Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- weiss: Autó költségek
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
Aktív témák
-
Dyingsoul
veterán
Váh de miért van az, hogy fat32-re való formázás nincs az intézőben? csak ntfs-re tud ez a talicska, de nem tudom, hogy miért.... Na mindegy már konzolból megoldottam, csak a gyorsformázásnak nem tudtam ott a parancsát, ezért most tötymörög de már lassan kész a fele...
Még ma migrálni akarom a rendszert az SSD-re, úgyhogy tuti, hogy fogok még ide írni

HAHA meg is kaptam a this volume is too big for fat32 hibaüzit a cmd-ben ilyenkor mit?
-
Dyingsoul
veterán
Üdv!
Ma kaptam meg az OCZ vertex 3-at, sataIII-as. Bekötöttem, biosban is látszik, betöltött a win, felugrott a hardware install, befejezte. A windows explorerben nem látszik, de az eszközkezelőben megtalálható és ott azt írja, hogy megfelelően mükszik. Most keresem a megoldást, biztos csak valami kisebb gixer vagy beállítás kérdése lehet, de addig is segítsetek, ha tudtok legyetek szívesek!Rendszerem:
mobo: gigabyte ep35-ds4 (igen, a lap csak sata 2-es, de az ssd sata3-as... később költözni fog laptopba az ssd, de addig is az asztalin használnám, mint rendszer)win7 msdnaa x64
-
-
fsb1000
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Ezt nem tudom, de én mindig így csináltam, és mindig lehetett telepíteni XP SP3-at.
XP SP2 körszakban még nem nagyon használtunk SSD-ket.
Azonos gépben, másik meghajtón van WIN7, arról csinálom meg az SSD particiókat és formázást. Ez a legegyszerübb, leggyorsabb.Az AOIMEIT pont a te linked alapján próbáltam ki és szuperül működött.
Felment az általa formázott particióra az XP SP3 és linux is.
Úgy is kipróbáltam, hogy XP-vel particiónáltam/formáztam helytelen alignációval és a már feltelepített OS alól indult az AOMEI és szépen átalignálta.
Végül is ez sem volt macerás, de valahogy sosem tetszett ha egy program a Win töltő képernyő elött dolgozgat. Ha ott behal valami mehet a telepítés újra. -
válasz
Laraxior
üzenetére
Állítólag ez a samsungoknál természetes hogy a HDS-ben 99%-ot ír,az enyém kb 1 hónapos 62GB írással és 99%-ot mutat,de ez nem állapot romlás csak állítólag régi samsung hdd-el sem volt százas a HDS.Van itt egy srác több mint féléves a samsung ssd-je meg sok giga írással és neki is 99%-ot mutat.Ha meg akarsz nyugodni és 100%-ot akarsz látni töltsd le a CrystalDiskInfo-t és ott 100%-ot fog mutatni.
-
válasz
fsb1000
üzenetére
"...Win7-es gépben particiónáld..."
XP SP2 nem is tud boot-olni, ha nem a 64. sector-on(LBA) kezdődik a partíció, XP SP3 tud, de abban nem vagyok már biztos, hogy egy 1MiB-es eltolású SSD-re egyáltalán lehet-e telepíteni az XP-t, úgy rémlik, hogy nem(leakad a telepítő, vagy nem talál partíciót stb).
Vagy csak én nem emlékezem jól?
-
látom még manapság is sokat lovagolják páran az IDE módot. Lassan csak befellegzik annak is mint az IDE portoknak.
-
fsb1000
nagyúr
Én azt javasolnám, hogy Win7-es gépben particiónáld és formázd az SSD-t (fizikai méret 90%-ra) vagy használd a korábban linkelt AOMEI szoftvert. Aztán XP-s gépben OS telepítés.
Ezután már nagy varázslat nem kell, el lehet lenni TRIM nélkül is, de ha megnyugtat futtas pár havonta egy trimmelős karbantartó szoftvert.
-
L4mie
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Ohh köszi.
-
[link] - W7-re és AHCI-re van kihegyezve a bejegyzés, nyilván ezért számos dolog nem érint, viszont érdemes elolvasni, mert vannak olyan pontok benne, amelyek XP esetén is érvényesek. Bejegyzés végénél pedig gyakran felmerülő kérdésekre kapsz választ és teljesen alap SSD optimalizálást is találsz.
