Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Lalikiraly: Astra kalandok @ Harmadik rész
- bambano: A sor végén
Aktív témák
-
kerekfej
őstag
Az írási sebesség eredményeket aligha tudod magyarázni ezzel, ott ugyanis nem korlátozó tényező a sávszélesség.
Egyébként meg ezt írta: Sata II az alaplap tehát nem tudja teljesen kihasználni az SDD sebességét, de ez szerintem így lassú még a Sata IIhöz is.
Tehát ha Sata3-ra köti akkor se változnának az eredmények számottevőben, a SEQ Read-ot kivéve.
-
04ahgy
nagyúr
Neeeem, én szeretném megvenni. Akkor jó nekem (mert belátható időn belül 15e Ft-ból csinálok 23e-t.
), jó neki (mert nem kell tovább siránkoznia), és neked meg nem roszabb, mint most. 
(#45272) alfstokes: A legkevésbé sem akasztottál ki. Csak siránkozol, mikor épp te vagy nyerő pozícióban (tehát már most dörzsölheted a tenyered)... De mondj egy árat priviben.

HGyu
-
04ahgy
nagyúr
Jogszabály szerint a számlán szereplőt, ha nem tudják ugyanolyanra kicserélni.
(#45268) alfstokes: Könyörgök. Tedd be egy kábelen lógatva, nem kell szerelgetni. Átklónozod a HDD-t, nem kell újratelepítgetni. Fontos adatot ne tárolj rajta. Előbb utóbb meghal, mert olyan szutyok, veszel egy jobbat az árán. Ennél csak rosszabbul járhatsz, akár nem használod, akár siránkozol, akár eladod. (Mert akkor más használja és gariztatja és más fog pénzt visszakapni vagy egy eleve jobb típust helyette. Érted?
)HGyu
-
hkari
őstag
Én se tudom, erőprobléma CPU ügyileg talán nincs, mert i5-750 -em van, csak nem tudom, ezek a Pci-os kártyák jók-e valamire, de gondolom igen. A számok nem érdekelnek, de ahogy látom őket , azért ennek a közel kétszeresére is képes lehetne az SSD, és gondolom azt már lehet érezni, de persze nem tudom, szóval azért kérdeztem

Szerk:
DeFranco, S.O.S : Köszi!
-
alfstokes
csendes tag
Nem fogod elhinni amit írok.Gyakorlatilag azt sem tudom,hogy működik -e vagy sem,mert nem telepítettem rá az op rendszert.Még augusztusban vettem,gondoltam majd rászánom magam a telepítésre.Néhány nap után rádugtam az alaplapra stb.,hogy egyáltalán látszik-e a sajátgépben,de nem látszott és hagytam az egészet,azóta is így áll a dolog.Nem volt kedvem kékhalállal meg egyéb gondokkal küzdeni.Súlyos eset?
-
fagy53
nagyúr
"sata II-be rakva bármely sata III-s SSD a felét tudja nyújtani mintha egy sata III-ba tetted volna." - ez messze nem igaz és nagyon megtévesztő! A sávszélességet a szekvenciális olvasás használja ki leginkább és ha egy SATA3-as SSD-t raksz egy SATA2-es csatiba, akkor kb igaz amit írtál, de csak ennél a paraméternél, a többinél még a szintetikus teszteknél sincs ekkora, sőt sokszor lényegtelen a különbség.
A szekv. olvasás és kicsit az írás miatt a nagy fájlok másolásnál tapasztalhatsz észrevehető eltérést ha egy SATA3-as SSD-t SATA2-es csatiba dugsz... -
miki111
csendes tag
Szia!
Asztali gépbe vettem
CPU típusa QuadCore Intel Core i7 920, 2800 MHz (21 x 133)
Alaplapi lapkakészlet Intel Tylersburg X58, Intel Nehalem
Videokártya ATI Radeon HD 5770 Series (1024 MB)
BIOS típusa Award Modular (11/17/10)
A telepítést nem tudom, nem én csináltam.
6GB RAMKöszi!
