Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Toomy: FOXPOST régen jó volt, de ma már jobban jársz ha elfelejted.
- Gurulunk, WAZE?!
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Aktív témák
-
válasz
CoolBoy323
üzenetére
Hát napi használat nálam: Melóból hazaérek gép bekapcs, Firefox elindít(cache HDD-n), PH!-zás, este gép kikapcs

Filózom is, hogy lehet visszamondom a rendelést, mert elég a 64-es?!

(#47596) Fire/SOUL/CD: Értem köszönöm

-
válasz
KaiotEch
üzenetére
Szvsz gyári szerviz csatlakozó. Természetesen, hogy azon a csatin keresztül a Kingston mérnökei miket érhetnek el, az nem publikus. Ilyen felületeket általában azért alkalmaznak, hogy akkor is ki tudjanak információt nyerni a meghajtóról, amikor az úgy hibásodik meg, hogy a sata adatcsatin ez már nem lehetséges(nem látszik a meghajtó, teljesen döglött), és így jussanak pontos infóhoz a hiba okát illetően. Természetesen ez csak egy elképzelés részemről, hivatalos leírással/megerősítéssel nem szolgálhatok.
-
-
-
Gery15
addikt
válasz
CoolBoy323
üzenetére
Tutira?
(#47587) scope2007: Rendben.

(#47586) KaiotEch: HDD-ből kiindulva ott lehet jumperelni.
-
Üdv. Kollégák, az a +4 tű micsoda?
-
válasz
terencehill
üzenetére
Kukkants be az eszközkezelőbe, azon belül is az IDE ATA/ATAPI vezérlők ill. a Tárolóvezérlők csoportba és dobj róla egy képet privátba.
(Remélem nem ragályos a Sony -egyes- Vaio-knál alkalmazott BIOS butítás(ott is visszavették sata2-re ill. raid módban megy a vezérlő, ergo trim sincs, ezért érdekel a kép) -
Henker2
addikt
Köszi a válaszokat!

-
scope2007
addikt
válasz
Gery15
üzenetére
üdv.
már az se teljesen érvényes.1. alignalas rendben legyen. (win7 telepitovel formázva tuti az lesz)
2. defrag kikapcs ellenőrzése (legtöbb esetben alapból kikapcsolja)
3. hibernalas off (de ez isegyenfuggo)
4. virtuális mem nálam kikapcsolva, 8gb felett már nyugodtan kilehet, kivéve ha pont hiányolja valami játék, vagy progi)
5. üres hely 10% legalább.
6. ja és trim ellenőrzése HDSentinelben
((7. én a firefox tempet atettem ramdisk 1gbra, nálam ez írt sokat naponta)) -
Gery15
addikt
Erre valaki? [link]
-
terencehill
tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
igen a hdd helyére, és biosban nem találtam semmi sata állítási lehetőséget
-
válasz
terencehill
üzenetére
HDD helyre van kötve az SSD(nem az ODD-ra)?
BIOS-ban nincs opció SATA2/SATA3 állításra? -
terencehill
tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Samsung ssd 830 64gb- ez ugye sata3-as és elvileg a gépemnek is annak kellene lennie ezért érdeklődők
-
válasz
terencehill
üzenetére
Ahogy vlevi is írja, ez SATA2-es sebességek, annak teljesen megfelelő. Ha a Samsung SSD SATA2-es(megint írhattál volna típust), akkor ez így teljesen oké.
vlevi
hát igen, van amikor az ember befonja a tetovált szemöldökét is, hiába számtek már csak ilyen.
-
apollo12
veterán
hali vettem ma egy samsung 840 ssd 120gb
ezt az eredményt kaptam sata 2 ben

-
csoki
senior tag
Sziasztok!
Van egy 830as 64 GB-os samsung ssd-m, alaplap amiben megy gigabyte 970a-d3, bios beállítva ahci-ra leírás alapján, 0-s sata porton ssd, 5-sön az odd, más nincs még rajta.
Win 7 hp x64 ahogy felment tiszta installal, indítom cdm-et, minden érték rendben kivéve a 4k írás/olvasást, 5,8 ill 5,6 MB/s csak gyári driverrel. (seq 435/164, 512K 262/165, 4kqd32 183/65)
as ssd-vel néztem msahci driver van fent, eltolás ok, hds-el nézve trim ok, 100%/99%, tehát minden ok.
felraktam a legújabb amd ahci drivert, amd oldaláról letöltve, azzal se lett jobb a helyzet 4k írás/olvasás terén, viszont a többi meg romlott is... trim maradt így is pedigmi lehet a baj?
-
vlevi
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
"Azért megnézném annak a usernek az eldeformálódott arcszerkezetét"
Volt már ilyen
Tavaly a samu tévés topicban volt valaki, aki a samu tévéhez vett samu külső vinyót, és nem ismerte fel. Ámítógépen ment, de a tévén nem. Kicserélte WD-re (nem a tévét
), és azóta is használja..."ilyen eredményt ad:"
Ez SATA2 sebesség. Az írás pedig azért annyi, mert a 64 gigás ennyit tud. Akkor sem írna gyorsabban, ha SATA3-on lenne. A 128 gigás az gyorsabban ír. -
terencehill
tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
-
Gery15
addikt
Sziasztok!

Csütörtökön érkezik meg a Kingston Hyperx 128GB-os SSD-m. A kérdésem az lenne, hogyan kell beállítani? Windows 7-et használnék rajta. Elolvastam kb az összes SSD-vel kapcsolatos cikket. Van egy Gaabbaa által írt cikk [link] és scope2007 által írt cikk [link], ha az ezekben leírtak alapján beállítom az ssd-t akkor működni fog megfelelően? Eleinte Sata II-es porton fogom használni, majd később térek át Sata3-ra, ettől baja nem lesz csak lassabb kicsit. Firmware-t kell-e rajta frissíteni majd? Nem kívánom át menteni a hdd-n lévő Win7-emet, mert eléggé tele van már gányolva így egy újra telepítéssel kezdek majd és azt mentem le. Egy másik kérdés még, hogy a windows frissítéseket tiltsam-e majd le vagy azok mehetnek még? -
válasz
terencehill
üzenetére
Igen, az A50M az a Hudson M1, ami támogatja a SATA3-at... Ezzel csak egy gond lehet: 2. bekezdés
Azért megnézném annak a usernek az eldeformálódott arcszerkezetét, aki egy Samsung laposba vesz egy Samsung 830-as SSD-t és nem működik benne...
-
Jester01
veterán
válasz
terencehill
üzenetére
Leírás alapján SATA2-es merevlemezzel szállítják, de a chipset elvileg SATA3-as.
-
terencehill
tag
Ezt találtam:
AMD hudson-1 (ezt aidaba találtam)
honlapon meg: Main Chipset: AMD A50M
ez alapján? -
samu74
addikt
válasz
terencehill
üzenetére
Notid típusa?Gyári specifikációban nincs benne?Chipset típusa is sokat segít...Amúgy tökmindegy hogy milyen van benne,vegyél sata3-at,azzal nem nyúlsz mellé.

-
válasz
terencehill
üzenetére
A noti pontos típusának ismeretében meg tudnánk mondani...
Mivel nem adtad meg (és az adatlapod is üres), így magadnak kell utána járni. Ehhez nézd meg milyen chipset van a gépen, a chipset pontos verziója ismeretében keress rá a chipset-re a neten és a chipset specifikáció közt megadják. -
terencehill
tag
üdv!
valaki megtudná mondani hogy hol tudom megnézni hogy a sata2 vagy sata3 as csatlakozó van-e a notimba?
aida64-programmal keresetem de sehol se találtam
előre is köszi -
válasz
ittakary
üzenetére
Feltételezem a 470-esről fut rendszer ill. minden SATA port AHCI üzemmódban van(leírásomban a Asus P8H61-M PRO REV 3.0 deszka BIOS beállításával egyezik meg a Te deszkád(kivéve, hogy a Te deszkádon nincs ASMedia sata vezérlő pluszban)), ezek alapján pontosan ezt tedd
1. SATA3G_1 portra kösd a Samsung 470-t
2. SATA3G_2 portra kösd a Samsung 830-t
3. Indítsd el az OS-t a 470-ről
4. rendszergazda jogosultsággal indítsd el a parancssort(Start-> CMD és CTRL+SHIFT+ENTER) és add ki pontosan az alábbi utasításokatDISKPART
LIST DISK
SELECT DISK X (ahol X a Samsung 830 SSD-d sorszáma, amit a LIST DISK parancsnál látsz)
LIST DISK (ezt most csak azért használtam ismét, hogy lásd, hogy valóban a megfelelő eszköz lett-e kijelölve, egy csillag lesz a kijelölt eszköz előtt a listában)
CLEAN
CREATE PARTITION PRIMARY ALIGN=1024
FORMAT FS=NTFS LABEL="SAMSUNG830"
EXIT5. Így mérj egy sebességet a Samsung 830-on, de 2x500MB-al.
Ha így sem lesznek jók a sebességek, akkor van gebasz, esetleg meg lehet próbálkozni egy secure erase-el is utána, de ha több gépben is ugyanilyen rossz sebességértékek születnek, akkor a Samsung torka véres.
batt
Nem tudom pontosan mit értesz a "win8-al kombinált prezentáció" alatt, de ez a telepítés segédlet W8 esetén is ugyanúgy alkalmazható, mint W7-nél: [link] -
-
batt
aktív tag
Plzzzzzz Valamelyik Pc Mester,nem szeretne csinálni egy naprakész,win8-al kombinált prezentációt? Az első hozászolásba?
Tudom,hogy nem egyszerű de sokaknak segítene!
-
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Akkor fokozom: konkrétan a saját 470es SSD-met húztam le, és raktam a helyére ezt. Friss Win-t számtalanszor raktam újra a 470re... Soha semmi speckót nem állítottam be, csak kb ezeket v ezeket...
Először csak rádugtam, hogy mi a helyzet vele (vidéki havernak vettem), de szánalmasan alacsonyak voltak a sebességek. Én is a SATA portra gyanakodtam: USB-men pont volt egy Win 7 telepítő, gyorsan felraktam rá (<10min) és itt is ezt produkálta. Tényleg nem értem.
Régen nekem is volt egy ilyen problémám, akkor tényleg ez volt a baj: probléma + megoldás ; most nem

Nem értem!

-
válasz
csucsu21
üzenetére
Szerintem a Macronix szakemberei vagy cefet gazdagok lesznek vagy eltűntnek nyilvánítva.

Danex
Szánd rá az időt és olvasd át, sok hasznos infót találhatsz benne, több Gigabyte deszka BIOS beállításával egyetemben, ami segíthet a Te konkrét alaplapod esetén is.[link]
(Ha véletlenül nem, akkor írj privbe) -
csucsu21
aktív tag
egy érdekes cikk olvasátok nem lenne rossz ha ez be jönne
habár az kis meleg amit írnak nem tom hová menne de csak megoldanák
[link] -
válasz
ittakary
üzenetére
Az 1x50MB akkor is kevés, 2x500-ra tedd. Persze ebben az esetben nem ez okozza a jelenséget.
Ellenőrizd a partíció eltolást, meg azt, hogy nem-e olyan SATA porta kötötted, ami pl eSATA-hoz van rendelve és engedélyezve is van az eSATA a BIOS-ban. (Nem néztem még meg konkrétan a deszkád spec-jét)
Ezenkívül másik sata adatkábellel is próbálkozz, hátha az van "megtörve"... -
-
soultrapp
senior tag
csáótok!
az miért lehet,hogy a totalcommanderben nézem mennyi helyet foglal minden az csak 116gbre jön ki és elvileg 125ig mutatja a total.Jah 128gb 830 samu ssd.lapozófájl kivan kapcsolva ,de mégis hiányzik egy kis hely.
Vagy magának foglalja le?vagy csak a total nem jelzi ki? -
samu74
addikt
válasz
Jimi62
üzenetére
Az EPU azért belenyúl a chipset feszültségbe is,az ssd meg lehet nem csipázza ezt.Az a program egy kalap kaki,ne használd.Ha tuningolni akarsz tedd azt a biosban.
Nehogy egy hulladék segédprogram miatt mond azt hogy jobb a vinyó mint az ssd...Ha alapon(semmilyen asus program ne legyen fent) is fagyogat,gariztasd az ssd-t és kerüld az ocz-t. -
-
Bodor
veterán
válasz
dewfah
üzenetére
Kicsit félreérthetően fogalmaztál , illetve nem olvastam az előzményeket sem.
Ha működik az Ahility 3-al a laptop, akkor minek adnád el az SSD-t?Gyártó oldalán kell firmware után nézni, de ha jó minden, akkor felesleges.
Én arra írtam a bios és firmware frissítést, hogy nem látta az Agility 4-et a laptopod...
-
rmmm
tag
nem tettem, mert minden mukodott rendesen. egyedul a funkciobillentyukhoz a drivert
értem, hogy laptop, es az mindig lassabb. amit nem ertek, hogy mi lassitja be? marmint valami magyarazat hatha van. mint ahogy a SATA2 nem fog vinni 500MB-et, ok. De mi miatt lassú a 4k, azt jelenleg nem értem.
Vagy van ra magyarazat, es lehet segiteni rajta, vagy tenyleg ennyit tud a vas. De amig nincs ra magyarazat, addig mindig bennem van a kivancsisag, hogy hatha lehet segiteni rajta

HDD helyen van, es nagyon gyorsnak erzem, azzal szerencsere nincs gond.
köszi, h foglalkoztok vele

-
Bodor
veterán
de a 4k miért ilyen kevés?...
Mert laptop. Mindig gyengébben muzsikálnak.
Tettél fel a Win8 után valamilyen chipset drivert vagy bármilyen , a laptophoz adott drivercsomagot?
Ha nem akkor nagyon valószínűnek tűnik, hogy a vas ennyit tud.
A HDD helyén van az SSD, vagy az optikai meghajtóhelyén? HDD helyére kell tenni.
Egyébként meg ha gyorsnak érzed, és megy a TRIM is akkor nagy probléma nem lehet, ezek csak tesztek.
-
Jimi62
csendes tag
Még teszek egy próbát mert az alaplapon van EPU kapcsoló ami még nincs bekapcsolva!
Hátha ez is gond!!!
-
rmmm
tag
azt értem, hogy a SATA2 miatt a notimban nem fog 250 fole menni egyik érték sem, de a 4k miért ilyen kevés?
Core i 3 processzor mellett van
-
Jimi62
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem ! Vásároltam egy OCZ Agility 3 120 GB SSD-t!
A gépem : ASUS P8P67 EVO R.3 alaplap Bios 3602 verzió
3570K processzor
4x4 GB Corsair XMS3 ram
ASUS HD 6770 VGAFeltelepítettem a jogtiszta Win 7 Professional 64 bit rendszert!
Minden frissítést letöltöttem hozzá a Win updateről!
Minden szép és jó nagyon gyors install és működés addig amíg fel nem tettem az
AI Suite II szoftwert ami az EPU működéséhez kell!
Azóta mikor feláll a rendszer a végén lefagy vagy ha nem akkor kékhalál!!!
Ha lefagy a gép akkor le is áll magától!
Ha újraindítom utána hibátlan működés bármeddig! Ha másnap elindítom akkor ugyan ez a helyzet!!
Lefagy és a második indítás után megint hibátlan egész nap!
Ez már a harmadik WINDOWS INSTALL és ugyan az a hiba!
Az SSD 2.22 firmwarevel rendelkezik, és nem tudom AZ OCZ szoftwerrel frissíteni másik op rendszerrel sem!!
Megőrülök mert nem indul azonnal, már gondolkodom hogy áttérek HDD-re!
Mi lehet a hiba ??
Előre is köszönöm!! -
Danex
addikt
Hello, remélhetőleg a héten jön meg az új SSD-m és az érdekelne, hogy kell-e külön ACHI drivert majd felraknom? Mert a BIOS-ban a Set Sata type-nál : megtalálható az ACHI is és hogy ez elegendő? (A gépem amúgy csak sata2-es ), Az SSD pedig egy 120GB 840-es Samsung
-
Tommer
tag
válasz
Jester01
üzenetére
A formázást meg úgy értettem, hogy nekem mint írtam 96GB -ra van particionálva, és az van megformázva. Szóval a 128GB -os SSD, csak 96GB -ra van particionálva és megformázva persze. Így értettem a formázást. (Ilyen későn már kevesebb infó marad meg. Igen ezt nem írtam le egyértelműen.)
-
Tommer
tag
válasz
Jester01
üzenetére
Igazad van az a sor nem stimmel. Akkor a CrystalDiskInfo adatait nem lehet felhasználni így. Legalább is a Samsung 470 SSD esetében. Úgy tűnik ezt elnéztem.
De a GSmartControl program elvileg kiírja a Wear Leveling Count értéket.Azért a formázott kapacitással számolok, mert különben sokkal nagyobb érték jön ki, mit amit bármilyen más program kiír. Mint írtam nekem a Wear Leveling Count = 77 Samsung 830 SSD 128GB.
Ha nem a formázott kapavitással szorzom be, akkor 128GBx77=9856GB adatok kapok, pedig nekem a HD Sentinel jelenleg 6,87TB -ot ír ki, meg ugye az SSD Life is ennyit ír ki.
Akkor én értelmezem félre a Wear Leveling Count jelentését?
(Mert szerintem saccolásnak azért így is elég jó.) -
Jester01
veterán
válasz
Tommer
üzenetére
akkor a 64GB formázott kapacítása 59,6GB a Wear Leveling Count = 2 így a felírt adatmennyiség egyenlő 59x2=118GB.
Leszámítva, hogy 110 terabyte nem pedig gigabyte a felírt adat.

Ráadásul a formázásról nem tud az SSD, tehát a formázott kapacitásnak semmi szerepe nem lehet.
-
Tommer
tag
válasz
KaiotEch
üzenetére
Üdv! Elvileg van rá mód, legalább is én úgy látom.
Kíváncsi is vagyok Fire/SOUL/CD kolléga Samsung 470 SSD -je mit ad vissza, mármint a ráírt adatmennyiség a következő leírás alapján mennyi lehet.Az xtremesystems oldalán utánanézve két érdekes hozzászólást találtam. Az egyik, a 23. oldal 06-28-2011 11:28 AM -időben történt bejegyzés. Az oldal alján van. Ott van egy kép egy úgynevezett GSmartControl nevezetű programról. Ez a program úgy néz ki tudja olvasni a Samsung 470 SSD -nél a Wear Leveling Count (Chip) attribútumot. 177 -es ID jellel jelöli. Itt a link
A következő bejegyzés a 35. oldalon 07-11-2011 05:35 PM -időben történt bejegyzés. Ez is az oldal alján található. Ott azt írják, hogy 110.000 TiB, 309 hours, sa177: 1/1/9123.
Azaz a Samsung 470 (64GB -os) SSD -re 110.000 TiB adatot írtak. Mellékelve van egy CrystalDiskInfo kép is, amin elég sok Vendor Specific és Unknown nevezetű attribútum van. Van egy EB - Vendor Specific sor is aminek az értéke 2.És itt jön a lényeg. Én úgy látom, hogy a CrystalDiskInfo által jelölt EB - Vendor Specific sorban lévő érték a Samsung 470 SSD esetében a Wear Leveling Count. Mert ha a formázott kapacitást megszorzom ezzel az értékkel akkor a 64GB formázott kapacítása 59,6GB a Wear Leveling Count = 2 így a felírt adatmennyiség egyenlő 59x2=118GB. Szóval ennyi lenne - viszonylag ponrosan - a felírt adatmennyiség.
Vagyis úgy látom van kettő lehetőség is, hogy a Samsung 470 SSD esetében viszonylag pontosan meghatározzuk a felírt adatmennyiséget.
1. lehetőség az, hogy az un. GSmartControl programmal szépen kilistázzuk, hogy mennyi a [L]Wear Leveling Count értéke, ezt beszorozzuk az SSD formázott kapacitásával és megvan a felírt adatmennyiség.
Itt a program 32 bites windows -os verziója. Én kipróbáltam, a Samsung 830 SSD (128GB) -nál teljesen jól működik. GSmartControl
Az oldal közepén található a windows -os verzió.2. lehetőség a CrystalDiskInfo esetében a [L]EB - Vendor Specific sor értéke, mert ez lesz a Wear Leveling Count. Szóval ezt beszorozzuk az SSD formázott kapacitásával és megvan a felírt adatmennyiség.
(Remélem jól következtettem ki, és nem írtam totál marhaságot. Nekem a GSmartControl program a 177 -es ID vel jelölt Wear Leveling Count értékét 77 -re írja ki egy Samsung 128GB -os SSD -re, amit én 96GB -ra formáztam. Igen viszonylag nagy lett a "tartalék terület", de én akartam így. Na szóval nálam a HD Sentinel a felírt adatmennyisége 6,87TB -ot ír, ami átszámolva 7034GB.
Ha visszaszámolom, ez elméletem alapján akkor, a Wear Leveling Count = 77 ezt beszorzom a 96GB -al, megkapom a 77x96=7392GB. Igaz van itt pár 100MB különbség, de most nem váltogatok a byte -ok között. Szóval ez viszonylag elég pontos. A semmihez képest, szerintem elég jó.) -
Tino
csendes tag
Sziasztok!
AG3 sata2-vel, win7 vs win8:
Két kérdés:
1. Nem vagyok nagy méricskélős, de valahogy nekem kevesellem az értékeket, annak ellenére, hogy sata2..., főleg a 4kqd32 kevés. Ez normális? Ha nem, akkor mi lehet az oka?
2. A win7 és win8 közt ekkora külömbség lenne? win8 pillanatok alatt bebootol, win7 már nem olyan villámgyors. Nehezen hiszem, hogy ekkora lenne a külömbség a két os közt. Mi lehet a gond?
Ezer kösz.

-
Henker2
addikt
Üdv!
Az OCZ Agility 3 60GB -ról mi a véleményetek? Vagy ebben az OCZ-ben vagy samsung 830-ban gondolkodom. Szerintetek melyik a jobb és miért? SATA2-es csatim van csak, amire az SSD fog kerülni.
Köszi a válaszokat
Aktív témák
- Nikon D3500, Tükörreflexes (DSLR) fényképező
- iPad Smart Keyboard
- Dell Precision 3630 Intel Core i7-8700K PC (hibás)
- M5! KÉSZLETKISÖPRÉSI ULTRAAKCIÓ!!! TÜZES EZÜST MacBook Pro 14" M5!!! 10C/10G 16GB 512GB Gar!
- BESZÁMÍTÁS! Sapphire B650M R7 8700F 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3070 Ti 8GB Zalman S2 TG EVGA 850W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

de ha csak 10ig, az is bőven elég!!!