Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- juhi11: Karácsony esély, hogy észrevegyük: mások is valakik - még Isten is
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- Gurulunk, WAZE?!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Aktív témák
-
-
Redplee
senior tag
eddig használtam a gépem úgy ahogy, van benne egy 1 terrás wd hdd.
van egy 500gb-s ugyan ilyen wd-m is. az egy másik gépben volt. de arra már nicns szükségem, így az adatokat át akartam másolni erre.. betettem a gépbe, bedugtam a power kábelt és a satát, és úgy nem indul el a windows...
az 1 terrásról bootol, a windows betöltése képernyő közben pedig megáll az élet. várok 5 percig, akkor sem jön be a windows, a jelszókérős rész. mi leheet a baj?
amint kihúztam a 2. hdd-t, egyből jó lett a windows... help, mert át szeretném pakolni a cuccokat, és az 500GB-s at pedig eladnám, mert nincs rá szükség, és 100% kondíciómeg pl csináltam azokat a dolgokat amiket írtatok (ahci mód), mert eddig ide módban volt összekötve a hdd a géppel, és azt írtátok, win7 nél már érdemes ahci. Na ja, csak úgy 1 vinyóról is alig bootolt a windows, utána meg 20 percig driver keresőzött, és olyan lassú volt a gép, hogy csak na.
most visszatettem ide-re, 1 vinyóval tökéletesen fut. Ha bedugom mellé a másikat is, a windows sosem akar bootolni.
hogyan tudom megcsinálni azt, hogy 1ik hddről bootoljon, a másikat meg tárhelynek használjam?
-
bence2000
csendes tag
Sziasztok!
Vettem egy SSD-t, OCZ 60GB SATA3 Vertex 3 VTX3-25SAT3-60G. Kicsit utánaolvastam a vásárlás után (lehet, hogy előtte kellett volna
, és kiderült, hogy bizony eléggé ajánlott AHCI támogatás. Az én alaplapom viszont (Gigabyte G31M-S2C) nem támogatja úgy tűnik. Windows 7-et szeretnék majd telepíteni, ezért az volna a kérdésem, hogy mi volna a legjobb megoldás:
1. Ne aggódjak, mert a vezérlő és/vagy a W7 IDE SATA módban is támogatja a TRIM-et
2. Ne aggódjak a TRIM miatt, nem fog működni, de kisebbre formázva az SSD-t (mondjuk 50GB) nem lesz problémám vele
3. Vegyek egy PCI-e-es plusz vezérlőt?
4. (Bár ezt nem igazán szeretném), Vegyek egy másik alaplapot, ami támogatja az AHCI-t?Kb. a fenti 4 alternatívát találtam a neten való olvasgatások után, de nem világos, melyik a helyes.

Köszi & üdv,
BenceU.I. bocsi, hogy másodszorra ide is postolok, úgy tűnik a "Windows 7 telepítés más szemszögből" topic nem annyira forgalmas.

-
kerekfej
őstag
Rakd fel a legújabb Samsung Magican-t (3.2 a legfrissebb most) és a HDS-t kezdésnek, de előtte rakjd rá szabályosan egy friss operációs rendszert! Milyen alaplap egyébként? Pontosan le tudnád írni a problémát? Az alapon a megfelelő beállításokat elvégezted? A megfelelő Sata port-ba dugtad, a megfelelő minőségű Sata kábellel?
-
apro
senior tag
Hali
Több ötletem nincs,de látod itt írom én is kínlódok a mostani SSD vel nem akar jelenni.elöttelévők mind jó volt ez meg nem.Most megyek átteszem a laposba (Toshiba) az SSD-t és megnézem ott ,mit művel,de én már sejtem kifogtam egy olyan darabot amelyik az én mostani comfigom mal nem kompatibilis?
UI:remélem lesz aki segít neked is meg nekem is,vagy valami jó ötlet adnak.
hali -
apro
senior tag
Hali
Még mindig kínlódok ezzel a 128-es Samu.SSD-vel ime a test,itt is látni a hibát 2 képet linkelek Ugyan abban a gépben voltak az SSd-ék.Az elsö 64GB-és ezen jó az alignálás a második a 128-as Samu, ezen akár mit csinálok kínlódás nem jön ki az alignálás-nál a kerek szám A 64GB- a szám 256 a 128-nál valami 22089,375.
emiatt irja testben is a BAD 1, [link]
2 [link]
Valaki tanács,már legalább 6 szór formáztam particionáltam ,klónoztam a 64GB-röl,és semmi ugyan úgy nem jó.mi lehet a gond? -
Bodor
veterán
Ha nem tettél fel semmit, csak az van fent amit a WIN 7 felrakott+ a hangkártya driver, akkor nem leszedni kéne hanem lehet feltenni valamilyen alaplapspecifikus SATA drivert drivert. de én sem találtam az oldalán semmit.
Egyébként tényleg IDE módban is mennie kéne.
Talán egy bios frissítés, és utána telepíteni , mindent defaulton hagyva?
Tanácstalan vagyok, hogy nem látom..
Talán Fire/SOUL/CD tud segíteni. -
Kormi76
aktív tag
Sziasztok!
Van egy friss szerzemény Vertex 3 120G SATA2 alaplapon. Körülbelül milyen sebességet várhatok tőle, amit a SATA2 még enged? Azért érdekel, hogy legyen viszonyítási alapom, hogy a DVD SATA helyén megfelelően működik-e vagy túl lassú. AIDAI64 olvasási teszt 250Mb/s körül mért.
-
smiti
veterán
Hello!
Akkor megpróbálom szépen összeszedni a gondolataimat.
Természetesen ki van próbálva másik gépben is ( jelenleg is benne van a saját gépemben ) , az SSD hibátlanul üzemel.
minden felállás ki volt már próbálva, külön - külön meghajtókkal is, úgy sem volt jó sajnos.
Bodor - Ezen a gépen eddig is Win7 futott, most semmi más nem változott csak a 250GB-os merevlemez lett egy SSD-re cserélve. Úgyhogy szerintem a Win7 & Nforce ellentét is kizárható.
Minden drivert felrakott az OS, kivéve a hangkártya driverét. Honnan tudom esetleg kideríteni, hogy mit kellene eltávolítani? -
Bodor
veterán
Szerintem meg lehetne próbálni RAID módba tenni a SATA csatlakozót, és telepítés előtt beadni nekei F6-al a gyártó oldaláról letöltött Vistás RAID drivert. valószínű, hogy a WIN7 alap SATA drivere nem kompatibilis az Nforce 500-al. Az alaplap támogatott oprendszerek listájában egyébként sincs benne a WIN 7, csak a Vista.
A másik, oka a fagyásnak az is lehet, hogy fel van rakva valamilyen chipset driver mindenestül, és az nem kéne, csak a WIN 7 alap drivere.
Amit apro mond, az is jó ötlet. Ki kell zárni egy másik gép segítségével azt a lehetőséget, hogy az SSD a rossz.
-
apro
senior tag
Hali
Bocsi hogy beleszólok(tudom ez nem telefon)nem lehet gond az SSD-vel,már jártam így igaz egy Asus laptoppal gyári ujj, telepítettem rá a Win 7-t és ugyan ez volt vele elindult a Win. logó ig és utána megállt vagy újra indult és mindig odáig jutott.A megoldás kicserélték benne egy másikra és gond nélkül felment,
Más gépben nem nézted meg, vagy másik SSD próbaképp.Szerintem ott az SSD nem jó.
Ja még egy csak az egyik DVD olvasó legyen rákötve úgy nézd meg ,egyesével. -
vlevi
nagyúr
válasz
kerekfej
üzenetére
Egy kis reklám az edigitalnak. Ott is ugyanennyibe kerül, de ők a pikpakkpontba ingyen kiviszik az országban bárhova. Vidékieknek ez fontos lehet, mert az aqua nem küldi ingyért.
Egyik kollégám szerdán rendelt, ma vette át, és természetesen megkapta ő is a dobozos windows8 upgratet, ahogy kell, 32 és 64 bites telepítő lemezzel. -
vlevi
nagyúr
válasz
V.Dave
üzenetére
Ez egy kínai valami. Pandawill.com, linkdelight oldalon láttam ilyen néven, és már ott, a webshopban kiírják, hogy van rajta 8-10% bad sector, de ez teljesen normális...
Hát, nemtudom. Szerintem legjobb esetben is ezek olyan cuccok, amik egy nagyobb gyártónak a megrendeléséből fölös kapacitásból megmaradt, rosszabb esetben ezen gyártó minőségű szűrésén fennakadt, de "falura jó lesz" alapon átcímkézik, mégrosszabb esetben hamisítvány, legrosszabb esetben ez :
-
V.Dave
senior tag
Sziasztok! Szerintetek ez megéri az árát? Nem nagyon hallottam még a márkáról. Novemberi akció, az ár áfával van, 2év garanciával, bontatlan termék:
KingSpec 120GB SATA3 SSD C3000 Series (C3000-120) SATA3 SSD
17 990 HUF (Bruttó ár)
-
javorszky
tag
.Az lenne a gondom,hogy a trim funkcióm támogatott de nem aktív.Windows-ba bekapcsolva még se megy.Itt egy pár kép hátha segít.
KÉP1
KÉP2
KÉP3 -
javorszky
tag
Elnézést kérek a késésért de nem volt időm.Itt az AS.SSD teszt.Az se mindegy,hogy hanyas sata aljzatba van dugva az alaplapon ????
-
smiti
veterán
-
betyarr
veterán
egy ilyen lapos géphez szeretnék délután tenni egy ssd-t.én látom rosszul,vagy ebben tényleg nincsen achi mód?ha nincs,akkor bios frissítés
mod: oké,nem szóltam...
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
storm4
üzenetére
Intel RST drivert távolítsd el a gépről.
wody21: Intel 320-ast néztem meg: active workload 150mW, idle 100mW.
A te HDD-d adatlapján ez áll: read/write 2100mW, idle 600mW.Ez 14x és 6x különbség.
Az Intelnél léteznek kevesebbet fogyasztó SSD-k is a piacon, de szerintem nem érdemes ennyit áldozni rá (teljesítmény/megbízhatóság), mert így is nagyságrendekkel kevesebbet fogyasztanak az SSD-k.

-
wody21
tag
Utánaolvastam a topikban a SSD vs HDD fogyasztásadatoknak, és azt szeretném kérdezni, hogy a mostani HDD-m (valami ilyesmi) mennyivel zabálhat többet mint egy normál 80-120Gb (valami ilyesmi kapacitású) SSD?
Ez alapján a hozzászólás alapján elég sokkal! Tényleg lehet ekkora differencia? Köszi a választ. -
khorvat
senior tag
válasz
kerekfej
üzenetére
!!! NE TEGYE FEL SENKI A "010G" FIRMWARE-T !!!
Bugos elcseszett FW, mindenki aki felrakta próbál menekülni vissza 000F vagy korábbi verziókra!!!
Sokaknak úgy tünt rendben upgradelte az SSD-t majd napokkal később a BIOS már volt hogy nem ismerte fel! Ez rohadt nagy gáz a Crucialtól és még mindig nincs kint helyette egy javított új firmware, felháborító!Nekem is az volt a szerencsém hogy a frissítő fájl-t hiába futattam újra indításkor nem indult el a frissítés hanem újra bebootolt a windows 7!
Akit érdekel a téma és bővebben a fejlemények itt tájékozódhat: Crucial Fórum
-
randras
veterán
Helló!
Vettem néhány hónapja egy SSD-t, amit nagy megelégedéssel és örömmel használok, tökéletesen működik.
A gond, hogy másodjára hozza rám a frászt azzal, hogy a notit bekapcsolva nem lát merevlemezt (najó, semmilyen lemezt
), és nem bootol a gép.Múltkor megnyugtattatok azzal, hogy biztosan csak elmozdult, de most megint csinálta. Elég sz*p*s nap közben szembesülni azzal, hogy aznap nem használom a gépet, mert nincs nálam csavarhúzó, amivel le tudnám szedni a hátlapot, és megigazítani az SSD-t, hogy menjen a gép!

Szóval miért mozdulhat ez el, vagy mi a gond szerintetek?

-
Bodor
veterán
válasz
Hoorus
üzenetére
Szerintem ez csak SATA2-re van dugva. Régi firmware nem fogja ennyire vissza az SSD-t.
A másik, hogy All 0x00 Fill -módban kell Sandforce-os SSD-ket tesztelni CDM-el, ahogy LadaLord is mondja.Akinek problémája van a sebességekkel, annak ajánlom, hogy alaposan olvassa át ezt a cikket, és az ott leírtak szerint telepítsen.
Nem árt leellenőrizni az alaplap kézikönyvét megnézve, hogy melyik a SATA3_0-ás csatlakozó és oda tenni az SSD-t, és persze az alignálás ( [link] ) is legyen rendben ( ha win7-el formáztad az SSD-t akkor rendben kell lennie) .
Nem utolsó sorban kéretik az itt általánosan elfogadott [CrystalDiskMark-al] mérni a korrekt összehasonlítás érdekében.#47352) Forestgree: Biztos, hogy alkalmas az alaplapod erre a hibrid megoldásra? Megfelelő driverek fent vannak?
Én nem olvastam el, de ajánlom ezt a tesztet
átolvasni, hátha rájössz hogyan kell.
Én , ( és a cikknek is ez a konklúziója) azt ajánlom, hogy inkább önállóan a rendszert telepítsd az SSD-re.
persze ez az SSD típusától és méretétől is függ. -
SOAD19
addikt
válasz
Forestgreen
üzenetére
A biosban beállítható, hogy melyik legyen az elsődleges meghajtó.
-
Forestgreen
aktív tag
Remélem jó helyre írok...
Van egy olyan SSD, ami arra szolgál, hogy a rendszert gyorsítsa.. HDD mellé kell betenni és pár idítás után már ezt használja a gép, és nem a HDD-t.
Az a kérdésem, hogy hol tudom beállítani, hogy ezt használja, mert nekem ez a videó ( a vége felé) nem érthető
Köszi
-
Hoorus
őstag
AHCI mód aktív!!
-
Hoorus
őstag
Sziasztok!
Most sikerült beszereznem egy Sata 3-as alaplapot és kíváncsi voltam, hogy mit bír az OCZ Agility 3-as SSD-m. A Gyári értékei írás és olvasás esetén is 500 MB/s felett vannak, ezzel szemben az alábbi hitvány eredményeket kaptam..
A gépem:
Asrock Z77 Pro4
i5-3570K
16 GB Corsair Vengeance 1600 MHz
Lehetséges, hogy firmware frissítésre szorul a kicsike?Köszönöm a segitséget előre is.
Üdv

-
xcds
őstag
válasz
South Velen
üzenetére
HDsentinel tud olyat, hoyg nem engedi leállni.
[link] -
South Velen
addikt
-
javorszky
tag
Elnézést kérek a késésért de nem volt időm.Itt az AS.SSD teszt.Az se mindegy,hogy hanyas sata aljzatba van dugva az alaplapon ????
-
-
Anfänger
őstag
válasz
Jok3r1985
üzenetére
Hi! Az OS. nem ACHI-ben van telepítve.
1. Lépj ki minden programból.
2. Start menü keresőjével futtasd: regedit
3. Navigálj ide:
HKEY_LOCAL_MACHINE \ System \ CurrentControlSet \ Services \ Msahci
4. Jobb oldalt kattints duplán a Start elemre, módosítsd a bejegyzés értékét 0 -ra.
5. Indítsd újra a gépet és állítsd be BIOS-ban az AHCI-módot.(magyarán a registry-ben átírtuk, mintha achi módban lett volna eleve telepítve a rendszer)
Majd a biosban csak a sata modot állítod AHCI-ra a többihez nem nyúlj!!
Remélem ez megoldja.
-
smiti
veterán
Sziasztok!
Egy ilyen Asus M2N4-SLI alaplap kezelné az OCZ Agility 3 SSD-t? Mert most nézegetem a bios beállításait és nem találom benne az AHCI módot. Jelenthet ez problémát?
-
Sziasztok!
Az lehetséges, hogy nincs AHCI-re állítva az alaplapom, a Hard Disk Sentinel szerint mégis megy a Trim? Illetve biztos lehetséges, hiszen ez a helyzet, de hogyan?
-
csucsu21
aktív tag
válasz
Jok3r1985
üzenetére
én egy régi laptopban láttam hasonlót ami sata1es volt csak
nekem ez Sata 1,5Gb/s nek tünik igaz alapod ha jól látom csak sata 2es csati van
próbáld meg Inteles csatin ha bár nem tudom ez most meiken van mert ha jól olvasom két féle vezérlő is van a lapodon
vertex 4 nek bőven többet kéne tudni biztos hogy Ahci-ban van ? -
Jok3r1985
tag
Sziasztok!
A segítségeteket kérném, tegnap vettem egy ocz vertex 4 128 gb ssd-t, nagy nehezen fel tudtam tenni a windows-t miután kiderült hogy csak a 0-ás sata porttal lehet, viszont nekem túl lassúnak tűnik.
Ahci-ra állítottam a vezérlőt, de még így is az alábbi eredményeket kapom, amik amennyire láttam harmada/negyede a mások által mértnek. Amennyire tudom ezekhez nem kell drivert feltenni, nem is adtak hozzá semmi ilyet, mit csinálok rosszul?
alaplap: Gigabyte EX58-UD3R
-
vendingo
veterán
Köszönöm a segítséget mindkettőtöknek.
Már fél éve le akarom cserélni az ssd-m, de még nem volt lelki erőm hozzá, mert azt hittem újra kell rakni mindent.
Most végleg betelt a pohár a V200-nál!
-
vendingo
veterán
Lenne pár kérdésem.
Jelenlegi gépembe van egy 64 gb-os v200-as hulladék.
Holnap veszek új 120gb-os ssd-t (még nem tudom milyet lenne érdemes).
Kérdés: Át lehet varázsolni a v200-ról az új ssd-re úgy a cuccokat, hogy ne kelljen mindent újra feltelepíteni?
Másik dolog: a v200 átkerülne egy másik gépbe, de előtte FW-t akarok frissíteni rajta. Annak mi a menete?Előre is köszi!
-
radi8tor
MODERÁTOR
Legrosszabb esetben Google Translate.
-
apro
senior tag
Hali
Már úgyis csináltam a telepítő megformázta magának. Anyi hogy így Win. alatt nem látod a 100Mb-ást, ugyan az a helyzet.Ezzel klónoztam, EASEUS Todo Beckup Home 2 de Ghostal is próbálkoztam,ugyan az a helyzet.
Eddig mindegyik SSD tökéletes volt ez az egy kínlódik valamiért.
Ja itt egy kép a lemezkezelőről az SSD-830 az.
hali[link] -
korn
aktív tag
akkor passz, majd valaki okosabb hátha tud segíteni
még valami,
olyat próbáltál, hogy win7 telepítő lemezzel törlöd a partíciókat, és utána partícionálás és formázás nélkül engeded rá a telepítőt? Hátha...
És mivel klónozol? Csak mert olyanba én is belefutottam, hogy régi acronissal klónoztam ssd-re, és nem volt az igazi... -
apro
senior tag
Hali
Igen már kétszer is újra raktam de ugyan az,Klónozásnál és tiszta telepítésnél is .Töröltem az összes partíciót, formáztam is a Win7 saját telepítő lemezével is,de észrevettem egy érdekes dolgot Particionálás nál tiszta tel. 100MB-t ir leformázva is 86MB-t mutat, ha klónozom és törlök minden partíciót akkor aWin alatt klónozásnál 101MB-ir a 100 megásra,de azon is csak 86MB van rajta ez nagyon érdekes, Még egyetlen egy SSD-vel sem jártam így pedig volt már nálam egy pár, igaz 64GB .ek voltak ez a2. 128-eas de az elsővel nem volt ilyen gond.
hali -
apro
senior tag
Hali
Csak érdekesség ként a múltkor írta itt a topikban egy kolléga "minek a Ram-Disk az SSD-hez az úgyis gyors"
csak érdekességképpen az SSD-Ram[link]
Ja Win8/64bit -
Henker2
addikt
Az OCZ Agility 3 60Gb SATA3 SSD-ről mi a véleményetek?
Vagy úgy is kérdezhetném, hogy melyiket válasszam és miért ha egy SAMSUNG 830 64GB SATA3 SSD lenne az ellenfél?
Illetve a Kingston SSD-k közül tudtok-e ajánlani valamit?
Már most nem csak a 60,64GB-os SSD-ket nézegetem, hanem a 128-asokat is.
Annyira nem vágom ezeket az SSD-ket, gyors is legyen az irás, olvasás...
Amúgy a SAMSUNG 830 64GB-os és a 128GB-os SDD-k között csak a tárhely mérete a különbség? Persze meg az ár...