-
Akcok94
senior tag
én ezt néztem.
ez megfelelne neki? -
DeFranco
nagyúr
Kell rajta lenni szabad helynek hogy a trim es a wear leveling tudjon dolgozni, kb 10% az ajanlott (5-20% kozott szor, de 10% egy 128-as peldany eseten boven eleg), de hogy ezt alulprticionalassal, utolagos overprovisioninggal (samu szoftvere tud ilyet ugyanaz mint az elozo csak utolag csinalja meg) vagy ugy csinalod hogy szimplan nem irod tele az tokmindegy.
-
-
Predator2
addikt
sata marvellbe tettem a Hitachi vinyót és hagytam az intelbe az ssd-t achi-t mind a kettőben bekapcsoltam --> egy pervet nem bírt ki kékhalál nélkül
amikor az ember átrakja ACHI-ba utána nem lehet használni a HDD-n léviő op rendszert?
akkor már csak a ssd-re telepített win7-el fog elindulni a gép?most kiszedtem teljesen az ssd-t a gépből így megy rendesen minden de az ssd-t nem tűri meg
-
Az adatlapodon szereplő deszkán biztosan nem. Nem úgy kell érteni, amit írtam, hogy minden alaplapon, amin SATA3_1 feliratú port található.
Szerencsére ritkán lehet belefutni, de akkor tipikusan Asrock/Asus deszkáknál, ami ilyen osztott esata port van (ha a hátlapra csatlakoztatsz esata meghajtót, akkor az alaplapi sata port nem működik), de itt sem az összes esetén. -
keress olyan tesztprogit, ami a 100% mellé azt írja, hogy kib... kúrvajó!
a lényeg, hogy nincs és nem is lesz semmi baja az ssd-nek. 
nekem van egy intel x-25v 40gigás ssd-m. nem cache-eltem semmit hhd-re meg sehova máshova, nem állítgattam semmit, had írjon minden oda ami csak akar és most 2 éves korában 98%-os a kondíciója.
-
peetmaster
senior tag
Tudok róla, csak minden mindegy alapon próbálkozom. Ha végképp nem jön össze semmi, visszarakom SATA2-re, aztán majd beruházok pár hónap múlva egy alaplap + proci kombóra. Csak az ebben az idegesítő, hogy a 96GB-os Kingston SSD-m jóval gyorsabb SATA2-n, mint ez az OCZ SATA3-on...és nem ezt vártam...

-
Core2duo6600
veterán
Ha nincs terhelve a rendszer a cpu csökkenti a feszültségét, és a sebességét, ezáltal kevésbé melegszik, kevesebbet fogyaszt.
Látható hatása van, mert enélkül 100 w felett fogyaszt idle ben, ezeket be / auto módban meg 50 körül, és ez egy IWY Bridge 3770 es rendszer Radeon 5870 es vga val.Nem beszélve arról, hogy üresjáratban akár le is kapcsolja a nem használt magokat !
Szóval érdemes bekapcsolni őket, nincs semmi köze az SSD hez !
-
Core2duo6600
veterán
Például úgy, hogy nem a floppy-s változatot használod hanem a rendes telepítőt ami egy exe, vagy msi, de indítható a driver ugyanaz !
[link]Legalsó !
(#40265) Dr V
Bootolj be egy DVD ről vagy Pendrive ról és úgy telepíts(#40270) LordDarkness
Jobb neki, márcsak a trim támogatás miatt is(#40271) Dr V
Fill 0 val mérj, mert az egy SF es vezérlő -
jeni
félisten
hogyan telepíthető fel? nincs indító fájl neki
-
Mankó
veterán
Nálam 10 gb-t foglal az egész rendszer, Win 7 pro, TC, Winamp, Víriusirtó, lejátszó programok, Skype, Office, Adobe stb., amit általában használok. Minden be van optimalizálva, fent vannak a lap driverei, meg kiegészítő szoftverei is.
Viszont a hibernálás, swapfile, visszaállítási pontok meg minden hasonló dolog le van tiltva. -
Mankó
veterán
Fájlokra ott a Total Commander, rendszer eszközökre meg írt valamelyik fórumtárs egy megoldást ilyen esetre 2-300 hozzászólással régebben.
Én nem nagyon használom a keresést, viszont így ha letiltom a windows search-et, akkor a rendszer nem kerregteti a winyót egyfolytában, s a gép is gyorsabbnak hat. -
Én úgy értem, az új Force GT F/W miatt lehet. Picit esett az olvasás, de az írás jobb lett. Ez végül is jó, mert sztem az írás a lényeg főleg 4K-s területeken.
Pityu.! Nem mondom, hogy normális mert napi max max 10 gigában kimerül nálam minden, ritka az 50 gigás nap. Ez a 10gigás maximum azért van mert ami nem fontos az a HDD-n van, pl filmet biztosan nem oda töltenék le, vagy nem onnan játszanék le. Ennek 2 oka van: Minek? A filmnek nem kell SSD. De pl SSD-n van az Audition 5-ös program, ezért úgy tölt, hogy öröm nézni.
(#39827) jeni : Nem jó téma, ezen régebben is voltak fennakadások. Pár ezer HSZ-el korábban linkeltem tőlem két vidit, hogy gyári won7 és inteles driverrel milyen a boot. Gyári win driverrel sokkal gyorsabb, de ezen kívül annyira kicsi volt az eltérés, hogy inkább feltettem az akkori friss intelest és azóta is az szolgál.
-
janos666
nagyúr
Ezeken az SSD-ken gyárilag is le van foglalva némi spare area (ezért 60 és nem 64Gb), szóval nem kötelező mereven tartani a >10%-ot. Nekem most épp ennyire sikerült megrakni normál használat közben.
Win8 x64 RP
4Gb pagefile + 256Mb swapfile (hiberfile nincs, recovery nincs, TEMP most kb. üres)
AutoCAD Civil3D 2013 x64 (full install doksikkal, extrákkal, legacy összetevőkkel)
Adobe PhotoShop CS6 x64 (full, csak az x86 nincs mellé felrakva, ahogy szeretné)
Adobe Acrobat X Pro
CalMan v4Ezek a ~500+ Mb-ot elnyelő programok, de persze van fent sok-sok apró kütyü (böngészők, lejátszók, konvertáló és "bütykölő" programok)
Illetve ami most átmenetelig itt tartózkodik, az a StarCraft II játét, amit próbaképp áthelyeztem az SSD-re, mert még innen is nevetségesen lassan tölt be, de SSD-ről gyorsabb (gondolom össze vissza olvas be apró fileokat az archívumaiból, amiket a DVD-ről a gépre telepít), és volt hely.
Ha nagyon akarnám és épp kéne mostanság, akkor elférne még egy Visual Studio is, bár akkor ki kéne kapcsolni a pagefile-t, hogy legyen hely a TEMP-nek. (Sokáig ki is volt lőve, mióta 8Gb RAM-om van, csak múltkor mindet fel akartam használni egyszerre, így nyitottam egy pagefile-t és nem kapcsoltam ki, mert elfér, és pár havonta egyszer jól jön.)
De a legtöbb játékot semmi értelme átmásolni, ez ilyen "Blizzard fos".
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
janos666
nagyúr
Most meg azért nem nézem meg a PDF-et, mert mobilról nézelődök, de gyanús, hogy az hardware rev, nem software verzió. Vagyis minden file ugyan az a firmware főverzió, csak a különbóző hardwer revíziókhoz optimalizált kiadásai. Nem ritka, hogy egy modell életciklusa alatt változik a bele, de mivel elég közeli marad a specifikáció, így nincs értelme másképp nevezni, kivezetni a modelltípust és újként kidobni szinte ugyan azt. Marketing szempontból is jobb így.
Ezért nem változik a szám, mert az lényegében product number. Nem software, hanem hardware jellemző.
Lehet, hogy flasheled a rossz soft-al és működik is, de a PN nem változik, amit a tool kiolvas.Flasheld a passzoló végződésű file-al és hagyd békén!
-
janos666
nagyúr
Ajaj! Elolvastad a PDF-et, ami a frissítést magyarázza?
A te SSD-hez valót én sem (mert nem is látom, ha írtad valahol a konkrét típust, csak annyit, hogy Corsair), de s Force GT-nél le volt írva, hogy a számsor utolsó karakterét először ki kell olvasni, majd az ezzel megegyező képfilet kell beletöltetni az update tool-al, mert az eltérő számozású modellek eltérő NAND flash chipeket használnak.