Alapvetően az XP-t úgy telepítsd, mintha HDD-re telepítenéd, majd ha a telepítés befejeződött, akkor a partíció eltolást kell helyrehozni, mert az SSD-nél fontos és az XP rossz eltolást alkalmaz.
Utólagos partíció eltolásra alkalmas szoftverek | GParted video -
L4mie
veterán
Sziasztok Urak!
melóhelyre lesz holnaptól egy fincsi kis OCZ Agility 3 60Gb os SSD, méretben nem kell nagyobb, viszont a lap nem támogatja az ACHI-t és XP alá lesz, van valahol egy jó kis magyarnyelvű összefoglaló mire kell figyelni, mit kell XP alatt állítani, milyen időközönként kell és mivel manuálisan TRIM-eltetni? O.o
néztem az 1.hsz-t talátlam is angol doksit, de nem sokat értek belőle :[
Segítségeteket előre is köszönöm.
-
Core2duo6600
veterán
válasz
Laraxior
üzenetére
Semmit Samu nál 99 ről indul, mindegyiknél !
Tehát úgy jó, ahogy van(#40284) Laraxior
Az, hogy az fsutil 0 át ad vissza, nem jelenti automatikusan, hogy az ssd végre is hajtja tudomásom szerint jelenleg csak a Hard Disk Sentinel az amlyik megbizhatóan jelzi vissza !
Nézd meg azzak, hogy mit ír az ssd re, zöld felületen a szöveges részt kellen nézni ! -
-
Laraxior
titán
-
Laraxior
titán
Van egy 470-es Samsung SSDm, ezen van a rendszer. Amikor megvettem vagy két hét után lement 99%-ra a HDS szerint. Mit kell frissíteni, hogy 100-on legyen? Semmi baja nincsen, csak jó volna ha 100on látnám

Most szedtem le a Samsung SSD Magiciant, hátha ér valamit
-
q8
tag
bootolható pendrive iso imageből egyszerűen : [Rufus]
és itt vannak eredmények agility 3:
[sata2 asztali]
[lsata1 notebook ] -
fsb1000
nagyúr
válasz
LordDarkness
üzenetére
Sata2-es vezérlő, de van benne egy külön "GIGABYTE SATA2 chip".
Én biztos nem erre raknám (asszem lila csatik)Ha új telepítés lesz, akkor érdemes AHCI-ra állítani, de nézz utána drivernek, mit ajánlanak NVIDIA lapkakészlethez. (én csak intelest használok)
(#40274) Dr V: Szerintem SATA2-re ezek jó eredmények.
-
Mankó
veterán
válasz
LordDarkness
üzenetére
Mik vannak neked feltelepítve a rendszerre, hogy több mint másfél perc alatt áll fel a rendszer?
Nálam, skype, vírusirtó meg egy rakás programmal is fel áll 32 sec alatt bekapcsolástól számítva. Optimalizáljad már légyszíves a rendszert, s utána mérj egyet! Pl.: [link]
Ja és persze AHCI-vel. -
-
Valaki tud egy olyan progi, amivel bootolható pendriveot tudok létrehozni? Vagy elé a telepítő dvdről átmásolni egy üres pendrivera a fájlokat és máris mehet a telepítés?
-
Core2duo6600
veterán
Például úgy, hogy nem a floppy-s változatot használod hanem a rendes telepítőt ami egy exe, vagy msi, de indítható a driver ugyanaz !
[link]Legalsó !
(#40265) Dr V
Bootolj be egy DVD ről vagy Pendrive ról és úgy telepíts(#40270) LordDarkness
Jobb neki, márcsak a trim támogatás miatt is(#40271) Dr V
Fill 0 val mérj, mert az egy SF es vezérlő -
-
LordDarkness
aktív tag
Nem tudom azért gondoltam az ACHI-re mert mintha azt olvastam volna,hogy jobban fekszik az ssd élettartamának. Ezért próbáltam azt is ki de soknak tartom a rendszerfelépülést és ezért kérdezősködöm.
bigdigit az a 2-3 másodperc nemzavar. igazából ha jobb lenne az ssdnek akkor arra a 30másodperce is rákényszerítem magam. Mivel a 120GB elég sokáig elég lesz a rendszernek frissítéssel is azért akarok jobban ügyelni rá mint a kisebbre.
-
bigdigit
addikt
válasz
LordDarkness
üzenetére
nekem mióta SSD van a gépemben(nem rég)kimarad az üdvözlő felirat.

-
válasz
LordDarkness
üzenetére
Őőő... nem az achival kéne hamarabb felállnia a rendszernek?
-
LordDarkness
aktív tag
válasz
fsb1000
üzenetére
Közben a másik topikban segítetek kiválasztani az ssd, nem Samsung lesz hanem ADATA S510. Amikor telepítem a Win7-et akkor állítsam át AHCI-re? Gigabyte 790X-UD3P a lapom, nem tudom milyen vezérlő van benne.
-
fsb1000
nagyúr
válasz
LordDarkness
üzenetére
a képernyőn megjelenik a bios : már itt jelentős a különbség. Ebből arra következtetnék, hogy nem feltétlenül OS szinten driver/egyéb gond okozza a különbséget.
Én lehúznám a többi meghajtót (DVD-t) is, és úgy is leteszteleném.Azt is megnézném melyik csatin van az SSD, a lapod nem ismerem, de Inteleseknél a Marvell vezérlőről nem szokás bootolni. (ha van olyan)
---Ha viszont minden jól megy OS alatt, akkor lehet nem kínlódnék és kivárnám az 1 hónapot a köv SSD-re, bár lehet azzal is előjön ez a bosszantó jelenség.
-
Na végülis úgy fogom csinálni, h telepítek egy friss wint az ssdre a mostani win alól. Ez mennyire lesz működő megoldás? Csináltam már ilyet többször is, de azt nem tudom, h az ssd sebességét mennyire fogja ezt befolyásolni. (Ha jól gondolom akkor semennyire, de visszaolvasgatás után elbizonytalanodtam e téren.)
-
LordDarkness
aktív tag
válasz
fsb1000
üzenetére
Lemértem 3szor mind kettő esetben.
Native ide:
0,25 a képernyőn megjelenik a bios (de lehet rosszul fogalmaztam)
0,31 windows betöltés
0,44 üdvözöl
0,48 win asztal
1,10 kész a rendszer
AHCI:
0,10 a képernyőn megjelenik a bios
0,25 windows töltés
1,15 üdvözöl
1,17 win asztal
1,40 kész a rendszer
Mankó talán mintha gyorsabb lenne AHCI de lehet hogy csak tévedek. -
A skype mennyit ír az ssd-re?És ha a böngésző chace át van helyezve a hdd re akkor a hdd töredezetsége kihathat a böngészésre?
-
Mankó
veterán
válasz
LordDarkness
üzenetére
Az egy dolog, hogy 3 seccel gyorsabban indul a gép, de mi van a későbbiekben? A rendszer használata is gyorsabb, mint AHCI-vel?
-
fsb1000
nagyúr
válasz
LordDarkness
üzenetére
Pusztán attól hogy IDE (vagy AHCI) módban használod nem lesz baja.
A boot időd mennyivel lassabb AHCI-ban?
Én arra tippelnék ha csak 3-5 secel hoszabb a boot, hogy valamamelyik driver molyolgat ez esetben, vagy olyan alkalmazások és/vagy szolgáltatások is indulnak, amik IDE módban nem. -
Flam
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Koszi a gyors valaszt!
Magician nem fog hianyozni a megfelelo mukodeshez a samsung ssd-nek vagy a win7-nek? -
LordDarkness
aktív tag
Üdv mindenkinek! Kérdésem miért van az hogy az ssd(ADATA S599 60GB) Native ide módban van hamarabb felépül a rendszer(WIN7 64) mint ha AHCI ra lenne állítva? Esetleg lesz valami baja így az ssdnek? kb 1 hónapon belül tervezem lecserélni az ssd egy Samsung 128GB (MZ-7PC128N/EU) ssdre esetleg nála okozhat problémát ha ott is nem az AHCI lesz beállítva?
-
lehella
senior tag
A Magician miért nem engedi aludni a gépet?
-
-
Flam
aktív tag
Sziasztok!
Nem rég vettem egy samsung SSD-t. Ami azonban feltűnt azóta, hogy nem megy a gép magától alvó állapotba, ha manuálisan küldöm akkor kb 1 perc múlva automatikusan visszatér és a windowsos eseménynaplóba ezt találtam "Felébresztés forrása: Időzítés - Samsung SSD Magician.exe"
Lehet ez ellen csinálni valamit? (notebookról van szó)
Vagy direkt nem engedi az alvó állapotot az SSD védelme miatt? -
batt
aktív tag
Nem tudja valaki,hogy windfos indításakor mért kezd el checking file system on J:/
Mióta ssd-m van azóta csinálja de nem mindig és nem az ssd partíciókat hanem a hdd-t!
A választ előre is köszönöm!
-
Bodor
veterán
válasz
fsb1000
üzenetére
Hát igen, ugyanezt írtam én is a cikkemben.

El kéne mennünk jósnak. . .
-
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Sok az 4W, legalábbis ahhoz mérve amit én néztem. 4W

-
fsb1000
nagyúr
Ez olyan tendenciának tünik, mint a kompakt digitális fényképezőgépek megapixel növekedése, amit leginkább a marketing igényel.
Hamarosan elmondhatjuk, hogy az olcsó SSD-k piacán 600->700, söt majd 800 Mb/sec szekvenciális R/W jellemzőkkkel bíró meghajtók jelennek meg.
Ebből az átlag user (beleértve magamat is a fórum látogait) gyak csak a tesztekben fogja látni a növekményt, a napi használatot már nem gyorsítja és nem teszi komfortosabbá. -
Bodor
veterán
-
S.O.S.
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Köszi a válaszokat (samu74 ) !
Nem tudom Notebook-ba 128 GB méretbe milyen ssd lenne a legjobb?
Gondolom a fogyasztás sokat számít !
Ez lenne a gép.
Üdv, -
Az vajon fog működni, ha csinálok egy win mentést, majd egy szűz winen visszaállítom?
-
fsb1000
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Pár hete kipróbáltam az Aomei-t (igaz a pro változatot), akkor simán felismerte a hardveres RAID0-át és minden funkciója aktív volt.
A Dinamikus raidet én sem értem.XP esetén lehetett a RAID0-án lévő rendszert GHOST-olni, úgy hogy egy single SSDre raktam vissza. Ehhez Norton Ghost, vagy Hirens Boot CD-n lévő verziója volt e legegyszerübb választás.
Win7-el nem próbáltam, de lehet azt már nem csinálná meg tökéletesen.
Több ilyen akció után arra jutottam, hogy egyszerübb a rendszert újrarakni, ezt javaslom a fórumtársnak is, rengeteg kis buktatótól kiméli meg magát, kb +1 óra ráfordítással. (ebben benne van az op rendszer + driverek + felh.programok telepítése is) -
Bodor
veterán
Nekem Norton Ghost-al ( 15-ös verzió) sikerült átmentenem a RAID SSD rendszeremet , szóló SSD-re, pedig megvolt a 100 MB-os partíció is. Igaz, hogy nem egy lépésből, hanem lementve a két partíciót, és utána a szóló SSD-re visszaírva, és egy kicsit kellett vacakolni a WIN 7 indítás javítással a WIN 7 telepítővel is, de azért sikerült.
( Bocsi, most, hogy jobban visszaolvastam, látom hogy nem járható ez az út, mert nincs hova lementeni a RAID rendszert.... )
-
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Most épp az internet sötét bugyraiban kutatok, találtam 1-2 leírást, h hogyan kell raides rendszert 1 vinyóra átrakni. Most épp a Clonezilla a soros, de már megvan a következő versenyző is

-
"Aomei nem látja a raidet, mert dynamikus..."
Ezt nem igazán értem mit takar, mert a RAID0 az egy dinamikus lemezen lévő sávos kötet(striped volume). Sajnos az Aoemei-vel nincs ilyen irányú tapasztalatom az is elképzelhető, hogy szintén csak a fizetős változatok támogatják.
Amivel biztosan meg lehetne csinálni, az az Acronis true Image, de sajnos esetedben ez sem járható út, hisz írtad, hogy nincs hely lementeni az adatokat és szétszedni a RAID kötetet, az Acronis meg nem tud klasszikus értelemben véve klónozni, először le kellene menteni a backup-ot majd abból visszaállítani az SSD-re.Lehet, hogy tud valaki valamilyen progit, ami 1 lépésben megoldja a problémát. Van RAID topik ott is rákérdezhetsz, illetve ebben a topikban is érdeklődhetsz.
-
Eddig semmi siker

Aomei nem látja a raidet, mert dynamikus (pontosan nem tudom, h mit jelent),de írja a program, h töltsek le egy másik változatát. Ami látja, h raid, látja, h van ssd, de nem tudja a vinyók között mozgatni a partíciókat. A macrium reflect sem látja a raidet, még akkor se ha ah 1.hszben található cikk alapján bootolom be a reflectet és a drivereket is betöltöm mellé.
Azt hogy lehet megoldani, h a mostani win7emet átrakjam az ssdre úgy, h az ssdre telepítek egy tiszta wint, de a mostani winemet valahogy átmentem a tisztára? Lényeg, h a telepített programok, beállítások, stb szal minden megmaradjon? Pl a biztonsági mentés és beállítás működne?
De ha valakinek van ötlete a tükrözésre, szívesen meghallgatom
-
TeeJay
félisten
én ilyenekkel nem foglalkozom, aki szereti magát sz*patni azzal hogy televágja a vinyót és jóval lassúbb a rendszer mint általában az meg is érdemli. (az a szebb ha az egész vinyó szanaszét van töredezve mert életében nem használt még defrag programot...)
aki úgy vesz SSD-t hogy fogalma sincs róla mit hogy kell vele
az szintén megérdemli ha telepakolja és idő előtt elhal minden cella
majd ha 1x elszáll a cucc tanul belőle addig nem
-
Mankó
veterán
válasz
TeeJay
üzenetére
Nem csak te vagy úgy vele, de vannak felhasználók, akiknek elmagyarázni se lehetne a lényeget. Esetükben jobb megoldás, ha már helyből csak 90%-osra van formázva az ssd, s nem kell magyarázkodni, amit úgysem ért meg.
Sok olyan meglett ismerősöm van, (van köztük informatikus is), aki nem takarít a gépen, ha betelik a C, akkor telepít a D-re. Aztán, hogy tele van a kuka, meg ezer éves programok foglalják a helyet, őt az nem érdekli.
Na, miattuk tettem fel a kérdést ezzel a "10%-kal" kapcsolatban. -
Macrium ingyenes változata nem támogatja a RAID-t, csak a Pro és Server változat.
Közelmúltban megjelent egy remek alkalmazás, ami ingyenes és támogatja a RAID módokat: AOMEI Partition Assistant 5.x Home. Tegyél ezzel egy próbát.
-
-
q8
tag
az nem teljesen tiszta minek ide az usb.. de leirok egy egyszerű módszert amivel menni fog...
az ingyenes Macrium Reflected letölöd..
[link]csatlakoztasd az ssd-t az egyik sata portra, így a gépben látod egyszerre a régi wincsit is meg az ssd-t is, na akkor kiválasztod a régi hdd-t, vagy csak egy particióját és célnak kijelölöd az ssd-t..aztán vársz amíg megcsinálja...utána bootolásnál beállitod hogy honnan inditsa a rendszert...
közben találtam egy leirást is róla képekkel...
[link]de inkább egy tiszta telepítés lenne a legjobb...
-
Üdv!
Vettem egy jó kis ocz ssd-t.
Egyenlőre nagyon tetszik, de csak mint dísz, mert nem sikerül a win7et átraknom rá.
Az a baj, h nem akar a gépem bootolni usbről :S Mindent úgy csináltam, ahogy az első oldalon van leírva a linkben, h hogyan költöztessünk wint. Gigabyte ma 790x ud3p lapom van, raid 0ban van a két vinyóm. A pendriveot hátlapi csatlakozóba tettem. Az ssd egy másik csatlakozón van, azon a csatlakozón nincs beállítva raid. Próbáltam a win lemezkezelővel tükrözni ssdre a rendszert, de nem indult el arról. -
fsb1000
nagyúr
Én pont nem ezt a verziót javasoltam....
Számokkal leírom a példát, hogy érthetőbb legyen.1. Vásárolunk egy 128GB-os SSD-t, amelynél a közvélekedés szerint célszerű valamennyi "fizikai" tárhelyet szabadon hagyni.
2. Létrehozunk rajta egy 115GB-os particiót és marad 13GB-nyi particiónálatlan terület
3. A 115GB-os particiót formázzuk "izlés" szerinti szektormérettel vagy beillesztjük szoftveres raidbe (pl. linux fájlszerver)4. OS csere vagy újratelepítéskor csak ezt a 115GB-os particót formázzuk újra
----
Megjegyzés: Én még semmilyen tesztet nem láttam, amely a most népszerű SSD-kkel kapcsolatban kimutatná annak a hátrányát, ha átlagos használat esetén a tároló kapacítás 100%-át használjuk fel particiónálás/formázáskor.
Ennek ellenére én hagyok helyet, mert abból nagy baj nem lehet.... -
"Különben nekem is járt az agyam, hogy a lekerekített kapacitású (60, 90, 120 stb.) ssd-k esetében, akkor hogy is van ez."
Másik topikban jött elő egy kérdés és az arra adott válaszomból talán megkapod a választ. [link]
Itt meg egy táblázat, a nem feloldott Sandforce vezérlőkről, többek közt az Over Provisioning értékekkel: [link] -
q8
tag
válasz
Kolondrum
üzenetére
köszönöm mindenkinek az észrevételeket... azt hiszem innentől nem tesztelgetek, hanem használom ;-) ... csak a tudat, hogy így kb jó azért megnyugtat...(mondjuk az kevésbé, hogy a notebookomat akartam kicsit felturbózni, de végül az nem jött össze... így inkább vettem egy használt gépet az ssd-hez, végülis a szüleim gépe úgyis csereérett...legalább nem fog a polcon állni az ssd, mert a notebook cserém még egy kicsit tolódik...)
SymbianOS:
én az eszközkezelőben egyszerűen azt mondtam neki, hogy driver eltávolítása, aztán rákérdezett törölje-e teljesen, töröltettem, majd utána újraindítva jó lett...legalábbis a 4. képen már újra msahcit ír ki, és az eredmények is ahhoz vannak közelebb...egyenlőre nincs lehetőség más ssd-vel tesztelni, amikor a másik kettő is nálam volt akkor még a gép nem volt meg...
-
Mankó
veterán
válasz
Szabesz
üzenetére
Ez a verzió, csak egy elméleti elgondolás volt. Persze, hogy jó ha van szabad hely a winyón, de akkor nem kell még számolgatni, hogy x – 10 %, akkor most mennyi helyem is maradt a telepítésre, stb.?
Fire/SOUL/CD, fsb1000: A legegyszerűbb verzió marad akkor, egybe formázni a partíciót, s figyelni, hogy a minimum 10% szabadon maradjon.
Aztán ha valakinek ez a verzió nem tetszik akkor még mindig megmarad neki az a verzió, hogy csak 90%-ra formázza az ssd-t.Különben nekem is járt az agyam, hogy a lekerekített kapacitású (60, 90, 120 stb.) ssd-k esetében, akkor hogy is van ez. Mert hogy a Spare Area-nak kevés az a 4+ Gb hely. A gyártók teljesen a felhasználóra bízták a megoldást. Lehet tényleg elég az a lefoglalt hely + az a néhány Gb ami a partíción marad a mindennapi használat során. Ha meg nem, ott a garancia.
Kemény. -
Czimby
addikt
Kingston V200 tulajok figyelem!
A frimware update kötelező!
Előtte:

Utána:

Asszem ez mindent elárul!
Vigyázat az összes adat el fog veszni a meghajtóról!
-
fsb1000
nagyúr
A bal felsőkben lévő CDM Seq/W eredmény gyengének tünik (a nem 0x00 fill), de a másik szerintem teljesen átlagos, és az ATTO eredményed is hasonlít ahhoz amit p67 lappal IDE beállítással kaptam vagy a neten SATA2-vel az userek méricskélnek.. Söt! A 4K alatti értékeid még jobbak is.
--Az viszont elgondolkodtató, hogy fw cserékkel 50%-ot változik az írási sebesség.
Az lenne az igazi, ha lenne rá lehetőséged, hogy egy másik SSD-vel is lepróbázd ezeket a beállításokat.
De szerintem a 4. beállítás maradhat. Átlagos használatnál inkább a CDM 0x00 fill és az ATTO eredmények mérvadóak. Meg persze a szubjektív érzet... -
q8
tag
és ha már így belejöttem, kérdeznék is valamit ...
szóval adott egy Agility 3 egy SATA2-vel ellátott alaplapban (Asus p5e-vm/do)
jó is, érzetre gyors is, de valahogy az írás kevésnek tűnik... szerintetek elvárható ennél jobb eredmény ???1. win7 friss install driverek nélkül

4.és visszaraktam az msahcira, mert valahogy az irst után mintha rosszabb lett volna..

elvileg minden be van állítva, bios, trim meg ilyesmik...
én nagy különbséget nem érzek a különböző változatok közt, de valaki aki jobban ért hozzá vetne rá két pillantást ??előre is köszi..
-
fsb1000
nagyúr
Szerintem az a legegyszerübb megoldás, ha eleve a max méret 90%-ra méretezzük a particiót. Utána már nincs gond sem a formázással, sem az odafigyeléssel.
(egyébként nem tudom mennyire szükségesez a "trükk" az olyan SSD-knél amelyek eleve hagynak valamennyit pl. Agility3 60/120GB, de azért ezeknél is így csináltam) -
q8
tag
válasz
flash-
üzenetére
hát nem tudom milyen notebookod van, de én egy hp nx6310-ben próbálgattam, csak sata 1 van benne, és nem vagyok elégedett ...
első kör: Samsung 830 64G --> teljesen használhatatlan volt lásd itt [link]
[link]
második kör: OCZ Agility 3 ebből kb ennyit lehetett kihozni
harmadik kör: Ocz Petrol 128G (elvileg újfajta Indilinx vezérlős) ezt már bios szinten sem ismerte fel !!!szóval csodára ne számíts, persze az agilityvel érezhetően gyorsabb, de azért közelébe nincs egy asztali gépben akár csak sata 2 porton mért eredményeknek, és itt most nem csak a tesztek, hanem valós program indulásokra gondolok..(ami azért így is 2-3x-os gyorsulást jelent a régi 5400-as wincsihez képest, de sata 2 porton, még ennek is kb a fele idő alatt betölt mondjuk egy FotósBolt)
de azért nézz utána, hogy az adott notiban milyen ssd-ket próbáltak, hátha azok jobban együttműködtek mint az enyémben...
-
flash-
veterán
Sziasztok
Érdeklődnék hogy sata 1es vezérlővel ellátott laptopba érdemes e ssd-t tenni?
vagy pedig nem? -
Formázott kapacitás ~10%-a, azaz pl egy 64GB SSD-nél(aminek a formázott kapacitása ~59,7G) ott ~6G szabad hely legyen. A 64/128/256/512GB kapacitású meghajtóknál ezt célszerű betartani, a 60/90/100/120/240/480GB kapacitásúnak jelölt SSD-knél (ezek tipikusan SandForce vezérlősek) általában nincs szükség külön szabad helyre, azaz teleírható, de ettől függetlenül ezt nem javaslom, jobb ha van üres hely.
Hogy ezt az üres helyet hogy oldod meg, hogy létrehozol egy nem particionált területet(lecsípsz megfelelő Gigányi helyet a partícióból) vagy csak odafigyelsz, hogy legyen mindig elegendő szabad hely, az mindegy.
-
Mankó
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
SLC tulajként mindig is foglalkoztatott 1 kérdés, de most érkezett egy laikus kérdés is hozzám, hogy a Trimnek fenntartott 10-20%-ot, hogy kell érteni?
1. Egybe formázom a meghajtót és 20%-ot mindig szabadon hagyok, vagy már
2. az elején 20%-kal kevesebbre formázom a meghajtót és a fennmaradó 20%-kal meg nem foglalkozom?Melyik a helytálló? Gondolom az 1. verzió a helyes, de a 2. verzió sokak szempontjából jobb lenne, mert nem kellene azzal foglalkozni, hogy mennyit hagyjanak szabadon.
Kíváncsi lettem a lényeg feltáró magyarázatára. -
válasz
Peddy789
üzenetére
SSD vásárlás előtt állsz, akkor ebben a topikban érdeklődj. Thx!
-
Peddy789
őstag
Hi, van lényegi különbség a samsung 830 és ocz series 4 64gb ssd-k között?
Nincs túlnagy különbség köztük árban, de a samura 3év garancia 2 helyett ahogy látom, de az ocz sokkal gyorsabb írási sebesség de nekem csak az olvasási számít igazán.
Mondjuk azt lehet olvasni a samsung gyártói honlapján hogy korlátozott garancia, ez mit jelent? ha elkúródik a sok másolgatás miatt arra nincs gari? Meg különböznek a vezérlő típusok, ez sokat számít?Melyiket érdemesebb venni és miért?

-
válasz
Cingáriusz
üzenetére
Ha van még kedved, időd, akkor fuss neki a telepítésnek még1x újra, de most ez alapján.(Chipset/INF driverek telepítését mellőzd(ha most telepítettél esetleg))
Ha lépésről lépésre betratod a leírtakat és utána is gond van, akkor mehet vissza garanciába. -
Rakás fos ez az OCZ Vertex3. 2perc mire betölt a win7, Alig megy tőle a böngésző. Összeömlik percenként. Minden játék lagzik folyamatosan.
-
válasz
gyáliSanyi
üzenetére
Ne írd tele a meghajtót, mindig legyen szabad hely, ami ~10%-a a formázott kapacitásnak.
Az, hogy az SSD-n milyen fájlok foglalják a helyet (OS, progik, zene, film, kép, avagy épp a virtuális memória- és hibernálási fájl), az teljesen mindegy a szabad hely szempontjából. -
gyáliSanyi
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Köszönöm válaszod!
Ezt azt jelenti, hogy teli is írhatnám a lemezt vagy a 10% szabad helybe nem számítható bele a virtuális memória se?
-
válasz
gyáliSanyi
üzenetére
"Ez a rendszer számára fenntartott hely micsoda?"
4. pontban találod a választ.Az ennyi hely meg azért maradt, mert az adatlapod szerint 8G ram-od van, ezért a hibernálás és a virtuális memória 16G-t foglal le egyből.
-
Czimby
addikt
Megnéztem a vidit egyből az elején mondja is, hogy minden adat elveszik.
De acronist használnak alatta, gondolom nekem is jó lessz. -
válasz
Czimby
üzenetére
Szia!
Firmware frissítés tudtommal nem töröl semmit, viszont ebben nem is vagyok biztos. Menteni mindenképpen ajánlatos, hogy később ebből probléma ne legyen. Ha jól tudom, akkor van egy programja a kingstonnak, ami elvégzi a frissítést, ha nem(!) rendszer lemez, vagy pedig a bebootolós megoldás.
Szerk.: itt találtam egy videót róla: [link]
mobal,
-
Czimby
addikt
Sziasztok!
V200-as SSD-m van és szeretném frissíteni a firmwaret rajta.
Hogyan tudnám ezt megoldani úgy, hogy ne kelljen mindent újratelepíteni?
Milyen programmal készítsek másolatot a rendszerről? -
Sziasztok!
Na végre üzembe helyeztem az SSD -t (Samsung 830). Beállítottam mindent, elvileg TRIM is ok, de a hibernálás meg az indexelés nekem maradt, miután notebook. Mérni nem fogom a sebességét, nem érdekel érezhetően gyors!
Egy boldog Samsung SSD tulaj!

mobal,
Aktív témák
- Titkos szabállyal tereli a hazai megoldások felé a félvezetőgyártóit Kína
- Witcher topik
- Kuponkunyeráló
- Arch Linux
- RTX 4070 SUPER / micro lagg / nincs kihasználva 55-60% futás
- Milyen NAS-t vegyek?
- XPEnology
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3555,100% Akkumulátor
- Seagate Desktop SSHD 2TB 3,5" - ST2000DX001 45-80%
- Samsung Galaxy A16 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Gyönyörű iPhone 13 128GB Fehér (100%) - 12 hónap JÓTÁLLÁS - Kártya független
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

De