- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- droidic: A fapados NAS tuningolása
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
Turbomann
tag
Tegnap éjjel feltettem a msi achi driver-t, de kicsi lasullást tapasztaltam. Igaz sokkal gyorsabban állt fel a rendszer és játék allat nem akad le 30mp-ént 1 mp re
Így inkább hagytam ezt fent. Egy Ős régi samu SDD 95% kondinciót írtak róla, peddi 99% fulra volt téve 32GB-os Azzon full semmi nem volt trim meg papíron sem ismerte És most is rendesen kiszolgál. Erre tettem a virtual memórit max:4096 és agility 3 120GB egyszer feltelepítem és nem szeretnék ráírni semmit. Tehát teljesen írás védetté szeretném tenni? Hogy lehet? MErt monitorozom és minidig picikét írogat és szerintem virusom lehet? NApokban kaptam virusos file-t és 200B volt benne valami virnyákról regélt. Magyarán rendszer kiszedte, de ez a magától pici írás kiakaszt! Köszönöm a segítséget.
-
fsb1000
nagyúr
válasz
szektamokus #40196 üzenetére
Lehúztam... úgy is szét volt szedve a gép.
-
fsb1000
nagyúr
válasz
szektamokus #40192 üzenetére
Nemrég álltam át IDE-ről AHCI-ra az új SSD miatt és az adat HDD-kel semmit nem kellet csinálni, adatokat megtartották.
-
válasz
szektamokus #40192 üzenetére
Fel fogja ismerni a HDD-ket, lehet, hohy pár percig eltart, majd újraindítást fog kérni.
Ha esetleg olyan meghajtóid vannak, amelyeknek kell 8a gyártó javasolja), hogy külön AHCI driver-t kell felrakni, akkor azt meg kell tenni. (Ez alaplapdon találhatósata vezérlő(k) függvénye, hogy melyik AHCI driverre lehet szükség) -
-
szektamokus
tag
Sziasztok,
Hamarosan meglesz az első SSD-m és ahogy utánaolvastam 1 dolgot szeretnék kérdezni.
Telepítés előtt ugye AHCI módba kell átállítani ( legalábbis ezt olvastam ) de a gépbe van még másik 2db vinyó, azok ettől még ugyan úgy fognak menni?alaplap: Gigabyte GA-MA770
-
-
Csak akkor lehet pontosan megmondani, ha leírod az SSD-k pontos típusát.
Nem mindegy, hogy hány nm-es NAND-ok vannak benne, avagy az sem, hogy esetleg egy feloldott Spare Area Lock-os meghajtóról van szó. Pontos típus birtokában utána lehet nézni, bár ezt te is megteheted, mert a google-ba beírod, hogy pl Agility 3 60gb formatted capacity és számos találatot fogsz kapni. -
BK87
senior tag
Sziasztok!
Szeretném megkérdezni, hogy egy 60GB és egy 64GB-os SSD formázás után hány GB-os lesz? Előre is köszi a segítséget. -
Bodor
veterán
Nem tudás, inkább csak tapasztalat.
fsb1000 : sokat szívtam a laggolással, ezért emlékszem rá, és arra is, hogy annak idején Te is elég aktív részese voltál a topiknak, ahogy újabban mostanában is szerencsére. Elkelnek itt az "öreg motorosok"
(#40180) Asanto : Szívesen. Remélem megoldja a problémádat.
-
fsb1000
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #40182 üzenetére
Nem szükséges.
Viszont ha hasonló eredményt ad a CDM, mint más benchmark Thread-re, akkor átlag usernek lehet hogy megfelel első összahasonlításra.
Főleg hogy ez az érték a napi használatban nem is annyira mérvadó, bár érdekes lenne megtudni, hogy az oprendszerek milyen mértékben generálnak vagy engednek több szálas hozzáférést a háttértárakhoz. -
válasz
fsb1000 #40175 üzenetére
Egyrészt a többszálas mérési elvet Thread-ként jelölik, másrészt meg írtam erre egy kis progit, ami (többek közt) monitorozza az SSD felé irányuló kérelmek számát, azaz a Queue Depth-t. [link]
Ma már nem, de -ha gondolod- holnap készíthetek video-t működés közben, ahogy CDM és AS SSD mérés közben változik a QD értéke.
Mondjuk nagy meglepetés nem lesz, mert előbbi 32 körül, míg utóbbi progi meg 64 körül lesz. A progit nem ezért készítettem, hanem az érdekelt még annó, hogy fájlmozgatásnál, nagy méretű fájl másolásnál, egyszere több program futtatásakor, mennyi a max QD érték, mennyiből tudja megoldani az SSD a feladatot. -
Mankó
veterán
válasz
Kolondrum #40066 üzenetére
Kipróbáltam az említett C-s beállításokat, s úgyis mértem egyet. Semmit nem változtak az értékek, szinte tized mb--ra megegyeznek az értékek.
Lehet, hogy az említett dolgok csak az mlc-s sandforce-s ssd-knél jelent gyorsulást. Az SLC-s ssd-nél esetemben semmi eredménye nem volt. -
Bodor
veterán
válasz
Asanto #40167 üzenetére
Én úgy látom, hogy Jmicron vezérlős JMF612-es vezérlő van benne, ami hajlamos a laggolásra. Az én hasonló G.SKILL-emnél az volt a megoldás, hogy NTFS formázásnál nem 4K cluster-t, hanem annál magasabbat, mondjuk 16K-sat kell beállítani, és akkor megszűnik a laggolás. Utána viszont annak érdekében, hogy ne lassuljon le, érdemes az említett Perfect Disk-el, vagy Diskeeper-rel 2 hetente karban tartani.
Tapasztalatok -
fsb1000
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #40173 üzenetére
Köszi, hasznos infók voltak.
Esetleg annyival kiegészíthetnéd, hogy milyen forrásból lehet tudni, hogy a CrystalDiskMark Q32 tesztadatai nem többszálas feldolgozásra vonatkoznak.A fejlesztői oldalon ez olvasható:
4K QD32 : Random Read/Write Test (Block Size = 4KB, Queue Depth = 32) for NCQ&AHCIÉn eddig nem kételkedtem benne, mert ahogy írod más többszálas benchmarkok eredményeivel nagyjából megegyező eredményt ad.
-
válasz
fsb1000 #40162 üzenetére
1. AHCI/RAID módok lesznek érintve végig a hozzászólásban, 2012-ben IDE-ben csak az telepítsen, akinek nem támogatja a BIOS-a az AHCI üzemmódot
2. ATTO-t és Crystal-t nem lehet összehasonlítani, mert 2 különböző programozási elven/megközelítésből oldották a sebességmérést. Anélkül, hogy technikai részletekbe belemennék, elég beszédes, hogy az ATTO QD4-ben mér(ez az alapbeállítás) és max. QD10-ig lehet állítani.
3. AHCI/RAID esetén támogatott az NCQ(IDE módban nem), amely révén elérhető a Queue Depth(QD). Ez -jelenleg- driver és eszköz szinten is 32-re van korlátozva, de ez több, mint elegendő. Ez (és itt nagyon "elvonatkoztatva" fogalmazok) egyfajta lista (vagy rangsor ha úgy tetszik), amelyben a meghajtó aszerint rangsorolja a hozzá érkező kérelmeket, hogy minél gyorsabban ki tudja szolgálni azokat.
Fentiekből következik, hogy AHCI/RAID módban a 4KQD32 a mérvadó.4. Maradva a CrystalDiskMark-nál, egy home user 2 mért szegmenssel találkozhat, az egyik a SEQ olvasás/írás sebessége (ez látható, Intézőben vagy pl Total Commanderben fájlok másolásakor SSD-ről SSD-re), másik a 4KQD32 (ez meg csak tapasztalható/érezhető pl rendszerinduláskor).
A 4KQD32-ben mért sebességnek, meg a kis fájlok másolási sebességének nincs köze egymáshoz, egy példa: Az én SSD-men max 40MB/s írási sebesség mérhető 4KQD32-ben, de ha pl 1000 darab 4K méretű(4096 byte-os) fájlt másolnék, akkor nem 40MB/s-el ír a másolás folyamán, hanem ennek 2-3-szorosával.
A 4KQD32-ben mért sebességek olyan felhasználási területeken lehet mérvadó, amit említettél is, azaz adatbázis(pl SQL)- és fájlszervereknél stb. (persze igen méretes adatbázisokra értendő és az azokban/azokon végzett adatbázis-műveletekről)5. A CrystalDiskMark nem használ többszálas technikát (QD32 nem egyenlő Thread). Pl az AS SSD Benchmark használ ilyen megoldást, de "ő" 64 szálast. Ennek viszont semmi jelentősége, mert akár hány szálon is érkezik kérelem a meghajtóhoz(64 szál esetén egyszerre/egy időben 64), a meghajtó úgy is csak max 32-tud feldolgozni (lásd 3. pont), ezért egyezik meg az AS SSD 4k-64 Thrd eredménye, a CrystalDiskMark 4KQD32 eredményeivel(természetesen itt nem byte-ra pontos egyezésre gondoljon senki)
6. (és ezt csak azért említem, mert ebben is van keveredés a neten rendesen) A Random teszt, az nem az adatokra vonatkozik(tömöríthetetlen avagy tiszta nulla), hanem az adatok elérésére: [link]
Természetesen ez a hozzászólás elsősorban nem neked szól(hisz alapvetően egyetértünk a kérdésben), de úgy gondoltam, hogy akik olvassák a topikot, azoknak lehet benne hasznos/új infó.
-
fsb1000
nagyúr
válasz
Asanto #40167 üzenetére
Nem tudom hogy ez mikori tervezésű/gyártású BUFFALO, de kb 2-3 éve szinte minden BUFFALO user beszámolt "laggol"ásról némi időszakos belassulásról. Egyik a másik következménye lehet. Ezt akkoriban a vezérlő tulajdonságának rótták fel.
Nekem is volt egy 32GB-os darab... a laggolása elviselhető volt, de az általad leírt jelenség néha megjelent. Meg amúgy is.... egy SSD ne akadozzon. A legjobb tulajdonsága hogy USB csatija is volt, amin keresztül tökéletesen működött.
Utána kéne nézzél, hogy ez a tipus is hasonló "ficsörrel" rendelkezik vagy sem.A TRIMM hiánya okozhat lassulást, de program futás megakadást, kifagyást aligha.
Korábban linkeltem egy 80GB-os IntelX25G2-öt amit 2,5 évig nem trimmeltem.
Talán 10%sebesség csökkenés volt mérhető, de akadásról fagyásról, laggolásról szó sem lehetett. -
Asanto
tag
Sziasztok. Egy ilyen csoda birtokosa vagyok: BUFFALO 64GB SATA2 2,5" MicroStation SHD-NSUH64G-EU
Mostanában homokórázásra lettem figyelmes, főleg a böngészőn (Opera, néha Mozilla).
A youtube hd videók is szoktak akadni. Van hogy addig fajul a dolog hogy kifagy az Opera. (egyszer már elkezdtem ezt az üzenetet és úgy jártam hogy kifagytam)Átnyálaztam az átfogó elemzést, beállítottam a dolgokat (pl: temporary files,prefetch, töredezettségmentesítés), de a "Windows írási gyorsítótárhoz tartozó puffer ürítésének letiltása az eszközön" részt nem sikerült bepipálni.
Láttam képeket sebességtesztekről és feltűnt hogy az utolsó két írási értékem nagyon lassú.
Amúgy is egy budget termék, de gondoltam hátha tudtok megoldást a lassúságra.
Nem tudom mennyit számít, de registryben, majd biosban ahci módra váltottam ide módból. Ugyanaz maradt az érték az újabb tesztnél, ezért nem tudom hogy egyáltalán számít-e milyen módban van.
Annyit kiszűrtem még hogy a trim-et nem támogatja. -
franc0
őstag
válasz
fagy53 #40163 üzenetére
Nem rossz amit mondasz, de azért hozzátennék valamit.
A 4K read azért fontosabb, mert amikor csinálsz valamit és várod az eredményt (pl. ikonra katt), akkor az inkább olvasás lesz.
Ugyanakkor az idő nagyobb részében történik 4K write az SSD-re. Idle-ben is.Szóval fontos az mind, felhasználástól függ. Ami szerintem a legkevésbé fontos, az a szekvenciális olvasás. Ami ugye azért vicces, mert a tömegek csak ez alapján tudnak minősíteni.
Dehát ez nem egyedi jelenség e széles világban... -
fagy53
nagyúr
válasz
fsb1000 #40162 üzenetére
"Az oprendszer boot ideje és a sok kicsi fájlt használó programok (pl. browserek) sebessége leginkább a 4k blokkméret körüli eredményekkel van korrelációban."- én ha említem, akkor ezért...
Viszont itt az olvasási paramétert tekintem a fontosabbnak, az írás kisebb jelentőségű számomra, a többszálas 4k meg többségünknek érdektelen. -
fsb1000
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #40161 üzenetére
Nem tudom hogy a többiek miért emlitik.
Én főleg ATTO részletes eredményekhez tudok kötni bizonyos szubjektív vagy "műszeresen" mért tapasztalásokat.Az oprendszer boot ideje és a sok kics fájlt használó programok (pl. browserek) sebessége leginkább a 4k blokkméret körüli eredményekkel van korelációban.
A nagyobb fájlok másolásnak, feldolgozásának sebessége, pedig a nagyobb blokméretekkel, szekvenciális r/w tesztadotakkal mutatnak összefüggést.
Szerintem főleg az elöbbi amit az egyszeri user gépgyorsulásként megél.Van egy saját/egyedi szempontom is, vagy hobbim, mely szerint az XP boot időt mérem meg különféle konfigokkal és SSD-kel. A legjobb eredményem: 7 sec. (Bios screen eltünésétől számítva wordpad auto indításig)
---Szerk: egyébként én nem a 4K gyengeséget említettem, hanem a többszálas 4K gyengeséget a Samsunggal kapcsolatban. Ez inkább adatbázis jellegű adatok / fejlszerver kiszolgálásnál lehet szempont
-
válasz
fsb1000 #40160 üzenetére
"A samsung valamiért nem olyan jó a többszálas 4K Write tesztekben."
Tekintve, hogy egy laptopban teker a Samsung 830 64G, szerintem teljesen korrekt értékekAzt azért megkérdezhetem (és ezt nehogy személyeskedésnek vagy egyébnek vedd, mert nem annak szánom), hogy miért a 4K szegmense értékeit vizsgálod?
(Többször olvastam itt a topikban, hogy a 4K-s szegmens gyengeségét említik...) -
-
mcroberto
tag
Sziasztok.
Lenovo R400 4gb ram, P8400 proc, w7x64bit sp1.
Ezt kéne látnom? Jó? Nem jó? Kukka?
Válaszokat előre is köszönöm.
Sorry, de nem tudtam végig olvasni a totyikot.
-
Turbomann
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #40146 üzenetére
Dolgoztam dolgozok, de este izzitom.
köszönet érte. És szeretnek érdeklődni, hogy razer mirror special edition. Drivert szoftver t meg tudnád keresni nekem, mert razer oldalán nem találom. Köszönöm
-
jeni
félisten
hogyan telepíthető fel? nincs indító fájl neki
-
fsb1000
nagyúr
válasz
Balázs0916 #40143 üzenetére
Azért lehet valamit még csiszolni kéne az SSD beállításokon/drivereken, mert a gyártó SATA2-re is legalább 40%-al jobb adatokat közöl.
Pl. próbáld IDE módban is (ha még nem)Sequential reads2:
SATA Rev. 3.0 - 535MB/s
SATA Rev. 2.0 - 280MB/sSequential writes2:
SATA Rev. 3.0 - 120GB, 240GB, 480GB – 480MB/s
SATA Rev. 2.0 - 260MB/s(#40151) jeni: Szerintem ettől a termékek nem változnak meg, egy ekkora cégnél több évre előre tervezett lehet a fejlesztési és gyártási folyamat. Ha lesz valami változás, az talán 2014 karácsonyán lesz érezhető. Remélem tovább csökkenő árak formájában
-
jeni
félisten
Ez most jó hír nekünk? OCZ mizéria már volt mégpedig a DDR 1-2-3 ramok ügyében.
-
Mankó
veterán
válasz
Balázs0916 #40149 üzenetére
Sata 3-on számíthatnál nagyobb eredményekre, illetve 0 Fill méréssel Sata 2-n is. De ne szomorodj el, ezek csak értékek, a valós használat során nem látsz különbséget!
-
válasz
Fire/SOUL/CD #40148 üzenetére
Köszönöm szépen.
Ha hazaérek kipróbálom.De amúgy ha sata 2-n van, akkor se számíthatok jobb eredményekre?
Üdv.
-
válasz
Balázs0916 #40147 üzenetére
CrystalDiskMark - All 0x00 (0 Fill) | Bővebben.
(Igen, SATA2-es portok vannak, így az elméleti max adatátviteli sebesség 300MB/s. Nagyobb sebességeket fogsz mérni, de a 300MB/s-t nem lehet átlépni) -
válasz
Fire/SOUL/CD #40146 üzenetére
Bocs, sata 3-ra gondoltam. De úgy látom csak sata 2 van
Ezt a All 0x00 (0 Fill) módot kicsit elmagyaráznád?Köszi
-
válasz
Balázs0916 #40143 üzenetére
Egyrészt azon a deszkán nincs USB3 port, másrészt meg All 0x00 (0 Fill) módon kellene mérni.
Turbomann - Miért nem?
-
Turbomann
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #40142 üzenetére
Hálám öröké üldözni fog köszönöm.
-
-
-
Turbomann
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #40140 üzenetére
Szia msachi -t hogy tudom más drivere kicserélni. Agility3 120gb van. win7 64 bit msi z77 g43 alaplap i5 proci köszöntem.xD
-
-
batt
aktív tag
Srácok! Valaki segítsen!
Az aláírásomban adott a konfig!Én bar
om nem ahci mod ba telepítettem a win7-et!
Csak a raid modnál raktam át ahci-be!Mert nem tudom feltenni Intel Rapid Storage driver-t!
Minden félképpen újra kell raknom a rendszert ha ahci-be szeretném?
-
Mankó
veterán
válasz
petike2014 #40123 üzenetére
Ha a 0 Fill-lel hozza a gyári értékeket, randomban meg a 200 körülieket, akkor rendben az ssd. A 0 fill esetén tömöríthető adatokkal dolgozik, de a windowsban is nagyrészt tömöríthető adatokkal van dolga, így panaszra semmi okod.
20 sec a gomb lenyomásától számítva nagyon jó eredménynek számítana, ha egy full feltelepített rendszerről lenne szó. De még egy szűz rendszer esetében sem mondható rossznak.Nálam 30-32 sec, de ez csak egy sata 2-es drive, s nálam elég sok progi van fent, amit már az indulásnál be kell töltenie. Vírusirtó, skype, stb.
-
jeni
félisten
válasz
Fire/SOUL/CD #40114 üzenetére
Erről lenne szó?
ezt érdemes feltenni az MSi lapra vagyis a Win7 drivere helyett? -
válasz
keke69 #40125 üzenetére
Egyszerre csak 1 AHCI driver használható, egyazon vezérlőhöz tartozó SATA portokhoz. Ha az IRST-t telepítetted, akkor biztosan azt használja. 2 különböző AHCI driver csak abban az esetben lehet jelen, ha több SATA vezérlő van az alaplapon(Pl Intel és Marvell) és mindegyikhez telepítve van külön-külön AHCI driver. Ha nincs külön-külön telepítve, akkor a W7 alap AHCI drivere vezérli mindegyik SATA portot, függetlenül, hogy hány SATA vezérlő van.
-
keke69
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #40118 üzenetére
Fel van telepítve,de azt honnan tudom meg hogy melyiket használja az SSD?
Az óra mellett ott van az intel bekapcsoláskor az ACHI-t írja ki. -
petike2014
aktív tag
EZ alapján az értékeim jók, ugye ha átállítom 0x00 (0 Fill) -re akkor hozza a magasabb 480/450 eredményeket, gondolom ez a tömörítés lehet. Az OCZ-k ha jól tudom csak úgy tudják ezt a magas read/write sebességet... Ez nem lehet az oka? Amúgy a boot idő a gomb lenyomásától számítva 19.53 sec.
-
rob83
aktív tag
válasz
keke69 #40112 üzenetére
Ne aggódj nekem sem gyorsabb,de érzésre jó!
Egyébként a proci különbségek nem jönnek ki az SSD-használat közben!
Ez érdekes!
-
Mankó
veterán
válasz
petike2014 #40108 üzenetére
Ezek tényleg Sata 2-es eredményeknek tűnnek. Alaplapon lehet sata 3-as csatinak is megadni, hogy ahci be legyen-e kapcsolva. AZ enyémen lehet.
Alignálást ellenőrizd le, az sokat dob az eredményeken! Optimalizálásokat elvégezted? Vírusirtó, torrent nem megy a háttérben? -
-
keke69
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #40114 üzenetére
Köszönöm a válaszodat!Mit kell ahoz tennem,hogy az Intel Radid Storage drivert használjam,és lenne értelme?
-
-
fsb1000
nagyúr
válasz
lengoborda #40110 üzenetére
Az az SSD betegnek tünik...
Nem tudod másik gépben letesztelni? Esetleg gariztatni?
Hol vetted? -
lengoborda
csendes tag
válasz
lengoborda #40090 üzenetére
Külső USB ről, felmentést rá a Linux. Így elindul de 5perc amíg betölt és max egy ablak megnyitását bírja. Az ide mód jó ha compatible-re van állítva? (csak így indul el) firmware frissítés nem segítene?
-
fsb1000
nagyúr
válasz
petike2014 #40108 üzenetére
Passzolom...
-
fsb1000
nagyúr
válasz
petike2014 #40098 üzenetére
Ezek az eredmények SATA2-re jellemzőek és vagy IDE modra.
Ezeket kéne ellenőrizni.(#40102) Peddy789: szerintem most ennek van a legkjobb ár/érték aránya, ha valaki nagyon "olcsó" kategóriát választ és elég a 60GB
-
jeni
félisten
válasz
petike2014 #40100 üzenetére
magadra érteted a Z77-s lapot Samsung 830 SSD-vel?
-
jeni
félisten
válasz
petike2014 #40100 üzenetére
olyat olvastam,hogy az SSD-k nem szeretik a Marvell vezérlőket. Kérdés van-e ennek valamilyen szerepe a te lapodnál?
Nálam az Intelbe van dugva -
Peddy789
őstag
Sziasztok, kicsit nézelődtem és ugylátom ár/érték arányban az OCZ 60GB Agility 3 Series egész jó választás.
Kérdésem azlenne hogy mennyi ideig fog ez működni ha figyelek rá, és minnél kevesebbet írogatom?
Vagy van-e valami jobb választás ami sokkal tovább jobb vagy esetleg gyorsabb vagy ilyesmik?
-
fagy53
nagyúr
Azok a progik melyeket én és Bodor kolléga tanácsoltunk, tulajdonképpen uazt művelik ,mint a töredezettség mentesítés, csak persze nem úgy. Alapvetően optimalizációnak hívják és helyreteszi a dolgokat, utána javulnia kell az írási paramétereknek, ill. az elérési idő csökken.
Aktív témák
- SAMSUNG 4TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, hűtőbordás - 7450-6900 MBs - Eladó!
- SAMSUNG 4TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Crucial P3 Plus 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - Eladó! 37.000.-
- 512GB 2230 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Micron, WD - STEAM DECK
- 1 TB 2230 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Micron, WD - STEAM DECK
- BESZÁMÍTÁS! Asrock B365M i5 9600KF 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD RX 5700XT 8GB Zalman N5 FSP 700W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z390 i7 9700 32GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RTX 2070 Super 8GB NZXT H510 ADATA 600W
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470m - i5-3GEN I 8GB I 480GB SSD I 14" I DP I Cam I W10 I Garancia!
- Homepod Mini /// Újszerű // Számla + Garancia
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest