- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Okos Otthon kezdőknek
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
krx21
nagyúr
Nem igaz, hogy senki nem tud reagálni erre!
Köszönöm...
-
jerry311
nagyúr
válasz
Bjørgersson #41692 üzenetére
Ha mindent az SSD-re raksz es marad eleg szabad hely, mert akkor nicns semmi gond. A telepitett programok 99%-a allando adat. Egyszer odairtad, aztan a kovetkezo frissitesig valtozatlan. (mar ha egyaltalan valaha is frissited)
DeFranco
Passz a hibrid alvasnak meg nem neztem utana, de ha ugy van ahogy mondod, akkor az ir.
Megpedig a RAM teljes tartalmat, igaz ha jol tudom, akkor Win 7 ota a hibernalas mar tomoriti a RAM tartalmat a hiberfil.sys-be. -
makszi
aktív tag
Sziasztok!
Lenovo T500-ba raknék 120-as Kingston SSD-t. A macrium progival költöztetném át a WIN7 64 op rendszert. Azt látom hogy van egy rejtett partíció meg egy C drive. Eddig egyszerű ez a kettő ugye kell. Ezen kívül van még egy Lenovo drive amit sose használok, illetve van benne Intel Turbo Memory ami 2 gb-os ezt is külön drive-nak jelöli a macrium. Szerintetek a turbo memory meg a lenovo drive-ot is bele kell tegyen a clonozott drive-ok közé vagy sem?Köszi!
-
DeFranco
nagyúr
-
Bjørgersson
félisten
válasz
jerry311 #41690 üzenetére
Rendben, akkor nem "idegelem" magam emiatt, mert napközben mindig alvó állapotot nyomok, csak lefekvés előtt szoktam teljesen kikapcsolni a gépet.
Úgy sem lesz komolyabb baja, ha minden indítható programot/játékot az SSD-re rakok, mellette pedig lesz egy HDD amin zenék, filmek, stb lesznek?
-
jerry311
nagyúr
válasz
Bjørgersson #41689 üzenetére
Az alvo allapottal nincs semmi gond, az nem ir a lemezre, csak a hibernalaskor irja ki a memoria tartalmat. Hibernalas viszont nem egyenlo az alvo allapottal.
Volt par SSD amelyiknel a firmware nem tudta kezelni az alvo allapotot es kekhalal volt a vege windows reszrol. Leginkabb ezert nem ajanlot. (en egy corsair force 3-at es egy Crucial M4-et hasznaltam alvo allapottal es nemvolt veluk gond)Ki lehet kapcsolni a bongeszo cache-t is de akar az az egesz Users mappat es a TEMP-et is at lehet rakni normal HDD-re, persze akkor lassulni fog...
Nezd a masik oldalrol: legrosszabb esetben is legalabb 1000x ujrairhato egy cella. A wear leveling okossaga miatt ez kb. azt jelenti, hogy ha minden nap ujrairnad az egesz SSD-t, akkor is illene kb. 3 evet kibirnia. Teleirod minden nap? Nem valoszinu...
Meg kulonben is, hol lesz ez az SSD 3 ev mulva? Eleg valoszinu, hogy nem errol fog mar bootolni a geped, ha egyaltalan meglesz meg...Szerintem.
-
Bjørgersson
félisten
Sziasztok!
Nagyjából egy hónapon belül szeretnék SSD-t venni a gépembe, viszont előtte még lenne pár kérdésem. Az első hsz-ből annyit már felfogtam, hogy töredezettségmentesítés, lapozófájl és alvó állapot az SSD közelébe sem mehet, de mi a helyzet a torrenttel? Akkor sem ajánlott, ha HDD-re töltöm az adatokat? A böngészők gyorsítótárát is ajánlott letiltani?
-
krx21
nagyúr
Nekem mért alacsonyak az írási eredményeim?
A következő eredményeket kaptam:
Corsair GT 240Gb SSD
Sequential Read : 488.543 MB/s
Sequential Write : 227.457 MB/s
Random Read 512KB : 451.132 MB/s
Random Write 512KB : 210.550 MB/s
Random Read 4KB (QD=1) : 33.068 MB/s [ 8073.3 IOPS]
Random Write 4KB (QD=1) : 107.790 MB/s [ 26316.0 IOPS]
Random Read 4KB (QD=32) : 198.002 MB/s [ 48340.2 IOPS]
Random Write 4KB (QD=32) : 222.923 MB/s [ 54424.5 IOPS]Test : 1000 MB [C: 35.4% (79.2/223.5 GB)] (x5)
Date : 2012/08/14 19:08:21
justo00
tag
Sziasztok!
Egy OCZ Verterx 3 60gb CrystalDiskMark-al mért eredménye ez lett. Jók az eredmények?
-
fudi2002
nagyúr
bf3 at sokat játszok, sose rinyált még. lap file letiltva.
-
d@minator
addikt
válasz
skydragon #41681 üzenetére
Én örültem mikor kikapcsoltam a lapozófájlt mint majom a... mert ment minden ment amíg el nem indítottam egy fps játékot - már nem emlékszem melyiket - kiírta, h kevés a memória pedig ha jól emlékszem csak 3GB volt a memória kihasználtság.
Amúgy amit írtatok ellentmond egymásnak akkor, hogy is van ez?
Egyáltalán van e érzékelhető különbség a között, hogy HDD-n, SSD-n van vagy egyáltalán nincs lapozófájl? -
d@minator
addikt
Szia! Fél éve beszéltünk most berendeltem az akciós Kingstonból.
A cikked szuper de azért kérdezek. Nem akarok sokat sz#rakodni a beüzemeléssel, ezért helyes e a következő?
1. Berakom a rendszervinyó mellé, firmware ellenőrzés esetleg frissítés. Formázás.
2. Rendszervinyó ki, ahci, Win7-64 SSD-re fel.
3. Telepítés után teszt, TRIM ellenőrzés, töredezettség kikapcs stb.
4. Lapozófájl kell, mert 4GB-nál is valamelyik játék nyikált, h kevés a memória. Pedig nem. SSD-re mehet a lapozó?
5. Vinyó be remélem nem gond ha azon is egyelőre meghagyom a win7-et.Még egy. Megbízhatóság (nem élettartam) szempontjából jobb, mint az Agility3 vagy a vezérlő miatt egyforma?
-
Bodor
veterán
--------------------------------*****************************************************-------------------------------
-
KMT
addikt
Kérdéseim lennénk az első SSD-m beüzemelésével.
A helyzet:
- IDE módban (legalábbis elvileg - utólag hogy derül ki?) telepített W7 (HDD-n), ezt szeretném az SSD-re klónozni. (A folyamatnak utánanéztem, macrium rajta egy boot pendrive-on, reméljük ez nem lesz gond.)
- Olvasgattam, azt írtátok, hogy érdemes az egész előtt firmware-t frissíteni.
- Ehhez AHCI mód kell.Hogy hozzam ezt így össze? Átklónozom az IDE módos W7-et - AHCI-ra átállítom az SSD-n utólag (hogyan?) - majd firmware frissítés? Ezután még életképes lenne az OS? Azt írtátok, hogy kockázatos a win alóli frissítés. Hogyan lehet DOS alól? A gyártó honlapján első blikkre nincs más mód. kingston
Másik ügy:
Van Intel (ICH-9 emlékeim szerint) és Gigabyte vezérlő is a lapomon (P35 DS3P). Ha jól értem, az intelt érdemes használni: [link]
Mi van ezzel az IRST driverrel? Kell / jó ez nekem egyáltalán? -
válasz
Ace Ventura #41666 üzenetére
Többiek: Az 512K miért ilyen gyenge ennél az OCZ sorozatnál?
-
vazzz
őstag
válasz
Ace Ventura #41664 üzenetére
A gyári windows-os jobb lenne amúgy, de mérj egyet a Crystaldiskmark-al 0fill beállítással is, mint ahogy friss telepítéskor mértél.
-
Bodor
veterán
válasz
Ace Ventura #41661 üzenetére
Tessék mondani, a TRIM az biztosan megy??
Arról nem beszélve, hogy a #41611-esben más metódussal mértél ( allfill00) , így meg aztán főleg nem illik összehasonlítani az eredményeket.... -
vazzz
őstag
válasz
Ace Ventura #41661 üzenetére
Eszközkezelő - IDE/ATA/ATAPI vezérlők
Bodor: Hopp, ezt észre vettem, hogy nem 0fill...
-
vazzz
őstag
válasz
Ace Ventura #41658 üzenetére
Jájj.. valami nagyon bekavar nálad... nem volt a mérés közben a háttérben valami, ami komoly lemezműveleteket végzett? Milyen ahci vezérlőt használ most a rendszer?
-
S.O.S.
senior tag
-
icons
addikt
válasz
DeFranco #41650 üzenetére
Szuper, köszi, akkor jól gonolkodtam!
Ilyesmi gyorsulásra én is számítok, mert ha doc&settingsbe bekerülnek pl a mentések, és még ki tudja mi, akkor azt jóval gyorsabban betölti (volt, amelyik játéknál nekem több gigásra nőtt az a mappa, ebből a szempontból ez még jó is
)
-
Bodor
veterán
válasz
applause #41643 üzenetére
Ha csak indítás után jelentkezik a probléma, akkor lehet hogy az az ok, hogy IRST kicsit később indul alapból.
Futtatás/ services.msc, nél meg kell nézni, én úgy emlékszem, hogy az indítás típusa: Késleltetett. Meg kell nézni, hogy ha átállítod, akkor is jelentkezik-e a probléma.
IRST drivert ha már egyszer felpakoltad, akkor nem lehet eltávolítani. LINKHa egyre gondolunk akkor talán ez lehet a megoldás.
-
icons
addikt
Hello!
Van egy 120as SSDm és egy 750enes vinyóm. Az SSD a rendszernek lenne (Win7 vagy 8) és néhány fontosabb programnak, az adattárolás a HDDN valósulna meg.
Alapvetően a leggyakrabban használt, leglassabb programokat telepítem majd az SSDre, de elképzelhető, hogy szép lassan elfogy a hely. Ha ez megörténne (a 120Gb sok, tudom, de megy mellé Linux, esetleg játéko, stb), arra gondoltam, hogy csinálok egy linket a mappáról (symbolic link vagy junction point (utóbbit még nem értem teljesen, ha valaki tudja, pontosan hogy működik, mire való, szívesen fogadom az infókat)), és átpakolom a HDDre (azt, ami a Program Files-be települ alapértelmezetten).
A dolog úgy nézne ki, hogy mindent az SSDre raknék, és szépen átpakolnám és linkelném a ritkán használt, vagy amúgyis gyors programokat, figyelve arra, hogy sose gond, ha 20-30GB üresen marad az SSDn.
A családi képeket, családi zenéket, családi játékokat meg természetesen mind a HDDn tárolnám.Alapvetően járható és jó az elképzelés? (vagy van ennél jobb módszer is?)
Előre is köszi!
Ui.: jaigen, nem hiszem, hogy számít de OCZ Agility 3asom van.
-
Kiratheonly
tag
válasz
Kolondrum #41636 üzenetére
Ezt írja a Sentinel:
A merevlemez 198 alkalommal vizsgált meg gyanús adatszektorokat. A vizsgált terület hibátlannak minősült.
Ezen a ponton a merevlemez garanciális cseréje még nem lehetséges, csak ha a kondíció tovább csökken.
Ajánlatos a merevlemez naplójának bizonyos időközönkénti figyelése. A program itt tárolja az esetlegesen előforduló újabb problémákat.
Az SSD TRIM funkciója támogatva és engedélyezve az optimális teljesítményhez.Ajánlatos a lemez állapotának folyamatos ellenőrzése.
Illetve nagyon ma már 55%-os, és a boot percekig tart. Valószínűleg hibás. Egyébként nem írtam, hogy nem megy. Hülye nem vagyok, nem kell bírnod.
-
applause
aktív tag
Hozzáértőt keresek.
Időközönként lefagy az SSD-m (Corsair Force GT 120GB). A hiba az iaStor0 gazdavezérlővel való komunikáció, nem ad/későn ad választ. Kb. 20-40mp után müködik rendesen.
Mi lehet az oka. -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Tappancs2001 #41641 üzenetére
Ez a topic foglalkozik a kérdéseddel.
Első hozzászólást is bogarászd át. -
Tappancs2001
senior tag
Sziasztok! Milyen márkájú SSD-ben érdemes gondolkodni 30000 Ft-ig? Előre is köszi a válaszokat.
-
krx21
nagyúr
SSD beüzemelés!
Egy új alaplapnál (2012) és egy új SDD-nél (2012) általában mit kell "mütyürözni" a beállításoknál? Kicsit túl van ez misztifikálva úgy érzem!
Rendesen be üzeméli az ember mint egy HDD-t. (Win7)
A Trim kell hogy menjen! Leellenőrzöm (hdd sentinel) ok.
