Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Toomy: FOXPOST régen jó volt, de ma már jobban jársz ha elfelejted.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- laca223: A civilizáció mint bugos operációs rendszer
Aktív témák
-
-
cossie023
csendes tag
Üdv Uraim újra!
Gondoltam, hogy nem lesz ez egyszerű, miért is lenne...

A laptopomban két vinyóhely van. 0-n volt a HDD, 1-sre raktam az SSD-t. BIOS-ban ellenőriztem, ACHI módban van mind a két csatoló. Win bekapcs, észreveszi, hogy mi került bele, feltelepíti, lemezkezelő látja az egész formázatlan, partícionálatlan meghajtót.
Ezután Szjanos leírása alapján szépen a Macrium-al leklónoztam a win7-et a HDD-ről. Itt már kicsit furcsa volt a dolog, ugyanis 1 óra 11 perc kellett neki, mire mind a 96 gigát átpakolta az SSD-re. Azt hittem ez ennél gyorsabb lesz...
Újraindítottam, átállítottam a boot sorrendet, hogy először az SSD-ről bootoljon. Nem jött össze neki, a rendszer szépen elindult, de nem az SSD-ről. Lemezkezelőben szépen látszik is, hogy az SSD ugyanazt az adatot tartalmazza, mint a vinyó. Laptop szétszed, egy hülye csavar jól megszívat, de végül is sikerül kivenni a HDD-t, SSD-t 0-ás portra raktam, elindítom a gépet. Elindul, Win felirat megjelenik, majd az, hogy asztal előkészítése. Ez jó 2 percig, majd egy sima kék háttér, jobb alsó sarokban egy A Windows ezen példánya nem eredeti felirat. Csakhogy ezt a géppel együtt kaptam egy recovery partícióból lehet előhalászni. A macrium-al átmásoltam a rejtett 100 megás partíciót és a teljes C-t. Mit csináltam rosszul?A gép egy Medion Akoya 7624-es laptop.
köszi a segítséget előre is!
Üdv: cossie
-
válasz
Kantorpe
üzenetére
AS SSD-vel nézz rá. (nem kell sebességet mérni)
-
Kantorpe
tag

Samsung 830 256G SATA3 port
-
smiti
veterán
-
kerekfej
őstag
válasz
Henker2
üzenetére
Sokkal jobban jársz szerintem egy Samsung 830 64GB-ossal.
-
eladohardver
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Látom!
Köszönöm a meg erősítést. 
-
-
Henker2
addikt
Corsair Force GT 60GB SSD -ről mi a véleményetek?
-
apollo12
veterán
heló 4napja van meg az ssd, de a hd sentinelnél a kondukció 99% nem gond??
-
eladohardver
őstag

Asrock X58 Extreme6 Marvell SE9128 vezérlő alap w8 driver... Samsung 830 64GB
Akármelyik drivert próbálom installálni, az összes-el trim offon van, csak alap windows driverrel műxik... Hdsenti szerint. Néztem W7 és W8 on is.
Próbáltam vagy 4 drivert, innen Asus, evga, gigabyte, asrock weblapjáról.... Telepítés előtt el távolítottam az előző drivert, és töröltem is eszközkezelőben.(van egy olyan opció biosban, ssd boost Off és on közt pár mb különbség...
) -
fes
csendes tag
Sziasztok!
SSD meghajtót szeretnék a gépembe tenni, elolvastam az 1.hozzászólásokat ( itt is, és a Milyen SSD-t vegyek topikban is) plusz a linkelt cikkeket is.
A kiválasztott egy Vertex 3 120gb lenne.
A W7 telepítésről lenne kérdésem.
A jelenlegi állapot: Giga P35-DS3 lap, E8400, 2*2 GB ram, wd250 és wd640 hdd. Mindkét hdd két részre van osztva, a wd250- n W7, a wd640-n Vista van. Alapból a W7-t használom, de szükség lenne a Vistára is.
Hogyan kellene telepíteni a W7-t az SSD-re, hogy a Vista is indítható legyen? -
nemtabo
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
innen is
-
-
nemtabo
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Beállítottam, semmi változás. Az advancedbe ilyen az elrendezés:
SATA 6G 1 Gray Samsung ssd
Hot Plug EnabedA grey az intel Z68 satája
Az onboard device config beállítása is jó volt, alul Intel PXE OPROM tiltva van.
-
-
nemtabo
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Akkor most még ne telepítsem ujra, csak állítgassam be, ha jól értem. Neki is ugrok.
-
válasz
nemtabo
üzenetére
Az öreg hiba. Akkor ezt most kell meglépni. BIOS-ba belépsz és betöltöd az alapbeállításokat(Exit menüben Load Defaults (vagy hasonló néven) lesz. Ezt követően a leírásomban szereplő Asus P8Z68 DELUXE/GEN3 deszka alapján beállítod a BIOS-t(megegyezik a Te alaplapodéval), majd az SSD-t a bootsorrend elejére teszed, módosítások mentésével ki a BIOS-ból és meglátjuk javul-e a helyzet.
-
nemtabo
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
A telepítés előtt viszont nem állítottam semmit a bios-ban, csak feltetem az ssd-t és egy 60-as particióra feltettem a win7-et. De szerintem előtte is AHCI modban volt.
-
nemtabo
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Az ssd-t az intel sata3-ra, a hdd-t az intel sata2-re.
Mégis sz rakodik. A dvd irás sem a régi, korábban egy dvd-t 10 perc teleírt, most vagy 30 percig vacakol. Igaz a régi hdd-n lévő win7 az itóbbi időben 2,5gb adatot 2 óra alatt irt fel.
-
-
nemtabo
aktív tag
Ez normálisnak mondható eredmény?

Esetleg ebben (#47733) nemtabo nem lenne ötlet? A hdd-t már áttettem sata2-es portra, de így is több perc mire feláll a win7.
-
-
válasz
po1son
üzenetére
SATA2 max 300MB/s-re képes, szóval ennél sehogy sem lesz több, viszont azt már kismilliószor leírtuk(itt a topikban is az első hsz-okban is, meg a bejegyzésekben, cikkekben is), hogy ha a gyári adatra vagy kíváncsi egy tömörítést használó SSD esetén, akkor ne tömöríthetetlen adatokkal tesztelj!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
(AS SSD esetén nem tudom hol lehet beállítani(ha lehet), hogy ne tömöríthetetlen adatokkal mérjen. Crystal Disk Mark esetén így lehet) -
adamboro
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Helló.
Most készülök venni egy Corsair force gt 90GB-os ssd-t, és kicsit megzavarodtam, hogy a kb.10% amit szabadon kell hagyni az úgy történjen, hogy leformázom az egész meghajtót és a 10%-nyi területre a végéből nem írok? Vagy pedig csak 90%-ot formázok meg, és akkor azt tele lehet írni?
Köszi a választ. -
scope2007
addikt
akit érdekel már logouton van:
-
po1son
addikt
Kicsit lassúnak találom az új ssdmet.
Ez miért lehet? Ennyire lassú lenne a lapom?ssd: OCZ Vertex 3 120 GB
alaplap: MSI H61M-E33
Sata2ben megy és achi módban.
-
Igen, elég. ("Hivatalból" a 840-est (nem a Pro-t) tele lehetne írni, akárcsak a békebeli SandForce vezérlőseket, de ettől függetlenül, jobb ha van rajtuk pár giga szabad hely)
k78chriss
Más eszköznek osztotta ki az OS. A SATA vezérlők közt is van sorrend, a SATA módok is befolyásol(hat)ják stb. Igazából nincs jelentősége. -
k78chriss
tag
Miért van az hogy az ssd-m az alaplap biosban még 0-ás master, a windowsba meg lemez 2 és nem lemez 0 ??
-
Danex
addikt
Szabad helynek elég 6GB nem particionált terület + az eredetilg samsung 120GB 840-es sérái gyárilag lefoglalt területe?
-
Én inkább azt az elvet követem, hogy a formázott kapacitás 10% legyen szabad vagy OP-vel lefoglalva.
Ez egyébként teljesen egybevág Samsung esetén a Magician által javasolt OP méretével(256GB-os formázott kapacitása ~238GiB, ennek 10% 23,8GiB)Ha OP-vel le van foglalva megfelelő méretű terület, akkor a fennmaradó terület teljesen teleírható.
-
HXY
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Szia!
Ha van egy Samsung 830 256GB-os SSD-m, és megformázom Windows 7 telepítésekor az egészet.
Rámásolok minden programot, és minden szükséges fájlt, és a C meghajtón marad szabadon kb. 40GB.Ez megfelelő Over Provisioning-nak?
Vagy annak particionálatlan területnek kell lennie?
Azért kérdezem mert a Samsung programja particionálatlan területet csinál az SSD-nek OP-ra.
Ugyanakkor Bodor a cikkében ezt írja:
"Az SSD-n az TRIM rendes működéséhez kb. 15% szabad helyet kell hagynunk. Ezt a szabad helyet mindegy, hogy particionált, vagy a nélküli helyen hagyjuk meg, a lényeg az, hogy az SSD kapacitásának kb. 15%-a legyen szabadon. "Jelenleg 200GB-ot használok a C-nek, a többit az Samsung SSD magician lefoglalta OP-re, vagyis nincs particionálva. De néha jól jönne az a plusz hely, mert kifogyok a 200GB-ból.
Szóval jó lenne ha megerősítenéd, hogy ha az egész SSD meg van formázva, és a C Windows partició elfoglalja az egészet, de a C nincs teljesen tele, attól még ugyanúgy tudja használni az OP-t.
És ha netán elfogyna a helyem, akkor ideiglenesen tudnám használni az OP-re szánt területet is adatok tárolására. -
-
Cheesy
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
A leírás már nem teljesen pontos, megfeledkeztem róla.
Az a deszka sajnos tönkrement, helyette ideiglenesen, amíg a szerverem haza nem ér (Gigabyte EP45T-UD3LR) addig ez van: Asrock P5B-DE.
Direkt megnéztem, "Enhanced" módban van az a port, ez jelenti náluk az AHCI-t elvileg. Van még "Disable" és "Compatible" mód (régebbi rendszerekhez).A többi alkatrész majdhogynem változatlan.
Q6600 @2,4Ghz
2x1 + 2x2 gb RAM @1066Mhz
9600GTlehet, hogy azért ennyi, mert sata2 és fut rajta a rendszer nem?
-
-
Cheesy
őstag
Ma üzembe helyezett, kb. 5 órát ment eddig, a rendszer szűz. (Samsung 128GB SATA3 MZ-7PC128B/WW (830 Series, SATA 6Gb/s))
Sata2 környezetben mért eredmény, rendszer alatt teljesít szolgálatot.
-
Henker2
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére

-
-
Henker2
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
ASUS P5Q3 Deluxe/WiFi-AP alaplapról van szó
-
válasz
Henker2
üzenetére
Agility 3. A Corsair F60-asa az első Force széria tagja "volt", a SATA2-es SSD-k kategóriájából.
Az Agility 3 egy újabb "technika" illetve SATA1-es deszkákban is gond nélkül megy, így a SATA2-es alaplappal sem lehet gondja (Azért az alaplapon lehetőleg ne Marvell vezérlő legyen kizárólag, hanem legyen rajta Intel vagy AMD) -
molnarpeter
nagyúr
válasz
eladohardver
üzenetére
Külön RAID kártya (van egy olyan ami használható AHCI módban) talán jó lenne

mp
-
po1son
addikt
válasz
molnarpeter
üzenetére
Köszi, de közben már újra raktam a rendszert.

-
Henker2
addikt
Üdv!
Szerintetek melyik lehet jobb egy SATA2-es lapban? Corsair F60 60GB SSD, vagy OCZ Agility 3 60GB SSD? -
Plasticbomb
addikt
válasz
eladohardver
üzenetére
A windows látja? Ha igen, akkor? nem vagyok otthon a témában, csak mától olvasom a topicot... Csak kérdezek.
-
eladohardver
őstag
válasz
eladohardver
üzenetére
Nem nyert
Másik pc lesz a megoldás...
szed7em szét

