lévő ajánlások szerint végeztem el. /Win7+legfrissebb AMD Chipset Drivers és a beállítások/
Az első probléma ami feltűnő volt, hogy amikor a DVD meghajtóról telepítettem /nem op. rendszert/ akkor a telepítés során többször belassult/megállt a telepítési folyamat, a szokásostól a többszörösére nőtt egy telepítési folyamat.
A második problémával tegnap szembesültem amikor NERO-val szerettem volna képfájlt kiírni de a 4 próbálkozásból egy sem sikerült. Az írási folyamat lényegében nem szakadt meg csak a 4 esetben - 6%, 48%, 12%, 8% - az írási folyamat megállt / az író "kontroll lámpája" nem világított /. Vártam kb. 10 percet és nem indult/folytatódott tovább az írási folyamat, így muszáj volt "megszakítanom" az írási folyamatot. Így ebben a formában a DVD írás nem működik, csak a lemezeket pazarlom.E két esetből gondolom, hogy valami nem lehet rendben az AHCI-re történő átállás során. Lehet, hogy a DVD írót nem megfelelő SATA portra csatlakoztattam?
-
soultrapp
senior tag
[link] erre valaki?
-
-
Bodor
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Hát nekem meg pont csökkent a 4K írás.
WIN8 64bit Samsung 830 128 GB
Felül alap W8 driverekkel, alul az új IRST driverrel mért eredmények
Más "rosszaságot" egyelőre nem tapasztalok.

-
dokken
tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Igen, így már 100% [link]
(a standard verzióhoz van regisztrációs kulcsom) -
soultrapp
senior tag
csáótok!
ma vettem észre amikor lehúztam az ssdról a táp kábelt,hogy ahol van az az l betű forma kisebbik része az ssdn megvan hajolva,repedve is.
ilyen gagyi műanyagból csatlakozót csinálni.lesz attól valami baja,ha letörik?
ezt gariba cserélik?alig van egy hónapos a cucc.valaki járt már így?jah samu 830as 128gb.
-
-
apro
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Hali
felraktam én is a linkelt drivert és tesztekben gyorsult.Az alap Win7/64 Driver[link]-hez képest itt egy kép róla
Főleg a 4K írás
hali -
smog86
senior tag
Csak azért kérdeztem, mert van egy SSD-m ami rohadt lassú, de valószínűleg a nforce-os alaplapom miatt...

TRIM funkciót már megoldottam Microsoft-os driverrel, de AHCI nincs bekapcsolva és a BIOS-ban nincs is olyan lehetőség, hogy bekapcsoljam.Azóta sincs erre a problémára valami megoldás?
(NForce 750i SLI) -
Úgy látom kell szólnom a lelkészünknek, hogy a vakokért prezentáljon egy misét jövő vasárnap.
Akik a 840-est nézik HDS-el, azok (mint ahogy írtam már) a 4.10.7-es verzióval tegyék(innen, a beta szekcióból töltsétek le), ne a sima 4.10-el.
(nem tűnt fel, hogy az általam készített képeken is a 4.10.7 Pro van?)
-
smog86
senior tag
Sziasztok!
Gyors, egyszerű kérdésem lenne, mégpedig: Ha a kezembe nyomnak egy sata kábelt, fel lehet ismerni hogy az Sata1-es vagy Sata2-es?

-
Danex
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
A sima 840-es nálam is 1%-kal csökkent kb 120-130GB között
-
válasz
apollo12
üzenetére
Sajnos nem tudom mi okozhatja a fagyásokat a játékoknál.

Időközben adtam némi írást a 840-nek(hogy több írás legyen, mint esetedben), de továbbra is 100%-os -
Sanya
nagyúr
a samsung 830-as SSD-k milyen technológiával készültek?
-
apollo12
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
ez előtt is win 8 használtam
-
keke69
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Ennyivel hozzájárulhatok én is a munkásságodhoz ez nagy nulla ahoz képest amit te teszel értünk!
KÖSZÖNJÜK!

-
válasz
keke69
üzenetére
Már írtam, hogy a 4kQD32 írást rendesen megdobta, ergo ha semmi anomáliát nem tapasztalsz, akkor nyugodtan használhatod.
(tesztelgetni meg nem kell sűrűn, mert a CDM alapbeállításon(5x1000MB) 22-24GB írással terheli a meghajtót...)cossie023
A teszt nem előtelepített OS-ek költöztetésére irányult, mert abban lehetnek(és vannak) buktatók. Ettől függetlenül kivitelezhető, ezt az "eszmecserét" olvasd át: [link] -
cossie023
csendes tag
Sziasztok!
Kérdésem lenne újból. A beépített recovery visszaállította a HDD-n a rendszert. Szóval jelenleg egy szűz Win7 van rajta, el is indul. Az SSD- ott csücsül a régi Win mindenestől, csak éppen ő az F meghajtóként látszódik. Tegnap szerintem azért omlott össze a rendszer, mivel automatikusan mindig a HDD kapta a C-t és amikor kézzel próbáltam átállítani az SSD-re ezt a meghajtó jelet, na akkor borult minden.
Kérdésem az lenne, hogyan tudnék működő rendszert varázsolni az SSD-re? Mivel a telepítők mind a HDD-n vannak egy külön recovery partíción, ami látható, saját meghajtó jele is van. Az megoldás lenne, ha megpróbálnám ezt a partíciót is átmásolni az SSD-re és onnan megint egy szűz telepítést? Vagy van valami megoldás, hogy az átmásolt rendszert életre keltsem? Hiszen igazából elindult a win, csak azt írta ki, hogy nem eredeti. De lehetőség sem volt rá, hogy helyreállítsam, vagy megadjam a kódot, ami a laptop alján van.
Köszi a választ előre is!
Üdv: cossie
-
keke69
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére

Na végigment,megvártam!Bocsi,türelmetlen vagyok.
Szerinted hagyjam fent ezt?
Köszi! -
keke69
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
-
válasz
keke69
üzenetére
Úgy néz ki nincs gond az új IRST driverrel, a 4KQD32 írást rendesen megdobta (bár azért megvárhattad volna a teszt végét)
Megy a TRIM, nem ad vissz fals adatokat a SMART-ban, olybá tűnik használható.apollo12
Ezek alapján nem tudom mi okozhatja a fagyásokat, mert a kép alapján az látszik, hogy a legújabb FW van a meghajtón, jó a partícióeltolás értéke is, W8-t használsz és annak AHCI driver-ét és SATA2-es portra van kötve az SSD...Nem lehet, hogy inkább a játéknak van gondja a W8-al? (ha először használsz W8-at, akkor nem feltétlenül az SSD-hez köthető a hibajelenség)
puttonyos
Az első csökkenés az még azt mondom belefér, de utána csak meghatározott mennyiségű írás után lehetséges csak(ami közel állandó). Az MWI-t (MediaWearout Indicator, SMART adat) pont ezért alkalmazzák, mert a garanciavállalás egyik része, hogy a garanciaidőn belül nem tudod "lenullázni" az MWI-t, normál használat mellett(ezt fel is tüntetik a gyártók, hogy napi xyz GB írás mellett)
Egy biztos, hogy egy 830-as nem csökkentheti 500GB-oknént az MWI-t az első csökkentés után, mint ahogy a 840-es sem csökkentheti 130GB írás után az elsőt követően.
(A 470-esem 6-7TiB írás után csökkentette először az MWI-t, 99-ről 98-ra)![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
sz.j
nagyúr
Nekem még 1,6TB írás után is 100% -os a kondíció (Kingston V+200).
Remélem, hogy még sokáig az is marad ....
-
Sövi
csendes tag
Nekem nincs a Bios ba AHCI
Asus P5k
:-( -
apollo12
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
-
apollo12
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
itt az as ssd kép
-
keke69
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
-
Dr. Gonzο
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Nem vagyok nagy szaki, de nem vagyok biztos benne, hogy csak az írás mennyisége alapján csökken a kondíció %-a. Nekem pl Samsung 830 128Gb SSD-m van. 99%-on kezdett mint mindenkinek, de 483Gb írásnál visszaesett 98%-ra. Látok képeket másoktól jóval nagyobb írásmennyiséggel, mégis 99%-al. De mégsem aggódom. De ezért nem is hiszek a kifejezettem írásmennyiség alapján változó kondícióban.
-
keke69
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Lejárt a szerkesztési idő,mert közben fűtök,de az jutott még az eszembe,hogy nekem az alap win 7-es driverel volt a legjobb de lehet csak beképzelem!

Sorry már csinálom is!

-
-
apollo12
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
AHCI driver?? biosba beállítottam azt kész
a partició eltolásnál 256 kaptam, ami elvileg rendben van
AHCI driver intelnek is kell?mi az az FW ?
-
keke69
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
-
válasz
AndrewTdi
üzenetére
Csak apró különbség, hogy a 840-esek 100%-ról indulnak, nem 99-ről, mint a 830 vagy 470...
Azaz esetedben az teljesen rendben van, ha 99%-ról indul...(Az én 470-esem is 99-ről indult még anno)A 840-nek 1TB írást követően kellene 1-el csökkentenie az MWI-t, persze az kérdés, hogy a legelső csökkentés mennyi írás után következik be, de 130GB írás után nem lehetne.

-
AndrewTdi
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Egyébként az én vadiúj 830-am is 99%-et mutat.
- maximus V gene
- windowsos partícionálás
- Intel RST 11.6.0.1030
- AHCI van
- HDS 4.10 prougyanazt írja nálam is HDS mint apollo12-nél.
-
Bodor
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Bevállalom, de csak rendszer ghost-tal, biztos ami biztos
Kis időbe fog telni
-
válasz
apollo12
üzenetére
Ez nem túl biztató... Az AS SSD-ről való kép azért érdekelt volna, mert akkor nem kellett volna megkérdeznem külön, hogy
1. Milyen FW van rajta?
2. Partícióeltolás rendben van-e?
3. Milyen AHCI driver-t használsz?Ha esetleg az lesz a válaszod, hogy
1. DXT06B0Q
2. Igen
3. W7/W( alap AHCI vagy a deszkának megfelelő, megfelelő verziójú AHCI
akkor ráugrasztok írást az én 840-esemre is(jelenleg 100G felett jár), hogy nálam is csökken-e 1-el az MWI.
Jelenleg nálam ez a helyzet: [link]Fontos, hogy ugyanazon HDS verziót használjunk, azaz Te is a HDS 4.10.7-est használd (mert ezmiatt lehetnek eltérések)
-
apollo12
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
-
-
Bodor
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Szerinted érdemes lenne nekem is megpróbálni a 11.7 verziójú IRST -t? Mert ugye ez lecseréli a Win8 alap AHCI driverét is.
-
válasz
keke69
üzenetére
Még azt próbáld meg, hogy feltelepíted ezt a driver-t: iata_enu.exe
1 oka van a kíváncsiságomnak, nevezetesen ez egy 11.7 verziójú IRST driver(a legújabb, ami létezik), amit eddig még nem telepítettem, érdekelne, mit produkál. Arra kérnélek pluszban, hogy a Hard Disk Sentinel-el ellenőrizd a TRIM-et és dobj róla egy képet,
egy ilyet.vagy akkor inkább olyat mint amit azóta már készítettél. THX!
(Azért érdekel, mert akkor lehet ajánlani azt a driver-t másoknak is és beteszem a leírásomba is, de ahhoz kellene tudni, hogy kifogástalanul működik-e, bár ehhez lehet, hogy a HDS 4.10.7 béta változatára lesz szükség, az Agility 3 FW-jével a mostani HDS 4.10 lehet, hogy furcsa adatokat fog megjeleníteni) -
keke69
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
-
válasz
keke69
üzenetére
Majd ha tömöríthető adatokkal mérsz, akkor abból lehet látni, ha van gond, tömöríthetetlen adatokkal végzett tesztből nem.
-
keke69
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Szia!
Szerinted is ezek nem jó eredmények,az adott konfig és ssd-hez képest?
Köszi! -
válasz
apollo12
üzenetére
1. Korábban írtam, hogy mennyit kellet írni, hogy 1%-t essen az MWI. Dobnál egy képet a Hard Disk Sentinel-ről, ahol látszik az írt adatmennyiség?
2. Kérnénk egy ilyen képet, mint keke69 adott az AS SSD-ről.Csak, ha ezt megteszed, akkor lehet érdemben mondani valamit, addig csak találgatni lehet.
-
apollo12
veterán
hali lenne egy kis gondom, amióta megvan az ssd, random fagyások vannak a gépemen ha gémelek
mi a franc baja lehet??
-
maláj
addikt
akinek van MSI Wind U100 + SSD kombinációja az tenne be CDM képet ide ???

erősen gondolkodom a HDD vs. SSD cserén a kis masinámban
Aktív témák
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Ezt nézed TikTokon és YouTube-on a telefonodon
- Interactive Brokers társalgó
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Számotokra mi volt az év játéka 2025-ben?
- Horgász topik
- Projektor topic
- Apple asztali gépek
- VR topik
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- VeryBig! Akciós! Dell Precision 7760 i7-11850H 32GB 512GB SSD RTX A5000 16GB 17" FHD 1 év garancia
- Eladó egy Xiaomi 12T pro Töltővel adom
- Apple iPhone 14 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG Gram 14 WUXGA IPS i7-1360P 5.0Ghz 12mag 32GB DDR5 1TB SSD Intel Iris XE 10óra Akku Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Próbálkozom a Parted magic-el. Hátha szerencsém lesz.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Akik a 840-est nézik HDS-el, azok (mint ahogy írtam már) a 4.10.7-es verzióval tegyék(