Szóval javaslom a PDF tanulmányozását, és ha ez a helyzet, amit fent vázoltam, és többféle fileod van, akkor próbáld meg betölteni azt, ami egyezik a frissítőprogramban jelölt típussal (az a szám, ami nem változott).
De gondolom nem engedi rossz file-al flahelni (csak azért kell kézzel kiválasztani, mert nem lehetett egy fileba zsúfolni, de ellenőrzés azért van, hogy passzol-e, nem is filenév hanem valami képfileon és SSD-n belül tárolt ID-k alapján...), és ezért nem fogad el neked bármit...
-
TeeJay
félisten
[link]
olvasd"Both flash types use a 25nm die package size. The technical term is ONFi 2.x (synchronous) and ONFi 1.0 (asynchronous). ONFi 2.x uses a central timing circuit and moves data on both the rise and fall of the signal wave. This is similar to double data rate random access memory (DDR RAM). ONFi 2.0 is capable of delivering speeds up to 133MB/s but ONFi 1.0 is limited to just 50MB/s. On paper it sounds like one is twice as fast as the other but due to the total SSD architecture the real world benefit is much less."
alapból csak az ONFI szabványban van aszinkron ha jól látom...
a toggle DDR NAND-od ki kellene hagyni ebből (Samsung és Toshiba) -
janos666
nagyúr
Akkor az Intel Chipset INF Software felrakja majd neked az Intel ACHI drivert is (mármint a frissebbet, mert a Win7 SP1 alapból felismeri ezeket az Intel vezérlőket).
Mindkettő szinkron működésű. Én azt hiszem ma is a Force GT-t választanám, de a Samsung-al sem jársz rosszul.
-
jeni
félisten
ez meg a Samsung NP-RC730 gyártói oldal
Intel Rapid Storage
jót néztem ki? -
XP/Vista nem támogatja a TRIM-et, csak a W7/W8 és ezek szerver változatai, valamint -bizonyos kernel verzió felett- a Linux disztribúciók is (alapban nem kapcsolják be, manuálisan kell)
Nem kötelező, hogy W7-et telepíts, csak a W7 előnyösebb SSD szempontjából a TRIM támogatás miatt és az sem elhanyagolható szempont, hogy a Vista-ra jellemző, túlzott/pazarló erőforrás-kezelés és az XP-s programokkal való gyakori kompatibilitás(pontosabban inkompatibilitás) a W7-ben nem áll fenn. Ha tehát lehetőséged van, hogy eldöntsd, hogy Vista vagy W7, akkor ez nem kérdés, egyértelműen W7.
Ha Vista-t telepítenél (mert az jogtiszta és csak ezért nem vennél W7-et), akkor annyi a fontos, hogy olyan SSD-t válassz, ami végez TRIM-szerű karbantartást és nem "háklis" a TRIM hiányára, mint pl -sajnos- a Samsung 470/830...
Aktív témák
- Disney+
- VGA kibeszélő offtopik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Battlefield 6
- Pánikban a világ a Radeon RX 5000 és 6000 sorozat támogatása miatt
- BMW topik
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen TV-t vegyek?
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- WD 480GB Greene SN350 (WDS480G2G0C) M.2 2280 NVMe PCI-E3.0 x4 SSD
- SAMSUNG EVO 860 500GB
- ServeRAID 12db M5200 Series (44W3392) 1GB Cache + 28db M5210 Series (44W3395) 4GB Cache / RAID 5 Upg
- WD Blue SN570 1TB M.2 NVMe SSD - Garancia: 2028.04.17 ALZA - 100/99%
- 1 TB 2230 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Micron, WD - STEAM DECK
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Alphine Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3024, 91% Akkumulátor
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- Apple iPhone 16 Pro Max Desert Titanium Titán dizájn, Pro kamera, 120 Hz ProMotion,90%,3 hó gari
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 10400 / RTX 3060 12GB / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! 64GB(2x32GB) Kingston Fury Beast 3200MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
miért?

), jó neki (mert nem kell tovább siránkoznia), és neked meg nem roszabb, mint most.
)

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)