-
eladohardver
őstag
Üdv!
Vásároltam egy samsung 830 ssd-t és a Samsung SSD magician 3.2-es verziója azt mondja nincs a gépemben samu ssd...
Alaplap: Asrock X58 Extreme6
Próbáltam Marvell 9xxx vezérlőn AHCI módban első portján, illetve próbáltam az intel vezérlőjén.. igaz, csak raid módban, ugyanis másra nincs lehetőségem, OS raid-en csücsül. Ilyenkor mi van? (Nézzek egy olyat, esetleg, hogy.... Át lököm Ide módba, vagy AHCI módba az intel vezérlőt, és Hirens boot pendrive-ról xp-t bootolok és oda feltelepíteni az ssd magician szoftvert, amíg checkolom a firmware updatet?)
Mindkét esetben HD sentinel látja az ssd-t és a Trim műxik.
-
po1son
addikt
ideről átlehet váltani ahcira, úgy hogy ne kelljen újrarakni a rendszert?
-
-
nemtabo
aktív tag
Hello!
Kis segítséget kérnék. Most vettem Samsung 830 128gb ssd-t, melyre win 7-et pakoltam fel 60gb-os particióra. Ezután visszapakoltam a korábbi wd 500gb. hdd-t és ha rajta ven, akkor kb. 5 perc alatt indul el a win, ha lehúzom a sata csartolót, akkor szinte azonnal. Nem értem miért zavar be a winchester. ?A másik kérdesem asus p8z68 v pro lapon az ssd-t és a hdd-t az intel chipset sata3 portjára kötöttem, nem a marvell vezérlőre, akkor is igy kell a bios-t állítani?
Marvell Storage Controller -> AHCI Mode
Marvell Storage OPROM -> Enabled
JMB Storage Controller -> Enabled
JMB Storage OPROM -> EnabledKöszi, ha vkinek van tippje!
-
huszar90
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
áhh most már értem, még egyszer köszi!
-
válasz
huszar90
üzenetére
Abban az alaplapban (ami az adatlapodon van: Gigabyte x58 UD4) ennyit lehet mérni, mert azon csak SATA2-es portok vannak. Csak SATA3-as porton mérnél olyan eredményeket, amikkel a neten fellelhető tesztekben találkozhatsz.
(Ha így mérnél, akkor sata2-ön is nagyobb sebességek születnének) -
huszar90
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Köszi szépen, akkor megnyugodtam. Első ssd-m, és ph-s tesztekben sokkal nagyobb értékek voltak, ezért ijedtem meg kicsit.

-
-
huszar90
aktív tag
Sziasztok!
Tegnap vettem egy intel 520 SSD 120 Gb-osat. Ráraktam egy friss windowst, és próba képp csináltam egy mérést. Ez jött ki:
[link]Sokkal jobbra számítottam. Ezek normális eredmények szerintetek? Vagy valami beállítást néztem el?
-
Jester01
veterán
válasz
üzenetére
Használd nyugodtan. Egy XP-s gépbe átalakítóval én is tettem agility3-at, mikor legutóbb néztem még 100%-os volt. Majd ha év végén járok arra, hozok friss smart jelentést.
-
smiti
veterán
Sziasztok! A mindennapi felhasználásban mennyi különbség van az Agility3 és a Vertex3 között?
-
kisferi
tag
Sziasztok. A kollégám gépébe egy éve megy egy intel 128 GB SSD. A HD sentinel még mindíg 100 %-ot ír ki neki elhasználódásra és semmi nincs neki kikapcsolva és letiltva. Én letiltottam és kikapcsoltam az ajánlottakat, de ezek után nemtudom, hogy van e értelme.(Ha mindent letiltok és kikapcsolok, akkor meg a sebesség csökken. Egyedül a játék betöltésénél látom a sebességnövekedést) Nem lenne érdemes a kikapcsolt dolgokat visszakapcsolnom? (Prefetch és SuperFetch, index, temp áthelyezés stb.)
-
ati888
senior tag
válasz
CoolBoy323
üzenetére
Én az SSD-re raktam a utorrent mappát, de a HDD-re állítottam be a letöltést. Gondolom ebben az esetben nem használja az SSD-t tárolásra egyáltalán.
Javítsatok ki ha nem így van!
ati
-
CoolBoy323
nagyúr
válasz
Plasticbomb
üzenetére
de természetesen HDDre töltök, maga a torrent.exe is HDDre van telepítve
-
rongyi
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Diablo 3 ill. SC2

-
jediweb
aktív tag
válasz
CoolBoy323
üzenetére
Nálam az SSD csak a rendszer van sőt nem lényegi programok külön a D meghajtón ,de az már a backup okán van, ami nem lényegi és bármikor telepíthető és beállításai sem nagyon vannak...
-
Plasticbomb
addikt
válasz
CoolBoy323
üzenetére
Letöltesz, akkor írsz, rá, ha fel, akkor meg csak olvasol. Szerintem.
-
CoolBoy323
nagyúr
válasz
CoolBoy323
üzenetére
951MB

-
CoolBoy323
nagyúr
torrentezés mennyire "írja" az SSDt?
cache-el az is gondolom, de hova? valamit kell állítani?elég sokat megy a torrent nálam (csak legális dolgokra természetesen
) és már most 840MB írott adatom van, és 2 órája ha megy a gép (net+torrent download volt) -
-
törölt tag
Van egy felesleges Kingston V+100 96GB-os SSD-m, amit most bele akarok pakolni egy nagyon régi egymagos laptopba. Nemhogy AHCI, SATA port sincsen benne, de van egy DVD helyére tehető IDE->SATA átalakítóm neki. 1GB RAM van a gépben (DDR I) és bővíteni csak a NASA Mars-program költségéhez hasonlóan lehetne, így Win XP lesz a gépre telepítve. (Linux most nem játszik) TRIM funkció kilőve, viszont itt írnak olyasmit, hogy van ebben valami rendszertől független tisztító mechanizmus, ami kiválthatja valamelyest a TRIM-et. Erről mit tudtok? Merjem használni?
-
rongyi
aktív tag
Sziasztok!
Tegnap vettem egy Corsair Force 3 60 GB-os SSD-t és kis szenvedés után sikerült felismernie a rendszernek. Na most olyan kérdésem lenne, hogy nálam IDE módban ismerte fel és a legtöbb leírásban pedig AHCI módot írnak. Tegyem át én is AHCI-ra? Meg úgy dióhéjban mit kell beállítani egy SSD-n, hogy jól működjön? (Az SSD-t nem rendszermeghajtónak vettem, alaplapom Asus P8H61-M LE/USB3). Válaszokat előre is köszönöm!

-
jediweb
aktív tag
OK persze , hiszen én is olvasom sőt... pl sok mindent én is kikapcsoltam és pont a TE javaslatodra egy AHCI újratelepítés után már csak a most javasoltak szerint van beállítva, de pl itt derült ki a tördezetségmentesítés mivolta is.. ( ha össze van foglalva egy helyen az jó ) .. ja pl néhány direktori átírányítása sem biztos hogy jó ,mert valamelyik miatt közbe közbe kék halálba juttatta induláskor ... néha néha ...
pl a hiíbernálást,lapozófájl nagyon helyesen meg is említed... -
Bodor
veterán
Sziasztok!
Megjelent a "Windows 7 és 8 SSD-vel! Hogyan is?" című cikkem, segítségként a beállításokhoz.
Ha jónak találjátok, akkor bátran linkeljétek itt a topikban azoknak akiknek segítségére lehet.
Minden észrevételt, és kritikát szívesen várok a cikkel kapcsolatban a hozzáértőktől!
Üdv
Aktív témák
- Házimozi belépő szinten
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- MW2 - MW3 játékosok baráti köre
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Hobby rádiós topik
- Na, milyen hardver kerül a fa alá?
- Akciókamerák
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- WD Blacck SN8100 4 TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.900-14.000 MBs - Eladó!
- SAMSUNG PM9E1 "9100 PRO" 2 TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.000-12.500 MBs - Eladó!
- WD Black SN850X 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7300-6600 MBs - Eladó!
- Crucial T705 4TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.500-12.700 MBs - Eladó!
- ÚJ! Bontatlan ADATA SE730H 256GB Kűlső SSD USB 3.1gen2
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 8700K / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Felsőkategóriás AMD Gamer PC-Számítógép! Beszámítás! R7 9800X3D / 9070XT / 32GB DDR5 / 2TB SSD!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Új, Aktiválatlan, iPhone Air (256 GB) (rendelhető)
- LG 27GX790A - 27" OLED evo / QHD 2K / 480Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync / DP 2.1 / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

)

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Másik pc lesz a megoldás...

) és már most 840MB írott adatom van, és 2 órája ha megy a gép (net+torrent download volt)