Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség!
- Andras-G: Az internet veszélyei [2. rész] - Facebook Marketpalce
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gerner1
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
Aktív témák
-
krx21
nagyúr
Nem igaz, hogy senki nem tud reagálni erre!

Köszönöm...
-
jerry311
nagyúr
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Ha mindent az SSD-re raksz es marad eleg szabad hely, mert akkor nicns semmi gond. A telepitett programok 99%-a allando adat. Egyszer odairtad, aztan a kovetkezo frissitesig valtozatlan. (mar ha egyaltalan valaha is frissited)
DeFranco
Passz a hibrid alvasnak meg nem neztem utana, de ha ugy van ahogy mondod, akkor az ir.
Megpedig a RAM teljes tartalmat, igaz ha jol tudom, akkor Win 7 ota a hibernalas mar tomoriti a RAM tartalmat a hiberfil.sys-be. -
makszi
aktív tag
Sziasztok!
Lenovo T500-ba raknék 120-as Kingston SSD-t. A macrium progival költöztetném át a WIN7 64 op rendszert. Azt látom hogy van egy rejtett partíció meg egy C drive. Eddig egyszerű ez a kettő ugye kell. Ezen kívül van még egy Lenovo drive amit sose használok, illetve van benne Intel Turbo Memory ami 2 gb-os ezt is külön drive-nak jelöli a macrium. Szerintetek a turbo memory meg a lenovo drive-ot is bele kell tegyen a clonozott drive-ok közé vagy sem?Köszi!
-
DeFranco
nagyúr
-
Bjørgersson
félisten
válasz
jerry311
üzenetére
Rendben, akkor nem "idegelem" magam emiatt, mert napközben mindig alvó állapotot nyomok, csak lefekvés előtt szoktam teljesen kikapcsolni a gépet.
Úgy sem lesz komolyabb baja, ha minden indítható programot/játékot az SSD-re rakok, mellette pedig lesz egy HDD amin zenék, filmek, stb lesznek?

-
jerry311
nagyúr
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Az alvo allapottal nincs semmi gond, az nem ir a lemezre, csak a hibernalaskor irja ki a memoria tartalmat. Hibernalas viszont nem egyenlo az alvo allapottal.
Volt par SSD amelyiknel a firmware nem tudta kezelni az alvo allapotot es kekhalal volt a vege windows reszrol. Leginkabb ezert nem ajanlot. (en egy corsair force 3-at es egy Crucial M4-et hasznaltam alvo allapottal es nemvolt veluk gond)Ki lehet kapcsolni a bongeszo cache-t is de akar az az egesz Users mappat es a TEMP-et is at lehet rakni normal HDD-re, persze akkor lassulni fog...
Nezd a masik oldalrol: legrosszabb esetben is legalabb 1000x ujrairhato egy cella. A wear leveling okossaga miatt ez kb. azt jelenti, hogy ha minden nap ujrairnad az egesz SSD-t, akkor is illene kb. 3 evet kibirnia. Teleirod minden nap? Nem valoszinu...
Meg kulonben is, hol lesz ez az SSD 3 ev mulva? Eleg valoszinu, hogy nem errol fog mar bootolni a geped, ha egyaltalan meglesz meg...
Szerintem.
-
Bjørgersson
félisten
Sziasztok!
Nagyjából egy hónapon belül szeretnék SSD-t venni a gépembe, viszont előtte még lenne pár kérdésem. Az első hsz-ből annyit már felfogtam, hogy töredezettségmentesítés, lapozófájl és alvó állapot az SSD közelébe sem mehet, de mi a helyzet a torrenttel? Akkor sem ajánlott, ha HDD-re töltöm az adatokat? A böngészők gyorsítótárát is ajánlott letiltani?
-
krx21
nagyúr
Nekem mért alacsonyak az írási eredményeim?
A következő eredményeket kaptam:
Corsair GT 240Gb SSD
Sequential Read : 488.543 MB/s
Sequential Write : 227.457 MB/s
Random Read 512KB : 451.132 MB/s
Random Write 512KB : 210.550 MB/s
Random Read 4KB (QD=1) : 33.068 MB/s [ 8073.3 IOPS]
Random Write 4KB (QD=1) : 107.790 MB/s [ 26316.0 IOPS]
Random Read 4KB (QD=32) : 198.002 MB/s [ 48340.2 IOPS]
Random Write 4KB (QD=32) : 222.923 MB/s [ 54424.5 IOPS]Test : 1000 MB [C: 35.4% (79.2/223.5 GB)] (x5)
Date : 2012/08/14 19:08:21
justo00
tag
Sziasztok!
Egy OCZ Verterx 3 60gb CrystalDiskMark-al mért eredménye ez lett. Jók az eredmények?
-
fudi2002
nagyúr
bf3 at sokat játszok, sose rinyált még. lap file letiltva.
-
d@minator
addikt
válasz
skydragon
üzenetére
Én örültem mikor kikapcsoltam a lapozófájlt mint majom a... mert ment minden ment amíg el nem indítottam egy fps játékot - már nem emlékszem melyiket - kiírta, h kevés a memória pedig ha jól emlékszem csak 3GB volt a memória kihasználtság.
Amúgy amit írtatok ellentmond egymásnak akkor, hogy is van ez?
Egyáltalán van e érzékelhető különbség a között, hogy HDD-n, SSD-n van vagy egyáltalán nincs lapozófájl? -
d@minator
addikt
Szia! Fél éve beszéltünk most berendeltem az akciós Kingstonból.
A cikked szuper de azért kérdezek. Nem akarok sokat sz#rakodni a beüzemeléssel, ezért helyes e a következő?
1. Berakom a rendszervinyó mellé, firmware ellenőrzés esetleg frissítés. Formázás.
2. Rendszervinyó ki, ahci, Win7-64 SSD-re fel.
3. Telepítés után teszt, TRIM ellenőrzés, töredezettség kikapcs stb.
4. Lapozófájl kell, mert 4GB-nál is valamelyik játék nyikált, h kevés a memória. Pedig nem. SSD-re mehet a lapozó?
5. Vinyó be remélem nem gond ha azon is egyelőre meghagyom a win7-et.Még egy. Megbízhatóság (nem élettartam) szempontjából jobb, mint az Agility3 vagy a vezérlő miatt egyforma?
-
Bodor
veterán
--------------------------------*****************************************************-------------------------------
-
KMT
addikt
Kérdéseim lennénk az első SSD-m beüzemelésével.
A helyzet:
- IDE módban (legalábbis elvileg - utólag hogy derül ki?) telepített W7 (HDD-n), ezt szeretném az SSD-re klónozni. (A folyamatnak utánanéztem, macrium rajta egy boot pendrive-on, reméljük ez nem lesz gond.)
- Olvasgattam, azt írtátok, hogy érdemes az egész előtt firmware-t frissíteni.
- Ehhez AHCI mód kell.Hogy hozzam ezt így össze? Átklónozom az IDE módos W7-et - AHCI-ra átállítom az SSD-n utólag (hogyan?) - majd firmware frissítés? Ezután még életképes lenne az OS? Azt írtátok, hogy kockázatos a win alóli frissítés. Hogyan lehet DOS alól? A gyártó honlapján első blikkre nincs más mód. kingston
Másik ügy:
Van Intel (ICH-9 emlékeim szerint) és Gigabyte vezérlő is a lapomon (P35 DS3P). Ha jól értem, az intelt érdemes használni: [link]
Mi van ezzel az IRST driverrel? Kell / jó ez nekem egyáltalán? -
válasz
Ace Ventura
üzenetére
Többiek: Az 512K miért ilyen gyenge ennél az OCZ sorozatnál?
-
vazzz
őstag
válasz
Ace Ventura
üzenetére
A gyári windows-os jobb lenne amúgy, de mérj egyet a Crystaldiskmark-al 0fill beállítással is, mint ahogy friss telepítéskor mértél.
-
Bodor
veterán
válasz
Ace Ventura
üzenetére
Tessék mondani, a TRIM az biztosan megy??
Arról nem beszélve, hogy a #41611-esben más metódussal mértél ( allfill00) , így meg aztán főleg nem illik összehasonlítani az eredményeket.... -
vazzz
őstag
válasz
Ace Ventura
üzenetére
Eszközkezelő - IDE/ATA/ATAPI vezérlők
Bodor: Hopp, ezt észre vettem, hogy nem 0fill...

-
vazzz
őstag
válasz
Ace Ventura
üzenetére
Jájj.. valami nagyon bekavar nálad... nem volt a mérés közben a háttérben valami, ami komoly lemezműveleteket végzett? Milyen ahci vezérlőt használ most a rendszer?
-
S.O.S.
senior tag
-
icons
addikt
válasz
DeFranco
üzenetére
Szuper, köszi, akkor jól gonolkodtam!
Ilyesmi gyorsulásra én is számítok, mert ha doc&settingsbe bekerülnek pl a mentések, és még ki tudja mi, akkor azt jóval gyorsabban betölti (volt, amelyik játéknál nekem több gigásra nőtt az a mappa, ebből a szempontból ez még jó is
) -
Bodor
veterán
válasz
applause
üzenetére
Ha csak indítás után jelentkezik a probléma, akkor lehet hogy az az ok, hogy IRST kicsit később indul alapból.
Futtatás/ services.msc, nél meg kell nézni, én úgy emlékszem, hogy az indítás típusa: Késleltetett. Meg kell nézni, hogy ha átállítod, akkor is jelentkezik-e a probléma.
IRST drivert ha már egyszer felpakoltad, akkor nem lehet eltávolítani. LINKHa egyre gondolunk akkor talán ez lehet a megoldás.
-
icons
addikt
Hello!
Van egy 120as SSDm és egy 750enes vinyóm. Az SSD a rendszernek lenne (Win7 vagy 8) és néhány fontosabb programnak, az adattárolás a HDDN valósulna meg.
Alapvetően a leggyakrabban használt, leglassabb programokat telepítem majd az SSDre, de elképzelhető, hogy szép lassan elfogy a hely. Ha ez megörténne (a 120Gb sok, tudom, de megy mellé Linux, esetleg játéko, stb), arra gondoltam, hogy csinálok egy linket a mappáról (symbolic link vagy junction point (utóbbit még nem értem teljesen, ha valaki tudja, pontosan hogy működik, mire való, szívesen fogadom az infókat)), és átpakolom a HDDre (azt, ami a Program Files-be települ alapértelmezetten).
A dolog úgy nézne ki, hogy mindent az SSDre raknék, és szépen átpakolnám és linkelném a ritkán használt, vagy amúgyis gyors programokat, figyelve arra, hogy sose gond, ha 20-30GB üresen marad az SSDn.
A családi képeket, családi zenéket, családi játékokat meg természetesen mind a HDDn tárolnám.Alapvetően járható és jó az elképzelés? (vagy van ennél jobb módszer is?)
Előre is köszi!
Ui.: jaigen, nem hiszem, hogy számít de OCZ Agility 3asom van.
-
Kiratheonly
tag
válasz
Kolondrum
üzenetére
Ezt írja a Sentinel:
A merevlemez 198 alkalommal vizsgált meg gyanús adatszektorokat. A vizsgált terület hibátlannak minősült.
Ezen a ponton a merevlemez garanciális cseréje még nem lehetséges, csak ha a kondíció tovább csökken.
Ajánlatos a merevlemez naplójának bizonyos időközönkénti figyelése. A program itt tárolja az esetlegesen előforduló újabb problémákat.
Az SSD TRIM funkciója támogatva és engedélyezve az optimális teljesítményhez.Ajánlatos a lemez állapotának folyamatos ellenőrzése.
Illetve nagyon ma már 55%-os, és a boot percekig tart. Valószínűleg hibás. Egyébként nem írtam, hogy nem megy. Hülye nem vagyok, nem kell bírnod.
-
applause
aktív tag
Hozzáértőt keresek.
Időközönként lefagy az SSD-m (Corsair Force GT 120GB). A hiba az iaStor0 gazdavezérlővel való komunikáció, nem ad/későn ad választ. Kb. 20-40mp után müködik rendesen.
Mi lehet az oka.

-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Tappancs2001
üzenetére
Ez a topic foglalkozik a kérdéseddel.
Első hozzászólást is bogarászd át. -
Tappancs2001
senior tag
Sziasztok! Milyen márkájú SSD-ben érdemes gondolkodni 30000 Ft-ig? Előre is köszi a válaszokat.
-
krx21
nagyúr
SSD beüzemelés!
Egy új alaplapnál (2012) és egy új SDD-nél (2012) általában mit kell "mütyürözni" a beállításoknál? Kicsit túl van ez misztifikálva úgy érzem!
Rendesen be üzeméli az ember mint egy HDD-t. (Win7)
A Trim kell hogy menjen! Leellenőrzöm (hdd sentinel) ok.
Ha van elég ram akkor kikapcsolom a swap file-t vagy áttehetem HDD-re..
Esetleg a böngészők és egyéb programok tmp file-jait HDD-re teszem...Van valami ami állítást vagy figyelmet érdemel még???
Szabad particionálni egy 240Gb -os SSD-t? (mondjuk ketté szedve)
(pl: 1. rendszer, 2 gyakran használt játékok...)
Van egyéb következménye?Köszönöm szépen.
-
whited
addikt
sziasztok
eme ssd elég jó paraméterekkel bír ennyiért, nem?
[link] -
válasz
Kiratheonly
üzenetére
de bakker mit ír a sentinel?mi a baj?bírom h nem megy a gép mi a baja - kérdem én mit jelent h nem megy??
-
skydragon
tag
válasz
Kiratheonly
üzenetére
Sandisk,én is szemeztem az OCZ-vel de mivel elég sok negatív dolgot olvastam róla hamar letettem róla, 2 ezresel olcsóbb lett volna de így már nem bánom azt a cigipénzt a megbízhatóságért cserébe.
-
skydragon
tag
válasz
Kiratheonly
üzenetére
Lehet érett egy gari azért ennyi olvasgatás után örülök hogy nem OCZ ssd tulaj vagyok

-
Kiratheonly
tag
Sziasztok!
Nem rég lettem egy Agility 3 SSD boldog tulajdonosa, kb 2 hete. Nagyon előre készültem, minden beállítást megcsináltam, amit ilyenkor érdemes. Az elvégzett teszt értékek is megfelelőek voltak egy SATAIII-éhoz. Tegnap viszont nem akart bebootolni a rendszer, illetve a kondíciót vizsgálva 58%-ot mutatott a hd sentinel is. Nem tudom hogy mi lehet a probléma. Szinte napról napra romlik az állapota. Ma már csak 57%-os értéket kapok rá. Érezhetően lassult is a kezdeti állapotokhoz képest. Ez már gari esélyes?
Üdv.
-
Ice&Lime
veterán
Van arról valamilyen adat, hogy egy rendszert mennyire vesz igénybe, mennyi erőforrást kell biztosítani egy hdd-nek és egy ssd-nek?van a kettő meghajtó között valamilyen különbség, ami megmutatkozik valahogy és kimutatható, akár pontos számszakilag?
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
troland26
üzenetére
Itt kezdődik az okosság.
De az első oldalt is elolvashatod.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
troland26
üzenetére
Igen, de aztáne lmondták, hgoy ez normális, be fog állni egy alacsonyabb értékre, és megértettem. Igazuk volt, nem problémáztam tovább. Most figyelem, és majd meglátom, van-e ok az aggodalomra.
Neked is leírtuk (leírtam) hogy ez normális, nekem is kb. ennyit írt, amíg nap 10-20 GB körül maradsz, nincs gond. Egyelőre ennyit tudok én is, más is ennyit ír. Várj vele egy pár napot, hogy milyen ütemben ír. Be fog állni.
-
troland26
őstag
válasz
DeFranco
üzenetére
Pont te voltál felháborodva valamelyik nap mert kérdeztél és " lebasztak " ebben a topikban...egyébként persze , hogy parázok ..ez az első ssd-m és szeretném rendesen üzemeltetni nem kinyírni x hónap alatt . Jó lenne , ha tisztában lennék a dolgokkal , hogy mi miért történik..ezért bátorkodtam kérdezni ...
radi8tor1 a ..static wear leveling az mi fán terem ?

-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Monyos
üzenetére
Vezérlő és alaplapod leírásában. BIOS-ban megnézni miről lehet bootolni.
De van a te lapodnak egy újabb változata is SATA III-al: MSI P55-GD85
-
krx21
nagyúr
A következő eredményeket kaptam:
Corsair GT 240Gb SSD
-----------------------------------------------------------------------
CrystalDiskMark 3.0.1 x64 (C) 2007-2010 hiyohiyo
Crystal Dew World : http://crystalmark.info/
-----------------------------------------------------------------------
* MB/s = 1,000,000 byte/s [SATA/300 = 300,000,000 byte/s]Sequential Read : 488.543 MB/s
Sequential Write : 227.457 MB/s
Random Read 512KB : 451.132 MB/s
Random Write 512KB : 210.550 MB/s
Random Read 4KB (QD=1) : 33.068 MB/s [ 8073.3 IOPS]
Random Write 4KB (QD=1) : 107.790 MB/s [ 26316.0 IOPS]
Random Read 4KB (QD=32) : 198.002 MB/s [ 48340.2 IOPS]
Random Write 4KB (QD=32) : 222.923 MB/s [ 54424.5 IOPS]Test : 1000 MB [C: 35.4% (79.2/223.5 GB)] (x5)
Date : 2012/08/14 19:08:21
OS : Windows 7 SP1 [6.1 Build 7601] (x64)Milyennek számít?
-
DeFranco
nagyúr
válasz
troland26
üzenetére
Szerintem add el... ha ennyit parázol rajta, akkor több szenvedést fog okozni, mint hasznot. Mennyi cikust bírnak ezek? 3000? 10000? Azt hiszem legyen 3000. Az, ha naponta 30GB-ot írsz rá (nem írsz rá annyit) akkor 100*128/365= 35 évig jó vagy. Ha minden nap teleírod, akkor 8 évig. Alsó hangon. De ez lehet háromszor ennyi is.
-
Monyos
aktív tag
üdv!
SSD vásárlás előtt állok.
Az alaplapomon csak SATA2-es port van, ezért egy ilyen Delock
PCI-e SATA-III - USB3.0 bővítő kártyával szeretném majd használni az új meghajtót.Gond nélkül menni fog vele az SSD?
TRIM ugyan úgy működne?
Hozza az alaplapi vezérlők sebességét?
Előre is köszi!

Bocsi, nem választ akartam írni.

-
krx21
nagyúr
Sziasztok! SSD-k és HDD-k teljesítménytesztelésére mit használtok?
Ahol van összehasonlítási alap, hogy minden úgy megy ahogy mennie kell...
Nekem 1 ssd és 2db hdd van, mind a 3 sata 3-mas és kiváncsi vagyok minden beállítás és teljesítmény olyan amilyen elvárható...
Melyik a legnépszerűbb, lemegbízathatóbb ilyen progi?
Az AIDA64-em van például... -
troland26
őstag
üdv 3 napja van beüzemelve az ssd-m 2x telepítettem rá win7-et ill néhány egyéb felhasználói programot ...23 óra működési időt ír és már 175 Gb az összes írt adatmennyiség ...
. Kb fél órája kapcsoltam be gépet akkor volt 173 GB fél óra után 175 lett és csupán böngésztem ..miért növekszik ilyen ütemben az összes írt adatmennyiségem ?
utorrentet ill a torrent file-okat a hdd-mre raktam...tényleg nem értem.. -
dcenter
csendes tag
Lemértem default értékkel is, ugyanilyen eredményeket kaptam. Az ATTO-s teszt ezt adta:

Az alignálás rendben van. Viszont tegnap sokat olvasgattam az alaplapról. Ebben ICH7 chipset van, amiről azt írják (itt a fórumban is, rákeresve), hogy nem támogatja az AHCI-t. (Egyébként én beállítottam biosban az enchanced módot a sata-ra.) De akkor lehet az, hogy emiatt kapom ezeket az értékeket?
Szóval gyakorlatilag ez az alaplap bukta így? Szoftveresen nem lehet valahogy megkerülni? Nézzek inkább ICH8/9/10-es lapokat használtan?(bosszantó amúgy, ez volt az egyetlen komponens, amit direkt újonnan vettem meg a garancia miatt, erre pont belefutottam ebbe az olcsósítós dologba úgy néz ki..
) -
Ice&Lime
veterán
Van arról valamilyen adat, hogy egy rendszert mennyire vesz igénybe, mennyi erőforrást kell biztosítani egy hdd-nek és egy ssd-nek?van a kettő meghajtó között valamilyen különbség, ami megmutatkozik valahogy és kimutatható, akár pontos számszakilag?
Aktív témák
- Apple iPhone 12 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 6700 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- HP EliteBook 840 G7 i5-10210U 16GB 512GB FHD 400nit 1 év garancia
- Apple iPhone 11 Pro Max 256GB - Kártyafüggetlen, Grafit, 100% Akku - 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Több összetevője van a dolognak.