Hirdetés
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
- GoodSpeed: Kell-e manapság egérpad vagy sem?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Olcsó USB WiFi AC adapter
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bambano: Bambanő háza tája
- Hieronymus: Kalózkodás. Kalózkodás? hozzászólás
Aktív témák
-
dethroner
veterán
válasz
04ahgy
üzenetére
Hát átraktam, de igazából nem tudok viszonyítani, mert a lila csatlakozón sem néztem sebességtesztet. meg amúgy is, sata2 csatin van
Most csak az érdekelt hogy működik-e, be tudom-e üzemelni. Nagyon nem pakolok rá semmit, szerdán költözik be egy amd-s rendszer a gépbe, akkor majd mindennapos használatra berendezem. Most csak nézelődök mint vak a moziban 
-
SOAD19
addikt
válasz
04ahgy
üzenetére
"Sosem fog a rendszer a bogyók összeérése után asztalt adni. Varázstrükkel vagy anélkül sem"
Ezt dekódolnád?!
Cserére érett, ha jól gondolom, azaz elavult, s*ar?! 
(#46388) sz.j Igen, én is azt gondolom, hogy a biosban van valami elállítva. Meg is kértem privátban az egyik kollegát, - akinek állítása szerint ugyanolyan lapja van, mint nekem - hogy, ha lenne kedve, a bios beállításairól készíthetne pár képet, és elküldhetné, hátha meg lenne a bibi.
Ha, gondolod Tőled is szívesen fogadnám...
Bocs, csak bosszant, és tanácstalan vagyok. -
anjani182
őstag
válasz
04ahgy
üzenetére
Tehát, akinek sz*r gépe van az kínlódik vele és azt hiszi, hogy a varázs beállításoktól jobb lesz a rendszer. Sajnos ez jön le ezekből a rohadt jó optimalizációs tanácsokból...
Talán azzal kellene kezdeni ezeket a jótanácsokat, hogy xyz chipsettől ezt meg ezt várhatjuk, ezektől lefelé meg jöhetnek a próbálkozások, de csodát nem szabad várni...

-
SOAD19
addikt
válasz
04ahgy
üzenetére
Jó, de, mint már írtam, kívülről csak közelítőleg tudom, hogy mikor is állt fel a rendszer teljesen, ergo nem lehet pontos a mérés.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Na, így néz ki nálam a win betöltése: [link]
A 6-12 sec közötti üzenetet szeretném likvidálni. Amúgy, ez a 40 sec betöltési idő nem túl lassú?!

(#46353) _BM_ Köszi, működik.

-
LadaLord
aktív tag
válasz
04ahgy
üzenetére
Akk ha hazaértem melóból, nézek egy kàbelcserét. A tàpkàbelnél àtalakítót hasznàlok, az lehet gond? a rendes sata tàpkàbel a csati kialakítàs miatt nem jó a hàzamban most, mert nem tudnàm felrakni az oldalàt, ha azt hasznàlnàm... De lehet, h keresek neki helyet, ha talàlok...
Köszi a segítséget! -
bogibrain
csendes tag
válasz
04ahgy
üzenetére
Ismét köszönöm szépen!
Csak még utólsó 2 kérdés...De akkor ugye az se baj, ha ezt a winyót aminek az adatait meghagyom, ezt továbbra is a kék SATA portra dugom...ja és gondolom AHCI módban ne dugjak DVD ROM-okat és egyeben a kék SATA 3-as portokba?
Ezenkívül olvastam, hogy a GIGABYTE AHCI driverei nem a legjobbak...ezzel kapcsolatban van esetleg valami javaslatod, hogy milyen AHCI drivert telepítsek a WIN7 install után?
Előre is köszönöm szépen, ezek tényleg az utólsó kérdéseim

-
bogibrain
csendes tag
válasz
04ahgy
üzenetére
Köszönöm a gyors segítséget...
gyakorlatilag csak az egyiken lévő adatokat szeretném megtartani, a másikat formázom. Akkor egyszerű a dolgom...amelyik winyón lévő adatokat meg szeretném tartani azt lehúzom a gépről teljesen, majd a WIN7 telepítése után rádugom és kész.Egyébként az ugye nem lesz hátrány, hogy ezt a winyót így utólag ismertetem fel, azaz rakhatok rá progikat, nem lesz lassabb, mintha AHCI módban újraformáztam volna?
-
kerekfej
őstag
válasz
04ahgy
üzenetére
statisztikai alapon a SandForce SSD-k tartósabbak, hiszen kevesebb az írás,
A Samsung Memory 1992 óta világelső. 19 éve nem volt képes senki felülmúlni a Samsung mérnökei által garantált teljesítményt és megbízhatóságot. Ez idén is így volt. - ezt a saját weboldalukon is írták, nem pedig én találtam ki
-
kerekfej
őstag
válasz
04ahgy
üzenetére
Alig volt eddig Samsung meghibásodásról visszajelzés (itt a PH-n vagy a külföldi fórumokban), viszont Sandforce-osból rengeteg (főleg OCZ). Ebből az következik, hogy így nem az a gyenge pontjuk és a Sandforce SSD-k hullanak (lásd korábban sokat linkelt külföldi valós meghibásodási statisztika).
-
válasz
04ahgy
üzenetére
Pontosan úgy van, ahogy írod.
Annak idején a Sandforce pont egy gyakorlati példával mutatta be a DuraWrite(ez végzi a tömörítést) hatékonyságát, azaz egy W7 és Office telepített gépen, ami 25GB-ot foglalt, az ténylegesen 11GB írást generált, azaz csak 11GB-nyi NAND írást eszközölt a vezérlő.
Ezt csak a SF tudja, tömörítést nem használó SSD-k nem 25GB-ot írnának, hanem kb 25%-al többet, azaz amit az SF 11GB-al elintézett, azt pl a Samsung 470/830/840 kb. 32GB-al oldja meg(nem tud mást tenni).Ha teljesen teleírnád az említett 60GB-ot, ilyen tiszta 1-el, akkor azt történik, amit írtál, feltételeztél, minimális NAND írás történik, a fennmaradó hatalmas terület révén meg az SSD belső algoritmusai igen durván jó hatásfokkal dolgozhatnak.

A fent leírtakból talán végre belátható(és ez nem neked szól), hogy miért nem igaz az az állítás, amit gyakran kategorikusan kijelentenek páran a topikban, hogy az SF vezérlőseknél a random teszt a mérvadó, az a hiteles meg OS alatt is az a valós sebesség stb.
lujó55
csak ezért nem kell új alaplapot venned, semmi "baja" nem lesz az SSD-nek abban a deszkában sem. W7 esetén a W7 alap IDE driver-t kell használni és akkor a TRIM is menni fog.core2
Vége felé, az 5. pont - Magician-al azt elköveted és készen is vagy.
-
vlevi
nagyúr
válasz
04ahgy
üzenetére
"Mint tudjuk, az OS-t a HDD-hez képest 2-3 nagyságrenddel kisebb késleltetés gyorsítja az SSD esetén számottevően."
Ahogy mondod. Programok betöltésénél a crystaldiskmarkban valahol az 512 és a 4K közötti számok a mérvadóak, ahol a HDD jelentősen lemarad. Általában jellemző, hogy nem egyetlen többmegás állományt, hanem néhány tucat, pár kb-os DLL-t kell megnyitni egy program indulásához, ha pedig az egy .net-es alkalamzás, akkor lehet, hogy százszámra tartoznak hozzá DLL-k.
Igaz, az én mostani vinyóm közel sem egy combos WD Black (inkább egy samu ecogreen), de az, hogy 4K-s állományokból 0.3 megát sem tud olvasni, eközben az SSD ennek százszorosát olvassa be. Nagyobb állományoknál már "csak" tízszeres a lemaradása."csak a tömörítettel van baja. Jól tudom, hogy ez csak a Sandforce vezérlősöket érinti?"
Nincs baja azzal sem. A Sandforce vezérlő minden írást tömörítve végez, ezért, azok az állományok, amik jól tömöríthetőek, azokat letömöríti mondjuk a fele méretre, és ezt a fele méretet írja ki ugyanazzal a sebességgel, mint egy nem sandforce-os. Tehát, te azt látod, hogy a 600 megás állománnyal végzett 1másodperc alatt. Holott, csak 250-300megabyte írási műveletet végzett el. Azonban, amit nem tud tömöríteni, azt kénytelen ő is teljes méretében a lemezre írni, ezért látszik úgy, mintha valami baja lenne, mert lassabban ír. -
-
Bodor
veterán
válasz
04ahgy
üzenetére
Nem érdekel a hapci mód és az alignálás.
Ha az élettartam miatt nem is érdekel, azért a sebesség miatt érdekelhetne az alignálás, mert csak gyorsabban ír, ha rendben van.
Ebben az optimalizálás kérdésben viszont DeFranco-nak adok igazat, persze nekem is megvan a jól bevált módszerem. Hibernálást pl. most már én is használom, mert rá vagyok kényszerülve egy program miatt. . . .
Egyébként meg én sem babusgatom a "drágaszágot", 3 partíció, két oprendszer van rajta, és 7 nap 7 óra alatt 440 GB írás. Azért vettem még én is nagyobb MLC-s SSD-t amíg kapható, hogy bírja. . . . -
jeni
félisten
válasz
04ahgy
üzenetére
én tegnap előtt adtam le egy OCZ Petrolt,ami tök halott volt egy volt tulaj által neki se ment elsőre.
az OCZ memóriát illetően meg nekem sose volt gondom egy 1366-s Giga 58 lapban,mivel váltottam 1366-ról 1155-re,így tavaly eladtam.
Mai napig nem panaszkodtak még
jeleztem a boltnak,hogy nem szívesen fogadnám el a OCZ Petrolt cserébe ha vissza jönne egy új példány abból.
-
-
alfstokes
csendes tag
válasz
04ahgy
üzenetére
Ez OK,hogy tedd be és használd,de pont ezt a ki-be szerelgetést akartam elkerülni és még az is lehet,hogy az enyém jó,de ahogy olvasom előbb-utóbb mindegyik megadja magát.Végül is a HDD-m tökéletesen működik,úghogy logikus magyarázatom nincs a cseréről,csak tetszett amit olvastam az SSD-kről:hogy gyors meg nincs mechanikus ,forgó alkatrész stb.
-
Loccze
tag
válasz
04ahgy
üzenetére
Azért kérdeztem, mert már régóta gondolkozom hogy AMD-re váltom a gépemet mivel 1156-os foglalattal nagyon ritka az alaplap, a másik foglalathoz drágák a procik.
Régen volt egy AMD Phenom II 965 procim, de azt nem tudom milyen alaplapban volt. A mai napig nem tudom miért cseréltem le, nem volt semmi baja. -
Loccze
tag
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
04ahgy
üzenetére
zsenialis.
ja, RMA lesz belole, aztan ha van ra lehetoseg, mas tipusra ra is fizetnek. beraktam a helyere egy samsung 830at, gyorsabb, stabilabb, nem rugja ossze a port a Marvel sata3 vezerlovel, mint az ocz.
szal 14/10.
ha meg kapok meg egyet max bemegy a steam mappam ala, azon semmi kritikus adat nincs.
-
-
Źşë'
addikt
válasz
04ahgy
üzenetére
scope írását követve lőttem be az ssd-t

és mennyire régi ez a deszka?! tavalyi.. nem fogom össze vissza frissítgetni ha nem muszáj... miért is tenném?! ha egyszer minden megy benne jól, ez pedig csak ezzel az egy hdd-vel van, szóval.. azért jöttem ide hátha tud valaki segíteni ^^ -
válasz
04ahgy
üzenetére
Superfetch nem érdekes, a maradékhoz meg akkor Vertex 4. Átlag/otthoni felhasználóknak szánt SSD-k kategóriájában nem tudok olyan SSD-ről, ami tudna 120K IOPS olvasást és ~80K IOPS írást...
(tettem már Vertex 4-et olyan konfigba, ahol a 4KQD32 szegmensben 450/325 lehetett mérni) -
Bodor
veterán
válasz
04ahgy
üzenetére
Igen, ezt tudom én is.
Ezért kérdezték, hogy Melyik paraméterében szeretnél nagyobb teljesítményűt?
Erre nem kaptunk választ.
És ezért írtam, hogy Pl. az OCZ Vertex 3 Max IOPS 4K Random írásban eléggé verhetetlen, és nem azt, hogy általánosan jobb. A kérdésre tényleg akkor lehet helyesen válaszolni, ha tudjuk milyen felhasználásra kell az SSD.(#44134) skydragon:
"első ssd-mre jobba figyeltem mint az asszonyra"
Csak nehogy az asszonnyal is így járj emiatt, nehogy 2 hónap után Ő is feladja...

-
válasz
04ahgy
üzenetére
Attól függ mihez használnád, azaz mit értesz "nagyobb teljesítmény" alatt...
OS alatt teljesen mindegy, viszont ha valami speciális felhasználáshoz kell a nagyobb teljesítmény(pl rendszeres nagy mennyiségű adatmozgatáshoz), oda enm feltétlenül tömörítős SSD-ben gondolkozz.(konkrétan CDM-el mért 4K/4KQD32 szegmens eredmények, azok egy speciális mérési elven alapulnak, azaz nem a kis fájlok másolási sebességét határozzák meg)
-
baboss
őstag
válasz
04ahgy
üzenetére
Kaptam hozzá egy telepítő lemezt azt lemásoltam usb-re és úgy telepítettem az op-t
A VGA telepítve. Az alplaphoz most töltöttem le a legújabb illesztő programokat,de még nem telepítettem fel.Az AHCI drivereket ha jól emlékszem nem kérte.A telepités elején teleptett magának valamit. -
-
válasz
04ahgy
üzenetére
Még számosabb esetben meg nem.
(Amúgy meg elég ritka, hogy ne lehessen AHCI módban telepíteni(mondjuk én már időtlen idők óta pendrive-ról telepítek, lényegesen gyorsabb is, mint egy ODD), szóval nem utólag célszerű zsonglőrködni az AHCI-re váltással, függetlenül attól, hogy most a topikban 2 ilyen felhasználónak is ilyen gondja van.)Khaosz55 - iata_enu.exe
-
Tommer
tag
válasz
04ahgy
üzenetére
Igen! Hogy én is őszinte legyek, azért ide egy modernebb alaplap kellene.
Szóval ez is biztos bejátszik. Csak most sem nekem, meg sem a kollégának
nincs modernebb lapja.De az is igaz - mint írtam - semmi más probléma nincs az SSD -vel.
Minden "faszán" pörög, nincs akadás, vagy sebességbeli probléma.(És az is igaz, hogy akinek vettem, őt nagyon nem is fogja érdekelni,
csak gyors legyen. Szóval az igazság, hogy csak nekem "cseszi" az agyam,
mert, hogy megint őszinte legyek, magamnak is akartam egy ilyen 830 -as
SSD -t venni, igaz 256MB -oast de most megtorpantam ill. elbizonytalanodtam mert semmi
hasonlót nem olvastam, sem belföldi, sem külföldi fórumokon.)Ide is csak azért írtam, hogy hátha van olyan ember aki már összerakott
vagy 200 gépet, és előjött -e valami probléma.De akkor nem agyalok ezen.
(Majd későbbre hagyom az SSD vételt!) -
Chaser
legenda
válasz
04ahgy
üzenetére
Én is akartam anno azt az ocz-t venni. Aztán utánaolvastam. Mindenütt lebeszéltek róla
Ahogy elnéztem sokaknál pár hónapot se bírt ki. Általában aki garba adta nem is olyan típust kapott vissza, hanem teljesen mást. Nem véletlen ilyen olcsó. Nem a sebessége érdekes hanem a megbízhatatlansága. Ugyanakkor érdekes hogy 2 év garral vetted, mert erre az ocz 3-at ad. Én inkább samu mellett döntöttem, kicsit drágább de személy szerint nem találkoztam olyannal aki 830-asból gariztatott volna, persze lehet van. Mindenesetre elenyésző lehet is ha van, fenének van kedve gariztatni ha nem muszáj. -
buherka
addikt
Aktív témák
- Crucial P310 2TB M.2 2230 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7100-6000 MBs - Eladó!
- SAMSUNG 2TB 990 EVO PLUS M.2 NVME PCI-E 4.0 x4/ 5.0 X2 - Új - 7250-6300 MBs - Eladó!
- WD 8TB HDD WD80EMZZ-11B4FB0 37 óra POH, 0 hiba, 6 hónap garancia.
- SKHYNIX SAMSUNG WD SSD-k M.2 PCIe 256GB gen4
- Western Digital Red Plus 3.5 6TB 5400rpm 256MB SATA3 (WD60EFPX)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Apple iPhone 15 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3614
- BESZÁMÍTÁS! MSI H310M i5 9400F 16GB DDR4 240GB SSD 2TB HDD RTX 2060 6GB THERMALTAKE VERSAH17 600W
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

Mondjuk igaza volt, de miért nem tesztelték le a boltban a pixelhibára a monitort?! 

Most csak az érdekelt hogy működik-e, be tudom-e üzemelni. Nagyon nem pakolok rá semmit, szerdán költözik be egy amd-s rendszer a gépbe, akkor majd mindennapos használatra berendezem. Most csak nézelődök mint vak a moziban

Bocs, csak bosszant, és tanácstalan vagyok.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

mindigazagyors