Köszi a válaszokat!
-
Anarkhon
csendes tag
Nekem a Samsung 830 64g egész jól megy Xp alatt,persze még csak alig 3 napos.
Ami dobott még rajta az a C1E mód kikapcsolása a Bios-ban a Cpu -nál.
Nyáron jó volt,most mehet nélküle is.
-
Deniel84
csendes tag
válasz
framling
üzenetére
Örülök, hogy visszanéztél!
Érzetre én is lassulást tapasztalok, most hogy Win7 64 bit-en vagyok, SP1-el, 4 GB-rammal, AHCI módban Jmicronos vezérlővel egy hét használat után.
De én betudtam annak, hogy a legelső installnál még Win7 32 bit volt mindenféle frissítése nélkül 2GB-rammal.
/Gondoltam azért mert az Xp is belassult a sok frissítés után/
Basszus kellene egy újabb tiszta telepítés, IDE módban, utólag trimre állítva, Intel vezérlővel ?
Aktív témák
- LG UltraFine 4K és Smart Monitorok -30%
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R5 2600X 8GB DDR4 250GB SSD 120GB SSD GTX 1050Ti 4GB Gamdias Argus E1 400W
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4052, 94% Akkumulátor
- ThinkPad T14s Gen 2 i5-1135G7 16GB 1000GB FHD 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

, és kiderült, hogy bizony eléggé ajánlott AHCI támogatás. Az én alaplapom viszont (Gigabyte G31M-S2C) nem támogatja úgy tűnik. Windows 7-et szeretnék majd telepíteni, ezért az volna a kérdésem, hogy mi volna a legjobb megoldás:
Fáradok... 

), és nem bootol a gép.