Ha van elég ram akkor kikapcsolom a swap file-t vagy áttehetem HDD-re..
Esetleg a böngészők és egyéb programok tmp file-jait HDD-re teszem...Van valami ami állítást vagy figyelmet érdemel még???
Szabad particionálni egy 240Gb -os SSD-t? (mondjuk ketté szedve)
(pl: 1. rendszer, 2 gyakran használt játékok...)
Van egyéb következménye?Köszönöm szépen.
-
whited
addikt
sziasztok
eme ssd elég jó paraméterekkel bír ennyiért, nem?[link]
-
válasz
Kiratheonly #41632 üzenetére
de bakker mit ír a sentinel?mi a baj?bírom h nem megy a gép mi a baja - kérdem én mit jelent h nem megy??
-
skydragon
tag
válasz
Kiratheonly #41634 üzenetére
Sandisk,én is szemeztem az OCZ-vel de mivel elég sok negatív dolgot olvastam róla hamar letettem róla, 2 ezresel olcsóbb lett volna de így már nem bánom azt a cigipénzt a megbízhatóságért cserébe.
-
skydragon
tag
válasz
Kiratheonly #41632 üzenetére
Lehet érett egy gari azért ennyi olvasgatás után örülök hogy nem OCZ ssd tulaj vagyok
-
Kiratheonly
tag
Sziasztok!
Nem rég lettem egy Agility 3 SSD boldog tulajdonosa, kb 2 hete. Nagyon előre készültem, minden beállítást megcsináltam, amit ilyenkor érdemes. Az elvégzett teszt értékek is megfelelőek voltak egy SATAIII-éhoz. Tegnap viszont nem akart bebootolni a rendszer, illetve a kondíciót vizsgálva 58%-ot mutatott a hd sentinel is. Nem tudom hogy mi lehet a probléma. Szinte napról napra romlik az állapota. Ma már csak 57%-os értéket kapok rá. Érezhetően lassult is a kezdeti állapotokhoz képest. Ez már gari esélyes?
Üdv.
-
Ice&Lime
veterán
Van arról valamilyen adat, hogy egy rendszert mennyire vesz igénybe, mennyi erőforrást kell biztosítani egy hdd-nek és egy ssd-nek?van a kettő meghajtó között valamilyen különbség, ami megmutatkozik valahogy és kimutatható, akár pontos számszakilag?
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
troland26 #41625 üzenetére
Itt kezdődik az okosság.
De az első oldalt is elolvashatod. -
DeFranco
nagyúr
válasz
troland26 #41625 üzenetére
Igen, de aztáne lmondták, hgoy ez normális, be fog állni egy alacsonyabb értékre, és megértettem. Igazuk volt, nem problémáztam tovább. Most figyelem, és majd meglátom, van-e ok az aggodalomra.
Neked is leírtuk (leírtam) hogy ez normális, nekem is kb. ennyit írt, amíg nap 10-20 GB körül maradsz, nincs gond. Egyelőre ennyit tudok én is, más is ennyit ír. Várj vele egy pár napot, hogy milyen ütemben ír. Be fog állni.
-
troland26
őstag
válasz
DeFranco #41620 üzenetére
Pont te voltál felháborodva valamelyik nap mert kérdeztél és " lebasztak " ebben a topikban...egyébként persze , hogy parázok ..ez az első ssd-m és szeretném rendesen üzemeltetni nem kinyírni x hónap alatt . Jó lenne , ha tisztában lennék a dolgokkal , hogy mi miért történik..ezért bátorkodtam kérdezni ...
radi8tor1 a ..static wear leveling az mi fán terem ?
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Monyos #41621 üzenetére
Vezérlő és alaplapod leírásában. BIOS-ban megnézni miről lehet bootolni.
