Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Mutasd magad topic!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: Mi ez a pici videókártya? AMD E9173 teszt
- Intelligencs: Karrierváltás - Első rész
- Andras-G: Az internet veszélyei [2. rész] - Facebook Marketpalce
- Gurulunk, WAZE?!
- Klaus Duran: RCS
- Yutani: 20 év a Prohardveren
Aktív témák
-
Üdv!
SSDvel hogy érdemes torrentezni? Úgy h a hddre menti az adatokat, de a kliens az ssdről fut?
-
-
Biztos, h ahci-n van... többször is ellenőriztem, a biosban bekapcsoláskos is látszik, h ahci-n van. Az számít, h gsatan van, nem pedig a sima satán? Mert a sima satán van a raid tömböm. AZ ahci-t külön lehet kapcsolni a 2 satán: az egyik 0-3portig riad, 4-5 ide v raid, míg a gsata id, raid, ahci módot tud.
Megnézem a gigabyte honlapját, hátha ott van vami okosság... -
-
Már magam sem tudom
Miután felkerült a win7 utána az alaplahoz kapott dvdről a ATi SB7xx AHCI/RAID Driver Version:8.641 tettem fel, majd a videókártya (radeon 4890) legfrissebb driverjét, amihez csak raid vezérlő tartozik (raid 0 tömb is van a gépemben). Végül valamely logoutos leírásban lévő amd ahci drivert (12.6) próbáltam meg feltenni, de nem láttam, h ahcit is telepített volna.
64bites a rendszerem.
És tudom, h a gépem kétszer ennyit tudna, hisz már mértem a sata 2től elvárható eredményeket!!
-
-
válasz
attila9988
üzenetére
A Válaszom.
Ezen mérés születésekor nem a gsata hanem a normál sata csatlakozóba dugtam be az ssd-t. Most a gsatában van, mert ott tudok ahcit kapcoslni, mert a többi port raidbe van. Gigabyte ma 790x ud3p lapom van. -
Üdv!
Nha, véégre sikerült feltennem az ssdre a wint. Viszont. Crystal mark szerint eléggé lassú, kb a felét hozza asz ssd, amit tudnia kéne. A hdsentinel szerint a trim letiltva oprendszeri szinten, lemezvezérlőnek ahci van megjelölve.. Mit csináljak, h jó legyen?
-
-
Valaki tud egy olyan progi, amivel bootolható pendriveot tudok létrehozni? Vagy elé a telepítő dvdről átmásolni egy üres pendrivera a fájlokat és máris mehet a telepítés?
-
-
válasz
LordDarkness
üzenetére
Őőő... nem az achival kéne hamarabb felállnia a rendszernek?
-
Na végülis úgy fogom csinálni, h telepítek egy friss wint az ssdre a mostani win alól. Ez mennyire lesz működő megoldás? Csináltam már ilyet többször is, de azt nem tudom, h az ssd sebességét mennyire fogja ezt befolyásolni. (Ha jól gondolom akkor semennyire, de visszaolvasgatás után elbizonytalanodtam e téren.)
-
Az vajon fog működni, ha csinálok egy win mentést, majd egy szűz winen visszaállítom?
-
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Most épp az internet sötét bugyraiban kutatok, találtam 1-2 leírást, h hogyan kell raides rendszert 1 vinyóra átrakni. Most épp a Clonezilla a soros, de már megvan a következő versenyző is

-
Eddig semmi siker

Aomei nem látja a raidet, mert dynamikus (pontosan nem tudom, h mit jelent),de írja a program, h töltsek le egy másik változatát. Ami látja, h raid, látja, h van ssd, de nem tudja a vinyók között mozgatni a partíciókat. A macrium reflect sem látja a raidet, még akkor se ha ah 1.hszben található cikk alapján bootolom be a reflectet és a drivereket is betöltöm mellé.
Azt hogy lehet megoldani, h a mostani win7emet átrakjam az ssdre úgy, h az ssdre telepítek egy tiszta wint, de a mostani winemet valahogy átmentem a tisztára? Lényeg, h a telepített programok, beállítások, stb szal minden megmaradjon? Pl a biztonsági mentés és beállítás működne?
De ha valakinek van ötlete a tükrözésre, szívesen meghallgatom
-
-
Üdv!
Vettem egy jó kis ocz ssd-t.
Egyenlőre nagyon tetszik, de csak mint dísz, mert nem sikerül a win7et átraknom rá.
Az a baj, h nem akar a gépem bootolni usbről :S Mindent úgy csináltam, ahogy az első oldalon van leírva a linkben, h hogyan költöztessünk wint. Gigabyte ma 790x ud3p lapom van, raid 0ban van a két vinyóm. A pendriveot hátlapi csatlakozóba tettem. Az ssd egy másik csatlakozón van, azon a csatlakozón nincs beállítva raid. Próbáltam a win lemezkezelővel tükrözni ssdre a rendszert, de nem indult el arról.
Aktív témák
- Spórolós topik
- Sokkal jobb ajánlat lett elődjénél az iPhone 17e
- E-roller topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Nintendo Switch 2
- Futás, futópályák
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Proxmox VE
- Ilyen olcsó sem volt még egy Apple notebook
- További aktív témák...
- XPG 1TB M2 NVMe PCIe SSD 3000/3500MB/s (SX8200PNP) / Beszámítás OK!
- ADATA Legend 710 512GB PCIe Gen3 X4 M2 NVMe / Beszámítás OK!
- Kioxia XG8 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - 7000-5800 MBs - Eladó
- Hitachi 2TB HDD 7200rpm (HDS722020ALA330)
- Western Digital Caviar Green 3TB HDD (WD30EZRX) 100/100 / Beszámítás OK!
- Beszámítás! HP Elitebook 8 G1i 14 FHD notebook - Ultra 5 235U 16GB DDR5 256GB SSD Intel IGP W11
- Eladó Xiaomi Redmi Note 10S 6/128GB Acél szürke / 12 hó jótállás
- Akció! Dell Latitude 7200 2-in-1,12.3",FHD,i5-8365U,8GB,256GB SSD,WIN11,Tablet,LTE
- Kuriózum: Ozark Trail (amerikai) fejlámpa 600 lumen
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest