Hirdetés
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Lalikiraly: Asus Gaming V16 - RTX5050
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Aktív témák
-
Ranger^41
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
A beta hds is 90nek mutatja. Hol tudom az irst verzióját ellenőrizni?
-
potyi23
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
-
potyi23 és Ranger^41
Ha 11.6-os IRST driver(vagy lehet 11.x-es másik) lett telepítve, az lehet oka a dolognak. 2 dolgot javasolhatok
1. Cseréljétek le egy régebbi IRST driverre(pl egy 10.8-asra) vagy a W7 AHCI driverére és akkor megnézni mit mutat
2. Direkt a 11.6-os IRST driver kapcsán(bináris hulladék) van egy béta HDS, azzal nézettek rá az SSD-re, hogy van-e változás: Béta szekcióban van -
Ranger^41
aktív tag
Sziasztok! A napokban kapott új firmwaret az ssd-m azóta ijeszőt képet mutat a hdsentinel: kép
Valakinek valami ötlet, hogy mitől lehet ez?
-
kerekfej
őstag
válasz
PAtr0n
üzenetére
SSD Write Endurance 25nm Vs 34nm
Jelenlegi adatok:
Samsung 830 256GB Day 213
(GiB) 5,278,762
(TiB) 5,155 -
-
hoffman_
nagyúr
Sziasztok!
Most vettem egy 64GB-os Samsung Series 830 SSD-t és egy Asrock H77 Pro4 MVP lapot. Több helyen olvastam, hogy legyen a legfrisseb a bios és a firmware. Lassan összepakolom, és azt szeretném kérdezni, hogy hogy tudnom megállapítani az SSD firmware verzióját? Illetve amennyiben frissítésre szorul, hogy tehetem ezt meg?
Köszönöm előre is

-
sonar
addikt
Sziasztok,
Adott egy Intel ssdsa1m080g2hp ami megadta magát.
Nem látszik sehol se. (linux alatt is néztem.)
Van vkinek ötlete / tapasztalata, hogy mit lehet ilyenkor kezdeni?üdv: sonar
-
Yany
addikt
Volt 2-3 elmaradásom a táblázatban. Pótoltam. _X10Dead_, adtál nekem feladatot rendesen.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
04ahgy
nagyúr
Neeeem, én szeretném megvenni. Akkor jó nekem (mert belátható időn belül 15e Ft-ból csinálok 23e-t.
), jó neki (mert nem kell tovább siránkoznia), és neked meg nem roszabb, mint most. 
(#45272) alfstokes: A legkevésbé sem akasztottál ki. Csak siránkozol, mikor épp te vagy nyerő pozícióban (tehát már most dörzsölheted a tenyered)... De mondj egy árat priviben.

HGyu
-
04ahgy
nagyúr
Jogszabály szerint a számlán szereplőt, ha nem tudják ugyanolyanra kicserélni.
(#45268) alfstokes: Könyörgök. Tedd be egy kábelen lógatva, nem kell szerelgetni. Átklónozod a HDD-t, nem kell újratelepítgetni. Fontos adatot ne tárolj rajta. Előbb utóbb meghal, mert olyan szutyok, veszel egy jobbat az árán. Ennél csak rosszabbul járhatsz, akár nem használod, akár siránkozol, akár eladod. (Mert akkor más használja és gariztatja és más fog pénzt visszakapni vagy egy eleve jobb típust helyette. Érted?
)HGyu
-
-
alfstokes
csendes tag
válasz
04ahgy
üzenetére
Ez OK,hogy tedd be és használd,de pont ezt a ki-be szerelgetést akartam elkerülni és még az is lehet,hogy az enyém jó,de ahogy olvasom előbb-utóbb mindegyik megadja magát.Végül is a HDD-m tökéletesen működik,úghogy logikus magyarázatom nincs a cseréről,csak tetszett amit olvastam az SSD-kről:hogy gyors meg nincs mechanikus ,forgó alkatrész stb.
-
jeni
félisten
válasz
vendingo
üzenetére
Jelenleg egy V200-am van, amit szeretnék felszegelni a falra dísznek. (másra nem jó) van szögem és kalapácsom ha köllne éppen

Kingston +V200 120GB vagy a Samsung 830 128Gb Corsair GT 120Gb esetleg a OCZ Vertex 3 120Gb még a Vertex 4 120Gb na jó az Agility 3 120Gb
Az AData is jó csak annak a típus számát nem ismerem. -
jeni
félisten
válasz
alfstokes
üzenetére
tudom és tudjuk,hogy nem egy ajánlott a Petrol
a boltot nem érdekli a dolog,mikor már eladta portékát,csak akkor kapsz vissza az árából teljes összeget ha feltelepíted és elromlik,mert sanda gyanúm,hogy 15000 Ft felett se tudnád eladni. Bár én lehet,hogy kivasalnám a bolti eladóból a teljes blokkon szereplő összeget. Mivel nincs olyan termékük már és akkor a bolti árat kell vagyis az akkor vásárolt áron kell meg kapnod a pénzt.
kérdés azon az áron mit adnak ott majd? -
hkari
őstag
Én se tudom, erőprobléma CPU ügyileg talán nincs, mert i5-750 -em van, csak nem tudom, ezek a Pci-os kártyák jók-e valamire, de gondolom igen. A számok nem érdekelnek, de ahogy látom őket , azért ennek a közel kétszeresére is képes lehetne az SSD, és gondolom azt már lehet érezni, de persze nem tudom, szóval azért kérdeztem

Szerk:
DeFranco, S.O.S : Köszi!
-
jeni
félisten
na erre én is gondoltam kiváncsi lennék rá egy P4-s vagy Pentium dual magos gépben mit tudna,vagy inkább lap függő a dolog vagyis a rajta levő chip készlettől függ a dolog a procinak már semmi köze?
kár,hogy egy laptopban ez nem megoldható
PCI-e vagy a régebbi PCI csatisra gondoltál?
-
hkari
őstag
Sziasztok!
Pár napja vettem egy Samsung 830 128GB-os SSD-t. Az lenne a kérdésem, hogy érdemes -e egy pci-os sata 3 kártyát vennem, ha csak sata 2 van a gépemben. Éreznék-e sebességkülönbséget?
Jelenleg ezeket az értékeket produkálja: [link]
-
jeni
félisten
válasz
alfstokes
üzenetére
Inkább várd meg,hogy elromoljon,jobban jársz úgy anyagilag,mintha ár alatt adnád el.
Amúgy az enyémet sem látta elsőre,csak azután,hogy formatáltam a cuccot.Igazán látta a gépem,BIOS-ban szerepelt,hogy ott van de írta,hogy particionálni kell.Így egybe formatálás volt. -
jeni
félisten
230000 Ft-ért már nem érné megvenni,mert akkor ott a OCZ Vertex 3 pont most annyiért megkapod.
Nem hinném ,hogy oda adná 170000 Ft-ért,mivel a bolt aranyárban méri az OCZ-t.Agility 3 120GB tökéletes lenne neked jó cucc. Én se mertem megvenni a 60Gb ketyerét,inkább egy 120-s vettem. A 90-s meg nem éri megvenni.
-
carr
őstag
áááááááááááááááá
félreértetek.
nincs bajom, se nem vagyok fura kétlábú állat, nincsenek egyéb perverzióim, és nem pánikolva írok.
Na, viszket félretéve.
Nem tartom reálisnak az árat. Na. Lehúzás szagú az egész SSD mizéria.
Sebesség ide, vagy oda...
V2 helyett, hasonló méretben (és sebességben) van más alternatíva?
Nyugi van! Nem kell fejeket harapni, mert fogtörés lesz belőle.
Olvastam az 1. Hsz-t.
Petrol-t néztem énis régebben... Na meg az octane-t.
Tényleg. Veszek is egy ilyen "szar" petrol-t.
alfstokes! Mennyiért válsz meg tőle?
Püzz.
-
jeni
félisten
válasz
bluobluo75
üzenetére
szabvány a keret méret,márkától függetlenül.
-
jeni
félisten
szerintem ne vegyél SSD-t ha "Rohadt smucig állat vagyok"-mondod magadról !
ha gond a 23000 Ft OCZ Vertex 3 120 GB-ra főleg egy sata 3-s lapod van és egy sata 2 -s SSD-t akarsz venni ! - és egy 18000 Ft-s 120Gb szeretnél venni és már nyavalyogsz egy 60Gb SSD-re,hogy milyen drága az már!
Amúgy az OCZ Vertex 3 nagyon jó cuuc és adnak mellé egy lefogató keretet.
de elég a 60GB ha mást nem telepítesz rá és nem tartasz attól,hogy betelik majd.Ha vettél egy jó lapot 30000 Ft-ért akkor ha kevés a pénzed miért nem vettél egy 15000 Ft-os lapot inkább,akkor nem volt gond a 30000 Ft-s lap megvétele?
furcsa két lábú állat vagy,mondom én.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
de a te döntésed mit és milyet veszel? -
alfstokes
csendes tag
Nem fogod elhinni amit írok.Gyakorlatilag azt sem tudom,hogy működik -e vagy sem,mert nem telepítettem rá az op rendszert.Még augusztusban vettem,gondoltam majd rászánom magam a telepítésre.Néhány nap után rádugtam az alaplapra stb.,hogy egyáltalán látszik-e a sajátgépben,de nem látszott és hagytam az egészet,azóta is így áll a dolog.Nem volt kedvem kékhalállal meg egyéb gondokkal küzdeni.Súlyos eset?
-
jeni
félisten
válasz
alfstokes
üzenetére
szia
eladni,ha nem tudsz megbékélni vele. tönkretenni,hogy gyári hibás legyen nem nagyon tudod,hacsak firmware frissítéssel,vagy fullra telepíteni és majd csak kampec lesz és akkor már gariban cserélheted ki majd.
ha pedig nincs gond vele használd amíg el nem romlik magától. -
alfstokes
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget vagy tanácsot szeretnék kérni tőletek.Vettem egy OCZ Petrol 128GB SSD-t,amit tudom,hiba volt megvenni,de a vétel után kezdtem nézegetni a hozzászólásokat és olvastam,hogy nem egy tartós cucc és teljesen elment a kedvem tőle.Szerintetek vissza veszik?A három nap már régen letelt.Arra nem hivatkozhatok,hogy meggondoltam magam.Minden ötlet érdekel.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
bluobluo75
üzenetére
A legstabilabb nyilván a keret, de annyit, amennyivel többe kerül a D változat, annyit nem ér. Nézz szét árgépen, mennyivel olcsóbb külön egy keret. Akkor sincs baj, ha simán odacsavarozod a gép oldalára, volt itt a topicban már számos ötlet erre példa, de nekem csak rá van téve a floppy fölé a fiókba.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
bluobluo75
üzenetére
Nem szükséges, a WW ugyanaz, bár nem tudom mekkora az árkülönbség. A lényeg, hogy a D annyival több, hogy kapsz egy beépítő keretet, amit kb. 800 Ft-ért megkapsz külön is.
Mellesleg szerintem nem is kell a keret, behajítod valahova a házba, aztán elvan ott. Ha nem mozgatod a házat, akkor nem szükséges keretbe tenni. Én nem vennék D-t csakis WW-t.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
bluobluo75
üzenetére
WW: (Wub-Wub - lakossági dábtepp) alapváltozat, fapad, csak az SSD meg némi papíráru és a CD - ez a bajnokok reggelije
D: Desktop változat, kapsz egy beépítőkeretet - jó drágán - egyebekben ugyanaz
N: Notebook változat, kapsz egy USB-Sata átalakítót, hogy át tudd menteni az adataidat - egyebekben ugyanaz
-
bluobluo75
őstag
Üdv!
A Samsung 830 (128GB) SSD-nél melyik az a pontos típus ami a működéséhez, beszereléséhez leginkább javasolt? ...mert az Ipon.hu-n 3 féle van:
MZ-7PC128B/WW
MZ-7PC128D/EU
MZ-7PC128N/EU -
DeFranco
nagyúr
Te most tulajdonképpen mit akarsz? Legitimálni a döntésed, vagy tanácsot?
Ha tanácsot akarsz, akkor azt tanácsolom, egy elavult, rövid garis szirszart ne vegyél meg olcsóért, hanem vagy vegyél egy kisebbet, jobbat, vagy áldozz rá többet, és vegyél egy azonos méretű jobbat.
Ha egy éven belül lecseréled, akkor vegyél vertex2-t, de akkor meg minek vagy itt?
-
Pilács
senior tag
Sziasztok!
Tanácstalan vagyok melyik SSD-t hagyjam a gépemben:
OCZ Agility 3 - 60G vagy KINGSTON SVP100S264G
Nagyon egyszerűen mértem össze őket, 11GByte-os filmet másoltam oda és vissza. Az OCZ kb 78K-val tudta írni, a Kingston pedig 189K-val. Ebben óriási a különbség. Persze nem erre lesz használva, hanem rendszernek, és ott több a tömöríthető fájl is gondlom. Melyiket lenne érdemes meghagyni?
Nem igazán vágom... (természetesen SATA3-ban van az OCZ)
Köszönöm!
-
carr
őstag
válasz
DeFranco
üzenetére
Nagyon jó. De a leminősítést nem szeretem.
Nem ér a vertex 3 23-e-t, mert nincs szükségem a csillió megyabájt per másodperc írásra/olvasásra.
Újonnan, boltban láttam, 2 év garival.
Szerinted 1 év múlva nem fogom lecserélni? Rendszervinyó lesz. 90%ban csak olvasással.
Azt is fejtsd ki, hogy miért ne vegyek V2-t.
*Csak a rendszermappáim, mindennap használt programokkal 55Gb-t foglalnak, nem elég 60G.
-
DeFranco
nagyúr
Vertex 3 23k 3 év gari [link]
Samu 830 26,5k 3 év gari [link]
Hol láttál vertex 2-t? Boltban? Ha használtan, már bukott is a mutatvány. Ha újonnan, akkor a 2 év gari miatt már bukott is a mutatvány. Ha nincs pénzed, akkor mire nem elég a 64 GB? 15k Mindenre elég a 60 GB. Már bukott is a mutatvány.
Ne vegyél vertex2-t. Szerintem.
-
carr
őstag
Srácok! Rohadt smucig állat vagyok.

SATA3as lapom van(Asrock 990FX Extreme4), és SATA2es Vertex2-t néztem ki, mer'az 18-19e körül megvehető, 120Gb-os méretben.
Kérdés, hogy mire számíthatok? 2 év garival láttam itt-ott... Viszont újabbat azért nem szeretnék, mert 60Gb-ért fizetni 16370.- kemény magyar valutát? Na nem. Rablás!
Vélemény?
Tudom, hogy ég és föld lesz a különbség, de Nem akarok beruházni vertex. vagy agility 4 128G-s méretben, mert a gatyómat is ráfizetem, kihasználni meg nem használnám ki.
60GiB-t meg iszonyat kevésnek érzek egy Win 7 x64-hez, és a programjaimnak.... :s -
Elbandi
aktív tag
Sziasztok!
Lecci ajanljatok ssdt egy regi notebookban ide-sata atalakitoval fog menni. (a sebesseg annyira nemfontos, a 234MB/sec vagy 345MB/sec edesmindegy az udma-100-as vezerlonek
)Viszont fontos szempont hogy XP-vel fog menni, igy TRIM nincs (amugy se hiszem hogy az ide vezerlo tamogatna). Szoval valami olyan kene ami nem pusztul meg a hasznalattol. Meret 64G.
Kosz,
Elbandi -
vendingo
veterán
Tudnátok ajánlani egy SSD-t 25K környékén?
Lényeg, hogy rendesen működjön, ne legyen semmi típushibája, hozza a gyár által megadott paramétereket, ne fagyjon, ne szaggasson rajta semmi, ha másolok/telepítek rá akkor az alatt az idő alatt is működjön a gép, és tudjam csinálni a munkámat.
64 v. 128 gb-os kellene.Jelenleg egy V200-am van, amit szeretnék felszegelni a falra dísznek. (másra nem jó)
-
04ahgy
nagyúr
Ez viszont ide illik, ilyet tessék venni: [link]. 1 millió IOPS, 750W fogyasztás mellett, 44 ezer GB tárolókapacitással, 131 ezer $ (kicsivel 30 millió Ft alatti) áron.
Na ezzel lehet benchmarkolni, a CDM lehet, ki is akadna. 
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
-
Loccze
tag
válasz
04ahgy
üzenetére
Azért kérdeztem, mert már régóta gondolkozom hogy AMD-re váltom a gépemet mivel 1156-os foglalattal nagyon ritka az alaplap, a másik foglalathoz drágák a procik.
Régen volt egy AMD Phenom II 965 procim, de azt nem tudom milyen alaplapban volt. A mai napig nem tudom miért cseréltem le, nem volt semmi baja.
Aktív témák
- Crucial T705 4TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.500-12.700 MBs - Eladó!
- 4x2TB WD RED Nas Merevlemez
- Samsung 990 PRO 4TB (MZ-V9P4T0BW) PCIe 4.0 NVMe M.2 - Garancia: 2028.12.03 -ig
- ÚJ! BONTATLAN! SEAGATE 1TB külső,ADATA Slim Külső 1TB HDD
- ÁRESÉS! ÚJ! BONTATLAN! Külsők SSD 500GB,T5-T7Samsung,SandiscExtreme,Seagate,Adata480GB
- ÚJ HP ProBook 445 G11 - 14" WUXGA - Ryzen 5 7535U - 16GB - 256GB - MAGYAR - 2+ év garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6500 XT 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- ThinkPad T14s Gen 2 i5-1135G7 16GB 1000GB FHD 1 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Extraflame pellet kályha
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

És köszönöm szépen 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)