De van a te lapodnak egy újabb változata is SATA III-al: MSI P55-GD85
-
krx21
nagyúr
A következő eredményeket kaptam:
Corsair GT 240Gb SSD
-----------------------------------------------------------------------
CrystalDiskMark 3.0.1 x64 (C) 2007-2010 hiyohiyo
Crystal Dew World : http://crystalmark.info/
-----------------------------------------------------------------------
* MB/s = 1,000,000 byte/s [SATA/300 = 300,000,000 byte/s]Sequential Read : 488.543 MB/s
Sequential Write : 227.457 MB/s
Random Read 512KB : 451.132 MB/s
Random Write 512KB : 210.550 MB/s
Random Read 4KB (QD=1) : 33.068 MB/s [ 8073.3 IOPS]
Random Write 4KB (QD=1) : 107.790 MB/s [ 26316.0 IOPS]
Random Read 4KB (QD=32) : 198.002 MB/s [ 48340.2 IOPS]
Random Write 4KB (QD=32) : 222.923 MB/s [ 54424.5 IOPS]Test : 1000 MB [C: 35.4% (79.2/223.5 GB)] (x5)
Date : 2012/08/14 19:08:21
OS : Windows 7 SP1 [6.1 Build 7601] (x64)Milyennek számít?
-
DeFranco
nagyúr
válasz
troland26 #41616 üzenetére
Szerintem add el... ha ennyit parázol rajta, akkor több szenvedést fog okozni, mint hasznot. Mennyi cikust bírnak ezek? 3000? 10000? Azt hiszem legyen 3000. Az, ha naponta 30GB-ot írsz rá (nem írsz rá annyit) akkor 100*128/365= 35 évig jó vagy. Ha minden nap teleírod, akkor 8 évig. Alsó hangon. De ez lehet háromszor ennyi is.
-
Monyos
aktív tag
üdv!
SSD vásárlás előtt állok.
Az alaplapomon csak SATA2-es port van, ezért egy ilyen Delock
PCI-e SATA-III - USB3.0 bővítő kártyával szeretném majd használni az új meghajtót.Gond nélkül menni fog vele az SSD?
TRIM ugyan úgy működne?
Hozza az alaplapi vezérlők sebességét?Előre is köszi!
Bocsi, nem választ akartam írni.
-
krx21
nagyúr
Sziasztok! SSD-k és HDD-k teljesítménytesztelésére mit használtok?
Ahol van összehasonlítási alap, hogy minden úgy megy ahogy mennie kell...
Nekem 1 ssd és 2db hdd van, mind a 3 sata 3-mas és kiváncsi vagyok minden beállítás és teljesítmény olyan amilyen elvárható...
Melyik a legnépszerűbb, lemegbízathatóbb ilyen progi?
Az AIDA64-em van például... -
troland26
őstag
üdv 3 napja van beüzemelve az ssd-m 2x telepítettem rá win7-et ill néhány egyéb felhasználói programot ...23 óra működési időt ír és már 175 Gb az összes írt adatmennyiség ...
. Kb fél órája kapcsoltam be gépet akkor volt 173 GB fél óra után 175 lett és csupán böngésztem ..miért növekszik ilyen ütemben az összes írt adatmennyiségem ?
utorrentet ill a torrent file-okat a hdd-mre raktam...tényleg nem értem..
-
dcenter
csendes tag
Lemértem default értékkel is, ugyanilyen eredményeket kaptam. Az ATTO-s teszt ezt adta:
Az alignálás rendben van. Viszont tegnap sokat olvasgattam az alaplapról. Ebben ICH7 chipset van, amiről azt írják (itt a fórumban is, rákeresve), hogy nem támogatja az AHCI-t. (Egyébként én beállítottam biosban az enchanced módot a sata-ra.) De akkor lehet az, hogy emiatt kapom ezeket az értékeket?
Szóval gyakorlatilag ez az alaplap bukta így? Szoftveresen nem lehet valahogy megkerülni? Nézzek inkább ICH8/9/10-es lapokat használtan?(bosszantó amúgy, ez volt az egyetlen komponens, amit direkt újonnan vettem meg a garancia miatt, erre pont belefutottam ebbe az olcsósítós dologba úgy néz ki..
)
-
Ice&Lime
veterán
Van arról valamilyen adat, hogy egy rendszert mennyire vesz igénybe, mennyi erőforrást kell biztosítani egy hdd-nek és egy ssd-nek?van a kettő meghajtó között valamilyen különbség, ami megmutatkozik valahogy és kimutatható, akár pontos számszakilag?
Aktív témák
- Újabb magyar banknál elérhető a Xiaomi Pay
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Jogász topic
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- A Redmi 15 5G-t power bankként is lehet majd használni
- Arcfelismerő topik
- Battlefield 6 - Bemutatkozik a többjátékos mód
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Mobil flották
- További aktív témák...
- LG 83C3 - 83" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- i7 Gamer konfig bővítési lehetőségekkel! - GARANCIÁVAL
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest