Hirdetés
- Mindent a StreamSharkról!
- Asszociációs játék. :)
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen mosógépet vegyek?
- Szólánc.
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- eBay-es kütyük kis pénzért
Aktív témák
-
Töki bácsi
aktív tag
Sziasztok! Tegnap szereztem be első SSD-met, egy Samsung 830 128GB képében. Még a telepítés előtt a BIOS-ban átállítottam két dolgot is:
- SATA AHCI Mode : AHCI
- Onboard SATA/IDE Ctrl Mode: AHCI
Így megváltozott a szokásos boot kép, mert mindig megkeresi a meghajtóimat. Ez nem tetszik, mert kicsit tovább tart a boot első szakasza, mint eddig. Első kérdésem, hogy ennek így kell-e lennie?Eddig egy 500 gigás vinyó működött a gépben, 3 részre particiónálva:
- C: 50 GB
- D: 250 GB
- E: 200 GB
A Win7 létrehozott korábban is (és az SSD-re telepítvén a Win7-et is az SSD-n, ezzel nincs is baj) egy 100 megás rendszernek fenntartott részt, ami (miután az 500 gigás vinyó tárolómeghajtóként lett üzemeltetve) nagyon zavart, mivel lett egy 100 megás D: meghajtóm, így fogtam és összefűztem az 50 GB-os korábbi rendszer-partícióval. Ezek után, a legközelebbi restartnál nem volt képes bebootolni az SSD, és egy kellemetlen "Hiányzó Bootmgr Újraindítás: Ctrl+Alt+Del" örvendeztetett meg.
A második kérdésem ebből következik: Mi köze van a "tárolóvinyó" újraparticionálásának az SSD működéséhez? Illetve szerintetek miért omlott így össze az SSD-ről történő bootolás?
Próbálkoztam win7 dvdről javítással, mindennel, de csak az újrainstall segített, ami azért volt szomorú, mert épp befejeztem az összes programom telepítést, már az utolsó csavart is "meghúztam"
Előre is kösziosu-no seishin
-
Töki bácsi
aktív tag
Azt kifelejtettem, hogy nekem nem adtak Molex-SATA táp átalakító kábelt az SSD-hez, mivel vékony doboz kiadás. A tápomnak csak 2 db SATA csatija van, így nem tudtam működtetni egyszerre az SSD-t, a régi vinyót és a DVD írót. Emiatt a telepítéskor be sem kötve a HDD. Ezért is idegesített, hogy miért történhetett ez meg ilyen körülmények között.
osu-no seishin
-
Töki bácsi
aktív tag
válasz Fire/SOUL/CD #45791 üzenetére
Nagyon tetszik a cikked, köszönöm, hogy felhívtad rá a figyelmemet, be is raktam könyvjelzőbe
Azt nem tudom, hogy egyértemüen írtam-e le, hogy a törölt (ill. "beolvasztott") 100MB-os partíciót nem a működő rendszermeghajón (SSD-n) végeztem el, hanem a már háttértárként üzemelő HDD-n.
A 2. pontban leírtak ebben az esetben is igazak?Az, hogy az SSD-n létrejött a 100 MB, nem zavar, hiszen sosem látom (napi használ közben).
osu-no seishin
-
Töki bácsi
aktív tag
válasz Fire/SOUL/CD #45803 üzenetére
A telepítés idejére le volt választva a másik meghajtó, mivel nem is tudtam neki áramot adni. A SATA adatkábele viszont rajta maradt. Akkor lehet ez okozta a gondot... de mindegy is, remélem többé nem kell ezzel bajlódnom, nagyon köszönöm a segítségedet!
osu-no seishin
-
Töki bácsi
aktív tag
Az a partíció a win7 telepítése közben keletkezett szándékosan az SSD-n. Eközben nem volt bekapcsolva a HDD. Viszont a HDD-n volt egy korábbi 100 megás rész, mivel még korábban azon a HDD-n volt a rendszer is. Majd ezután bekapcsoltam a HDD-t is, és a windowsban töröltem+formáztam a korábbi rendszer partíciót és közben hozzáfűztem a saját 100 MB-os részét. Valószinüleg eközben történhetett valami földöntúli dolog. Remélem meggyógyult már
osu-no seishin
-
Töki bácsi
aktív tag
Segítségre lenne szükségem. Amióta felraktam a win7et az új SSD-re, kb 2 percenként összeomlik valami: asztali minialkalmazások, böngésző, böngészőben a shockwave flash...
Szerintetek megint win reinstall, vagy van valami szokásos probléma?osu-no seishin
Aktív témák
Hirdetés
- USB 3.1 (10Gbps) mSATA külső ház
- 500 GB-os 500GB Western Digital Saegate Toshiba Hitachi HGST Samsung SATA HDD barátságos áron
- Új, 9mm optibay hdd/sdd caddy beépítőkeret laptopba
- 500GB 500 GB-os SATA Seagate Toshiba Western Digital Hitachi HGST SATA HDD és SSHD új és használt
- 250GB - 1TB, 250 GB-tól 1 TB-ig 2,5" 2,5-es Silicon Power Toshiba Gembird USB2 USB3 és üres HDD-ház
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest