Hirdetés
Aktív témák
-
Mankó
veterán
Nagy valószínűséggel a laptop sata vezérlője lesz a ludas, viszont én még elfelejteném a win 8-at. Nem minden esetben vannak kiforrva a sata driverei. Tegyél fel egy Win 7-et, aztán még egy IRST driverrel is megpróbálkozhatsz, ha a gyári driverek még mindig nem hozzák a várt eredményt! Ha ezek után is ugyanezek az eredmények, akkor tuti, hogy a vezérlő van "kicsit" lemaradva.
-
fsb1000
nagyúr
A bal felsőkben lévő CDM Seq/W eredmény gyengének tünik (a nem 0x00 fill), de a másik szerintem teljesen átlagos, és az ATTO eredményed is hasonlít ahhoz amit p67 lappal IDE beállítással kaptam vagy a neten SATA2-vel az userek méricskélnek.. Söt! A 4K alatti értékeid még jobbak is.
--Az viszont elgondolkodtató, hogy fw cserékkel 50%-ot változik az írási sebesség.
Az lenne az igazi, ha lenne rá lehetőséged, hogy egy másik SSD-vel is lepróbázd ezeket a beállításokat.
De szerintem a 4. beállítás maradhat. Átlagos használatnál inkább a CDM 0x00 fill és az ATTO eredmények mérvadóak. Meg persze a szubjektív érzet... -
Dr V
őstag
Köszi a programot és a leírást, érthető.
De.
A lemezkezelő látja a raiden lévő partíciókat, de a klónozó program nem, csak az ssd-t, attól függetlenül, h formáztam e vagy sem...
Azon is gondolkozom, h a raidet szétszedem, de sajnos nem tudom hova menteni az adataimat...[ Szerkesztve ]
The bass and the tweeters make the speakers go to war!
-
Laraxior
titán
Valószínűleg nekem nem AHCI módban van, azért van ez a problémája. Anno voltam itt, próbáltuk bekapcsolni utólag, de nem sikerült. Na akkor meg is van a megoldás, újratelepítést nem ér meg, marad ennyin
Hmm... érdekes. Az "fsutil...." parancsra 0 értéket dobott...
[ Szerkesztve ]
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
korcsi
veterán
MSahci esetén:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\services\msahci\
Controller0\Channel0 illetve ahányadik sata porton van az ssd, kulcsot létre kell hozni, majd ebbe egy DWORD-öt TreatAsInternalPort névvel és 1-es értéket adni neki, én megcsináltam mind a hat portra mert azok úgyis belső és nem akarom őket leválasztani.
Kimentettem az idetartozó reg-et, fel is rakom valahova, hátha kell másnak és akkor nem kell gépelni annyit.Akinek több vezérlője van pl.: Intel-Marvel annak kell csinálni controller0-át és controller1-et is.
[ Szerkesztve ]
referencia és MSI gaming X 5700(XT) plexi ARGB-s blokkok eladóak!
Aktív témák
Hirdetés
- SAMSUNG 4TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Hűtőbordával - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Samsung 860 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- 1db wd red 3tb wd30efrx és 2db wd30ezrx 100/100 keveset mentek
- Crucial P3 Plus 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - Eladó! 39.000.-
- SAMSUNG 4TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest